Grannens

Grannars ingripande hyllas – av polisen

En uppbruten ytterdörr och flera lampor inne i grannens hus. Då valde Nicklas Knutsson att trotsa rädslan och agerade direkt –och lyckades hjälpa polisen att få fast en misstänkt inbrottstjuv. – Jag visste inte om han hade vapen med sig, säger Nicklas Knutsson efter händelsen.

Lät vattnet stå på – skador för 170.000

Mannen, som hyrde lägenheten i Partille i andra hand, slog sönder fönsterrutor och skruvade på vattenkranen som han sedan lät stå öppen. Nu åtalas mannen, som är i 35-årsåldern, för skadegörelse både i den lägenhet han hyrde och grannens som också drabbades av översvämning.
Läs mer om Partille.
Sågade ned grannens träd – dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.
Sågade ned grannens träd - dömd för skadegörelse
En 62-årig Malmöbo dömdes i dag för grov skadegörelse efter att ha sågat ned tre träd. Han ska också betala 87 000 kronor i skadestånd till sina grannar– Vår trädgård har förfulats, skriver grannarna i ett mejl till polisen.
Läs mer om Malmöbo och Vår.

Svaret från Telia till Fredrik är klockrent

Han bad om en höjning på grannens uppkoppling så han kunde fortsätta snylta på bredbandet.Telias respons har fått Facebook att explodera av skratt.– Det var ett skönt svar, säger Fredrik Johansson, 27.
Richards protestskylt mot grannens budskap
Norske Richard Sollis – eller garagemannens – skyltar har gjort succ världen över. Nu har han slagit till igen, vilket bland annat Dagbladet skrivit om. – Folk tycker att det är roligt, det är bara positiva reaktioner, säger han.
Läs mer om Dagbladet.
Mauri hittade grannens tak i trädgården
Slets av i stormen och flög över vägen
Vaknade med grannens tak på gården
Kraftiga vindar i delar av södra Sverige orsakade stora problem lokalt under söndagen.
Läs mer om Sverige.
Vaknade med grannens tak på gården
Vintervädret i södra halvan av Sverige orsakade stora problem lokalt. Marui Takala hittade ett tak i trädgården.
Läs mer om Sverige.
Nicolinn Nilsson: Drabbar båda parter
LEVI. Det stormar kring de norska skidåkarna i vinter. När den alpina säsongen drog igång saknades världens bästa slalomåkare Henrik Kristoffersen. Anledningen? Han bråkar med samma förbund som brottas med Therese Johaugs doping. Nu återstår det att se om de svenska åkarna kan dra nytta av grannens olycka. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Hundvalpen fastnade i pall – fick klippas loss
Vid fyratiden på natten vaknade Yvonne Jansson av ett vrål. Det var grannens hundvalp, som fastnat i en järnpall och hade panik. I morgonrock gav hon sig ut för att undersöka oväsendet – och räddade valpen tillsammans med räddningstjänsten.
Läs mer om Yvonne Jansson.
Grannfejden spårade ur – körde på sin fru
Grannfejden om uppfarten har pågått i över tio år. Nu står en man åtalad för misshandel av sin egen hustru – efter att han kört på henne när hon blockerat uppfarten till grannens fördel. I förhör uppger den åtalade mannen att grannen nu fått vatten på sin kvarn.
Slog grannfrun med grävskopa – döms
Kvinnan bad grannens far att flytta på grävskopan som blockerade den gemensamma vägen. Han vägrade – och slog i stället till henne med skopans arm. – Jag hade ett arbete att göra och hon stod där och flyttade sig inte, säger mannen, som nu döms för misshandel, i förhör.
Mamma dödade sina barn – gömde kropparna under grannens hus
Under söndagen häktades en kvinna i amerikanska Houston efter att polis hittat hennes barn döda...
Läs mer om Houston.
