Hallandsposten

Ingen daglig dusch för 82-åring

Han är dement och har svårt att hitta till toaletten i tid. Helst vill han duscha dagligen, men kammarrätten slår nu fast att tre duschar i veckan räcker, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.

Slopat uniformskrav och fler datorer i skola

Skolinspektionen kräver att Laboraskolan i halländska Långaryd genomför flera förändringar. Bland annat ska skolan lära ut ett normkritiskt förhållningssätt och öka tillgängligheten till internet. Skolan slopar också sitt krav på skoluniform, skriver Hallandsposten.
Arvidssons förklaring till succn: Mamma
Efter en tung tid är Sofia Arvidsson tillbaka. I helgen vann hon sin första turnering på tre år – tack vare mamma. – Det var första gången jag och mamma åkte på en tävling, så jag får nog ta med henne som coach fler gånger, säger Arvidsson till Hallandsposten.
Sekunddramat ger Drott slutspelshopp
Med matchens sista skott avgjorde Anton Blickhammar när Drott bortaslog Sävehof med 24-23. Nu närmar sig Drott lagen ovanför slutspelsstrecket. – Vi tycker inte att vi är så långt efter de bättre lagen, säger lagets tränare Tommy Suoraniemi till Hallandsposten.

Tungt resultat för HBK: "Behöver hjälp utifrån för att lösa det"

