Gt se

JUST NU: Höjd beredskap hos polisen i Göteborg

Polisen i Göteborg har enligt uppgifter till GT höjd beredskap efter att en lastbil uppges ha kört på människor i Stockholm.– Jag har inget svar på det just nu, vi får se var det landar, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.Säpo har bekräftat att två personer har dödats.

Höjd beredskap hos polisen i Göteborg

Polisen i Göteborg enligt uppgifter till GT höjd beredskap efter att en lastbil uppges ha kört på människor i Stockholm.– Jag har inget svar på det just nu, vi får se var det landar, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.
Se när superelbilen Nio EP9 pressar sig runt Nürburgring på rekordtid
Varvtider på Nürburgring har blivit något för vissa biltillverkare att skryta om. Rekordtider för elbilar duggar inte lika tätt som för bensinbilar men superbilen Nio EP9 bjöd på en riktigt imponerande Ringentid i november, på 7:05. Det är bara åtta sekunder långsammare än Porsche 918 Spyder och det är kvickare än Nissan GT-R. Det går undan riktigt bra i filmen och det är intressant att höra frånvaron av något som annars är intimt förknippat med det gröna helvetet: en vrålande förbränningsmotor. Det låter faktiskt lite som en golfbil. En väldigt, v
Nissan Patrol byggd med GT-R motor och 1.900 hk – ses i The Grand Tour
Uttrycket sleeper används i bilkretsar för att beteckna en mycket potent bil – som dock luras genom att se helt alldaglig ut. Överraskningen kommer vid rödljuset, då sleepern visar sig vara något helt annat än motståndaren trott och försvinner mot horisonten. Det här skämtet har fått många uttryck genom åren och senaste exemplet ser vi i de här videofilmerna. Fast nu pratar vi sleeper på en extremt hög nivå, kan inte på rak arm komma ihåg någon bil i närtid som så väl lyckats dölja sin potenta teknik. De av er som sett trailern eller avsnitt 13 av The Grand Tour
Läs mer om The Grand Tour.

