Haninge

Brand i lägenhet i Haninge – en person till sjukhus

Det brinner i en lägenhet i Brandbergen i Haningekommun.En person är förd till sjukhus med rökskador. Det är oklart om det finns fler personer i lägenheten.– Det är en fullt utvecklad brand, säger Lars Stevelind, operativchef vid räddningstjänsten i Stockholm.

Polisen hyllar lilla Tillys gåva till behövande barn

I helgen fick polisen i Haninge en oväntad donation.Lilla Tilly hade nämligen tittat på polisprogrammet 112 - på liv och död och bestämt sig för att skänka sina gosedjur till barn som varit med om jobbiga händelser.Kanske är det någon mer än mig som får lite värme i bröstet, trots höstmörkret, av denna händelse, skriver Magnus Stridh, gruppchef på polisen i Haninge.
Läs mer om Haninge.
Vi fortsätter kämpa mot Tvärförbindelse Södertörn
Denna gamla miljöbov är ännu inte startad och kommer förhoppningsvis aldrig bli byggd. Undanträngningseffekten gör att andra hållbara trafiklösningar förhindras om pengarna går till Tvärförbindelse Södertörn, skriver Johan Svensk (MP) och Samuel Skånberg (V), Haninge.
Politiker begär skyddsjakt på Södertörnsvargen
Ordförande för Moderaterna i Haninge Alexandra Anstrell, har skickat in en begäran om skyddsjakt på Södertörnsvargen till länsstyrelsen. – Oron måste tas på allvar, säger Alexandra Anstrell.
Storstadsvarg tros ha dödat katt
Vargtiken i Haninge har sedan tidigare dödat flera får.Nu har den även tagit och dödat en katt.Uppgifterna bekräftas av kommunens viltvårdare Christer Berggren:– Vid Blå huset på Dalarövägen tog vargen en katt, det är den enda säkra uppgiften vi har gällande eventuella kattattacker, säger han till tidningen Mitt i.
Eva-Karin Gyllenberg: Därför är Blå hallen trots allt fortfarande blå
Hej! Här kommer två frågor till din spalt. 1. Vad låg på platsen innan Stadshuset byggdes? 2. Varför kallas den stora salen i Stadshuset för Blå hallen? Den är ju inte blå. Mikael Bruzell, Haninge. Svar: Säkert har du hört uttrycket Inte sedan Eldkvarn brann. Det var just den gamla ångdrivna Eldkvarnen (eller Eldqvarn) som låg här fram till branden i oktober 1878.
Polisinsats på skola efter hot i sociala medier
Polisen gör en insats på Fredrika Bremer gymnasiet i Haninge. Orsaken är att det sent på tisdagskvällen inkom hot om skottlossning via Snapchat, uppger lokaltidningen Mitt i.
Varg i blodig attack mot får i Haninge
En eller flera vargar har attackerat får i Tyresta by i Haninge – alldeles söder om Stockholm, skriver Mitt i.– Ett var dött och ett var skadat. Tyvärr var vi tvungna att avliva både det och det första fåret vi hittade, berättar personen som sköter visningsjordbruket, för tidningen.Länsstyrelsen ska ha varit på platsen och konstaterat: det är varg som har härjat.
Läs mer om Haninge, Mitt, Stockholm och Tyresta.
Danderyd och Haninge nominerar Carl Bildt
Moderaterna i Danderyd och Haninge nominerar Carl Bildt till ny partiledare, trots att han i princip redan har tackat nej. – Det skulle kännas bra att ha ett ansikte som är välkänt för svenskarna, säger Katja Isacsson, ordförande för Moderaterna i Danderyd. – Vi tycker att han har alla delar i politiken, säger Alexandra Anstrell, ordförande i Haninge.
Tiotal personer i bråk i butik
Ett tiotal personer bråkade i och utanför en butik i Haninge på måndagskvällen.I samband med bråket blev varor sönderslagna i butiken.Enligt vittnen användes ett basebollträ i bråket, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Haninge.
Personal låste in sig vid rån på Lidl
En Lidl-butik i Haninge kommun utsattes för ett rån på tisdagen.Personalen, som enligt vittnen hotades av rånaren, låste in sig på kontoret, enligt polisen på sin hemsida.Nu jagar polisen gärningsmannen med helikopter.
Läs mer om Haninge och Lidl.
Man mördad i Jordbro
En man har blivit knivskuren till döds i Jordbro i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.
Läs mer om Haninge, Jordbro och Stockholm.
Man mördad söder om Stockholm
En man har blivit knivskuren till döds i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.Enligt uppgifter till Aftonbladet höggs personen flera gånger.Men polisen är förtegen om händelsen.
Läs mer om Aftonbladet, Haninge och Stockholm.
Man mördad söder om Stockholm
En man har blivit knivskuren till döds i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.
Läs mer om Haninge och Stockholm.
Man knivskuren till döds söder om Stockholm
En man har blivit knivskuren till döds i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.
Läs mer om Haninge och Stockholm.
DN gratulerar: Anders Jalkus
I över trettio år var Anders Jalkus en av medlemmarna i a cappella-gruppen The Real Group. Men 2015 sade han upp sig och blev verksamhetschef för kulturskolan i Haninge.
Läs mer om Haninge och The Real Group.
Katastrof för 75 år sedan orsakar dykförbud
Länsstyrelsen har infört dykförbud vid Märsgarnssund i Haninge skärgård, skriver skargarden.se.
Läs mer om Haninge och Märsgarnssund.
Ingen gripen för skjutning i Jordbro
Ingen har ännu gripits för skotten mot en man i 20-årsåldern i Jordbro, Haninge kommun.
Läs mer om Haninge och Jordbro.
Villa i brand i Tungelsta
Vid strax före ett kom det larm om en villabrand i Tungelsta, Haninge.Räddningstjänsten har just anlänt till platsen.
Storslagsmål i Haninge – två personer rånades
Ett tiotal personer ska ha varit inblandade i ett slagsmål i Haninge. Minst två personer ska ha blivit bestulna på sina tillhörigheter
Läs mer om Haninge.
Skottlossning i Jordbro – en skadad
Skottlossning ska ha brutit ut i Jordbro i Haninge kommun, söder om Stockholm. En person uppges ha skadats, skriver Aftonbladet.
S-politiker: Satsa på väg Haninge–Kungens kurva
Tvärförbindelse Södertörn måste vara Storstockholms nästa statliga väginvestering. Vi socialdemokrater i Stockholmsregionen är överens, vi anser att regering och riksdag bör slutföra det arbete som två tidigare regeringar påbörjat och fullt ut finansiera Tvärförbindelse Södertörn i den kommande nationella planen för infrastrukturen, skriver tio S-politiker.
Vårdboende serverade redan tuggat kött
Ett vårdboende i Haninge serverade reda tuggat kött till de boende. Då vi inte har mera mat är vi tvungna att servera maten ändå, skriver en i personalen som lex Sarah-anmält händelsen.
Läs mer om Haninge och Sarah-anmält.