Han

Trumps besked om ubåten: Har gett order om att hjälpa

Det är nu sju dagar sedan den argentinska ubåten senast hade kontakt med omvärlden.En enorm sökinsats kammar ett 1 000 kilometer stort område i jakten på den försvunna farkosten.4 000 personer från fem länder deltar i eftersöket.President Donald Trump berättar på Twitter att han sedan länge gett order om att bistå Argentina i letandet.
Läs mer om Argentina och Twitter.
Han rekommenderade Kulturprofilen för kunglig orden
När den kände Kulturprofilen tilldelades en kunglig orden 2015 gjorde han det efter en kraftfull rekommendation från författaren Per Wästberg skrivet på Svenska Akademiens officiella brevpapper.
Läs mer om Kulturprofilen och Per Wästberg.
Engvall stämmer IFK Göteborg
När Gustav Engvall i fjol gick från IFK Göteborg till Bristol City skapade affären rubriker. Övergångssumman ska ha hamnat i agenternas fickor och Engvall hamnade i tvist med sin förra klubb rörande den andel av summan som han har rätt till. Nu stämmer Engvall sin förra klubb för att få saken avgjord i skiljedomstol.
Läs mer om Bristol City och Engvall.

Skäringers ärliga ord – efter svåra sorgen

Mia Skäringer växte upp med en alkoholiserad pappa, och förlorade honom för 10 år sedan.I Jills veranda berättar skådespelaren om den svåra uppväxttiden – och hur hon lever med sorgen.– Han var världens underbaraste person, och så drack han och så blev det jättejobbigt, säger Mia Skäringer i Jills veranda.
Läs mer om Mia Skäringer.
Årets första seger trots blytung resa
Årets första seger.Trots blytung resa.D.D. s Perseverance har mycket att hämta om han fortsätter så här.
Läs mer om Perseverance.
Chockförlust för United i Champions League
Zlatan Ibrahimovic blev historisk när han hoppade in för Manchester United i Champions League.Men han kunde inte rädda sitt lag.I stället åkte United på en chockförlust med 0-1 efter ett sent mål från Michael Lang.
Nya avslöjanden bakom Östlings avgång
Leif Östling avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv sedan han konfronterats med nya uppgifter om utländska skatteupplägg, rapporterar SVT. Att han inte tagit ut vinst från sitt Maltabolag, och därför inte ska ha behövt betala svensk skatt som han påstått, är en sanning med modifikation.
Stjärnans totala livsförändring
Som aktiv gjorde han 168 matcher som professionell fotbollsspelare.I dag handlar Philip Mulrynes, 39, liv om något helt annat.– Jag började ställa mig djupare frågor, säger Mulryne till The Times.
Läs mer om Mulryne.
Sanningen bakom Bonde-Marcus sex-t-shirt
Bonde söker fru-Marcus bar en T-shirt med ett snuskigt budskap i förra veckans avsnitt av programmet.Nu förklarar han anledningen bakom plagget:–Jag bara tog en T-shirt, jag trivs i den. Den kommer från ett band jag gillar, säger bonden.
Läs mer om T-shirt.
Riksdagstjänsteman skiljs från sina uppdrag efter anklagelser
Under gårdagen sparkades en riksdagstjänsteman knuten till Centerpartiet från sitt förtroendeuppdrag.På onsdagskvällen meddelar Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson att mannen även får avsluta sin tjänst som politiskt sakkunnig.– Vi har kommit överens om att han slutar sin tjänst efter november, säger han.
Våldtäktsmisstänkt fick jobba på akuten – Sös kritiseras
Den läkare som utreddes för en misstänkt våldtäkt placerades i en tjänst där han riskerade att möta patienter som blivit våldtagna. Enda motkravet var att han skulle diskutera med sin chef om vad som var lämpligt i olika situationer. Södersjukhuset vet inte i dag om han behandlat patienter som våldtagits.
