Hallandsposten

Halmstads problem: Förkylt i backlinjen

HBK har problem inför påskens glödheta möte med Malmö FF.Backlinjen har drabbats av förkylning.Det är oklart vilka spelare tränaren Janne Jönsson disponerar i matchen mot regerande mästarlaget.– Men lusten att spela och agera ska finnas där, säger Jönsson till Hallandsposten.

Berusad pilot får böta – och förlorar jobbet

En styrman på ett flygplan som i oktober skulle flyga från Malmö till Almeira i Spanien hade 0,4 promille alkohol i blodet. Nu har han dömts till dagsböter på totalt 4.000 kronor, skriver Hallandsposten.
Bybornas fina gest till rånade Ica-handlaren
Efter tre inbrott mot den lokala Ica-butiken fick byborna nog.För att hjälpa sin handlare startades en insamling.– Jag blir helt mållös, säger butikens ägare Sven Pennan Lindahl till Hallandsposten när han tar emot checken.
Åtal för mordet på Albin dröjer
Den misstänkte 20-åringen har erkänt att han dödade 16-årige Albin Einarsen i Halmstad för tre år sedan.Tidigast i mitten av april kommer åtalet att vara klart.–Det som återstår är att hålla ytterligare något förhör och att kontrollera nya uppgifter som har kommit fram, säger åklagare Gisela Sjövall till Hallandsposten.

