Hässleholm

Kvinna död i villabrand i Ballingslöv

En 83-årig kvinna avled i en villabrand i Ballingslöv utanför Hässleholm på söndagen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Ballingslöv och Hässleholm.

Inställda tåg i morgontrafiken: Lär bli förseningar

På grund av ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad kan tåg på sträckan Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad bli både försenade och inställda.Klockan 07.20 väntas det komma en prognos för när trafiken ska rulla som vanligt.– Tågen kör till och från Malmö och Karlskrona, om tåget går sent från Kristianstad lär det bli förseningar hela vägen, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.
Helt stopp i tågtrafiken
Det är för tillfället stopp i tågtrafiken mellan Eslöv och Hässleholm.Stoppet orsakas av ett signalfel.–Det gäller samtliga tåg. Det finns i nuläget ingen prognos för när problemet är åtgärdat, säger Jan-Åke Bergmark, pressansvarig på Skånetrafiken.
Man huvudskadad efter misshandel vid tågstation
Klockan 04.18 på lördagsmorgonen inkom larmet om ett stort slagsmål vid järnvägsstationen i Hässleholm.När polisen kom till platsen hittades en man med skador mot huvudet.Fallet rubriceras som grov misshandel.
Läs mer om Hässleholm.När.
JUST NU: Kvinna rånad i sin bil – sprayade röd färg
Polis har skickats till Industrigatan i Hässleholm med anledning av ett rån.En kvinna ska ha suttit i sin bil när två eller tre män rånade henne på smyckena.En av männen ska ha böjt sig in i bilen och tagit smyckena – medan kvinnan sprayade rånarna med röd färg.
Läs mer om Hässleholm och Industrigatan.
Sanne missade sin pappas begravning efter SJ-miss
Rullstolsburna Sanne Lorenzen skulle ta tåget från Hässleholm till sin pappas begravning i Linköping.Men hon kom aldrig ombord på tåget eftersom dörröppningen var för trång.– Jag missade pappas begravning med två timmar på grund av SJ, säger hon.
Läs mer om Hässleholm och Linköping.Men.
Man spred skräck med leksakspistol
En man spred under lördagen skräck på Resecentrum i Hässleholm genom att gå omkring med ett vapen i handen.Det visade sig senare att det varit en leksakspistol mannen burit på.
Läs mer om Hässleholm och Resecentrum.
Kraftig rökutveckling under ett garage
Det brinner på fredagseftermiddagen i ett garage i Hässleholm.Polis, ambulans och räddningstjänst har skickats till platsen.
JUST NU: Fem bilar i krock i korsning
En trafikolycka med två fordon inblandade inträffade strax före klockan 17 på fredagen på riksväg 21 mellan Hässleholm och Vinslöv.Ett av fordonen ska ha blivit påkört bakifrån - men ändå kört vidare utan att stanna kvar på olycksplatsen.Samtidigt har fem bilar krockat i en korsning i Gnosjö.
Läs mer om Gnosjö, Hässleholm och Vinslöv.Ett.
Bilist krockade med älg
En personbil körde på torsdagskvällen på en älg mellan Gulastorp och Sösdala utanför Hässleholm.Älgen försvann snabbt in i skogen och eftersöksjägare är beställd.
Inbrott på sjukhus – tjuven stal handsprit
En okänd gärningsperson tog sig in på sjukhuset i Hässleholm och klippte sönder kablar, slog sönder lampor och stal handsprit.Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott.
Läs mer om Hässleholm.
Larm om brand i ladugård
Polis och räddningstjänst har larmats om en misstänkt brand i en ladugård utanför Hässleholm.Det råder oklarhet kring om det finns djur i byggnaden.
Läs mer om Hässleholm.Det.
Tonårstjejer rånade guldbutik
