Gunilla gustafsson

Väktare attackerad med knallskott

Väktare har blivit attackerade med knallskott i stadsdelen Bergsjön i Göteborg. – Ett knallskott smällde av vid huvudet på en av väktarna, säger Gunilla Gustafsson, gruppchef på polisens regionledningscentral i Väst.

Misshandel på skola – pojke har blivit slagen

Polis och ambulans är just nu på plats vid en skola i Göteborg efter en misshandel. Omständigheterna är oklara. – Det är en ung kille som har blivit slagen, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
En blodig inbrottstjuv hittades sovande i villa
En blodig inbrottstjuv hittades sovande i en villa i centrala Dals Eds.I anslutning till villan hittades även en kniv av polis som larmades till platsen.– Det låg en kniv i hallen. Vem som äger den har vi ingen aning om i nuläget, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Mystiska skott i Hjällbo - polis på plats
Polisen fick vid lunchtid larm om en skottlossning i Hjällbo i Angered. Flera patruller ryckte ut men de har hittills inte hittat något som tyder på att några skott avlossats. – Vi har inte hittat någonting som vittnar om en skottlossning, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl hos polisen.

Skadad man var inte skjuten – hade prejats

En man hittades skadad i en lägenhet i Bergsjön i Göteborg. Polisen misstänkte att mannen blivit skjuten i höften. – Först sedan han röntgats på sjukhuset framkom att det inte var en skottskada, uppger Gunilla Gustafsson vid polisens ledningscentral.
Misstänkt skjutning i Göteborg
En man har hittats skadad i en lägenhet i Bergsjön i Göteborg. – Vi misstänker att han har blivit skjuten, säger Gunilla Gustafsson vid polisens ledningscentral.
Polisen grep liga med inbrottstjuvar efter jakt
En intensiv helikopterjakt har ägt rum i Göteborg efter att en inbrottsliga slagit till i en motocrossaffär. Gärningsmännen hade forcerat dörren till affären med hjälp av en grävmaskin. – De hade kört in i byggnaden och fått upp dörren så pass mycket att den kunde tillgripa två stycken endurocrossar, säger Gunilla Gustafsson vid polisens ledningscentral i Region Väst.
Polisen larmad till begravningsmiddag
Polisen blev larmad till ett hotell i Mölndal under torsdagsnatten. Där ska två grupperingar ha drabbat samman av okänd anledning. – De har haft en begravningsmiddag, säger Gunilla Gustafsson, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Taxi i krock – kunden fick föras till sjukhus
En taxi och en personbil har kolliderat på Länsväg 1970 utanför Nol. Passageraren i taxin är förd till Kungälv sjukhus. – Hon har klagat på ont i nacken, säger Gunilla Gustafsson, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Smällare oroade grannar på Opaltorget
Det har varit stökigt på Opaltorget i Göteborg under måndagskvällen. Ungdomar ska ha smällt smällare som oroat grannarna. – Vi har varit där ute och pratat med ungdomarna, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.
Gruppboende utrymt efter containerbrand
En containerbrand i Götene natten mot onsdagen spred sig till en intilliggande banklokal. Ett gruppboende i kvarteret fick utrymmas. – Vi fick först in larmet som två olika bränder, men det visade sig vara en och samma brand. Containerbranden hade spridit sig runt husväggen, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisregion Väst.
Läs mer om Gunilla Gustafsson, Götene och Väst.
Kvinna på promenad utsatt för dråpförsök
En kvinna på promenad med sin hund och sitt tvååriga barn utsattes för ett dråpförsök på tisdagskvällen. – Hon mötte en man med kniv som gjorde ett utfall mot henne. Det var bara turen som gjorde att hon inte blev skadad, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.
Blodig man tog sig ur bil på E6
En blodig man lyckades på lördagskvällen ta sig ut ur den bil där han placerats mot sin vilja mitt på E6 vid Kodemotet. – VI fick larm om att en blodig man som sprang omkring på motorvägen och försökte stoppa bilar, berättar Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.
