Gt2

26/2017: Så blir nya Volvo V60 – Stort suvtest

Vi testar åtta suvar. Alla nyheter 2018 – bland annat nya Volvo V60. Vi kör fyra generationer Porsche 911 GT2 och kollar vilken som är släktens värsting? Stot test av familjebilar – vilken är bäst?

Mark Webber provkör för att vara med i The Grand Tour

Förre Formel 1-föraren, nuvarande Porsche-testföraren Mark Webber, kör ett imponerande testvarv med Porsche 911 GT2 RS. Sedan får Webber testköra en Mercedes. Konstigt nog går det inte i alls lika fort...
24/2017: Så lätt kan dieseln bil ren – 911 GT2 RS är snabbast
Porsche 911 GT2 RS är världens snabbaste bil på Nürburgring. Så lätt kan dieseln bli ren – vi talar om hur det går till. Test av fyra suvar: VW Tiguan, Mazda CX-5, Jeep Compass och Renault Koleos. Och mycket mer.
Läs mer om Mazda CX-5 och Nürburgring.
Walter Röhrl: Porsche 911 GT2 RS är för snabb för Nürburgring
Den världsberömde Porsche-föraren Walter Röhrl menar att moderna bilar nu är för snabba för Nürburgring. Det är väldigt farligt, säger han.

