Höjer

Nordea höjer vårdbolag

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Attendo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 94 från 83 kronor.
Läs mer om Attendo.

Nordea höjer vårdbolaget till köp från sälj

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Attendo till köp från sälj. Riktkursen höjs till 94 från 83 kronor.
Läs mer om Attendo.
Redeye höjer Stillfront i uppdragsanalys
Redeye höjer sitt motiverade värde för spelutvecklaren Stillfront till 258 kronor från tidigare 248 kronor.
Läs mer om Stillfront.
Pressat läge för slitet militärplan: Problem
Militären höjer trycket på politikerna. Flygvapenchefen Mats Helgesson vill ha ett snabbt beslut om nytt skolflygplan. De nya planen behövs för att klara utbildningen av stridspiloter till kommande Gripen E. Men än så länge finns inga pengar.
Läs mer om Gripen E.

Helena Nyman: Vad skönt det skulle vara att se "mina" lag i guldhjälmar!

I dag blir det hett i Uppsala och det är inte solen som höjer temperaturen. Bandysäsongen kulminerar i finaler där två av våra lag kan ta hem guldet; Skutskärs IF:s damer och SAIK:s herrar.
Läs mer om Uppsala.
Förpackningskoncernen höjer vinstprognosen
Den finländska förpackningskoncernen Metsä Board höjer sin resultatprognos för det första kvartalet och spår nu att det operativa resultatet kommer att förbättras i förhållande till det fjärde kvartalet 2017.
Läs mer om Metsä Board.
Toppekonomer: Kan dröja flera år innan Riksbanken höjer räntan
Riksbanken kanske inte höjer räntan på flera år. Det menar chefsekonomerna på två av Sveriges största banker som tror att det kan bli svårt för inflationen att nå Riksbankens 2-procentsmål när ekonomin mattas av de kommande åren.
Läs mer om Riksbanken.
SSAB höjer priset på grovplåt igen
Den svenska ståljätten SSAB har annonserat en ny prishöjning på grovplåt i Nordamerika. Dagspriset på grovplåt har hittills i år rusat med 26 procent.
Läs mer om Nordamerika.
Wells Fargo höjer Amazon
Wells Fargo höjer riktkursen för Amazon till 1 755 dollar (1 700), upprepar outperform.
Läs mer om Amazon.
Socit Gnrale Inditex
Socit Gnrale höjer riktkursen för Inditex till 35 euro (34), upprepar köp.
Läs mer om Inditex.
Lågpriskedjan skruvar upp öppningstakten i Sverige
Den danska lågpriskedjan Normal ligger inte på latsidan när det kommer till att expandera till Sverige. Nu höjer bolaget målet för antalet butiksöppningar till 25 från tidigare 15-20 butiker under 2018. Det rapporterar Market.
Läs mer om Market, Normal och Sverige.
L vill se ny lärarutbildning
Liberalerna vill göra om lärarutbildningen och höja kraven för att bli antagen.På kort sikt blir det färre som kommer in men på längre sikt höjer det statusen på utbildningen, säger Liberalernas ledare Jan Björklund.
Läs mer om Jan Björklund.
L vill se ny lärarutbildning
Liberalerna vill göra om lärarutbildningen och höja kraven för att bli antagen. – På kort sikt blir det färre som kommer in men på längre sikt höjer det statusen på utbildningen, säger Liberalernas ledare Jan Björklund.
Läs mer om Jan Björklund.
Elekta-aktien ska upp rejält, tror Keper Cheuvreux
Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Elekta till 105 kronor från 94 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg, Elekta och Keper Cheuvreux.
Regeringen höjer stödet för hyresrätter
För att öka nybyggnationen av hyresrätter höjer regeringen investeringsstödet och den högsta tillåtna normhyran. Dessutom införs en påbyggnadsbonus.
Ministry höjer en megafon i protest
Metal är en genre med ett komplicerat förhållande till politik. Å ena sidan börj...
Vd:n varnar: Handeln kommer inte generera inflation
Riksbanken behöver reflektera över hur inflation kan skapas när handeln inte längre höjer priserna.Handeln skulle gärna hjälpa Ingves och höja priserna, men man vågar inte av rädsla för att förlora marknadsandelar, säger Jonas Arnberg.
Wells Fargo: Fed höjer räntan fyra gånger i år
Wells Fargo Securities förväntar sig nu fyra räntehöjningar från Federal Reserve under 2018. Det säger bankens räntestrateg Mike Schumacher till Bloomberg, enligt Seeking Alpha.
Barclays: Svenska banker översålda – här finns störst potential
Svenska bankaktier är fortfarande översålda med anledning av oro för utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden. Det skriver Barclays i en analys av den svenska banksektorn där investmentbanken höjer sin rekommendation för SEB till övervikt, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under onsdagen.
Läs mer om Nyhetsbyrån Direkt och SEB.
Goldman Sachs höjer Boliden
Goldman Sachs höjer sin riktkurs för gruvbolaget Boliden till 300 kronor, från tidigare 270 kronor. Rekommendationen neutral upprepas.
Läs mer om Boliden.
Storbritannien höjer BNP-prognos
Brittiska regeringen har höjt BNP-prognosen för 2018 till 1,5 procent från tidigare 1,4 procent.
OECD höjer global tillväxtprognos
Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD höjer sin prognos för global tillväxt till 3,9 procent både för i år och nästa år. Ökad handel och lyft för investeringar bidrar.
OECD höjer global tillväxtprognos
Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD höjer sin prognos för global tillväxt till 3,9 procent både för i år och nästa år. Ökad handel och lyft för investeringar bidrar.
OECD höjer sin globala tillväxtprognos
Den globala BNP-tillväxten blir än högre med USA som draglok, men ökad protektionism är en överhängande risk. Det skriver OECD i en interimsprognos på tisdagen.
Läs mer om USA.