Han

Thorn ersätter Hellner på femmilen

Pyeongchang. Efter onsdagens sprintstafett tackade Marcus Hellner för sig och Calle Halfvarsson är fortfarande i valet och kvalet om han ska åka lördagens femmil. Då får 21-årige Viktor Thorn chansen.
Beskedet: Marcus Hellner bryter OS
PYEONGCHANG. Sverige har släppt laget till femmilen.Daniel Rickardsson, Jens Burman, Viktor Thorn och – eventuellt – Calle Halfvarsson kommer att stå på startlinjen.Marcus Hellner väljer dock att bryta OS.– Han vill hellre ge någon yngre åkare chansen, säger tränaren Lars Selin.
Trump överväger att beväpna lärare
USA:s president Donald Trump överväger att låta lärare beväpna sig för att motverka fler skolskjutningar, sade han efter att han träffat elever som överlevde skolskjutningen i Florida, för att diskutera säkerheten i skolorna.
Läs mer om Donald Trump och Florida.

Trump överväger att beväpna lärare

USA:s president Donald Trump överväger att låta lärare beväpna sig för att motverka fler skolskjutningar. Han sade det när han träffade elever som överlevde skolskjutningen i Florida.
Läs mer om Donald Trump och Florida.
Trump: Lärare med vapen kan stoppa skolskjutningar
Donald Trump lovar hårdare kontroller av personer som köper vapen.Samtidigt öppnar han för att lärare ska kunna bära vapen – för att kunna stoppa skolskjutningar.– En lärare skulle i så fall bära ett dolt vapen. De skulle få speciell utbildning, säger Trump enligt CNN.
Läs mer om CNN och Trump.
Anders Brännström petad efter anklagelser om sexuella trakasserier
För tre år sedan anklagades generalmajor Anders Brännström för sexuella trakasserier.Först i dag, onsdag, blev Försvarsmaktens utredning offentlig – och samtidigt avslöjar Dagens Nyheter att den vägdes in i bedömningen när Brännström nyligen sparkades av ÖB.Han själv är dock av en annan åsikt.
Läs mer om Brännström.
Ryska förklaringen efter OS-dopingen
PYEONGCHANG. Två prover har avslöjat att ryska curlaren Aleksandr Krushelnitckii var dopad när han vann brons. Nu svarar Ryssland med ilska - och vill se filmer från OS-byns säkerhetskameror. – Han har utsatts för ett sabotage, säger OAR:s curlingtränare Sergei Belanov
Åker privatflyg – och har stämt sitt eget förbund
PYEONGCHANG. Henrik Kristoffersen åker privatflyg till tävlingar - och har stämt sitt eget skidförbund.Den österrikiska publiken kastade snöbollar på honom inför OS, väl medvetna om vilket hot han är för Marcel Hirscher.Efter OS-silvret i storslalom är den 23-åringa norrmannen nu på jakt efter guld:– Svenskarna får gärna stå på pallen med mig i slalom, så länge jag står överst, säger Kristoffersen.
Ofattbart hur han kan ha fansens förtroende
Det var Montellas värld mot Mourinhos på älskvärda Ramon Sanchez Pizchuan Sevilla.
Vann snackduellen på knock: Ruggig
Två av karriärens största segrar i ryggen och näst snabbast i landet.Då lägger Ultimate Wine skorna på hyllan.- Hon ska bara göra en start till. Sedan ska hon träffa Nuncio och bli mamma, förklarade Peter Untersteiner sedan han dominerat V86-inledningen från spets.
Var en seger av det imponerande slaget
Stenhårt tempo hela vägen.Ändå gick han bara undan.Västerbo Grosbois har höjt sig i ny regi.
Palme-utredaren: Skyldige mördaren kommer avslöjas
Krister Petersson leder utredningen om mordet på Olof Palme – han är övertygad om att den skyldige kommer avslöjas, säger han i Aktuellt i SVT.– Vi håller ett flertal förhör i veckan, säger Petersson.
Läs mer om Aktuellt, Olof Palme, Petersson och SVT.
Snopet, Lukaku – målet bortdömt
I Manchester Uniteds åttondelsfinal mot Sevilla i Champions League skickade Romelu Lukaku in ledningsmålet i den 83:e matchminuten.Trodde han.Men målet blev avblåst sedan Lukaku plockat ned bollen med armen, och United fick i stället 0–0 borta på Ramon Sanchez Pizjuan.– Sevilla var det bättre laget och låg klart närmast segern, säger Viasats expert Glenn Strömberg.
