Handbollsförbundet

Svenskarnas kritik: Får vara lite logiskt

WROCLAW. Sverige besegrade Ungern 18 timmar efter matchen mot Danmark. Nu riktar spelarna skarp kritik mot det europeiska handbollsförbundet och spelschemat på EM. – Man kan inte få alla nöjda men det får vara lite logiskt, säger Jonas Källman. – EHF kommer nog att tänka om, för det har varit mycket mer kritik mot upplägget i år än tidigare, säger Tobias Karlsson.
Läs mer om Danmark och Ungern.

Nya böter för Sverige i EM

Det svenska handbollslandslaget har på nytt bötfällts av det Europeiska handbollsförbundet, EHF. Den här gången är det för att spelarna haft olikfärgade vadskydd på sig i EM.
Läs mer om EHF, Europeiska och Sverige.
Nya böter för Sverige i EM
Det svenska handbollslandslaget har på nytt bötfällts av det Europeiska handbollsförbundet, EHF....
Läs mer om EHF, Europeiska och Sverige.
Viasat: Vi står bakom landslagets protest
Sverige har lämnat in en protest mot det tuffa spelschemat till europeiska handbollsförbundet. Nu får de stöd av Viasat, som sänder mästerskapet. Vi står bakom det svenska handbollslandslagets protest eftersom vi tycker att det sportsliga upplägget är märkligt, skriver Viasats sportchef Per Nunstedt i ett sms.
Läs mer om Per Nunstedt och Viasat.

