Halmstad

Cyklist påkörd – till sjukhus i ambulans

En cyklist har förts till sjukhus efter en kollision i Halmstad.Enligt polisen blev cyklisten påkörd av en bil.Cyklisten har transporterats till sjukhus i ambulans.
Läs mer om Halmstad.Enligt.

Små barn räddades ur överhettad bil

Tre mycket små barn räddades på onsdagseftermiddagen ur en överhettad, parkerad bil utanför Ica Maxi på Kristian IV:s väg i Halmstad.– Innan polis kom fram hade en man lyckats få upp dörren med hjälp av ett grillspett, säger Jenny Widn vid polisens ledningscentral i Region väst.Det ena barnet är bara fem dagar gammalt. Båda föräldrarna misstänks nu för brott.
Läs mer om Halmstad, Ica Maxi, Jenny Widn och Region.
Småbarn lämnade i het bil i Halmstad
Tre små barn, varav ett spädbarn, har hittats i en varm bil på en parkeringsplats utanför en stormarknad i Halmstad. Även om två rutor var nervevade en liten bit ska det ha varit mycket varmt i bilen.
Läs mer om Halmstad.
Två personer bitna av hund – behövde sjukhusvård
Polisen larmades under måndagskvällen till Vallås, i Halmstad.Två personer har blivit bitna av en lösspringande hund.Båda personerna uppsökte sjukhus för vård.
Läs mer om Halmstad.Två.

