Häktad

31-åring häktad misstänkt för Malmömord

En 31-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord på en 30-årig man i Malmö. Mannen erkänner att han varit delaktig i gärningen, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö, Malmömord och Sydsvenskan.

Häktad serievåldtäktsman nekar

38-åringen som efterlyst i Thailand häktades på lördagen misstänkt för människorov och fyra grova våldtäkter. Mannen nekar till brott.
Läs mer om Thailand.
Misstänkte serievåldtäktsmannen häktad
En 38-årig man som är misstänkt för flera våldtäkter har häktats. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av grov våldtäkt, rapporterar Nerikes Allehanda.

Man häktad – misstänks för mord på sin hustru

En man i Stockholm är häktad misstänkt för att ha mördat sin fru, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Man häktad misstänkt för mord på hustru
En man i Stockholm är häktad misstänkt för att ha mördat sin fru, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
En häktad för mord i Åkersberga
En av de två unga män som gripits misstänkta för ett mord i Åkersberga har begärts häktad, uppger Aftonbladet. Den andre mannen har släppts.
Läs mer om Aftonbladet och Åkersberga.
Två personer misstänkta för Samers försvinnande
Företagaren Samer, 40, är försvunnen sedan den 1 maj i år.Nu har två män anhållits i utredningen, misstänkta för människorov.– De är på sannolika skäl misstänkta för det här människorovet, säger Lars-Gunnar Perlinger vid Hallandspolisens rotel för grova brott.En man har begärts häktad – den andre kommer begäras häktad inom kort.
Häktad efter fall från balkong
En av de två män som anhölls för mordförsök sedan en kvinna fallit ut från en balkong på femte våningen i Uddevalla har släppts. Den andre häktades i Uddevalla tingsrätt på måndagsförmiddagen, men på den lägre misstankegraden skäligen misstänkt, skriver Bohusläningen.
Läs mer om Bohusläningen och Uddevalla.
Här möter Säpo den misstänkte återvändaren
Arlanda. Han släntrar ut i ankomsthallen med en vit plastpåse som enda bagage. Efter att ha suttit häktad i Turkiet för terrormisstankar har den 25-årige mannen deporterats tillbaka till Sverige. Nu är han en av drygt hundra återvändare som Säkerhetspolisen försöker följa.
Lyxkrögaren anklagades ha sprängt sin krog
1982 totalförstördes restaurang Fontainebleau i centrala Stockholm av en kraftig explosion. Det olösta fallet granskas nu i podden Spår.För första gången på närmare 30 år berättar nu en av ägarna – som anklagades för att ligga bakom sprängningen – om händelsen.– Jag tänkte att stubinen kunde vara planterad av polisen själva, säger han i Spår.I hans kontor hittades stubintråd och sprängdeg, och han satt även häktad misstänkt för brottet.
19-åring häktad misstänkt för mord i Karlstad
En 19-årig man är häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i Karlstad, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Karlstad.
Grova sexualbrott preskriberas om åtalad inte hittas
En idrottstränare och lärare är häktad i sin frånvaro, misstänkt för grova sexualbrott mot en tidigare elev. Om tre dagar preskriberas brotten om polisen inte hittar honom – nu hängs mannen ut i sociala medier.
Svensk turist häktad – sparkade städerska
Den svenske turisten är misstänkt för att ha sparkat en hotellstäderska i huvudet i turistorten Sunny Beach i Bulgarien.Nu häktas den 53-årige mannen på obestämd tid, uppger landets åklagarmyndighet för Aftonbladet.Den utsatta kvinnan har tidigare berättat för bulgariska medier:– Det var en stor svensk som sparkade på mitt huvud som på en fotboll.
19-åring häktad för mordförsök på camping
En 19-åring har häktats misstänkt för mordförsök på en campingplats utanför Urshult i Småland.En 60-årig man fördes till sjukhus med livshotande skador efter att ha blivit knivhuggen natten till i tisdags.
Läs mer om Småland.En och Urshult.
Rakhmat Akilov fortsatt häktad
Rakhmat Akilov, som misstänks för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, omhäktas på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott. Beskedet kom efter en överläggning i Stockholms tingsrätt bakom stängda dörrar.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.