Kan bli parodi i handbolls-EM

Det finns risk för parodi när grupp B i handbolls-EM ska avgöras.Island kan tjäna på att spela oavgjort i stället för att vinna sin sista match.— Hopplöst att Europeiska handbollsförbundet (EHF) inte har gjort något åt det, säger norska TV2:s expert Bent Svele.
Läs mer om Bent Svele och Europeiska.
Sverige bötfälls för armbågsskydd
Det Europeiska handbollsförbundet, EHF, har haft mycket att göra under inledningen av EM-slutspelet...
Läs mer om EHF och EM-slutspelet.
Förbundet vill stoppa svensken – bötfälls
WROCLAW. EHF försöker stoppa Jesper Nielsen från att använda ett armbågsskydd. Efter matchen mot Slovenien har Sverige fått böter av det europeiska handbollsförbundet då skyddet är svart i stället för gult. – Som det är just nu så kommer han inte kunna spela i armbågsskyddet, säger förbundets presschef Daniel Vandor.
Frankrike straffas i EM - efter strumpmissen
Det Europeiska handbollsförbundet, EHF, förbjöd Tobias Karlsson att spela EM med en regnbågsfärgad lagkaptensbindel. Enligt turneringens regelverk måste matchdräkterna vara enhetliga från topp till tå – och har nu dömt ut böter för omatchande strumpor.
Läs mer om EHF.
Tysklands fina gest - vill fria storstjärnan
WROCLAW. I går sköt Jorge Maqueda ett frikast rakt i huvudet på tysken Steffen Weinhold - och fick rött kort. Nu ställer sig det tyska landslaget bakom spanjoren och uppmanar EHF att inte stänga av honom från EM. – Vi gillar inte att stoppa de bästa spelarna, säger Bob Henning, vice ordförande i det tyska handbollsförbundet.
Bötfälls för olikfärgade strumpor
Det Europeiska handbollsförbundet, EHF, förbjöd Tobias Karlsson att spela EM med en regnbågsfärgad...
Läs mer om EHF.
EHF vill straffa Maqueda för ansiktsträff
Det europeiska handbollsförbundet. EHF, vill straffa den spanske spelarenJorge Maqueda för en händelse i slutet av den första halvleken i matchen mellan Spanien och Tyskland på lördagskvällen.
Läs mer om Maqueda, Spanien och Tyskland.
Därför förbjöd förbundet regnbågsbindeln
Den slovenske stjärnan Dean Bombac tycker Europeiska handbollsförbundet gjorde rätt som stoppade Tobias Karlsson från att bära regnbågsbindeln. – Varför ska han ha den just nu, frågar sig den 26-årige mittnian.
Läs mer om Dean Bombac och Europeiska.
Förbundets svar efter regnbågsförbudet
Den regnbågsfärgade lagkaptensbindeln är förbjuden men fortsätter att röra upp känslor inför handbolls-EM.Nu förklarar Europeiska handbollsförbundet (EHF) sitt beslut.EHF som institution är inte i en position att tillåta yttringar som denna, säger ordföranden Jean Brihault.
Läs mer om Europeiska och Jean Brihault.
Slovenska stjärnan vill förbjuda bindeln
WROCLAW. I går förbjöd det europeiska handbollsförbundet, EHF, Sverige från att spela EM med en regnbågsfärgad bindel. Ett beslut den slovenska stjärnan Dean Bombac nu ställer sig bakom: – Det är bra som de har gjort, för varför ska han ha det just nu, säger Bombac.
Läs mer om Bombac, Dean Bombac, EHF och Sverige.
Förbundets svar efter den svenska ilskan
WROCLAW/STOCKHOLM. Sverige menar att deras regnbågsbindel förbjöds - efter att de redan förra veckan ska ha fått klartecken att använda den. Något som inte stämmer, menar det europeiska handbollsförbundet. – Ämnet diskuterades först i går, säger medieansvarige JJ Rowland.
Regnbågsbindeln förbjuds: Skämt?
Reaktionerna är många efter att det europeiska handbollsförbundet förbjudit Sveriges kapten Tobias Karlsson från att bära en regnbågsfärgad kaptensbindel i EM i Polen. - Är det ett skämt? skriver tyska landslagsspelare Patrich Groetzki på Twitter.
Läs mer om Patrich Groetzki, Polen och Twitter.
Budskapet: Klubben säljer regnbågsbindel
Förbjuden av handbollsförbundet i EM. Men IFK Kristianstad tar saken i egna händer och säljer den regnbågsfärgade bindeln. En symbol för allas lika värden, skriver klubben på sin hemsida.
Förbundet stoppar regnbågsbindeln
Tobias Karlsson skulle spela EM med regnbågsfärgad kaptensbindel.Det för allas rätt att älska vem de vill.Nu stoppas han, av det europeiska handbollsförbundet.– Jag tycker att det är tråkigt att EHF hindrar oss från att visa vad vi står för, säger Tobias Karlsson till förbundets hemsida.
Läs mer om EHF.
Sverige OS-kvalar i Ryssland
De svenska handbollsdamernas OS-kval kommer spelas i Ryssland, meddelar svenska handbollsförbundet...
Läs mer om OS-kval och Ryssland.
Handbollslandsalget OS-kvalar i Ryssland
De svenska handbollsdamernas OS-kval kommer spelas i Ryssland, meddelar svenska handbollsförbundet på sin webbplats.
Läs mer om OS-kval och Ryssland.
Nekad jobb på VM - på grund av sin läggning
Norska TV2 avslöjar uppseendeväckande uppgifter om det internationella handbollsförbundet. Före detta proffsdomaren Jutta Ehrmann-Wolf hävdar att hon har nekats jobb under handbolls-VM på grund av hon är homosexuell. – Jag är inte här på grund av min sexuella läggning, säger Ehrmann-Wolf till TV2.
Nilsson: Förlusten var pinsam att titta på
HERNING. Den danska publiken fick de svenska spelarna att skita på sig av nervositet. Förlusten mot Danmark var pinsam att titta på. Nu måste handbollsförbundet tänka om. Nu måste de lösa gammalt groll - och locka tillbaka tränarfantomen Helle Thomsen.
Läs mer om Danmark och Helle Thomsen.
Det är klart att de vill se Danmark gå vidare
HERNING. Förstörd nattsömn - och dåliga träningstider. Sveriges överledare Sara Holmgren har haft tuffa fajter med det internationella handbollsförbundet, IHF, inför åttondelsfinalen mot Danmark. Men konspirationsteorierna om att IHF gynnar värdlandet har Holmgren inte mycket till övers för: – Det är klart IHF vill ha vidare Danmark, men jag har svårt att se att de ska blåsa oss, säger Holmgren.
Läs mer om Danmark, Holmgren, IHF och Sara Holmgren.
Ny röst lyfter målvakterna
Målvakterna fick stundtals bister kritik under i EM 2014. Till VM i Danmark har Handbollsförbundet kallat in målvaktstränaren Janne Ekman för att stötta Johanna Bundsen och Filippa Idhn.
Stänger av domarpar i VM – efter målfiasko
Det internationella handbollsförbundet IHF stänger av det isländska domarparet Jonas Eliasson och Anton Gylfi Palsson, och slutar att använda målkameror i handbolls-VM efter att ett mål felaktigt dömts bort under matchen mellan Frankrike och Sydkorea i grupp C, i Kolding, på måndagskvällen.