Hallandsposten

Sara Öster ser fram emot att ge sig ut i nöjesvimlet

I dag blir Sara Öster, 31 år, ny reporter på för nöjes- och kulturavdelningen på Hallandsposten. Hon är en småländska som har hamnat i Halmstad tack vare att sambon Jesper bodde här.

E6 avstängd efter krasch

En personbil har av okänd anledning kolliderat med mitträcket på E6 mellan trafikplats Kvibille och Getinge i Halmstad.Området stängs av i norrgående riktning under bärgningsarbetet, skriver Hallandsposten.
Anrika HK Drott begärs i konkurs
Den anrika handbollsklubben Drott begärs i konkurs, rapporterar Hallandsposten. Enligt tidningen kan Halmstadsklubben inte betala en skuld på 360 000 kronor.
Klassiska klubben begärs i konkurs
HK Drotts ekonomiska problem fortsätter.Nu begärs den klassiska handbollsklubben i konkurs, uppger Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.

Högg elev med kniv i ansiktet - får sänkt straff i hovrätten

En 19-åring som dömts för mordförsök på en gymnasieelev fick i dag straffet sänkt från fem år och ett halvt års fängelse till ett år och två månader i hovrätten.Tingsrätten fällde honom för mordförsök när han anföll en elev i skolan med kniv. Hovrätten anser att det är grov misshandel, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
JUST NU: Totalstopp på E6 efter trafikolycka
E6 söder om Halmstad är helt stängd i södergående riktning efter en trafikolycka.Enligt uppgift är ett hästsläp inblandat i olyckan, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Våldsam biljakt slutade på en garageuppfart
I hög fart körde den flyende bilisten genom Halland med polisen i bakhasorna.Först sedan bilen rammat en trappa och fastnat i hörnet mellan ett garage och ett hus kunde föraren gripas.Mannen misstänks för både knarkbrott och trafikbrott, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Halland och Hallandsposten.
Berusad 16-åring gripen – försökte köra på poliser
Polisen i Varberg fick larm om en bil som kördes omkring vingligt i Varberg natten mot lördagen. En patrull lyckades hitta bilen men när poliserna skulle stoppa fordonet gasade föraren rätt mot dem så att de tvingades hoppa undan, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Varberg.
Lyxbilstjuv rymde från häkte – nu åtalas han
Han var den första att rymma från ett svenskt häkte på fyra år.Nu har 19-åringen åtalats för att ha stulit två lyxbilar, för vapenbrott och för skadegörelse.– Skulle han bli dömd för två grova häleribrott kan det ge fängelse i nio månader, säger kammaråklagare Klas Lundgren till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Ljungbergs kyliga svar om landslaget: Inget
Han är en stor hjälte för många Arsenal-supportrar – hon håller på ärkerivalen Tottenham.I en intervju med Hallandsposten berättar Fredrik Ljungberg om sina tankar kring framtiden, det obefintliga landslagssuget och om frågan som splittrar hans och hustrun Natalie Fosters del av familjen.– Lite hets blir det väl, säger den förre landslagsstjärnan.
E6 avstängd – en kritiskt skadad
På E6, mellan Laholm och Skottorp, har två personbilar kolliderat i södergående riktning.Olyckan har medfört ett totalstopp i trafiken och vägen beräknas vara avstängd till klocka 17.30.– Fyra personer är skadade. För en av dem bedöms läget som kritiskt, säger räddningsledare Andreas Nilsson till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Laholm och Skottorp.
Moskbygge på svenskt slagfält upprör historiker
Det har blossat upp en debatt kring det planerade moskbygget vid Fyllinge, utanför Halmstad.Historieprofessorn Dick Harrison, vid Lunds universitet, kritiserar nu kommunen hårt – och menar att de förstör en historiskt viktig plats för Sverige.– Vår historielöshet gör att jag skäms lite över att bo i Sverige, säger Harrison till Hallandsposten.