En guldbutik i Hässleholm utsattes under måndagseftermiddagen för ett rån.Två tjejer i 15-20 årsåldern ska då ha ryckt en kasset med ringar ur handen på en ur personalen och sedan stuckit.Men allt är inte guld som glimmar – ringarna var enligt polisen attrapper.
Läs mer om Hässleholm.
Det är utanför Stockholms tullar det händer – här är veckans it-affärer
Det funkade ju bra, tänkte konsultbolaget Consid när de öppnade sitt fjortonde Sverigekontor i Helsingborg – och öppnar därför ett femtonde, i Västerås. Och för att fortsätta på det geografiska spåret gör IP-Only en fibersatsning i Hässleholm. Här är veckans it-affärer.
Det är utanför Stockholms tullar det händer – här är veckans it-affärer
Det funkade ju bra, tänkte konsultbolaget Consid när de öppnade sitt fjortonde Sverigekontor i Helsingborg – och öppnar därför ett femtonde, i Västerås. Och för att fortsätta på det geografiska spåret gör IP-Only en fibersatsning i Hässleholm. Här är veckans it-affärer.
Polisman i bilolycka var drogpåverkad
Den polisman i tjänst som avled efter en trafikolycka i Hässleholm var narkotikapåverkad. Det visar en färdigställd utredning som polisen gjort.
Läs mer om Hässleholm.
Polis som dog i olycka påverkad av narkotika
Polismannen som omkom vid en trafikolycka utanför Hässleholm i somras var påverkad av narkotika.Det visar den rättsmedicinska undersökningen.Regionpolischef Carina Persson har i dag gått ut med information till samtliga anställda inom polisregion Syd.
Läs mer om Hässleholm och Syd.
Fullt utvecklad brand i sågverk
Ett sågverk i Hästhult, väster om Vittsjö, står i full brand.Polis, räddningstjänst och ambulans är kallade till platsen.– Det ser ut som att det kommer behövas mycket resurser här, säger Lars Wannong, insatsledare vid räddningstjänsten i Hässleholm.
Läs mer om Hässleholm, Hästhult och Vittsjö.
Nytt sprängattentat i Hässleholm
Tre bilar har på ett dygn utsatts för sprängattentat i Hässleholm. Nu undersöker polisen om explosionerna har samband med ett mordförsök i somras.
Läs mer om Hässleholm.
JUST NU: Sprängning i bil: Liknar gårdagens händelse
En bil har sprängts på en parkering i Hässleholm.Polisen har spärrat av platsen och inväntar experter, enligt räddningstjänsten.– Det liknar gårdagens bilexplosion i Hässleholm, skadorna ser ut att vara ungefär likadana, säger Mats Nilsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Hässleholm.
Sprängningar kopplas till mordförsök i park
Under natten mot onsdag sprängdes två bilar på två olika adresser i Hässleholm.Polisen kopplar samman sprängdåden med ett mordförsök tidigare i somras.– Varför vi gör det går jag inte in på, men det är ett tydligt samband, säger Anders Svensson, chef för avdelningen för grova brott i Kristianstad.
Ambulans under utryckning krockade med två bilar
En ambulans krockade med en personbil i centrala Hässleholm i Skåne på onsdagskvällen.– Den var under utryckning och körde in i en annan bil, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral syd.
Tågstopp på sträcka efter misstänkt påkörning
Tågtrafiken mellan Hässleholm och Kristianstad har stoppats.En incident har inträffat på banan och räddningstjänst är på väg.Det finns ingen prognos om när trafiken startar igen.– Vi håller på att reda ut vad som har hänt, säger Mark Fenzel vid Skånetrafiken.
Elever låstes in i skola efter hot
En i personalen på Hästveda skola i Hässleholm råkade på tisdagsförmiddagen ut för hot.Händelsen resulterade i att skolan fick låsa in eleverna under en timmes tid.– Vi blir väldigt oroliga för vad det är som händer, säger en elevs förälder.
Läs mer om Hässleholm och Hästveda.