Hanif bali

Hanif Bali efter avhoppen: Tycker om partipiskan

Hanif Bali fick efter hård kritik lämna Moderaternas partistyrelse och har slutat driva politik på Twitter.Det var ett gemensamt beslut, säger han i Aftonbladets Partiprogrammet. – Jag är en lagspelare och jag tycker om partipiskan, för en dag så håller jag i den, säger han.
Läs mer om Twitter.Det.
Efter Hanif Bali: Nätkrigarna som inte trappar ner
Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) efterlyser schysstare ton i debatten och en uppförandekod för sociala medier. Men deras frilansande nätkrigare planerar inte att trappa ner. – Ju mer polariserad debatt desto bättre, säger M-bloggaren Rebecca Weidmo Uvell.
Vi kan inte tvinga någon att sluta twittra
Hanif Bali fick efter hård kritik lämna Moderaternas partistyrelse och har slutat driva politik på Twitter.I Expressens Bara politik kommenterade Beatrice Ask (M) beslutet:– Det är inte så att partiledningen kan tvinga någon att sluta twittra utan det var Hanif själv som drog slutsatser.
Läs mer om Beatrice Ask, Hanif och Twitter.I.

Är detta Sveriges Donald Trump?

Så petades han till slut från toppen – Moderaternas twittrande provokatör Hanif Bali. Men är det verkligen bra för moderaterna? Och kan mannen som kallats Sveriges Donald Trump göra comeback efter sina klavertramp? Det frågar sig panelen i SvD:s samhällsprogram Mellan raderna.
Läs mer om Hanif Bali och Mellan.
Någon jävla ordning ska det vara i ett parti
Moderaternas partiledning gjorde rätt som förmådde Hanif Bali att ge upp sin plats i partistyrelsen.
Läs mer om Hanif Bali.
Uppror i M – efter petningen av Bali
Partiledaren Ulf Kristerssons petning av riksdagsledamoten Hanif Bali har utlöst ett internt uppror i den moderata riksdagsgruppen.Även partiledningen är splittrad – ex-ministern Elisabeth Svantesson har till exempel kallat beslutet om Hanif Bali en överreaktion, enligt Expressens källor.– Det verkar närmast råda inbördeskrig, säger en uppgiftslämnare inom Moderaterna inför kvällens sändning av politikmagasinet Bara Politik.
Jenny Wennberg: Lättpåverkade politiker är ett hot mot demokratin
Valet 2018 och affären Hanif Bali Historien som avslöjades av Dagens Nyheter fredagen 16 mars är fullkomligt häpnadsväckande.
Därför fick Hanif Bali rätt – till slut
Moderaten Hanif Bali tvingades lämna partistyrelsen efter sitt agerande på twitter.Jens Liljestrand ser balinismen frodas även efter att galjonsfiguren bett om ursäkt.
Läs mer om Hanif Bali.
Vuxnare samtal utan Hanif Bali
Nej, Hanif Bali är knappast inblandad i någon rysk signalspaningshärva. Men agerandet har skadat Moderaterna inför valet. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Lämnar den moderata partistyrelsen, Hanif Bali.
Läs mer om Hanif Bali och Moderaterna.
Vändningen: Så förändrades Hanif Bali
22-årige Hanif Bali försvarade ensamkommande flyktingbarn i en känslosam text – som tog honom hela vägen till riksdagen. Under många år engagerade han sig för ett bättre debattklimat. Sedan kom vändningen.
Läs mer om Hanif Bali.
Polariserande politiker är partiernas lockvaror
Hanif Bali är inte unik. Det stormar också kring den norska ministern Sylvi Listhaug efter en nätpublicering. Båda har haft samma funktion för sina partier som de billiga korvarna har på Ikea. Det handlar om å-fan-faktorn.
Läs mer om Ikea och Sylvi Listhaug.
Wallström: Uppgifter om otillåten inhämtning ska tas på största allvar
Moderaten Hanif Bali fick lämna partistyrelsen och Twitter efter den uppmärksammade mejl-affären – men frågan om misstänkt avlyssning kvarstår. Utrikesminister Margot Wallström (S) kommer att ha ett möte med UD:s säkerhetsfunktion. – Uppgifter om otillåten inhämtning ska tas på största allvar, säger hon.