Christian, 28, räddade grannens liv i branden
När det brann inne hos grannen fick Christian Johansson, 28 både släcka och rädda henne ur den rökfyllda lägenheten. Nu är han tillbaka hemma i Hyllinge efter att ha vädrat röken ur lungorna. – Man skärper väl till sig när det är ett sådant läge. Jag hoppas att alla skulle göra likadant.
Läs mer om Christian Johansson och Hyllinge.
Slukhål gapade utanför deras hus
Sent på måndagseftermiddagen öppnade sig ett slukhål i gatan alldeles utanför Bengt och Britt-Inger Bengtssons hus i Kristianstad. – Det dunkade till när grannens bil körde över och sedan växte hålet snabbt, säger Bengt. Kommunen satte upp en avspärrning och kallade ut beredskapen så att slukhålet fylldes igen.
Läs mer om Bengt och Kristianstad.
Familjen fann glas på barnens studsmatta
Grannfejden urartade. Nu åtalas kvinnan för att kastat glasskärvor på grannens studsmatta – men hon nekar. – Om det låg glas där så har de själva lagt dit det, säger hon i polisförhör.
Grannar: Han borrade hål och spolade vatten
Så sent som i tisdags kväll fick polisen borra sig in hemma hos den man som nu misstänks för en serie brandattacker mot Familjebostäders ledning. Då hade mannen, enligt flera grannar, borrat hål i sitt eget parkettgolv för att kunna spruta vatten med en slang ner i lägenheten under. Vattnet forsade hela vägen ner till källarplan. –Jag trodde att det regnade. Sedan kom vattnet in, säger en granne. Men mannen släpptes och misstänks nu för sex bränder under torsdagsmorgonen – däribland i grannens lägenhet.
Grannbråk urartade – kastade tvättställ på bilen
Det infekterade grannbråket slutade med att en av parterna kastade ett tvättställ rakt genom vindrutan på grannens bil. När polisen kom fram var förövaren dessutom i färd med att hämta sitt luftgevär för att ytterligare understryka allvaret i situationen.
Klantiga bilägare – här deras värsta misstag
Inte sällan är våra läsare de bästa berättarna – de som vet allra mest om vad som händer i bilbranschen. Och oftast kan vi också lära oss av grannens historia om hur det verkligen var på bilverkstaden. Att lära av andras misstag är både enkelt och roligt, i alla fall om ni läser den andra artikeln här nedan.
Jägare frias för vådaskott in i hus
En jägare i 80-årsåldern som råkade skjuta ett vådaskott in i grannens hus i Tidaholm frias nu av...
Läs mer om Tidaholm.
Trots djurförbud – hund bet ihjäl Elvis
Henry och Astrid hade just släppt ut sina hundar på tomten. Plötsligt hördes skall och Astrid såg hur grannens två stora rottweilerhundar hoppade in på gården och attackerade deras hund Elvis. – Elvis dog i min famn. Grannen fick djurförbud förra veckan och vi har bara väntat oss att något skulle hända, säger Henry.
Läs mer om Astrid och Henry.
Sydkorea vill bojkotta grannens mat
Regeringen i Sydkorea uppmanar medborgarna att undvika nordkoreanska restauranger utomlands för att...
Läs mer om Sydkorea.
Kraftig villabrand i Vara
En privatperson i Norra Vånga i Vara kommun larmade sent på torsdagskvällen då grannens villa stod...
Läs mer om Norra Vånga och Vara.
Byggde på grannens tomt efter kartmiss
Han fick grönt ljus från kommunen och hade kollat på de nyaste kartorna han kunde hitta från Lantmäteriet. Sedan började fastighetsägaren på en ort i Karlskrona kommun bygga en infiltrationsanläggning på sin tomt. Trodde han. Nu hävdar Lantmäteriet att kartorna visar fel och 20 kvadratmeter av anläggningen istället ligger på grannens tomt, skriver Blekinge läns tidning. Nu har grannarna dragits in i en marktvist.