Haag

"Världsbokdagen är en högtidsdag" - så firar Gävle och Sandviken

Bokens egen dag infaller 23 april enligt Unesco som instiftade Världsbokdagen 1995. I Gävle firas den i år med världsboksdagsmingel och världsboksdagsgästen Martina Haag.

Martina Haag firar Världsbokdagen i Gävle - här är allt som händer

På måndag firas Världsbokdagen och i Gästrikland görs det bland annat med ett författarbesök av Martina Haag och att skolelever får en bok av Camilla Lagerqvist.
För första gången i livet skiter jag i det
Svensk skidåkning får klara sig utan Emil Jönsson och Anna Haag nästa säsong.De är upptagna med att leva sina nya liv.Vi försöker få ett hum om vår framtid. Det är inte det lättaste, men det är spännande och utmanande och motiverande, skriver Haag i sin blogg.
Läs mer om Anna Haag, Emil Jönsson och Haag.
Haags nya superkropp – efter svåra skadan
Egentligen vill hon inte vara med i tävlingar som hon inte tror sig kunna vinna.Men när Let's Dance-erbjudandet kom för tionde gången tackade Martina Haag i år ja, trots att hon säger sig vara dansstegsblind och sakna taktkänsla.– Man lever bara en gång. Och jag har aldrig varit så vältränad som nu, säger 53-åringen.
Läs mer om Martina Haag.

