Gt se

Svenskbåten riskerar diskning i Ocean Race

Martin Strömberg och Dongfeng var på väg mot en drömetapp. Med två dagar kvar var man uppe i täten med största konkurrenten Abu Dhabi långt ner i fältet. Men efter en tung avslutning tappade man ledning och föll till fjärde plats. Nu kommer nästa smäll – man utreds för regelbrott och riskerar poängavdrag eller i värsta fall diskning. – Vi får se vad de bedömer att vi gjort för fel och hur grovt det är, säger Martin Strömberg till GT.

Kronrs besvikelse efter Kalliobeskedet

GÖTEBORG. Lasse Kronr erbjöd sig att betala första månadslönen för att få hem Tomi Kallio till Frölunda. Nu tvingas han besviket se profilen lämna svensk hockey. – Det är tråkigt att han inte fick göra en sista säsong i Frölunda så att han kunde få sin tröja upphängd i taket, säger Kronr till GT.
Hysns ilska – efter anmälan mot Frölunda
GÖTEBORG. Frölunda Indians har blivit anmälda till diskrimineringsombudsmannen. Klubbens logga – indianen – är kränkande, menar anmälaren. Det får fotbollsprofilen Glenn Hysn att se rött. – Det är så sjukt att jag fattar ingenting, säger Hysn till GT.
Läs mer om Frölunda, Glenn Hysn och Hysn.
Sofia Dahlström: Ett otroligt privilegium
Här är Sofia Dahlström, 42, nytillträdd chefredaktör på GT.Hon brinner för grävande journalistik, vill att GT ska sätta agendan i Västsverige och hennes guilty pleasure är att se på dokusåpor.Men det är inte första gången hon jobbat på den lelle röe – redan som 11-åring gjorde hon praktik på tidningen.

