Hallandsposten

Bengt Johansson hyllas i Halmstad

Bengt Johansson, 74, tar plats på Wall of Fame och får sitt porträtt upphängt i Halmstad arena.Så småningom vill han ha sällskap av fler stjärnor.– Det finns många att välja på, men Ljungberg, fotbollsspelaren, är en tänkbar, säger Johansson till Hallandsposten.

Man har anhållits för våldtäkt mot barn

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn.Men polisen är förtegen om ärendet.– Det är så pass i början, säger Inger Ohlsson, chef för våld- och sexualbrottsroteln vid Hallandspolisen till Hallandsposten.
Influensan är inte över – slår hårt
Influensan och RS-viruset har slagit hårt mot Sydsverige i vinter – och än är det inte över.Toppen ser visserligen ut att vara passerad, men smittskyddsläkarna tror att det kan dröja innan man är säker igen.– Även om antalet fall minskar successivt tar det många veckor innan det är över. Vi kan ha influensa som sjukdom i samhället i fyra-sex veckor till, säger Mats Erntell, smittskyddsläkare på Region Halland till Hallandsposten.
Halmstad testar holländsk anfallare
Halmstads BK letar efter offensiva förstärkningar.Under onsdagen visade den 24-årige holländske anfallaren Andre Ntambue upp sig.– Speed och målfarlighet gör ingenting. Så han får chansen på torsdagsträningen också och eventuellt mot Öster på fredag för att kunna studera honom i match, säger Jan Jönsson till Hallandsposten.

