Hallandsposten


Lammtjuvar söks i Halland

Lammtjuvar härjar i halländska Knäred. Häromdagen försvann ett nyfött lamm och en bagge ur en hage nära vägen. Det var tredje stölden på kort tid, skriver Hallandsposten på nätet.

Läs mer om Halland, Hallandsposten och Knäred.

Lammtjuvar söks i Halland

Lammtjuvar härjar i halländska Knäred. Häromdagen försvann ett nyfött lamm och en bagge ur en hage nära vägen. Det var tredje stölden på kort tid, skriver Hallandsposten på nätet. Intill hagen finns hjulspår efter ett fordon som kört ner i diket. Enligt lammets ägare har djuren tagits ut ur hagen och flyttats till bilen. — Det känns för jäkligt. Det är tredje gången nu.

Läs mer om Det, Halland, Hallandsposten och Knäred.
Häktade vill slippa bajslukt

Intagna vid häktet i Halmstad har i en skrivelse till miljö- och hälsa i kommunen klagat på bajslukt i lokalerna. Enligt brevskrivaren strider häktets ordning mot hälsoskyddsbestämmelserna, skriver Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Häktade vill slippa bajslukt

Intagna vid häktet i Halmstad har i en skrivelse till miljö- och hälsa i kommunen klagat på bajslukt i lokalerna. Enligt brevskrivaren strider häktets ordning mot hälsoskyddsbestämmelserna, skriver Hallandsposten. Den intagne, som gjort sig till talesman för de häktade, har synpunkter på den toalett som finns i den häktades rum.

Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.

77-åring stäms för obetald sopavgift

Den 77-årige mannen vägrar betala renhållningsavgift till Laholms kommun eftersom han tar med alla sina sopor hem till Danmark. Nu har kommunen vänt sig till tingsrätten för att driva in pengarna, skriver Hallandsposten på nätet.

Läs mer om Danmark och Hallandsposten.
Betalar inte för sopor – avgörs av domstol

Den 77-årige mannen hävdar att han tar med sig allt sitt avfall från sommarhuset i Halland hem till Danmark. Men kommunen kräver att han ändå betalar sin renhållningsavgift. Nu ska frågan avgöras i domstol, rapporterar Hallandsposten.

Läs mer om Danmark, Halland och Hallandsposten.
Villa brann ner till grunden i Halmstad

Under juldagskvällen brann en villa i Söndrum utanför Halmstad ner till grunden. Ingen person uppges ha kommit till skada, men byggnaden gick inte att rädda. – Villan brann för fullt, säger Peter Karlborg, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Halmstad, till Hallandsposten.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Bybor stoppade inbrottstjuvar

När bybor i Ysby utanför Laholm upptäckte hur en tjuvtrio var i full färd med att försöka bryta sig in i en villa på julafton valde de att agera. En av de misstänkta tjuvarna greps på bar gärning, skriver Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten, Laholm och Ysby.
Bybor stoppade inbrottstjuvar

När bybor i Ysby utanför Laholm upptäckte hur en tjuvtrio var i full färd med att försöka bryta sig in i en villa på julafton valde de att agera. En av de misstänkta tjuvarna greps på bar gärning, skriver Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten, Laholm och Ysby.
Grannar stoppade jultjuvarnas inbrott

Inte ens under julhelgen får man vara i fred för brottslingar. Men tack vare några mycket vakna och alerta bybor i Ysby utanför Laholm kunde tre misstänkta tjuvar gripas. Byborna grep en av dem och satte polisen på de andra, skriver Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten, Laholm och Ysby.
Demenssjuks dörr blockerades

Personal på äldreboendet blockerade en demenssjuks dörr med en stol för att vårdtagaren inte skulle kunna ta sig ut under natten. Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) och flera rutiner har nu ändrats på boendet, skriver Hallandsposten på nätet.

Läs mer om Hallandsposten och Inspektionen.
Demenssjuks dörr blockerades

Personal på äldreboendet blockerade en demenssjuks dörr med en stol för att vårdtagaren inte skulle kunna ta sig ut under natten. Händelsen anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) och flera rutiner har nu ändrats på boendet, skriver Hallandsposten på nätet. Den blockerade dörren rapporterades av en vikarie.

Läs mer om Hallandsposten och Inspektionen.
Stängde in dement – är nu tillbaka i tjänst

HALMSTAD. För att hindra den dementa vårdtagaren från att ta sig ut från rummet under natten blockerade personalen dörren med en stol. Händelsen blev föremål för utredning och den ansvariga personalen stängdes av utan lön. Nu är personalen tillbaka i tjänst, rapporterar Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten.
Älghuvud vid badplats — igen

Ett älghuvud har hittats på parkeringen vid havsbadet i Ringenäs utanför Halmstad. Märkligt nog är det inte första gången. Även 2010 och 2011 hittades älghuvuden på samma parkeringsplats, båda gångerna i oktober, skriver Hallandsposten. Det första avskurna huvudet hade hornen kvar. Nästa hade bara ett horn. På det nya fyndet fanns inga horn.

Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Sexofredades under hundpromenaden

Mitt under hundpromenaden dök en okänd man upp en bit från kvinnan. När mannen plötsligt vände sig om visade han först upp sitt kön för henne och började sedan onanera. En man i 60-årsåldern är nu misstänkt för ofredande, rapporterar Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten.
Hotade hyresvärd efter nakenbilder

När hyresgästen upptäckte nakenbilder på en ung flicka i en byrålåda blev han både upprörd och arg. Beväpnad med batong gick han till attack mot hyresvärdens bil, kyl och frys. Nu åtalas den 38-årige mannen för olaga hot. På väg till hyresvärdens bostad i Hylte kommun ringde han också till polisen och förvarnade om att han skulle slå sönder värden som han ansåg vara pedofil, skriver Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten och Hylte.
Nakenbild gjorde hyresgäst vansinnig

När den 38-årige hyresgästen hittade en nakenbild på en ung tjej i värdens byrålåda blev han fullkomligt vansinnig. Beväpnad med en batong begav sig mannen till värdens bostad för att - enligt samtalet till polisen - slå sönder en pedofil. Nu åtalas 38-åringen för olaga hot och skadegörelse, rapporterar Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten.
Lärare anklagas för misshandel

En lärare i Halmstad har polisanmälts för att ha slagit en tioårig elev i ansiktet och knäat honom på låret. Anledningen ska ha varit att eleven ville radera en bild på sig själv från lärarens kamera. Pojken ville inte vara med på bild och när han tog på kameran blev läraren arg. — Läraren skulle slå honom i magen men han böjde sig ned och fick slaget mellan örat och käken, säger pojkens pappa till Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten, Halmstad och Läraren.
Högskoleelever stängs av för fusk

Sex elever i en högskoleklass i Halmstad har anmälts för fusk — fyra av dem stängs av. Flera av studenterna hade lämnat in arbeten som till stora delar var mycket lika uppgifter som andra i klassen lämnat in. Den lärare som anmält studenterna hade också reagerat över att arbeten hämtats direkt från läroböcker och webbsidor utan vare sig citat eller källhänvisning, skriver Hallandsposten på nätet.

Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Pontus Lägge är HP:s nye sportbloggare

Pontus Lägge har börjat blogga på hallandsposten.se. Följ bloggen här! Vem är du? - Jag är 20 år fyllda och försöker så smått slå mig in i journalistiken har jag tänkt.

32-åring planerade att framkalla ett missfall

Den 32-årige Halmstadbon misstänks för förberedelse till grov misshandel efter att han planerat att framkalla ett missfall. Han ska bland annat ha skaffat fram ett preparat för ändamålet, rapporterar Hallandsposten.

Läs mer om Hallandsposten och Halmstadbon.
Bandidosledaren slipper inte fängelse

Vincenzo de Leoni, 42, från Halmstad och en av Bandidos högste ledare i Europa slipper inte undan ett fängelsestraff för grov misshandel. Han ska avtjäna ett års fängelse för grov misshandel efter att Högsta Domstolen beslutat att inte ta upp fallet, skriver Hallandsposten på nätet.

Jan Jönsson tränare i Halmstad

Halmstad byter tränare till nästa allsvenska fotbollssäsong. Jan Jönsson, som spelade 15 säsonger i klubben, tar över efter Jens Gustafsson, skriver Hallandsposten på nätet.

Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Jan Jönsson tränare i Halmstad

Halmstad byter tränare till nästa allsvenska fotbollssäsong. Jan Jönsson, som spelade 15 säsonger i klubben, tar över efter Jens Gustafsson, skriver Hallandsposten på nätet. — Att det blev Halmstad när en konkret fråga kom kändes naturligt och väldigt lockande. Klubben är efter alla dessa år som en extra familj för mig, säger Jan Jönsson till hallandsposten.se HBK har skrivit ett treårskontrakt med den nye tränaren.

Bröder hade 34 par stulna jeans hemma

Under en natt försvann 370 märkesjeans från en klädbutik i Osby. Nu är ett brödrapar i Laholm misstänkta för häleri. I samband med en husrannsakan hos bröderna hittades nämligen 34 par av de stulna Osby-jeansen, rapporterar Hallandsposten.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17