Halland

Höj gärna skatten för att ge samma ob

vård. Fullmäktige har 71 ledamöter i Region Halland, (många), men jag tror knappast frågan om våra undersköterskor ska få samma ob som sjuksköterskor har varit uppe där.
Läs mer om Region Halland.

JUST NU: Död kvinna hittad vid kraftstation

En död kvinna har hittats vid Skogaby kraftstation i Laholm, rapporterar SVT Nyheter Halland. Enligt uppgifter tros kroppen ha legat i vattnet en längre tid.Räddningstjänst och polis har skickats till platsen.
Läs mer om Laholm och Skogaby.
Infrastruktur är större än spår och vägar
Utbyggnaden av nya stambanor för höghastighetståg måste finansieras utanför den nationella planen, skriver politiska företrädare för styrena i Skåne, Blekinge, Kronoberg, Halland, Jönköping och Kalmar.
Efter GW:s hårda kritik: Robins död utreds igen
Robin Nilsson, 25, hittades mystiskt död i ett skogsparti i Ullared – men redan efter en dryg halvtimma fastslog polisen att inget brott låg bakom.Efter massiv kritik i SVT:s Veckans brott öppnas nu utredningen igen, rapporterar SVT Halland.– Det är en ny grupp människor som tar sig an fallet med nya ögon, säger Mats Palmgren, polisområdeschef i Halland, till SVT.
Läs mer om Halland, SVT och Ullared.