Oväder med kraftiga vindar väntas dra in
På måndagen väntas det dra in starka vindar över Halland.Vindarna härstammar från de tropiska stormarna Maria och Lee.– Räkna med kulingvindar från midnatt (natten till måndagen), och framåt morgonen är det risk för stormbyar ute till havs, Ian Engblom, meteorolog på vädertjänsten Foreca till Hallandsposten.
Susanne Larsson uteslöts ur SD efter Facebookhat
Susanne Larsen, tidigare distriktsordförande för SD i Halland, har blivit utesluten ur partiet.Det beslutade partistyrelsen på onsdagen, rapporterar Hallandsposten.Uteslutningen kommer efter att hon skrivit rasistiska kommentarer på Facebook – under flera år.
Tvättstuga saboterades – en livsfara för boende
Tvättstugan i Genevad utsattes för ett omfattande sabotage under natten mot lördag.Slangarna till maskinerna var sönderskurna och placerade så att vattnet var strömförande.– Detta är inget busstreck utan ett sabotage i syfte att skada människor, säger Stefan Lundström, vd på Laholmshem till Hallandsposten.
Sjukhus släppte ut kvicksilver i havet
Riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott har startat en förundersökning mot Halmstad kommun.Kicksilver från femton behandlingsrum har runnit ut i avloppsvattnet.– Här har det skett ett misstag, säger Eva Karlsson, miljöutvecklare på sjukhuset, till Hallandsposten.
Klassiska klubben portas från arenan
Med elva SM-guld är Drott en av de mest framgångsrika handbollsklubbarna i Sverige.Men det har snabbt gått utför.På grund av skulder till kommunen är föreningen portad från Halmstad arena, skriver Hallandsposten.
Sead Haksabanovic flyttar till Premier League
Sead Haksabanovic lämnar Halmstad. Den talangfulle mittfältaren är klar för West Ham, uppger Hallandsposten. – Det känns fantastiskt att sälja en av våra egna talanger till en storklubb som West Ham, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till tidningen.
Rasistisk skylt om samer på nöjespark i Halmstad
En skylt som beskriver samer som lappar och rest av en primitiv palearktisk ras satt uppe i två år på Halmstad Äventyrsland innan någon reagerade, rapporterar Hallandsposten.
Halmstads BK värvar isländsk landslagsman
Igor Krulj var inne på det efter krysset mot Östersund.I dag blev det officiellt – islänningen Höskuldur Gunnlaugsson är klar för Halmstads BK.– Det är högre tempo i den svenska ligan än i den isländska, och överlag är det bättre spelare i alla lag, säger nyförvärvet till Hallandsposten.
Städerska misstänks ha stulit för 600.000
En städerska misstänks för att ha stulit värdesaker för över 600.000 hemma hos sina kunder i Halmstad och Hylte. Det rör sig om personliga värdesaker som smycken, märkesklockor och matsilver – men även nycklar till bostäderna försvann, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Halmstad och Hylte.
Städerska misstänks ha stulit för 600 000
En städerska misstänks för att ha stulit värdesaker för över 600000 hemma hos sina kunder i Halmstad och Hylte.Det rör sig om personliga värdesaker som smycken, märkesklockor och matsilver – men även nycklar till bostäderna försvann, skriver Hallandsposten.
Totalstopp på E6 södergående efter lastbilsolycka
En lastbilsolycka har inträffat på E6 vid Kvibille i Halland.Det ska vara en lastbil som kört in i en annan, skriver Hallandsposten.Lastbilarna hamnade sedan i diket.
HBK på jakt efter AIK-anfallaren
Denni Avdic. Johan Oremo. Dardan Rexhepi.Den namnstarka och rutinerade trion kan förstärka HBK inför hösten.– Det är mycket kompetenta spelare som vi har följt under många år, säger Halmstads ordförande Tony Karlsson till Hallandsposten.
Läs mer om HBK, Hallandsposten och Tony Karlsson.
Janne Jönsson lämnar HBK – för Japan
Fotbollstränaren Janne Jönsson lämnar Halmstads BK för Sanfrecce Hiroshima i japanska J League, skriver Hallandsposten.