Handbollsförbundet

Tre handbollsspelare omkom i en bilolycka

Rumänsk handboll har sorg. Tre spelare från CSU Targoviste herrlag omkom under natten mot måndagen då deras buss blev påkörd av timmerbil. En ny tragedi har drabbat sporten, skriver det rumänska handbollsförbundet på sin hemsida.

Inga nya regler i handbolls-VM

De omstridda regeländringar som skulle genomföras i damernas handbolls-VM i Danmark i december har dragits tillbaka. Det danska handbollsförbundets ordförande Per Bertelsen har fått besked om detta av Internationella handbollsförbundet.
Sverige arrangerar VM i handboll 2023
Handbolls-VM 2023 för herrar kommer att arrangeras i Sverige - och Polen. Det beslutades i dag under en kongress i ryska Sotji. SportExpressen kan nu avslöja att Tele 2 arena i Stockholm är tänkt som finalarena. – Vi kommer att se till vilken arena som har bäst förutsättningar, men nu lutar det åt Tele 2 arena, säger Marek Goralczyk, generalsekreterare för det polska handbollsförbundet.
Det kommer att förstöra handbollen
Beskedet att handbolls-VM kommer att spelas med delvis nya regler har fått skarp kritik från svenskt håll. Landslagsspelaren Nathalie Hagman menar att förändringarna kommer att förstöra handbollen - och ifrågasätter det faktum att damerna blir försökskaniner. Det finns dock en möjlighet att stoppa regelförändringen. Nästa vecka hålls en internationell handbollskongress i ryska Sotji - där frågan kommer att diskuteras. – Om det är många nationer som tycker samma sak kan man säkert agera, säger Christer Thelin, vd för svenska handbollsförbundet.
Läs mer om Christer Thelin och Sotji.

