Gustav fridolin

Statliga miljarder ska utjämna skillnaderna i skolan

Regeringen avsätter 1,5 miljarder kronor i höstbudgeten för att utjämna skillnader i skolan nästa år. Om de rödgröna vinner valet ska tillskottet till 3,5 miljarder kronor 2019 och sex miljarder kronor från och med 2020. – Det här är den bästa dagen i mitt politiska liv, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).
Läs mer om Gustav Fridolin.

Ministern lovar nytt kösystem till friskolor

Kösystemet till friskolor ska göras om och en ny lag mot segregation ska klubbas före valet. Den målsättningen har utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Han kommer att bjuda in de borgerliga till samtal i syfte att komma överens om de förslag som Skolkommissionen har lagt fram.
Mer pengar krävs för att infria Fridolins skolplaner
Redan i förskoleklass ska alla barns förmågor kartläggas, och stöd till elever som verkar behöva det sättas in. På så sätt vill utbildningsminister Gustav Fridolin infria sitt gamla löfte om en läsa-skriva-räkna-garanti. Men blir det någon verklig skillnad jämfört med nuvarande lag?
Läs mer om Gustav Fridolin.
Regeringen vill ha skolplikt från sex års ålder
Regeringen vill införa skolplikt från sex års ålder från och med hösten 2018. – Detta handlar om att öka jämlikheten i skolan genom att se till att alla barn får en jämlik start, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).
Läs mer om Gustav Fridolin.

Fridolin: Tvång att gå i förskoleklass

Nu blir det lagplikt på att gå i förskoleklass.Det meddelade utbildningsminister Gustav Fridolin i dag.–Det ger barnen en jämlik start in i skolan.
Läs mer om Gustav Fridolin.
Vi behöver en jämnare fördelning
– En bra start. Men jag tycker att målet är att alla skolor ska vara med och ta emot nyanlända, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) om att 125 friskolor hittills har anmält sitt intresse för att ta emot nyanlända elever i en särskild kvot.
Läs mer om Gustav Fridolin.
Miljöpartiet vägrar uttala sig om läckan hos Transportstyrelsen
Allianspartierna, SD och nu även V är beredda att väcka misstroende mot ansvariga ministrar efter Transportsrytelsens it-skandal. Men från MP – som sitter i regering med de ytterst ansvariga – har det hittills varit tyst. För frågor om Transportstyrelsen hänvisar jag till Anna Johansson som är ansvarigt statsråd, skriver Mikaela Kotschack, pressekreterare för både Isabella Lövin och Gustav Fridolin, i ett sms.
Gustav Fridolin: Det handlar om värderingar
Återigen stördes Gustav Fridolin av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen på Miljöpartiets dag.När han tog upp nazismen buade personer med koppling till NMR högljutt och skanderade sen:– Nationalsocialist, folkförrädare, utan pardon.
Läs mer om Gustav Fridolin, NMR och Nordiska.
Fridolin håller tal: Klimatet väntar inte
VIDEO | Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin håller tal under politikerveckan i Almedalen. Följ sändningen här.
Läs mer om Almedalen och Gustav Fridolin.
Fridolin: För lite prat om klimatet i Almedalen
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin inledde sitt tal i Almedalen med att prata om klimat och miljö.
Läs mer om Almedalen och Gustav Fridolin.
Live: Gustav Fridolin talar i Almedalen
I dag är det Miljöpartiets dag i Almedalen. DN:s sänder live inför talet, talet och analys efteråt.
Läs mer om Almedalen.
Miljöpartiet vill skapa säkrare stadsmiljöer
Visby. Med ett tiopunktsprogram vill Miljöpartiet skapa säkrare stadsmiljöer. Det handlar bland annat om fler cyklister, färre parkeringar och rätt till simskola. – Det här är sådant vi kan påverka genom samhällsplanering, säger språkröret Gustav Fridolin.
Miljöpartiet vill att fler ska cykelpendla till jobbet
Visby. Miljöpartiet vill att fler ska cykelpendla till jobbet. MP föreslår bland annat att anställda ska kunna få låna cyklar av arbetsgivaren utan att förmånsbeskattas. – Det finns många skäl att gynna cykling, säger MP:s språkrör Gustav Fridolin.
Läs mer om Gustav Fridolin.
Fridolin kritisk mot Magdalena Andersson
Gustav Fridolin, MP, har tagit med sig räknekunskaperna till Almedalen och scenen i kväll. Han har räknat minuterna som de andra partierna pratar miljö och klimat – och är inte nöjd.- Magdalena Andersson borde ha pratat mer klimat, säger språkröret.
Hundratals protesterade mot nazisterna i Almedalen
Vid 14.30 genomfördes en omfattande demonstration mot nazistiska NMR i Almedalen, där bland andra de miljöpartistiska statsråden Alice Bah Kuhnke, Gustav Fridolin och Per Bolund deltog. Tonläget är högt, men några våldsamheter förekommer inte.
Åkesson: Bättre om Sverige lämnar klimatavtalet
Visby. Sverige bör i likhet med USA lämna klimatavtalet som skrevs under i Paris. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Efter uttalandet på DN:s Almedalsscen på fredagen rasar Miljöpartiets språkrör Gustav Friolin mot SD-ledaren. – Helt otroligt, säger Fridolin.
Just nu: Intervju med Gustav Fridolin (MP)
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin i direktsänd intervju från Almedalen. Följ sändningen live här.
Läs mer om Almedalen och Gustav Fridolin.
Majoritet ser Kinberg Batra som en belastning
En majoritet av svenskarna, 56 procent, ser Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra som en belastning för sitt parti. Därmed rasar hon från fjärde till sista plats i Novus undersökning, och ligger efter MP:s språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin.
Fridolin: Urvalssystemet bör ändras
Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) vill att dagens urvalssystem till friskolor ändras. Det säger han efter DN:s granskning som visar att barn som föds sent på året missgynnas i skolvalet.
Regeringen satsar ytterligare 1,5 miljarder kronor
Ytterligare 1,5 miljarder kronor ska nästa år gå till att skapa en mer jämlik skola. Satsningen som finns med i höstbudgeten presenterades av statsminister Stefan Löfven (S) och utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) på politikerveckan i Järva på söndagen.
Stefan Löfven håller tal i Järva
På söndagen är det den nionde och sista dagen på politikerveckan i Järva och Stefan Löfven håller tal.Stefan Löfven och Gustav Fridolin håller presskonferens följt av statsministerns tal.Bara dagar innan kommer nya uppgifter om att den enda polisstationen i Järva kommer läggas ner, som SVT var först att rapportera om.– Det är inte bra att en polisstation stänger. Vi vill ha mycket mer poliser i vårt område, de måste stanna kvar här, säger Ramazan Aksoy, boende i Järvaområdet.
Just nu: Löfven och Fridolin håller pressträff
LIVE-TV | Statsminister Stefan Löfven (S) håller pressträff på politikerveckan, tillsammans med utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). SvD sänder live från Järvafältet.
Stefan Löfven och Gustav Fridolin håller pressträff
I kväll talar statsminister Stefan Löfven (S) på politikerveckan i Järva. Redan klockan 15.30 håller han tillsammans med utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) en pressträff.