Hässleholm

Gubb-SM kickar igång

Det är ingen id att gnälla över klen träning. Idag drog VRM - Veteranmästerskapet i Enduro - igång i Hässleholm.

IFK Hässleholm tog hem mötet med Dalstorp på Österås IP

IFK Hässleholm tog till slut hem segern mot Dalstorp i matchen hemma på Österås IP på lördagen. Matchen i division 2 östra Götaland i fotboll slutade 1-0. IFK Hässleholm tar sig an Räppe i nästa match borta lördag 28 april 14.00.
Läs mer om Dalstorp, Götaland och Räppe.
Pontus Göth matchhjälte för Nässjö mot IFK Hässleholm
Nässjö vann med 1-0 (1-0) hemma mot IFK Hässleholm i division 2 östra Götaland i fotboll. Matchens enda mål kom i första halvleken genom Pontus Göth. I nästa match möter Nässjö Ifö Bromölla borta och IFK Hässleholm möter Dalstorp hemma.
Snabba på med Lund-Hässleholm
Sverige har inte råd att vänta på att järnvägsträckan Lund-Hässleholm byggs ut först om tio år. Kapacitetsökningen i södra Sverige måste prioriteras av regeringen. Vart tredje företag i Sydsverige ser dagens flaskhalsar och dess effekt på pendlingen som ett tillväxthinder, skriver flera ledande sydsvenska samhällsprofiler.

Man snattade whiskey på Systembolaget

En man i 35-årsåldern gick in på Systembolaget i Hässleholm.Inne i butiken plockade han på sig whiskeyflaskor innanför jackan – när personalen krävde betalning blev han våldsam.
Familjen är tillbaka
Textmässigt argare, musikaliskt snällare. Johan T Karlsson är tillbaka som Familjen. Johan T Karlsson är på sportlov utanför Hässleholm och har tappat bort sin familj. - De är där ute någonstans, men de tröttnade på att vänta på mig.
Läs mer om Familjen och Hässleholm.
Knivskuren fördes till sjukhus
En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren vid ett bråk på Stortorget i Hässleholm på lördagseftermiddagen.En misstänkt gärningsman greps en liten bit därifrån.
Läs mer om Hässleholm och Stortorget.
Polisen söker kvinna efter dödsolycka
En 90-årig person blev påkörd i Hässleholm i slutet på januari och avled senare på grund av sina skador.En man greps misstänkt för brottet – nu efterlyser polisen en kvinna som kan ha varit på plats under händelseförloppet.– Det kan vara angeläget för att kunna göra en korrekt bedömning av händelsen , säger Lennart Johansson, utredare vid polisen i Hässleholm.
Stökig person hotade tjänsteman
På fredagsförmiddagen larmades polisen till en adress i Hässleholm.Enligt uppgifter ska en person ha hotat en tjänsteman.Personen har nu omhändertagits.
Läs mer om Hässleholm.Enligt.
Personbil och lastbil i krock – vägen har stängts av
En personbil och en lastbil är inblandade i en olycka på väg 21 i Hässleholm.Larmet kom in till SOS klockan 13.43 på fredagen.Vägen har stängts av i båda riktningarna.
Läs mer om Hässleholm.Larmet.
Ungdomsgäng spottade på bibliotekspersonal
Ett ungdomsgäng härjade inne på ett bibliotek i Hässleholm under torsdagseftermiddagen.Personalen känner sig hotade och polisen kallade dit.
Läs mer om Hässleholm.
Två bilar i krock vid korsning
Två personbilar är iblandade i en trafikolycka i Tyringe i Hässleholm.Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.Enligt initiala uppgifter har två personer fysiska skador.
Läs mer om Tyringe.
Bil klämdes fast under lastbil
Flera räddningsresurser larmades till en olycka mellan en lastbil och en personbil på riksväg 21 utanför Hässleholm.Personbilen klämdes fast under lastbilen i krocken.
Peab tar order i Hässleholm värd 193 miljoner
Byggkoncernen Peab har fått i uppdrag att bygga om och bygga till ett LVU-hem i Hässleholm.
Läs mer om Hässleholm.
Bilförare spottade och kastade Yoggi på 70-åring
Polisen i Hässleholm söker i veckan en särskild bil efter ett misstänkt ofredande.En 70-årig man har anmält att han var på väg över gatan när en bil tvärnitade framför honom –föraren ska då ha vevat ner rutan och spottat på mannen.Efter det ska bilföraren ha kastat en Yoggiförpackning på 70-åringen, som känner sig ofredad.
Ung man allvarligt skadad i bråk
En 18-årig man har påträffats med allvarliga skador efter ett bråk i Hässleholm, rapporterar Kvällsposten. Polisen larmades till ett bråk vid ortens tågstation vid 20-tiden på fredagen och vittnen berättade att personer bar kniv och batong.
Läs mer om Hässleholm och Kvällsposten.
18-åring knivskuren vid stort bråk på tågstation
Polisen kallades vid 20-tiden till tågstationen i skånska Hässleholm.Vittnen larmade om ett stort bråk, där några inblandade bar kniv och batong.När polis kom till platsen var ingen kvar – men ett par timmar senare hittades en allvarligt skadad 18-åring.
Läs mer om Hässleholm.Vittnen.
Larm om brand i lägenhet
Vid 12.59 på fredagen larmades polisen och räddningstjänsten till Vallgatan i Hässleholm med anledning av en brand.Enligt polisens uppgifter ska en brand ha uppstått en spis i en lägenhet.– Vi har precis kommit fram, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Hässleholm, Kim Hild och Vallgatan.
Under rusningstrafiken: förseningar och inställda tåg
Flera stationer påverkas på fredagsmorgonen av förseningar och inställda tåg.Resenärer på sträckan Hässleholm – Malmö kan beröras av det signalfel som uppstått.Mellan Ystad och Malmö väntas tågtrafiken också påverkas, med anledning av sabotage.
Läs mer om Hässleholm Malmö och Malmö.
Villa vid Hässleholm står i brand – stor räddningsinsats
En villafastighet i Stoby utanför Hässleholm ska stå i brand.SOS fick larm om händelsen strax efter klockan nio på tisdagsförmiddagen.
Läs mer om Hässleholm och Stoby.
Totalstopp efter flera bilar i krock
Minst fyra bilar är inblandade i en olycka på väg 21 utanför Hässleholm.Enligt polisen är det totalstopp på platsen.
Läs mer om Hässleholm.Enligt.
Kvinna död i villabrand i Ballingslöv
En 83-årig kvinna avled i en villabrand i Ballingslöv utanför Hässleholm på söndagen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Ballingslöv och Hässleholm.
Inställda tåg i morgontrafiken: Lär bli förseningar
På grund av ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad kan tåg på sträckan Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad bli både försenade och inställda.Klockan 07.20 väntas det komma en prognos för när trafiken ska rulla som vanligt.– Tågen kör till och från Malmö och Karlskrona, om tåget går sent från Kristianstad lär det bli förseningar hela vägen, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.