Efter mordet – hoten mot Albins mamma och syster

En 20-årig man dömdes under måndagen för mord på Albin Einarsen, 16, i Halmstad.Samtidigt har Albins närmaste familj utsatts för allvarliga hot.Under helgen fick polisen information om hoten och nu får de anhöriga personskydd.–Det här mordet har diskuterats vill och brett bland unga människor i Halmstad sedan det inträffade. Det har blivit grupperingar. Och nu är det någon som har uttryckt ett hot, säger målsägarbiträde Anders Roy.
Jordans vittnesmål efter huliganattacken
Nu ska Jordan Larsson beskriva för tingsrätten i Helsingborg hur han upplevde huliganattacken i kvalmatchen mot Halmstad i höstas.Alla 13 huliganer som identifierats är åtalade och ställs inför rätta.– Vi har jobbat nära polisen, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.
Fyra år för mord på 16-åring
En 20-årig man dömdes på måndagen till fyra års fängelse för mord i Halmstad tingsrätt, rapporterar Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Mordet på Albin: Besked väntas klockan 15.30
Under måndagen avslutades rättegången kring det misstänkta mordet på 16-årige Albin Einarsen i Halmstad.Åklagaren har krävt att den 20-åring som åtalats för mord döms till 4-5 års fängelse.Ett beslut om huruvida 20-åringen ska vara fortsatt häktad väntas när rätten återsamlas klockan 15.30.
Mållöst och formsvagt i Halmstad
Inga förlorare på Örjans Vall, ett fall framåt – men varken Halmstad eller Örebro är nog nöjda med en poäng. Två lag i behov av segrar spelade 0–0. – Vi skulle ha haft tre poäng, säger HBK-målvakten Isak Pettersson till C More.
Läs mer om C More, Halmstad och Örebro.
E6 stängdes av efter mc-olycka
Trafiken på E6 utanför Halmstad stängdes av på lördagen efter en mc-olycka.Föraren har körts till sjukhus med oklara skador.
Läs mer om Halmstad.
Femåring hittades under vattnet på utomhusbad
En liten pojke räddades på fredagen efter ett drunkningsdrama i Halmstad.Pojken var medvetslös när han upptäcktes under vattnet men efter en stund fick han tillbaka medvetandet.Han fördes därefter till sjukhus för vård och observation, skriver SVT Nyheter Halland.
Läs mer om Halmstad.Pojken.
Knivbeväpande män jagas av polisen efter kioskrån
En kiosk i Halmstad utsattes på fredagskvällen för ett rån.Enligt polisen hotade två killar personalen med en kniv.
Läs mer om Halmstad.
JUST NU: Åklagaren kräver fängelse för Albin-mordet
Åklagaren Gisela Sjövall kräver att 20-åringen som åtalats för mordet på 16-årige Albin Einarsen i Halmstad döms till 4-5 års fängelse för brottet.Rättegången i det uppmärksammade målet fortsatte under fredagen och visade upp ny dramatik - för tredje gången under förhandlingen fick en ambulans hämta en anhörig som kollapsade i rättssalen.
En person till sjukhus efter krock
En person har förts till sjukhus efter en trafikolycka.Två bilar krockade i en korsning i Halmstad.
Läs mer om Halmstad.
De var bäst när BK Häcken slog HBK
BK Häcken har fått upp farten och slog Halmstad med 2-1.Här är spelarbetygen enligt GT:s jury.
Läs mer om HBK och Halmstad.
Lindgren firade första allsvenska målet
Tillbaka efter två matchers avstängning. Det firade veteranen Rasmus Lindgren med tre poäng – och sitt första allsvenska mål i karriären. Häcken slog Halmstad med 2–1 och hakade på i den allsvenska toppen. – Det är alltid en extra krydda när man får göra mål, säger Lindgren.
Läs mer om Halmstad och Lindgren.
Häcken vände och vann mot Halmstad
Häcken hakar på i toppstriden.Klacka... jag menar tacka - Rasmus Lindgren för det.Försvararen klackade in segermålet när Häcken vände och vann med 2-1 mot Halmstad.
Läs mer om Halmstad och Häcken.
DN-elvan omgång 8: Hamad gjorde vad han lovade
Målvakt Oscar Linnr, AIK Försvar Sauli Väisänen, AIK Niklas Gunnarsson, Djurgårdens IF Oscar Pehrsson, IK Sirius Marcus Danielsson (3), Gif Sundsvall Mittfält Jiloan Hamad (2), Hammarby IF Oscar Lewicki, Malmö FF Christer Gustafsson (2), IK Sirius Niclas Eliasson (3), IFK Norrköping Anfall Moses Ogbu, IK Sirius Marcus Rosenberg (2), Malmö FF Omgångens lirare Jiloan Hamad i stort sett lovade att göra mål i Halmstad, han gjorde två när Hammarby vann med 2–1.
Hamad borta mot Malmö FF
Mittfältaren Jiloan Hamad finns inte med i Hammarbys trupp till onsdagens möte med Malmö FF. Den muskelskada han ådrog sig i bortamötet med Halmstad i helgen sätter stopp, sedan en första läkarundersökning genomförts.
Läs mer om Halmstad och Malmö FF.
Hamad matchvinnare – och skadad
Med två mål såg Jiloan Hamad till att Hammarby hade 2-0 mot Halmstad redan efter elva minuter. Men efter en timmes spel blev han skadad och riskerar att missa onsdagens match mot serieledande Malmö FF.
NOA BACHNER: Är något lag lika förbättrat som Hammarby?
Välkommen till Örjans Vall! Här är din bonusgåva.Hammarby tackade och tog emot, Halmstad fick spela ännu en match i uppförsbacke.Det är inte fotboll som serveras med champagne, men frågan är om något lag i hela serien är lika förbättrat som Bajen?
Läs mer om Bajen, Halmstad och Hammarby.
Dubbel målsucc för Hammarbys Hamad
Jiloan Hamad har presenterat sig på allvar i Bajen-tröjan.Hammarbys stjärnförvärv satte två snabba mål borta mot Halmstad – hans två första sen återkomsten till allsvenskan.– Oj, vad skickligt av Hamad, säger experten Anders Andersson i C More.
Läs mer om C More, Halmstad och Hamad.
Bunden och hotad av sin sexpartner
Två män som fått kontakt på nätet träffades hemma hos den ene i Halmstad för att ha sex. Men gästen band sin värd, hotade honom med kniv och stal hans bankkort och kod.Nu har den våldsamme besökaren dömts till ett års fängelse.
Läs mer om Halmstad.
MFF-stjärnan jagas – han kan bli nyckel
Efter fyra mål, cykelsparken mot Halmstad och en allt viktigare roll i Malmö FF är Pawel Cibicki stekhet.Så stekhet att Ajax för första gången på länge skickade Zlatan-upptäckaren John Steen Olsen till Swedbank stadion för att kolla Cibicki i matchen mot Djurgården.– Jag vet att det finns bra klubbar som följer mig, säger Pawel Cibicki.