Häktad

Man häktad misstänkt för mord

En man har häktats misstänkt ha begått i Uddevalla förra onsdagen, skriver Bohusläningen.Mannen greps av tysk polisen efter att ha varit efterlyst, enligt tidningen.

16-åring begärs häktad för skolmord

Han misstänks ha knivdödat sin 17-årige skolkamrat.Nu begärs den 16-årige pojken häktad uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
16-åring begärs häktad för knivattacken
Den 16-åring som misstänks för mord på en 17-årig elev på Enskede gårds skola i Stockholm har begärts häktad av åklagaren.
Läs mer om Enskede och Stockholm.

30-åring erkänner att han dödade Therese Palmkvist

Therese Palmkvist, 31, hittades mördad i sitt hus i Långshyttan.Sedan i april har en 30-årig man suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.Nu har han erkänt att han bragt henne om livet, enligt polisen.
Ung man häktad för attack mot synagoga
En 21-årig man häktas av Göteborgs tingsrätt som misstänkt för att ha deltagit i brandbombsattacken vid en synagoga i centrala Göteborg i lördags kväll.
Läs mer om Göteborg.
Stor spricka inom HA – president är häktad
Det har uppstått en stor spricka i mc-gänget Hells Angels i Sydsverige.Presidenten i en av lokalavdelningar sitter just nu häktad – misstänkt för försök till grov utpressning.Ett beslut som enligt källor till Kvällsposten inte var förankrat hos medlemmarna.– Det är aldrig bra om man har gjort något och det inte är sanktionerat av de andra, säger Patrik Andersson, kommissarie vid underrätelseenheten i region Syd.
Pappa häktad – ville könsstympa döttrarna
En 40-årig man har häktats vid Blekinge tingsrätt misstänkt för stämpling till könsstympning.Det var i helgen som mannen greps i Ronneby, sedan hans fru kontaktat polisen.
Läs mer om Blekinge och Ronneby.
Peter Madsen häktad i ytterligare fyra veckor
Peter Madsen som misstänks för mordet på den svenska journalisten Kim Wall har frivilligt gått med på att sitta häktad i ytterligare fyra veckor.
Läs mer om Kim Wall.
Man häktad för att ha för bort syskon
De två barnen rövades bort från en skola i Emmaboda kommun i onsdags – inför ögonen på chockade skolkamrater.Först på torsdagskvällen hittade polisen barnen i en lägenhet i Malmö.Nu är en man häktad, misstänkt för människorov.
Läs mer om Emmaboda och Malmö.Nu.
Nattklubbsprofil misstänks för tre våldtäkter
En nattklubbsprofil i 50-årsåldern i Stockholm är på sannolika skäl misstänkt för tre våldtäkter. Våldtäkterna ska ha skett mot tre olika kvinnor vid ett och samma tillfälle, enligt åklagare Marina Chirakova. Mannen har suttit häktad men är nu släppt på fri fot. – Misstankarna mot honom kvarstår, säger åklagaren.
Läs mer om Marina Chirakova och Stockholm.
Idrottsman misstänks för grova våldsbrott
En idrottsman i Blekinge har begärts häktad för grov misshandel och människorov, rapporterar flera medier.Detta är självklart något som föreningen tar stort avstånd ifrån, heter det i en kommentar.
Läs mer om Blekinge.
Släpptes på fri fot trots vapeninnehav – nu överklagar åklagaren
En känd kriminell i 20-årsåldern greps i förra veckan i Rinkeby. Han bar skyddsväst och en pistol togs i beslag vid gripandet. Han begärdes häktad misstänkt för grovt vapenbrott – men släpptes på fri fot av domstolen i fredags. Nu har åklagaren överklagat.
Läs mer om Rinkeby.
En häktad efter mord i Falun
En 22-årig man har häktats av Falu tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök efter ett bråk i Falun, där en man dödades.
Läs mer om Falu och Falun.
Skuldsatte bostadsrättsförening med 230 miljoner – begärs häktad
I härvan kring mångmiljonrullningen i en numera krisdrabbad bostadsrättsförening, en av Malmös största, har ytterligare en person begärts häktad.Mannen misstänks för grov trolöshet mot huvudman.Häktningsförhandlingen pågår under söndagen i tingsrättens lokaler på Rättscentrum i Malmö.
Läs mer om Malmö och Rättscentrum.
Dubbelmördaren Aziz skyller på dödspatrull
Livstidsdömde företagaren Lanko Aziz mördade gängledaren Merhawi Aregai och ytterligare en man i en kallblodig avrättning, enligt tingsrätten.Lanko Aziz nekar – i sitt överklagande till hovrätten pekar han nu ut en medlem i en dödspatrull för morden.Den utpekade sitter häktad misstänkt för ett annat mord.
Läs mer om Lanko Aziz och Merhawi Aregai.
Nöjesprofil utreds för tre våldtäkter
En nöjesprofil misstänks ha våldtagit tre personer på åtta timmar.Mannen har suttit häktad under hösten och befaras kunna smitta andra med en allmänfarlig sjukdom.– Det jag kan säga är att det är tre målsägande, det är tre fall av våldtäkt, säger ansvarig åklagare Marina Chirakova.
Läs mer om Marina Chirakova.
JUST NU: Nytt fynd – kopplas till ubåtsfallet
Den danska polisen har hittat en arm i Køgebukten, uppger polisen på Twitter.Det är andra gången som en arm hittas, och det nya fyndet kopplas till det mycket uppmärksammade ubåtsfallet och mordet på Kim Wall.Ubåtskaptenen Peter Madsen sitter häktad misstänkt för mord.
Förre finansministern i Zimbabwe häktad
Zimbabwes tidigare finansminister Ignatius Chombo, en av de personer i kretsen kring den förre presidenten Robert Mugabe som gripits av militären, har häktats misstänkt för korruption.
Läs mer om Robert Mugabe och Zimbabwe.
Tredje person häktad för mordet i Bromma
Ytterligare en person har häktats, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, med anledning av dödsskjutningen av en 28-åring, utpekad gangsterledare i Mariehäll, Bromma. Mannen är en 35-åring från Märsta.
Läs mer om Bromma, Mariehäll och Märsta.
Åklagarens krav: Alexander Ernstberger kvar i häktet
Allra-direktören Olle Marcusson släpps från häktet.Men Alexander Ernstberger - grundare av bolaget och tidigare vd - har inte haft samma tur.- Jag har begärt åtalsförlängning två veckor på Alexander Ernstberger, säger kammaråklagare Thomas Hertz.Åklagaren vill helt enkelt ha honom fortsatt häktad.
Misstänkt begärs häktad för mord vid idrottsplats
En man begärs häktad som misstänkt för dödsskjutningen i Bårslöv utanför Helsingborg den 31 oktober.Samtidigt begärs en kvinna häktad som misstänkt för medhjälp till mord alternativt skyddande av brottsling.
Läs mer om Bårslöv och Helsingborg.
Misstänkt för Upplands Väsby-mord häktad
Två personer hittades döda i Upplands Väsby. Nu har en man häktats som på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för ett mord. – Han var anhållen i sin frånvaro och utredningen hade pågått under en tid, säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst till TT.
Läs mer om Robin Simonsson.
Skånsk företagare häktad för sexbrott mot barn
En skånsk företagare i 30-årsåldern häktades i dag för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.Han nekar till brott.