Gt se

Hon lär ut feministiskt självförsvar på skolor

Så kallat feministiskt självförsvar lärs nu ut på flera skolor i Göteborg, rapporterar direktpress.se. Bonnica Sjöström är en av de som leder kurser i hur man som tjej kan stärka sig själv och jobba bort vardagsrädslan. – Det är väldigt tråkigt att det ska behövas, men det gör det verkligen, säger hon till GT.
Läs mer om Göteborg.

Frölundas nyförvärv Crabb: Ska bidra

GÖTEBORG. Frölundas nytillskott Joey Crabb har anlänt till Göteborg. På onsdagen var han på plats i Frölundaborg med sina nya lagkamrater. – Jag ska försöka bidra med samma saker jag bidrog med i Växjö, säger Joey Crabb i Hockeyhörnan på GT.se.
Ford GT ställer om till Race mode – se filmen som visar hur
Den seriemässiga Ford GT ställs ut i Detroit och vi kan se att inte mycket ändrat sig inför produktionsstarten. Här visas också hur Ford GT ställer om sig till Race mode.
Läs mer om Detroit, Ford GT och Race.
Tävla med GT– vinn biljetter till P3 Guld
Sugen på att se MNEK och Zara Larsson på P3 Guld-galan i helgen? Nu tävlar GT ut biljetter. Tagga en vän på GT:s Facebook-sida och förklara varför just du och vännen ska få plåtarna - så har du chans att vinna. – Galan drar i gång hela musikåret, säger projektledare Fredrik Sandsten på Göteborg Co.

