Hamza yalcin

Ambassadör har träffat gripne svensken i Spanien

Hamza Yalcin, svensken som riskerar att lämnas ut till Turkiet, har fått besök av Sveriges ambassadör i Spanien.Om 61-åringen skickas till Turkiet kan han dömas till 22,5 års fängelse.Nu berättar hans vän om hur den frihetsberövade journalisten mår i häktet i Barcelona.
Läs mer om Barcelona, Spanien, Spanien.Om och Turkiet.

Artikeln som får Turkiet att se rött

Här är artikeln som den turkiske presidenten Erdoan inte tål och som landet kallar för en brottslig förolämpning.Det är en av de 20 texter som har fått den svenske journalisten Hamza Yalcin internationellt efterlyst för terrorism av Turkiet och gripen i Spanien.
Läs mer om Erdoan, Hamza Yalcin, Spanien och Turkiet.
Världskänd jurist stöder gripen svensk i Spanien
Den svenske journalisten Hamza Yalcin, som gripits i Spanien, får stöd av en känd spansk jurist.Förre domaren Baltasar Garzn kräver att svensken omedelbart ska släppas – och inte utlämnas till Turkiet som anklagar honom för terrrorism.Garzn blev världsberömd när han fick Chiles diktator Pinochet gripen och hans ord väger tungt i Spanien.
Här är Turkiets anklagelser mot gripne Hamza Yalcin
Den svenske journalisten Hamza Yalcin som nyligen frihetsberövats i Spanien har fått träffa sin advokat.Kvällsposten har kommit över dokumenten där det framgår vad svensken anklagas för.
Läs mer om Hamza Yalcin och Spanien.

Yalcin överklagar häktningen

Den fängslade svenske författaren Hamza Yalcin överklagar den spanska häktningen. På torsdagsmorgonen lämnade hans advokat David Aranda in handlingarna till domstolen.
Läs mer om David Aranda och Hamza Yalcin.
UD har träffat gripen författare
Personal från Sveriges konsulat i Barcelona har nu träffat den gripne författaren Hamza Yalcin. Den 59-årige svensken har fått en advokat och uppges må bra.
Läs mer om Barcelona och Hamza Yalcin.
Låt inte Hamza Yalcin hamna i Turkiets klor
En svensk journalist har gripits i Spanien efter en internationell efterlysning initierad av Turkiet.Låt inte ännu en svensk tystna i ett utländskt fängelse, skriver Karin Olsson.
Erdoan visar fullständig brist på respekt
En svensk-turkisk författare har gripits i Barcelona, på uppmaning av turkiska myndigheter, uppger TT. Författaren Hamza Yalcin misstänks enligt uppgift för att ha organiserat terrorhandlingar. Men svenska rättighetsorganisationer oroas över turkiska myndigheters användande av terroranklagelser för att tysta kritiker.
Läs mer om Barcelona.