Halmstad

Köpte med mig 24 liter när jag flyttade

Han är en av Tre Kronors absolut främsta spelare genom tiderna.Med glimten i ögat har han dessutom byggt upp sitt varumärke med en konstig dialekt, en vild målgest och genom att vara en jäkla kämpe.Här berättar Jonas Bergqvist om jobbet som bankdirektör i Halmstad, vänskapen med landslagsikonerna – och eksemen som höll på att knäcka honom.– Jag hade eksem från topp till tå. Min fru bytte lakan varje dag, när jag blött på natten och fastnat i lakanen så hon fick ta blomsprutan.
Läs mer om Halmstad.

Så har det gått för alla lag som åkt ur allsvenskan

Efter kvalmissen mot Trelleborg på söndagen följer Jönköpings Södra med Halmstad och AFC Eskilstuna till superettan. Hur har det gått för alla lag som tidigare spelat i allsvenskan?
Läs mer om Halmstad och Trelleborg.
Störningar i tågtrafiken
Sent på lördagskvällen är det störningar i tågtrafiken norr om Helsingborg.Öresundstågen mellan Halmstad och Helsingborg kan inte passera vid Förslöv–Kattarp eftersom det är människor som rör sig på spåren.
Halmstad rustar hamnen med barriär mot klimathot
Halmstad hamn står väl rustad inför höstens oväder med en helt ny klimatanpassad barriär mot havet. Med hjälp av förhöjda ytor, vallar och skyddsmurar ska hamnen klara 25 års klimatförändringar.

