Gt se

Kommunen granskar topp- politikerna efter Rydn-affären

Efter GT:s avslöjande att den moderata toppolitikern Maria Rydn systematiskt använt privata bonuskort vid resor och hotellnätter i tjänsten inleder nu Göteborgs stad en egen granskning.– Vi behöver göra en inventering för att se omfattningen och stämma av mot resebyrån, säger Gabriella Nässn, chef för förvaltningsstaben vid Stadsledningskontoret i Göteborg.Granskningen gäller både tjänstemän och politiker.

Maria Rydns plats på riksdagslistan ifrågasätts

På tisdagen tvingades kommunalrådet i Göteborg Maria Rydn lämna sina kommunala uppdrag efter GT:s granskning av hennes utlandsresor och bonusar.Nu höjs röster för att hon också ska lämna andraplatsen på riksdagslistan – en med dagens valresultat i princip garanterad riksdagsplats.– Det är många frågetecken som surrar fortfarande, vi får se var vi landar, säger Lisbeth Boëthius, sammankallande för den lokala valberedningen.
Har brutit kontraktet i Kina – ska besöka Blåvitt
Sam Johnson, 24, har brutit sitt kontrakt i Kina och är fri att skriva på för en ny klubb.Enligt GT:s uppgifter är planen att anfallaren inom kort ska besöka IFK Göteborg.Vi får se vad som händer, skriver sportchefen Mats Gren i ett sms.
Läs mer om Blåvitt och Kina.
Richard Hammonds stuntförare får en ny chans i The Grand Tour
Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond fortsätter att leta ny testförare till The Grand Tour, säsong 2. Jeremy Clarkson bjöd in F1-stjärnan Mark Webber, som dock visade lite ojämn form. Märkligt nog gick det väldigt långsamt när Webber skulle köra en Mercedes-AMG GT. Richard Hammonds förslag var att anlita en stuntman, vilket vi kunde se i den andra filmen. Första försöket att sätta ett snabbt varv såg lovande ut, men slutade i katastrof. I den här tredje filmen lovar Richard Hammond att han har pratat allvar med stuntföraren. Den här gången ska det funka, men Jeremy Clarkson 

