Gt se


Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:

Starka reaktioner över anti-SD-foto

Ett klassfoto med udden riktad mot Sverigedemokraterna (SD) rör om i sociala medier. Fotot, där tre blonda elever står bland tomma stolar med skylten Jimmie skickade hem resten både hyllas och hatas, rapporterar gt.se.

Läs mer om Jimmie och Sverigedemokraterna.

Starka reaktioner över anti-SD-foto

Ett klassfoto med udden riktad mot Sverigedemokraterna (SD) rör om i sociala medier. Fotot, där tre blonda elever står bland tomma stolar med skylten Jimmie skickade hem resten både hyllas och hatas, rapporterar gt.se.

Läs mer om Jimmie och Sverigedemokraterna.
Starka reaktioner över anti-SD-foto

Ett klassfoto med udden riktad mot Sverigedemokraterna (SD) rör om i sociala medier. Fotot, där tre blonda elever står bland tomma stolar med skylten Jimmie skickade hem resten både hyllas och hatas, rapporterar gt.se. Bakom initiativet står elever på Hulebäcksgymnasiet i Härryda.

Rekord-siffror: GT fortsätter dominera

GÖTEBORG. GT fortsätter att dominera i väst i mobilen och på webben – och spränger miljonvallen. GT.se hade över 1,3 miljoner unika besök på en vecka. – De senaste veckorna har vi haft en rad viktiga egna avslöjanden som fått stort genomslag. Det är vi förstås stolta över, säger GT:s chefredaktör Frida Boisen.

Läs mer om Frida Boisen.

Uppgifter: Hannover ute efter Lasse Vibe

Hannover går som tåget i tyska Bundesliga - men är på jakt efter förstärkningar. Enligt Kicker så har de ställt in siktet på IFK Göteborgs målkung Lasse Vibe. – Jag har inte hört någonting, säger IFK:s sportchef Mats Gren till GT.se.

Läs mer om Bundesliga, GT.se och Lasse Vibe.
Uppgifter: Hamburg ute efter Lasse Vibe

Hannover går som tåget i tyska Bundesliga - men är på jakt efter förstärkningar. Enligt Kicker så har de ställt in siktet på IFK Göteborgs målkung Lasse Vibe. – Jag har inte hört någonting, säger IFK:s sportchef Mats Gren till GT.se.

Läs mer om Bundesliga, GT.se och Lasse Vibe.
Erbjöds lön på 57 660 – för att rösta med S

GÖTEBORG. Vägvalets partiledare erbjöds en plats i överförmyndarnämnden – med 57 660 kronor i ersättning varje i månad. Motprestationen som Socialdemokraterna krävde: rösta på den rödgröna budgeten i Göteborgs kommunfullmäktige. Men trängselskattemotståndaren och kommunfullmäktigeledamoten Theo Papaioannou sa nej. – Alla vill inte bli köpta, säger han till GT.se.

Här är de 10 dyraste bilarna på Blocket.se

Har du 20 miljoner kronor över? Då kan du köpa den allra dyraste bilen på Blocket.se – en McLaren P1. Superbilen får klassiska Porsche Carrera GT att framstå som ett fynd för 2,8 miljoner. Här är de 10 dyraste bilarna på Blocket.se just nu!

Uppmanad av Klas Ingesson att ta över

BORÅS. Som GT avslöjade redan i förra veckan blir det Magnus Haglund som tar över som manager i Elfsborg efter Klas Ingesson. Ett beslut som Ingesson var högst delaktig i att fatta. – Jag blev i princip uppmanad av Klas att ta det här och då var det inget att tveka på, säger Haglund till GT.se.

Läs mer om Elfsborg, GT.se, Haglund och Ingesson.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Ingen kan bota Evans svåra ryggsmärtor

ÅMÅL. Svåra ryggsmärtor gör att Evan Berglund aldrig sover längre än två timmar i sträck. Åmålbon kan svimma ihop på gatan och har därför tvingats åka ambulans 22 gånger. – Jag är rädd att dö i en hjärtinfart. Jag har inget liv längre, säger 74-åringen till GT.se. Men trots att olika läkare i 2,5 år tittat på honom får han ingen specialisthjälp.

Läs mer om Evan Berglund och GT.se.
Man polisanmälde att andra gick före i baren

JÖNKÖPING. Alla kvinnor ska ha fått företräde i kön till baren. Det fick en man i 35-årsåldern att konfrontera personalen och blev därför enligt egen utsago utslängd. Men det stämmer inte, enligt restaurangen i centrala Jönköping. – Den äldre mannen var för full. Därför blev han inte serverad alkohol, säger restaurangchefen till GT.se.

Läs mer om GT.se och Jönköping.
Efter Henke – här är nästa namn att lämna

Henrik Larsson lämnar Falkenberg och är enligt hd.se klar för Helsingborg. GT-sporten kan avslöja att han tar med Tobias Tuvesson, assisterande i FFF, till Helsingborg.

