Halmstad

HBK allt närmare superettan – arenan fick utrymmas

När det var åtta minuter kvar av ordinarie tid gick brandlarmet ljöd på Örjans Vall. Hela arenan fick utrymmas. Men det var inte för att Halmstad var glödheta i sin jakt på ett segermål.
Läs mer om Halmstad.

HBK allt närmare superettan – brandlarm bröt matchen

När det var åtta minuter kvar av ordinarie tid gick brandlarmet ljöd på Örjans Vall. Hela arenan fick utrymmas. Men det var inte för att Halmstad var glödheta i sin jakt på ett segermål.
Läs mer om Halmstad.
Fick fly arenan – efter brandlarm
Matchen mellan Halmstad och Kalmar FF fick brytas.Publiken fick lämna arenan – efter att en brand brutit ut.– Jag kan inte sitta kvar här, nu måste jag lämna, säger kommentatorn Patrik Westberg i C More.
Allsvenska matchen bröts – brand på arenan
Matchen mellan Halmstad och Kalmar har avbrutits på grund av en brand på arenan.
Läs mer om Halmstad och Kalmar.

Det är två spännande kandidater

Ren Jensen lämnar sportchefsjobbet i Halmstad – lämnar själv förslag på tänkbara ersättare
Läs mer om Halmstad.
Seger i debuten för Sead Haksabanovic
Han värvades från Halmstad för 35 miljoner kronor.Under tisdagskvällen debuterade Sead Haksabanovic, 18, från start när West Ham slog ut Bolton i Ligacupen.
Anlagd brand vid förskola
Vid 19.30-tiden larmades polisen om en brand i en byggnad i Oskarström, Halmstad kommun.När de kom till platsen visade det sig vara en bil som brann nära en förskola.Polisen misstänker nu att branden är anlagd.– Den har brunnit ut helt, säger John Kvarnhäll, brandmästare vid Halmstad räddningstjänst.
Hund vårdas akut – flög ut genom fönstret i trafikolycka
Vid 13.47 larmades polisen om en trafikolycka på E6 mellan Kvibille och Getinge, Halmstad kommun.Enligt polisens uppgifter ska inga personer ha kommit till skada.I olyckan flög dock en hund ut genom bakrutan och är nu förd till djursjukhus.Bilen behöver även bärgas.
Läs mer om Getinge, Halmstad och Kvibille.
Supervassa insatsen – slog Elitloppshästar
Västerboonthenews tog skalpen på ett par elitloppshästar i Halmstad.Han vann smått överlägset från ledningen och tjänade 125 000 kronor.- Han känns piggare och fräschare än någonsin, berömde segerkusken Johnny Takter.
Eddahri frustrerad: Vi bränner för många chanser
AFC tog inte chansen att passera Halmstad i tabellen. Laget är kvar på sista plats efter förlusten hemma mot Sundsvall och närmar sig Superettan allt mer. Efteråt var Omar Eddahri frustrerad över en utebliven straff och alla missade chanser.
Handbollsklubbens premiär i fara – hotas av konkurs
Drott är i ekonomiska bekymmer. Nu riskeras seriepremiären.Teknik- och fritidsnämnden i Halmstad träffas under måndagen för att diskutera klubbens framtid.– Vi vill veta att det finns bärkraft i föreningen, säger fritidsnämndens ordförande Lars Püss (M) till Sveriges Radio.
Läs mer om Halmstad.
Flera bilar inblandade i trafikolycka i på E6
Flera bilar är inblandade i en trafikolycka på E6 vid Laxvik i Halmstad.Larmet kom in till polisen klockan 15:55 på måndagen.Trafiken är helt stängd i norrgående riktning.
Läs mer om Halmstad.Larmet och Laxvik.
Storspelande AIK helt överlägsna mot Halmstad
AIK visade att storspelet mot Hammarby inte var någon tillfällighet. I hemmamatchen mot Halmstad lyckades man dessutom med målskyttet och vann med 4-1 (4-0) inför 10 342 åskådare i Friends arena.
Läs mer om Halmstad och Hammarby.
AIK jagade bort hemmaspöket
