Gt se

Stjärnoro i Frölunda när Janmark lämnar

GÖTEBORG. Den 9 september åker Mattias Janmark till Dallas Stars NHL-förberedande läger. Därför växer en viss oro hemma i Göteborg. – Jag är inte helt trygg förrän Mattias är tillbaka på isen i Frölundatröjan, säger general manager Christian Lechtaler i programmet Hockeyhörnan på GT.se.

Henrik Lundqvist kan återvända till Frölunda

GÖTEBORG. I onsdags åkte Henrik Lundqvist hem till New York för att på nytt inleda jakten på Stanley Cup-pokalen. Superstjärnan lämnade Göteborg med ett antal träningspass i ryggen – tillsammans med Frölunda. Och den nu 33-årige världsmålvakten utesluter inte en framtida återkomst i klubben där han fick sitt stora genombrott. – Det är mycket som ska spela in och stämma i en sådan situation – men jag stänger inga dörrar. Vi får se, säger han i en stor intervju med GT.
SHL-utspelet: 'Det kan städa upp ishockeyn'
Veckans Hockeyhörnan på GT.se handlar om slagsmål i rinken, om skrämselfaktorn, om Frölundas nye polis: Oliver Lauridsen. Ett kontroversiellt ämne – men tränaren Roger Rönnberg säger: – Det kan städa upp ishockeyn.
Läs mer om GT.se och Roger Rönnberg.
Henrik Lundqvist har ett nytt sommarjobb
GÖTEBORG. Efter en lång, slitsam NHL-säsong skulle man kunna tänka sig att Henrik Lundqvist mest ville slappa. Det är inte riktigt hans grej. Projekt utanför hockeyn är det, däremot. – Jag växer som människa då, säger världsstjärnan till GT.se:s program Hockeyhörnan.

