Hässleholm

Ladugård i brand – fyra meter höga lågor

En ladugård står i brand utanför Hässleholm, i Tormestorp.Fyra meter höga lågor ska synas från byggnaden.Inga djur uppges ha funnits i ladan.Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Hässleholm och Tormestorp.Fyra.

Personbil hamnade i diket vid golfbana

En personbil med två personer körde vid 19-tiden av vägen och ner i ett dike på Hovdalavägen i Hässleholm.Polis, räddningstjänst samt ambulans har skickats till platsen.
Läs mer om Hovdalavägen.
Misstänkt för mordförsök begärs häktad
Tre personer misstänks för inblandning i ett mordförsök på en man i 25-årsåldern i Hässleholm i söndags, rapporterar den lokala nyhetssajten Frilagt.
Läs mer om Frilagt och Hässleholm.
En person misstänkt för skottlossning
På söndagskvällen sköts en man vid Hembygdsparken i Hässleholm.Polisen har en misstänkt för skjutningen – men har inte gripit personen ännu.– Troligen känner de varandra, säger Henrik Johansson, inre befäl vid polisen i Kristianstad till Norra Skåne.

Skottlossning – en man skjuten

En skottlossning har ägt rum i Hässleholm.Mannen förs till sjukhus med okänt skadeläge.
Läs mer om Hässleholm.Mannen.
Man skjuten Hässleholm
En man har förts till sjukhus med okända skador sedan han blivit skjuten på en gata i Hässleholm. Enligt vittnesuppgifter ska det finnas flera gärningsmän.
Läs mer om Hässleholm.
Man skjuten i Hässleholm
Läs mer om Hässleholm.
Viviannes monsterfynd förvånar experterna
Vivanne Beto, 74, gjorde en ovanlig upptäckt när hon var på väg till busstationen i Hässleholm.När hon gick genom skogen fick hon syn på 68 centimeter långa maskrosblad.– Jag har aldrig sett något sådant i hela mitt liv, säger Vivanne Beto.
Två bilar i krock – en person fastklämd
Två bilar har krockat vid Tyringe utanför Hässleholm.En person sitter fastklämd, enligt ett pressmeddelande från Räddningstjänsten Skåne Nordost.
JUST NU: Rånades med pistolliknande föremål
En man blev rånad av fyra gärningsmän vid 18.20 i Hembygdsparken, Hässleholm. Rånarna hotade mannen med ett pistolliknande föremål och han tvingades att lämna ifrån sig sin plånbok.
Läs mer om Hembygdsparken och Hässleholm.
Stillstående tågtrafik ställer till det för pendlare
Tågtrafiken i Sydsverige är på nytt drabbad av problem.Tåg som passerar Hässleholm ställs in under torsdagsförmiddagen.Orsaken är en nedriven kontaktledning.
Läs mer om Hässleholm och Sydsverige.
JUST NU: Polisen avskriver misstanke om mord i Sösdala
Polisen avskriver misstanken om mord i Sösdala utanför Hässleholm.Mannen som suttit anhållen som skäligen misstänkt är släppt.– Han är frigiven och alla brottsmisstankar mot honom är avskrivna, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.
Brand på skånskt behandlingshem
Det har brunnit på ett behandlingshem i Finja utanför Hässleholm, skriver Kristianstadsbladet. Det var en fullt utvecklad brand som började i ett boenderum.
Den döde i Sösdala är ännu inte identiferad
Under måndagen hittades en död man i en bil i centrala Sösdala, utanför Hässleholm.På tisdagen meddelar polisen att den döde mannen fortfarande inte har identifierats.Men en man är anhållen, som skäligen misstänkt för mord.– Det gör att vi med en gång misstänkte mord var på grund av omständigheterna, hur personen hittades, säger Robert Loeffel, presstalespolis i syd.
JUST NU: Misstänkt mord – död man hittad i bil
Polisen har på måndagen hittat en avliden man i en bil, utanför Hässleholm.Eftersom det inte går att utesluta att brott ligger bakom har polisen inlett en förundersökning om mord.Den avlidne mannen har inte identifierats – men en person har gripits i anslutning till platsen.
JUST NU: 18-åring döms för mord på hemlös
I augusti förra året mördades en hemlös man på resecentrum i Hässleholm.En 17-årig man åtalades för mordet men friades i tingsrätten.Nu dömer hovrätten den nu 18-årige mannen till fyra års sluten ungdomsvård.
Läs mer om Hässleholm.En.
Bil upptäckts i vattnet – oklart om person kvar
SOS har larmats om en bil i vattnet utanför Hässleholm.Det är okänt om någon är kvar i bilen.
Läs mer om Hässleholm.Det.
Stora störningar i tågtrafiken i syd efter ledningsfel
Ett kontaktledningsfel orsakar på tisdagen stora störningar i tågtrafiken. Felet uppstod på sträckan mellan Hässleholm och Höör. Det är sträckorna Malmö—Hässleholm och Kristianstad—Hässleholm som drabbas, säger Beisi Sundin, informatör vid Trafikverkets pressjour, till TT.
Läs mer om Beisi Sundin, Hässleholm och Höör.
Stora störningar i tågtrafiken i syd efter ledningsfel
Ett kontaktledningsfel orsakar på tisdagen stora störningar i tågtrafiken. Felet uppstod på sträckan mellan Hässleholm och Höör. Det är sträckorna Malmö—Hässleholm och Kristianstad—Hässleholm som drabbas, säger Beisi Sundin, informatör vid Trafikverkets pressjour, till TT.
Läs mer om Beisi Sundin, Hässleholm och Höör.
JUST NU: Totalstopp för tåg på Södra stambanan
All tågtrafik på Södra stambanan är på tisdagskvällen inställd mellan Malmö och Hässleholm, skriver Sydsvenskan.Orsaken som anges är ett kontaktledningsfel.
Polisen: Vi har extra koll på moskn i Hässleholm
Ljusets mosk i Hässleholm är i fokus för polisen.Kvällspostens rapportering i helgen och allmänhetens tips är tecken på att något händer.– Vi har tillsyn där. Vi märker att det är oroligare, så vi tittar till det, säger Pär Cederholm, lokal polisområdeschef.
Läs mer om Hässleholm och Pär Cederholm.
Moskns ledning sprider extremism och shia-hat
En imam försöker mörda en shiamuslimsk man på öppen gata. En syrier kommer till Sverige för att kämpa som soldat för IS. Båda har de koppling till en mosk i Hässleholm – vars ledning sprider extremism och hat mot shiamuslimer. Något som kommunens säkerhetschef inte känner till.
Läs mer om Hässleholm och Sverige.
Efter storstadsäventyret – nu är lilla Getrud hemma
Hon är brun, vit och svart och älskar att kela.Nu har geten Getrud äntligen kommit hem efter att ha varit kidnappad sedan förra veckan.– Det känns jätteroligt, säger Victoria Mårtensson Winberg, 41, från Glada geten gårdsmejeri utanför Hässleholm.
Nu får kidnappade Getrud komma hem
I slutet av maj räddade Stockholmspolisen en get som satt inlåst i en varm bil vid Skanstull. På fredagen får den bortrövade geten Getrud komma hem till mejeriet söder om Hässleholm. – Hennes getkompisar har verkligen saknat henne. Kola, hennes bästis, har varit jätteledsen, säger Victoria Mårtensson Winberg, ägare till Glada getens gårdsmejeri.