Gunhild

Gunhild Stordalens lycka: En ny start

Hon har länge kämpat mot sin dödliga sjukdom och själv sagt att hon rört gravkanten med bägge benen.Men nu går Gunhild Stordalen in i det nya året fylld av glädje.En ny start, utbrister hon.
Läs mer om Gunhild Stordalen.

Stordalens lista – innan Gunhild dör

År 2014 fick Gunhild Stordalen höra att hon i värsta fall bara hade några månader kvar att leva.Då gjorde hon och maken Petter Stordalen en lista – på allt de ville hinna med innan hennes död, det säger hon i en stor intervju i norska Dagbladet.–Jag har fått ett utgångsdatum på livet som jag inte hade räknat med, säger hon till tidningen.
Gunhild Stordalens varma hälsning till Petters exfru
Här är Gunhild Stordalens hyllning till maken Petters exfru.Tillsammans spenderade julen på paradisön Mauritius och på Instagram, till ett klipp där det forna äkta paret tar sig en svängom, kommer Gunhild med en kärleksförklaring:De två mest generösa människor jag känner.
Läs mer om Gunhild och Instagram.
Gunhild Carling har hittat sin nya stil i LA
LOS ANGELES. Efter ett par dagar i Los Angeles vet Gunhild Carling att hon har hittat sin nya stil.Hon gör swing av ABBA, Europe, Ace of Base, Roxette, Max Martin med flera.

