Hallandsposten

Ivo Pekalski redo för spel efter skadan

Äntligen, Ivo Pekalski. Mittfältaren är redo för spel efter korsbandsskadan. – Tanken var att jag skulle få några matcher som grund och nu är jag där, säger han till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Ivo Pekalski.

Brandattentat mot Örjans Vall i Halmstad

HALMSTAD. Klassiska Örjans Vall har utsatts för en inbrottsvåg den senaste tiden. Inför dagens match mot Syrianska har någon brutit sig in i och försökt tända eld på en kiosk. – Vi har diskuterat att sätta upp larm, säger klubbchefen Fredrik Andersson till Hallandsposten.
Elev fick hänga med skolans vaktmästare
Eleven i Halmstad satt bara nio dagar i skolbänken på tre månader. I stället åkte eleven runt i vaktmästarens bil, bakade och var i biblioteket, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Louise tiomålsskytt – laget vann med 18-0
Laholms Louise Thulin, 20, kommer nog aldrig glömma matchen mot Våxtorp/Hasko. Hon blev nämligen tiomålsskytt (!) i krossen med 18-0. – De var inte bra, kommenterar Lousie Thulin motståndarna för Hallandsposten.se.

Åtalad kvinna dök inte upp i rätten

Kvinnan stod åtalad misstänkt för att ha plågat en tamfågel och en katt. När rättegången hölls dök kvinnan aldrig upp, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Kvinna trakasserade grannar i tjugo år
Efter 30 år av provokationer med hätska ord och provokationer har ett grannbråk vädrats inför tingsrätten i Halmstad. En kvinna i 70-årsåldern misstänkts bland annat för att ha filmat grannarna och för att ha spridit trädgårdsavfall på deras tomter och bilar. – Hon är en superprovokatör och en evighetsbråkmakare, sa en av grannarna i rätten, enligt Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Unga män anhållna för grov våldtäkt
Två män i 20-årsåldern sitter anhållna för grov våldtäkt i Halmstad. En minderårig flicka ska vara offret, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Unga män anhållna anhållna för våldtäkt
Två män i 20-årsåldern sitter anhållna för grov våldtäkt i Halmstad. En minderårig flicka ska vara offret, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Skyllde vinglig färd på dödshot mot katten
När polisen stoppade den vinglande 53-åringen var hon påverkad av både alkohol och narkotika. Kvinnan själv försvarade sig med att hon var trött och rädd eftersom hennes sambo hotat att döda hennes katt. Nu döms kvinnan till fängelse av Halmstads tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Motionärer attackeras av närgångna älgar
Närgångna älgar i trakterna av Halmstad har vållat viss uppståndelse. Efter att flera personer stött på älgarna i oväntade situationer väcks krav på att kommunen gör något, skriver Hallandsposten. – Det är så många som blivit besvärade av älgarna och inte kan röra sig fritt, säger en kvinna som drabbades i höstas.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Illaluktande rök efter storbrand i Halmstad
Illaluktande rök efter fredagens industribrand sprider sig in mot centrala Halmstad. Fortfarande är branden inte helt släckt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Stor brand på industriområde
Det brinner för fullt i ett industriområde i Halmstad. Enligt Hallandsposten ska det finnas gasflaskor i byggnaden – och därför finns det risk för explosionsrisk. Räddningstjänsten uppmanar nu allmänheten att hålla sig inomhus.
Läs mer om Halmstad.
Misstänkt djurplågeri – tupp plågad till döds
Polisen i Laholm utreder ett fall av misstänkt djurplågeri sedan en tupp hittats död under makbara omständigheter. Tuppen hittades med en tvättlina om halsen. – Den gick sannolikt en plågsam död till mötes, säger Kenneth Persson vid polisen i Laholm till Hallandsposten.
Ung kvinna krockade – med en fartkamera
