Häktad

Misstänkt för mordet på Södermalm – nu begärs han häktad

En 23-årig man har begärts häktad, misstänkt för att ha mördat en annan man i en våning på Södermalm i centrala Stockholm.Enligt utredningsuppgifter till Expressen kan mordet ha varit en följd av en tidigare utpressningshärva.

Man friad för grov våldtäkt får 320 000 kronor i skadestånd

24-åringen fälldes i tingsrätten för grov våldtäkt av en kvinna i källaren till ett caf i Helsingborg tillsammans med en annan man.Men i hovrätten friades 24-åringen.Nu får han 320 000 kronor i skadestånd för att han satt häktad i ett år.
Läs mer om Helsingborg.
En fjärde misstänkt dras in i Allra-härvan
Allras vd Alexander Ernstberger sitter redan häktad. Två av hans kollegor har sedan tidigare delgivits misstanke om brott. Nu dras en fjärde person, misstänkt för grovt penninghäleri, in i Allra-härvan. – Det avser pengar som härrör från samma brott som övriga personer är misstänkta för, säger åklagare Thomas Hertz.
IS-sympatisör friades – får 97 000 kronor av staten
30-åringen får knappt 100 000 kronor för att ha suttit häktad som misstänkt för terrorbrott i Sverige. Han friades av tingsrätten för ett branddåd mot en shiamuslimsk föreningslokal i Malmö – en händelse som bland annat kommenterades av president Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Malmö och Sverige.
20-åring begärs häktad för mord i soprum
Den 20-åring som greps misstänkt för att dödat den 80-åriga kvinna som påträffades i ett soprum i centrala Norsjö i Västerbotten begärs häktad.
Läs mer om Norsjö och Västerbotten.
Man begärs häktad för mord på 80-årig kvinna
Nu begärs en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för att ha mördat en 80-årig kvinna i centrala Norsjö i Västerbotten, uppger åklagarmyndigheten. Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades, säger kammaråklagare Petra Lundberg.
Två personer häktade – SvD guidar i turerna i Allra
Två personer sitter häktade. Ytterligare en misstänkt har varit häktad, men är nu släppt. Turerna i Allrahärvan är många. Häktningarna i brottsutredningen har avlöst varandra. Så här ser det ut just nu, SvD guidar.
Läs mer om Allra, Allrahärvan och SvD.
En begärs häktad efter skottdramat i Trelleborg
En av de personer som greps för inblandning i skottlossningen i centrala Trelleborg i torsdags kväll kommer att ställas inför häktningsdomare under måndagen.– Mannen är anhållen för försök till mord, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.
Läs mer om Ewa-Gun Westford och Trelleborg.
Dömdes till utvisning – misstänkt för nytt mord
En 36-årig man sitter häktad, misstänkt för mordet i hundrastgården i Malmö i maj.Redan för sex år sedan dömdes han till utvisning, avslöjar Sydsvenskan.Men eftersom han är statslös kan utvisningen inte verkställas.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.Men.
Tidigare fond-vd i Allra häktad
Tingsrätten har beslutat att häkta ytterligare en chef i Allra-härvan. Det är Olle Marcusson, som var vd för Allras fondbolag i Luxemburg. Han är på sannolika skäl misstänkt för trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. Klockan 13.00 inleds häktningsförhandlingar mot Allras vd Alexander Ernstberger.
36-åring begärs häktad för mord
Den 28 maj höggs en man ihjäl, på Möllevångstorget i Malmö.På fredagen begärdes en 37-årig man häktad, misstänkt för mordet.Sedan tidigare sitter en 42-årig man häktad.
Allradirektören begärs häktad
En av Allragrundaren Alexanders Ernstbergers närmaste medarbetare, en tidigare direktör i Allra, begärs under fredagsförmiddagen häktad i Stockholms tingsrätt.Han sitter anhållen som misstänkt för grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott.Expressen är på plats i rätten där det även kommer hållas häktningsförhandling mot Ernstberger senare under dagen.
Läs mer om Allra och Ernstberger.
Allras vd har begärts häktad
Pensionsbolaget Allras huvudägare Alexander Ernstberger är begärd häktad i brottsutredningen kring bolaget, enligt Expressen.
Allras vd begärs häktad
Pensionsbolaget Allras grundare och huvudägare Alexander Ernstberger, 31, är begärd häktad i brottsutredningen kring bolaget.Brottsmisstanken gäller grovt trolöshet mot huvudman - ett brott som vid fällande dom kan ge upp till sex års fängelse.– Misstankarna har stärkts under förhören, säger kammaråklagare Thomas Hertz.
Allras vd begärs häktad
Huvudägaren och grundaren till pensionsbolaget Allra begärs häktad, skriver Expressen.
Läs mer om Allra och Expressen.
Tusentals dataintrång kan vara oupptäckta
Ligan bakom datorintrången hos svenska myndigheter och företag är fortfarande aktiv.Trots att den huvudmisstänkte 38-åringen suttit häktad i över ett år är minst två servrar som skickat ut trojaner fortfarande kvar i drift.Data från Kriminalvården har nämligen skickats till en av servrarna – efter att 38-åringen gripits.– Han hade medhjälpare som vi inte identifierat, säger kammaråklagare Henrik Söderman.
Man häktad för mord på koranlärare i Tensta
Den 5 oktober höggs en koranlärare i 35-årsåldern till döds med kniv i Stockholmsförorten Tensta.På tisdagen häktades en en 28-årig man, misstänkt för mord, skriver Dagens Nyheter.Enligt tidningen nekar den misstänkte till brott.
28-årig man häktad för mord på koranlärare i Tensta
En 28-årig man har på sannolika skäl häktats misstänkt för knivmordet på den 40-årige koranläraren i Tensta. Mannen nekar.
Läs mer om Tensta.
Polisen: Därför letar vi efter felbeteenden i trafiken
En man sitter häktad för flera allvarliga brott efter att ha upptäckts vid en trafiköverträdelse. Det här är ett bra exempel på vikten av trafikinsatser för att upptäcka annan brottslighet, säger Polisens insatschef Christer Baad.
Läs mer om Christer Baad.
Man häktad för åtta år gammal våldtäkt
En man har häktats som misstänkt för en åtta år gammal våldtäkt i Malmö.Han kan kopplas till det misstänkta brottet genom DNA-spår, men han har inte funnits med i polisens register tidigare, eftersom han varit ostraffad.
Läs mer om Malmö.Han.