Gt se

Västtrafiks ilska: Fult agerat av hovet

Med kampanjfrasen Se var kungen var otrogen vill Västtrafik locka folk till sin sightseeing-app. Men reklamskyltarna uppskattas inte av hovet som vill att kampanjen stoppas. Något Alex Bergström (S) anser strider mot yttrandefriheten, skriver GT.
Läs mer om Västtrafik.

De marknadsför app med kungens otrohet

Västtrafik marknadsför sin nya sightseeing-app med att man ska kunna se var kungen varit otrogen - vilket fått GT:s läsare att reagera. Information som helt utelämnas på affischen är att det handlar om Oscar II och inte den nuvarande kungen. – I högsta grad en mycket märklig text, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren och Oscar II.
Avslöjad: Hemliga avdelningen som utvecklade Ford GT
En underjordisk, hemlig avdelning i Fords huvudkontor i Detroit var låst för alla. Utom en liten skara ingenjörer och designers som var strängt förbjudna att prata med andra. Alla möten hölls vid 19-tiden, för att de inte skulle synas i Outlook. Här utvecklades superhemliga mittmotorbilen Ford GT och för första gången kan vi se hur avdelningen ser ut.
Läs mer om Detroit, Ford GT och Outlook.
Nu åker Blåvitt till Polen – GT följer med!
I dag reser den blåvita truppen till Polen. Då hakar GT-sporten på. – Det ska bli spännande att se hur Blåvitt står sig mot europeiskt motstånd. Till skillnad från de senaste åren är IFK klara serieledare när Europaspelet drar i gång, säger reportern Alexander Piauger.

