Hallandsposten

Efter missen: 89-åring bröt lårben inför läkare

En läkare i Halland gjorde ingen utredning när en 89-årig kvinna kom in med smärtor i benet som hon misstänkte orsakats av medicin mot benskörhet, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Halland och Hallandsposten.

Nya beskedet: Får inte bygga mosk i Fyllinge

Det har länge bubblat en diskussion om det tilltänkta moskbygget i Fyllinge, Halmstad.Bland andra historikern Dick Harrison har kritiserat planerna, med hänvisning till att marken är historisk.Nu skriver Hallandsposten att Islamiska barn- och kulturföreningen inte beviljas bygglov.
Fjärde person häktad för mord i Halland
Ytterligare en person har häktats för misstänkt inblandning i mordet i Marbäcks naturområde i Halmstad kommun. Han är pappa till två av de tre som sedan tidigare sitter häktade, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Halland, Hallandsposten och Halmstad.
Fjärde person häktad för mord i Halland
Inrikes. Ytterligare en person har häktats för misstänkt inblandning i mordet i Marbäcks naturområde i Halmstad kommun. Han är pappa till två av de tre som sedan tidigare sitter häktade, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Halland, Hallandsposten och Halmstad.

Fem års fängelse för mordförsök i Halmstad

Inrikes. En 19-årig man döms till fem års fängelse för mordförsök mot en jämnårig vid Bastionen i centrala Halmstad. Offret blev skjutet med flera skott och överöst med knivhugg mot överkroppen, rapporterar Hallandsposten.
Kvinna åtalas för hets på Facebook
Kvinnan från Halmstad kommenterade ett inlägg om en gruppvåldtäkt på Facebook.Nu åtalas hon för hets mot folkgrupp efter att ha anmälts av en privatperson, skriver Hallandsposten.
80-åring körde ungt par – döms för svarttaxi
80-årigen påstod att han kände den ena av 20-åringarna i bilen och att han bara gjorde dem en tjänst.Men ingen av ungdomarna hade träffat honom tidigare.Nu döms han för att ha kört svarttaxi, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Kyrka vill anordna en muslimsk gravplats
Tidigare har Laholms pastorat skickat muslimska begravningar till Halmstad.Nu är det slut på platser i Halmstad och pastoratet ska därför ta saken i egna händer.– Vi är skyldiga att sköta begravningsverksamheten för alla medborgare i Sverige, säger Anders Knutsson, kontraktsprost i Laholms pastorat till Hallandsposten.
Hallandsposten förstärker redaktionen
Hallandsposten bemannar upp lokalredaktionerna i Laholm och Hylte, och anställer också en sportreporter med bevakningsområdet Hylte och Laholm. Redaktionen i Laholm förstärks med en nyhetsreportertjänst och den i Hylte med en halv.
Läs mer om Hylte och Laholm.
Tre häktade för grovt knarkbrott
Tre personer i Halmstad, två män och en kvinna, har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Nilsson återvänder till Ryssland
Volleybollstjärnan Marcus Nilsson återvänder till Ryssland. Han är klar för Lokomotiv Novosibirsk. - Det har gått ganska snabbt. Jag fick frågan i tisdags, säger han till Hallandsposten.
Sara Öster ser fram emot att ge sig ut i nöjesvimlet
I dag blir Sara Öster, 31 år, ny reporter på för nöjes- och kulturavdelningen på Hallandsposten. Hon är en småländska som har hamnat i Halmstad tack vare att sambon Jesper bodde här.
E6 avstängd efter krasch
En personbil har av okänd anledning kolliderat med mitträcket på E6 mellan trafikplats Kvibille och Getinge i Halmstad.Området stängs av i norrgående riktning under bärgningsarbetet, skriver Hallandsposten.
Anrika HK Drott begärs i konkurs
Den anrika handbollsklubben Drott begärs i konkurs, rapporterar Hallandsposten. Enligt tidningen kan Halmstadsklubben inte betala en skuld på 360 000 kronor.
Klassiska klubben begärs i konkurs