Fjärrstyr Nissan GT-R 210 km/h från helikopter

Se filmen när Nissan GT-R fjärrstyrs runt Silverstone – från en helikopter – i 210 km/h.
Läs mer om Nissan GT-R och Silverstone.
Tar över allsvenskan – här är nya planen
GÖTEBORG. Anders Svenssons avtal med Discovery löper ut.Nu kan GT berätta att tv-bolaget vill förlänga kontraktet med den förre landslagsprofilen.– Vi får se vad som händer, säger Svensson.– Han är en lysande expert, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks och Eurosport.
Vägrar sälja sin stjärna: 'Inte bra'
GÖTEBORG. IFK Göteborgs sportchef Mats Gren tänker inte sälja Sören Rieks.Det försätter mittfältsstjärnans agent Fredrik Risp i en märklig sits.– Då är det jobbiga förutsättningar. Det är min plikt att se till att Sören har ett jobb – allra helst i sommar så att Blåvitt kan få betalt, säger Risp till GT.
BMW 8-serie är snart tillbaka – första smakprovet på nya GT-vagnen
Som vi kunde berätta redan förra hösten har BMW gett grönt ljus till en ny 8-serie. Och snart är det dags att se den riktiga bilen – 26 maj ska BMW visa upp 8-serie Coupe Concept på Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Historiskt har BMW:s Concept-bilar gett ett nästan färdigt intryck av den kommande seriemodellen. Tills dess får vi nöja oss med det här smakprovet som visar taklinjen, den berömda Hofmeister-knycken på C-stolpen, lite av bakskärmarna och en antydan till strålkastare. Linjer som kan få snålvattnet att rinna på alla BMW-entusiaster och inte minst de som väntat ända sedan 1999
Hysn: Det är riktigt jävla illa
GÖTEBORG. Det finns ett utbrett missnöje med sportchefen Mats Gren i den blåvita spelartruppen, enligt GT:s uppgifter.Men nu vill Glenn Hysn se ett stopp på de svarta rubrikerna om spelarnas uppror.– Det behöver inte halva Sverige veta, det ska lösas på Kamratgården, menar Blåvitt-legendaren.
Mats Gren har fått mig att må väldigt dåligt
GÖTEBORG. Gustav Engvall, 21, och IFK Göteborg gick skilda vägar förra sommaren. Fram till nu har ingen av parterna velat gå in på detaljer i den uppmärksammade övergången till Championship-klubben Bristol City. Men i podcasten BBpodd på GT.se ger Gustav Engvall nu sin version av uppbrottet från Blåvitt – och riktar skarpa anklagelser mot sportchefen Mats Gren. – Han har betett sig väldigt illa mot mig, ljugit och fått mig att må väldigt dåligt, säger Engvall i BBpodd. Hör hela intervjun med Gustav Engvall i BBpodd i poddspelaren här ovan.
Så vill Kinberg Batra stoppa gangstersläkten
Ett kriminellt nätverk med bas i Angered i Göteborg utövar stora påtryckningar på lokalsamhället och styr den kriminella verksamheten i området enligt polisen.Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra vill nu se hårdare tag mot gängkriminaliteten – och vill att så kallade zonförbud ska stoppa de kriminella från att vistas i området.– Vi måste ta tillbaka makten från kriminella gäng, säger Anna Kinberg Batra till GT.
JUST NU: Höjd beredskap hos polisen i Göteborg
Polisen i Göteborg har enligt uppgifter till GT höjd beredskap efter att en lastbil uppges ha kört på människor i Stockholm.– Jag har inget svar på det just nu, vi får se var det landar, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.Säpo har bekräftat att två personer har dödats.
Höjd beredskap hos polisen i Göteborg
Polisen i Göteborg enligt uppgifter till GT höjd beredskap efter att en lastbil uppges ha kört på människor i Stockholm.– Jag har inget svar på det just nu, vi får se var det landar, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.
Se när superelbilen Nio EP9 pressar sig runt Nürburgring på rekordtid
Varvtider på Nürburgring har blivit något för vissa biltillverkare att skryta om. Rekordtider för elbilar duggar inte lika tätt som för bensinbilar men superbilen Nio EP9 bjöd på en riktigt imponerande Ringentid i november, på 7:05. Det är bara åtta sekunder långsammare än Porsche 918 Spyder och det är kvickare än Nissan GT-R. Det går undan riktigt bra i filmen och det är intressant att höra frånvaron av något som annars är intimt förknippat med det gröna helvetet: en vrålande förbränningsmotor. Det låter faktiskt lite som en golfbil. En väldigt, v
Nissan Patrol byggd med GT-R motor och 1.900 hk – ses i The Grand Tour