Hittade främmande man i sängen

När kvinnan i Halmstad under natten till lördag kom hem hittade hon en vilt främmande, berusad man i sin säng.Enligt mannen ville han lära känna kvinnan men han fick istället eskorteras från huset av polis, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Stormen har dragit in över Sydsverige
Strömavbrott, hårda vindar och blötsnö som skymmer sikten på vägarna.Ovädret har dragit in över den sydliga västkusten.– Mitt på dagen finns det risk för rejäla stormbyar som kan komma upp i 25–27 meter per sekund, säger Kristoffer Molarin på väderprognosföretaget Foreca, till Hallandsposten.
RS-viruset slår hårt – många barn på akuten
RS-viruset slår i år hårdare än vanligt – sedan i måndags har 35 bebisar kommit till barnakuten, bara i Halmstad.Bland annat har de haft andningsbesvär, hosta och förkylning.–Det är bara toppen av ett isberg, säger Mats Erntell, smittsskyddsläkare i Halland, till Hallandsposten.
Hästar påkörda på E 6
En bil krockade med ett djur på E 6 under tisdagsmorgonen. Förmodligen rör det sig om en häst. Enligt Hallandsposten var en person fastklämd och två hästar döda efter olyckan.
Häst påkörd på E 6
En bil krockade med ett djur på E 6 under tisdagsmorgonen. Förmodligen rör det sig om en häst.– Strax innan olyckan fick vi larm om lösa hästar på E 6, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Förre AIK:aren på väg till allsvenskan
Halmstads BK jagar förstärkning efter avancemanget till allsvenskan.Den förre AIK-anfallaren Pontus Engblom har gjort succ i Norge och kan nu vara på väg till nykomlingen.– Visst är det en intressant spelare, målfarlig med bra fart, säger tränaren Janne Jönsson till Hallandsposten.
Supertalangen kan välja bort Sverige: Gör inget extra
Sead Haksabanovic kan välja bort Sverige för Montenegro.Janne Andersson ser gärna supertalangen i Blågult, men.– Vi gör inget extra för att hålla en spelare kvar – det är upp till dem själva. Sedan är det förstås alltid tråkigt när någon duktig kille väljer bort Sverige, säger förbundskaptenen till Hallandsposten.
Supertalangen lämnar – klar för Club Brugge
Halmstad BK säljer Sead Haksabanovic till Club Brugge. Enligt uppgifter till SportExpressen kommer affären att bekräftas inom kort. Spelaren är på plats i Belgien och väntas presenteras inom kort, något som Hallandsposten var först med att rapportera om. Ladda ner SportExpressens populära app här!
Man döms för fräck stöldbluff
Mannen skulle bevisa för försäkringsbolaget att hans däck och fälgar för 23 000 stulits och skickade in en bild på däcken på sin bil.Men bilen på bilden var inte hans och kvittot på däck och fälg var falskt.I stället för pengar får han nu ett straff, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Ljög om däckstöld – avslöjades av falskt kvitto och fel bil
Mannen skulle bevisa för försäkringsbolaget att hans däck och fälgar för 23 000 stulits och skickade in en bild på däcken på sin bil.Men bilen på bilden var inte hans och kvittot på däck och fälg var falskt.I stället för pengar får han nu ett straff, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
15-årige pojken nedsövd fortfarande
Den 15-årige pojke som i tisdags drabbades av ett hjärtstopp efter bråk på en skola utanför Halmstad, hålls nedsövd på sjukhus.Polisen utreder fortfarande ärendet som misshandel, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Missar hela kvalet - HBK överklagar inte
Det allsvenska kvalet är bara några dagar bort.HBK får klara sig utan avstängde lagkaptenen Fredrik Liverstam och klubben väljer att inte överklaga beslutet.– Vi kan inte protestera allt för mycket mot att det blir rött kort i en sådan situation, säger HBK:s tränare Jan Jönsson till Hallandsposten.
Bussförare sexofredade ung kvinna – i bussen
På bussens övervakningsfilm syns tydligt hur den manlige chauffören och en passagerare kysser varandra.Den 20-åriga kvinnan har anmält chauffören för sexuellt ofredande – och mannen säger att han provocerades.– Det enda jag kommer ihåg är att han direkt började kyssas och hånglas och sånt, säger kvinnan i förhör, enligt Hallandsposten.Nu åtalas mannen i Halmstad tingsrätt.
Läs mer om Hallandsposten.Nu och Halmstad.
HBK:s smäll: Kaptenen avstängd hela kvalet
Halmstads lagkapten Fredrik Liverstam missar hela det allsvenska kvalet.Mittbacken stängs av ytterligare en match av disciplinnämnden efter utvisningen i superettans sista omgång.– Det var ett ganska enkelt beslut, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Hallandsposten.
Fyra vuxna och ett barn i olycka på E6
Två personbilar har på torsdagseftermiddagen kolliderat på E6, vid södra avfarten till Halmstad. Fyra vuxna och två barn är inblandade i olyckan, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Objuden gäst vägrade att lämna trädgården
Halmstadsparet upptäckte på onsdagskvällen en främmande man som lagt sig att vila i deras trädgård. Trots uppmaningar vägra mannen att lämna tomten och polis fick kallas till platsen. – Patrullen fattade misstankar om att mannen var påverkad av droger, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen till Hallandsposten
Läs mer om Hallandsposten.
Hallandsposten berättade att organisationen är nazistisk
Jan Stohr svarar på Amanda Björkmans signerade text Gör er inte till nazisters megafon i DN den 14 oktober.
Läs mer om Gör.
Nazistintervjun borde ha stått på egna ben
Svar på Jan Stohrs inlägg Hallandsposten berättade att organisationen är nazistisk på DN.se den 20 oktober.
Läs mer om DN.se och Hallandsposten.
Amanda Björkman: Gör er inte till nazisters megafon
Nazisterna behöver inte dela ut fler flygblad den här veckan. Hallandsposten har redan generöst spridit deras budskap så det räcker och blir över.
Man åtalas för grova våldtäkter mot flicka
En flicka i Halland uppges i flera års tid ha utsatts för grova våldtäkter. Nu åtalas en 50-årig man i Halmstads tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Halland och Hallandsposten.
82-åringen påkörd av kundvagn – fick sy
Den 82-åriga kvinnan fick sy tio stygn efter att ha blivit påkörd av en överlastad kundvagn i matvaruaffären. Påköraren försvann från platsen – nu har polisen inlett en förundersökning. Enligt handlingar i Halmstads tingsrätt finns det dock en misstänkt smitare, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.