Polisen tog jaktvapen från nazist

Inrikes. En man som är aktiv i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har fått sin rätt att ha vapen återkallad på grund av sitt engagemang i organisationen, skriver SVT Nyheter Halland.
Läs mer om Nordiska.
Polisen tog jaktvapen från nazist
En man som är aktiv i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har fått sin rätt att ha vapen återkallad på grund av sitt engagemang i organisationen, skriver SVT Nyheter Halland.
Läs mer om Nordiska.
Obetalt i Halland
Hallänningar är dåliga på att betala sina p-böter. Halland tillhör de fem län som bygger på skulden. Färsk statistik visar att 666 personer i Halland är skuldsatta hos Kronofogden till följd av obetalda parkeringsböter.
Läs mer om Halland och Kronofogden.
Två häktade för dödsskjutning i skogen
En 17-åring och en 24-åring har häktats som misstänkta för mordet i Marbäcks naturområde i Halmstad kommun, rapporterar P4 Halland. Där hittades en man ihjälskjuten på en väg i skogen den 9 januari.
Läs mer om Halmstad.
Museum ska lösa gåtan om Bockstensmannen
Varberg, Falkenberg eller Borås? Nu gör museet i Varberg ett nytt försök att få reda på var Bockstensmannen kommer från, rapporterar P4 Halland.
Ullared-profilen blev årets Falkenbergare
Gekås nygamla vd Boris Lennerhov blir Årets Falkenbergare. Det presenterade förre statsministern Fredrik Reinfeldt under Näringslivsdagen i Falkenberg, skriver P4 Halland.
Orättvis elområdesindelning måste bort
Sedan 2011 är Sverige indelat i fyra elområden. Område 4 omfattar Skåne, Blekinge och Öland samt delar av Småland och Halland. Elkonsumenterna i område 4 betalar mer för sin el än vad man gör i övriga delar av landet.
Försökte mörda värd - får fängelse i åtta år
En kvinna i 55-årsåldern har dömts till åtta års fängelse för att ha försökt mörda den man hon bodde inneboende hos, skriver SVT Nyheter Halland.
Stopp i tågtrafiken i Halland – oklart hur länge
Det går inga tåg mellan Varberg och Falkenberg. Detta påverkar alla tågtrafik genom Halland.Bussar sätts in mellan Varberg och Halmstad.– Vi har ingen prognos på när tågtrafiken är i gång igen, säger Ulrika Westerberg, presskommunikatör på Trafikverket.
Så skyddar du ditt djur mot rysskylan
De låga temperaturerna påverkar inte bara människor – även husdjuren kräver extra tillsyn och omtanke.För att undvika att ens fyrbenta vän fryser i minusgraderna finns det enkla knep att tillgå.– Det är viktigt att man rör sig hela tiden, säger Kristina Widmark är chefsveterinär på smådjursavdelningen på Hallands Djursjukhus till P4 Halland.
Läs mer om Kristina Widmark.
Stenhårda kritiken mot Gekås: Totalt förkastliga
Greenpeace riktar skarp kritik mot Gekås i Ullared.Miljöorganisationen menar att varuhuset måste stänga om inte verksamheten ändras, rapporterar SVT Nyheter Halland.– Att sälja prylar billigt, när den verkliga kostnaden för människor och miljö är mycket högre, är inte något som kan fortgå, säger Isadora Wronski, talesperson för Greenpeace, till SVT.
Stockholmare gynnas mest av regeringens kulturpolitik
Biografer. Resultatet av regeringens kulturpolitik börjar synas allt tydligare, även i Halland. Redan när chockhöjningen av biografmomsen aviserades så varnade mindre biografer för att det riskerade att bli en dödsstöt för dem.
Läs mer om Halland.
Cellprovtagning hemma kan nu bli verklighet
I veckan visade en rapport från Cancerfonden att antalet fall av livmoderhalscancer har ökat i Sverige. Ökningen sägs var speciellt stor i sju landsting runt om i landet och ett av de landstingen är Halland, rapporterar SVT.
Läs mer om Cancerfonden, Halland, SVT och Sverige.
Sensationslaget klart för elitserien
Sensationslaget Frillesås säkrade seriesegern i herrarnas bandyallsvenska hemma på ett fullsatt Sjöaremossens isbana efter 7–4 mot Tranås. Kungsbackalaget är därmed klart för elitserien nästa säsong, som första halländska lag någonsin, enligt SVT Nyheter Halland.
Sensationslaget klart för elitserien
Frillesås är klart för elitserien i bandy för första gången någonsin.Skrällen fullbordades inför rekordstor publik.– Vi är många som jobbat stenhårt för att göra den här drömmen verklig, säger tränaren Mattias Johansson till SVT Nyheter Halland.
Sensationslaget klart för elitserien
Sensationslaget Frillesås säkrade seriesegern i herrarnas bandyallsvenska hemma på ett fullsatt Sjöaremossens isbana efter 7–4 mot Tranås. Kungsbackalaget är därmed klart för elitserien nästa säsong, som första halländska lag någonsin, enligt SVT Nyheter Halland.
Halland kanske kan ta efter Budapest?
Kollektivtrafik. Åk buss och tåg! Ovanstående går att läsa på stadens samtliga bussar, vilket jag tycker är en klok uppmaning. Som pensionär har vi relativt små möjligheter att välja detta färdsätt även om det är "gratis" mellan 9 och 15.
Läs mer om Budapest.
Hot mot Teater Halland för samhällssatir
Teater Hallands konstnärliga ledare Anna Sjövall är regissören bakom satirpjäsen Presskonferensen som spelas på 23 platser samtidigt i Sverige på lördag.
Hot mot Teater Halland för samhällssatir
Teater Hallands konstnärliga ledare Anna Sjövall är regissören bakom satirpjäsen "Presskonferensen" som spelas på 23 platser samtidigt i Sverige på lördag.(TT) "Presskonferensen" är baserad på nobelpristagaren Harold Pinters satiriska pjäs
Garagebrand – stor insats på grund av spridningsrisk
Räddningstjänsten har ryckt ut på en brand i Falkenbergs kommun.– Det brinner i någon slags lagerbyggnad eller garage. Sedan finns det några villor nära byggnaden som brinner, uppger Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten Halland.
Läs mer om Halland.
Läkare förlorar legitimationen efter missbruk
En läkare från norra Halland förlorar sin läkarlegitimation. Det har HSAN, Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, beslutat sedan de gjort en utredning av läkaren efter misstänkt tablett- och alkoholmissbruk, skriver Kungsbacka-Posten.