Handbollsförbundet

Nilsson: Pressen på Henrik Signell är stor

Tanken var att handbollsförbundet skulle presentera en OS-trupp på onsdagen. I stället blev det en förbundskapten. Efter sju sorger och åtta bedrövelser står det nu klart att Henrik Signell tar över damlandslaget efter danskan Helle Thomsen.

Beskedet - ingen Helle Thomsen i Rio-OS

Helle Thomsen kommer med stor sannolikhet inte att leda de svenska damerna i OS i Rio. Det meddelade handbollsförbundet efter fredagskvällens lottning. Med en dryg månad kvar till den första landslagssamlingen börjar nu jakten på en ny förbundskapten. – Nu är siktet inställt på nästa kliv, att få någon som kan ge besked snabbt, säger Stefan Karlsson, ordförande i landslagskommittn.
Midtjylland stoppar Thomsen från OS – men Handbollsförbundet hoppas
Helle Thomsen är i valet och kvalet. Stannar Thomsen i FC Midtjylland stoppas hon från att leda Sverige i OS. Handbollsförbundet hoppas nu att hon bryter sitt kontrakt med klubben. – Bollen ligger nu hos henne, säger Stefan Karlsson, ordförande i landslagskommittn.
Vranjes het kandidat att ta över landslaget
MALMÖ. Misslyckas handbollsherrarna med att kvala till OS lämnar förbundskaptenen Staffan Olsson med omedelbar verkan. Även Ola Lindgren kan då lämna innan sommarens VM-kval. Handbollsförbundet tittar på möjliga ersättare - och har en het kandidat: – Skulle vi göra en lista här och nu är det klart att det skulle stå Ljubomir Vranjes på den listan, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

