Häktad

Man höggs i ansiktet – asfaltsläggare jagas

Bråket mellan de så kallade asfaltsläggarna gick fullständigt över styr – och far och son misstänks ha knivattackerat sitt offer med flera hugg i huvudet på campingen i Ulricehamn.Pappan sitter häktad – och polisen har hittat fyra knivar som kan ha använts vid dådet.Nu kopplas Interpol in i jakten på tonåringen som befaras ha flytt landet.– Det har varit våldsamt våld, helt klart, säger åklagaren Martin Svensson.

Fruktad våldtäktsman misstänks för nya brott

En man i 50-årsåldern sitter häktad misstänkt för en våldtäkt vid ett naturreservat på Getterön i Varberg och misstänks nu för ytterligare en våldtäkt i samma kommun.Mannen har, för ett 30-tal år sedan, dömts flera våldtäkter i Stockholmsområdet, skriver Aftonbladet.Han ska efter det ha försvunnit.
Dömd för en serie våldtäkter – misstänks igen efter 30 år
En man i 50-årsåldern sitter häktad misstänkt för en våldtäkt vid ett naturreservat på Getterön i Varberg och misstänks nu för ytterligare en våldtäkt i samma kommun.Mannen har, för ett 30-tal år sedan, dömts flera våldtäkter i Stockholmsområdet och kan vara Sveriges värsta serievåldtäktsman, skriver Aftonbladet.Han ska efter det ha flytt från en permission och försvunnit.
Skolanställd misstänks för sexbrott – på datorfestival
En person som jobbar som personal på en skola greps i går, misstänkt för flera sexualbrott som ska ha skett på datorspelsfestivalen Dreamhack i Jönköping.Personen har begärts häktad – och häktningsförhandlingarna hålls under tisdagsförmiddagen, rapporterar JP.

Arbogakvinnan häktas för mord på maken

Den 42-åriga kvinnan är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet på sin far och mordförsöket på sin mor i en sommarstuga utanför Arboga. I dag häktades hon på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sin make, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.
Läs mer om Arboga.
Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på ex-make
Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på sin tidigare man. Den 42-åriga kvinnan häktades av Västmanlands tingsrätt på måndagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Kvinnan är redan sedan tidigare häktad för mordet på sin far och nu häktas hon även för mordet på sin tidigare make.
Läs mer om Arbogafallet.
Det har framkommit nya saker i ärendet
Mordhärvan kring Arbogakvinnan växer vidare. Hon är häktad för mordet på sin pappa – och nu pekar mycket på att hon häktas också för mordet på maken Aki Paasila.
Läs mer om Aki Paasila och Arbogakvinnan.
29-åring begärs häktad för Kistamord
En 29-årig man har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Kista, uppger Expressen.
Läs mer om Expressen, Kista och Kistamord.
29-åringen begärs häktad för Kistamord
En 29-årig man begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Kista.
Läs mer om Kista och Kistamord.
Lärare häktad – sexanmälan från många barn
En lärarvikarie i Söderhamns kommun misstänks ha begått sexövergrepp på ett 20-tal barn – under två års tid. Mannen har vunnit barnens förtroende och åklagaren fruktar att fler barn kan ha blivit utsatta.
Lärare häktad – misstänks för flera övergrepp mot barn
En lärare i Söderhamns kommun har häktats av Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för flera fall av sexuellt övergrepp mot barn, skriver SVT Gävleborg. Han är sedan tidigare avstängd från sitt vikariat på låg- och mellanstadieskolan där övergreppen ska ha begåtts.
44-åring begärd häktad i utredning för Malmömord
I tisdags anhölls en 44-årig man, misstänkt för medhjälp till mordet på Gymnasistgatan i Malmö, i april 2016.I dag har han begärts häktad.
Läs mer om Gymnasistgatan, Malmö och Malmömord.
Mordhäktad 21-åring släpptes – av misstag
I tio veckor har en 21-årig man suttit häktad för delaktighet i ett mord på Annelundsgatan i Malmö. Men när han skulle omhäktas på fredagen kom aldrig någon begäran från åklagaren. Mannen försattes på fri fot en kvart senare. Åklagarmyndigheten utreder nu vad som hänt. – Det är genant. Han åker i väg på ett schabbel, säger offrets målsägandebiträde Magnus Lundh.
Läs mer om Annelundsgatan och Malmö.
JUST NU: En man begärd häktad i mordutredning
I tisdags anhölls en 44-årig man, misstänkt för medhjälp till mordet på Gymnasistgatan i Malmö, i april 2016.I dag har han begärts häktad.
Läs mer om Gymnasistgatan och Malmö.
Arbogakvinnan begärs häktad för mord
Den 42-åriga Arbogakvinnan begärs nu häktad även för mordet på sin make Aki Paasila sommaren 2015.Hon begärs häktad på sannolika skäl – den starkare misstankegraden.
Läs mer om Aki Paasila och Arbogakvinnan.
Arbogakvinnan begärs häktad för mord på maken
Den 42-åriga kvinnan från Arboga som misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar begärs häktad misstänkt även för mordet på sin make.
Läs mer om Arboga.
Knarksmugglare fast i tullen – med 22 kg kat
En 20-årig man greps på Arlanda flygplats under lördagen – med ett storparti av växtdrogen kat. Närmare bestämt 21,98 kilo. – Eftersom han har begärts häktad har han definitivt kommit resande, säger Sofia Hellqvist, pressekretare vid tullverket.
Läs mer om Arlanda och Sofia Hellqvist.
21-åring häktad för mordförsök på Lidingö
En 21-årig man har begärts häktad, misstänkt för att ha försökt råna och sedan mörda en annan man på Lidingö. Mannen greps efter att ha jagats av både patruller på marken och luften – med helikopter.
Läs mer om Lidingö.
Friad från våldtäkt får 150 000 kronor
En 29-årig man från Helsingborg som dömdes till tre och ett halvt års fängelse för grov våldtäkt men senare friades i hovrätten får nu 150 000 kronor i ersättning.Mannen satt häktad i fyra månader.
Läs mer om Helsingborg.
15-åring fortsatt häktad i Malmö
Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök på en vaktmästare i centrala Malmö i februari ska fortsatt vara häktad, har Malmö tingsrätt beslutat.
Läs mer om Malmö.
Bombardierchef häktad i stor muthärva
När teknikföretaget Bombardier i Sverige säljer signalsystem för järnväg till Azerbajdzjan slussas över en halv miljard kronor till ett brevlådeföretag som är mellanhand. TT och SVT:s Uppdrag granskning kan nu avslöja detaljer i den misstänkta mutaffären, där en chef nu begärs häktad för mutbrott.
Läs mer om Azerbajdzjan, Bombardier och Sverige.
Svenskt bolag misstänks för mutor i Azerbajdzjan
Över en halv miljard kronor har försvunnit i samband med ett svenskt bolags affärer i Azerbajdzjan.Pengarna misstänks ha använts till mutor, skriver SVT.En chef i bolaget begärs nu häktad misstänkt för mutbrott.