Hallandsposten

Ljungbergs kyliga svar om landslaget: Inget

Han är en stor hjälte för många Arsenal-supportrar – hon håller på ärkerivalen Tottenham.I en intervju med Hallandsposten berättar Fredrik Ljungberg om sina tankar kring framtiden, det obefintliga landslagssuget och om frågan som splittrar hans och hustrun Natalie Fosters del av familjen.– Lite hets blir det väl, säger den förre landslagsstjärnan.

E6 avstängd – en kritiskt skadad

På E6, mellan Laholm och Skottorp, har två personbilar kolliderat i södergående riktning.Olyckan har medfört ett totalstopp i trafiken och vägen beräknas vara avstängd till klocka 17.30.– Fyra personer är skadade. För en av dem bedöms läget som kritiskt, säger räddningsledare Andreas Nilsson till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Laholm och Skottorp.
Moskbygge på svenskt slagfält upprör historiker
Det har blossat upp en debatt kring det planerade moskbygget vid Fyllinge, utanför Halmstad.Historieprofessorn Dick Harrison, vid Lunds universitet, kritiserar nu kommunen hårt – och menar att de förstör en historiskt viktig plats för Sverige.– Vår historielöshet gör att jag skäms lite över att bo i Sverige, säger Harrison till Hallandsposten.
Oväder med kraftiga vindar väntas dra in
På måndagen väntas det dra in starka vindar över Halland.Vindarna härstammar från de tropiska stormarna Maria och Lee.– Räkna med kulingvindar från midnatt (natten till måndagen), och framåt morgonen är det risk för stormbyar ute till havs, Ian Engblom, meteorolog på vädertjänsten Foreca till Hallandsposten.

