Grannen

83-åring gick in till grannen – visade sitt könsorgan

Det var i höstas som en 83-årig man i Laholm blottade sig för en 40-årig kvinna.Mannen tog sig in i kvinnans lägenhet och visade könsorganet.Kvinnan mår dåligt efter det inträffade och händelsen är polisanmäld.
Läs mer om Laholm.

Katt kidnappad av granne – krävde lösensumma

Mannens katt var plötsligt försvunnen.Då fick han syn på en lapp på dörren, från grannen.Hon krävde tusen kronor om han ville ha tillbaka den.
Lisa Magnusson: Det angår oss när det brinner borta hos grannen
Gladliberalerna glömmer lätt att det görs långt ifrån tillräckligt i antibiotikafrågan. Glaset må vara halvfullt, men det kryllar av multiresistenta bakterier.
Grannen: Han sa att han slagit ihjäl honom
En granne satt och tittade på tv på tidiga lördagskvällen när det plötsligt ringde på dörren.På andra sidan stod den man i 50-årsåldern som nu misstänks för mord på en man i 40-årsåldern som bodde i det aktuella flerfamiljshuset.– Han sa att han hade slagit ihjäl honom, berättar grannen.Den misstänkte mannen anhölls sent under lördagen.

Man död – misstänkt ringde på hos grannen och berättade

En man i 40-årsåldern har hittats död i en lägenhet på en mindre ort i Falköpings kommun, rapporterar flera medier. Polisen har gripit en man i 50-årsåldern misstänkt för mord. – Han ringde på hos mig och sa att han slagit ihjäl grannen, berättar en boende i huset för Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Beck-grannens kupp – mitt på röda mattan
Ingvar Hirdwall är en prisbelönt skådespelare som spelat på Dramaten och Stockholms stadsteater.Men han är mest känd som grannen i Beck.På Guldbaggegalan kuppar han på röda mattan och tar med sig en miniatyrversion av sin mest kända roll.
Läs mer om Beck.På och Dramaten.
Hjältedådet: Släckte branden hos grannen
Michael Andersn, 44, gjorde en hjälteinsats när det började brinna i grannens lägenhet.Samtidigt som det bolmade ut rök gick han in med brandsläckare och lyckades få bukt på lågorna.– Tur att jag var kvar hemma och hade en pulversläckare till hands, konstaterar han.Nu hyllas han av räddningstjänsten för sin handlingskraft.
Skarsgårds singelliv – vill slå till på stora drömhuset
Det går bra för Alexander Skarsgård.Efter att ha prisats med en Golden Globe funderar skådespelaren nu på att köpa en ny lägenhet i ett kändistätt område i New York.Men det blir en dyr historia – den svenska ungkarlen får punga ut drygt 36 miljoner kronor för 5-våningshuset.–Ingen kommer att störa Alexander här, säger grannen och studenten Lily Fasano, 18.
Från stad till land i årets julkalender
En storstadsfamilj flyttar till en by på landet där den ena grannen är lustigare än den andra. Det blir upplägget i årets julkalender i SVT Storm på Lugna gatan, som utlovar mycket julstämning.
Läs mer om Lugna.
Pappa sköt ihjäl sin familj – och sig själv
Amy Birnkrant drev en omtyckt förskola i sitt och maken Michael Birnkrants hem i Santa Clarita i Kalifornien.På fredagen förvandlades den dock till en blodig brottsplats när han sköt ihjäl sin hustru, deras två barn och vände sedan vapnet mot sig själv.Invånarna i det lugna bostadsområdet är i chock efter massakern:– Det här är hemskt, så fruktansvärt, säger grannen Cindy Rolow till ABC News.
Lägenhetsdörren går inte att öppna på grund av platsbrist
När Olivera Cvetkovics föräldrar besiktigade sin nyköpta lägenhet i Värmdö märkte de att lägenhetsdörren inte helt gick att öppna. I alla fall inte när grannen också öppnade sin. – Tänk om det brinner och min pappa, som är handikappad, ska ta sig ut, säger Olivera Cvetkovic.
Läs mer om Olivera Cvetkovic och Värmdö.
Lööfs julklapp till dottern: Hoppas på succ
Centerledaren Annie Lööf tror på succ för den Pippidräkt till dottern som just nu ligger under grannen.– I år blir första julen som min dotter verkligen kommer kunna ta in julfirandet på riktigt, säger hon.
Läs mer om Pippidräkt.
Så känner du igen en psykopat
Hur märker man om den nya grannen, dejten eller kollegan är psykopat?Enligt psykologen Jenny Klefbom bör man söka efter logiska luckor i personens resonemang och berättelser om sig själv.– Det här tänker inte folk på, utan man letar efter symptom eller personlighetsdrag. Men ett personlighetsdrag hos psykopater är att de är trevliga, säger hon.
Läs mer om Jenny Klefbom.
Tjuvarna avbröt sovmorgonen – man flydde till grannen
Mannens sovmorgon fick sig ett abrupt slut när tjuvar försökte bryta sig in i villan i Habo.Han blev rädd och flydde bakvägen in till grannen och larmade polisen.– Vi söker efter en vit skåpbil, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.
Läs mer om Habo.Han och Åsa Willsund.
Granne lyckades avstyra åldringsbrott - tog foton
En granne lyckades avstyra ett åldringsbrott i Harplinge utanför Halmstad på söndagen.Enligt polisen lyckades grannen både skrämma i väg och ta bilder på de misstänkta gärningspersonerna.
Läs mer om Halmstad och Harplinge.
Kolla vad grannen tjänar – och vem som just flyttat in på din adress
Undrar du vad dina grannar röstar på och vad de tjänar? Här är sajten som berättar allt - och som nu även visar vem som har flyttat in i huset.
Kyrka hoppas locka turister med fyndet av jultomtens kvarlevor
ISTANBUL. Utanför ett av mina fönster i Istanbul hänger en jultomte som försöker klättra upp för ett rep. Han hänger där året runt och varje gång min 18 månader gamla dotter ser honom tjoar hon ho ho. Grannen har bara skämtat bort honom genom att säga: – Tomten bor ju i Turkiet.
Läs mer om Istanbul och Turkiet.
Volvo V90 Cross Country Ocean Race – specialversion som stödjer havsforskning
Specialmodeller är ju ofta intressanta, inte minst därför att de kan bli eftertraktade som begagnade. Och sen är det ju alltid kul att äga en bilmodell som inte grannen har Kan man dessutom göra en god gärning finns det ännu ett skäl att slå till på specialmodellen Volvo V90 Cross Country Ocean Race. Modellen byggs för att fira starten av Volvo Ocean Race, men också för att stödja ett vetenskapsprogram om plast i haven. För varje exemplar av de första 3.000 bilarna skänker Volvo 100 euro till forskningen. Närmare tre miljoner kronor sammanlagt, alltså, för miljöforskningen. Nu ä
Läs mer om Kan, Volvo och Volvo Ocean Race.
Här blir Stefan Löfven grannen i Beck i TV4
Här förvandlas Stefan Löfven till grannen i Beck-filmerna. När statsministern gästade Hellenius hörna i TV4 testade han på att vara skådespelare. Ska du ha dig en stänkare?, frågar Löfven programledaren David Hellenius i programmet.