Handbollsförbundet

Svenska mästarnas hemmaplan underkänd

Det blir inga EHF-matcher i Sporthallen i Höör.De regerande svenska mästarna har fått nej från det Europeiska Handbollsförbundet. Arenan möter inte kraven.– Det känns fruktansvärt att vår fantastiska publik måste åka iväg till annan ort för att se oss spela, säger klubbens ordförande Jan Hansson i ett pressmeddelande.

Drastiska beskedet – efter övertrampet

Ystads maskot har lekt färdigt – i nuvarande form.Handbollsförbundet ser allvarligt på övertrampet i matchen mot Hammarby.– Vi ska göra en manual som man måste följa, säger Ralf Lundberg, tävlingschef på handbollsförbundet
Läs mer om Hammarby och Ralf Lundberg.
Stoppas från att spela efter könskorrigeringen
Hannah Mouncey, 25, stoppas från att spela i den australiska handbollsligan som kvinna efter att hon genomgått en könskorrigering.Den officiella förklaringen till beslutet är att det inte har hunnit gå 12 månader sedan hon påbörjade sin hormonbehandling.Men en källa säger till Daily Telegraph att medlemmar i det australiska handbollsförbundet stoppade henne utav rädsla för att hon skulle skada de andra spelarna.
Läs mer om Daily Telegraph.
Kristianstad möter mästarlaget i CL
Regerande svenska mästarlaget IFK Kristianstads handbollsherrar möter Champions League-mästarlaget Vardar nästa säsong. Det stod klart när Europeiska Handbollsförbundet (EHF) lottade den europeiska toppturneringens gruppspel.