Läs mer om Twitter.
Jack Werner: Hanif Balis strategi är att jaga enskilda människor - till slut blev det orimligt för M
Moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har anammat en amerikansk strategi för att så misstro. Till slut blev det alltför tydligt för M-ledningen att det var ohållbart på en svensk spelplan: därför tvingades han skörda den misstro han själv sått.
Läs mer om Hanif Bali och M-ledningen.
Det goda samtalet finns i verkligheten
Tyvärr har vi hamnat i ett läge där häftiga utfall på sociala medier mot enskilda personer premieras framför en god samtalston med sina meningsmotståndare. Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali är känd för sitt hätska tonläge på Twitter.
Läs mer om Hanif Bali och Twitter.
Ledare: Bali åkte på en marionettens resa
Turbulensen kring Hanif Bali (M) visar hur en välkänd provokatör kan bli till en marionett i ett större säkerhetspolitiskt spel.
Läs mer om Hanif Bali.
Karin Bergkvist: Häpnadsväckande att Hanif Bali inte förstod vad Nyheter Idag hade för agenda
I fredags publicerade Dagens Nyheter en granskning som visade att signalspaning från främmande makt kan ha använts för att misskreditera journalisten Patrik Oksanen,
Kristersson: Omdömeslöst sätt att agera
Hanif Bali har tvingats lämna Moderaters partistyrelse och ska sluta twittra. Partiledare Ulf Kristersson kommenterar för första gången händelsen.
M-ledaren Kristersson om Hanif Bali: Otroligt beklagligt
Moderatledaren Ulf Kristersson kommenterar nu affären med Hanif Bali som tvingats lämna den egna partistyrelsen. Kristersson säger att historien är otroligt beklaglig: Så här gör man inte som moderat riksdagsman.
Läs mer om Hanif Bali.
För högerpopulisterna är Hanif Balis tystnad en skandal
Emanuel Karlsten kommenterar nyheten att en av sociala mediers mest inflytelserika opinionsbildare slutar twittra. Hanif Bali slutar twittra.
Så pressade Ulf Kristerssons torpeder M-profilen Hanif Bali
Krismötena inom Moderaterna har avlöst varandra de senaste dagarna.Expressen kan nu berätta om spelet bakom kulisserna som ledde fram till att den kontroversielle M-riksdagsledamoten Hanif Bali, 30, lämnade partistyrelsen och twitter.Partiledaren Ulf Kristersson, 54, lät torpederna Gunnar Strömmer, 45, och Tobias Billström, 44, läxa upp partikamraten.Uteslutning har nämnts som en möjlig yttersta konsekvens, enligt Expressens uppgiftslämnare.
Ransgård (M) om Bali: "Det är allvarligt"
Ett nödvändigt beslut med anledning av rikets säkerhet, men hans ton i debatter är det inget fel på. Det anser Göteborgsmoderaternas gruppledare efter att Hanif Bali lämnar partistyrelsen.
Läs mer om Bali och Hanif Bali.
Stefan Löfven riktar kritik mot Hanif Bali
Riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar partistyrelsen inom Moderaterna.Nu kommenterar statsminister Stefan Löfven turerna kring hur M-politikern publicerat en mejlväxling mellan Patrik Oksanen och UD på Twitter.– Jag konstaterar att Moderaterna själva har sagt att det är omdömeslöst och det är väl bara att hålla med, säger Löfven.
Ryssland påverkar redan det svenska valet
Hanif Bali är ytterligare ett exempel på att ryskt samröre – uppfattat eller verkligt – redan påverkar det svenska valet. Att M-ledningen nu driver ut Bali ur partistyrelsen är en signal som kan påverka debattklimatet i valrörelsen.
Läs mer om Bali.
Partiledningen (M) delar ansvaret
Moderaterna har länge haft en arbetsfördelning, där riksdagsman Hanif Bali skött kulturkrigande och samspel med nätets bruna undervegetation.
Läs mer om Hanif Bali.