Guldbaggegalan

Hannes Holm kritiserar Biopublikens pris på Guldbaggegalan – föreställer inte en skalbagge

Regissören Hannes Holm vann inga priser på årets Guldbaggegala. I efterhand uttryckte han dock missnöje över priset som Biopublikens pris-pristagarna får – och som inte föreställer en skalbagge.
Läs mer om Guldbaggegala och Guldbaggegalan.

Michael Segerström i rullstol på galan

Skådespelaren Michael Segerström medverkade på Guldbaggegalan som prisutdelare. Men han var nära och missa galan – på grund av en halkolycka. Segerström fick därför äntra scenen i rullstol. – Det är jobbigt, säger han.
Läs mer om Guldbaggegalan.
Jättesuccn på Guldbaggen
Årets film är Jätten. Biopublikens pris vann Etthundraettåringen. Det blev spridda skurar när filmpriserna delades ut på Guldbaggegalan.
Hannes Holms ilska efter galan
Stjärnregissören Hannes Holm riktade kritik efter Guldbaggegalan.I SVT:s eftersnack var han kritisk till att Biopublikens pris inte är i form av en Guldbagge – utan en plakett.– Publikens pris, det är inte en bagge. Där visslar jag nu – framför en Bagge till publikens pris, sa han i sändning.
Läs mer om Bagge, Guldbagge och Guldbaggegalan.I.

Här är alla vinnare på Guldbaggegalan

På måndagskvällen prisades årets bästa svenska filmer i den 53:a upplagan av Guldbaggegalan. De tyngsta priserna gick till Jätten och Min faster i Sarajevo. Här är alla vinnare:
Läs mer om Guldbaggegalan, Jätten, Min och Sarajevo.
Nominerade i åtta klasser – men bröderna Herngren dök inte upp
Hundraettåringen var nominerad till flesta priser av samtliga filmer på Guldbaggegalan. Filmen tog hem Biopublikens pris men fick nöja sig med en bagge för bästa visuella effekter. Bröderna Måns och Felix Herngren dök dock inte upp.
Rätt film vann på Guldbaggegalan
Guldbaggejuryn verkar inte dela den svenska biopublikens smak för hafsiga uppföljare på kassakor eller kärlekslösa bioversioner av populära tv-serier. I stället belönades två riktigt bra filmer – Jätten och Yarden – med tre priser vardera på Guldbaggegalan under måndagen.
Läs mer om Guldbaggegalan, Jätten och Yarden.
SVT-profilen pekade finger i sändning
Petra Mede skämtade friskt under Guldbaggegalan. Produktionen hade förberett ett inslag med inspelade röster till en rad profiler – däribland SVT-programledaren och Youtubern Clara Henry. Då svarade Clara Henry med att ge kameran långfingret.
SVT-profilen pekade finger i sändning
Petra Mede skämtade friskt under Guldbaggegalan. Produktionen hade förberett ett inslag med inspelade röster till en rad profiler – däribland SVT-programledaren och Youtubern Clara Henry. Då svarade Clara Henry med att ge kameran långfingret.
Ita Zbroniec-Zajt blev historisk på Guldbaggegalan
Ita Zbroniec-Zajt blev historisk vid kvällens Guldbaggegala. Hon är den första kvinnliga fotograf någonsin som tilldelats en Guldbagge i prisets 53-åriga historia. Jag fick höra att Sverige var mörkt och kallt – men det var inte sant, sade hon i talet.
Petra Medes erotiska ord om Zelmerlöw
Petra Mede kan inte hålla sig från att sexskämta om Måns Zelmerlöw. På Guldbaggegalan var det dags –igen.
Läs mer om Zelmerlöw.
Petra Medes fräcka sexskämt i SVT
Guldbaggegalan är i gång, med direktsändning från Cirkus och Stockholm - och programledaren Petra Mede har redan avfyrat flera sexskämt.– Här står jag som en kvinnlig Oscarsstatyett. Det blir spännande att se vem som går hem med den i kväll, säger hon och får Cirkus att skratta.
Just nu: Uppladdning inför Guldbaggegalan
Hur fördelas årets Guldbaggar? Följ direktrapporten här och se vilka som tilldelas för Sveriges finaste filmpris.
Läs mer om Guldbaggar och Guldbaggegalan.
Live: Följ Guldbaggegalan
I kväll delas årets Guldbaggar – Sveriges finaste filmpris – ut. Följ rapporteringen och se vilka som kniper de åtråvärda statyetterna här! Läs även: Tittarnas guide till galan – allt du behöver veta!
Kändisarna som klädde sig bäst på Guldbaggegalan
Guldbaggen 2017 är i gång! Kändisarna minglar på röda mattan, och Expressens modeexpert Emma Danielsson sätter betyg på deras outfits.
Tittarens guide till Guldbaggegalan 2017 – Allt du behöver veta om Sveriges största filmpris
Ikväll är det dags för 2017 års upplaga av Sveriges stora filmpris Guldbaggegalan, där pris i 19 kategorier delas ut. Vem är vinsttippad? Vilka skandaler har tidigare präglat galan? Var kan man titta? DN guidar till galan.
Läs mer om Allt och Guldbaggegalan.
Den livsviktiga fantasin
En av de filmer som har chans att vinna flest priser vid Guldbaggegalan i morgon är Jätten av Göteborgsregissören Johannes Nyholm. Den är en originell och hjärtevärmande hyllning till fantasins magiska kraft. Kanske är det samtidens viktigaste budskap.
Läs mer om Guldbaggegalan och Jätten.
Live: Guldbaggenomineringarna
Nomineringarna till Guldbaggegalan tillkännages på en pressträff på Vasateatern i Stockholm.
De kan vinna på Guldbaggegalan
Här sänder Expressen direkt från Guldbaggegalans presskonferens på Vasateatern i Stockholm. Nomineringarna inför årets gala presenteras klockan 10.00.
Petra Mede leder Guldbaggegalan
Petra Mede är årets programledare för Guldbaggegalan. Komikern leder galan för femte gången. – Detta kan bara bli succ! säger Petra Mede i ett pressmeddelande.
Läs mer om Guldbaggegalan och Petra Mede.
Petra Mede leder Guldbaggegalan
Petra Mede kommer att leda Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm, den 23 januari nästa år. Det blir...
Läs mer om Guldbaggegalan och Stockholm.
Lisa Ohlin: Lägg ner Guldbaggegalan
Regissören och jurymedlemmen Lisa Ohlin tycker att filmgalan har tjänat ut sitt syfte. Dags att skrota Guldbaggegalan skriver hon i ett inlägg på sin blogg.
Läs mer om Guldbaggegalan och Lisa Ohlin.
Ove in på historiska biotoppen
Vid Guldbaggegalan vann filmen bland annat Biopublikens pris – nu tar sig En man som heter Ove in...
Läs mer om Ove.