Hamza yalcin

Hamza Yalcin inte längre efterlyst av Interpol

Svensk-turkiske författaren och journalisten Hamza Yalcin greps i Spanien sedan Turkiet utfärdat en arresteringsorder mot honom. Nu är han inte längre efterlyst av Interpol, uppger Hamza Yalcin själv.

Svensk journalist stämmer nu Turkiet och Interpol

Svensk-turkiske Hamza Yalcin har plockats bort från Interpols register.Journalisten som satt häktad i Barcelona misstänks inte längre för terrorism.Nu tänker han stämma Interpol och Turkiets regim som efterlyste honom.– Det ska kosta att missbruka Interpol för att tysta oppositioner, säger han.
Läs mer om Barcelona, Interpol och Turkiet.
Hamza Yalcin om tiden i det spanska fängelset
Glöm inte din pappa.Så inledde Hamza Yalcin ett brev i fängelset under hotet att bli utlämnad till Turkiet.Nu har journalisten kommit hem till friheten i Halmstad.När vi möter honom berättar han om hur han misshandlades av spanska vakter och funderar en stund på om det verkligen är värt att fortsätta arbetet.
Fängslad författare tillbaka i Sverige
Den svenske författaren och journalisten Hamza Yalcin har landat på Kastrups flygplats utanför Köpenhamn efter att ha varit frihetsberövad i Spanien.Nu är det bara ett steg kvar innan han kan återförenas med sin familj – tåget till Halmstad.