20 OS-stjärnor: Då var jag som mest förbannad
PYEONGCHANG. Han är en idiot. Om jag träffar honom nu vet jag inte vad som händer, utbrast Andr Myhrer i direktsänd tv. Efter en spektakulärt svår bana i andraåket i OS i Sotji – satt av kroaten Ante Kostelic – svämmade ilskan över hos de svenska slalomherrarna efter missade medaljer. DN har frågat 20 svenska OS-stjärnor om när i karriären de har varit som mest förbannade.
Stefan Lisinski: Brottsoffrens frågor väcker känslor
Brottsoffren ställer ofta de frågor som väcker starka känslor. Vad tänkte Akilov? Ångrar han sig? Ibland, men inte alltid har de frågorna också stor betydelse för domstolen.
Läs mer om Akilov.
Upplagt för Hirscher – då vill svenskarna rubba favoriten
PYEONGCHANG. Han är tung favorit och hans egen tränare sätter banan i första åket. Men när det gäller som allra mest hoppas Andr Myhrer och Mattias Hargin kunna rubba österrikiska giganten Marcel Hirscher. – Jag vet vad jag ska göra för att det ska gå som jag vill, säger Myhrer inför torsdagens OS-slalom.
Troja tog viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt
Jonathan Johnson hade gjort poäng i sex raka matcher.Mot Vita Hästen gjorde han ett nytt mål när Troja tog viktiga poäng i jakten på nytt Hockeyallsvenskt kontrakt
Läs mer om Hockeyallsvenskt och Troja.
Vittnen lockades med pengar för att peka ut Pettersson
Missbrukare lockades med stora summor pengar för att vittna mot Christer Pettersson i Palmeutredningen.Det hävdar Hinsehäxan Lillemor Östlin i SVT:s Uppdrag granskning.Gunnar Wall, författare till flera böcker om Palmeutredningen, bedömer uppgifterna som intressanta.– Om man från Palmespanarnas sida påminde om pengarna är inte det så konstigt. Det fanns ju en belöning, säger han.
Försvaret: Metoo-anklagelser var del i att generalen petades
Försvarsmakten uppger nu att de vägde in en tre år gammal utredning med anklagelser om sexuella trakasserier när generalmajor Anders Brännström petades från en chefstjänst. Utredningen, som lades ned i brist på bevis, offentliggjordes först på onsdagen. – ÖB kände väl till utredningen när han petade mig från min tjänst, men skälet till att jag fick lämna den var att jag varit kritisk i massmedierna, säger Brännström.
Läs mer om Brännström.
Mr Mjaou försvann – hittades två år senare
Anna Jönsson från Kalmar fick besök av en katt utanför sitt hem i januari.Det visade sig vara en katt som hade försvunnit från Öland – för drygt två år sedan.– Han bara satt där dag efter dag, säger Anna Jönsson.
Läs mer om Anna Jönsson, Kalmar och Öland.
Östersundsspelarens nya utmaning - politik
Bobo Sollander avslutade nyligen sin spelarkarriär. Nu tar han sig an en helt ny utmaning - politiken.– Jag har alltid sympatiserat med socialdemokraterna, säger Sollander enligt Östersunds-Posten.
Läs mer om Sollander och Östersunds-Posten.
Patriks, 24, ilska över morfaderns sjukhusmat
När Patrik fick se vad hans 91-åriga morfar serverades för mat på sjukhuset blev han rejält besviken.Middagen bestod av en liten fiskbit, några grönsaker och en potatis.– Ska det vara så här? Nu åker jag och köper mat åt gubben, skriver Patrik i ett inlägg på Facebook, som har engagerat tusentals personer.
Läs mer om Facebook och Patrik.
Kvinna tittade på tv – upptäckte inbrottstjuv
En kvinna satt och tittade på tv i sitt hem när hon hörde konstiga ljud från nedervåningen.Då upptäckte hon en inbrottstjuv, som var snabb med att lämna platsen.– Han hade krafsat med sig lite ringar och halsband, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.
Läs mer om Peter Adlersson.
Stjärnans pappa-dramatik när galna sviten förlängdes
Det var inte säkert att han skulle spela matchen.Hemma satt hustrun Tinna och kunde vilken timme som helst få parets andra barn.Men Olafur Gudmundsson spelade och bidrog till att IFK Kristianstad mot Alingsås tog lagets 60:e raka hemmaseger i handbollsligan.
Läs mer om Tinna.