AIK hade inte vunnit hemma på två månader. Men mot allsvenskans nästjumbo Halmstad lossnade det. – Det lossnade för att vi inte tänkte på att göra mål utan på att spela bra fotboll, säger Henok Goitom efter 4–1.
Läs mer om Halmstad och Henok Goitom.
AIK mosar Halmstad – hela 4-0 i halvtid
AIK står för en maktdemonstration mot Halmstad.Redan efter en halvlek leder AIK med hela 4-0.
Läs mer om AIK, Halmstad och Halmstad.Redan.
Vi får skylla oss själva att vi inte är med där
AIK är borta från guldstriden.Nu är målet i stället att komma före Djurgården - och att ta en Europaplats.Mot Halmstad är det bara tre poäng som räknas.- Vi ska släppa på det och köra full fart framåt, säger Per Karlsson.
Ytterst tveksamt om han spelar...
Chinedu Obasi tränade för full under fredagen.Men det ser ändå ut som om AIK får klara sig utan anfallsstjärnan mot Halmstad på söndag.- Ytterst tveksamt om han spelar redan i helgen, säger AIK:s tränare Rikard Norling.
Läs mer om AIK, Halmstad och Rikard Norling.
Ingrep och räddade rullstolsburen kvinna
En rullstolsburen kvinna attackerades på torsdagseftermiddagen av en man i Halmstad. Men en förbipasserande ingrep och slängde in angriparen i ett buskage.– Han ska ha sagt nu får det väl ändå vara nog, berättar Ulla Brehm vid ledningscentralen för polisen i Region väst.
Läs mer om Halmstad, Region och Ulla Brehm.
Kattungar dumpades i skogen – räddades
En kilometer in i skogen hade någon dumpat de tre små kattungarna.Lyckligtvis hittade en kvinna katterna och lämnade in dem till ett katthem i Halmstad.– De pep desperat och var väldigt hungriga och tunna. Vi har fått in omkring 15 dumpade katter på bara en månad, säger Mia Carlsson, volontär på Kattfotens katthem.
Läs mer om Halmstad och Mia Carlsson.
Elev gripen efter skolhot i Halmstad
En högstadieelev i Halmstad har gripits efter ett hotfullt inlägg i sociala medier. Han lade ut en bild i en sluten grupp där han poserade med ett vapenliknande föremål, berättar skolområdeschef Magnus Rudgard för TT.
Läs mer om Halmstad.
Mördade sin exfru – inlåst på livstid
En 58-årig man som sommaren 2006 knivmördade sin exfru i Halmstad vill slippa livstidsstraffet – men han får nobben.Hovrätten tycker att det är för tidigt att ge mannen ett tidsbestämt straff.
Läs mer om Halmstad.
Succlånets pik till AIK i Europajakten
Ahmed Yasin tog Häcken till andraplats efter ett mål och en assist mot Halmstad.Men succlånet lägger ingen vikt vid att hans framfart hotar AIK:s Europa League-förhoppningar.– Då skulle de inte lånat ut mig från första början, säger Yasin med ett leende.
Rangies första mål sedan comebacken
Nu är han tillbaka på allvar.Mathias Rangie gjorde sitt första allsvenska mål sedan återkomsten till Häcken när Hisingslaget slog Halmstad med 3-0 på bortaplan.
Läs mer om Halmstad, Hisingslaget och Häcken.
Äldre blev fotograferade i smyg på boende
Boende och personal på ett äldreboende blev fotograferade utan kännedom av en okänd person.Därefter skickades bilden till en före detta enhetschef. Nu har ärendet anmälts till polisen och IVO.– Jag har aldrig varit med om en sån här situation förut, säger Gabriela Arvidsson, myndighetschef på hemvårdsförvaltningen i Halmstad.
Läs mer om Gabriela Arvidsson, Halmstad och IVO.
Strömavbrott i stora delar av Halmstad
Stora delar av centrala Halmstad är under torsdagen drabbade av strömavbrott.Cirka 13 000 kunder beräknas vara utan el.Det var vid 13.40-tiden som strömavbrottet slog till.
Läs mer om Halmstad.