Gt se

Nerijus Bilevicius byter inte ut advokaten

Hon har fått svidande kritik för sitt sätt att försvara sin klient Nerijus Bilevicius, 35, som på tisdagen dömdes till livstids fängelse för mordet på Skövdeflickan Lisa Holm. Inte minst från Leif GW Persson, som har velat se en ny advokat vid 35-åringen sida. – Det har inte varit aktuellt, säger Inger Rönnbäck till GT.

Ny brand i asylboende utanför Floda

Räddningstjänsten har enligt GT.se larmats till en brand i en byggnad utanför Floda mellan Göteborg och Alingsås. Enligt tidningen rör det sig om ett asylboende som brunnit.
Läs mer om Floda, GT.se och Göteborg.
Ny brand i asylboende
Räddningstjänsten har enligt GT.se larmats till en nedbrunnen byggnad utanför Floda mellan Göteborg...
Läs mer om Floda, GT.se och Göteborg.
Tränaren lämnar sin klubb – kan gå till Gais
Tränaren Bosko Orovic, 43, har brutit sitt kontrakt med Qviding. Enligt uppgifter till GT har han också träffat Gais för att diskutera jobbet som ny huvudtränare i klubben. –Jag har pratat med flera klubbar, sedan får vi se om det blir något. Men det förs diskussioner, säger Orovic själv.
Läs mer om Orovic och Qviding.

