Häktad

Misstänkt dubbelmördare döms – för ett annat brott

Sedan i mars sitter han häktad för att ha mördat gängledaren Merhawi Aregai och en till man.Under tiden i häktet har han dömts till fängelse – för ett annat brott.29-åringen döms för grovt bokföringsbrott sedan hans resebyrå, enligt åklagaren, i själva verket var en penningtvättsmaskin.
Läs mer om Merhawi Aregai.

Mordet på Albin: Besked väntas klockan 15.30

Under måndagen avslutades rättegången kring det misstänkta mordet på 16-årige Albin Einarsen i Halmstad.Åklagaren har krävt att den 20-åring som åtalats för mord döms till 4-5 års fängelse.Ett beslut om huruvida 20-åringen ska vara fortsatt häktad väntas när rätten återsamlas klockan 15.30.
15-åring åtalad i dag för mordförsök på vaktmästare
En häktad 15-åring åtalades i dag för att ha skjutit en vaktmästare den 8 februari i år i Malmö med flera skott. Kulorna träffade vaktmästaren i huvudet, ryggen armen och benet.Ett av åklagarens bevis för att 15-åringen försökte mörda vaktmästaren är klädfiber.
Läs mer om Malmö.
Mordmisstänkt i Skåne släppt ur häkte
Mordet på den kvinna som hittades brinnande vid en vägkant i Bårslöv i Skåne i september förra året ser inte ut att kunna lösas. En man som suttit häktad misstänkt för mordet har nu släppts ur häkte.
Läs mer om Bårslöv och Skåne.

Call girl-annons kan visa Arbogakvinnans förflutna

Arbogakvinnans påstående att hon sålde sex på en bensinmack kvällen då hennes pappa Göran, 68, mördades har av polisen avfärdats som alibi. Men ur en gammal sekretessbelagd utredning har TV4 grävt fram hennes annons som call girl där hon utlovar sex mot betalning. Kväll, cirka fyra timmar, 10 000 kronor, står det i annonsen. Och enligt TV4 ska den skuldsatta mordmisstänkta kvinnan ha fått tre miljoner kronor i aktieutdelning i mars – då hon satt häktad.
Läs mer om Göran och TV4.
Åklagarna ger besked om Assange
Sex månader efter förhören med våldtäktsmisstänkte Julian Assange ger åklagarna i dag besked om man vill ha honom fortsatt häktad och om brottsutredningen fortsätter.
Läs mer om Assange och Julian Assange.
Åklagarna ger besked om Julian Assange
Sex månader efter förhören med våldtäktsmisstänkte Julian Assange ger åklagarna i dag besked om man vill ha honom fortsatt häktad och om brottsutredningen fortsätter.
Läs mer om Julian Assange.
22-åring häktad för mord på Tova Moberg
En 22-årig man häktas på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat Tova Moberg vars kropp hittades sent i måndags kväll i en sjö strax utanför Hudiksvall. Mannen nekar till brott.
Läs mer om Hudiksvall och Tova Moberg.
Kissies oro: Jag riskerar mitt liv
Bloggaren Alexandra Kissie Nilsson ska möta personen som är häktad för inbrott i hennes bil i rättegång.Nu är hon rädd att mannen ska börja förfölja henne.Tänk om detta triggar honom och jag riskerar mitt liv? undrar Alexandra Kissie Nilsson i sin blogg.
Sex personer släppta på fri fot efter skjutning
Sju personer anhölls misstänkts för mordförsöket i torsdags i förra veckan.Nu har sex personer släppts på fri fot.Samtidigt har en person med grovt kriminellt förflutet begärts häktad.
Han använder våld för att ordna upp saker
Förra gången den mordmisstänkte 34-åringen dödade misstänks han ha försökt räcka över det blodiga mordvapnet till sin dåvarande hustru. Nu sitter han i stället häktad för mordet på Gert Lindgren, 43, tillsammans med två andra kvinnor. Enligt en personutredning säger nu den mordmisstänkte mannen att han använder våld för att ordna upp saker.
Läs mer om Gert Lindgren.
Läkare häktad för grovt narkotikabrott
En läkare i Stockholm har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott och grovt bedrägeri, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen och Stockholm.
Man häktad för mord – hade kontaktförbud
36-åringen misstänks ha mördat sin tidigare flickvän på ett hotell i Bromma. Själv säger han att han aldrig haft problematik rörande relationsvåld. Trots det har han tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan och har dömts för att ha slagit sönder hennes lägenhet - samtidigt som han friades från att ha hotat att skjuta kvinnan och hennes son.
Läs mer om Bromma.
Gängledaren begärde ut handlingar om mord på nära vän
Södertäljenätverkets livstidsdömde ledare Bernard Khouri, 36, såg på Lejonens mördade ledare, Merhawi Aregai, som en lillebror. Nu har han begärt att få ut alla tingsrättshandlingar om 29-åringen som sitter häktad för morden på Aregai och en annan man. Min begäran rör allt som är offentligt, skriver han i brevet. – Jag kommer inte diskutera ärendet överhuvudtaget, säger advokat Peter Dahlqvist, 29-åringens försvarare.
Fotbollsspelare häktad misstänkt för våldtäkt
En fotbollsspelare med allsvenska meriter har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtänkt och misshandel av sin före detta fru.
Geflespelare häktad misstänkt för våldtäkt
En fotbollsspelare i Gefle IF har häktats av Gävle tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtänkt och misshandel av sin före detta fru. Misstanken är av den starkare graden och brotten ska ha ägt rum under slutet av 2015.
Läs mer om Gefle IF och Gävle.
Mordmisstänkt anmälde sig själv
En 23-årig mordmisstänkt man, som varit häktad i sin frånvaro, har självmant kommit in till polisen, uppger Borås Tidning.
Man anhållen misstänkt för inblandning i mordförsök
En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för medhjälp till mordförsök i Malmö tidigare i år. Mannen har var varit anhållen i sin frånvaro och greps under tisdagen, enligt 24Malmö. Ytterligare en person är sedan tidigare häktad misstänkt för medhjälp till mord.
Läs mer om Malmö.
Man anhållen misstänkt för inblandning i mordförsök
En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för medhjälp till mordförsök i Malmö tidigare i år.Mannen har var varit anhållen i sin frånvaro och greps under tisdagen.Ytterligare en person är sedan tidigare häktad misstänkt för medhjälp till mord.
Läs mer om Malmö.
Mördad 23-åring får ersättning efter sin död
Tidigare i år sköts en 23-årig man till döds på Möllevångstorget i Malmö.Nu får mannens dödsbo ett skadestånd på 140 000 kronor från staten.Han satt vid ett tillfälle häktad misstänkt för grov våldtäkt och människorov – men friades.
Läs mer om Malmö.Nu och Möllevångstorget.