Hässleholm

Beväpnade gärningsmän rånade bar under natten

En bar i Hässleholm rånades natten till fredag.Två delvis maskerade rånare hotade till sig kontanter med pistolliknande föremål och en hammare.
Läs mer om Hässleholm.

Majblomman försvarar burkiniköpet till skola

När Majblommekommittn i Hässleholms köpte in burkinis för utlåning till eleverna blev reaktionerna starka.Nu svarar Lena Holm, Majblommans generalsekreterare på kritiken.Vår Majblommeförening i Hässleholm har velat ge alla elever chansen att lära sig simma, skriver hon på organisationen blogg.
Läs mer om Hässleholm och Lena Holm.
Tåg evakuerades – nu försenas trafiken
Ett tåg med skadad strömavtagare har orsakat stora störningar i tågtrafiken.Det är mellan Hässleholm och Älmhult som de huvudsakliga störningarna märks av, men även andra tågsträckor påverkas.Totalt tre tåg har fått evakueras.– Öresundstågen och fjärrtågen kan vara upp till 1,5 timme försenade, säger Beisi Sundin, presstalesperson på Trafikverket.
Två personer gripna efter inbrott i natt
Under natten har polisen fått larm om två inbrott som inträffat – ett i Växjö och ett i Hässleholm.I Hässleholm kunde två personer gripas i samband med inbrottet.– Polisen kunde gripa två personer i en bostad, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Årets största lottovinst till Skåne – 14,5 miljoner

När lördagens Lotto hade dragits stod det klart att årets största vinst har kammats hem.Och det blev en vinnare i Hässleholm som vann.– Om jag nu får tag på vinnaren eller om hen sitter som fastklistrad framför Friidrotts-VM och Usain Bolts sista show, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör.
Två åtalas för getnappningen
Den lilla geten Getrud blev rikskändis när hon stals från ett gårdsmejeri utanför Hässleholm och räddades ur i en het bil långt, långt hemifrån.Nu åtalas de två personer som tog henne till Stockholm för häleri och djurplågeri, rapporterar SR P4 Kristianstad.
Läs mer om Getrud, Hässleholm och Stockholm.
Strokeambulans rycker ut i Hässleholm
En ambulans med specialutrustning ska ge strokepatienter snabbare vård. Via högupplösta videokameror kan en neurolog bedöma patienterna redan under färden mot sjukhuset.Sveriges första strokeambulans tas nu i reguljärt bruk i Hässleholm, rapporterar Kristianstadsbladet.
Två åtalas för getnappningen
Den lilla geten Getrud blev rikskändis när hon stals från ett gårdsmejeri utanför Hässleholm och räddades ur en het bil långt, långt hemifrån.
Läs mer om Getrud och Hässleholm.
Roos nära svenskt rekord i VM-genrep
Fanny Roos är i bra form inför friidrotts-VM i London med start den 4 augusti. I genrepet i Hässleholm var den 22-åriga kulstöterskan ännu en gång mycket nära det svenska rekordet.
Läs mer om Hässleholm, London och VM-genrep.
Kollegan Anders minns sin nära vän Pierre, 37
Den före detta hundföraren Anders Johansson minns sin nära vän – hundföraren Pierre Nilsson, som omkom i en bilolycka utanför Hässleholm.Anders Johansson var närvarande vid den avlidne polismannens begravning under fredagen.– Dagen har varit tuff, säger han.
Läs mer om Pierre och Pierre Nilsson.
Ladugård i brand – fyra meter höga lågor
En ladugård står i brand utanför Hässleholm, i Tormestorp.Fyra meter höga lågor ska synas från byggnaden.Inga djur uppges ha funnits i ladan.Polis och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Hässleholm och Tormestorp.Fyra.
Personbil hamnade i diket vid golfbana
En personbil med två personer körde vid 19-tiden av vägen och ner i ett dike på Hovdalavägen i Hässleholm.Polis, räddningstjänst samt ambulans har skickats till platsen.
Läs mer om Hovdalavägen.
Misstänkt för mordförsök begärs häktad
Tre personer misstänks för inblandning i ett mordförsök på en man i 25-årsåldern i Hässleholm i söndags, rapporterar den lokala nyhetssajten Frilagt.
Läs mer om Frilagt och Hässleholm.
En person misstänkt för skottlossning
På söndagskvällen sköts en man vid Hembygdsparken i Hässleholm.Polisen har en misstänkt för skjutningen – men har inte gripit personen ännu.– Troligen känner de varandra, säger Henrik Johansson, inre befäl vid polisen i Kristianstad till Norra Skåne.
Skottlossning – en man skjuten
En skottlossning har ägt rum i Hässleholm.Mannen förs till sjukhus med okänt skadeläge.
Läs mer om Hässleholm.Mannen.
Man skjuten Hässleholm
En man har förts till sjukhus med okända skador sedan han blivit skjuten på en gata i Hässleholm. Enligt vittnesuppgifter ska det finnas flera gärningsmän.
Läs mer om Hässleholm.
Man skjuten i Hässleholm
Läs mer om Hässleholm.
Viviannes monsterfynd förvånar experterna
Vivanne Beto, 74, gjorde en ovanlig upptäckt när hon var på väg till busstationen i Hässleholm.När hon gick genom skogen fick hon syn på 68 centimeter långa maskrosblad.– Jag har aldrig sett något sådant i hela mitt liv, säger Vivanne Beto.
Två bilar i krock – en person fastklämd
Två bilar har krockat vid Tyringe utanför Hässleholm.En person sitter fastklämd, enligt ett pressmeddelande från Räddningstjänsten Skåne Nordost.
JUST NU: Rånades med pistolliknande föremål
En man blev rånad av fyra gärningsmän vid 18.20 i Hembygdsparken, Hässleholm. Rånarna hotade mannen med ett pistolliknande föremål och han tvingades att lämna ifrån sig sin plånbok.
Läs mer om Hembygdsparken och Hässleholm.
Stillstående tågtrafik ställer till det för pendlare
Tågtrafiken i Sydsverige är på nytt drabbad av problem.Tåg som passerar Hässleholm ställs in under torsdagsförmiddagen.Orsaken är en nedriven kontaktledning.
Läs mer om Hässleholm och Sydsverige.
JUST NU: Polisen avskriver misstanke om mord i Sösdala
Polisen avskriver misstanken om mord i Sösdala utanför Hässleholm.Mannen som suttit anhållen som skäligen misstänkt är släppt.– Han är frigiven och alla brottsmisstankar mot honom är avskrivna, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.
Brand på skånskt behandlingshem
Det har brunnit på ett behandlingshem i Finja utanför Hässleholm, skriver Kristianstadsbladet. Det var en fullt utvecklad brand som började i ett boenderum.
Den döde i Sösdala är ännu inte identiferad
Under måndagen hittades en död man i en bil i centrala Sösdala, utanför Hässleholm.På tisdagen meddelar polisen att den döde mannen fortfarande inte har identifierats.Men en man är anhållen, som skäligen misstänkt för mord.– Det gör att vi med en gång misstänkte mord var på grund av omständigheterna, hur personen hittades, säger Robert Loeffel, presstalespolis i syd.
JUST NU: Misstänkt mord – död man hittad i bil
Polisen har på måndagen hittat en avliden man i en bil, utanför Hässleholm.Eftersom det inte går att utesluta att brott ligger bakom har polisen inlett en förundersökning om mord.Den avlidne mannen har inte identifierats – men en person har gripits i anslutning till platsen.