Här lär Frölunda barn att åka skridskor

ANGERED. Här lär Frölunda barnen i stadsdelen Angered att åka skridskor. Flera av sjuåringarna hade aldrig sett is förr. – Det är helt fantastiskt att se och höra glädjen på isen, säger Frölundas ordförande Mats Grauers till GT.
Läs mer om Angered och Frölunda.
GT.se ökar sin tv-trafik med hela 1000 procent
Prinsdop, snedseglande Stenafärja och storbrand på Backaplan gjorde att tv på GT.se ökade sin trafik med hela 1 000 procent i förra veckan. Nu fortsätter satsningen på att bygga framtidens nyhets-tv.
Läs mer om Backaplan, GT.se och Stenafärja.
Klockan 12 släpps biljetterna till Håkan
Sommaren 2014 sålde han ut Ullevi och slog arenans publikrekord med 69 349 åskådare. I juni nästa år är det dags igen och i dag klockan 12.00 släpps biljetterna. Köerna har ringlat sig långa hela morgonen och GT.se sänder live-tv från släppet – häng med!
Läs mer om GT.se, Håkan och Ullevi.
Vännernas vädjan till Loran, 24: Ge upp
I två veckor jagades Loran Guy Mogi, 24, för mordet på sin tidigare flickvän i Vårgårda.Han flydde landet och rakade håret för att inte se ut som på de bilder GT publicerade av honom. Gång på gång uppmanade vänner och anhöriga honom att ge upp och gå till polisen.
Manon Melis lämnar allsvenskan
Manon Melis lämnar svensk fotboll efter nio säsonger och flyttar hem till Nederländerna. – Vi får se om jag slutar eller om jag blir sugen igen, säger hon till GT.
Läs mer om Nederländerna.
Arber Zeneli kan vara på väg bort: Får se
Arber Zeneli har tagit allsvenskan med storm den här säsongen. Elfsborgs kvicksilver har länge kopplats ihop med utländska klubbar. Snart kan han vara förlorad för Boråsklubben. –Klubbar i olika länder är intresserade, säger agenten Jonas Svensson till GT.
Läs mer om Boråsklubben.
Manon Melis lämnar Sverige: Jag vill hem
GÖTEBORG. GT kan avslöja att det inte blir någon fortsättning för skyttedrottningen Manon Melis i Göteborg FC. Hon lämnar Sverige efter nio år. – Nu vill jag bara hem till Holland. Vi får se om jag slutar eller om jag blir sugen igen, säger Melis.
Läs mer om Göteborg FC, Holland och Sverige.
Frölundas bakslag – stjärnan blir kvar i NHL
På måndagskvällen svensk tid kom det väntade beskedet: Mattias Janmark är en NHL-spelare. I alla fall börjar han säsongen i Dallas Stars. – En dröm, säger Janmark till gt.se.
Läs mer om Janmark och NHL.
Se helikopterbilderna från Blåvitt-karavanen
Tusentals Blåvitt-supportrar invaderade Borås i torsdags. Nu kan GT i samarbete med BBpodd presentera #Karavanen The Movie – med flygbilder från helikopter. – Denna uppslutning är galen, säger initiativtagaren Patrik Glimberg.
Tobias Hysn: 'I så fall går jag till Ljungskile...'
SHANGHAI. Efter ett tufft första år har Tobias Hysn funnit sig till rätta i Kina. GT-sporten åkte till Shanghai för att se lagets seriefinal och prata om guldjakten med Svennis, att spela vänsterytter för att ge plats åt en av världens bäst betalda fotbollsspelare - och varför han kanske kommer avsluta sin karriär i Ljungskile. - Från att inte ha en enda utlänning på 1,5 timmars avstånd så har vi nu barn på andra sidan gatan i samma ålder som våra egna. Vi var 75 personer som firade midsommar, med sill och allt. Det låter som enkla grejer, men du behöver sånt när du bor uto
Läs mer om Kina, Ljungskile och Shanghai.
IFK-stjärnans löfte om Paradise Hotel
IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall är premiärgäst i BBpodd på GT.se
IFK-stjärnans löfte om Paradise Hotel
IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall är premiärgäst i BBpodd på GT.se
Premiäravsnitt av den första fotbollspodden
IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall är premiärgäst i BBpodd på GT.se
Läs mer om BBpodd, GT.se och Gustav Engvall.
Kvinna skars i ansiktet med kniv
En kvinna i 60-årsåldern har knivskurits i ansiktet i Angereds centrum i Göteborg, skriver gt.se....
Läs mer om Göteborg.
Inga tror på Frölunda som svenska mästare
STOCKHOLM. Ingen tränare tippar att Frölunda tar SM-guld. Inte ens Roger Rönnberg. – Tippa, det kan ni i media hålla på med, säger Frölundatränaren till gt.se.
Poseidon återvänder till Göteborg
I tre månader har kustbevakningens fartyg Poseidon varit i Medelhavet för att hjälpa till i arbetet med att rädda flyktingar. 5295 personer har räddats. Klockan 11.00 på tisdagen kommer fartyget till Frihamnen i Göteborg och gt.se sänder direkt från kajen.
Stjärnoro i Frölunda när Janmark lämnar
GÖTEBORG. Den 9 september åker Mattias Janmark till Dallas Stars NHL-förberedande läger. Därför växer en viss oro hemma i Göteborg. – Jag är inte helt trygg förrän Mattias är tillbaka på isen i Frölundatröjan, säger general manager Christian Lechtaler i programmet Hockeyhörnan på GT.se.
Henrik Lundqvist kan återvända till Frölunda
GÖTEBORG. I onsdags åkte Henrik Lundqvist hem till New York för att på nytt inleda jakten på Stanley Cup-pokalen. Superstjärnan lämnade Göteborg med ett antal träningspass i ryggen – tillsammans med Frölunda. Och den nu 33-årige världsmålvakten utesluter inte en framtida återkomst i klubben där han fick sitt stora genombrott. – Det är mycket som ska spela in och stämma i en sådan situation – men jag stänger inga dörrar. Vi får se, säger han i en stor intervju med GT.
SHL-utspelet: 'Det kan städa upp ishockeyn'
Veckans Hockeyhörnan på GT.se handlar om slagsmål i rinken, om skrämselfaktorn, om Frölundas nye polis: Oliver Lauridsen. Ett kontroversiellt ämne – men tränaren Roger Rönnberg säger: – Det kan städa upp ishockeyn.
Läs mer om GT.se och Roger Rönnberg.
Henrik Lundqvist har ett nytt sommarjobb
GÖTEBORG. Efter en lång, slitsam NHL-säsong skulle man kunna tänka sig att Henrik Lundqvist mest ville slappa. Det är inte riktigt hans grej. Projekt utanför hockeyn är det, däremot. – Jag växer som människa då, säger världsstjärnan till GT.se:s program Hockeyhörnan.
Forza Motorsport 6 avslöjar hemligheter hos Ford GT
Ford har varit ganska förtegna om detaljerna kring sin nya mittmotorbil GT. Men lanseringen av nya bilspelet Forza Motorsport 6 – där Ford GT har en huvudroll – avslöjar nya hemligheter. Nu kan vi tydligt se hur den aktiva bakvingen arbetar.
Läs mer om Ford GT och Forza Motorsport.