JUST NU: Långa köer på E6 efter svår olycka

En person uppges uppges ha skadats i samband med en våldsam singelolycka på E6 i höjd med Halmstad.Bilen har enligt Hallandsposten kört av vägen i hög hastiget.Skadeläget är oklart.
Halmstad rådhus bombhotat och utrymt
Rådhuset i Halmstad har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Hallandsposten. Samtliga anställda har lämnat sina arbetsplatser efter att man hittat ett skriftligt hot i lokalerna.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Rådhus utrymt efter bombhot – möte flyttas
Rådhuset i Halmstad har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Hallandsposten. Samtliga anställda har lämnat sina arbetsplatser efter att man hittat ett skriftligt hot i lokalerna.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Hade vapen som skydd – av rädsla för vägpirater
När tullkriminalens utredare slog till mot det halländska parets bostad avslöjades en midnre vapengömma.I arsenalen hittades bland annat flera lådor med elchocksvapen.– Det är ett bra skydd mot vägpirater, säger mannen i förhör, enligt Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Mamma döms – örfilade fyraåring på Gekås
Den mamma som slagit sin fyraårige son i ansiktet under ett besök på Gekås Ullared, döms nu till ringa misshandel, enligt Hallandsposten.Det var en annan besökare som såg när kvinnan slog pojken på barnavdelningen.Kvinnan döms till dagsböter på 2 500 kronor.
Läs mer om Hallandsposten.Det.
87-årig man bestals vid uttagsautomaten
Den 87-årige mannen hade just tagit ut pengar i bankomaten när en yngling trängde sig fram och vred pengarna ur hans hand.Några dagar tidigare drabbades två åttaåriga flickor vid samma plats.Nu utreder polisen om det finns ett samband mellan stölderna, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Åttaårig flicka rånad av tonåring
Den 8-åriga flickan gick i helgen runt med telefonen i handen och spelade Pokmon GO.Då dök en tonåring upp – och tog telefonen direkt hur hennes hand.– Det här är någon som inte har någon spärr, att man inte ger sig på åttaåriga barn, säger flickans mamma till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Pokmon GO.Då.
Bengt Johansson hyllas i Halmstad
Bengt Johansson, 74, tar plats på Wall of Fame och får sitt porträtt upphängt i Halmstad arena.Så småningom vill han ha sällskap av fler stjärnor.– Det finns många att välja på, men Ljungberg, fotbollsspelaren, är en tänkbar, säger Johansson till Hallandsposten.
Man har anhållits för våldtäkt mot barn
En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn.Men polisen är förtegen om ärendet.– Det är så pass i början, säger Inger Ohlsson, chef för våld- och sexualbrottsroteln vid Hallandspolisen till Hallandsposten.
Influensan är inte över – slår hårt
Influensan och RS-viruset har slagit hårt mot Sydsverige i vinter – och än är det inte över.Toppen ser visserligen ut att vara passerad, men smittskyddsläkarna tror att det kan dröja innan man är säker igen.– Även om antalet fall minskar successivt tar det många veckor innan det är över. Vi kan ha influensa som sjukdom i samhället i fyra-sex veckor till, säger Mats Erntell, smittskyddsläkare på Region Halland till Hallandsposten.
Halmstad testar holländsk anfallare
Halmstads BK letar efter offensiva förstärkningar.Under onsdagen visade den 24-årige holländske anfallaren Andre Ntambue upp sig.– Speed och målfarlighet gör ingenting. Så han får chansen på torsdagsträningen också och eventuellt mot Öster på fredag för att kunna studera honom i match, säger Jan Jönsson till Hallandsposten.
Hittade främmande man i sängen
När kvinnan i Halmstad under natten till lördag kom hem hittade hon en vilt främmande, berusad man i sin säng.Enligt mannen ville han lära känna kvinnan men han fick istället eskorteras från huset av polis, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Stormen har dragit in över Sydsverige
Strömavbrott, hårda vindar och blötsnö som skymmer sikten på vägarna.Ovädret har dragit in över den sydliga västkusten.– Mitt på dagen finns det risk för rejäla stormbyar som kan komma upp i 25–27 meter per sekund, säger Kristoffer Molarin på väderprognosföretaget Foreca, till Hallandsposten.
RS-viruset slår hårt – många barn på akuten
RS-viruset slår i år hårdare än vanligt – sedan i måndags har 35 bebisar kommit till barnakuten, bara i Halmstad.Bland annat har de haft andningsbesvär, hosta och förkylning.–Det är bara toppen av ett isberg, säger Mats Erntell, smittsskyddsläkare i Halland, till Hallandsposten.
Hästar påkörda på E 6
En bil krockade med ett djur på E 6 under tisdagsmorgonen. Förmodligen rör det sig om en häst. Enligt Hallandsposten var en person fastklämd och två hästar döda efter olyckan.
Häst påkörd på E 6
En bil krockade med ett djur på E 6 under tisdagsmorgonen. Förmodligen rör det sig om en häst.– Strax innan olyckan fick vi larm om lösa hästar på E 6, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Förre AIK:aren på väg till allsvenskan
Halmstads BK jagar förstärkning efter avancemanget till allsvenskan.Den förre AIK-anfallaren Pontus Engblom har gjort succ i Norge och kan nu vara på väg till nykomlingen.– Visst är det en intressant spelare, målfarlig med bra fart, säger tränaren Janne Jönsson till Hallandsposten.
Supertalangen kan välja bort Sverige: Gör inget extra
Sead Haksabanovic kan välja bort Sverige för Montenegro.Janne Andersson ser gärna supertalangen i Blågult, men.– Vi gör inget extra för att hålla en spelare kvar – det är upp till dem själva. Sedan är det förstås alltid tråkigt när någon duktig kille väljer bort Sverige, säger förbundskaptenen till Hallandsposten.
Supertalangen lämnar – klar för Club Brugge
Halmstad BK säljer Sead Haksabanovic till Club Brugge. Enligt uppgifter till SportExpressen kommer affären att bekräftas inom kort. Spelaren är på plats i Belgien och väntas presenteras inom kort, något som Hallandsposten var först med att rapportera om. Ladda ner SportExpressens populära app här!
Man döms för fräck stöldbluff
Mannen skulle bevisa för försäkringsbolaget att hans däck och fälgar för 23 000 stulits och skickade in en bild på däcken på sin bil.Men bilen på bilden var inte hans och kvittot på däck och fälg var falskt.I stället för pengar får han nu ett straff, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Ljög om däckstöld – avslöjades av falskt kvitto och fel bil
Mannen skulle bevisa för försäkringsbolaget att hans däck och fälgar för 23 000 stulits och skickade in en bild på däcken på sin bil.Men bilen på bilden var inte hans och kvittot på däck och fälg var falskt.I stället för pengar får han nu ett straff, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.