Prestigefyllda priset till Gunhild Stordalen

Under flera års tid har hon gått en kamp mot sin dödliga sjukdom –samtidigt som hon försökt förändra världen med projektet EAT.Nu tilldelas Gunhild Stordalen den prestigefyllda utmärkelsen Årets fighter av norska veckotidningen KK.– Det är detta som gör att jag går upp varje morgon. Det är detta som håller mig gående, säger Gunhild Stordalen om initiativet som hon brinner så mycket för.
Läs mer om Gunhild Stordalen.
Därför vågade Gunhild slänga peruken i Skavlan
Gunhild Stordalen slängde peruken under en uppmärksammad intervju med Fredrik Skavlan under 2015.I SVT:s Min sanning avslöjas nu att det var maken Petter Stordalens kärleksförklaring som fick henne att våga ta steget.– Och så skulle hon vara med i Skavlan, och då sa jag: Varför ska du ha den jävla peruken? Ta den inte. Du är den enda som är vackrare utan peruken än med, och det menar jag. Och hon trodde mig, säger Stordalen i programmet.
Världen har alltför länge sysslat med 'plåster-lösningar'
När Gunhild Stordalen valde att leva med hotellmiljardären Petter Stordalen valde hon också bort att bli traumakirurg i Sydafrika. Hon insåg att hon kunde göra större skillnad genom den stiftelse som hon fick i morgongåva- och i dag håller hennes EAT Foundation toppmöten i FN och har samarbeten med World Economic Forum i Davos. – Vad du lägger på tallriken är det viktigaste beslutet för din egen och planetens hälsa, för djuren och för människorna som producerar maten, säger den 38-åriga läkaren och filantropen som är en av våra viktigaste klimatinfluencers.
Stordalen pressas – att avslöja sina hemligheter
Sin ögonsten Öbbe.Eller sin livspartner och stora kärlek Gunhild.Framför kameran pressas Petter Stordalen att göra det svåra valet.
Gunhild Stordalens hyllning till sin hjälte
Gunhild Stordalen har under de senaste åren varit sjuk i bindvävssjukdomen systemisk skleros.Hon har varit inlagd på specialsjukhus i Nederländerna två gånger för att genomgå en riskfylld behandling. Nu har hon varit tillbaka för en 18 månaders kontroll.I ett inlägg på Instagram hyllar hon sin läkare: Anledningen till att jag lever, en hjälte i vit rock, skriver hon.
Läs mer om Instagram och Nederländerna.
Gunhild Carling gjorde sitt livs spelning – i New York
På onsdagen, svensk tid, klev Gunhild Carling in på Broadway inför sitt livs spelning.Tusentals New York-bor i publiken fick se Årets Skåning från 2014 bjuda på show.Men det var nervöst.– Jag var riktigt nervös innan – detta var mitt livs största gig, säger Gunhild Carling själv.
Gunhild Stordalens varning inför halloween
Firandet av den skräckfyllda högtiden halloween stundar.Det får filantropen och miljökämpen Gunhild Stordalen att gå ut med en varning på Instagram.Ett av de största hoten mot barns hälsa året runt, skriver hon och skickar samtidigt en uppmaning till sina följare om ett hälsosammare halloweenfirande.
Gunhilds Stordalens krav på maken Petter
Inför tiotusentals följare på Instagram sätter Gunhild Stordalen ner foten mot maken Petter.Då har han inget annat val än krypa till korset och lägga sig paddeflat.Superälsklingen. Du har rätt som vanligt, svarar Petter Stordalen efter hustruns reprimand.
Petter Stordalen avslöjar hur han träffade Gunhild
Både Petter Stordalen och frun Gunhild Stordalen lever upptagna liv.Men främst fokuserar de på att just leva.Nu berättar Petter om kärleken till Gunhild. Redan från första gången de träffades visste han att det var något speciellt med henne.– Jag bara visste att hon var en på en miljon, säger Petter Stordalen.
Petter Stordalen: Så pratar jag och Gunhild om döden
Petter Stordalen hade gjort allt för att hustrun Gunhild inte skulle vara sjuk – samtidigt vill han inte vara utan de långa, tuffa år som de båda spenderat på sjukhus.Det var där deras kärlek växte sig som starkast.– Vi har bara pratat om döden en gång, men vi pratar väldigt mycket om livet och om hur vi kan använda det, säger Petter Stordalen till danska Alt for damerne.
Läs mer om Alt, Gunhild och Petter Stordalen.
Gunhild Stordalens hyllning till mamma
Här är Gunhild Stordalens fina hyllning till sin mamma.Ett förkläde säger mer än tusen ord, står det i Instagram-inlägget där Gunhild poserar med sin mamma som är iklädd ett förkläde med trycket Världens bästa mamma.Mängder av människor visar nu sin kärlek till sina mammor på miljöaktivistens Instagram.
Gunhild Stordalens rekordhektiska höst
Gunhild Stordalen avslutar sitt uppdrag som krönikör i Dagens Industri – för att få ännu mer tid till att ägna sig åt stiftelsen EAT Foundation.På höstens schema står bland annat ett besök till FN:s generalförsamling i New York.– Det är lyckligtvis inte bara i Sverige som folk bryr sig om hälsa och miljö, så den här hösten har jag och mina Eat-kolleger ett rekordhektiskt program, säger hon till DI.
Läs mer om Eat-kolleger, New York och Sverige.
Gunhild Carling fast i Barcelona
Skånska musikern Gunhild Carling, 42, och hennes dotter Idun, 12, hamnade mitt i kaoset efter terrordådet i Barcelona.– Jag skulle spelat i kväll men spelningen har blivit inställd. Mina instrument är inlåsta på klubben och jag kommer inte åt dem, säger Gunhild.
Gunhild Carling sörjer sin pappa
Musikern och underhållaren Gunhild Carling, 42, sörjer sin pappa Hans som gått bort i cancer, 74 år gammal.– Det är så fruktansvärt sorgligt. Vi har varit som kompisar. Han har varit min inspiration, säger hon.I sista momangen hann Gunhild spela in en intervju med sin pappa, alldeles innan han miste talförmågan.
Läs mer om Gunhild och Gunhild Carling.
Stordalen har lagts in på sjukhus i Frankrike
Gunhild Stordalen har blivit inlagd på sjukhus i Frankrike.Det är via sin Instagram som hon skickar en hälsning till alla sina följare och hyllar samtidigt den franska sjukvården.Även om sjukhusbesök under semestern är fel med tanke på både tid och plats, så är det den rätta platsen att få negativa (test)resultat, skriver hon på sin Instagram.
Gunhild Stordalens glädje– besked i sjukdomskampen
Läkaren, miljöaktivisten och filantropen Gunhild Stordalen diagnostiserades 2014 med den mest aggressiva formen av den dödliga bindvävssjukdomen systemisk skleros.Hon har varit inlagd på specialsjukhus i Nederländerna två gånger för att genomgå en riskfylld behandling och ger nu ett glädjande besked till sina följare på Instagram.Firar min tolvmånaderskontroll med den största glassen jag kunde hitta, skriver hon i inlägget.
Stordalens nya drag – i klimatkampen
Gunhild Stordalen fortsätter sitt korståg över världen för att rädda jordens klimat.Nu inleder hon ett samarbete med den forna politikern Åslaug Haga vars organisation Crop Trust har världens största lager av växter och fröer.– Bristen på biologiskt mångfald är ett av de största hoten mot matsäkerhet, säger Gunhild Stordalen till norska VG.
Gunhild Stordalens brandtal inför kronprinsessan Victoria
EAT Stockholm Food Forum inleddes i dag av Gunhild Stordalen.Framför kungligheter, innovatörer och företagsledare inledde hon konferensen med ett brandtal om jämlikhet och hållbarhet.– Vi är inte längre motståndare eller konkurrenter. Vi är alla lagspelare och tillsammans kan vi ändra systemet, sa Gunhild Stordalen.
Sista chansen njuta av Gunhild hos KvP
I kväll, söndag, är det sista chansen att njuta av Gunhild Carlings direktsändningar på Kvällspostens Facebooksida. Gunhild Live sänds som vanligt mellan klockan 20 och 21.Storbandsmusik, jazz och swing utlovas.
Läs mer om Gunhild och KvP.
Gunhild Stordalens ilskna hån mot Trump
Läkaren, miljöaktivisten och filantropen Gunhild Stordalen går till hårt angrepp mot Donald Trump på sitt Instagram-konto.Hon har lagt upp en bild på Donald Trump tillsammans med en tegelmur och industrier i bakgrunden med texten:Oroa er inte Amerika. Min stora fina mur kommer stänga ute klimatförändringarna. Lita på mig
Gunhild Carling säljer nu tusen vintage-klänningar
Gunhild Carling har två rum fyllda med kläder i 30- och 40-talsstil.Nu är huset i Stockamöllan fyllt till bredden av alla klänningar och Gunhild har bestämt sig för att sälja hela kollektionen - cirka 1 000 plagg!– När jag kände mig tvingad att skicka tillbaka nya klänningar som en skräddare i London sytt upp till mig insåg jag att det var dags att börja om på nytt, säger Gunhild.
Läs mer om Gunhild, London och Stockamöllan.