Handbollsförbundet

Tysk landslagsspelare fast i dopningstest

Saskia Lang lämnade i april ett positivt dopningsprov med spår av den förbjudna substansen higenamine, meddelar Tyska handbollsförbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Tyska.

Handbollsklubbar hotar lämna Champions League

Handbollsvärlden är i uppror.Enligt SVT Sport hotar flera toppklubbar att dra sig ur Champions League.Missnöjet handlar om hur Europeiska handbollsförbundet har utvecklat varumärket.– EHF har inte varit tillräckligt duktiga på att utveckla varken media- eller sponsorbiten när det gäller Champions League, säger Kristianstads klubbchef Nikolas Larsson till SVT Sport.
Läs mer om Europeiska.
Stor konflikt efter att ungdomsledare friats av Handbollsförbundet
En upphävd avstängning av en ungdomshandbollsledare har dragit i gång en konflikt mellan Svenska och Mellansvenska handbollförbundets rättskommitter. I den senare kommittn har nu samtliga ledamöter avgått. – Att man går ut från förbundet och säger att man ska stötta domarna och sedan sänder dessa signaler är fruktansvärt, säger numera före detta ordföranden i Mellansvenska handbollförbundets rättskommitt Thomas Källbom till DN.
Dispens för dansk handbollsstjärna
Internationella handbollsförbundet har gett den danske handbollsstjärnan Ren Toft Hansen dispens att spela VM med sitt armbågsskydd. Det uppger TV2.
Läs mer om Ren Toft Hansen och TV2.

