Hässleholm

Tågstrul efter spårfel

Pågatågen mellan Ängelholm och Helsingborg har ställts in på fredagsmorgonen efter ett spårfel. Ett signalfel stör tågtrafiken mellan Helsingborg och Hässleholm, uppger P 4 Kristianstad.

JUST NU: 17-åring nekar till mord på hemlös

I dag startar rättegången mot en 17-åring som åtalats för mordet på en hemlös man på järnvägsstationen i Hässleholm i somras.Han har suttit häktad i nästan fem månader och åtalas även för rån och grovt olaga hot. 17-åringen nekar till brott.
Läs mer om Hässleholm.
Åtal för mord på hemlös man
En 17-åring har på onsdagen åtalats för mordet på en hemlös man på järnvägsstationen i Hässleholm i somras.Han har suttit häktad i nästan fem månader och åtalas nu även för rån och grovt olaga hot.Texten uppdateras
Läs mer om Hässleholm.
Väg avstängd efter trafikolycka
Två bilar kolliderade strax före klockan åtta i höjd med Röke utanför Hässleholm.Vägen är tillsvidare helt avstängd.
Läs mer om Hässleholm.Vägen och Röke.

Bombgrupp på väg till Hässleholm

Flera gator i Hässleholm har spärrats av på grund av larm om ett misstänkt föremål.
Läs mer om Hässleholm.
Bombgrupp på väg till Hässleholm
Ett område i centrala Hässleholm har spärrats av sedan en metallcylinder hittats instucken i ett staket.
Läs mer om Hässleholm.
Gata avspärrad efter bomblarm
Viaduktgatan i Hässleholm har spärrats av efter misstänkt bomb hittats på platsen.
Läs mer om Hässleholm.
Bil åkte av vägen
Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en singelolycka utanför Hässleholm vid lunchtid på onsdagen.Skadeläget är ännu oklart.
Läs mer om Hässleholm.
Körde på fel sida i åtta kilometer
En man körde i över åtta kilometer på fel sida av E22 och väg 21 mellan Hässleholm och Kristianstad i Skåne, men klarade sig oskadd, skriver Kristianstadsbladet.
Tre bilister krockade – med samma älg
En person fördes till sjukhus sedan tre bilister på söndagskvällen krockat med samma älg på väg 23 vid Läreda som ligger i utkanten av Hässleholm.– Älgen är död, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral i Malmö.
Två bilister krockade med älg utanför Hässleholm
Två bilister har krockat med en älg på väg 23 vid Läreda som ligger i utkanten av Hässleholm.– Älgen är död, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral i Malmö.Ambulans, räddningstjänst och polis är på väg till platsen.
Bilist krockade med älg utanför Hässleholm
En bilist har krockat med en älg på väg 23 vid Läreda som ligger i utkanten av Hässleholm.– Älgen är död, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral i Malmö.Ambulans, räddningstjänst och polis är på väg till platsen.
Tre till sjukhus efter frontalkrock
Tre personer fick föras till sjukhus efter en frontalkrock utanför Sösdala på fredagsmorgonen. De klagade över rygg och bröstsmärtor.– Det var och är glashalt på platsen, säger Roger Virehed, insatsledare på Räddningstjänsten i Hässleholm.
Viltolycka stoppade tågtrafiken
Tågtrafiken mellan Hässleholm och Kristianstad var inställd i flera timmar på torsdagskvällen efter en olycka.När det visade sig att tåget kolliderat med ett vildsvin återupptogs trafiken.
Läs mer om Hässleholm och Kristianstad.
Två bilar i kollision – skadeläget är oklart
Två personbilar är inblandade i en olycka utanför Hässleholm.Skadeläget är oklart.
Påkörd äldre kvinna avled
En kvinna i 70-årsåldern avled av skadorna hon fick när hon blev påkörd av en bil på en mindre väg söder om Hässleholm.
Läs mer om Hässleholm.
Äldre kvinna omkom efter trafikolycka
En kvinna i 70-årsåldern omkom på lördagen efter en trafikolycka. Kvinnan ska enligt polisens hemsida ha blivit påkörd av en bilist. Händelsen inträffade i Hässleholm och det har inletts en förundersökning om vållande till annans död.
Läs mer om Hässleholm.
17-åring fortsätter neka till mord på hemlös
Den 17-årige pojken som misstänks för mordet på en hemlös man i Hässleholm nekar fortfarande till brott. Pojken omhäktades på fredagen mot sitt nekande, skriver Norra Skåne. – Han skulle inte vara inlåst utan sitta i skolbänken, säger hans advokat till tidningen.
Läs mer om Hässleholm och Norra Skåne.
5 000 hushåll saknar ström för tillfället
Uppåt 5000 hushåll i Hässleholm saknar ström för tillfället, uppger Eon. Det finns ännu inga uppgifter om vad som orsakat avbrottet.
Läs mer om Eon och Hässleholm.
Larm om väpnat rån – polisen är förtegen
Det har inträffat ett väpnat rån i Hässleholm under fredagseftermiddagen. Polisen är förtegen om detaljerna. – Vi arbetar aktivt just nu och jag kan inte säga något mer om detta just nu, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson och Hässleholm.
Bil körde ut på åker – skadeläget oklart
En trafikolycka inträffade tidigt på söndagsförmiddagen på väg 21 utanför Hässleholm. Av okänd anledning körde en bilist av vägen och for ut på en åker i höjd med Ignaberga. Det är oklart om någon skadats allvarligt.
Läs mer om Hässleholm och Ignaberga.
Tågpassagerare fick evakueras med stege
Resenärerna på ett SJ-tåg som fastnat utanför Hässleholm fick evakueras och byta tåg. En av resenärerna som fick ta stege in och ut var riksdagsledamoten Yasmine Larsson (S). – Det är tur att man är ung och frisk, annars hade det varit bra mycket svårare, säger riksdagsledamoten.
Åklagarens kritik efter häxjägarens rymning
För en dryg vecka sedan avvek 38-åringen från rättspsykiatrin i Hässleholm i amband med frigång på sjukhusets område. Nu har mannen, som beväpnade sig för att jaga häxor, dykt upp i Malmö. Åklagaren som drev ärendet är kritisk till att 38-åringen fått möjlighet att rymma. – Nej, men det var inte jag som fattande beslutet, säger Lisa Åberg.
Läs mer om Hässleholm, Lisa Åberg och Malmö.
Djurtransport med grisar välte
En djurtransport med flera grisar har kört av vägen och vält på väg 117 utanför Hässleholm. Flera...
Läs mer om Hässleholm.
Långa köer efter tidigare trafikolycka
Det är långa köer på väg 117 vid Vankiva norr om Hässleholm efter en trafikolycka. Trafikverket uppmanar bilister att om möjligt välja en annan väg under måndagsmorgonen.
Läs mer om Hässleholm och Vankiva.