Hallandsposten

Man häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

En man i 50-årsåldern häktades under fredagen misstänkt för våldtäkt mot barn. Övergreppen ska ha skett under tre års tid. – Det är den högre graden av misstanke och utgör skäl för häktning, säger Charlotte Österlund, vice chefsåklagare, till Hallandsposten.

Halmstad BTK värvar 53-årig(!) OS-deltagare

Ålder är bara en siffra. Halmstad BTK värvar den 53-åriga Ni Xia Lian – som just nu är i Rio för att tävla i OS. – Det vi ville ha var någon som tjejerna kan lära sig någonting av, en utländsk spelare som också höjer träningsnivån, säger tränaren Åsa Carlsson till Hallandsposten.
Person död i drunkningsolycka
En person har avlidit efter en drunkningsolycka i Tylösand på söndagskvällen, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Tylösand.
Snattade trosor – skyller på diarr
Den 54-åriga kvinnan gick in i provhytten med fem par trosor – men när hon kom ut igen hade hon bara fyra par. Kvinnan erkände snatteriet och skyllde på att hon plötsligt fått diarr, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.

Kycklingar döda i lastbilsolycka på E6

En lastbil som transporterade kycklingar välte tidigt på tisdagsmorgonen på E6 mellan Halmstad norra och Kvibille. Många av kycklingarna ska ha klämts när lastbilen välte, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Halmstad och Kvibille.
Man försökte döda katt med yxa – har ny katt
Med hjälp av en yxa försökte mannen döda en av sina kattor och skadade den så pass illa att den senare fick avlivas. Halmstadsbon dömdes för djurplågeri och fick djurförbud. Nu har länsstyrelsen hittat en ny katt hemma hos mannen, rapporterar Hallandsposten
Läs mer om Hallandsposten.
Ivo Pekalski redo för spel efter skadan
Äntligen, Ivo Pekalski. Mittfältaren är redo för spel efter korsbandsskadan. – Tanken var att jag skulle få några matcher som grund och nu är jag där, säger han till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Ivo Pekalski.
Brandattentat mot Örjans Vall i Halmstad
HALMSTAD. Klassiska Örjans Vall har utsatts för en inbrottsvåg den senaste tiden. Inför dagens match mot Syrianska har någon brutit sig in i och försökt tända eld på en kiosk. – Vi har diskuterat att sätta upp larm, säger klubbchefen Fredrik Andersson till Hallandsposten.
Elev fick hänga med skolans vaktmästare
Eleven i Halmstad satt bara nio dagar i skolbänken på tre månader. I stället åkte eleven runt i vaktmästarens bil, bakade och var i biblioteket, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Louise tiomålsskytt – laget vann med 18-0
Laholms Louise Thulin, 20, kommer nog aldrig glömma matchen mot Våxtorp/Hasko. Hon blev nämligen tiomålsskytt (!) i krossen med 18-0. – De var inte bra, kommenterar Lousie Thulin motståndarna för Hallandsposten.se.
Åtalad kvinna dök inte upp i rätten
Kvinnan stod åtalad misstänkt för att ha plågat en tamfågel och en katt. När rättegången hölls dök kvinnan aldrig upp, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Kvinna trakasserade grannar i tjugo år
Efter 30 år av provokationer med hätska ord och provokationer har ett grannbråk vädrats inför tingsrätten i Halmstad. En kvinna i 70-årsåldern misstänkts bland annat för att ha filmat grannarna och för att ha spridit trädgårdsavfall på deras tomter och bilar. – Hon är en superprovokatör och en evighetsbråkmakare, sa en av grannarna i rätten, enligt Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Unga män anhållna för grov våldtäkt
Två män i 20-årsåldern sitter anhållna för grov våldtäkt i Halmstad. En minderårig flicka ska vara offret, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Unga män anhållna anhållna för våldtäkt
Två män i 20-årsåldern sitter anhållna för grov våldtäkt i Halmstad. En minderårig flicka ska vara offret, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Skyllde vinglig färd på dödshot mot katten
När polisen stoppade den vinglande 53-åringen var hon påverkad av både alkohol och narkotika. Kvinnan själv försvarade sig med att hon var trött och rädd eftersom hennes sambo hotat att döda hennes katt. Nu döms kvinnan till fängelse av Halmstads tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Motionärer attackeras av närgångna älgar
Närgångna älgar i trakterna av Halmstad har vållat viss uppståndelse. Efter att flera personer stött på älgarna i oväntade situationer väcks krav på att kommunen gör något, skriver Hallandsposten. – Det är så många som blivit besvärade av älgarna och inte kan röra sig fritt, säger en kvinna som drabbades i höstas.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Illaluktande rök efter storbrand i Halmstad
Illaluktande rök efter fredagens industribrand sprider sig in mot centrala Halmstad. Fortfarande är branden inte helt släckt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Stor brand på industriområde
Det brinner för fullt i ett industriområde i Halmstad. Enligt Hallandsposten ska det finnas gasflaskor i byggnaden – och därför finns det risk för explosionsrisk. Räddningstjänsten uppmanar nu allmänheten att hålla sig inomhus.
Läs mer om Halmstad.
Misstänkt djurplågeri – tupp plågad till döds
Polisen i Laholm utreder ett fall av misstänkt djurplågeri sedan en tupp hittats död under makbara omständigheter. Tuppen hittades med en tvättlina om halsen. – Den gick sannolikt en plågsam död till mötes, säger Kenneth Persson vid polisen i Laholm till Hallandsposten.
Ung kvinna krockade – med en fartkamera
Av okänd anledning kraschade en bilist med en fartkamera utanför Halmstad på torsdagseftermiddagen. Smällen blev mycket kraftig, bilen demolerades helt men den unga kvinnan bakom ratten klarade sig mirakulöst utan fysiska skador, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Svenskstjärnan mitt i kaoset: Riktigt otäckt
37 personer dödades och 120 skadades när en självmordsbombare slog till på Kizilaytorget i Ankara i söndags. Mitt i kaoset var Sveriges store volleybollstjärna Marcus Nilsson. – Det börjar bli riktigt otäckt, man blir ju paranoid, säger Ziraat Bankasi-proffset till Hallandsposten.
Högstadieelev stängs av efter rasistiskt hot
En högstadieelev på en skola i Halland har stängts av – efter att ha hotat skolan. Enligt Hallandsposten rör det sig om ett rasistiskt hot som refererar till Trollhättandådet.
Läs mer om Halland och Trollhättandådet.
Polisen skickade ingen patrull – trots tio inbrott
När en person larmade polisen om stuginbrott i Knebildstorp fick de beskedet att polisen inte åker ut på den typen av ärenden. Trots detta åkte en patrull från Halmstad på eget bevåg ut till området och upptäckte tio inbrott. – Den som har drabbats av ett inbrott ska kunna känna en viss stöttning från polisens sida och jag bedömer att vi har kapaciteten att ge det, säger Mats Palmgren, polisområdeschef i Halland, till Hallandsposten.
Kungen rensar sitt schema för prinsen
Kronprinsessan Victoria har fött sitt andra barn. Då rensar kungen sitt schema. Nu meddelar hovet att kungen inte kommer att genomföra ett planerat heldagsbesök i Halmstad under torsdagen, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Allsvenske profilen väljer division 2-lag
Patrik Ingelsten kände att han hade några år kvar på elitnivå. Men efter förhandlingar med Halmstad och klubbar i superettan väljer den gamle skyttekungen i stället spel med IS Halmia i division 2. - Det här konceptet och helheten med familj, fotboll och tränarbiten blir bingo, säger den gamle skyttekungen till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.