Häktad

Våldtog nioåring – var redan anmäld för brott

En 27-årig man sitter sedan slutet av juli häktad misstänkt för det uppmärksammade våldtäktsförsöket mot en nioårig flicka i Örebro.Mannen har nu polisanmälts av sin tidigare arbetsgivare inom vården för att ha skickat bilder av sexuell natur till en patient, skriver SVT Nyheter.– Vi kommer inte själva längre i det här ärendet och väljer därför att lämna över till polis och andra myndigheter, säger en representant för arbetsgivaren till SVT.
Läs mer om SVT och Örebro.Mannen.

22-åring i Tensta kan ha skjutits av misstag

På fredagskvällen sköts en 22-åring till döds vid Risingeplan i Tensta. I dag begärs en 34-årig man häktad, misstänkt för att ha hållit i vapnet. Men polis och åklagare tror i dagsläget inte att det var meningen att offret skulle dö.
Läs mer om Risingeplan och Tensta.
Häktningsförhandling mot Abderrahman Mechkah
Två kvinnor dödades och ytterligare åtta personer skadades i knivattacken i Åbo.Abderrahman Mechkah, 18, har begärts häktad misstänkt för två mord och åtta mordförsök genom terrorism och häktningsförhandlingen mot honom pågår just nu.Ytterligare en av de gripna männen begärs häktad för samma brott, skriver YLE.
Häktningsförhandlingen mot misstänkte 18-åringen
ÅBO. I dag inleds häktningsförhandlingarna i anslutning till knivdådet i Åbo. Förutom den huvudmisstänkte för knivdådet i Åbo i Finland begärs ytterligare en man häktad för mord och mordförsök i terrorsyfte. Precis som den huvudmisstänkte är även han 18 år och marockansk medborgare. Ytterligare tre personer begärs häktade för medhjälp till samma brott.
Läs mer om Finland och Åbo.