Uttrycket sleeper används i bilkretsar för att beteckna en mycket potent bil – som dock luras genom att se helt alldaglig ut. Överraskningen kommer vid rödljuset, då sleepern visar sig vara något helt annat än motståndaren trott och försvinner mot horisonten. Det här skämtet har fått många uttryck genom åren och senaste exemplet ser vi i de här videofilmerna. Fast nu pratar vi sleeper på en extremt hög nivå, kan inte på rak arm komma ihåg någon bil i närtid som så väl lyckats dölja sin potenta teknik. De av er som sett trailern eller avsnitt 13 av The Grand Tour
Läs mer om The Grand Tour.
GT tar pulsen på Blåvitt och Häcken – i Dubai
BK Häcken och IFK Göteborg åker till Dubai.Det gör även GT:s Hector Junelind – som punktmarkerar lagen.– Jag är ruggigt taggad och det blir spännande att se var lagen står, säger han.
Läs mer om Blåvitt, Dubai, Dubai.Det och Häcken.
Anitas kärleksförklaring till makens hemtjänst
När Tadeusz, 84, fick cancer byttes lägenheten i Brunnsbo mot Sahlgrenska och Östra sjukhuset.När Anita, 78, äntligen fick hem sin make i december ordnade kommunen med hemsjukvård för att klara av de vardagliga bestyren. Efter en månad kände sig Anita att skicka in en insändare till GT för att hylla personalen.– Mitt hjärta blir alldeles varmt av att se hur ni sköter om min käre man.
Läs mer om Anita, Brunnsbo, Sahlgrenska och Östra.
Hundtrim i massor på My Dog-mässan
Päls som ryker, folk i massor och hundar så långt ögat kan se.På torsdagen samlades hundar och deras människor på Svenska Mässan i Göteborg för den årliga My DOG-mässan.GT var där för att lära sig allt om hundgrooming – och mycket om annat.
Audiföraren hamnade upp-och-ned efter läskig krasch – vann ändå!
Det var egentligen ett under att FIA GT World Cup-föraren Laurens Vanthoor kunde klättra ur bilen i princip oskadd efter helgens läskiga krasch i Macau Grand Prix, som körs på en supersmal och oförlåtande bana. Men det kunde han – och inte nog med det: han vann! Laurens Vanthoor kraschade i en kurva i 250 km/h och hans Audi R8 LMS hamnade på taket. Fysiskt är jag okej. Det är bra. Det är bara en av de läskigaste kurvorna att krascha i. Att åka halva raksträckan upp-och-ned och se de andra bilarna komma är något som inte riktigt går att beskriva. Det är ett läskigt minne. Men förutom det
Läs mer om Macau Grand Prix.
Lennart är världens äldste Mustang-ägare
Lennart Ribring köpte nyligen en ny Ford Mustang GT Fastback. Därmed blev han världens äldsta Mustang-ägare! Lennart Ribring är 97 år. Du kan själv se när han tar första åkturen i nya Mustangen.
En knivskuren på Göteborgskrog
En person har skadats i samband med ett rånförsök mot en krog i centrala Göteborg, rapporterat gt.se.
Läs mer om Göteborg och Göteborgskrog.
Bil fattade eld utanför Falkenberg – en död
En bil har åkt av vägen, voltat och fattat eld utanför Falkenberg. En person omkom i olyckan enligt gt.se.
Läs mer om Falkenberg.
Emma Green: 'Jag får se om kroppen pallar...'
GÖTEBORG. Inomhus-EM i mars – det ska bli Emma Greens sista stora mästerskap. Nu gör den svenska höjdhopperskan en satsning med Belgrad som mål. – När intensiteten i träningen höjs får man veta om kroppen pallar eller inte, säger Green till GT.
Läs mer om Belgrad och Green.
Mitsubishi Ground Tourer är officiell – försmak av nästa Outlander
Det dröjer inte alltför länge innan det börjar bli dags för en ersättare till Mitsubishi Outlander. Suven har lockat många svenska köpare eftersom den finns som laddhybrid. Men tekniken går fort framåt och nu visar Mitsubishi hur efterföljaren skulle kunna se ut. Mitsubishi Ground Tourer, eller GT-PHEV som den också kallas, är en konceptbil som visas upp på bilsalongen i Paris. Men till skillnad från många andra konceptbilar verkar den inte ligga alltför långt in i framtiden.
Mitsubishi GT-PHEV smygvisar nästa Outlander och klarar tolv mil på eldrift
Mitsubishi visar upp nya GT-PHEV på Parissalongen som öppnar i oktober. Detta är en ny konceptbil som skulle kunna visa hur nästa generation av laddhybridsuven Outlander kommer se ut. GT står i det här fallet för Ground Tourer och det första som märks är den ordentliga grillen och de smala strålkastarna. De kantiga sidolinjerna kompletteras av ett flytande tak och ett coupliknande bakparti med en smal ljusramp. Det finns inga bilder på interiören än men Mitsubishi utlovar ett horisontellt designspråk med gott om utrymme och en hög mittkonsol för att skapa en sportigare körställning. Det är doc