Martinas utspel – sårad av Irving i natt

Martina Haag blev sårad av Tony Irvings kritik i Let's dance. Efter sändningen tog hon till orda – och berättade om känslorna: – Den här gången blev jag faktiskt ganska ledsen, för jag tyckte det var min bästa dans någonsin, säger hon.
Läs mer om Irving.
Irvings nya utspel mot Haag: Sluta tramsa
Tony Irving har starkt kritiserat Martina Haag – inför kvällens Let's dance uppmanar han henne att sluta tramsa.Tidigare har Martina Haag svarat på domarens hårda ord med en kärleksförklaring:– Jag kan inte låta bli men jag tycker han är jättegullig.
Läs mer om Haag och Martina Haag.
Haags fina hyllning: Verkligen saknad
Mitt under en skotertur i lapplandsfjällen fick Anna Haag beskedet att Marit Björgen avslutar karriären.– Trots att Marit är tidernas bästa åkare är hon samtidigt den mest ödmjuka person jag känner, säger Haag.
Läs mer om Anna Haag, Haag, Marit och Marit Björgen.
Irvings utspel mot Martina Haag i natt
Martina Haag klarade sig kvar i Let's dance efter tittarnas stöd. Men efter programmet var Tony Irving mycket kritisk: –Skit i att rösta på Martina. Hon var sämst. Nu svarar hon på utspelet: – Tittarna är många fler än de där i juryn.
Läs mer om Martina Haag, Martina och Tony Irving.
Helt otippat – Martina Haag borde ha åkt ut
Helt otippat fick Nikki Amini lämna Let s dance.Kvällens chock för många.Hennes snygga quickstep räckte inte till.
Läs mer om Let, Martina Haag och Nikki Amini.
Martinas smärta i tv – numret ändrades
Martina Haag opererade knät för några veckor sedan och har tvingats dansa med ett skadat knä.I kvällens direktsändning provat hon på ett nytt lyft –men på grund av smärtan har numret specialanpassats efter hennes skadade knä.–Nu har koreografin lagts så att alla tunga saker hamnar på det andra knäet, säger hon.
Krismöte i Haag om nervgiftattacken
Organisationen för förbud mot kemiska vapen, OPCW, håller ett extrainkallat möte på onsdagen för att diskutera förgiftningen av Sergej Skripal och hans dotter Julia i den engelska småstaden Salisbury. I går meddelade brittiska forskare att de inte kunnat fastställa varifrån giftet kommer.
Läs mer om Haag, Julia, Salisbury och Sergej Skripal.
Martina Haags gåtfulla förvandling
Martina Haag gör entr i Let's Dance – underhållningsprogrammet som har satt guldkant på fredagsmyset för svenska folket i 12 år.Författaren strålar starkare än någonsin och den nya looken kommer inte att gå tittarna obemärkt förbi – hon är brunbränd, nyblonderad och vältränad.Vid sin sida, redo att virvla runt på dansgolvet, finns 21 år yngre proffsdansaren Tobias Bader, 32.
Martina Haag om tv-succn: Jag dansar inte ens när jag är onykter
Om Martina Haag, 53, hade obegränsat med pengar skulle hon köpa en lägenhet i Italien. Under våren är det tragglande i träningslokalen med dansuppvisning i Let's dance som gäller.– Det är som att lära små barn portugisiska, säger hon.
Läs mer om Italien.
Martinas revanschplan efter mardrömsstarten
Martina Haag fick en mardrömsstart av TV4:s Let's dance – nu vill hon ta revansch.Inför direktsändningen berättar hon om problemen och den inre stressen.– När jag blir nervös får jag så högt inre varv, säger hon.
Så tycker Tony Irving om kvällens dansare
Claes Malmberg kan överraska i en passionerad tango, Daniel Norberg ligger i den farliga mittenfåran och Martina Haag är helt oförutsägbar .Här låter vi Let's Dance-domaren Tony Irving säga sitt om hur det kommer att gå i kväll, då den första deltagaren tvingas lämna danstävlingen.
Martina Haag: Som att landa ett flygplan
Många fina ord från juryn – men tittarna var inte nöjda. Martina Haag hamnade sist i premiären av Lets dance, och satsar nu stenhårt på att hålla sig kvar i tävlingen. – Jag tänker så här: nämn en enda dansfilm där hjältarna ligger på topp i början, säger hon.
Jon Henriks orättvisa övertag – med stödrösterna från norr
Premiärens stora överraskning var Gustaf Hammarsten, som avslappnat rullade höfter i en smart samba. Medan Martina Haag gick vilse i en tragisk chacha.
Läs mer om Gustaf Hammarsten.
Martina Haags revansch – trotsar sin knäskada
Efter tio år tackade Martina Haag slutligen ja till Let's dance.Men när det väl kom till kritan tvingades hon stålsätta sig och dansa igenom sitt nummer med en knäskada.– Jag kände ingenting, men i morgon kommer jag nog ligga med hela benet rakt upp, säger hon.
Läs mer om Martina Haag.
Förklarar märkliga bilderna i avskedet
Två fantastiska skidkarriärer tog slut i söndags då Emil Jönsson och Anna Haag tackade för sig.Dagen efter har det fortfarande inte sjunkit in.- Det var mer känslosamt än vad jag hade föreställt mig. Det var tårar under hela dagen, säger Emil Jönsson.
Läs mer om Anna Haag och Emil Jönsson.
Kallas hyllning till Haag: "Hon har alltid inspirerat mig"
Det var tid för avsked när Skidspelen avslutades med damernas jaktstart. Charlotte Kalla blev bästa svenska med en sjundeplats - men ville mest prata om finaltourens 41:a. - Anna är en färgstark personlighet som sprider jättemycket energi.
Läs mer om Haag och Skidspelen.
Kan få SVT-jobb – efter avskedet
FALUN. Anna Haag och Emil Jönsson lägger av efter den här säsongen.Vad som väntar nu?Kanske varsin roll i SVT:s Vinterstudion.– Det kommer att diskuteras, säger projektledaren Erika Christensson.
Anna Haag tog farväl - med jobbigt samtal till Kalla: "Haft en enorm trygghet i varandra"
I målfållan väntade landslagskamraterna med tiara och mantel. Sedan skar Anna Haag mållinjen - för sista gången i världscupen. Till sommaren väntar bröllop med Emil Jönsson. I framtiden?
Läs mer om Anna Haag, Emil Jönsson och Kalla.
Emil Jönsson: Jag grät före, under och efter loppet
FALUN. Vid mållinjen stod Teodor Peterson och väntade med champagne, och blivande frun Anna Haag med en puss. Emil Jönsson var förvånad över hur känslosamt hans sista världscuplopp blev. – Det var det sjukaste jag gjort, säger han.
Läs mer om Anna Haag och Teodor Peterson.