Hallandsposten

Man döms för fräck stöldbluff

Mannen skulle bevisa för försäkringsbolaget att hans däck och fälgar för 23 000 stulits och skickade in en bild på däcken på sin bil.Men bilen på bilden var inte hans och kvittot på däck och fälg var falskt.I stället för pengar får han nu ett straff, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.

Ljög om däckstöld – avslöjades av falskt kvitto och fel bil

Mannen skulle bevisa för försäkringsbolaget att hans däck och fälgar för 23 000 stulits och skickade in en bild på däcken på sin bil.Men bilen på bilden var inte hans och kvittot på däck och fälg var falskt.I stället för pengar får han nu ett straff, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
15-årige pojken nedsövd fortfarande
Den 15-årige pojke som i tisdags drabbades av ett hjärtstopp efter bråk på en skola utanför Halmstad, hålls nedsövd på sjukhus.Polisen utreder fortfarande ärendet som misshandel, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Missar hela kvalet - HBK överklagar inte
Det allsvenska kvalet är bara några dagar bort.HBK får klara sig utan avstängde lagkaptenen Fredrik Liverstam och klubben väljer att inte överklaga beslutet.– Vi kan inte protestera allt för mycket mot att det blir rött kort i en sådan situation, säger HBK:s tränare Jan Jönsson till Hallandsposten.

Bussförare sexofredade ung kvinna – i bussen

På bussens övervakningsfilm syns tydligt hur den manlige chauffören och en passagerare kysser varandra.Den 20-åriga kvinnan har anmält chauffören för sexuellt ofredande – och mannen säger att han provocerades.– Det enda jag kommer ihåg är att han direkt började kyssas och hånglas och sånt, säger kvinnan i förhör, enligt Hallandsposten.Nu åtalas mannen i Halmstad tingsrätt.
Läs mer om Hallandsposten.Nu och Halmstad.
HBK:s smäll: Kaptenen avstängd hela kvalet
Halmstads lagkapten Fredrik Liverstam missar hela det allsvenska kvalet.Mittbacken stängs av ytterligare en match av disciplinnämnden efter utvisningen i superettans sista omgång.– Det var ett ganska enkelt beslut, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Hallandsposten.
Fyra vuxna och ett barn i olycka på E6
Två personbilar har på torsdagseftermiddagen kolliderat på E6, vid södra avfarten till Halmstad. Fyra vuxna och två barn är inblandade i olyckan, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Objuden gäst vägrade att lämna trädgården
Halmstadsparet upptäckte på onsdagskvällen en främmande man som lagt sig att vila i deras trädgård. Trots uppmaningar vägra mannen att lämna tomten och polis fick kallas till platsen. – Patrullen fattade misstankar om att mannen var påverkad av droger, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen till Hallandsposten
Läs mer om Hallandsposten.
Hallandsposten berättade att organisationen är nazistisk
Jan Stohr svarar på Amanda Björkmans signerade text Gör er inte till nazisters megafon i DN den 14 oktober.
Läs mer om Gör.
Nazistintervjun borde ha stått på egna ben
Svar på Jan Stohrs inlägg Hallandsposten berättade att organisationen är nazistisk på DN.se den 20 oktober.
Läs mer om DN.se och Hallandsposten.
Amanda Björkman: Gör er inte till nazisters megafon
Nazisterna behöver inte dela ut fler flygblad den här veckan. Hallandsposten har redan generöst spridit deras budskap så det räcker och blir över.
Man åtalas för grova våldtäkter mot flicka
En flicka i Halland uppges i flera års tid ha utsatts för grova våldtäkter. Nu åtalas en 50-årig man i Halmstads tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Halland och Hallandsposten.
82-åringen påkörd av kundvagn – fick sy
Den 82-åriga kvinnan fick sy tio stygn efter att ha blivit påkörd av en överlastad kundvagn i matvaruaffären. Påköraren försvann från platsen – nu har polisen inlett en förundersökning. Enligt handlingar i Halmstads tingsrätt finns det dock en misstänkt smitare, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
16-åring gripen för anlagd bilbrand
En 16-årig pojke greps tidigt på måndagsmorgonen misstänkt för att ha anlagt en bilbrand i Oskarström, skriver Hallandsposten. Vid branden drabbades totalt tre bilar. Pojken greps i närheten av brandplatsen.
Läs mer om Hallandsposten och Oskarström.
Pappa åtalas för laserköp till son
BROTT. En pappa i Halmstad lär ångra beslutet att köpa en laserpekare till sin son. Nu åtalas han nämligen misstänkt för brott mot strålskyddslagen, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Vrålande man ledde till ett dopningsfynd
Mitt i natten ställde sig mannen ute på gatan och vrålade högt och skrek en ramsa med fula ord. Grannarna tröttnade och ringde polisen – som tack vare det upptäckte en mängd olika dopningsmedel, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
26-årig man dömd för våldtäkt mot barn
Den 26-årige mannen stämde träff med tonårsflickorna och bjöd dem på alkohol. När den ena däckade våldförde han sig på hennes kompis. Nu döms mannen till två års fängelse för våldtäkt mot barn, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Soldatens genväg kostade 2,5 miljoner
För att hinna pumpa däcken på militärfordonet innan verkstaden skulle stänga bestämde sig en soldat för att ta en genväg. Men olyckan var framme och genvägen visade sig vara – en senväg. Till råga på allt uppstod skador på det dyrbara fordonet för 2,5 miljoner, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Ante G kan återvända till Halmstads BK
Andreas Ante G Johansson, 34, kan återvända till Halmstads BK. Kontraktet med IFK Norrköping och nu talar mycket för att mittbacken avslutar karriären hemma i Halmstad. – HBK finns med i bilden, bekräftar han för Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Man häktad misstänkt för våldtäkt mot barn
En man i 50-årsåldern häktades under fredagen misstänkt för våldtäkt mot barn. Övergreppen ska ha skett under tre års tid. – Det är den högre graden av misstanke och utgör skäl för häktning, säger Charlotte Österlund, vice chefsåklagare, till Hallandsposten.
Halmstad BTK värvar 53-årig(!) OS-deltagare
Ålder är bara en siffra. Halmstad BTK värvar den 53-åriga Ni Xia Lian – som just nu är i Rio för att tävla i OS. – Det vi ville ha var någon som tjejerna kan lära sig någonting av, en utländsk spelare som också höjer träningsnivån, säger tränaren Åsa Carlsson till Hallandsposten.
Person död i drunkningsolycka
En person har avlidit efter en drunkningsolycka i Tylösand på söndagskvällen, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Tylösand.
Snattade trosor – skyller på diarr
Den 54-åriga kvinnan gick in i provhytten med fem par trosor – men när hon kom ut igen hade hon bara fyra par. Kvinnan erkände snatteriet och skyllde på att hon plötsligt fått diarr, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Kycklingar döda i lastbilsolycka på E6
En lastbil som transporterade kycklingar välte tidigt på tisdagsmorgonen på E6 mellan Halmstad norra och Kvibille. Många av kycklingarna ska ha klämts när lastbilen välte, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Halmstad och Kvibille.
Man försökte döda katt med yxa – har ny katt
Med hjälp av en yxa försökte mannen döda en av sina kattor och skadade den så pass illa att den senare fick avlivas. Halmstadsbon dömdes för djurplågeri och fick djurförbud. Nu har länsstyrelsen hittat en ny katt hemma hos mannen, rapporterar Hallandsposten
Läs mer om Hallandsposten.