Lugano stannar i Häcken

Den uruguayanske mittbacken Diego Lugano förlänger sitt kontrakt med allsvenska BK Häcken och stannar därmed säsongen ut, rapporterar gt.se.
Läs mer om Diego Lugano och Häcken.
Nu får Lovisa, 17, se One Direction VIP
Lovisa Moberg-Berlin, 17, ville se sina idoler One Direction på innerplanen. Men eftersom hon sitter i rullstol blev hon tvingad att se konserten – längst bak på Ullevi. Nu ser GT till så att Lovisa och en kompis får se popbandet i en VIP-lounge. – Det är jättekul. Jag blev chockad när jag fick beskedet, säger Lovisa Moberg-Berlin.
Är detta Gais nya offensiva stjärnor?
Gais letar förstärkningar.Precis som under sommaren ifjol väljer man därför att titta på provspelare.Nu finns yttermittfältaren Blake Smith och anfallaren Mamadou Diouf på plats på Gaisgården.– Vi ska se dem i vår U21-match under tisdagen, därefter tar vi beslut om vi ska titta vidare på dem eller om det är tack och hej, säger sportchef Jonas Lundn till GT.
Gais plockar in två – ska få provträna
Gais letar förstärkningar. Precis som under sommaren ifjol väljer man därför att titta på provspelare. Nu finns yttermittfältaren Blake Smith och anfallaren Mamadou Diouf på plas på Gaisgården. – Vi ska se dem i vår U21-match under tisdagen, därefter tar vi beslut om vi ska titta vidare på dem eller om det är tack och hej, säger sportchef Jonas Lundn till GT.
Bröder skäligen misstänka för mordet på Lisa Holm
De två män som misstänks för mordet på 17-åriga Lisa Holm är bröder. Och den anhållna kvinnan uppger på en Facebooksida att hon är gift med en av männen, skriver gt.se.
Läs mer om Facebooksida och Lisa Holm.
Ta en sommarbild – var med i GT:s tävling
En sommarsprallig Musse Pigg, en slingrande sommarväxt eller något helt, helt annat? Skicka in din bästa sommarbild till oss på GT – och var med i vår stora tävling #somriGT. – Vi ser framemot att få se bilder från hela Västsverige, säger chefredaktör Sofia Dahlström.
Högt biljettryck inför premiären på Bravida
Häcken har sålt nästan 5 000 biljetter till premiären på Bravida Arena den 5 juli. Vill man se matchen mot Helsingborg behöver man rappa på. –Det är ett historiskt ögonblick, säger Häckens marknadschef Marcus Jodin till GT.
Lovisa, 17, får inte se idolerna på innerplan
17-åriga Lovisa Moberg-Berlins största idoler är popbandet One Direction. Men eftersom hon sitter i rullstol är hon tvingad långt bak när bandet har sin konsert på Ullevi om ett par veckor. – Vi får inte välja vart vi vill sitta som alla andra, säger hon. Tidigare i veckan har GT berättat om rullstolsburne Jimmy som bars fram under Summerburst. Det har också fått Lovisa att reagera. Och ställa frågan varför reglerna är annorlunda för henne.
Rune, 97, om Truman, Garbo och Bush
Rune Dahlstrand är inte bara en del av ett stycke glömd svensk historia i och med att han var en av besättningsmännen på de vita båtarna. För GT berättar han om presidentmöten, den svåra olyckan som kostade hans bror livet, Greta Garbo och knarkdrama på Medelhavet. – Jag kunde se rubrikerna framför mig Elva ut Lions fast för knarksmuggling, säger 97-åringen.
Svenskbåten riskerar diskning i Ocean Race
Martin Strömberg och Dongfeng var på väg mot en drömetapp. Med två dagar kvar var man uppe i täten med största konkurrenten Abu Dhabi långt ner i fältet. Men efter en tung avslutning tappade man ledning och föll till fjärde plats. Nu kommer nästa smäll – man utreds för regelbrott och riskerar poängavdrag eller i värsta fall diskning. – Vi får se vad de bedömer att vi gjort för fel och hur grovt det är, säger Martin Strömberg till GT.
Kronrs besvikelse efter Kalliobeskedet
GÖTEBORG. Lasse Kronr erbjöd sig att betala första månadslönen för att få hem Tomi Kallio till Frölunda. Nu tvingas han besviket se profilen lämna svensk hockey. – Det är tråkigt att han inte fick göra en sista säsong i Frölunda så att han kunde få sin tröja upphängd i taket, säger Kronr till GT.
Hysns ilska – efter anmälan mot Frölunda
GÖTEBORG. Frölunda Indians har blivit anmälda till diskrimineringsombudsmannen. Klubbens logga – indianen – är kränkande, menar anmälaren. Det får fotbollsprofilen Glenn Hysn att se rött. – Det är så sjukt att jag fattar ingenting, säger Hysn till GT.
Läs mer om Frölunda, Glenn Hysn och Hysn.
Sofia Dahlström: Ett otroligt privilegium
Här är Sofia Dahlström, 42, nytillträdd chefredaktör på GT.Hon brinner för grävande journalistik, vill att GT ska sätta agendan i Västsverige och hennes guilty pleasure är att se på dokusåpor.Men det är inte första gången hon jobbat på den lelle röe – redan som 11-åring gjorde hon praktik på tidningen.
GT/Expressen klandras för krönika
En krönika om skolan fälldes av Pressens Opinionsnämnd den 14 april 2015. Krönikan hade redan tagits bort från Expressen.se innan den klandrades av PON. Läs klandret i dess helhet på PO:s hemsida.
Läs mer om Expressen.se och PON.
Stora telefonproblem på GT i Göteborg
GT:s redaktion i Göteborg har på tisdagsmorgonen problem med sina telefoner. Vi arbetar på att åtgärda problemet så fort som möjligt. Som vanligt går det att tipsa redaktionen genom att mejla tips@gt.se eller genom sms till 71717. Så fort telefonerna är i gång går det även att ringa 031 725 90 01.
Läs mer om Göteborg.
Frölunda rustar upp – forward från HV är klar
Det som GT.se avslöjade redan i går bekräftades onsdag lunch när Frölunda kallade till presskonferens. Patrik Carlsson och Pär Johansson heter klubbens senaste nyförvärv. – Jag drömmer om att vinna SM-guldet med Frölunda, säger 27-årige Carlsson.
Kopparstöld strandsatte tågresenärer
En misstänkt kopparstöld orsakade stora förseningar på tågsträckan Stockholm-Malmö och omkring 500 resenärer strandsattes i Nässjö, uppger gt.se.
Läs mer om Nässjö och Stockholm-Malmö.
16.30: Uppsnack inför stormatchen på GT.se
Det är fest i Göteborg. Inför drygt 17 000 åskådare på ett utsålt Gamla Ullevi ska svensk fotbolls giganter IFK Göteborg och Malmö FF göra upp i en tidig seriefinal. Maratontabellens etta mot tvåa, fjolårets etta mot tvåa, Blåvitts danska armada mot Malmös norska offensiv, Lasse Vibe mot Markus Rosenberg. När Tobias Sana för första gången kommer tillbaka för att spela på Gamla Ullevi med sin nya klubb finns GT på plats för att snacka upp matchen live från arenan. Malin Jonson och Axel Ohlsson går igenom laguppställningarna, förutsättningarna inför d
Mikael Wikstrand lämnar Frölunda
Frölunda drabbas av ett tungt spelartapp. Backen Mikael Wikstrand är, enligt uppgifter till GT, muntligt överens med Färjestad. – Du får ta det med min agent. Jag har precis avslutat säsongen med Frölunda, så vi får se, säger 21-åringen.
Läs mer om Frölunda och Färjestad.
Lokal S-politiker mordhotad i brev
I början av mars fick kommunalrådet i Vänersborg Marie Dahlin (S) ett handskrivet brev i brevlådan. Hej Marie, du kommer inom kort att mördas, inleddes brevet, skriver gt.se.
Lokal S-politiker mordhotad i brev
I början av mars fick kommunalrådet i Vänersborg Marie Dahlin (S) ett handskrivet brev i brevlådan. Hej Marie, du kommer inom kort att mördas, inleddes brevet, skriver gt.se.