HK Drotts ekonomiska problem fortsätter.Nu begärs den klassiska handbollsklubben i konkurs, uppger Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Högg elev med kniv i ansiktet - får sänkt straff i hovrätten
En 19-åring som dömts för mordförsök på en gymnasieelev fick i dag straffet sänkt från fem år och ett halvt års fängelse till ett år och två månader i hovrätten.Tingsrätten fällde honom för mordförsök när han anföll en elev i skolan med kniv. Hovrätten anser att det är grov misshandel, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
JUST NU: Totalstopp på E6 efter trafikolycka
E6 söder om Halmstad är helt stängd i södergående riktning efter en trafikolycka.Enligt uppgift är ett hästsläp inblandat i olyckan, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Våldsam biljakt slutade på en garageuppfart
I hög fart körde den flyende bilisten genom Halland med polisen i bakhasorna.Först sedan bilen rammat en trappa och fastnat i hörnet mellan ett garage och ett hus kunde föraren gripas.Mannen misstänks för både knarkbrott och trafikbrott, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Halland och Hallandsposten.
Berusad 16-åring gripen – försökte köra på poliser
Polisen i Varberg fick larm om en bil som kördes omkring vingligt i Varberg natten mot lördagen. En patrull lyckades hitta bilen men när poliserna skulle stoppa fordonet gasade föraren rätt mot dem så att de tvingades hoppa undan, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Varberg.
Lyxbilstjuv rymde från häkte – nu åtalas han
Han var den första att rymma från ett svenskt häkte på fyra år.Nu har 19-åringen åtalats för att ha stulit två lyxbilar, för vapenbrott och för skadegörelse.– Skulle han bli dömd för två grova häleribrott kan det ge fängelse i nio månader, säger kammaråklagare Klas Lundgren till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Ljungbergs kyliga svar om landslaget: Inget
Han är en stor hjälte för många Arsenal-supportrar – hon håller på ärkerivalen Tottenham.I en intervju med Hallandsposten berättar Fredrik Ljungberg om sina tankar kring framtiden, det obefintliga landslagssuget och om frågan som splittrar hans och hustrun Natalie Fosters del av familjen.– Lite hets blir det väl, säger den förre landslagsstjärnan.
E6 avstängd – en kritiskt skadad
På E6, mellan Laholm och Skottorp, har två personbilar kolliderat i södergående riktning.Olyckan har medfört ett totalstopp i trafiken och vägen beräknas vara avstängd till klocka 17.30.– Fyra personer är skadade. För en av dem bedöms läget som kritiskt, säger räddningsledare Andreas Nilsson till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Laholm och Skottorp.
Moskbygge på svenskt slagfält upprör historiker
Det har blossat upp en debatt kring det planerade moskbygget vid Fyllinge, utanför Halmstad.Historieprofessorn Dick Harrison, vid Lunds universitet, kritiserar nu kommunen hårt – och menar att de förstör en historiskt viktig plats för Sverige.– Vår historielöshet gör att jag skäms lite över att bo i Sverige, säger Harrison till Hallandsposten.
Oväder med kraftiga vindar väntas dra in
På måndagen väntas det dra in starka vindar över Halland.Vindarna härstammar från de tropiska stormarna Maria och Lee.– Räkna med kulingvindar från midnatt (natten till måndagen), och framåt morgonen är det risk för stormbyar ute till havs, Ian Engblom, meteorolog på vädertjänsten Foreca till Hallandsposten.
Susanne Larsson uteslöts ur SD efter Facebookhat
Susanne Larsen, tidigare distriktsordförande för SD i Halland, har blivit utesluten ur partiet.Det beslutade partistyrelsen på onsdagen, rapporterar Hallandsposten.Uteslutningen kommer efter att hon skrivit rasistiska kommentarer på Facebook – under flera år.