Gratulerar

DN gratulerar: Malin Arvidsson, skådespelare

Vi har sett henne på tv som polis, men också när hon sökte sina rötter i El Salvador. Nu ser Malin Arvidsson fram mot att göra teater av en Bergmanfilm.

DN gratulerar: Mia Parnevik, mångsysslare

Genom åren har Mia Parneviks mesta arbete kretsat kring maken Jesper. Men i och med tv-serien Parneviks har hennes eget engagemang vuxit. För två år sedan bestämde jag att jag inte skulle säga nej till allt.
Läs mer om Jesper.
DN gratulerar: Laila Adèle, sångerska
Svenska soulsångerskan med marockanska rötter gjorde skolans rökare till sin publik. Nu är Laila Adèle popkungen Tomas Ledins sidekick på showscenen.
DN gratulerar: Gry Forssell, programledare i radio och tv
Roligheten är drivkraften för Gry Forssell, en långlivad nöjesprofil som lett radio- och tv-program i ett kvarts sekel.
Läs mer om Gry Forssell.

DN gratulerar Hanna och Zabi på alla hjärtans dag

Zabi var 16 år när han anlände till Sverige hösten 2015, utpumpad och mager. Här har han mött kärleken Hanna och fått en ny familj. Men allt kan gå i kras. I dag ska han höras i rätten.
Läs mer om Hanna, Sverige och Zabi.
DN gratulerar. Jan Falk
Falk som jagar nya spårJan Falk tackar utan större tvekan ja när han får frågan om han vill bli intervjuad inför sin 70-årsdag. Han, om någon, vet nämligen hur det är att mötas av ett nej.
Läs mer om Falk.
Norska stjärnan gratulerar Samuelsson
OS-historien är fylld av överraskningar i skidskyttespåren. Norge imponerades av Sveriges egen gubben i lådan, Silver-Sebastian Samuelsson.
DN gratulerar: Ensamseglare Milo Dahlmann, 60
Ensamseglare Milo Dahlmann planerar nya långseglingar, kanske till Antarktis eller Patagonien igen. Fast det får vänta lite, för nu har hon och sambon köpt hus och ska odla i Roslagen.
Läs mer om Patagonien och Roslagen.
DN gratulerar: Torsten Wahlund, skådespelare
Han läser mycket, Torsten Wahlund. Och han gör det bra. Så enastående bra att han har utsetts till Sveriges främste när det gäller att läsa in ljudböcker.
Läs mer om Torsten Wahlund.
DN gratulerar: Nikita Feiz, jurist
Engagemanget har hon med sig från barndomen. Nu fyller Nikita Feiz 25, är färdig jurist och redo att kliva ut i verkligheten. Det är en spännande tid vi lever i.
Läs mer om Nikita Feiz.
DN gratulerar: Peter Popovic, biträdande tränare för Tre Kronor
Peter Popovics starkaste tillgång som ishockeyspelare var tävlingsinstinkten och längden. Som tränare för OS-aktuella Tre Kronor är hans recept att smitta laget med spelglädje.
DN gratulerar: Boel Carlström, rekordung barnmorska
Hon lär vara Sveriges yngsta barnmorska, Boel Carlström, 24-åringen som i torsdags började på Södersjukhusets BB-avdelning.
Läs mer om Boel Carlström.
DN gratulerar: Claes Karlsson – en improviserande popnörd
Det inte Claes Karlsson vet om Stockholms kulturliv är inte värt att veta, men det är inte så konstigt eftersom han har varit en del av detta liv i fyra decennier
DN gratulerar: Anders Bjärvall, rovdjursexpert
Anders Bjärvall är ornitologen som blev Naturvårdsverkets rovdjursexpert. Men intresset för fåglar har han aldrig släppt.
DN gratulerar: Isabella Lövin, vice statsminister
Kanske är det moderns alltför tidiga död som driver Miljöpartiets Isabella Lövin att ta vara på livets alla chanser. Som att byta ut en trygg tillvaro som journalist mot politikens hetluft.
DN gratulerar: Jörn Donner – författare, filmskapare och politiker
När det kommer till produktivitet slår Jörn Donner de flesta. Lagom till 85-årsdagen kommer den flitige finländaren ut med sin 67:e bok – Blod är tunnare än vatten.
Läs mer om Blod och Jörn Donner.
DN gratulerar: Sophia Artin, Teater Galeasen
Sophia Artin har en del att fira. I år har hon varit 25 år på Teater Galeasen, och hon och skådespelaren Leif Andre har varit gifta lika länge. Och så har hennes teater vunnit pris - igen.
Läs mer om Leif Andre och Teater Galeasen.
DN gratulerar: Katarina Nilsson, undersköterska vid hemtjänsten i Farsta
Utan Katarina Nilsson och hennes kollegor skulle livet vara betydligt tuffare för drygt 15000 stockholmare. Så i dag firar vi henne och alla andra som arbetar inom hemtjänsten.
Läs mer om Farsta.
DN gratulerar: Ulf Kvensler, manusförfattare och skådespelare
Ulf Kvenslers tid är nu. Om man är rädd att man är en Ove Sundberg så är man inte en Ove Sundberg för han har inte den självinsikten, säger Ulf Kvensler.
Läs mer om Ove Sundberg och Ulf Kvensler.
DN gratulerar: Mariette Hansson, artist och låtskrivare
Efter att ha spelat bakom andra artister under några år bestämde Mariette Hansson att det var dags att själv ställa sig i centrum. Nu är hon aktuell i Melodifestivalen för tredje gången. Den här gången med den jäkla bra låten For you.
DN gratulerar: Kerstin Dautel, gymnasielärare
Utbildning, ett nytt jobb eller kärlek är oftast det som får människor att flytta inom EU. För Kerstin Dautel var det kärleken som avgjorde. Men hon längtar efter snöhöljda alper.
Leif GW hyllar polisen efter DNA-beskedet
Polisens arbete med topsning i Ulricehamn gjorde att gärningsmannen hittades.Kriminologiprofessor Leif GW Persson gratulerar polisen – han trodde inte att de skulle lyckas:– Normalt brukar inte sådant lyckas så det är bara att gratulera.
Läs mer om Ulricehamn.
Leif GW gratulerar polisen: Taktiken brukar inte lyckas
Polisens arbete med topsning i Ulricehamn gjorde att gärningsmannen hittades.Kriminologiprofessor Leif GW Persson gratulerar polisen – han trodde inte att de skulle lyckas:– Normalt brukar inte sådant lyckas så det är bara att gratulera.
Läs mer om Ulricehamn.
DN gratulerar: Kerstin Hallert, journalist
Hon slutade skriva tv-kritik 2006, men televisionen är fortfarande Kerstin Hallerts passion. Och från sin franska horisont har hon skarpa åsikter om Sverige.
Läs mer om Sverige.
DN gratulerar: Bitte Hammargren, Mellanösternanalytiker
Om man ska beskriva Bitte Hammargrens yrkesroll och meritlista får det inte plats så mycket mer i faktarutan. Och ännu längre blir rutan när hon i dag tar emot Arguspriset.