Hallandsposten

HBK på jakt efter AIK-anfallaren

Denni Avdic. Johan Oremo. Dardan Rexhepi.Den namnstarka och rutinerade trion kan förstärka HBK inför hösten.– Det är mycket kompetenta spelare som vi har följt under många år, säger Halmstads ordförande Tony Karlsson till Hallandsposten.
Läs mer om HBK, Hallandsposten och Tony Karlsson.

Janne Jönsson lämnar HBK – för Japan

Fotbollstränaren Janne Jönsson lämnar Halmstads BK för Sanfrecce Hiroshima i japanska J League, skriver Hallandsposten.
Flyttar till Japan efter petningen
Fotbollstränaren Janne Jönsson lämnar Halmstads BK för Sanfrecce Hiroshima i japanska J League, skriver Hallandsposten.
Beskedet dröjer kring Halmstads provspelare
.Estniske landslagsspelaren Henrik Ojamaa, 26, har provspelat med Halmstads BK under onsdagen, torsdagen och lördagen.Beslut om en övergång tas först efter måndagens match mot IFK Göteborg.Fram till dess har jag inte så mycket att säga om honom, säger chefstränaren Igor Krulj till Hallandsposten.

Ville döda sin granne – bjöd på flugsvamp

En man i 25-årsåldern på ett gruppboende i Laholm bjöd på mat som han, enligt egen uppgift, lagat av giftig vit flugsvamp.Han har nu häktats, misstänkt för mordförsök, skriver Hallandsposten.–Han har erkänt i förhör och säger att han ville döda en person, säger kammaråklagare Klas Lundgren.
Läs mer om Hallandsposten.Han och Laholm.
Mordförsök med giftsvamp
En man på ett gruppboende i Laholm bjöd på mat som han, enligt egen uppgift, lagat av giftig vit flugsvamp. Han har nu häktats, misstänkt för mordförsök, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Laholm.
Djuric riskerar skattesmäll i Frankrike
Förre utlandsproffset Dusan Djuric hotas av en skatteskuld på över fem miljoner kronor i Frankrike för åren i Valenciennes.Enligt Hallandsposten bestrider mittfältaren kraven från de franska skattemyndigheterna.
Soldat straffas för sexuella trakasserier
En soldat kommer att få löneavdrag sedan han varit närgången mot en rekryt och gjort sexuella anspelningar till flera stycken, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Halmstad sparkar Janne Jönsson från tränarjobbet
Krisande Halmstad sparkar Janne Jönsson från tränarrollen avslöjar Hallandsposten.Ny chefstränare blir Igor Krulj.
Barnbarn knuffade sin farmor – stal bankkort
Den 36-årige mannen larmade och sa att hans farmor hade trillat omkull.Men när ambulansen kom sa kvinnan att det var barnbarnet som hade knuffat henne och sedan tagit hennes bankkort.Nu åtalas 36-årigen för misshandel och bedrägeri, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Fyra år för mord på 16-åring
En 20-årig man dömdes på måndagen till fyra års fängelse för mord i Halmstad tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Man allvarligt skadad efter svår mc-krasch
En man i 20-årsåldern vårdas på intensivvårdsavdelning på sjukhuset efter en svår motorcykelolycka.Mannen har flera invärtes skador som beskrivs som livshotande, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Anställd på skola stal från kiosken
En skolanställd i halländska Hylte är polisanmäld för stölder på 5 000 kronor från skolans kiosk.Det hela ska ha pågått i åtta månader.Samtidigt har kommunen utrett saken som ett personalärende, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Hylte.
Tre ungdomar skadade i olycka med mopedbil
Minst tre ungdomar uppges vara inblandade i en trafikolycka på gamla E6 utanför Halmstad på fredagskvällen.Enligt Hallandsposten satt de i en mopedbil.
Läs mer om Halmstad.
Halmstads problem: Förkylt i backlinjen
HBK har problem inför påskens glödheta möte med Malmö FF.Backlinjen har drabbats av förkylning.Det är oklart vilka spelare tränaren Janne Jönsson disponerar i matchen mot regerande mästarlaget.– Men lusten att spela och agera ska finnas där, säger Jönsson till Hallandsposten.
Berusad pilot får böta – och förlorar jobbet
En styrman på ett flygplan som i oktober skulle flyga från Malmö till Almeira i Spanien hade 0,4 promille alkohol i blodet. Nu har han dömts till dagsböter på totalt 4.000 kronor, skriver Hallandsposten.
Bybornas fina gest till rånade Ica-handlaren
Efter tre inbrott mot den lokala Ica-butiken fick byborna nog.För att hjälpa sin handlare startades en insamling.– Jag blir helt mållös, säger butikens ägare Sven Pennan Lindahl till Hallandsposten när han tar emot checken.
Åtal för mordet på Albin dröjer
Den misstänkte 20-åringen har erkänt att han dödade 16-årige Albin Einarsen i Halmstad för tre år sedan.Tidigast i mitten av april kommer åtalet att vara klart.–Det som återstår är att hålla ytterligare något förhör och att kontrollera nya uppgifter som har kommit fram, säger åklagare Gisela Sjövall till Hallandsposten.
JUST NU: Långa köer på E6 efter svår olycka
En person uppges uppges ha skadats i samband med en våldsam singelolycka på E6 i höjd med Halmstad.Bilen har enligt Hallandsposten kört av vägen i hög hastiget.Skadeläget är oklart.
Halmstad rådhus bombhotat och utrymt
Rådhuset i Halmstad har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Hallandsposten. Samtliga anställda har lämnat sina arbetsplatser efter att man hittat ett skriftligt hot i lokalerna.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Rådhus utrymt efter bombhot – möte flyttas
Rådhuset i Halmstad har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Hallandsposten. Samtliga anställda har lämnat sina arbetsplatser efter att man hittat ett skriftligt hot i lokalerna.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Hade vapen som skydd – av rädsla för vägpirater
När tullkriminalens utredare slog till mot det halländska parets bostad avslöjades en midnre vapengömma.I arsenalen hittades bland annat flera lådor med elchocksvapen.– Det är ett bra skydd mot vägpirater, säger mannen i förhör, enligt Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Mamma döms – örfilade fyraåring på Gekås
Den mamma som slagit sin fyraårige son i ansiktet under ett besök på Gekås Ullared, döms nu till ringa misshandel, enligt Hallandsposten.Det var en annan besökare som såg när kvinnan slog pojken på barnavdelningen.Kvinnan döms till dagsböter på 2 500 kronor.
Läs mer om Hallandsposten.Det.
87-årig man bestals vid uttagsautomaten
Den 87-årige mannen hade just tagit ut pengar i bankomaten när en yngling trängde sig fram och vred pengarna ur hans hand.Några dagar tidigare drabbades två åttaåriga flickor vid samma plats.Nu utreder polisen om det finns ett samband mellan stölderna, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Åttaårig flicka rånad av tonåring
Den 8-åriga flickan gick i helgen runt med telefonen i handen och spelade Pokmon GO.Då dök en tonåring upp – och tog telefonen direkt hur hennes hand.– Det här är någon som inte har någon spärr, att man inte ger sig på åttaåriga barn, säger flickans mamma till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Pokmon GO.Då.