Hans facit: 27 poäng – i en och samma match

Kimmo Eskelinen, 32, har en framgångsrik karriär att se tillbaka på. Men den förre landslagsspelaren fortsätter att ösa in poäng. I helgen gjorde han 27 poäng – i en och samma match – och bytte inte en enda gång. – Det händer inte så ofta, säger Eskelinen till GT.
Läs mer om Eskelinen.
Terrordömd överklagar livstidsdom
Livstidsdomen mot en 32-årig man som fälldes för terroristbrott i Syrien överklagas, skriver gt.se.
Läs mer om Syrien.
SVT skrotar Debatt
SVT lägger ned programmet Debatt. Torsdagens 27:e säsongsavslutning blir också den sista, skriver gt.se.
Läs mer om Debatt.
Smittläkare varnar för farligt virus i Göteborg
Den farliga fästingsmittan TBE sprids i Askim i södra Göteborg, vilket gp.se var först att rapportera. Smittskyddsläkaren Peter Nolskog säger att det är mycket ovanligt med TBE-smitta i storstadsmiljö. – Att det förekommer så här sent på året beror på mild väderlek, säger han till GT.
Läs mer om Askim, Göteborg och TBE.
Villospåren i jakten på Lisa Holms mördare
SKÖVDE. GT har fått se Lisa Holm-utredningens slask – alltså den delen av polisundersökningen som aldrig blev offentlig. Här samsas tips om felaktigt utpekade mördare med uppgifter om kriminella mc-gäng och snuskgubbar i Blomberg. Den är dubbelt så stor som själva förundersökningen – och tips från medium har en egen pärm. – Det här fallet har engagerat många människor, säger Lars Johansson, spaningsledare.
Läs mer om Blomberg.
Nerijus Bilevicius byter inte ut advokaten
Hon har fått svidande kritik för sitt sätt att försvara sin klient Nerijus Bilevicius, 35, som på tisdagen dömdes till livstids fängelse för mordet på Skövdeflickan Lisa Holm. Inte minst från Leif GW Persson, som har velat se en ny advokat vid 35-åringen sida. – Det har inte varit aktuellt, säger Inger Rönnbäck till GT.
Ny brand i asylboende utanför Floda
Räddningstjänsten har enligt GT.se larmats till en brand i en byggnad utanför Floda mellan Göteborg och Alingsås. Enligt tidningen rör det sig om ett asylboende som brunnit.
Läs mer om Floda, GT.se och Göteborg.
Ny brand i asylboende
Räddningstjänsten har enligt GT.se larmats till en nedbrunnen byggnad utanför Floda mellan Göteborg...
Läs mer om Floda, GT.se och Göteborg.
Tränaren lämnar sin klubb – kan gå till Gais
Tränaren Bosko Orovic, 43, har brutit sitt kontrakt med Qviding. Enligt uppgifter till GT har han också träffat Gais för att diskutera jobbet som ny huvudtränare i klubben. –Jag har pratat med flera klubbar, sedan får vi se om det blir något. Men det förs diskussioner, säger Orovic själv.
Läs mer om Orovic och Qviding.
Här lär Frölunda barn att åka skridskor
ANGERED. Här lär Frölunda barnen i stadsdelen Angered att åka skridskor. Flera av sjuåringarna hade aldrig sett is förr. – Det är helt fantastiskt att se och höra glädjen på isen, säger Frölundas ordförande Mats Grauers till GT.
Läs mer om Angered och Frölunda.
GT.se ökar sin tv-trafik med hela 1000 procent
Prinsdop, snedseglande Stenafärja och storbrand på Backaplan gjorde att tv på GT.se ökade sin trafik med hela 1 000 procent i förra veckan. Nu fortsätter satsningen på att bygga framtidens nyhets-tv.
Läs mer om Backaplan, GT.se och Stenafärja.
Klockan 12 släpps biljetterna till Håkan
Sommaren 2014 sålde han ut Ullevi och slog arenans publikrekord med 69 349 åskådare. I juni nästa år är det dags igen och i dag klockan 12.00 släpps biljetterna. Köerna har ringlat sig långa hela morgonen och GT.se sänder live-tv från släppet – häng med!
Läs mer om GT.se, Håkan och Ullevi.
Vännernas vädjan till Loran, 24: Ge upp
I två veckor jagades Loran Guy Mogi, 24, för mordet på sin tidigare flickvän i Vårgårda.Han flydde landet och rakade håret för att inte se ut som på de bilder GT publicerade av honom. Gång på gång uppmanade vänner och anhöriga honom att ge upp och gå till polisen.
Manon Melis lämnar allsvenskan
Manon Melis lämnar svensk fotboll efter nio säsonger och flyttar hem till Nederländerna. – Vi får se om jag slutar eller om jag blir sugen igen, säger hon till GT.
Läs mer om Nederländerna.
Arber Zeneli kan vara på väg bort: Får se
Arber Zeneli har tagit allsvenskan med storm den här säsongen. Elfsborgs kvicksilver har länge kopplats ihop med utländska klubbar. Snart kan han vara förlorad för Boråsklubben. –Klubbar i olika länder är intresserade, säger agenten Jonas Svensson till GT.
Läs mer om Boråsklubben.
Manon Melis lämnar Sverige: Jag vill hem
GÖTEBORG. GT kan avslöja att det inte blir någon fortsättning för skyttedrottningen Manon Melis i Göteborg FC. Hon lämnar Sverige efter nio år. – Nu vill jag bara hem till Holland. Vi får se om jag slutar eller om jag blir sugen igen, säger Melis.
Läs mer om Göteborg FC, Holland och Sverige.
Frölundas bakslag – stjärnan blir kvar i NHL
På måndagskvällen svensk tid kom det väntade beskedet: Mattias Janmark är en NHL-spelare. I alla fall börjar han säsongen i Dallas Stars. – En dröm, säger Janmark till gt.se.
Läs mer om Janmark och NHL.
Se helikopterbilderna från Blåvitt-karavanen
Tusentals Blåvitt-supportrar invaderade Borås i torsdags. Nu kan GT i samarbete med BBpodd presentera #Karavanen The Movie – med flygbilder från helikopter. – Denna uppslutning är galen, säger initiativtagaren Patrik Glimberg.
Tobias Hysn: 'I så fall går jag till Ljungskile...'
SHANGHAI. Efter ett tufft första år har Tobias Hysn funnit sig till rätta i Kina. GT-sporten åkte till Shanghai för att se lagets seriefinal och prata om guldjakten med Svennis, att spela vänsterytter för att ge plats åt en av världens bäst betalda fotbollsspelare - och varför han kanske kommer avsluta sin karriär i Ljungskile. - Från att inte ha en enda utlänning på 1,5 timmars avstånd så har vi nu barn på andra sidan gatan i samma ålder som våra egna. Vi var 75 personer som firade midsommar, med sill och allt. Det låter som enkla grejer, men du behöver sånt när du bor uto
Läs mer om Kina, Ljungskile och Shanghai.
IFK-stjärnans löfte om Paradise Hotel
IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall är premiärgäst i BBpodd på GT.se
IFK-stjärnans löfte om Paradise Hotel
IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall är premiärgäst i BBpodd på GT.se