Läs mer om FFF, Falkenberg och Helsingborg.
Domarens jättemiss: Han tar fel gubbe

SÖDERTÄLJE/STOCKHOLM. Örgryte jagade som bäst ett ledningsmål - och en plats i superettan.Då fick Jacob Lindström syna det röda kortet.Felaktigt, enligt Öis-ledningen.– Han tar fel gubbe, säger tränaren Marcus Lantz till GT.se.

Så gick Josefina, 27, ner 45 kilo: Hårt slit

Josefina Lundberg, 27, vägde 121 kilo när hon bestämde sig att det fick vara nog. Efter ett år hade hon tappat 45 kilo och nu är hon nominerad till Årets Viktväktare. Men mentalt är resan inte färdig än. – Jag klär mig fortfarande mycket i svart för att se mindre ut, det tar tid att inse att jag faktiskt inte är så stor och klumpig längre, säger hon till GT.

Läs mer om Josefina.
Rasistskandal på pojkmatch i handboll

En match i Skadevi cup mellan Skövde och Eslöv utvecklades till en jätteskandal. En förälder till en av Eslövsspelarna ska ha uttryckt sig rasistiskt mot en 11-årig Skövdespelare. – Det är sorgligt och beklagligt att vuxna människor kan uttrycka sig så, säger Skövdes ordförande Sten-Erik Helgeson till GT.se.

Storbråk i slutet - anfallaren fick rött

Ljungskile har rejäl uppförsbacke i kvalet till allsvenskan efter 1-3 mot Gefle. Då såg anfallaren David Johannesson rött. Efter att han kommit in sent mot Gefles målvakt hamnade han i bråk med Gefles David Fällman. – Jag ville bara visa att det inte är okej, säger David Fällman till GT.se.

Ny krog på Hisingen: Lär inte känna igen sig

Klassiska göteborgskrogen Adas vid Kvilletorget på centrala Hisingen stängde med en rejäl bartömning i fredags. Nu kan GT.se avslöja att det blir koncernen bakom Ölstugan Tullen-krogarna som öppnar upp i lokalerna. – Vi kommer göra om rejält så många Hisingsbor lär inte känna igen sig alls, säger krögaren Mattias Jakob.

Så röstade profilerna - i de olika kategorierna

I kväll delas allsvenskans stora pris ut. Priset är ett samarbete mellan Offside, C More och föreningen Svensk elitfotboll, SEF. Prisutdelningen går att följa på SportExpressen.se från 20.30 i kväll. Så här röstade Expressens, GT:s och Kvällspostens experter i de olika kategorierna.

Ralf Edström om nya tränarlösningen i IFK

Jörgen Lennartsson tar över IFK Göteborg. Ett bra val, tycker experten och fotbollsprofilen Ralf Edström. – Jag tycker att han står för en fotboll som är rätt positiv, säger Edström till GT.se.

Läs mer om Edström, GT.se, IFK och Ralf Edström.
Ralf Edström om nya tränarlösningen i IFK

Jörgen Lennartsson tar över IFK Göteborg. Ett bra val, tycker experten och fotbollsprofilen Ralf Edström. – Jag tycker att han står för en fotboll som är rätt positiv, säger Edström till Gt.se.

Läs mer om Edström, Gt.se, IFK och Ralf Edström.
Ilska efter beskedet om IFK:s nye tränare

Enligt uppgifter till GT.se blir Jörgen Lennartsson IFK Göteborgs näste tränare. Men enligt IFK-supportrarna på Twitter, så är den forne Elfsborg-tränaren inget önskeval. Inte tränaren man drömde om direkt, skriver en användare. Just nu leker du med vår klubb, Gren, skriver en annan.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Jörgen Lennartsson tar över IFK Göteborg

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg har gjort klart med en ny tränare. Enligt uppgifter till GT.se är det Jörgen Lennartsson, 49, som tar över jobbet. Till sin hjälp vill Lennartsson ha Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren. – Jag har fått ett antal förfrågningar från klubbar som jag funderar över, säger Lennartsson till GT.se.

Uppgift: Förberedde rån i polisuniformer

GT.se kan avslöja att de misstänkta knarklangarna tros ha förberett ett väpnat rån – i polisuniformer. I lägenheten i östra Göteborg fann polisen tre väskor fulla med polisutrustning, komplett med skottsäkra västar, uniformer och spikmattor. – Självklart är de stulna från polisen det är inget som finns på den allmänna marknaden, säger åklagare Stina Lundqvist.

Läs mer om Göteborg och Stina Lundqvist.
Jakob Johansson lämnar IFK Göteborg

Jakob Johansson lämnar IFK Göteborg. Den hårt arbetande mittfältaren skriver inget nytt kontrakt med Blåvitt som därmed behöver ett helt nytt innermittfältspar nästa säsong. – Det är blandade känslor att lämna men jag har känt att det vore kul att testa på något nytt nästa år, säger Johansson till GT.se.

Läs mer om Blåvitt, GT.se och Johansson.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Följ presskonferensen med Stahre – på GT.se

Läs mer om GT.se och Stahre.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07