Han pekades felaktigt ut som sexförbrytare

Mats Kardell pekades av Handbollsförbundet felaktigt ut som en sexualförbrytare.Och tränaren nobbades då tjänsten som tränare för Tyresös allsvenska lag.Nu har han gjort klart med nytt jobb, som tränare för Skuru, och vill lägga turbulensen bakom sig.- Hela familjen har haft en tuff tid eftersom vi är en handbollsfamilj. Jag har barn i handbollen och det är inte så kul att ha en pappa som är anklagad för sådana här saker, säger han till Dagens Nyheter.
Läs mer om Handbollsförbundet och Skuru.
Tränare pekades felaktigt ut som sexualbrottsling av handbollsförbundet
Han har varit elittränare i snart 25 år. I februari pekades Mats Kardell felaktigt ut som sexualförbrytare av Svenska handbollförbundet. Nu tar han över som tränare för Skurus damlag och ser ljust på framtiden. – Det gäller att släppa det och gå vidare, säger Kardell.
Läs mer om Kardell och Svenska.
Tysk landslagsspelare fast i dopningstest
Saskia Lang lämnade i april ett positivt dopningsprov med spår av den förbjudna substansen higenamine, meddelar Tyska handbollsförbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Tyska.
Handbollsklubbar hotar lämna Champions League
Handbollsvärlden är i uppror.Enligt SVT Sport hotar flera toppklubbar att dra sig ur Champions League.Missnöjet handlar om hur Europeiska handbollsförbundet har utvecklat varumärket.– EHF har inte varit tillräckligt duktiga på att utveckla varken media- eller sponsorbiten när det gäller Champions League, säger Kristianstads klubbchef Nikolas Larsson till SVT Sport.
Läs mer om Europeiska.
Stor konflikt efter att ungdomsledare friats av Handbollsförbundet
En upphävd avstängning av en ungdomshandbollsledare har dragit i gång en konflikt mellan Svenska och Mellansvenska handbollförbundets rättskommitter. I den senare kommittn har nu samtliga ledamöter avgått. – Att man går ut från förbundet och säger att man ska stötta domarna och sedan sänder dessa signaler är fruktansvärt, säger numera före detta ordföranden i Mellansvenska handbollförbundets rättskommitt Thomas Källbom till DN.
Dispens för dansk handbollsstjärna
Internationella handbollsförbundet har gett den danske handbollsstjärnan Ren Toft Hansen dispens att spela VM med sitt armbågsskydd. Det uppger TV2.
Läs mer om Ren Toft Hansen och TV2.
Skyddet stoppar dansk i VM-premiär
Den danske handbollsstjärnan Ren Toft Hansen missar VM-premiären mot Argentina. Försvarsspelaren kunde inte skrivas in i truppen eftersom Internationella handbollsförbundet (IHF) inte godkände hans armbågsskydd.
Armbågsskydd stoppar dansk i VM-premiär
Den danske handbollsstjärnan Ren Toft Hansen missar VM-premiären mot Argentina. Försvarsspelaren kunde inte skrivas in i truppen eftersom Internationella handbollsförbundet (IHF) inte godkände hans armbågsskydd.
Bakslaget: Jakobsson missar tre VM-matcher
Här är det svenska bakslaget inför handbolls-VM. Johan Jakobsson missar åtminstone de tre inledande matcherna, meddelar handbollsförbundet. – Det är förstås jättetråkigt, säger Jakobsson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jakobsson och VM-matcher.
Jakobsson missar VM-premiären
Sverige får klara sig utan en av nyckelspelarna i inledningen av handbolls-VM i Frankrike. Johan Jakobsson reser inte med övriga truppen till Paris, uppger handbollsförbundet i ett pressmeddelade. En hjärnskakning stoppar högernian.
Läs mer om Frankrike och VM-premiären.
Svenska landslaget anmäls
Nathalie Hagman spelar med både vad- och benskydd i handbolls-EM. Det gillar inte det europeiska handbollsförbundet. – Vi har anmälts och hotas nu med böter, säger landslagschefen Lasse Tjernberg till Sportbladet.
Läs mer om Lasse Tjernberg och Sportbladet.
Tappar serieledning efter slarv
Lugi leder inte längre handbollsligan. Men inte för att de har förlorat matcher utan på grund av – slarv. En värvning registrerades inte fullt ut hos handbollsförbundet, som nu kan göra om sitt datasystem.
Lugi straffas med två förluster – tappar serieledningen
Lugis Josip Cavar spelade mot Alingsås och Sävehof i handbollsligan. Men målvaktens övergång var inte registrerad, och enligt Kvällsposten straffar handbollsförbundet därför Skånelaget med 0–10-förluster i båda matcherna.
Förbundskaptenen avgår inför matchen
Montenegros handbollslag skakas av en praktskandal inför EM-kvalmatchen mot Sverige. Förbundskaptenen Ljubomir Obradovic har avgått efter att ha blivit attackerad på träning av en före detta landslagsspelare, rapporterar nyhetssajten Zurnal. Vi är bedrövade, men förstår förbundskaptenen Ljubomir Obradovics beslut, skriver det montenegrinska handbollsförbundet i ett uttalande.
Läs mer om EM-kvalmatchen, Sverige och Zurnal.
Nilsson: Lindgren är inte rätt väg att gå
RIO DE JANEIRO. Det blev ingen ny solskenshistoria signerad handbollsherrarna. Det blev fyra raka förluster - och en biljett hem till Sverige redan efter gruppspelet. Nu måste det svenska handbollsförbundet bygga nytt och ungt. Nu måste en ny förbundskapten ta över.
Läs mer om Sverige.
Sveriges protest har avslagits: Väntat
RIO DE JANEIRO. Sverige lämnade in en protest efter förlusten mot Egypten - till ingen nytta. Den har nu avslagits av det internationella handbollsförbundet. – Det var ett väntat besked, säger landslagets överledare Stefan Lövgren till Viasat.
Läs mer om Egypten, Stefan Lövgren och Viasat.
Lugi kan få extraplats i EHF-cupen i höst
Svenska Handbollsförbundet söker en extra plats till EHF-cupen i höst.Går ansökan igenom får Lugi den platsen.– Det är där man egentligen utvecklas som mest när man får möta internationellt motstånd, säger målvakten Emma Friberg.
Läs mer om Emma Friberg och Lugi.
Hagman årets handbollsspelare
Svenska handbollsförbundet har utsett Nathalie Hagman, Holstebro, till årets spelare på damsidan.Ur...
Läs mer om Holstebro och Nathalie Hagman.
Nilsson årets handbollsspelare
Svenska handbollsförbundet har utsett Andreas Nilsson, Veszprem, Ungern, till årets spelare på...
Läs mer om Ungern och Veszprem.
Sverige toppseedat inför EM-lottningen
Det Europeiska handbollsförbundet har offentliggjort seedningen inför lottningen av damernas...
Läs mer om EM-lottningen.
IFK:s drömvärvning från Norge kan spricka
Petter Överbys övergång till IFK Kristianstad kan spricka. I nästa vecka avgör det Europeiska handbollsförbundet om mittsexan tillåts lämna norska Elverum, rapporterar Kristianstadbladet.