Det står nu klart att Halmstad gick 5,5 miljoner kronor minus i resultatet för 2014. Nu kan elitlicensen vara i fara för klubben. - Vi behöver hjälp utifrån för att lösa det, säger klubbchefen Fredrik Andersson till Hallandsposten.
Halmstads elitlicens är i fara - miljonförlust
Halmstad BK går med förlust på 5,5 miljoner kronor. Nu måste de ta hjälp av externa resurser för att klara elitlicensen. – Vi har gott hopp om att lösa det, säger klubbchefen Fredrik Andersson till Hallandsposten.
Tusentals kycklingar kvävdes till döds
DJUR OCH MILJÖ. Nära 3 900 kycklingar kvävdes till döds när de var på väg till ett slakteri i Skåne. En transportör från Halland har nu belagts med djurförbud, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Halland, Hallandsposten och Skåne.
Tusentals kycklingar kvävdes till döds
Nära 3 900 kycklingar kvävdes till döds när de var på väg till ett slakteri i Skåne. En transportör från Halland har nu belagts med djurförbud, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Halland, Hallandsposten och Skåne.
Så blir nya Örjans vall – renoveras för 75 milj
Redan förra året skulle renoveringsarbetet av Örjans valls huvudläktare ha inletts, men då blev det försenat. Nu har dock processen startat och rivningsarbetet kommer att starta redan i höst. – Vi har en dialog med Halmstads BK och publiken ska inte påverkas, säger kommunens projektkoordinator Torsten Rosenqvist till Hallandsposten.
6 frågor till Jan-Owe Wikström2/10/tema/brus/helse/37625185/
FOTBOLL Reporter och krönikör på Hallandsposten, som på tisdagen åkte till Turkiet för att bevaka Halmstads BK:s match- och träningsläger i Antalya. Jämför HBK i dag med det som avslutade säsongen mot IFK Göteborg i höstas.
Läs mer om Antalya, Hallandsposten och Turkiet.
15-åringar åtalas efter vansinnesfärd i bil
Vansinnesfärden i den stulna bilen slutade med att polisen grep två 15-åringar. Den misstänkte föraren var då knarkpåverkad - hans medpassagerare hade en mattkniv i fickan. Nu åtalas de båda vid Halmstads tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Kastade ägg på hus – nu åtalas en 16-åring
Hallandsfamiljen satt i sin villa när flera ägg plötsligt kastades mot huset. De misstänkta skadegörarna smet från platsen men en av dem pekades ut som skyldig. Nu åtalas han ofredande, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Hetsade hund mot pojkar i rasistiskt utfall
En man med nazistsymboler försökte hetsa sin hund på en grupp ungdomar på en ort utanför Halmstad förra året. Samtidigt som hunden bussades på pojkarna gjorde hundägaren rasistiska uttalanden som ta negern och var är svartskallen. Nu åtalas 36-åringen för hets mot folkgrupp, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Johan bloggar om årets Mello
Musik. Johan Hammerby, journalist på HP och ett stort fan av Melodifestivalen, börjar i dag blogga om årets Mello på hallandsposten.se. Följ bloggen här! När, var och hur föddes ditt intresse för Melodifestivalen?
Läs mer om Mello och Melodifestivalen.
Skabbsjuk älg gick till attack bland bostäder
En skabbsjuk älgtjur gick i helgen till attack mot boende i Laxvik, utanför Halmstad. Efter en katt och råtta-lek är älgen nu avlivad, rapporterar Hallandsposten. – Jag lyckades komma upp på ett tak och kunde därifrån fälla älgen med ett skott uppifrån, säger eftersöksjägaren Magnus Möller till tidningen.
Läs mer om Hallandsposten, Halmstad och Laxvik.
Man misshandlades – av fru och svärmor
Två kvinnor sitter anhållna för grov misshandel av en man i en bostad i Laholm under lördagskvällen. Enligt Hallandsposten handlar det om ett relationsdrama där de två anhållna är mannen fru respektive svärmor. – Mannen har en relation med en av kvinnorna, säger Per Nyström, kriminalkommissarie vid polisens krimjour till Kvällsposten.
River upp dom – för att få man utlämnad
Den råndömde 29-åringen sågs inte som flyktbenägen – ändå lämnade han landet inför sin fängelsevistelse. Nu tvingas Halmstads tingsrätt stryka delar av domen för att kunna få honom utlämnad från Tyskland. Annars riskerar den efterlyste mannen bli försatt på fri fot, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Tyskland.
Lammtjuvar söks i Halland
Lammtjuvar härjar i halländska Knäred. Häromdagen försvann ett nyfött lamm och en bagge ur en hage nära vägen. Det var tredje stölden på kort tid, skriver Hallandsposten på nätet.
Läs mer om Halland, Hallandsposten och Knäred.
Lammtjuvar söks i Halland
Lammtjuvar härjar i halländska Knäred. Häromdagen försvann ett nyfött lamm och en bagge ur en hage nära vägen. Det var tredje stölden på kort tid, skriver Hallandsposten på nätet. Intill hagen finns hjulspår efter ett fordon som kört ner i diket. Enligt lammets ägare har djuren tagits ut ur hagen och flyttats till bilen. — Det känns för jäkligt. Det är tredje gången nu.
Läs mer om Det, Halland, Hallandsposten och Knäred.
Häktade vill slippa bajslukt
Intagna vid häktet i Halmstad har i en skrivelse till miljö- och hälsa i kommunen klagat på bajslukt i lokalerna. Enligt brevskrivaren strider häktets ordning mot hälsoskyddsbestämmelserna, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Häktade vill slippa bajslukt
Intagna vid häktet i Halmstad har i en skrivelse till miljö- och hälsa i kommunen klagat på bajslukt i lokalerna. Enligt brevskrivaren strider häktets ordning mot hälsoskyddsbestämmelserna, skriver Hallandsposten. Den intagne, som gjort sig till talesman för de häktade, har synpunkter på den toalett som finns i den häktades rum.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
77-åring stäms för obetald sopavgift
Den 77-årige mannen vägrar betala renhållningsavgift till Laholms kommun eftersom han tar med alla sina sopor hem till Danmark. Nu har kommunen vänt sig till tingsrätten för att driva in pengarna, skriver Hallandsposten på nätet.
Läs mer om Danmark och Hallandsposten.
Betalar inte för sopor – avgörs av domstol
Den 77-årige mannen hävdar att han tar med sig allt sitt avfall från sommarhuset i Halland hem till Danmark. Men kommunen kräver att han ändå betalar sin renhållningsavgift. Nu ska frågan avgöras i domstol, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Danmark, Halland och Hallandsposten.
Villa brann ner till grunden i Halmstad
Under juldagskvällen brann en villa i Söndrum utanför Halmstad ner till grunden. Ingen person uppges ha kommit till skada, men byggnaden gick inte att rädda. – Villan brann för fullt, säger Peter Karlborg, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Halmstad, till Hallandsposten.
Bybor stoppade inbrottstjuvar
När bybor i Ysby utanför Laholm upptäckte hur en tjuvtrio var i full färd med att försöka bryta sig in i en villa på julafton valde de att agera. En av de misstänkta tjuvarna greps på bar gärning, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Laholm och Ysby.
1.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat

2.  Egyptier flyr från Libyen

3.  Egyptier flyr från Libyen

4.  Klent stöd för teori om Iran-bomb

5.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat

6.  Marinkårssoldat rymde till Libanon

7.  Charlie Hebdo kommer ut igen

8.  Bukowskis ägare försenade utredning om falsk konst

9.  Singapores rika får bidra mer

10. Maskerade män rånade apotek