Susanne Larsson uteslöts ur SD efter Facebookhat

Susanne Larsen, tidigare distriktsordförande för SD i Halland, har blivit utesluten ur partiet.Det beslutade partistyrelsen på onsdagen, rapporterar Hallandsposten.Uteslutningen kommer efter att hon skrivit rasistiska kommentarer på Facebook – under flera år.
Tvättstuga saboterades – en livsfara för boende
Tvättstugan i Genevad utsattes för ett omfattande sabotage under natten mot lördag.Slangarna till maskinerna var sönderskurna och placerade så att vattnet var strömförande.– Detta är inget busstreck utan ett sabotage i syfte att skada människor, säger Stefan Lundström, vd på Laholmshem till Hallandsposten.
Sjukhus släppte ut kvicksilver i havet
Riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott har startat en förundersökning mot Halmstad kommun.Kicksilver från femton behandlingsrum har runnit ut i avloppsvattnet.– Här har det skett ett misstag, säger Eva Karlsson, miljöutvecklare på sjukhuset, till Hallandsposten.
Klassiska klubben portas från arenan
Med elva SM-guld är Drott en av de mest framgångsrika handbollsklubbarna i Sverige.Men det har snabbt gått utför.På grund av skulder till kommunen är föreningen portad från Halmstad arena, skriver Hallandsposten.
Sead Haksabanovic flyttar till Premier League
Sead Haksabanovic lämnar Halmstad. Den talangfulle mittfältaren är klar för West Ham, uppger Hallandsposten. – Det känns fantastiskt att sälja en av våra egna talanger till en storklubb som West Ham, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till tidningen.
Rasistisk skylt om samer på nöjespark i Halmstad
En skylt som beskriver samer som lappar och rest av en primitiv palearktisk ras satt uppe i två år på Halmstad Äventyrsland innan någon reagerade, rapporterar Hallandsposten.
Halmstads BK värvar isländsk landslagsman
Igor Krulj var inne på det efter krysset mot Östersund.I dag blev det officiellt – islänningen Höskuldur Gunnlaugsson är klar för Halmstads BK.– Det är högre tempo i den svenska ligan än i den isländska, och överlag är det bättre spelare i alla lag, säger nyförvärvet till Hallandsposten.
Städerska misstänks ha stulit för 600.000
En städerska misstänks för att ha stulit värdesaker för över 600.000 hemma hos sina kunder i Halmstad och Hylte. Det rör sig om personliga värdesaker som smycken, märkesklockor och matsilver – men även nycklar till bostäderna försvann, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Halmstad och Hylte.
Städerska misstänks ha stulit för 600 000
En städerska misstänks för att ha stulit värdesaker för över 600000 hemma hos sina kunder i Halmstad och Hylte.Det rör sig om personliga värdesaker som smycken, märkesklockor och matsilver – men även nycklar till bostäderna försvann, skriver Hallandsposten.
Totalstopp på E6 södergående efter lastbilsolycka
En lastbilsolycka har inträffat på E6 vid Kvibille i Halland.Det ska vara en lastbil som kört in i en annan, skriver Hallandsposten.Lastbilarna hamnade sedan i diket.
HBK på jakt efter AIK-anfallaren
Denni Avdic. Johan Oremo. Dardan Rexhepi.Den namnstarka och rutinerade trion kan förstärka HBK inför hösten.– Det är mycket kompetenta spelare som vi har följt under många år, säger Halmstads ordförande Tony Karlsson till Hallandsposten.
Läs mer om HBK, Hallandsposten och Tony Karlsson.
Janne Jönsson lämnar HBK – för Japan
Fotbollstränaren Janne Jönsson lämnar Halmstads BK för Sanfrecce Hiroshima i japanska J League, skriver Hallandsposten.
Flyttar till Japan efter petningen
Fotbollstränaren Janne Jönsson lämnar Halmstads BK för Sanfrecce Hiroshima i japanska J League, skriver Hallandsposten.
Beskedet dröjer kring Halmstads provspelare
.Estniske landslagsspelaren Henrik Ojamaa, 26, har provspelat med Halmstads BK under onsdagen, torsdagen och lördagen.Beslut om en övergång tas först efter måndagens match mot IFK Göteborg.Fram till dess har jag inte så mycket att säga om honom, säger chefstränaren Igor Krulj till Hallandsposten.
Ville döda sin granne – bjöd på flugsvamp
En man i 25-årsåldern på ett gruppboende i Laholm bjöd på mat som han, enligt egen uppgift, lagat av giftig vit flugsvamp.Han har nu häktats, misstänkt för mordförsök, skriver Hallandsposten.–Han har erkänt i förhör och säger att han ville döda en person, säger kammaråklagare Klas Lundgren.
Läs mer om Hallandsposten.Han och Laholm.
Mordförsök med giftsvamp
En man på ett gruppboende i Laholm bjöd på mat som han, enligt egen uppgift, lagat av giftig vit flugsvamp. Han har nu häktats, misstänkt för mordförsök, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Laholm.
Djuric riskerar skattesmäll i Frankrike
Förre utlandsproffset Dusan Djuric hotas av en skatteskuld på över fem miljoner kronor i Frankrike för åren i Valenciennes.Enligt Hallandsposten bestrider mittfältaren kraven från de franska skattemyndigheterna.
Soldat straffas för sexuella trakasserier
En soldat kommer att få löneavdrag sedan han varit närgången mot en rekryt och gjort sexuella anspelningar till flera stycken, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Halmstad sparkar Janne Jönsson från tränarjobbet
Krisande Halmstad sparkar Janne Jönsson från tränarrollen avslöjar Hallandsposten.Ny chefstränare blir Igor Krulj.
Barnbarn knuffade sin farmor – stal bankkort
Den 36-årige mannen larmade och sa att hans farmor hade trillat omkull.Men när ambulansen kom sa kvinnan att det var barnbarnet som hade knuffat henne och sedan tagit hennes bankkort.Nu åtalas 36-årigen för misshandel och bedrägeri, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Fyra år för mord på 16-åring
En 20-årig man dömdes på måndagen till fyra års fängelse för mord i Halmstad tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.