GT tar pulsen på Blåvitt och Häcken – i Dubai

BK Häcken och IFK Göteborg åker till Dubai.Det gör även GT:s Hector Junelind – som punktmarkerar lagen.– Jag är ruggigt taggad och det blir spännande att se var lagen står, säger han.
Läs mer om Blåvitt, Dubai, Dubai.Det och Häcken.
Anitas kärleksförklaring till makens hemtjänst
När Tadeusz, 84, fick cancer byttes lägenheten i Brunnsbo mot Sahlgrenska och Östra sjukhuset.När Anita, 78, äntligen fick hem sin make i december ordnade kommunen med hemsjukvård för att klara av de vardagliga bestyren. Efter en månad kände sig Anita att skicka in en insändare till GT för att hylla personalen.– Mitt hjärta blir alldeles varmt av att se hur ni sköter om min käre man.
Läs mer om Anita, Brunnsbo, Sahlgrenska och Östra.
Hundtrim i massor på My Dog-mässan
Päls som ryker, folk i massor och hundar så långt ögat kan se.På torsdagen samlades hundar och deras människor på Svenska Mässan i Göteborg för den årliga My DOG-mässan.GT var där för att lära sig allt om hundgrooming – och mycket om annat.
Audiföraren hamnade upp-och-ned efter läskig krasch – vann ändå!
Det var egentligen ett under att FIA GT World Cup-föraren Laurens Vanthoor kunde klättra ur bilen i princip oskadd efter helgens läskiga krasch i Macau Grand Prix, som körs på en supersmal och oförlåtande bana. Men det kunde han – och inte nog med det: han vann! Laurens Vanthoor kraschade i en kurva i 250 km/h och hans Audi R8 LMS hamnade på taket. Fysiskt är jag okej. Det är bra. Det är bara en av de läskigaste kurvorna att krascha i. Att åka halva raksträckan upp-och-ned och se de andra bilarna komma är något som inte riktigt går att beskriva. Det är ett läskigt minne. Men förutom det
Läs mer om Macau Grand Prix.
Lennart är världens äldste Mustang-ägare
Lennart Ribring köpte nyligen en ny Ford Mustang GT Fastback. Därmed blev han världens äldsta Mustang-ägare! Lennart Ribring är 97 år. Du kan själv se när han tar första åkturen i nya Mustangen.
En knivskuren på Göteborgskrog
En person har skadats i samband med ett rånförsök mot en krog i centrala Göteborg, rapporterat gt.se.
Läs mer om Göteborg och Göteborgskrog.
Bil fattade eld utanför Falkenberg – en död
En bil har åkt av vägen, voltat och fattat eld utanför Falkenberg. En person omkom i olyckan enligt gt.se.
Läs mer om Falkenberg.
Emma Green: 'Jag får se om kroppen pallar...'
GÖTEBORG. Inomhus-EM i mars – det ska bli Emma Greens sista stora mästerskap. Nu gör den svenska höjdhopperskan en satsning med Belgrad som mål. – När intensiteten i träningen höjs får man veta om kroppen pallar eller inte, säger Green till GT.
Läs mer om Belgrad och Green.
Mitsubishi Ground Tourer är officiell – försmak av nästa Outlander
Det dröjer inte alltför länge innan det börjar bli dags för en ersättare till Mitsubishi Outlander. Suven har lockat många svenska köpare eftersom den finns som laddhybrid. Men tekniken går fort framåt och nu visar Mitsubishi hur efterföljaren skulle kunna se ut. Mitsubishi Ground Tourer, eller GT-PHEV som den också kallas, är en konceptbil som visas upp på bilsalongen i Paris. Men till skillnad från många andra konceptbilar verkar den inte ligga alltför långt in i framtiden.
Mitsubishi GT-PHEV smygvisar nästa Outlander och klarar tolv mil på eldrift
Mitsubishi visar upp nya GT-PHEV på Parissalongen som öppnar i oktober. Detta är en ny konceptbil som skulle kunna visa hur nästa generation av laddhybridsuven Outlander kommer se ut. GT står i det här fallet för Ground Tourer och det första som märks är den ordentliga grillen och de smala strålkastarna. De kantiga sidolinjerna kompletteras av ett flytande tak och ett coupliknande bakparti med en smal ljusramp. Det finns inga bilder på interiören än men Mitsubishi utlovar ett horisontellt designspråk med gott om utrymme och en hög mittkonsol för att skapa en sportigare körställning. Det är doc
Nu har du chansen att göra din röst hörd
Nu har du chansen att göra din röst hörd i västsvenska frågor som ligger dig nära om hjärtat. I höst satsar GT.se ännu mer på lokalt opinionsmaterial – med en digital debattsida och en ledarblogg. – Med halvtid i de politiska mandatperioderna är det dags att växla upp med nytt utrymme för initierade debattexter med starka berättelser, säger Csaba Bene Perlenberg, ledarkrönikör och debattansvarig på GT.
Läs mer om Csaba Bene Perlenberg och GT.se.
Stadsrevisionen granskar Londonresa
Stadsrevisionen i Göteborg kräver nu svar om Park- och naturförvaltningens resa till London. Detta efter GT:s avslöjande i förra veckan om att Park och natur har skickat 23 chefer och politiker till en tredagars studieresa med spahotell för att se på parker i världsstaden. Kostnaden landade på nästan en kvarts miljon.
Läs mer om Göteborg, London, Londonresa, Park och Parkoch.
Sundström: Jag ser bara möjligheter
Med en guldskimrande säsong bakom sig var det länge oklart om Johan Sundström skulle stanna i Frölunda - eller ta hockeytrunken med sig till Nordamerika. Nu vet vi. Johan Sundström stannar i Göteborg. Och han har redan tagit sikte mot ett nytt SM-guld. – Jag ser det inte som ett nederlag, jag ser bara möjligheter, säger guldhjälten till GT.se.
Paulinho till svensk klubb? Det finns inte!
GÖTEBORG. Paulinho, 30, är hetare än någonsin och öser in mål i Häcken. Nu uppger Fotbolldirekt.se att de allsvenska rivalerna IFK Norrköping och Malmö FF är ute efter den brasilianske anfallaren. – Palle till en svensk klubb? Det finns inte. Eller det kommer i alla fall att bli oerhört dyrt, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GT.
BMW 3-serie GT – här är faceliften
En allkonstnär i sitt livs form! Så beskrivs nya ansiktslyfta BMW 3-serie Gran Turismo. Denna GT ska sportigare exteriör, lyxigare interiör, samt starkare och snålare motorer än föregångaren - se här de första bilderna.
Läs mer om BMW och Gran Turismo.
Ford GT är slutsåld – över 10.800 beställningar på 500 bilar
Trots att ingen ännu vet vad den ska kosta fick man in över 10.800 beställningar på Ford GT. Som vi berättat förut kan man inte bara gå in till sin Fordhandlare och beställa en GT, utan de som är intresserade får skicka in en ansökan och be snällt om att få köpa en Ford GT. Av de strax över 10.800 beställningar som Ford fick in var det 6.506 som uppfyllde alla krav och gjorde en korrekt ansökan. Enligt Ford är det många av de som skickat med långa beskrivningar av sitt bilinnehav och stora intresse, även gjort videofilmer (se nedan) som visar varför just de borde få köpa en
Läs mer om Ford, Ford GT och Fordhandlare.
Kai Martin & Stick är tillbaka med ny skiva
31 år har gått sedan göteborgspunkbandet Kai Martin Stick! senast släppte en skiva. Men nu är det dags igen. Här är första låten – se musikvideon först på gt.se. – För oss har det varit viktigt att knyta an till den musiken vi en gång gjorde, men också försöka ta den vidare. Det tycker jag att vi har gjort, säger sångaren Kai Martin.
Misstänkte banger-kastaren förhörd – nekar till brott
Den 28-årige man som misstänks för att ha kastat knallskottet som fick till följd att matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi bröts nekar till brott, skriver gp.se och gt.se.
Läs mer om Gamla Ullevi och Malmö FF.
Misstänkte knallskottskastaren nekar
Den 28-årige man som misstänks för att ha kastat knallskottet som fick till följd att matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi bröts nekar till brott, skriver gp.se och gt.se.
Läs mer om Gamla Ullevi och Malmö FF.
Guldhjältarnas egna bilder efter bragden
GT har lagets bilder. Här kan du se festen från spelarnas egna kameror. Göteborgarna firade Frölundas hjältar efter lagets fjärde SM-guld. Men mest firade nog ändå laget själva.
Läs mer om SM-guld.
Hyllas på Götaplatsen – följ festen på GT.se
GÖTEBORG. Frölunda är svenska mästare – efter elva år av väntan. I dag fortsätter festen på Götaplatsen och GT sänder live för tolfte dagen på raken. – Vi är så klart med hela vägen, säger Hector Junelind, sportansvarig på GT.