Häktad

Polisen: Försvunnen sjubarnspappa höggs ihjäl

Den 52-årig man som åtalats misstänkt för människorov och grov misshandel i samband med att en sjubarnspappa försvann i Malmö i somras ska vara fortsatt häktad.Han ska även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.Den försvunne mannen har inte anträffats.
Läs mer om Malmö.

Misstänkt för människorov ska sinnesundersökas

Den man i 55-årsåldern som åtalats misstänkt för människorov och grov misshandel i samband med att en sjubarnspappa försvann i Malmö i somras ska vara fortsatt häktad.Han ska även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.Den försvunne mannen har inte anträffats.
Läs mer om Malmö.
Ytterligare en person anhållen efter attacken
Ytterligare en person har anhållits misstänkt för inblandning i terrordådet på Drottninggatan.Polisen och Säkerhetspolisen har tillsammans verkställt gripandet efter en mycket stor mängd förundersökningsmaterial har bearbetats, skriver man i ett pressmeddelande.Sedan tidigare sitter 39-årige Rakhmat Akilov häktad misstänkt för att ha utfört lastbilsdådet.
Advokaten rasar efter agerandet mot Nils
Huvudvittnet Nils begärdes häktad, misstänkt för inblandning i det uppmärksammade mordet och mordförsöket i Kalamark 2004 – men släpptes av tingsrätten. Nu är 44-åringens advokat Marko Tuhkanen mycket kritisk mot åklagarens agerande: – Alla tvångsmedel kräver skälig misstanke så med facit i hand har de gjort husrannsakan på felaktiga grunder, säger han till Kuriren.
Läs mer om Kalamark, Kuriren och Marko Tuhkanen.

Misstänkt brottsling rymde – och försökte slå sig in i bil

Kvinnan kom körande genom Kalmar när en man plötsligt slängde sig på taket och försökte slå sig in i bilen.Försöket misslyckades och mannen – som just rymt från en häktningsförhandling – åkte fast igen, skriver Östra Småland.– Efter det här återbördades han till förhandlingen och blev häktad, säger polisen.
Läs mer om Kalmar och Östra Småland.
Tingsrätten friar terrormisstänkt i Malmö
Den 30-årige man från Syrien som suttit häktad misstänkt för terrorbrott i höstas i Malmö frias av tingsrätten. Indicierna mot den åtalade, som är IS-sympatisör, håller inte, menar rätten.
Läs mer om IS-sympatisör, Malmö och Syrien.
Nyckelvittnet misstänks för medhjälp till mord
Den man som är misstänkt för medhjälp till mord och grovt rån i Kalamark har begärts häktad. Den misstänkte är det nyckelvittne som fick Kaj Linna fälld för mordet. Häktningsförhandling sker sent i eftermiddag.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Man begärs häktad för medhjälp till mord
En man i 45-årsåldern har begärts häktad för medhjälp till rånmordet i Kalamark 2004 – som Kaj Linna dömdes för. Häktningsförhandlingen kommer äga rum under fredagen.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Kalamarksmordet: En begärs häktad för medhjälp
En man i 45-årsåldern begärs häktad misstänkt för medhjälp till mord i Kalamarksärendet, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Tonårig dansk flicka förberedde sprängdåd - i dag inleds rättegången
I dag inleds rättegången mot en nu 17-årig flicka i Danmark som är misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Flickan har suttit häktad i över ett år och planerade enligt åklagaren att spränga två skolor. Åklagaren yrkar på att flickan ska vara inlåst på livstid. Flickan nekar till alla anklagelser.
Läs mer om Danmark.
Nöjesprofil häktad för våldtäkt efter festnatt
En svensk nöjesprofil har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, skriver Hela Hälsingland. Mannen greps efter en festnatt.Han nekar till brott.
Läs mer om Hela Hälsingland.
15-åring gripen för mordförsök och rån
Vid rånförsöket mot butiken i Rinkeby brann ett skott av från ett skarpladdat vapen. Efter tretton dagars intensiv polisjakt – nu har en pojke i 15-årsåldern gripits som misstänkt. Han begärs under söndagen häktad av jouråklagare, misstänkt för mordförsök och försök till grovt rån. – Han förnekar brott, säger advokat Kerstin Koorti som företräder pojken.
Läs mer om Kerstin Koorti och Rinkeby.
Camatar-Memet Florin jagas – misstänkt för serievåldtäkter
Här är mannen som jagas av polisen, misstänkt för flera kvinnoöverfall i Stockholmsområdet – Camatar-Memet Florin. Sedan den 7 april har han varit häktad i sin utevaro, misstänkt för grov våldtäkt, våldtäkt och försök till våldtäkt. Enligt nya uppgifter till Expressen kan mannen redan ha hunnit lämna Sverige.
Man häktad för angrepp på tiggare
En 38-årig man från Bulgarien häktades under lördagen misstänkt för att ha attackerat och fört bort en tiggare i Växjö.38-åringen är på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för människorov och grov misshandel.–Det finns vissa omständigheter som styrker målsäganden helt enkelt. Så det är starka misstankar, säger kammaråklagare Tommy Sköld, som leder utredningen, till TT.
Misstänkt serievåldtäktsman på fri fot
En man som misstänks för en serie våldtäkter i Stockholmsområdet är häktad i sin frånvaro och befinner sig på fri fot, rapporterar Expressen.
Läs mer om Expressen och Stockholmsområdet.
23-åring häktad efter nätdrogshärva i Köping
En 23-årig man häktades i dag i Västmanlands tingsrätt misstänkt för grovt narkotikabrott och medhjälp till grov narkotikasmuggling. Mannen, hemmahörande i Köping, häktades på sannolika skäl som är den starkare misstankegraden.
Läs mer om Köping.
Tre misstänks efter mordet på Gert, 43
Ytterligare två personer begärs häktade misstänkta för inblandning i mordet på Gert Lindgren. Sedan tidigare sitter en 29-årig kvinna häktad misstänkt för mordet.
Läs mer om Gert och Gert Lindgren.
Mordmisstänkt man släppt på fri fot
Tre män har suttit häktade för inblandning i mordet på en 23-årig man i Malmö i slutet av mars. Men nu släpps en av männen, som tidigare suttit häktad som skäligen misstänkt för mordet, på fri fot.
Läs mer om Malmö.
Misstänkt mördare har släppts fri av åklagare
En man har suttit häktad, misstänkt för mordet på en 23-årig man på Ramels väg i Malmö.Men nu har han släppts.– De utredningsåtgärder som vi vidtog ledde inte till att misstanken stärktes. Så därför släpptes han, säger åklagare Lisa Åberg.
Läs mer om Lisa Åberg och Malmö.Men.
Johan Eriksson: Jag jobbar för rättssäkerheten
Rakhmat Akilov är häktad, misstänkt på sannolika skäl för terroristbrott genom mord.Han försvaras av stjärnadvokaten Johan Eriksson, som tog sig an uppdraget för att värna om rättssäkerheten.– Vi ska visa att vi i vårt land klarar alla mål på ett bra och rättssäkert sätt, säger han.
Läs mer om Johan Eriksson.
Försvunnen man jagas misstänkt för barnporrbrott
En man i 40-årsåldern från Helsingborgstrakten är sedan en månad spårlöst försvunnen.Nu jagas han av polisen – misstänkt för att ha spritt filmer och bilder på barn som utsätts för sexuella övergrepp.Mannen har begärts häktad i sin frånvaro, skriver Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Helsingborgstrakten.