Handbollsförbundet

Svenska landslaget anmäls

Nathalie Hagman spelar med både vad- och benskydd i handbolls-EM. Det gillar inte det europeiska handbollsförbundet. – Vi har anmälts och hotas nu med böter, säger landslagschefen Lasse Tjernberg till Sportbladet.
Läs mer om Lasse Tjernberg och Sportbladet.

Tappar serieledning efter slarv

Lugi leder inte längre handbollsligan. Men inte för att de har förlorat matcher utan på grund av – slarv. En värvning registrerades inte fullt ut hos handbollsförbundet, som nu kan göra om sitt datasystem.
Lugi straffas med två förluster – tappar serieledningen
Lugis Josip Cavar spelade mot Alingsås och Sävehof i handbollsligan. Men målvaktens övergång var inte registrerad, och enligt Kvällsposten straffar handbollsförbundet därför Skånelaget med 0–10-förluster i båda matcherna.
Förbundskaptenen avgår inför matchen
Montenegros handbollslag skakas av en praktskandal inför EM-kvalmatchen mot Sverige. Förbundskaptenen Ljubomir Obradovic har avgått efter att ha blivit attackerad på träning av en före detta landslagsspelare, rapporterar nyhetssajten Zurnal. Vi är bedrövade, men förstår förbundskaptenen Ljubomir Obradovics beslut, skriver det montenegrinska handbollsförbundet i ett uttalande.
Läs mer om EM-kvalmatchen, Sverige och Zurnal.