Porsche slår världsrekord med nya bilen

6 minuter och 47 sekunder.Så lång tid tog det för GT2 RS att ta sig runt nordslingan på den ikoniska racingbanan Nürburgring.Det innebär att Porsches nya värsting är snabbast i världen.
Läs mer om Nürburgring.Det.
Världsrekord för Porsche 911 GT2 RS – 6:47 på Ringen
Porsche 911 GT2 RS har slagit nytt världsrekord på Nürburgring Nordschleife. Med varvtiden 6:47,3 knäckte GT2 RS det gamla rekordet med nästan 5 sekunder.
Walter Röhrl och Mark Webber kör Porsche 911 GT2 RS – vem är snabbast?
Walter Röhrl har faktiskt fyllt 70 år och den dubbla världsmästaren behöver väl ingen närmare presentation. Mark Webber är säkert också välbekant efter elva år i Formel 1 och en mycket framgångsrik karriär som sportvagnsförare för Porsche. I den här filmen får vi se de båda förartalangerna träffas på Circuit Paul Ricard för att utvärdera Porsches nya värsting 911 GT2 RS. Med 700 hk och 750 Nm är det den starkaste – och förmodligen snabbaste – 911:an som Porsche någonsin byggt. 0–100 km/h på 2,8 sekunder och en toppfart på 340
Här är Porsche-modellen som har en galen värdeökning
Här är Porschen som är som fint vin och kostar mer än uppföljaren.För 2,9 miljoner kronor kan du få en helt ny 911 GT2 RS - men för att köpa dess föregångare - 997 911 GT2 RS - får du dubbla det priset.Ett exemplar är nu till salu hos återförsäljaren Alain Class i Dubai.
Läs mer om Dubai, Porsche-modellen och Porschen.
Porsches dyrgrip till salu – kostar mer än uppföljaren
Världen laddar för Porsche 911 GT2 RS som ligger runt hörnet.Men frågan är om dess föregångare är desto mer åtråvärd.Nu säljs nämligen en 993 GT2 för en betydligt högre prislapp än efterföljaren.
Läs mer om GT2 och Porsche.
Porsche 911 GT2 RS är här med 700 hk, specialklocka och svenskt pris
Gamla tiders versioner av Porsche 911 GT2 hade smeknamnet widowmaker, eftersom den var så farligt snabb att minsta misstag kunde gör din fru till änka. Kanske är det dags att damma av det epitetet igen, då nya Porsche 911 GT2 RS är den starkaste 911:an någonsin med 700 hk och 750 Nm i toppeffekt. Nya Porsche 911 GT2 RS baseras på 911 Turbo S men är givetvis förändrad på nästan alla punkter. Många av förbättringarna handlar om att minska vikten och Porsche 911 GT2 RS väger in på 1.470 kilo med full bensintank. Viktminskningen har uppnåtts genom att skippa fyrhjulsdriften och baksätet, samt anv&
Läs mer om GT2 och Porsche.
Porsche 911 GT2 RS premiärvisad på spelmässan E3
För att få maximal uppmärksamhet gäller det att noga välja lanseringsdatum och plats. Allt fler biltillverkare inser att bilsalonger inte längre är bästa sättet att få ut mest av sin marknadsföringsbudget. Porsche är en av dessa. Istället för att vänta till Frankfurtsalongen i höst valde Porsche att premiärvisa 911 GT2 RS på spelmässan E3, i Los Angeles, Kalifornien. En av anledningarna är förstås det faktum att Porsche 911 GT2 RS finns på omslaget av nya bilspelet Forza Motorsport 7. Bilspelet kommer ut i handeln 3 oktober. Även om Porsche visar upp nya 911 GT2 RS s
Första detaljerna: Porsche 911 GT2 RS närmar sig – med vatteninsprutning
Porsche tänker fortsätta traditionen att fira ut en 911-generation med dunderversionen GT2 RS. Den förra modellen kunde vara riktigt skräckinjagande att köra och den nya modellen, som snart ska visas upp, lär bli ännu värre. Redan nu har de första tekniska detaljerna om Porsche 911 GT2 RS dykt upp på nätet, hos brittiska Evo. Andreas Preuninger, som är chef för Porsches GT-modeller, är tydlig med att även om 911 GT2 RS i grund och botten baseras på Turbo S-modellen blir det två helt olika bilar. Motorn är i grunden samma 3,8-liters boxersexa som i 911 Turbo S men här har den fått större t
Läs mer om Evo, Porsche och Turbo S-modellen.
Nya Porsche 911 GT2 låter elak på Nürburgring
Någon gång nästa år är det dags för en ny generation Porsche 911 GT2, den bakhjulsdrivna hardcore-versionen av Porsche 911 Turbo. Testerna har inletts på Nürburgring (var annars?) och nu kan vi njuta av det karakteristiska boxerljudet och de blixtsnabba PDK-växlingarna. Låt er inte luras av det till synes makliga turboljudet. Det går rejält fort och om ryktena stämmer kan vi förvänta oss 600–650 hk i den nya 911 GT2. Turboladdningen ger massor av effekt utan att behöva tokvarva motorn. Som vi kan se på bilderna är man inte riktigt klara med den exteriöra designen ännu. Den jättelika
Läs mer om GT2, Nürburgring, Porsche och Turbo.
Porsche kallas widowmaker – nu också som likbil
Den här märkliga skapelsen har siktats i Italien. En Porsche Panamera Shooting Brake? Nej, men helt klart en Porsche att dö för (om uttrycket tillåts...) Porsche har rykte om sig att vara en widowmaker (man brukar då ofta syfta på 996 GT2, en livsfarlig bil eftersom den saknade ESP). Med det i bakhuvudet är det en smått morbid känsla att se Porsche Panamera som likbil. Vi vet inte vilken motor den här Panameran besitter, men däcken är standard på Turbo och Turbo S, vilket i så fall tyder på att det kan sitta en 4,8-liters turboladdad V8 med 570 hk under huven. Kanske inte den mest eleganta superbil vi sett, men
Porsche behåller både manuella lådor och sugmotorer
Goda nyheter för alla bilentusiaster som gillar att växla själva: Porsche bekräftar att nästa generation 911 GT3 får manuell låda som standard. Därmed tar Porsche ett steg tillbaka från dagens modell, som har dubbelkopplingslådan PDK som standard, något som retat upp många Porschefans. Toppmodellen GT3 RS får dock PDK-låda som standard, precis som idag. Uppgifterna kommer från Andreas Preuninger, chef för Porsches GT-modeller, som också berättar att även nästa generation Cayman GT4 får sexcylindrig motor. Ingen downsizing där, alltså. GT-modellerna ska ha sugmotorer under en 
Läs mer om Cayman GT4, GT3, PDK och Porsche.
Kromad Porsche 911 GT2 med 1.500 hk
Det är inte lätt sticka ut i superbilsklassen längre. Men den här Porsche 911 GT2 lyckas verkligen. 1.500 hästkrafter, glänsande blank krom och äppleröda fälgar. Och en motorljud, to die for!
Läs mer om GT2 och Porsche.
Världens snabbaste Porsche 996
Av alla snabba Porsche 996:or så är den här snabbast av alla - det klargör USP Motorsports som står bakom bygget. Det är en 996 GT2 som passerar kvartsmilen efter 9,45 sekunder och med en slutfart på 246 km/h!
Läs mer om GT2 och Porsche.
Spion: Porsche 911 GT2 siktad i Sverige
Mitt på hotellparkeringen stod en hemlig testbil från Porsche – förmodligen nya 911 GT2 med turbo och långt över 600 hästar. Anders Larsson hade kameran framme. Kolla in bilderna här!
Läs mer om GT2, Porsche och Sverige.
Porsche GT2 kommer närmare RS
500 stycken GT2 RS av 997-modell tillverkades, och om du inte var en av de lyckliga som fick tag på ett ex går det att vässa den helt `ordinära` GT2:an till nivåer som även överstiger
Lyssna på Porsche 991 GT2 runt Nürburgring
Överst på 991:s näringskedja hittar vi förstås en GT2, med en GT2 RS någon gång längre in i framtiden. Nästa år är det läge för GT2-versionen att äntra scenen, och tester genomförs just nu på Nürburgring.
Läs mer om GT2, Nürburgring och Porsche.
Porsche 911 GT2 kommer – med över 600 hästar!
Snart är det dags för Porsche att visa upp nya 911 GT2. Den blir både starkare och lättare än 911 Turbo – och får enbart PDK-låda. Ryktet förtäljer att vi kan vänta oss 650–670 hk i 911 GT2!
Läs mer om GT2, Porsche och Turbo.
Porsche 911 GT2 kommer – med 560 hästar!
Snart är det dags för 911 GT2, som visas upp på Genèvesalongen i vår. Den blir både starkare och lättare än 911 Turbo – och får enbart PDK-låda.
Läs mer om GT2 och Turbo.
SPION: Nästa Porsche 911 GT2
UPPDATERAD! Vi trodde att vi hade fått de första spionbilderna på Porsches nya GT3 RSR. Men ny information från Weissach berättar att det här är en helt annan modell - med turbomotor.
Läs mer om GT2 och Weissach.
SPION: Nästa Porsche 911 GT2
UPPDATERAD! Vi trodde att vi hade fått de första spionbilderna på Porsches nya GT3 RSR. Men ny information från Weissach berättar att det här är en helt annan modell - med turbomotor.
Läs mer om GT2 och Weissach.
Nissan Juke-R mot Porsche 911 GT2 RS – vem vinner?
Car and Driver har fått låna en av de fåtaliga, specialbyggda Nissan Juke-R och ställer den mot vassa Porsche 911 GT2 RS. Fyrhjulsdrift mot bakhjulsdrift – vilken bil tror du vinner?
Läs mer om Driver, Nissan Juke-R och Porsche.