Abdul Rahman begärd häktad för terrorbrott

Terrormisstänkte Abdul Rahman, 18, har begärts häktad för terrordådet i Åbo i fredags.Förhandlingen kommer att hållas på tisdagen.18-åringen kommer dock endast medverka via videolänk eftersom han fortfarande vårdas på sjukhus, skriver Hufvudstadsbladet.
Läs mer om Hufvudstadsbladet och Åbo.
17-åring begärs häktad för brand i Västra hamnen
Malmöpolisen meddelade tidigare i veckan att en 18-åring häktats misstänkt för branden på Kockums lokaler i Västra hamnen i Malmö.Ytterligare en person har nu begärts häktad – en 17-åring som suttit anhållen sedan i tisdags.– Vi ska ha häktningsförhandlingar nu, säger åklagare Thorbjörn Sjöberg vid 15-tiden.
Dansk polis: Så bokade Kim Wall möte med Peter Madsen
Det har gått en vecka sedan den svenska journalisten Kim Wall rapporterades försvunnen.Ubåtsägaren Peter Madsen sitter häktad misstänkt för att ha dödat henne.Nu går polisen ut med uppgifter om mejlkonversationen där de stämde möte.– Den visar att de har haft en professionell kontakt, säger Jens Möller vid Köpenhamnspolisen till danska TV2.
Släpptes ur häktet – blev mördad en månad senare
Tidigare i år var den 21-årige mannen tillsammans med flera andra medlemmar i de fruktade nätverken Östberga och Lejonen misstänkt i en omfattande kidnappningshärva.I en månad satt han häktad innan han släpptes och utredningen är nu nedlagd, enligt åklagaren i brist på bevis.I tisdags, en och en halv månad efter att han försattes på fri fot, blev 21-åringen mördad.
Läs mer om Lejonen och Östberga.
Man häktad för mord på kvinna – greps i Tyskland
En ung man har häktats, misstänkt för mordet på en kvinna i Karlstad i juni.Han greps i Tyskland, men har nu utlämnats till Sverige.Det skriver NWT.
Läs mer om Karlstad, NWT, Sverige.Det och Tyskland.
Det här är den misstänkte Peter Madsen
Excentrisk uppfinnare med en karrär kantad av många konflikter. Så beskrivs ubåtsägaren Peter Madsen, 46 år, som sitter häktad misstänkt för att ha dödat en svensk journalist.
Läs mer om Peter Madsen.
Malmöpolisen om ubåtsfallet
Polisen håller presskonferens med anledning av det uppmärksammade ubåtsfallet där den svenska journalisten Kim Wall har försvunnit. Den danske ubåtsägaren och uppfinnaren Peter Madsen sitter häktad, misstänkt för att ha orsakat journalistens död.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Både hans vänner och fiender är chockade
I Danmark är Raket-Madsen superkändis. En passionerad arbetsmyra, närmast besatt av sin vision: att åka ut i rymden i en egenbyggd raket. Att han nu sitter häktad som misstänkt för att ha orsakat en kvinnas död har chockat Danmark.
Läs mer om Danmark och Raket-Madsen.
Ubåtsägaren accepterar häktningen
Ubåtsägaren Peter Madsen, som är misstänkt för att ha vållat en svensk journalists död, har bestämt sig för att inte överklaga häktningsbeslutet som innebär att han kan sitta häktad i 24 dagar. Det uppger hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark för danska TV 2. Hon säger också att han fortsatt nekar.
Läs mer om Betina Hald Engmark.
Madsen accepterar häktning – men nekar till brott
Ubåtsägaren Peter Madsen, som är misstänkt för att ha vållat en svensk journalists död, har bestämt sig för att inte överklaga häktningsbeslutet som innebär att han kan sitta häktad i 24 dagar.
Polisens nya teori om försvunna Kim
Journalisten Kim Wall, 30, är fortfarande försvunnen.Den danska forskaren Peter Madsen är häktad, misstänkt för att ha orsakat svenskans död.Samtidigt börjar sökandet bli desperat – och polisen undersöker nu hur långt Madsens ubåt kan ha hunnit, utanför danskt vatten.– Allt är möjligt. Vi utesluter inte att hon kan ha förts till exempelvis Tyskland, säger Henrik Brix, vaktchef vid Köpenhamnspolisen.
GW:s teori: Madsen har dumpat kroppen i havet
Uppfinnaren Peter Madsen, 46, sitter häktad misstänkt för att ha bragt den svenska journalisten Kim Wall, 30, om livet under en ubåtsfärd.Men kriminologprofessorn Leif GW Persson tror inte Kim Walls mystiska försvinnande var planerat.–Det måste ju ha hänt någonting mellan dem på den där båten. Det sannolika är att han har dumpat kroppen, säger Leif GW Persson.
Läs mer om Kim Wall och Leif GW Persson.
Ubåten undersöks av polisens tekniker
Ubåten Nautilus lyftes vid midnatt upp på kajen i hamnen i Köpenhamn. Den undersöks nu av tekniker i skyddsmasker. Ägaren sitter häktad misstänkt för att ha orsakat en 30-årig svensk kvinnas död.
Läs mer om Köpenhamn.
Ubåten måste tömmas snabbt annars kan spår förstöras
Ubåten som står i centrum i utredningen kring en svensk kvinnas försvinnande har tagits upp ur vattnet. Ägaren sitter häktad misstänkt för att ha orsakat kvinnans död.
Allt du har velat veta om ubåten Nautilus
Vikt, kostnad och utrustning – här är alla detaljer du velat veta om Peter Madsens egenbyggda ubåt Nautilus UC3.Den svenska journalisten Kim Wall misstänks ha försvunnit i samband med en resa på ubåten.Peter Madsen sitter nu häktad, misstänkt för Kim Walls död.
Läs mer om Kim Wall.
Häktades för mord – fick en halv miljon
En 27-årig man har suttit häktad två gånger, då han varit misstänkt för mord och medhjälp till mord.Båda gångerna har han släppts fri.Mannen har begärt ersättning för det psykiska lidandet, som häktningarna ska ha orsakat honom. Totalt handlar det om en summa på 502 336 kronor.
Man begärs häktad för mord i Enköping
En man i 60-årsåldern begärs häktad för mordet på en kvinna i Enköping, rapporterar SVT Nyheter Uppsala. Mannen begärs häktad på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden, för mordet.
Läs mer om Enköping.
Tonåring häktad efter skjutning på HVB-hem
En tonåring har begärts häktad efter en skjutning på ett HVB-hem i Tyresö förra lördagen.Pojken misstänks på sannolika skäl för försök till mord, enligt häktningsframställan.Den tonårige flyktingpojke som träffades med flera skott under skjutningen opererades förra söndagen och hans skador uppges inte vara livshotande, enligt polisen.
Läs mer om Tyresö.