Skyddet stoppar dansk i VM-premiär

Den danske handbollsstjärnan Ren Toft Hansen missar VM-premiären mot Argentina. Försvarsspelaren kunde inte skrivas in i truppen eftersom Internationella handbollsförbundet (IHF) inte godkände hans armbågsskydd.
Armbågsskydd stoppar dansk i VM-premiär
Den danske handbollsstjärnan Ren Toft Hansen missar VM-premiären mot Argentina. Försvarsspelaren kunde inte skrivas in i truppen eftersom Internationella handbollsförbundet (IHF) inte godkände hans armbågsskydd.
Bakslaget: Jakobsson missar tre VM-matcher
Här är det svenska bakslaget inför handbolls-VM. Johan Jakobsson missar åtminstone de tre inledande matcherna, meddelar handbollsförbundet. – Det är förstås jättetråkigt, säger Jakobsson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jakobsson och VM-matcher.
Jakobsson missar VM-premiären
Sverige får klara sig utan en av nyckelspelarna i inledningen av handbolls-VM i Frankrike. Johan Jakobsson reser inte med övriga truppen till Paris, uppger handbollsförbundet i ett pressmeddelade. En hjärnskakning stoppar högernian.
Läs mer om Frankrike och VM-premiären.
Svenska landslaget anmäls
Nathalie Hagman spelar med både vad- och benskydd i handbolls-EM. Det gillar inte det europeiska handbollsförbundet. – Vi har anmälts och hotas nu med böter, säger landslagschefen Lasse Tjernberg till Sportbladet.
Läs mer om Lasse Tjernberg och Sportbladet.
Tappar serieledning efter slarv
Lugi leder inte längre handbollsligan. Men inte för att de har förlorat matcher utan på grund av – slarv. En värvning registrerades inte fullt ut hos handbollsförbundet, som nu kan göra om sitt datasystem.
Lugi straffas med två förluster – tappar serieledningen
Lugis Josip Cavar spelade mot Alingsås och Sävehof i handbollsligan. Men målvaktens övergång var inte registrerad, och enligt Kvällsposten straffar handbollsförbundet därför Skånelaget med 0–10-förluster i båda matcherna.
Förbundskaptenen avgår inför matchen
Montenegros handbollslag skakas av en praktskandal inför EM-kvalmatchen mot Sverige. Förbundskaptenen Ljubomir Obradovic har avgått efter att ha blivit attackerad på träning av en före detta landslagsspelare, rapporterar nyhetssajten Zurnal. Vi är bedrövade, men förstår förbundskaptenen Ljubomir Obradovics beslut, skriver det montenegrinska handbollsförbundet i ett uttalande.
Läs mer om EM-kvalmatchen, Sverige och Zurnal.
Nilsson: Lindgren är inte rätt väg att gå
RIO DE JANEIRO. Det blev ingen ny solskenshistoria signerad handbollsherrarna. Det blev fyra raka förluster - och en biljett hem till Sverige redan efter gruppspelet. Nu måste det svenska handbollsförbundet bygga nytt och ungt. Nu måste en ny förbundskapten ta över.
Läs mer om Sverige.
Sveriges protest har avslagits: Väntat
RIO DE JANEIRO. Sverige lämnade in en protest efter förlusten mot Egypten - till ingen nytta. Den har nu avslagits av det internationella handbollsförbundet. – Det var ett väntat besked, säger landslagets överledare Stefan Lövgren till Viasat.
Läs mer om Egypten, Stefan Lövgren och Viasat.
Lugi kan få extraplats i EHF-cupen i höst
Svenska Handbollsförbundet söker en extra plats till EHF-cupen i höst.Går ansökan igenom får Lugi den platsen.– Det är där man egentligen utvecklas som mest när man får möta internationellt motstånd, säger målvakten Emma Friberg.
Läs mer om Emma Friberg och Lugi.
Hagman årets handbollsspelare
Svenska handbollsförbundet har utsett Nathalie Hagman, Holstebro, till årets spelare på damsidan.Ur...
Läs mer om Holstebro och Nathalie Hagman.
Nilsson årets handbollsspelare
Svenska handbollsförbundet har utsett Andreas Nilsson, Veszprem, Ungern, till årets spelare på...
Läs mer om Ungern och Veszprem.
Sverige toppseedat inför EM-lottningen
Det Europeiska handbollsförbundet har offentliggjort seedningen inför lottningen av damernas...
Läs mer om EM-lottningen.
IFK:s drömvärvning från Norge kan spricka
Petter Överbys övergång till IFK Kristianstad kan spricka. I nästa vecka avgör det Europeiska handbollsförbundet om mittsexan tillåts lämna norska Elverum, rapporterar Kristianstadbladet.
Nilsson: Pressen på Henrik Signell är stor
Tanken var att handbollsförbundet skulle presentera en OS-trupp på onsdagen. I stället blev det en förbundskapten. Efter sju sorger och åtta bedrövelser står det nu klart att Henrik Signell tar över damlandslaget efter danskan Helle Thomsen.
Beskedet - ingen Helle Thomsen i Rio-OS
Helle Thomsen kommer med stor sannolikhet inte att leda de svenska damerna i OS i Rio. Det meddelade handbollsförbundet efter fredagskvällens lottning. Med en dryg månad kvar till den första landslagssamlingen börjar nu jakten på en ny förbundskapten. – Nu är siktet inställt på nästa kliv, att få någon som kan ge besked snabbt, säger Stefan Karlsson, ordförande i landslagskommittn.
Midtjylland stoppar Thomsen från OS – men Handbollsförbundet hoppas
Helle Thomsen är i valet och kvalet. Stannar Thomsen i FC Midtjylland stoppas hon från att leda Sverige i OS. Handbollsförbundet hoppas nu att hon bryter sitt kontrakt med klubben. – Bollen ligger nu hos henne, säger Stefan Karlsson, ordförande i landslagskommittn.
Vranjes het kandidat att ta över landslaget
MALMÖ. Misslyckas handbollsherrarna med att kvala till OS lämnar förbundskaptenen Staffan Olsson med omedelbar verkan. Även Ola Lindgren kan då lämna innan sommarens VM-kval. Handbollsförbundet tittar på möjliga ersättare - och har en het kandidat: – Skulle vi göra en lista här och nu är det klart att det skulle stå Ljubomir Vranjes på den listan, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.
Ilskan mot Ljubomir Vranjes: Är märkligt
Det danska handbollsförbundet rasar mot svenske stjärntränaren Ljubomir Vranjes. Han har fem danska landslagsspelare i sitt Flensburg – som han vägrar släppa i väg. – Det är märkligt, säger Ulrik Wilbek, sportchef i danska handbollsförbundet, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Flensburg och Ulrik Wilbek.
Ericssonchefen kan bli ny SOK-bas
Göteborg. Ericssons koncernchef Hans Vestberg, tillika ordförande i Svenska handbollsförbundet, kan bli ny ordförande i Sveriges olympiska kommitt (SOK). Han kommer utmanas av Per Palmström, SOK:s vice ordförande. Nu väcks kritik mot den korta nomineringsprocessen.
Läs mer om Per Palmström och Svenska.