Gt se

Frölundas bakslag – stjärnan blir kvar i NHL

På måndagskvällen svensk tid kom det väntade beskedet: Mattias Janmark är en NHL-spelare. I alla fall börjar han säsongen i Dallas Stars. – En dröm, säger Janmark till gt.se.
Läs mer om Janmark och NHL.

Se helikopterbilderna från Blåvitt-karavanen

Tusentals Blåvitt-supportrar invaderade Borås i torsdags. Nu kan GT i samarbete med BBpodd presentera #Karavanen The Movie – med flygbilder från helikopter. – Denna uppslutning är galen, säger initiativtagaren Patrik Glimberg.
Tobias Hysn: 'I så fall går jag till Ljungskile...'
SHANGHAI. Efter ett tufft första år har Tobias Hysn funnit sig till rätta i Kina. GT-sporten åkte till Shanghai för att se lagets seriefinal och prata om guldjakten med Svennis, att spela vänsterytter för att ge plats åt en av världens bäst betalda fotbollsspelare - och varför han kanske kommer avsluta sin karriär i Ljungskile. - Från att inte ha en enda utlänning på 1,5 timmars avstånd så har vi nu barn på andra sidan gatan i samma ålder som våra egna. Vi var 75 personer som firade midsommar, med sill och allt. Det låter som enkla grejer, men du behöver sånt när du bor uto
Läs mer om Kina, Ljungskile och Shanghai.
IFK-stjärnans löfte om Paradise Hotel
IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall är premiärgäst i BBpodd på GT.se