Ilskan mot Ljubomir Vranjes: Är märkligt

Det danska handbollsförbundet rasar mot svenske stjärntränaren Ljubomir Vranjes. Han har fem danska landslagsspelare i sitt Flensburg – som han vägrar släppa i väg. – Det är märkligt, säger Ulrik Wilbek, sportchef i danska handbollsförbundet, i ett pressmeddelande.
Läs mer om Flensburg och Ulrik Wilbek.
Ericssonchefen kan bli ny SOK-bas
Göteborg. Ericssons koncernchef Hans Vestberg, tillika ordförande i Svenska handbollsförbundet, kan bli ny ordförande i Sveriges olympiska kommitt (SOK). Han kommer utmanas av Per Palmström, SOK:s vice ordförande. Nu väcks kritik mot den korta nomineringsprocessen.
Läs mer om Per Palmström och Svenska.
Nilsson: Det finns inte längre några ursäkter
ASTRACHAN. Under VM skyllde spelarna på Thomas Sivertsson och kom undan med hedern i behåll. Inför OS-kvalet har handbollsförbundet agerat och investerat i damernas landslag. Med start i kväll är det dags för spelarna att bjuda tillbaks.
Svenskarnas kritik: Får vara lite logiskt
WROCLAW. Sverige besegrade Ungern 18 timmar efter matchen mot Danmark. Nu riktar spelarna skarp kritik mot det europeiska handbollsförbundet och spelschemat på EM. – Man kan inte få alla nöjda men det får vara lite logiskt, säger Jonas Källman. – EHF kommer nog att tänka om, för det har varit mycket mer kritik mot upplägget i år än tidigare, säger Tobias Karlsson.
Läs mer om Danmark och Ungern.
Nya böter för Sverige i EM
Det svenska handbollslandslaget har på nytt bötfällts av det Europeiska handbollsförbundet, EHF. Den här gången är det för att spelarna haft olikfärgade vadskydd på sig i EM.
Läs mer om EHF, Europeiska och Sverige.
Nya böter för Sverige i EM
Det svenska handbollslandslaget har på nytt bötfällts av det Europeiska handbollsförbundet, EHF....
Läs mer om EHF, Europeiska och Sverige.
Viasat: Vi står bakom landslagets protest
Sverige har lämnat in en protest mot det tuffa spelschemat till europeiska handbollsförbundet. Nu får de stöd av Viasat, som sänder mästerskapet. Vi står bakom det svenska handbollslandslagets protest eftersom vi tycker att det sportsliga upplägget är märkligt, skriver Viasats sportchef Per Nunstedt i ett sms.
Läs mer om Per Nunstedt och Viasat.
Kan bli parodi i handbolls-EM
Det finns risk för parodi när grupp B i handbolls-EM ska avgöras.Island kan tjäna på att spela oavgjort i stället för att vinna sin sista match.— Hopplöst att Europeiska handbollsförbundet (EHF) inte har gjort något åt det, säger norska TV2:s expert Bent Svele.
Läs mer om Bent Svele och Europeiska.
Sverige bötfälls för armbågsskydd
Det Europeiska handbollsförbundet, EHF, har haft mycket att göra under inledningen av EM-slutspelet...
Läs mer om EHF och EM-slutspelet.
Förbundet vill stoppa svensken – bötfälls
WROCLAW. EHF försöker stoppa Jesper Nielsen från att använda ett armbågsskydd. Efter matchen mot Slovenien har Sverige fått böter av det europeiska handbollsförbundet då skyddet är svart i stället för gult. – Som det är just nu så kommer han inte kunna spela i armbågsskyddet, säger förbundets presschef Daniel Vandor.
Frankrike straffas i EM - efter strumpmissen
Det Europeiska handbollsförbundet, EHF, förbjöd Tobias Karlsson att spela EM med en regnbågsfärgad lagkaptensbindel. Enligt turneringens regelverk måste matchdräkterna vara enhetliga från topp till tå – och har nu dömt ut böter för omatchande strumpor.
Läs mer om EHF.
Tysklands fina gest - vill fria storstjärnan
WROCLAW. I går sköt Jorge Maqueda ett frikast rakt i huvudet på tysken Steffen Weinhold - och fick rött kort. Nu ställer sig det tyska landslaget bakom spanjoren och uppmanar EHF att inte stänga av honom från EM. – Vi gillar inte att stoppa de bästa spelarna, säger Bob Henning, vice ordförande i det tyska handbollsförbundet.
Bötfälls för olikfärgade strumpor
Det Europeiska handbollsförbundet, EHF, förbjöd Tobias Karlsson att spela EM med en regnbågsfärgad...
Läs mer om EHF.
EHF vill straffa Maqueda för ansiktsträff
Det europeiska handbollsförbundet. EHF, vill straffa den spanske spelarenJorge Maqueda för en händelse i slutet av den första halvleken i matchen mellan Spanien och Tyskland på lördagskvällen.
Läs mer om Maqueda, Spanien och Tyskland.
Därför förbjöd förbundet regnbågsbindeln
Den slovenske stjärnan Dean Bombac tycker Europeiska handbollsförbundet gjorde rätt som stoppade Tobias Karlsson från att bära regnbågsbindeln. – Varför ska han ha den just nu, frågar sig den 26-årige mittnian.
Läs mer om Dean Bombac och Europeiska.
Förbundets svar efter regnbågsförbudet
Den regnbågsfärgade lagkaptensbindeln är förbjuden men fortsätter att röra upp känslor inför handbolls-EM.Nu förklarar Europeiska handbollsförbundet (EHF) sitt beslut.EHF som institution är inte i en position att tillåta yttringar som denna, säger ordföranden Jean Brihault.
Läs mer om Europeiska och Jean Brihault.
Slovenska stjärnan vill förbjuda bindeln
WROCLAW. I går förbjöd det europeiska handbollsförbundet, EHF, Sverige från att spela EM med en regnbågsfärgad bindel. Ett beslut den slovenska stjärnan Dean Bombac nu ställer sig bakom: – Det är bra som de har gjort, för varför ska han ha det just nu, säger Bombac.
Läs mer om Bombac, Dean Bombac, EHF och Sverige.
Förbundets svar efter den svenska ilskan
WROCLAW/STOCKHOLM. Sverige menar att deras regnbågsbindel förbjöds - efter att de redan förra veckan ska ha fått klartecken att använda den. Något som inte stämmer, menar det europeiska handbollsförbundet. – Ämnet diskuterades först i går, säger medieansvarige JJ Rowland.
Regnbågsbindeln förbjuds: Skämt?
Reaktionerna är många efter att det europeiska handbollsförbundet förbjudit Sveriges kapten Tobias Karlsson från att bära en regnbågsfärgad kaptensbindel i EM i Polen. - Är det ett skämt? skriver tyska landslagsspelare Patrich Groetzki på Twitter.
Läs mer om Patrich Groetzki, Polen och Twitter.
Budskapet: Klubben säljer regnbågsbindel
Förbjuden av handbollsförbundet i EM. Men IFK Kristianstad tar saken i egna händer och säljer den regnbågsfärgade bindeln. En symbol för allas lika värden, skriver klubben på sin hemsida.
Förbundet stoppar regnbågsbindeln
Tobias Karlsson skulle spela EM med regnbågsfärgad kaptensbindel.Det för allas rätt att älska vem de vill.Nu stoppas han, av det europeiska handbollsförbundet.– Jag tycker att det är tråkigt att EHF hindrar oss från att visa vad vi står för, säger Tobias Karlsson till förbundets hemsida.
Läs mer om EHF.