Halmstad

Storseger för Halmstad – nyförvärvet målskytt

Pontus Silfwer skruvade snyggt in 1–0 på frispark och nyförvärvet Dida Rashidi gjorde 5–0.Efter storsegern mot Syrianska gör Halmstad upp med AIK om en kvartsfinalplats.
Läs mer om AIK, Dida Rashidi, Halmstad och Syrianska.

Moderaterna är ett parti för hoppfulla

Integrationen är en av våra största utmaningar. Men den går att lösa med klok politik. Det skriver moderata kandidater till fullmäktige i Halmstad. Debatt 24/2. Halmstad står som så många andra kommuner inför stora integrationsutmaningar.
Läs mer om Halmstad.
Halmstads klimatsäkra hamn är klar
Genom klimatsäkringen har bilimporten till hamnen i Halmstad nu kunnat säkras för de närmaste 10 åren, skriver Mikaela Waltersson (M) och Tommie Hägg (S). I dag den 23 februari invigs den nya klimatsäkrade delen av Halmstad hamn.
Maskerade män utanför Hotel Tylösand - personal låste in sig
Larmsamtalet kom klockan 01.51. Natten mot fredagen uppmärksammade personal på Hotel Tylösand i Halmstad ett antal maskerade män utanför byggnaden. De anställda valde då att låsa dörrarna och stänga in sig i byggnaden.
Läs mer om Halmstad och Hotel Tylösand.

Gessle bakom nya VM-låten

Per Gessle gör den nya VM-låten – till bordtennis-VM i Halmstad.Låten heter Name you beautiful och framförs tillsammans med Helena Josefsson.– När jag fick förfrågan att skriva den officiella sången för turneringen så fanns det ingen tvekan, säger Gessle till 24Halmstad.
Per Gessle oväntade steg – gör VM-låten i pingis
Per Gessle står bakom den officiella låten till bordtennis–VM i Halmstad.– När jag fick förfrågan att skriva den officiella sången för turneringen så fanns det ingen tvekan, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.
Läs mer om Halmstad, Per Gessle och VM-låten.
Två lastbilar har frontalkrockat
Två lastbilar har frontalkrockat på Knäredsgatan i Halmstad.– Det är inga direkta personskador, säger Johan Wallin, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.
Kulturpris till Biltemas fack
Fyra arbetsplatsbibliotek med böcker och TV-spel. För det belönas fackklubben på Biltemas lager (Retlog) i Halmstad med Handelsanställdas Kulturpris.
Läs mer om Halmstad och TV-spel.
"Jag rökte på i USA" - döms ändå
Tingsrätten köpte inte att 21-åringen hade rökt cannabis i USA dagarna innan han stoppades av en polispatrull i Halmstad. Det var i juli i fjol som mannen stoppades i poliskontroll.
Läs mer om Halmstad och USA.
Halmstad nära jättefiasko
Superettan-laget Halmstads BK var nära jättefiasko mot division 1-klubben Oddevold.Då klev Kosuke Kinoshita fram och stötte in ett inlägg från Pontus Silfwer.
Om att sätta Halmstad på kartan
Halmstad. Vad har Najaden och Destination Halmstad gemensamt? Kanske att leverera något som skulle få folk i landet att vilja besöka Halmstad.
Mål i debuten för poängkungen
Tingsryds nyförvärv från Halmstad presenterade sig med mål i sin första match.Men Erik Borgs framgång till trots så föll Tingsryd borta mot Västervik.– Jag har svårt att glädjas åt mitt mål eftersom vi förlorar, säger Borg.Nu tvingas laget slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.
Läs mer om Borg.Nu, Halmstad, Tingsryd och Västervik.
Mål i debuten för poängkungen
Tingsryds nyförvärv från Halmstad presenterade sig med mål i sin första match.Men Erik Borgs framgång till trots så föll Tingsryd borta mot Västervik.Nu tvingas laget slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.
Läs mer om Halmstad, Tingsryd och Västervik.Nu.
Cyklist och bilist kolliderade i trafiken
En bilist och en cyklist har på onsdagsmorgonen kolliderat på Hederstiernas gata i Halmstad.Larmet kom in till SOS vid 06.30-tiden och både ambulans, räddningstjänst och polis har kallats till platsen.
Läs mer om Halmstad.Larmet.
Forskare slår ett slag för fjärrvärmen
Det finns otroligt mycket värmeöverskott i vårt samhälle - som går att använda en gång till, menar forskare vid Högskolan i Halmstad. - Fjärrvärme innebär en stor samhällsekonomisk vinst, säger Sven Werner, professor i energiteknik.
Läs mer om Halmstad, Högskolan och Sven Werner.
Nu är det klart: Darin till Solgården i sommar
Nu är den första artisten bokad inför sommarens spelningar på Solgården. Det är Darin som kommer till Halmstad i samband med sin stora Sverigeturné.
Åldrings vapensamling blev polisärende
En äldre vapensamlares flytt till ett äldreboende i Halmstad blev ett ärende för polisen.
Läs mer om Halmstad.
Man knivskuren av maskerade män
Polisen i Halmstad jagar två män som knivskurit en man i 40-årsåldern, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Halmstad och Kvällsposten.
JUST NU: Polis jagar maskerade knivmän
En man i 40-årsåldern blev sent på lördagseftermiddagen knivskuren i axeln av två maskerade män som trängde sig in i hans och familjens bostad i Halmstad.Mannens svärmor skadades också i tumultet innan angriparna flydde.Händelsen rubriceras som mordförsök.
Uppgifter: Malmö FF intresserat av Tim Sparv
Mellan 2007 och 2009 tillhörde Tim Sparv Halmstad. Sedan har mittfältaren, med 51 landskamper för Finland på meritlistan, gått vidare till Groningen, Greuter Fürth och Midtjylland, där han nu varit sedan 2014.
Thaiboxningsgalan sänds direkt i HP-tv
Boxningsringen är på plats. Omklädningsrummen är klara. - Nu ska bara bälten och pokaler upp så att vi får in lite kultur i väggarna, säger Erik Bengtsson inför Halmstad Muay Thais öppning av sina nya lokaler.
Läs mer om Erik Bengtsson och HP-tv.
Arch Enemy till Lokomotivet
Den 5 juli kommer death metal-bandet Arch Enemy till Lomomotivet. Arch Enemy grundades 1996 i Halmstad av svenske gitarristen Michael Amott.
Vi är ingen storstad - låt oss använda oss av det
Kollektivtrafik. Halmstad är ingen storstad. Vi har alla möjligheter i världen att vara proaktiva för ett ökat resande och ett smidigare resande med kollektivtrafiken!