Grannens

Så slipper du grannens katter på tomten

Våren har kommit och rabatterna prunkar av solljus, blommor – och kattskit. Metro pratade med en kattexpert om hur man kan undvika att grannens katter gör ovälkomna besök i trädgården.
Mikaela filmade varg några meter från grannens hus i Årsunda: "Det blev lite panik där"
En varg dök upp efter ett vägkrön när Årsundabon Erik Pant tillsammans med sin flickvän Mikaela Lundgren var på väg hem natten mot i lördags. - Den var tjugo meter bort och tvärvände när vi möttes, säger han.
Svante stoppade vansinnesföraren
När den vårdslöse föraren sladdade in i grannens brevlådor valde Svante Schultz att ingripa.Han är trött på de aggressiva förarna som kör fort förbi bostadsområdet där han bor.– I dag var det bara två brevlådor, tänk om det hade varit ett litet barn.
Läs mer om Svante Schultz.

Boendeparkering för nybyggda hus kan försvinna

Du bor i ett nybyggt hus. Din granne bor i ett hus som är 70 år gammalt. Men trots att ni bor i samma område kan din grannes parkering bli billigare – eftersom hen och inte du har rätt till boendeparkering – då ditt hus räknas som nytt medan grannens hus räknas som gammalt. Det kan bli konsekvenserna efter en ny utredning av Trafikkontoret.
Läs mer om Trafikkontoret.
Beck-grannens kupp – mitt på röda mattan
Ingvar Hirdwall är en prisbelönt skådespelare som spelat på Dramaten och Stockholms stadsteater.Men han är mest känd som grannen i Beck.På Guldbaggegalan kuppar han på röda mattan och tar med sig en miniatyrversion av sin mest kända roll.
Läs mer om Beck.På och Dramaten.
17-årig flicka tände eld på grannens hår
Den då 17-åriga flickan misshandlade en busschaufför, stal en bil och tände eld på sin grannes hår.Nu har hon dömts till ungdomsvård.– Jag vände mig och frågade vad hon ville. Hon var tyst och skrattade, säger ett av offren i förhör.
Hjältedådet: Släckte branden hos grannen
Michael Andersn, 44, gjorde en hjälteinsats när det började brinna i grannens lägenhet.Samtidigt som det bolmade ut rök gick han in med brandsläckare och lyckades få bukt på lågorna.– Tur att jag var kvar hemma och hade en pulversläckare till hands, konstaterar han.Nu hyllas han av räddningstjänsten för sin handlingskraft.
Irriterad på grannens julpynt – så här gör du
Blinkande renar, hysteriskt färgglada ljusslingor och sjungande tomtar.Julpynt kan irritera – och då finns det regler att följa:– Det står tydligt i lagen att man ska ta hänsyn till sina grannar, säger juristen Ingrid Buskas till Hem och hyra.
Läs mer om Hem.
10 bortglömda guldkorn i bilhallen
Några glöms bort eftersom det inte annonseras tillräckligt om modellen.Andra väljs bort på grund av gamla synder.Det finns en hel del riktigt bra bilköp som står och samlar damm i bilhallarna helt i onödan. Bra bilköp som hade passat dig mycket bättre än grannens val.Här är tio bortglömda guldkorn i bilhallen.
Polis sköt varningsskott genom grannens golv
Polisen larmades under lördagskvällen till ett flerfamiljshus i Nacka utanför Stockholm. Tumult uppstod och polisen sköt två varningsskott i taket. Skotten gick rätt upp i köksgolvet hos en barnfamilj en våning upp, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Nacka och Stockholm.
BMW M5 med M Performance-delar ger lägre vikt och bättre aerodynamik
Det finns en särskild avdelning hos BMW för ägare som vill sätta sin egen prägel på bilen. Tanken med M Performance-delarna är att din bil ska skilja ut sig från grannens. En BMW M5 är speciell som den är, redan i grundutförande, men det hindrar förstås inte ägarna från att vilja göra den lite mer personlig. Därför kommer nu ett gäng M Performance-delar även för BMW M5. De premiärvisas på tuningmässan Sema i Las Vegas. Och faktum är att åtminstone några av delarna faktiskt bidrar med lite bättre prestanda i form av bättre aerodynamik, bättre ky
Stjärnornas kriminella förflutna avslöjat
bo Anklagades för sexhot mot grannens hund bo Försökte fly efter fylledans bo Inblandad i 930-miljonerskupp
Läs mer om Försökte och Inblandad.
Smygfotade grannens otrohetssex – ville hämnas
En 24-årig kvinna i Västsverige åtalas för att ha smygfotograferat sin granne genom vardagsrumsfönstret under en sexakt.Kvinnan säger att hon ville hämnas och larma om en otrohetsaffär.
Läs mer om Västsverige.
Betalar du grannens sms-lån?
Lånefesten hos de svenska hushållen fortsätter som aldrig förr. Skuldberget uppgår till 3 800 miljarder kronor, och växer stadigt. Notan kostar redan staten 17 miljarder om året men med stigande räntor kommer den summan snabbt att öka.
Spred skräck i trapphuset – får vräkas
Göteborgskvinnan spred skräck i trapphuset, misshandlade en granne flera gånger och lät sin kamphund bita ihjäl grannens betydligt mindre hund. Nu har kvinnan vräkts från sin lägenhet, skriver Hem & Hyra.
Läs mer om Hem och Hyra.
Stjärnornas kriminella förflutna avslöjat
bo Anklagades för sexhot mot grannens hund bo Försökte fly efter fylledans bo Inblandad i 930-miljonerskupp
Läs mer om Försökte och Inblandad.
Mikael fick dödshot av irländska asfaltläggarna
När de irländska hantverkarna började jobba med att tvätta den äldre grannens tak, ville Mikael Thomsn se till att allt stod rätt till. När han började ställa frågor om företaget och kontrakt blev det bryskt stämning – och Mikael blev han hotad till livet.– De sa: Du bråkar med fel kille, går du inte här i från kommer jag att döda dig, säger Mikael Thomsn.
Läs mer om Mikael och Mikael Thomsn.
Grannens ilskna hot mot katterna
En arg lappskribent hotar fånga katter i grävlingfälla och köra dem till Simrishamn - eller slå ihjäl dem.Lappen, som satts upp i en butik utanför Kristianstad, har väckt mycket uppmärksamhet. Det rapporterar Ystads Allehanda.
Läs mer om Kristianstad och Simrishamn.
Posten landade i grannens låda- fick betala 1 200 i förseningsavgift
Dalaröbon blev utan sina räkningar - de hade hamnat i grannens låda i stället. Förseningen ledde till att mannen fick betala dyra avgifter.–Det är under all kritik, säger han.
Grannars ingripande hyllas – av polisen
En uppbruten ytterdörr och flera lampor inne i grannens hus. Då valde Nicklas Knutsson att trotsa rädslan och agerade direkt –och lyckades hjälpa polisen att få fast en misstänkt inbrottstjuv. – Jag visste inte om han hade vapen med sig, säger Nicklas Knutsson efter händelsen.
Lät vattnet stå på – skador för 170.000
Mannen, som hyrde lägenheten i Partille i andra hand, slog sönder fönsterrutor och skruvade på vattenkranen som han sedan lät stå öppen. Nu åtalas mannen, som är i 35-årsåldern, för skadegörelse både i den lägenhet han hyrde och grannens som också drabbades av översvämning.
Läs mer om Partille.