Anna, 12, stoppas av handbollsförbundet

Anna Bowall Nygren, 12, älskar sin handboll och har spelat med äldre kompisar hela barndomen. Men nu stoppas hon från att spela SM med sina bästa vänner – för att hon är för ung. – Jag känner en klump i magen när jag ser henne gråta och säga: jag vill bara spela handboll, säger pappa Erik Bowall Nygren. – Jag har full förståelse för deras besvikelse, säger Svenska handbollförbundets tävlingschef Ralf Lundberg.
Inget omspel i handbollssemifinal
Kristianstad lämnade in en protest till handbollsförbundet efter semifinalen mot Ystads IF. Men det blir sannolikt inget omspel av matchen som Ystads IF vann med 21-20.
Mästerskap ska inte styras av dolda agendor
Det damp ner ett mejl i början av november, som fick oss att höja på ögonbrynen på redaktionen. Det hade vandrat från arrangörerna av handbolls-VM i Qatar, via det internationella förbundet och sedan distribuerats ut till media från Svenska Handbollsförbundet.
Nu kom 80:e raka segern
Sävehof hyllades för sin 80:e raka seger mot svenskt motstånd när Spårvägen besegrades på annandag jul. Det var dock inte korrekt, meddelar handbollsförbundet. I stället kom seger nummer 80 när Sävehof besegrade H65 Höör i lördagens toppmatch.
Läs mer om Spårvägen och Sävehof.
Nu kom 80:e raka segern
Sävehof hyllades för sin 80:e raka seger mot svenskt motstånd när Spårvägen besegrades på annandag jul. Det var dock inte korrekt, meddelar handbollsförbundet. I stället kom seger nummer 80 när Sävehof besegrade H65 Höör i lördagens toppmatch. Serietvåan Höör bjöd bra motstånd och var länge målmässigt bra med i matchen. Mot slutet tog ändå Sävehofs tyngd ut sin rätt och segersiffrorna skrevs till 31-26. Ida Odn var främste målskytt i Sävehof med sina tio mål.
Läs mer om Spårvägen och Sävehof.
Nu kom 80:e raka segern
Sävehof hyllades för sin 80:e raka seger mot svenskt motstånd när Spårvägen besegrades på annandag jul. Det var dock inte korrekt, meddelar handbollsförbundet. I stället kom seger nummer 80 när Sävehof besegrade H65 Höör i lördagens toppmatch. Serietvåan Höör bjöd bra motstånd och var länge målmässigt bra med i matchen. Mot slutet tog ändå Sävehofs tyngd ut sin rätt och segersiffrorna skrevs till 31—26.
Läs mer om Spårvägen och Sävehof.
Över en halv miljon såg Sverige
I söndags säkrade det svenska handbollslandslaget brons i EM efter seger mot Montengero - den andra mästerskapsmedaljen genom tiderna på damsidan. Som mest 599 000 tv-tittare beräknas enligt MMS (Mediamätning i Skandinavien) ha sett bronsmatchen i TV4, skriver Svenska handbollsförbundet i ett pressmeddelande.
Över en halv miljon såg Sverige
I söndags säkrade det svenska handbollslandslaget brons i EM efter seger mot Montengero — den andra mästerskapsmedaljen genom tiderna på damsidan. Som mest 599 000 tv-tittare beräknas enligt MMS (Mediamätning i Skandinavien) ha sett bronsmatchen i TV4, skriver Svenska handbollsförbundet i ett pressmeddelande. Ännu fler var det dock som såg fredagens semifinal mot blivande EM-mästaren Norge.
Frankrikes protest avslogs
Som väntat avslog Europeiska handbollsförbundet Frankrikes protest vid EM i handboll.
Läs mer om Europeiska.
Frankrikes protest avslogs
Som väntat avslog Europeiska handbollsförbundet Frankrikes protest vid EM i handboll. Frankrike...
Läs mer om Europeiska.
Frankrikes protest avslogs
Som väntat avslog Europeiska handbollsförbundet Frankrikes protest vid EM i handboll. Frankrike lämnade efter tisdagskvällens match in en protest mot att Tyskland gjort mål när de var en spelare för mycket på banan. Matchen slutade 24—24 vilket innebär att Frankrike är nära att missa semifinal i EM. — Domaren har gjort ett stort fel, sade förbundskapten Alain Portes till Aftonbladet.
Finansiär kan rädda H43 från konkurs
Handbollsklubben H43 som nyligen drog sig ur elitserien sedan man lämnat in en konkursansökan, kan göra snabb comeback i högsta serien.Klubben har hittat en extern finansiär – och under måndagen ska handbollsförbundet besluta om Lundalaget får komma tillbaka.
Läs mer om H43 och Lundalaget.
Finansiär kan rädda H43 från konkurs
Handbollsklubben H43 som nyligen drog sig ur elitserien sedan man lämnat in en konkursansökan, kan göra snabb comeback i högsta serien. Klubben har hittat en extern finansiär — och under måndagen ska handbollsförbundet besluta om Lundalaget får komma tillbaka.
Läs mer om H43 och Lundalaget.
H43 har lämnat in konkursansökan
Klubbens herrlag läggs ner och lämnar elitserien — vilket stökade till det ordentligt för handbollsförbundet.
Island mot Sverige i VM - efter turbulensen
Efter skador och återbud - under fredag kvällen åkte Sverige på nästa tuffa smäll inför handbolls-VM i januari. Det internationella handbollsförbundet beslutade då att Island tar Förenade Arabemiratens plats i Sveriges VM-grupp. – Att det har blivit så här är ju politik på högsta nivå i Arabländerna, säger Arne Elovsson, som representerar Europa i IHF:s råd, som tog beslutet att inte låta Bahrain och Förenade Arabemiraten få tillbaka de platser de nyligen tackade nej till.
H65 Höörs storkross: Vann med nio bollar
H65 Höör tog ett stort kliv mot fjärde rundan i EHF-cupen. Karpaty från Uzjhorod från Ukraina var mer eller mindre chanslöst då H65 Höör till slut vann med nio bollar. Nu väntar returen på bortaplan på lördag. – Det är med blandade känslor vi åker dit. Men hade inte säkerheten varit som den ska vara hade varken klubben eller handbollsförbundet låtit oss åka dit, säger H65-spelaren Marie Wall.
Läs mer om Ukraina och Uzjhorod.
VM-återbud kan drabba Sverige
Bahrain och Förenade arabemiraten drar sig ur handbolls-VM för herrar i Qatar i januari, skriver Aftonbladet. Besluten grundar sig på de båda ländernas ansträngda politiska relationer till VM-värden. Internationella handbollsförbundet IHF väntas besluta om ersättare på ett möte den 21 november.
EM-final i handboll till Stockholm
Hela finalspelet i herrarnas Europamästerskap i handboll 2020, inklusive semifinaler, bronsmatch och final, ska hållas på Tele2 Arena i Stockholm. Det beskedet gav Europeiska Handbollsförbundet
Handbolls-EM till Malmö
Malmö arena får delar av gruppspelet i handbollens herr-EM 2020.Men semifinaler, bronsmatch och final, ska hållas på Tele2 Arena i Stockholm. Det beslutade det Europeiska Handbollsförbundet på lördagen.
EM-final i handboll till Stockholm och Tele 2
STOCKHOLM. Hela finalspelet i herrarnas Europamästerskap i handboll 2020, inklusive semifinaler, bronsmatch och final, ska hållas på Tele2 Arena i Stockholm. Det beslutade det Europeiska Handbollsförbundet på lördagen.
EM-final i handboll till Stockholm
Hela finalspelet i herrarnas Europamästerskap i handboll 2020, inklusive semifinaler, bronsmatch och final, ska hållas på Tele2 Arena i Stockholm. Det beslutade det Europeiska Handbollsförbundet