Gripna

Internationell stöldliga sprängd – klonade andra bilars id

Genom ett polissamarbete mellan flera länder har en internationell bilstöldliga avslöjats. Nitton personer är gripna. Ligan hade hjälp på myndighetsnivå.
Två personer gripna misstänkta för mord
Två personer – en man och en kvinna – har gripits misstänkta ett mord i oktober.Då sköts en en man ihjäl vid en idrottsplats.De misstänkta greps i Göteborg efter att ha varit anhållna i sin frånvaro.
Läs mer om Göteborg.
91 gripna efter räd mot gravplundrare i Kina
Åtta kriminella gäng har gripits i västra Kina misstänkta för att ha gravplundrat och smugglat över 2.000 år gamla föremål, rapporterar tidningen South China Morning Post.
Två skadade efter bråk – misstanke om mordförsök
Två personer fördes till sjukhus med stickskador efter ett bråk i en fastighet i Skåne. Båda personerna är gripna och den ena också anhållen.Ärendet utreds som mordförsök samt olaga hot.
Läs mer om Skåne.
Två skadade efter bråk – misstanke om mordförsök
Två personer fördes till sjukhus med stickskador efter ett bråk i en fastighet i Skåne. Båda personerna är gripna och den ena också anhållen.Ärendet utreds som mordförsök samt olaga hot.
Läs mer om Skåne.
Journalister gripna efter invigningen av omstritt museum
Två journalister som rapporterade om invigningen av Louvre Abu Dhabi blev gripna av polis och förhörda i två dygn, rapporterar Artnet News. Deras kamera och hårddiskar beslagtogs.
Läs mer om Louvre Abu Dhabi.
Internationell BMW-liga härjar – inbrott i 21 bilar
Minst en internationell liga specialiserad på att stjäla delar ur lyxbilar genomför just nu en omfattande stöldturn i Sverige.I helgen gjorde man inbrott på en bilfirma i Jönköping där delar stals ur 21 BMW-bilar.– Detta var det nionde stora inbrottet med samma tillvägagångssätt bara senaste månaden i vårt polisdistrikt, säger Malin Bentzer, operativ analytiker vid polisen i region Öst.Fyra personer ur ligan sitter gripna på olika platser i landet.
Här sover prinsarna på golvet i Ritz-fängelset
De gripna saudiska prinsarna och affärsmännen, bland andra svenska bensinjätten Preems ägare Mohammed Al Amoudi, hålls kvar i sitt lyxfängelse på Ritz Carlton i Riyadh.Enligt bilder som läckt ut från hotellet är det ingen femstjärnig komfort där prinsarna sover på madrasser i bankettsalen.Samtidigt kommer uppgifter om hur den saudiske kronprinsen Mohammad bin Salman och hans närmaste planerade kuppen.
Femstjärnigt fängelse för saudiska prinsar
Med glittrande balsalar och majestätiska sviter är Ritz-Carlton populärt hos affärsjättar på besök i Riyad. Men numera fungerar det femstjärniga hotellet som fängelse för gripna i det som Saudiarabien beskriver som en korruptionshärva.
Läs mer om Ritz-Carlton, Riyad och Saudiarabien.
Två män gripna för bildelsstöld
Två män i 20-årsåldern greps under natten mot måndag då de stal hjul från parkerade bilar.Enligt polisen har tre fordon blivit utsatta.– Männen greps för att ha tagit hjul och gjort inbrott i bilar, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Inga gripna efter upplopp i Nyköping
En större grupp ungdomar startade mindre bränder, krossade rutor och kastade sten på polis under kvällen i Nyköping, skriver Södermanlands Nyheter.
Läs mer om Nyköping.
Ett 20-tal nazister gripna i Göteborg efter demonstration
Vid lunchtid på lördagen genomförde ett 40-tal nazister en icke tillståndsgiven demonstration i Göteborg. Polisen har omhändertagit drygt 20 av dem.
Läs mer om Göteborg.
Åtta nazister gripna i Göteborg efter demonstration
Vid lunchtid på lördagen genomförde ett 40-tal nazister en icke tillståndsgiven demonstration i Göteborg. Polisen har omhändertagit åtta av dem, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen och Göteborg.
Två gripna för mordförsök i södra Stockholm
Två personer har gripits misstänkta för försök till mord eller dråp sedan en man i går kväll hittats med svåra stickskador i Årsta i södra Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Årsta.
Två män gripna för mordförsök
Två män har gripits under fredagskvällen misstänkta för mordförsök alternativt grov misshandel, uppger NWT.– Det är en person, en man i 25-årsåldern, som har skadats med någon form av stickvapen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisens region Bergslagen, till tidningen.
Läs mer om Bergslagen, Heide och NWT.
Bisarr kidnappning med bil – 5 nakna män gripna
3 kidnappade personer lyckades fly och i den efterföljande jakten körde kidnapparna i diket.När Kanadas ridande poliserna sedan fångade brottslingarna var alla fem nakna.
Tolv gängmedlemmar gripna efter insats mot klubbhus
I gängkriget som rasar i Danmark dog i går en 19-årig man i en skottlossning.På fredagsmorgonen slog polisen till mot ett av Satudarahs klubbhus. Tolv personer anhölls.Polisen uttrycker det inte som att insatsen inte beror på det briserade gängkriget.
Läs mer om Danmark.
Två gripna – planerade skolskjutning
Tre personer ska ha gripits i Norge, misstänkta för att ha planerat en skjutning på skola, skriver Aftonbladet som hänvisar till Avisa Nordland.– Vi jobbar vidare och utesluter inte fler gripanden, säger Bent-Are Eilertsen, stabschef på Nordlandspolisen, till tidningen.
Över 100 gripna i nya IS-razzior
Över 100 personer har gripits i och omkring Ankara, misstänkta för samröre med terrorrörelsen IS. Ytterligare minst lika många till eftersöks, förklarar polis i den turkiska huvudstaden enligt nyhetsbyrån Anatolia.
Läs mer om Anatolia, Ankara och IS-razzior.