Nilsson: Lindgren är inte rätt väg att gå

RIO DE JANEIRO. Det blev ingen ny solskenshistoria signerad handbollsherrarna. Det blev fyra raka förluster - och en biljett hem till Sverige redan efter gruppspelet. Nu måste det svenska handbollsförbundet bygga nytt och ungt. Nu måste en ny förbundskapten ta över.
Läs mer om Sverige.
Sveriges protest har avslagits: Väntat
RIO DE JANEIRO. Sverige lämnade in en protest efter förlusten mot Egypten - till ingen nytta. Den har nu avslagits av det internationella handbollsförbundet. – Det var ett väntat besked, säger landslagets överledare Stefan Lövgren till Viasat.
Läs mer om Egypten, Stefan Lövgren och Viasat.
Lugi kan få extraplats i EHF-cupen i höst
Svenska Handbollsförbundet söker en extra plats till EHF-cupen i höst.Går ansökan igenom får Lugi den platsen.– Det är där man egentligen utvecklas som mest när man får möta internationellt motstånd, säger målvakten Emma Friberg.
Läs mer om Emma Friberg och Lugi.
Hagman årets handbollsspelare
Svenska handbollsförbundet har utsett Nathalie Hagman, Holstebro, till årets spelare på damsidan.Ur...
Läs mer om Holstebro och Nathalie Hagman.
Nilsson årets handbollsspelare
Svenska handbollsförbundet har utsett Andreas Nilsson, Veszprem, Ungern, till årets spelare på...
Läs mer om Ungern och Veszprem.
Sverige toppseedat inför EM-lottningen
Det Europeiska handbollsförbundet har offentliggjort seedningen inför lottningen av damernas...
Läs mer om EM-lottningen.
IFK:s drömvärvning från Norge kan spricka
Petter Överbys övergång till IFK Kristianstad kan spricka. I nästa vecka avgör det Europeiska handbollsförbundet om mittsexan tillåts lämna norska Elverum, rapporterar Kristianstadbladet.
Nilsson: Pressen på Henrik Signell är stor
Tanken var att handbollsförbundet skulle presentera en OS-trupp på onsdagen. I stället blev det en förbundskapten. Efter sju sorger och åtta bedrövelser står det nu klart att Henrik Signell tar över damlandslaget efter danskan Helle Thomsen.
Beskedet - ingen Helle Thomsen i Rio-OS
Helle Thomsen kommer med stor sannolikhet inte att leda de svenska damerna i OS i Rio. Det meddelade handbollsförbundet efter fredagskvällens lottning. Med en dryg månad kvar till den första landslagssamlingen börjar nu jakten på en ny förbundskapten. – Nu är siktet inställt på nästa kliv, att få någon som kan ge besked snabbt, säger Stefan Karlsson, ordförande i landslagskommittn.
Midtjylland stoppar Thomsen från OS – men Handbollsförbundet hoppas
Helle Thomsen är i valet och kvalet. Stannar Thomsen i FC Midtjylland stoppas hon från att leda Sverige i OS. Handbollsförbundet hoppas nu att hon bryter sitt kontrakt med klubben. – Bollen ligger nu hos henne, säger Stefan Karlsson, ordförande i landslagskommittn.
Vranjes het kandidat att ta över landslaget
MALMÖ. Misslyckas handbollsherrarna med att kvala till OS lämnar förbundskaptenen Staffan Olsson med omedelbar verkan. Även Ola Lindgren kan då lämna innan sommarens VM-kval. Handbollsförbundet tittar på möjliga ersättare - och har en het kandidat: – Skulle vi göra en lista här och nu är det klart att det skulle stå Ljubomir Vranjes på den listan, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.
Ilskan mot Ljubomir Vranjes: Är märkligt
Det danska handbollsförbundet rasar mot svenske stjärntränaren Ljubomir Vranjes. Han har fem danska landslagsspelare i sitt Flensburg – som han vägrar släppa i väg. – Det är märkligt, säger Ulrik Wilbek, sportchef i danska handbollsförbundet, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Flensburg och Ulrik Wilbek.
Ericssonchefen kan bli ny SOK-bas
Göteborg. Ericssons koncernchef Hans Vestberg, tillika ordförande i Svenska handbollsförbundet, kan bli ny ordförande i Sveriges olympiska kommitt (SOK). Han kommer utmanas av Per Palmström, SOK:s vice ordförande. Nu väcks kritik mot den korta nomineringsprocessen.
Läs mer om Per Palmström och Svenska.
Nilsson: Det finns inte längre några ursäkter
ASTRACHAN. Under VM skyllde spelarna på Thomas Sivertsson och kom undan med hedern i behåll. Inför OS-kvalet har handbollsförbundet agerat och investerat i damernas landslag. Med start i kväll är det dags för spelarna att bjuda tillbaks.
Svenskarnas kritik: Får vara lite logiskt
WROCLAW. Sverige besegrade Ungern 18 timmar efter matchen mot Danmark. Nu riktar spelarna skarp kritik mot det europeiska handbollsförbundet och spelschemat på EM. – Man kan inte få alla nöjda men det får vara lite logiskt, säger Jonas Källman. – EHF kommer nog att tänka om, för det har varit mycket mer kritik mot upplägget i år än tidigare, säger Tobias Karlsson.
Läs mer om Danmark och Ungern.
Nya böter för Sverige i EM
Det svenska handbollslandslaget har på nytt bötfällts av det Europeiska handbollsförbundet, EHF. Den här gången är det för att spelarna haft olikfärgade vadskydd på sig i EM.
Läs mer om EHF, Europeiska och Sverige.
Nya böter för Sverige i EM
Det svenska handbollslandslaget har på nytt bötfällts av det Europeiska handbollsförbundet, EHF....
Läs mer om EHF, Europeiska och Sverige.
Viasat: Vi står bakom landslagets protest
Sverige har lämnat in en protest mot det tuffa spelschemat till europeiska handbollsförbundet. Nu får de stöd av Viasat, som sänder mästerskapet. Vi står bakom det svenska handbollslandslagets protest eftersom vi tycker att det sportsliga upplägget är märkligt, skriver Viasats sportchef Per Nunstedt i ett sms.
Läs mer om Per Nunstedt och Viasat.
Kan bli parodi i handbolls-EM
Det finns risk för parodi när grupp B i handbolls-EM ska avgöras.Island kan tjäna på att spela oavgjort i stället för att vinna sin sista match.— Hopplöst att Europeiska handbollsförbundet (EHF) inte har gjort något åt det, säger norska TV2:s expert Bent Svele.
Läs mer om Bent Svele och Europeiska.
Sverige bötfälls för armbågsskydd
Det Europeiska handbollsförbundet, EHF, har haft mycket att göra under inledningen av EM-slutspelet...
Läs mer om EHF och EM-slutspelet.
Förbundet vill stoppa svensken – bötfälls
WROCLAW. EHF försöker stoppa Jesper Nielsen från att använda ett armbågsskydd. Efter matchen mot Slovenien har Sverige fått böter av det europeiska handbollsförbundet då skyddet är svart i stället för gult. – Som det är just nu så kommer han inte kunna spela i armbågsskyddet, säger förbundets presschef Daniel Vandor.