Hallandsposten

Svårt sjuk vägrades ambulans av SOS

Läkaren på sjukhuset beställde ambulans till en svårt sjuk patient. Men SOS-operatören nekade. Anledningen: ambulanspersonalen skulle behöva jobba över, enligt Hallandsposten. – Det är inte en enskild medarbetare utan SOS Alarm som i sitt uppdrag har misslyckats, säger Martin Lundblad, SOS platschef i Halmstad.

Tafsade på 14-åring – skulle be en bön

På bussresan hem hamnade 14-åringen bredvid en man i 40-årsåldern som började tafsa på hennes lår – trots att hon sa ifrån. Mannen själv hävdar han att han kan ha stött till 14-åringen när han skulle be en bön. Nu åtalas mannen för sexuellt ofredande, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Praktikant klippte av fingrarna – får 300 000
Mitt under sin praktik klämde 23-åringen handen i truckstativet. Olyckan kostade honom två fingrar. Nu får han 343 000 kronor i ersättning för skadan, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Arvidsson väljer att avsluta sin karriär
TENNIS. Sofia Arvidsson slutar. Den 32-åriga tennisspelaren säger till Hallandsposten att hon saknar motivation. –När jag satt på flyget till Paris och Franska öppna i fjol kände jag att det inte längre spelade någon roll. Och att inte brinna för att spela en grand slam-turnering – då är det något som inte stämmer.
Läs mer om Franska och Hallandsposten.

Arvidsson lägger racketen på hyllan

Sofia Arvidsson slutar. Den 32-åriga tennisspelaren säger till Hallandsposten att hon saknar...
Läs mer om Hallandsposten.
Kattsystrarnas krav efter djurförbudet
De två kvinnorna fick sina katter omhändertagna och belades med djurförbud sedan de kört omkring katterna i barnvagn och matat dem med nappflaska. Nu kräver de att få tillbaka sina djur, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
97-åring misstänks för bidragsbrott – igen
Redan julen 2011 dök den ålderstigna damens namn upp i en utredning kring misstänkt bidragsfuskhärva. Men utredningen lades ner. Nu är 97-åringen på nytt misstänkt för både grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Krislagets kapten gör comeback: Väldigt kul
Den efterlängtade julklappen till luttrade Drott-fans: Skadeförföljde lagkaptenen Jesper Adolfsson, 27, gör i kväll comeback mot RIK, skriver Hallandsposten. Efter nära två år utan regelbundet handbollsspel.
Nedgångna ladan var en modern knarkfabrik
Ladan utanför Laholm såg ut att ha sett bättre dagar - men på insidan var det en hypermodern anläggning för odling av cannabis. Efter en längre tids spaning kunde polisen gripa två män som nu åtalas för grovt narkotikabrott, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Laholm.
Onyktra äggtjuvarnas kupp straffades direkt
Synden straffade sig nästan direkt för 55-åringen i Halland. Han hann knappt lasta bilen full med de nystulna äggen innan han kraschade av vägen och ned i diket. Nu åtalas han för rattfylleri, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Halland och Hallandsposten.
Andersson kan missa match efter ryggskott
Ystadstjärnan Kim Andersson har ryggskott och kan missa kvällens match mot Drott. Tråkigt för Ystad, men givetvis ett positivt besked för bottenlaget Drott som förlorar elva raka matcher. – Vi kommer inte forcera något, säger YIF-tränaren Sebastian Seifert till Hallandsposten.
Läs mer om Drott, Hallandsposten och Ystad.
Krismöte efter ännu en ny förlust för Drott
Ny Drottförlust. Då kallade ledningen till krismöte. – Vi måste sluta vara strutsar och hoppas att någon annan ska lösa det åt oss, säger tränaren Lars-Magnus Jönsson till Hallandsposten.
Läs mer om Drott och Hallandsposten.
Polisen jagade en misstänkt svärdman
Polisen larmades på torsdagen om en svärdman i Halmstad, uppger Hallandsposten. – Vi skickar så klart många bilar på ett sådant larm med tanke på vad som har hänt i Sverige den senaste tiden, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman, till Hallandsposten.
Mindre jordskalv skakade Halmstadbor
Ett mindre jordskalv inträffade i Halmstad på tisdagskvällen, rapporterar Hallandsposten. Enligt Camilla Rönn i Frösakull varade det i några sekunder.
Mindre jordskalv skakade Halmstadbor
Ett mindre jordskalv inträffade i Halmstad på tisdagskvällen, rapporterar Hallandsposten. Enligt...
Man åtalas för grov våldtäkt mot 2 barn
En man i 30-årsåldern åtalas i Halmstad för grova våldtäkter mot två barn. Brotten ska ha skett för 15 år sedan, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Tände eld på frun – rättegången ställs in
Rättegången mot den 87-årige man som tände eld på sin fru ställs in. Anledningen är att mannen dött. – Det går inte att driva en brottsmålsrättegång mot en person som är död, säger kammaråklagare Klas Lundgren till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Skolan erbjuder nu eleven gratis taxiresa
Eleven har haft hög frånvaro under två års tid. Nu har kommunen erbjudit eleven att åka taxi till skolan – gratis. – Vi försöker titta lite utanför ramarna, säger Patrik Engström som är kvalitets- och utvecklingschef på Halmstad kommun, till Hallandsposten.
Skolan erbjuder nu elever gratis taxiresa
Eleven har haft hög frånvaro under två års tid. Nu har kommunen erbjudit eleven att åka taxi till skolan – gratis. – Vi försöker titta lite utanför ramarna, säger Patrik Engström som är kvalitets- och utvecklingschef på Halmstad kommun, till Hallandsposten.
Litet jordskalv i södra Halland
Ett mindre jordskalv inträffade i södra Halland på onsdagseftermiddagen, rapporterar Hallandsposten. – Det skakade till. Först trodde jag att det en stor lastbil som körde på vägen, säger Eva Hingård, 65.
Ingen mer alkohol på Ljungbergs krog
Socialnämnden i Halmstad drar in alkoholtillståndet för Fredrik Ljungbergs krog på Halmstad arena. – Det handlar mycket om personlig lämplighet när det gäller serveringstilstånd. Vi har nu haft kontakt via mejl med en anställd på restaurangen och den kvarvarande styrelseledamoten, säger alkoholhandläggaren Emma Christenson till Hallandsposten.
Fängelsedömd vill ha nåd – har cellskräck
Kvinnan i 50-årsåldern från Hylte körde bil höggradigt berusad och dömdes till fängelse. Men nu vill hon ha nåd - eftersom hon har cellskräck, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Hylte.
65-åring åkte fast två gånger i golfbil
Golf spelade 65-åringen inte. Men en golfbil hade han. Så en natt i juni fann mannen det lämpligt att – med cirka två promille alkohol i blodet – företa två kortare resor, 700 respektive 300 meter. De var ändå för långa. Båda gångerna tog polisen honom. –Jag ångrar mig bittert. Men jag kan ju inte be om förlåtelse, för jag har ju varit så in i helsike dum, erkände 65-åringen i Halmstad tingsrätt enligt Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
33-åring åtalas för att ha bajsat i en polisbil
När den 33-årige mannen greps hotade han med att skita ner bilen.Det var inga tomma ord.Nu åtalas han för våldsamt motstånd efter att ha bajsat i polisbilen, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Halmstadsbor har åkt för att strida med IS
Halmstadsbor har åkt i väg för att strida för islamistgruppen IS. Det rapporterar Hallandsposten. – Att dessa motsättningar finns i Halmstad är oroande, säger Therese Wallgren, kommunens brottsförebyggande samordnare, till Hallandsposten.