Knäexperten förbluffad över Zlatans comeback
Zlatan Ibrahimovic har gjort comeback på rekordtid.Det har gått så snabbt att den danska kirurgen Klaus Harager på privatsjukhuset Aleris-Hamlet i Köpenhamn inte kan förstå hur det gått till.– Ofta tar en sådan skada ett helt år att komma tillbaka ifrån, säger han till Ekstrabladet.
Här blir den värsta mardrömmen sann
Här slår den värsta mardrömmen in.Jättetalangen Fredrik Samuelssons stav gå av – mitt under ett hopp.Men han klarade sig utan några skador.– I efterhand är jag bara glad att det hamnade på film, säger Samuelsson.Se olyckan längre ner i artikeln!
Läs mer om Samuelsson.Se.
Jag kan aldrig få min bror och min pappa tillbaka
Admir Buljubasic väntade sig ingenting annat än en fällande dom mot krigsherren Ratko Mladic. Det är bra för historieskrivningen menar han men tycker samtidigt att det livstidslånga straffet inte är tillräckligt. – Jag kan aldrig få min bror och min pappa tillbaka, säger han.
Läs mer om Ratko Mladic.
Svenskarna på bänken för Manchester United
Zlatan Ibrahimovic tar plats på bänken i Champions Leaguemötet mot Basel.Där får han svenskt sällskap i form av Victor Nilsson Lindelöf.Jos Mourinho väljer i stället att spela med Chris Smalling och Marcos Rojo som mittbackar.
Läs mer om Basel.Där och Manchester United.
Historiska domen – straffas för filmning
På onsdagens delades det ut en historisk dom i England.Oumar Niasse straffas med två matchers avstängning för filmning.Han blir därmed den första Premier Leaguespelaren att stängas av för att ha filmat.
Misshandlade McDonald's personal när maten dröjde
Den 19-årige mannen hoppade över disken på McDonald's och deltog i misshandeln av en i personalen -för att han tvingats vänta för länge på sin mat.Nu har mannen dömts till två månaders fängelse.– Han var väldigt framåtlutad och hade hat i blicken, säger den misshandlade mannen i förhör.
Missar detaljen – då drabbas Zlatan
Zlatan Ibrahimovic har vid fyra tillfällen tagit plats i Årets lag av Uefa.Men enligt Uefa räcker det inte för att ta plats i decenniets främsta elva.I stället har Liverpoolikonen Steven Gerrard tagit Zlatans plats - trots att han har färre utmärkelser.
Edgar, 17, prisas för sin klimatsmarta plastmaskin
Edgar Edmund Tarimo från Tanzania är bara 17 år gammal – men driver redan ett eget klimatsmart företag.I och med sin kreativitet och sitt engagemang i miljöfrågor har Edgar Edmund utsetts till vinnare av Children's climate prize 2017.I kväll får han motta sitt pris under en ceremoni i Södertälje.
Snökaoset i Stockholm blev en solskenshistoria
Snökaoset slutade lyckligt för en grupp busspassagerare i Stockholm.En man med gips kunde åka in till stan – och en annan kille hann fram till sin jobbintervju, trots att samtliga bussturer var inställda.Allt tack vare en hjältechaufför som körde strandsatta passagerare trots att han inte var i trafik.– Han stannade och plockade upp en tjej som kämpade i decimeterhög snö med en barnvagn, berättar Stefan Erdman, en av passagerarna på bussen.
Dömde mördarens drag – tar hjälp av Bodström
Farhang Ezzati, 26, mördade i ett trapphus och har dömts till livstids fängelse.För att bli en fri man gör han nu ett drag:Tar hjälp av stjärnadvokaten Thomas Bodström.
Läs mer om Bodström.
Jag känner mig ödmjuk över att ni väntat på mig
Emmerson Mnangagwa talade på onsdagskvällen för första gången till zimbabwierna sedan han gick i landsflykt för två veckor sedan. Då hade han sparkats av president Robert Mugabe. På fredag tar han över det högsta ämbetet som Zimbabwes andra president.
Läs mer om Robert Mugabe.