Av okänd anledning kraschade en bilist med en fartkamera utanför Halmstad på torsdagseftermiddagen. Smällen blev mycket kraftig, bilen demolerades helt men den unga kvinnan bakom ratten klarade sig mirakulöst utan fysiska skador, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Svenskstjärnan mitt i kaoset: Riktigt otäckt
37 personer dödades och 120 skadades när en självmordsbombare slog till på Kizilaytorget i Ankara i söndags. Mitt i kaoset var Sveriges store volleybollstjärna Marcus Nilsson. – Det börjar bli riktigt otäckt, man blir ju paranoid, säger Ziraat Bankasi-proffset till Hallandsposten.
Högstadieelev stängs av efter rasistiskt hot
En högstadieelev på en skola i Halland har stängts av – efter att ha hotat skolan. Enligt Hallandsposten rör det sig om ett rasistiskt hot som refererar till Trollhättandådet.
Läs mer om Halland och Trollhättandådet.
Polisen skickade ingen patrull – trots tio inbrott
När en person larmade polisen om stuginbrott i Knebildstorp fick de beskedet att polisen inte åker ut på den typen av ärenden. Trots detta åkte en patrull från Halmstad på eget bevåg ut till området och upptäckte tio inbrott. – Den som har drabbats av ett inbrott ska kunna känna en viss stöttning från polisens sida och jag bedömer att vi har kapaciteten att ge det, säger Mats Palmgren, polisområdeschef i Halland, till Hallandsposten.
Kungen rensar sitt schema för prinsen
Kronprinsessan Victoria har fött sitt andra barn. Då rensar kungen sitt schema. Nu meddelar hovet att kungen inte kommer att genomföra ett planerat heldagsbesök i Halmstad under torsdagen, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Allsvenske profilen väljer division 2-lag
Patrik Ingelsten kände att han hade några år kvar på elitnivå. Men efter förhandlingar med Halmstad och klubbar i superettan väljer den gamle skyttekungen i stället spel med IS Halmia i division 2. - Det här konceptet och helheten med familj, fotboll och tränarbiten blir bingo, säger den gamle skyttekungen till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Svårt sjuk vägrades ambulans av SOS
Läkaren på sjukhuset beställde ambulans till en svårt sjuk patient. Men SOS-operatören nekade. Anledningen: ambulanspersonalen skulle behöva jobba över, enligt Hallandsposten. – Det är inte en enskild medarbetare utan SOS Alarm som i sitt uppdrag har misslyckats, säger Martin Lundblad, SOS platschef i Halmstad.
Tafsade på 14-åring – skulle be en bön
På bussresan hem hamnade 14-åringen bredvid en man i 40-årsåldern som började tafsa på hennes lår – trots att hon sa ifrån. Mannen själv hävdar han att han kan ha stött till 14-åringen när han skulle be en bön. Nu åtalas mannen för sexuellt ofredande, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Praktikant klippte av fingrarna – får 300 000
Mitt under sin praktik klämde 23-åringen handen i truckstativet. Olyckan kostade honom två fingrar. Nu får han 343 000 kronor i ersättning för skadan, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Arvidsson väljer att avsluta sin karriär
TENNIS. Sofia Arvidsson slutar. Den 32-åriga tennisspelaren säger till Hallandsposten att hon saknar motivation. –När jag satt på flyget till Paris och Franska öppna i fjol kände jag att det inte längre spelade någon roll. Och att inte brinna för att spela en grand slam-turnering – då är det något som inte stämmer.
Läs mer om Franska och Hallandsposten.
Arvidsson lägger racketen på hyllan
Sofia Arvidsson slutar. Den 32-åriga tennisspelaren säger till Hallandsposten att hon saknar...
Läs mer om Hallandsposten.
Kattsystrarnas krav efter djurförbudet
De två kvinnorna fick sina katter omhändertagna och belades med djurförbud sedan de kört omkring katterna i barnvagn och matat dem med nappflaska. Nu kräver de att få tillbaka sina djur, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.