Hallandsposten

Hallandsposten berättade att organisationen är nazistisk

Jan Stohr svarar på Amanda Björkmans signerade text Gör er inte till nazisters megafon i DN den 14 oktober.
Läs mer om Gör.

Nazistintervjun borde ha stått på egna ben

Svar på Jan Stohrs inlägg Hallandsposten berättade att organisationen är nazistisk på DN.se den 20 oktober.
Läs mer om DN.se och Hallandsposten.
Amanda Björkman: Gör er inte till nazisters megafon
Nazisterna behöver inte dela ut fler flygblad den här veckan. Hallandsposten har redan generöst spridit deras budskap så det räcker och blir över.
Man åtalas för grova våldtäkter mot flicka
En flicka i Halland uppges i flera års tid ha utsatts för grova våldtäkter. Nu åtalas en 50-årig man i Halmstads tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Halland och Hallandsposten.

82-åringen påkörd av kundvagn – fick sy

Den 82-åriga kvinnan fick sy tio stygn efter att ha blivit påkörd av en överlastad kundvagn i matvaruaffären. Påköraren försvann från platsen – nu har polisen inlett en förundersökning. Enligt handlingar i Halmstads tingsrätt finns det dock en misstänkt smitare, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
16-åring gripen för anlagd bilbrand
En 16-årig pojke greps tidigt på måndagsmorgonen misstänkt för att ha anlagt en bilbrand i Oskarström, skriver Hallandsposten. Vid branden drabbades totalt tre bilar. Pojken greps i närheten av brandplatsen.
Läs mer om Hallandsposten och Oskarström.
Pappa åtalas för laserköp till son
BROTT. En pappa i Halmstad lär ångra beslutet att köpa en laserpekare till sin son. Nu åtalas han nämligen misstänkt för brott mot strålskyddslagen, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Vrålande man ledde till ett dopningsfynd
Mitt i natten ställde sig mannen ute på gatan och vrålade högt och skrek en ramsa med fula ord. Grannarna tröttnade och ringde polisen – som tack vare det upptäckte en mängd olika dopningsmedel, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
26-årig man dömd för våldtäkt mot barn
Den 26-årige mannen stämde träff med tonårsflickorna och bjöd dem på alkohol. När den ena däckade våldförde han sig på hennes kompis. Nu döms mannen till två års fängelse för våldtäkt mot barn, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Soldatens genväg kostade 2,5 miljoner
För att hinna pumpa däcken på militärfordonet innan verkstaden skulle stänga bestämde sig en soldat för att ta en genväg. Men olyckan var framme och genvägen visade sig vara – en senväg. Till råga på allt uppstod skador på det dyrbara fordonet för 2,5 miljoner, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Ante G kan återvända till Halmstads BK
Andreas Ante G Johansson, 34, kan återvända till Halmstads BK. Kontraktet med IFK Norrköping och nu talar mycket för att mittbacken avslutar karriären hemma i Halmstad. – HBK finns med i bilden, bekräftar han för Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Man häktad misstänkt för våldtäkt mot barn
En man i 50-årsåldern häktades under fredagen misstänkt för våldtäkt mot barn. Övergreppen ska ha skett under tre års tid. – Det är den högre graden av misstanke och utgör skäl för häktning, säger Charlotte Österlund, vice chefsåklagare, till Hallandsposten.
Halmstad BTK värvar 53-årig(!) OS-deltagare
Ålder är bara en siffra. Halmstad BTK värvar den 53-åriga Ni Xia Lian – som just nu är i Rio för att tävla i OS. – Det vi ville ha var någon som tjejerna kan lära sig någonting av, en utländsk spelare som också höjer träningsnivån, säger tränaren Åsa Carlsson till Hallandsposten.
Person död i drunkningsolycka
En person har avlidit efter en drunkningsolycka i Tylösand på söndagskvällen, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Tylösand.
Snattade trosor – skyller på diarr
Den 54-åriga kvinnan gick in i provhytten med fem par trosor – men när hon kom ut igen hade hon bara fyra par. Kvinnan erkände snatteriet och skyllde på att hon plötsligt fått diarr, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Kycklingar döda i lastbilsolycka på E6
En lastbil som transporterade kycklingar välte tidigt på tisdagsmorgonen på E6 mellan Halmstad norra och Kvibille. Många av kycklingarna ska ha klämts när lastbilen välte, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten, Halmstad och Kvibille.
Man försökte döda katt med yxa – har ny katt
Med hjälp av en yxa försökte mannen döda en av sina kattor och skadade den så pass illa att den senare fick avlivas. Halmstadsbon dömdes för djurplågeri och fick djurförbud. Nu har länsstyrelsen hittat en ny katt hemma hos mannen, rapporterar Hallandsposten
Läs mer om Hallandsposten.
Ivo Pekalski redo för spel efter skadan
Äntligen, Ivo Pekalski. Mittfältaren är redo för spel efter korsbandsskadan. – Tanken var att jag skulle få några matcher som grund och nu är jag där, säger han till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Ivo Pekalski.
Brandattentat mot Örjans Vall i Halmstad
HALMSTAD. Klassiska Örjans Vall har utsatts för en inbrottsvåg den senaste tiden. Inför dagens match mot Syrianska har någon brutit sig in i och försökt tända eld på en kiosk. – Vi har diskuterat att sätta upp larm, säger klubbchefen Fredrik Andersson till Hallandsposten.
Elev fick hänga med skolans vaktmästare
Eleven i Halmstad satt bara nio dagar i skolbänken på tre månader. I stället åkte eleven runt i vaktmästarens bil, bakade och var i biblioteket, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Louise tiomålsskytt – laget vann med 18-0
Laholms Louise Thulin, 20, kommer nog aldrig glömma matchen mot Våxtorp/Hasko. Hon blev nämligen tiomålsskytt (!) i krossen med 18-0. – De var inte bra, kommenterar Lousie Thulin motståndarna för Hallandsposten.se.
Åtalad kvinna dök inte upp i rätten
Kvinnan stod åtalad misstänkt för att ha plågat en tamfågel och en katt. När rättegången hölls dök kvinnan aldrig upp, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Kvinna trakasserade grannar i tjugo år
Efter 30 år av provokationer med hätska ord och provokationer har ett grannbråk vädrats inför tingsrätten i Halmstad. En kvinna i 70-årsåldern misstänkts bland annat för att ha filmat grannarna och för att ha spridit trädgårdsavfall på deras tomter och bilar. – Hon är en superprovokatör och en evighetsbråkmakare, sa en av grannarna i rätten, enligt Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Unga män anhållna för grov våldtäkt
Två män i 20-årsåldern sitter anhållna för grov våldtäkt i Halmstad. En minderårig flicka ska vara offret, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Unga män anhållna anhållna för våldtäkt
Två män i 20-årsåldern sitter anhållna för grov våldtäkt i Halmstad. En minderårig flicka ska vara offret, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.