Polislarm om skott- lossning i lägenhet
Polisen larmades till Bergsjön på grund av en misstänkt skottlossning i en lägenhet. Men väl framme var det ett helt annat brott som kan ha uppdagats. –Väl där inser vi att det troligtvis handlar om narkotikabrott, säger polisen biträdande vakthavande befäl Gunilla Gustafsson.
Läs mer om Bergsjön och Gunilla Gustafsson.
Man skjuten i magen i Göteborg
En man sköts i magen på Hisingen i Göteborg på tisdagskvällen Larmet om skottlossningen kom klockan 22.39, rapporterar GT. — En man har blivit skjuten i magen på Arvid Lindmansgatan på Hisingen. Han hittades inne i en fastighet, men om det var i en bostad eller i en trappuppgång vet jag inte än, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen, till TT.
En man skjuten i magen på Hisingen
En man hittades skjuten i magen på Hisingen i Göteborg på tisdagskvällen.– Han är känd av polisen sedan tidigare, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Två vuxna och ett barn kraschade ner i dike
En bil med två vuxna och ett barn körde av vägen och kraschade ner i diket. Enligt polisen orsakades olyckan troligtvis av dålig sikt på grund av den kraftiga nederbörden. – De har klagat på nacksmärtor och är avförda med ambulans till Kungälvs sjukhus, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.
Släppta efter attack mot polis
De två personer i 25-årsåldern som greps efter att bland annat ha attackerat en polispatrull i centrala Kungälv släpptes på söndagsförmiddagen. — Nu vet vi vilka det är och utredningen fortsätter, säger Gunilla Gustafsson, vid polisens länskommunikationscentral i Västra Götaland.
Tre vuxna och ett barn kraschade ner i dike
En bil med tre vuxna och ett barn körde av vägen och kraschade ner i diket. Två personer fick hämtas av ambulans. – De har klagat på nacksmärtor och är avförda med ambulans till Kungälvs sjukhus, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.
Polis jagar beväpnad rånare i Lerum
En beväpnad och maskerad man rånade en Ica-butik i Lerum på torsdagskvällen. Strax därefter slår en annan man sönder en ny Volvo i en annan del av staden. – Vi har hur mycket poliser på plats som helst, för det händer inte så mycket på övriga platser och har kunnat ha det, säger biträdande vakthavande befäl Gunilla Gustafsson.
Kvinna misshandlad och rånad i Borås
Två personrån inträffade i Borås under onsdagskvällen. Vid ett av fallen blev en kvinna misshandlad. – Det är en kille som slagit henne i huvudet bakifrån och tagit hennes nycklar och pengar, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.
Bilförare död - fick hjärtinfarkt i farten
En bilförare avled på lördagskvällen – av en hjärtinfarkt i bilen. Händelsen inträffade i Sjuhäradsområdet vid 18–tiden. – Personen har avlidit av hjärtinfarkten, det har vi fått från SOS, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland.
Rånade tandvården – med kasse på huvudet
En knivbeväpnad man rånade under måndagseftermiddagen Folktandvården på Rymdtorget i Bergsjön i Göteborg. Mannen ska ha hotat personalen och sedan tvingat till sig pengar – detta med en Ica-kasse över huvudet. –Han har fått med sig både sedlar och myntrullar, hela dagskassan, men jag vet inte vilka summor vi talar om, säger biträdande vakthavande befäl Gunilla Gustafsson till GT.
Jagades av polisen – kraschade med buss
Flera polispatruller jagade sent på söndagskvällen en bil i Bergsjön i Göteborg. Bilen fick stopp när den krockade med en buss. I samband med det lämnade flera personer bilen till fots. – Det är en intressant bil för oss, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.
Flera personer flydde efter biljakt i Bergsjön
Flera polispatruller jagade sent på söndagskvällen en bil i Bergsjön i Göteborg. När polisen fick stopp på bilen sprang flera personer där ifrån. – Det är en intressant bil för oss, säger Gunilla Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid Västra Götalandspolisen.