GT/Expressen klandras för krönika

En krönika om skolan fälldes av Pressens Opinionsnämnd den 14 april 2015. Krönikan hade redan tagits bort från Expressen.se innan den klandrades av PON. Läs klandret i dess helhet på PO:s hemsida.
Läs mer om Expressen.se och PON.
Stora telefonproblem på GT i Göteborg
GT:s redaktion i Göteborg har på tisdagsmorgonen problem med sina telefoner. Vi arbetar på att åtgärda problemet så fort som möjligt. Som vanligt går det att tipsa redaktionen genom att mejla tips@gt.se eller genom sms till 71717. Så fort telefonerna är i gång går det även att ringa 031 725 90 01.
Läs mer om Göteborg.
Frölunda rustar upp – forward från HV är klar
Det som GT.se avslöjade redan i går bekräftades onsdag lunch när Frölunda kallade till presskonferens. Patrik Carlsson och Pär Johansson heter klubbens senaste nyförvärv. – Jag drömmer om att vinna SM-guldet med Frölunda, säger 27-årige Carlsson.
Kopparstöld strandsatte tågresenärer
En misstänkt kopparstöld orsakade stora förseningar på tågsträckan Stockholm-Malmö och omkring 500 resenärer strandsattes i Nässjö, uppger gt.se.
Läs mer om Nässjö och Stockholm-Malmö.
16.30: Uppsnack inför stormatchen på GT.se
Det är fest i Göteborg. Inför drygt 17 000 åskådare på ett utsålt Gamla Ullevi ska svensk fotbolls giganter IFK Göteborg och Malmö FF göra upp i en tidig seriefinal. Maratontabellens etta mot tvåa, fjolårets etta mot tvåa, Blåvitts danska armada mot Malmös norska offensiv, Lasse Vibe mot Markus Rosenberg. När Tobias Sana för första gången kommer tillbaka för att spela på Gamla Ullevi med sin nya klubb finns GT på plats för att snacka upp matchen live från arenan. Malin Jonson och Axel Ohlsson går igenom laguppställningarna, förutsättningarna inför d
Mikael Wikstrand lämnar Frölunda
Frölunda drabbas av ett tungt spelartapp. Backen Mikael Wikstrand är, enligt uppgifter till GT, muntligt överens med Färjestad. – Du får ta det med min agent. Jag har precis avslutat säsongen med Frölunda, så vi får se, säger 21-åringen.
Läs mer om Frölunda och Färjestad.
Lokal S-politiker mordhotad i brev
I början av mars fick kommunalrådet i Vänersborg Marie Dahlin (S) ett handskrivet brev i brevlådan. Hej Marie, du kommer inom kort att mördas, inleddes brevet, skriver gt.se.
Lokal S-politiker mordhotad i brev
I början av mars fick kommunalrådet i Vänersborg Marie Dahlin (S) ett handskrivet brev i brevlådan. Hej Marie, du kommer inom kort att mördas, inleddes brevet, skriver gt.se.
Ingen HD-prövning av GT-hot
Det stannar vid en dom för olaga hot för en högerextremist som vid flera tillfällen hotat tidningen GT:s redaktion, uppger journalisten.se. Högsta domstolen väljer att inte ta upp målet, vilket gör att hovrättsdomen står fast.
Läs mer om GT-hot.
Alx Danielsson ska slå banrekord i sommar
Time Attack är Sveriges hetaste motorsportfenomen. I dag kastade racingstjärnan Alx Danielsson handsken i Unlimited-klassen. Se hans 1.000-hästars Nissan GT-R!
Alx Danielsson ska slå banrekord i sommar
Time Attack är Sveriges hetaste motorsportfenomen. I dag kastade racingstjärnan Alx Danielsson handsken i Unlimited-klassen. Se hans 1.000-hästars Nissan GT-R!
Blåvitt-svaret: Vore att avslöja för mycket
IFK Göteborg gör en chockförlust om drygt tio miljoner kronor för 2014. Inför årsmötet på måndag kommer nu motionen att Blåvitts budget framöver ska vara offentlig – men styrelsen säger nej. – Det vore att avslöja våra ekonomiska mål på framför allt spelar- och truppsidan. Våra motparter kan då se vilken prisklass vi kan tänka oss, säger ordföranden Karl Jartun till GT.
Läs mer om Karl Jartun.
Nu kan du köpa en Nissan GT-R som polisbil
En bilfirma i Göteborg säljer en trimmad Nissan GT-R med 700 hästar som lär få polisen att se rött.
Läs mer om Göteborg och Nissan GT-R.
Bathurst 12 Hour bjöd på gastkramande final
Efter tolv timmars stenhårt race på klassiska Bathurst, Australien, samlades fältet upp bakom säkerhetsbilen. Fyra minuter kvar till målgång och allt ska avgöras – bättre än så här blir inte racingen. Se filmen där Bentley Continental, Audi R8, Nissan GT-R och Aston Martin slåss hela vägen till målflaggan.
Följ IFK Göteborgs match mot Bröndby
IFK Göteborg har vunnit en match och förlorat en i försäsongsturneringen Atlantic cup i södra Portugal. I kväll 22.00 svensk tid möts IFK och danska Bröndby i en match om tredjeplatsen i turneringen, där åtta lag spelat. GT.se är på plats och rapporterar matchen live med start 21.45.
Läs mer om Atlantic, Bröndby, IFK och Portugal.
Finalen av Årets kock – se finalen här på GT
Knivarna är slipade och plattorna är påslagna – för nu ska Årets kock koras. Under torsdagen pågår det prestigefulla gastronomiska mästerskapet på Svenska Mässan där åtta kockar tävlar om titeln. Vinnaren koras klockan 15.30 då har den namnkunniga juryn utsett mästaren.
Läs mer om Svenska Mässan.
Se finalen av Årets kock här på GT
Knivarna är slipade och plattorna är påslagna – för nu ska Årets kock koras. Under torsdagen pågår det prestigefulla gastronomiska mästerskapet på Svenska Mässan där åtta kockar tävlar om titeln. Vinnaren koras klockan 15.30 då har den namnkunniga juryn utsett mästaren.
Läs mer om Svenska Mässan.
Detaljen som Mercedes inte vill att du ska se på nya AMG-GT
De hårda reglerna kring krocksäkerhet i USA gör att Mercedes måste lägga till två stora klossar på bakpartiet på nya sportbien AMG-GT. Här kan du se skillnaden.
Läs mer om USA.
Volvos nya XC90 rullar av fabriksbandet i dag
Det rullar på rejält för Volvo Cars i Torslanda. I höstas kunde gt.se berätta om att företaget ville anställa över tusen personer. Och nu har de första 200 anställts samtidigt som Volvos nyaste modell av Volvo XC90 rullar av bandet.
Läs mer om Torslanda och Volvo XC90.
Volvos nya XC90 rullar av bandet i dag
Det rullar på rejält för Volvo Cars i Torslanda. I höstas kunde GT.se berätta om att företaget ville anställa över tusen personer. Och nu har de första 200 anställts samtidigt som Volvos nyaste modell av Volvo XC90 rullar av bandet.
Läs mer om GT.se, Torslanda och Volvo XC90.
Avslöjar: Ny anfallare testas av Göteborg
IFK Göteborg testar en ny spelare. GT.se kan nu avslöja att den 21-årige anfallaren Patrick Cruz från Corinthians följer med laget till lägret i Portugal. – Patrick vill till Sverige för att han ser det som ett bra skyltfönster, säger hans agent Tuna Satilmis.