Hallandsposten

Ingen mer alkohol på Ljungbergs krog

Socialnämnden i Halmstad drar in alkoholtillståndet för Fredrik Ljungbergs krog på Halmstad arena. – Det handlar mycket om personlig lämplighet när det gäller serveringstilstånd. Vi har nu haft kontakt via mejl med en anställd på restaurangen och den kvarvarande styrelseledamoten, säger alkoholhandläggaren Emma Christenson till Hallandsposten.

Fängelsedömd vill ha nåd – har cellskräck

Kvinnan i 50-årsåldern från Hylte körde bil höggradigt berusad och dömdes till fängelse. Men nu vill hon ha nåd - eftersom hon har cellskräck, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Hylte.
65-åring åkte fast två gånger i golfbil
Golf spelade 65-åringen inte. Men en golfbil hade han. Så en natt i juni fann mannen det lämpligt att – med cirka två promille alkohol i blodet – företa två kortare resor, 700 respektive 300 meter. De var ändå för långa. Båda gångerna tog polisen honom. –Jag ångrar mig bittert. Men jag kan ju inte be om förlåtelse, för jag har ju varit så in i helsike dum, erkände 65-åringen i Halmstad tingsrätt enligt Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
33-åring åtalas för att ha bajsat i en polisbil
När den 33-årige mannen greps hotade han med att skita ner bilen.Det var inga tomma ord.Nu åtalas han för våldsamt motstånd efter att ha bajsat i polisbilen, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.

