Guide michelin

Lyxkrögarens svar efter stjärnchocken

I veckan förlorade restaurangen Sjömagasinet i Göteborg sin stjärna i Guide Michelin.Men stödet från gäster och kolleger har varit stort och de positiva kommentarerna har flödat in, berättar Sjömagasinets ägare, Ulf Wagner.– I dag är vi mer laddade än någonsin, säger han.

Hej helgkonsument: Niclas Jönsson

Brasiliansk Jiu Jiutsu, filmen Coco och spicy miso på Totemo Ramen. Så varvar krögaren Niclas Jönsson ner efter en händelserik vecka. Nyligen satte han och kollegan Daniel Höglander Älvsjö på mathimlen då deras restaurang Aloë fick en stjärna i Guide Michelin.
Trestjärniga Restaurang Frantzn saknar kollektivavtal
I måndags fick Stockholmskrogen Frantzn tre stjärnor av ansedda Guide Michelin. Den blev därmed den första trestjärniga restaurangen i Sverige. Men krogen saknar kollektivavtal vilket upprör Hotell- och restaurangfacket.
Göran Jonsson: Tronskifte på den svenska kroghimlen
KÖPENHAMN. Mitt under Dagens industris segerintervju med Björn Frantzn på scenen i det pampiga rådhuset i Köpenhamn bryter Mathias Dahlgren in, räcker honom handen och säger: Grattis!. Det är en handling som äger viss symbolik en kväll som denna, när franska Guide Michelin just korat Frantzn till Sveriges första trestjärniga restaurang.

Sveriges rikaste kvinna storägare i superkrogen

Sveriges rikaste kvinna Antonia Ax:son Johnson, 74, är näst största ägare i restaurang Frantzn som blev första svenska krog att få tre stjärnor i Guide Michelin.– Det var en stor kostnad men det är en unik plats, säger Ax:son Johnson till Svenska Dagbladet.
Frantzén blir Sveriges första restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin
Sverige har fått sin första restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin, något våra grannländer Norge och Danmark har haft sen innan.
Läs mer om Danmark, Guide Michelin och Norge.
Stora besvikelsen – efter stjärntappet i Guide Michelin
Sjömagasinet har förlorat sin stjärna i Guide Michelin.Det blev klart efter att årets stjärnor delats ut till nordiska restauranger under måndagskvällen.– Det var inte roligt. Det är jättekonstigt, eftersom vi aldrig har varit bättre än vi är nu, säger Ulf Wagner, som driver Sjömagasinet, till GP.
Sverige får sin första trestjärniga krog
KÖPENHAMN. Sverige fick en rad nya stjärnkrogar när franska Guide Michelin delades ut i Köpenhamn på måndagskvällen. Bland annat blir Frantzn i Stockholm Sveriges första trestjärniga resturang – en historisk händelse.
Göran Jonsson: Här kan den tredje stjärnan komma
På måndag i Köpenhamn är det dags. Då får vi veta vilka nordiska restauranger som belönas med stjärnor i årets upplaga av världens mest prestigefyllda krogguide, franska Guide Michelin.
Läs mer om Guide Michelin och Köpenhamn.
"Vi tänker på Michelin hela tiden"
Sanningens ögonblick närmar sig för köksmästaren Karim Khouani på Sture, en av de restauranger som förra året tilldelades en stjärna av Guide Michelin. Nu vill han ha två.
Vi tänker på Michelin hela tiden
Sanningens ögonblick närmar sig för köksmästaren Karim Khouani på Sture, en av de restauranger som förra året tilldelades en stjärna av Guide Michelin. Nu vill han ha två.
Bangkok hyllas för sin mat – får egen Michelinguide
Bangkok är en omtyckt matstad, men nu har man fått papper på sin stjärnstatus.Det är berömda Guide Michelin som släppt sin egen matguide till den thailändska huvudstaden – och delat ut 20 stjärnor spridda över 17 restauranger.
Läs mer om Guide Michelin och Michelinguide.
Svensk krog i London har fått Michelinstjärna
Krogen fick stjärnan Rihanna att uppskatta svensk mat. Nu har den blivit belönad med en stjärna i prestigefulla Guide Michelin.
Jag är inte bara en i mängden
När restaurang Bloom in the Park fick en stjärna i Guide Michelin blev Titti Qvarnström historisk. För första gången sedan guiden började testa krogar i Sverige fick en krog med en kvinnlig kökschef den prestigefyllda utmärkelsen. Det är svårare att ta sig fram i branschen om man är kvinna och jag är stolt över att jag har lyckats, säger hon.
Här är Göteborgs tio bästa restauranger
I Göteborg är det aldrig långt till en restaurang med högklassig mat.Stan stoltserar också med en rad restauranger med en stjärna i Guide Michelin.Men att hitta rätt i krogutbudet kan ändå vara knepigt.Här är lite hjälp på traven – Göteborgs tio bästa restauranger enligt gästernas egna betyg på Tripadvisor.
Nya Michelin-stjärnor sätter Malmö på kartan
Tre svenska restauranger får nya stjärnor i Guide Michelin varav Malmöbaserade restaurang Vollmers får två stjärnor.
De får nya stjärnor i den åtråvärda Guide Michelin
I dag delar Guide Michelin ut nya stjärnor till nordiska restauranger.Hittills har två svenska restauranger fått de åtråvärda stjärnorna.Årets utdelning är också historisk – då Island och Färöarna fått sina första stjärnor någonsin.
Läs mer om Färöarna, Guide Michelin och Island.
Live: Guide Michelin delar ut svenska stjärnor
De får nya stjärnor av Guide Michelin.
Läs mer om Guide Michelin.
Får Sverige sin första trestjärniga krog?
I fjol blev Maeemo i Oslo och Geranium i Köpenhamn först i Norden med att tilldelas tre stjärnor i anrika Guide Michelin. I dag hoppas flera svenska restauranger bli historiska när restaurangguiden presenterar den nya utgåvan för de nordiska länderna.
Kvarterskrog fick Michelinstjärna – av misstag
FRANKRIKE. Det lilla enkla kafet var stamställe för hantverkare och butikanställda i de kringliggande kvarteren. Så plötsligt började det forsa in bordsbeställningar och uppklädda, långväga besökare. Till ägarinnans stora förvåning hade hennes kaf tilldelats en stjärna av matbibeln Guide Michelin.
Två Michelin-stjärnor till Berselius
Den svenske kocken Fredrik Berselius tilldelas två stjärnor i Guide Michelin för krogen Aska i New...
Läs mer om Aska, Guide Michelin och New.
Hon fick unik stjärna som första kvinna
I höst ser vi henne tävla mot bland andra Ystadskrögaren Daniel Müllern i Kockarnas kamp på TV4. Titti Qvarnström, nominerad till Årets skåning, är den första nordiska kvinnan med en stjärna i Guide Michelin. – Det är jätteroligt att servera ett koncentrat av Skåne och till människor som har kommit från andra sidan jorden, säger Titti Qvarnström, 36.
Sveriges nya stjärnor i Guide Michelin
Nu går det att äta stjärnmärkt även utanför storstäderna. Bland annat får Hotell Borgholm på Öland en stjärna i den senaste upplagan av Guide Michelin. – Det känns helt underbart och det är inte så många kvinnor som brukar få stjärnor, så då känns det extra speciellt, säger köksmästaren Karin Fransson.
Lantsortsrestauranger får Michelin-stjärnor
När den nordiska varianten av Guide Michelin offentliggörs har även restauranger på mindre svenska orter förärats stjärnor.