Hamza Yalcin tillbaka i Sverige: Det är över

Den svenske författaren och journalisten Hamza Yalcin har landat på Kastrups flygplats utanför Köpenhamn efter att ha varit frihetsberövad i Spanien. Nu är det bara ett steg kvar innan han kan återförenas med sin familj – tåget till Halmstad.
Svensk författare utlämnas inte till Turkiet
Svenske författaren Hamza Yalcin kommer inte att utlämnas till Turkiet, har Spaniens regering beslutat enligt svenska UD.
Läs mer om Hamza Yalcin och Turkiet.
Svenske författaren Hamza Yalcin utlämnas inte
Svenske författaren Hamza Yalcin kommer inte att utlämnas till Turkiet, har Spaniens regering beslutat enligt svenska UD.
Läs mer om Hamza Yalcin och Turkiet.
Fängslade författaren: Jag hade tappat hoppet
Spanska myndigheter har försatt den svenske författaren Hamza Yalcin på fri fot. – Det känns bra och jag försöker vänja mig vid det nya läget just nu, säger han i telefon till TT.
Läs mer om Hamza Yalcin.
Frisläppta journalisten till DN: Nu fortsätter kampen
SANT ESTEVE SESROVIRES. Jag vill tacka för allt stöd och solidaritet – nu fortsätter kampen, sade den 59-årige svensk-turkiske författaren och journalisten Hamza Yalcin till DN när han på torsdagskvällen fick lämna fängelset Brians 1 några mil utanför Barcelona där han hållits frihetsberövad sedan i början av augusti.
Läs mer om Barcelona och Hamza Yalcin.
Fängslad svensk journalist friges
Den svensk-turkiske journalisten Hamza Yalcin släpps efter att ha suttit frihetsberövad i Spanien sedan augusti. Frigivningen sker i väntan på slutgiltig dom, uppger SVT Nyheter.
Läs mer om Hamza Yalcin och Spanien.
Svensk-turkiske journalisten Hamza Yalin frigiven
Den svenske författaren Hamza Yalcin, som suttit fängslad i Spanien efter en internationell arresteringsorder utfärdad av Turkiet, har släppts, rapporterar SVT Nyheter.
JUST NU: Nu friges svenska journalisten Hamza Yalcin
Nu friges journalisten Hamza Yalcin från Halmstad, som suttit frihetsberövad i Spanien.Hamza Yalcin greps i augusti, misstänkt för att leda en terrororganisation, skriver SVT.– Det är dumheter för jag har ingen sådan åsikt och inte något sådant mål heller, har Hamza Yalcin tidigare sagt till SVT Halland.
Svensk riskerar utlämning från Spanien till Turkiet
Inom två dagar riskerar svensken Hamza Yalcin att utlämnas från Spanien till Turkiet. Det är bråttom, varnar katalanska PEN:s ordförande Carme Arenas från Barcelona. Samtidigt protesterar Sveriges och Tysklands utrikesministrar i ett gemensamt brev mot att Interpol används för att gripa människor av politiska skäl.
Efter 21 dagar i fängelse – kritik mot Wallström
Svensk-turkiske Hamza Yalcin har suttit i spanskt fängelse i 21 dagar.För att Turkiet begärt honom utlämnad.Nu reser journalisten Kurdo Baksi till Spanien för att försöka få sin vän villkorligt frigiven.– Det är tydligt att Sveriges tysta diplomati inte fungerar, säger Baksi.
Ska jag utlämnas till en despot, Margot Wallström?
Svensk-turkiske journalisten Hamza Yalcin hade ingen aning om att han var internationellt efterlyst av Turkiet när han greps på sin semester.Nu skriver han själv från häktet i Barcelona om hur Erdogan vill tysta honom och besvikelsen över Sveriges långsamma agerande.
Ambassadör har träffat gripne svensken i Spanien
Hamza Yalcin, svensken som riskerar att lämnas ut till Turkiet, har fått besök av Sveriges ambassadör i Spanien.Om 61-åringen skickas till Turkiet kan han dömas till 22,5 års fängelse.Nu berättar hans vän om hur den frihetsberövade journalisten mår i häktet i Barcelona.
Läs mer om Barcelona, Spanien, Spanien.Om och Turkiet.
Artikeln som får Turkiet att se rött
Här är artikeln som den turkiske presidenten Erdoan inte tål och som landet kallar för en brottslig förolämpning.Det är en av de 20 texter som har fått den svenske journalisten Hamza Yalcin internationellt efterlyst för terrorism av Turkiet och gripen i Spanien.
Läs mer om Erdoan, Hamza Yalcin, Spanien och Turkiet.
Världskänd jurist stöder gripen svensk i Spanien
Den svenske journalisten Hamza Yalcin, som gripits i Spanien, får stöd av en känd spansk jurist.Förre domaren Baltasar Garzn kräver att svensken omedelbart ska släppas – och inte utlämnas till Turkiet som anklagar honom för terrrorism.Garzn blev världsberömd när han fick Chiles diktator Pinochet gripen och hans ord väger tungt i Spanien.
Här är Turkiets anklagelser mot gripne Hamza Yalcin
Den svenske journalisten Hamza Yalcin som nyligen frihetsberövats i Spanien har fått träffa sin advokat.Kvällsposten har kommit över dokumenten där det framgår vad svensken anklagas för.
Läs mer om Hamza Yalcin och Spanien.
Yalcin överklagar häktningen
Den fängslade svenske författaren Hamza Yalcin överklagar den spanska häktningen. På torsdagsmorgonen lämnade hans advokat David Aranda in handlingarna till domstolen.
Läs mer om David Aranda och Hamza Yalcin.
UD har träffat gripen författare
Personal från Sveriges konsulat i Barcelona har nu träffat den gripne författaren Hamza Yalcin. Den 59-årige svensken har fått en advokat och uppges må bra.
Läs mer om Barcelona och Hamza Yalcin.
Låt inte Hamza Yalcin hamna i Turkiets klor
En svensk journalist har gripits i Spanien efter en internationell efterlysning initierad av Turkiet.Låt inte ännu en svensk tystna i ett utländskt fängelse, skriver Karin Olsson.
Erdoan visar fullständig brist på respekt
En svensk-turkisk författare har gripits i Barcelona, på uppmaning av turkiska myndigheter, uppger TT. Författaren Hamza Yalcin misstänks enligt uppgift för att ha organiserat terrorhandlingar. Men svenska rättighetsorganisationer oroas över turkiska myndigheters användande av terroranklagelser för att tysta kritiker.
Läs mer om Barcelona.