Christinas hyra ökar – med 640 procent

Christina Holmqvist äger en mindre villa i centrala Halmstad.Tomten hyr hon av kommunen – och nu vill de höja hyran – från 9686 kronor till 72 268 kronor per år.– Det är en höjning med 640 procent och det är ju inte rimligt! Nu är jag rädd att jag måste hyra ut huset för jag förstår inte var jag ska få pengarna från, säger Christina.
Läs mer om Christina och Halmstad.Tomten.
Man beställde hem doping – frias i rätten
Enligt åklagaren skickade den 21-årige mannen sin pappa för att hämta ut ett paket med dopingpreparat.Vad han inte visste var att tullen upptäckt det olagliga pulvret – och satt span på paketet.Nu frias 21-åringen vid Halmstad tingsrätt eftersom det inte gått att bevisa att han visste vad som var i försändelsen.
Läs mer om Halmstad.
Bekräftat: Halmstad värvar Peter Larsson
Halmstads BK värvar både Peter Larsson och Thomas Boakye.Nu är drömscenariot för den förre HIF-kaptenen att både Halmstad och Helsingborg går upp nästa år.– Jag tror att jag kommer spela allsvenskt med HBK, säger Peter Larsson.
Elina klämdes fast mellan tågdörrarna: Fick panik
När Elina Sjögren klev av tåget på stationen i Halmstad stängdes dörrarna – och hon naglades fast.– Jag fick panik. Jag tänkte bara inte tåget börjar rulla nu. Och vad hade hänt om det varit ett litet barn eller någon äldre sjuk person som klämts i stället för jag? frågar hon sig.
Läs mer om Halmstad.
Larm om misstänkt brand i ladugård
Räddningstjänsten i Halmstad i Halland har ryckt ut på ett brandlarm som rör en ladugård.Det ska ryka från fastigheten.Omfattningen på den eventuella branden är inte klar än.
Läs mer om Halland och Halmstad.
Hästtransport välte i det hala väglaget - räddningsinsats pågår
En personbil med hästsläp ska ha vält på länsväg 678 vid Slättåkra utanför Halmstad.Olyckan inträffade strax efter klockan tio på söndagsförmiddagen. I transporten ska det finnas en häst.
Läs mer om Halmstad.Olyckan och Slättåkra.
Här är pojken som inte får heta Pilzner
Lillgrabben i familjen Johannesson har fått nobben av Skatteverket. Han får inte heta Pilzner, som föräldrarna vill.Namnet är förknippat med alkohol och kan antas leda till obehag.– Vi ska överklaga, säger pappa Matz Pilzner Johannesson, 53, i Halmstad.
Ung mopedist hotade bilist med pistol
En pojke i 15-årsåldern i Halmstad greps som misstänkt för grovt olaga hot efter att en bilist hade blivit hotad med en soft air gun.– Det var kanske bara ett obetänksamt pojkstreck men bilisten trodde det var ett riktigt vapen, säger Peter Adlersson vid ledningscentralen för polisen i Region väst.
Läs mer om Halmstad, Peter Adlersson och Region.
Stjärnskottet klar för ny allsvensk klubb
Det har varit klart länge men nu är det klart.Halmstad BK:s målvaktstalang Isak Pettersson har presenterats som IFK Norrköpings senaste nyförvärv.– Fantastiskt kul att vara här, säger Pettersson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Isak Pettersson och Pettersson.
Bajen slutade inte som planerat
Redan klart för nedflyttning. Halmstad avslutade ändå sin allsvenska sejour i stil. Nästjumbon kraschade Hammarbys avslutningsfest på Tele 2 arena. – Det var nästan lite pinsamt, sade Hammarbybacken Bjørn Paulsen efter 1–3.
De var bäst – Lindblad summerar Allsvenskan
Årets allsvenska var inte ens spännande. Malmö säkrade guldet för länge sedan och i botten stod det också tidigt klart att Athletic Eskilstuna och Halmstad inte räckte till. Här är säsongens toppar, floppar, elva och genomgång av vårens tips.
13-årig flicka hotad av knivman utanför Netto
En man hotade på lördagen flera personer utanför Netto i Halmstad.Mannen var beväpnad med kniv och uppträdde hotfullt mot flera personer.Bland annat en 13-årig flicka.
Läs mer om Halmstad.Mannen och Netto.
Bil körde in i Hemköp
En bil körde vid 17-tiden in i en Hemköpbutik i Halmstad.Enligt polisen kördes bilen in i butikens fasad.Bakom ratten satt en person i 75-årsåldern.– Det är en anmälan om trafikolycka skriven men det finns ingen misstanke om brott, säger Ulla Brehm på polisens ledningscentral.
Misstänkt bedragare lurade säljare på bilar
Den notoriske bedragaren letade upp sina offer på Blocket.Därefter lurade han säljarna på bilar värda tiotusentals kronor.Nu åtalas han vid Halmstad tingsrätt för flera fall av bedrägerier och olaga hot.
Läs mer om Blocket.Därefter och Halmstad.
Gömde startpistol i Bandidos pannrum
När polisen gjorde en razzia mot mc-gänget Bandidos i Halmstad hittades en startpistol med pepparpatroner undangömd i pannrummet.– Jag hade haft den för att spela in en film om Bandidos, hävdade en 50-årig man i Halmstad med koppling till gänget.Han har dömts för vapenbrott och både pistolen och ammunitionen har förverkats.
Läs mer om Halmstad.
Ung man svårt knivskuren
Polis larmades under fredagskvällen till ett område i centrala Halmstad. På platsen hittades en svårt knivskuren man i 20-årsåldern.En person är nu anhållen misstänkt för mord.
Läs mer om Halmstad.
Polisens varning: Här härjar ligorna mot äldre
En våg av stölder mot äldre har dragit in över Halmstad och Laholm – och polisen varnar för att ligorna kan slå till på andra håll i Sverige.Det har handlat om fickstölder på Rusta, Biltema och i större livsmedelsbutiker.– Gärningspersonerna ger sig på äldre, för att de har svårare att freda sig, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region väst.
Brand i villa – lågor slår ut genom taket
Räddningstjänsten har larmats om en brand i en villa i Hylte utanför Halmstad på torsdagskvällen.Enligt larmet slår det ut lågor genom taket.
Läs mer om Halmstad och Hylte.
Cyklist till sjukhus efter påkörning
En cyklist har blivit påkörd av en bil på en ort utanför Halmstad.Cyklisten fördes till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Halmstad.Cyklisten.
Stor bilbrand: Någonting som sprängdes
Tre bilar brann vid Andersberg i Halmstad på tisdagskvällen.Räddningstjänsten arbetar aktivt med att släcka fordonen.– Vi fick tidvis ta skydd vid släckningsarbetet, någonting sprängdes men vi vet inte vad det var som small, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.
Läs mer om Andersberg, Halmstad och Johan Wallin.