Halmstadsbor har åkt för att strida med IS

Halmstadsbor har åkt i väg för att strida för islamistgruppen IS. Det rapporterar Hallandsposten. – Att dessa motsättningar finns i Halmstad är oroande, säger Therese Wallgren, kommunens brottsförebyggande samordnare, till Hallandsposten.
Polisen beslagtog vapen och narkotika
Två män greps och anhölls i Halmstad på måndagen – misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. – Det är ett beslag som vida överstiger gränsen för grovt narkotikabrott, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman till Hallandsposten.
Spårlöst försvunnen bedragare nu hittad
Mannen lurade till sig två nya lyxbilar, en massa verktyg och hyrde lokaler utan att betala för sig innan han försvann spårlöst. Nu, två år senare, har polisen hittat honom – i Västmanland. – Han har varit svår att få tag i, säger åklagaren Ove Svensson till Hallandsposten.
Köpte seg lövbiff – anmäler ärekränkning
Kunden kom hem från affären med ett paket lövbiff som inte höll måttet. När han klagade i butiken blev han utskälld inför både kunder och personal, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Man döms för fusk med pantburkar
Brott (TT) En man bosatt i Hyltebruk i Halland kände besvikelse över att vissa utländska burkar inte gick att panta och klistrade därför på egentillverkade streckkoder. Nu har han dömts till dagsböter för bedrägligt beteende, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Halland, Hallandsposten och Hyltebruk.
Ljungbergs krog åker på kraftig straffavgift
Under sommaren har Freddies i Halmstad kunnat serva sina gäster på uteserveringen mot Nissan. Men uteserveringen saknar bygglov och nu får restaurangen en straffavgift på 273 000 kronor.– Freddies hade tid på sig. Hade de plockat ner serveringen innan onsdagen, när vi sammanträdde, hade det inte blivit någon avgift, säger Kjell Helgesson (C), ordförande i byggnadsnämnden till Hallandsposten.
Ljungbergs krog åker på kraftig straffavgift
Under sommaren har Freddies i Halmstad kunnat serva sina gäster på uteserveringen mot Nissan. Men uteserveringen saknar bygglov och nu får restaurangen en straffavgift på 273 000 kronor. – Freddies hade tid på sig. Hade de plockat ner serveringen innan onsdagen, när vi sammanträdde, hade det inte blivit någon avgift, säger Kjell Helgesson (C), ordförande i byggnadsnämnden till Hallandsposten.
Ljungbergs krog åker på saftig straffavgift
Under sommaren har Freddies i Halmstad kunnat serva sina gäster på uteserveringen mot Nissan. Men uteserveringen saknar bygglov och nu får restaurangen en straffavgift på 273 000 kronor. – Freddies hade tid på sig. Hade de plockat ner serveringen innan onsdagen, när vi sammanträdde, hade det inte blivit någon avgift, säger Kjell Helgesson (C), ordförande i byggnadsnämnden till Hallandsposten.
Han öppnar för en klubb på västkusten
Efter äventyr i såväl Norge som Norrköping väljer Marcus Sahlman att vända hem igen. Nu har han tillsammans med IFK Norrköping kommit överens om att bryta kontraktet - och han öppnar för att spela i en klubb närmare Halmstad. – Det har ringt en del klubbar, säger Marcus Sahlman till Hallandsposten.
Militär försökte köpa sex av barn – döms
Militären misshandlade sin fru flera gånger, sparkade sitt barn och försökte köpa sex av barn. Nu döms mannen till sex månaders fängelse. – Vi har inte något förtroende för honom som militär, säger en informationschef på Försvarsmakten, till Hallandsposten.
Militären får fängelse för misshandel av fru
Militären åtalades för att ha misshandlat sin fru och sitt barn. Då kom det fram att mannen hade ofredat två barn sexuellt och försökt köpa sexuella tjänster av dessa. Nu döms mannen till fängelse, enligt Hallandsposten. Han får dessutom sparken från Försvarsmakten. –Personen i fråga har redan underättats om sitt avsked, säger Calle Sjöstrand, informationschef på Lv6 i Halmstad till Hallandsposten.
Livlös kropp hittad i Halmstads hamn
Under måndagsmorgonen slog en hamnarbetare i Halmstad larm om en livlös kropp i vattnet i närheten av Kattegatterminalen. Nu är kroppen bärgad men ännu inte identifierad. – Kroppen har legat i vattnet en längre tid, säger Daniel Bergman, vakthavande befäl vid Hallandspolisen, till Hallandsposten.
Livlös kropp i Halmstads hamn
Under måndagsmorgonen slog en hamnarbetare i Halmstad larm om en livlös kropp i vattnet i närheten av Kattegatterminalen.Nu är kroppen bärgad men ännu inte identifierad.– Kroppen har legat i vattnet en längre tid, säger Daniel Bergman, vakthavande befäl vid Hallandspolisen, till Hallandsposten.
Kvinna åtalas för grov alkoholförsäljnning
I sitt hem i Laholms kommun hade en kvinna startat en olaglig spritbutik. Kundkretsen var vänner och bekanta och vinsten cirka 15 000 kronor på knappt ett år. Nu åtalas kvinnan för grov olovlig försäljning av alkohol, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Barnmorskor säljer semesterveckorna
Trycket på förlossningen i Halmstad är mycket stort under sommarmånaderna. För att få ihop tillräckligt med personal erbjuder Hallands sjukhus upp till 30 000 kronor extra för den som skippar semestern. – Det är inte pengarna som är avgörande utan jag känner att jag vill hjälpa till och inte lämna kollegerna i sticket, säger en barnmorska, som sålt en semestervecka, till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Vildsvinen ökar – nu ska de jagas med app
Vildsvinsstammen ökar kraftigt.Nu ska jakten på grisarna bli svinlätt – tack vare en mobilapp.– Det här är en världsnyhet, säger innovatören Carl Pfeiff till Hallandsposten.
Läs mer om Carl Pfeiff och Hallandsposten.
Ljungbergs krog får servera alkohol igen
Inför sommarsäsongen stod Fredrik Ljungbergs sportbar i Halmstad utan serveringstillstånd. Orsaken var ekonomiska svårigheter och skatteskulder. Men efter en omstrukturering har nu krogen Freddies snabbgranskats och i fredags kunde man slå upp portarna – med ett nytt alkoholtillstånd i ryggen. –Verksamheten har övergått i ett nytt bolag. Vi har tagit del av köpehandlingarna, konstaterar Eric Semb, enhetschef på socialförvaltningens kvalitetsenhet, till Hallandsposten.
HBK testar forward efter Farneruds tips
Halmstads BK är på jakt efter anfallsförstärkning. Nu ska fransmannen Guillame Siino testas – efter rekommendation från Pontus Farnerud. – Pontus har bra koll på talangerna i Frankrike så Siino känns spännande och intressant och väl värd att titta närmare på, säger HBK-tränaren Jan Jönsson till Hallandsposten.
Chefen efter olyckan: Tala inte med pressen
Vid olyckan i Halmstad där tre män drunknade försenades en lotsbåt till räddningsinsatsen då en båtsman saknades. I ett internt mejl uppmanar lotschefen de inblandade att inte diskutera olyckan med pressen, enligt Hallandsposten. Hoppas innerligt att vi kan sköta detta uppkomna inom gruppen och INTE via dagspressen!, skriver Anders Persson, lotsområdets driftschef på det lotsområde mejlet som skickades inblandade och flera chefer på Sjöfartsverket, enligt Hallandsposten.
Extrainsatt årsmöte: Halmstad blir bolag
Halmstad BK ska bli ett bolag. Det beslutades på ett extrainsatt årsmöte sent i kväll. – Orolig för att medlemmarna inte skulle godkänna det har jag väl aldrig varit. Men det är ändå skönt och viktigt att veta att vi nu har deras förtroende att gå vidare i frågorna, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Kom bara minuter sent – tre dog
Vid olyckan i Halmstad hamn i början av juni drunknade tre män. En lotsbåt som låg i hamnen var redo att rycka ut – men kunde inte gå ut eftersom en båtman saknades, skriver Hallandsposten. – Han var några minuter sen och det är olyckligt, men lotsbåten var ändå första resurs på plats, säger Andreas Bach, affärsområdeschef på Sjöfartsverket till Kvällsposten.