IFK-stjärnans löfte om Paradise Hotel

IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall är premiärgäst i BBpodd på GT.se
Premiäravsnitt av den första fotbollspodden
IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall är premiärgäst i BBpodd på GT.se
Läs mer om BBpodd, GT.se och Gustav Engvall.
Kvinna skars i ansiktet med kniv
En kvinna i 60-årsåldern har knivskurits i ansiktet i Angereds centrum i Göteborg, skriver gt.se....
Läs mer om Göteborg.
Inga tror på Frölunda som svenska mästare
STOCKHOLM. Ingen tränare tippar att Frölunda tar SM-guld. Inte ens Roger Rönnberg. – Tippa, det kan ni i media hålla på med, säger Frölundatränaren till gt.se.
Poseidon återvänder till Göteborg
I tre månader har kustbevakningens fartyg Poseidon varit i Medelhavet för att hjälpa till i arbetet med att rädda flyktingar. 5295 personer har räddats. Klockan 11.00 på tisdagen kommer fartyget till Frihamnen i Göteborg och gt.se sänder direkt från kajen.
Stjärnoro i Frölunda när Janmark lämnar
GÖTEBORG. Den 9 september åker Mattias Janmark till Dallas Stars NHL-förberedande läger. Därför växer en viss oro hemma i Göteborg. – Jag är inte helt trygg förrän Mattias är tillbaka på isen i Frölundatröjan, säger general manager Christian Lechtaler i programmet Hockeyhörnan på GT.se.
Henrik Lundqvist kan återvända till Frölunda
GÖTEBORG. I onsdags åkte Henrik Lundqvist hem till New York för att på nytt inleda jakten på Stanley Cup-pokalen. Superstjärnan lämnade Göteborg med ett antal träningspass i ryggen – tillsammans med Frölunda. Och den nu 33-årige världsmålvakten utesluter inte en framtida återkomst i klubben där han fick sitt stora genombrott. – Det är mycket som ska spela in och stämma i en sådan situation – men jag stänger inga dörrar. Vi får se, säger han i en stor intervju med GT.
SHL-utspelet: 'Det kan städa upp ishockeyn'
Veckans Hockeyhörnan på GT.se handlar om slagsmål i rinken, om skrämselfaktorn, om Frölundas nye polis: Oliver Lauridsen. Ett kontroversiellt ämne – men tränaren Roger Rönnberg säger: – Det kan städa upp ishockeyn.
Läs mer om GT.se och Roger Rönnberg.
Henrik Lundqvist har ett nytt sommarjobb
GÖTEBORG. Efter en lång, slitsam NHL-säsong skulle man kunna tänka sig att Henrik Lundqvist mest ville slappa. Det är inte riktigt hans grej. Projekt utanför hockeyn är det, däremot. – Jag växer som människa då, säger världsstjärnan till GT.se:s program Hockeyhörnan.
Forza Motorsport 6 avslöjar hemligheter hos Ford GT
Ford har varit ganska förtegna om detaljerna kring sin nya mittmotorbil GT. Men lanseringen av nya bilspelet Forza Motorsport 6 – där Ford GT har en huvudroll – avslöjar nya hemligheter. Nu kan vi tydligt se hur den aktiva bakvingen arbetar.
Läs mer om Ford GT och Forza Motorsport.
Nekades bostad på grund av sitt namn
Det är rättvisast att bostäderna i Sverige erbjuds svenskar i första hand.Det svaret fick 22-åriga Estefan Guerrero Ortiz när han försökte fixa lägenhet i Göteborg via köp- och säljsajten Blocket, vilket nyheter24.se var först att skriva om.– Han menar väl att man inte är svensk om man har ett annorlunda efternamn. Jag blev chockad och fick läsa det flera gånger för att förstå att han verkligen skrivit så, säger Estefan till GT.
Följ hela festivalen – dag för dag – här!
Way out west pågår för fullt i Göteborg – följ festivalen på GT.se!
Läs mer om GT.se och Göteborg.
Mopedförare satte skräck i Göteborg
En stor grupp mopedister och motorcyklister har satt skräck i Göteborg, skriver gt.se. De har kört...
Läs mer om Göteborg.
Kvinna gripen misstänkt för knivmord
En man höggs ihjäl i en lägenhet i östra Göteborg under natten, rapporterar gt.se. En kvinna i 40-årsåldern, som befann sig i bostaden, när polisen kom dit har gripits misstänkt för mord.
Läs mer om Göteborg.
Strategin som ska ta Frölunda hela vägen
GÖTEBORG. Så här ska Frölunda nå hela vägen i vinter: Mindre frihet. Mer styrd offensiv. – Min förhoppning är att vi ska se mer intensiva ut, säger tränaren Roger Rönnberg i GT:s webb-TV-program Hockeyhörnan.
Nu blir det ännu mer hockey på GT.se
GÖTEBORG. Vi är mitt i fotbollssäsongen - vilket betyder att hockeypremiären är nära. I dag lanserar GT därför Hockeyhörnan - ett lokalt hockeymagasin i tv-format med vår hockeykrönikör Henrik Leman. Premiärprogrammet hittar du här.
Läs mer om GT.se, Henrik Leman och Hockeyhörnan.
Västtrafiks ilska: Fult agerat av hovet
Med kampanjfrasen Se var kungen var otrogen vill Västtrafik locka folk till sin sightseeing-app. Men reklamskyltarna uppskattas inte av hovet som vill att kampanjen stoppas. Något Alex Bergström (S) anser strider mot yttrandefriheten, skriver GT.
Läs mer om Västtrafik.
De marknadsför app med kungens otrohet
Västtrafik marknadsför sin nya sightseeing-app med att man ska kunna se var kungen varit otrogen - vilket fått GT:s läsare att reagera. Information som helt utelämnas på affischen är att det handlar om Oscar II och inte den nuvarande kungen. – I högsta grad en mycket märklig text, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren och Oscar II.
Avslöjad: Hemliga avdelningen som utvecklade Ford GT
En underjordisk, hemlig avdelning i Fords huvudkontor i Detroit var låst för alla. Utom en liten skara ingenjörer och designers som var strängt förbjudna att prata med andra. Alla möten hölls vid 19-tiden, för att de inte skulle synas i Outlook. Här utvecklades superhemliga mittmotorbilen Ford GT och för första gången kan vi se hur avdelningen ser ut.
Läs mer om Detroit, Ford GT och Outlook.
Nu åker Blåvitt till Polen – GT följer med!
I dag reser den blåvita truppen till Polen. Då hakar GT-sporten på. – Det ska bli spännande att se hur Blåvitt står sig mot europeiskt motstånd. Till skillnad från de senaste åren är IFK klara serieledare när Europaspelet drar i gång, säger reportern Alexander Piauger.
Lugano stannar i Häcken
Den uruguayanske mittbacken Diego Lugano förlänger sitt kontrakt med allsvenska BK Häcken och stannar därmed säsongen ut, rapporterar gt.se.
Läs mer om Diego Lugano och Häcken.