Forza Motorsport 6 avslöjar hemligheter hos Ford GT

Ford har varit ganska förtegna om detaljerna kring sin nya mittmotorbil GT. Men lanseringen av nya bilspelet Forza Motorsport 6 – där Ford GT har en huvudroll – avslöjar nya hemligheter. Nu kan vi tydligt se hur den aktiva bakvingen arbetar.
Läs mer om Ford GT och Forza Motorsport.
Nekades bostad på grund av sitt namn
Det är rättvisast att bostäderna i Sverige erbjuds svenskar i första hand.Det svaret fick 22-åriga Estefan Guerrero Ortiz när han försökte fixa lägenhet i Göteborg via köp- och säljsajten Blocket, vilket nyheter24.se var först att skriva om.– Han menar väl att man inte är svensk om man har ett annorlunda efternamn. Jag blev chockad och fick läsa det flera gånger för att förstå att han verkligen skrivit så, säger Estefan till GT.
Följ hela festivalen – dag för dag – här!
Way out west pågår för fullt i Göteborg – följ festivalen på GT.se!
Läs mer om GT.se och Göteborg.
Mopedförare satte skräck i Göteborg
En stor grupp mopedister och motorcyklister har satt skräck i Göteborg, skriver gt.se. De har kört...
Läs mer om Göteborg.
Kvinna gripen misstänkt för knivmord
En man höggs ihjäl i en lägenhet i östra Göteborg under natten, rapporterar gt.se. En kvinna i 40-årsåldern, som befann sig i bostaden, när polisen kom dit har gripits misstänkt för mord.
Läs mer om Göteborg.
Strategin som ska ta Frölunda hela vägen
GÖTEBORG. Så här ska Frölunda nå hela vägen i vinter: Mindre frihet. Mer styrd offensiv. – Min förhoppning är att vi ska se mer intensiva ut, säger tränaren Roger Rönnberg i GT:s webb-TV-program Hockeyhörnan.
Nu blir det ännu mer hockey på GT.se
GÖTEBORG. Vi är mitt i fotbollssäsongen - vilket betyder att hockeypremiären är nära. I dag lanserar GT därför Hockeyhörnan - ett lokalt hockeymagasin i tv-format med vår hockeykrönikör Henrik Leman. Premiärprogrammet hittar du här.
Läs mer om GT.se, Henrik Leman och Hockeyhörnan.
Västtrafiks ilska: Fult agerat av hovet
Med kampanjfrasen Se var kungen var otrogen vill Västtrafik locka folk till sin sightseeing-app. Men reklamskyltarna uppskattas inte av hovet som vill att kampanjen stoppas. Något Alex Bergström (S) anser strider mot yttrandefriheten, skriver GT.
Läs mer om Västtrafik.
De marknadsför app med kungens otrohet
Västtrafik marknadsför sin nya sightseeing-app med att man ska kunna se var kungen varit otrogen - vilket fått GT:s läsare att reagera. Information som helt utelämnas på affischen är att det handlar om Oscar II och inte den nuvarande kungen. – I högsta grad en mycket märklig text, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren och Oscar II.
Avslöjad: Hemliga avdelningen som utvecklade Ford GT
En underjordisk, hemlig avdelning i Fords huvudkontor i Detroit var låst för alla. Utom en liten skara ingenjörer och designers som var strängt förbjudna att prata med andra. Alla möten hölls vid 19-tiden, för att de inte skulle synas i Outlook. Här utvecklades superhemliga mittmotorbilen Ford GT och för första gången kan vi se hur avdelningen ser ut.
Läs mer om Detroit, Ford GT och Outlook.
Nu åker Blåvitt till Polen – GT följer med!
I dag reser den blåvita truppen till Polen. Då hakar GT-sporten på. – Det ska bli spännande att se hur Blåvitt står sig mot europeiskt motstånd. Till skillnad från de senaste åren är IFK klara serieledare när Europaspelet drar i gång, säger reportern Alexander Piauger.
Lugano stannar i Häcken
Den uruguayanske mittbacken Diego Lugano förlänger sitt kontrakt med allsvenska BK Häcken och stannar därmed säsongen ut, rapporterar gt.se.
Läs mer om Diego Lugano och Häcken.
Nu får Lovisa, 17, se One Direction VIP
Lovisa Moberg-Berlin, 17, ville se sina idoler One Direction på innerplanen. Men eftersom hon sitter i rullstol blev hon tvingad att se konserten – längst bak på Ullevi. Nu ser GT till så att Lovisa och en kompis får se popbandet i en VIP-lounge. – Det är jättekul. Jag blev chockad när jag fick beskedet, säger Lovisa Moberg-Berlin.
Är detta Gais nya offensiva stjärnor?
Gais letar förstärkningar.Precis som under sommaren ifjol väljer man därför att titta på provspelare.Nu finns yttermittfältaren Blake Smith och anfallaren Mamadou Diouf på plats på Gaisgården.– Vi ska se dem i vår U21-match under tisdagen, därefter tar vi beslut om vi ska titta vidare på dem eller om det är tack och hej, säger sportchef Jonas Lundn till GT.
Gais plockar in två – ska få provträna
Gais letar förstärkningar. Precis som under sommaren ifjol väljer man därför att titta på provspelare. Nu finns yttermittfältaren Blake Smith och anfallaren Mamadou Diouf på plas på Gaisgården. – Vi ska se dem i vår U21-match under tisdagen, därefter tar vi beslut om vi ska titta vidare på dem eller om det är tack och hej, säger sportchef Jonas Lundn till GT.
Bröder skäligen misstänka för mordet på Lisa Holm
De två män som misstänks för mordet på 17-åriga Lisa Holm är bröder. Och den anhållna kvinnan uppger på en Facebooksida att hon är gift med en av männen, skriver gt.se.
Läs mer om Facebooksida och Lisa Holm.
Ta en sommarbild – var med i GT:s tävling
En sommarsprallig Musse Pigg, en slingrande sommarväxt eller något helt, helt annat? Skicka in din bästa sommarbild till oss på GT – och var med i vår stora tävling #somriGT. – Vi ser framemot att få se bilder från hela Västsverige, säger chefredaktör Sofia Dahlström.
Högt biljettryck inför premiären på Bravida
Häcken har sålt nästan 5 000 biljetter till premiären på Bravida Arena den 5 juli. Vill man se matchen mot Helsingborg behöver man rappa på. –Det är ett historiskt ögonblick, säger Häckens marknadschef Marcus Jodin till GT.
Lovisa, 17, får inte se idolerna på innerplan
17-åriga Lovisa Moberg-Berlins största idoler är popbandet One Direction. Men eftersom hon sitter i rullstol är hon tvingad långt bak när bandet har sin konsert på Ullevi om ett par veckor. – Vi får inte välja vart vi vill sitta som alla andra, säger hon. Tidigare i veckan har GT berättat om rullstolsburne Jimmy som bars fram under Summerburst. Det har också fått Lovisa att reagera. Och ställa frågan varför reglerna är annorlunda för henne.
Rune, 97, om Truman, Garbo och Bush
Rune Dahlstrand är inte bara en del av ett stycke glömd svensk historia i och med att han var en av besättningsmännen på de vita båtarna. För GT berättar han om presidentmöten, den svåra olyckan som kostade hans bror livet, Greta Garbo och knarkdrama på Medelhavet. – Jag kunde se rubrikerna framför mig Elva ut Lions fast för knarksmuggling, säger 97-åringen.
Svenskbåten riskerar diskning i Ocean Race
Martin Strömberg och Dongfeng var på väg mot en drömetapp. Med två dagar kvar var man uppe i täten med största konkurrenten Abu Dhabi långt ner i fältet. Men efter en tung avslutning tappade man ledning och föll till fjärde plats. Nu kommer nästa smäll – man utreds för regelbrott och riskerar poängavdrag eller i värsta fall diskning. – Vi får se vad de bedömer att vi gjort för fel och hur grovt det är, säger Martin Strömberg till GT.