Haninge

Polisinsats på skola efter hot i sociala medier

Polisen gör en insats på Fredrika Bremer gymnasiet i Haninge. Orsaken är att det sent på tisdagskvällen inkom hot om skottlossning via Snapchat, uppger lokaltidningen Mitt i.
Varg i blodig attack mot får i Haninge
En eller flera vargar har attackerat får i Tyresta by i Haninge – alldeles söder om Stockholm, skriver Mitt i.– Ett var dött och ett var skadat. Tyvärr var vi tvungna att avliva både det och det första fåret vi hittade, berättar personen som sköter visningsjordbruket, för tidningen.Länsstyrelsen ska ha varit på platsen och konstaterat: det är varg som har härjat.
Läs mer om Haninge, Mitt, Stockholm och Tyresta.
Danderyd och Haninge nominerar Carl Bildt
Moderaterna i Danderyd och Haninge nominerar Carl Bildt till ny partiledare, trots att han i princip redan har tackat nej. – Det skulle kännas bra att ha ett ansikte som är välkänt för svenskarna, säger Katja Isacsson, ordförande för Moderaterna i Danderyd. – Vi tycker att han har alla delar i politiken, säger Alexandra Anstrell, ordförande i Haninge.

Tiotal personer i bråk i butik

Ett tiotal personer bråkade i och utanför en butik i Haninge på måndagskvällen.I samband med bråket blev varor sönderslagna i butiken.Enligt vittnen användes ett basebollträ i bråket, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Haninge.
Personal låste in sig vid rån på Lidl
En Lidl-butik i Haninge kommun utsattes för ett rån på tisdagen.Personalen, som enligt vittnen hotades av rånaren, låste in sig på kontoret, enligt polisen på sin hemsida.Nu jagar polisen gärningsmannen med helikopter.
Läs mer om Haninge och Lidl.
Man mördad i Jordbro
En man har blivit knivskuren till döds i Jordbro i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.
Läs mer om Haninge, Jordbro och Stockholm.
Man mördad söder om Stockholm
En man har blivit knivskuren till döds i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.Enligt uppgifter till Aftonbladet höggs personen flera gånger.Men polisen är förtegen om händelsen.
Läs mer om Aftonbladet, Haninge och Stockholm.
Man mördad söder om Stockholm
En man har blivit knivskuren till döds i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.
Läs mer om Haninge och Stockholm.
Man knivskuren till döds söder om Stockholm
En man har blivit knivskuren till döds i Haninge söder om Stockholm, enligt polisen.
Läs mer om Haninge och Stockholm.
DN gratulerar: Anders Jalkus
I över trettio år var Anders Jalkus en av medlemmarna i a cappella-gruppen The Real Group. Men 2015 sade han upp sig och blev verksamhetschef för kulturskolan i Haninge.
Läs mer om Haninge och The Real Group.
Katastrof för 75 år sedan orsakar dykförbud
Länsstyrelsen har infört dykförbud vid Märsgarnssund i Haninge skärgård, skriver skargarden.se.
Läs mer om Haninge och Märsgarnssund.
Ingen gripen för skjutning i Jordbro
Ingen har ännu gripits för skotten mot en man i 20-årsåldern i Jordbro, Haninge kommun.
Läs mer om Haninge och Jordbro.
Villa i brand i Tungelsta
Vid strax före ett kom det larm om en villabrand i Tungelsta, Haninge.Räddningstjänsten har just anlänt till platsen.
Storslagsmål i Haninge – två personer rånades
Ett tiotal personer ska ha varit inblandade i ett slagsmål i Haninge. Minst två personer ska ha blivit bestulna på sina tillhörigheter
Läs mer om Haninge.
Skottlossning i Jordbro – en skadad
Skottlossning ska ha brutit ut i Jordbro i Haninge kommun, söder om Stockholm. En person uppges ha skadats, skriver Aftonbladet.
S-politiker: Satsa på väg Haninge–Kungens kurva
Tvärförbindelse Södertörn måste vara Storstockholms nästa statliga väginvestering. Vi socialdemokrater i Stockholmsregionen är överens, vi anser att regering och riksdag bör slutföra det arbete som två tidigare regeringar påbörjat och fullt ut finansiera Tvärförbindelse Södertörn i den kommande nationella planen för infrastrukturen, skriver tio S-politiker.
Vårdboende serverade redan tuggat kött
Ett vårdboende i Haninge serverade reda tuggat kött till de boende. Då vi inte har mera mat är vi tvungna att servera maten ändå, skriver en i personalen som lex Sarah-anmält händelsen.
Läs mer om Haninge och Sarah-anmält.
Ungdomar sommarjobbar som vänner på äldreboende i Haninge
Pelle Liljegren sommarjobbar som ung vän på Hanvedens äldreboende i Handen och här umgås han med Stig Krogh. De båda samtalar om det gemensamma intresset segling. Stig Krogh visar med uppsträckta fingrar att han seglat jorden runt tre gånger och här pratar sommarjobbaren Anastasiia Honcharuk med Ulf Rahmström som berättade att han jobbade i England när han var ung och här samspråkar Pelle Liljegren med Gerd Gjälls, boende på äldreboendet, som först var skeptisk till idn med sommarjobbande ungdomar som vänner men som ändrat sig eftersom hon tycker ungdomarna är så trevliga.
Polis hundbiten vid gripande
En hotfull yxbeväpnad man greps i Haninge söder om Stockholm på måndagskvällen. Gripandet blev dramatiskt och en polis fick föras till sjukhus efter att ha blivit hundbiten, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Haninge och Stockholm.
Yxman jagades av polisen
En man har blivit gripen av polis i Haninge efter stort polisuppbåd.Polisen var tvungen att pepparspraya mannen som hotade med yxa.
Läs mer om Haninge.
Flera gärningsmän rånade guldbutik – lämnade i svart fordon
Ett flertal gärningspersoner ska med pistol ha rånat en guldbutik i Handen i Haninge kommun.De ska ha fått med sig något form av gods innan de lämnade platsen i ett svart fordon.Polisen söker nu med flera patruller och helikopter i området.
Läs mer om Handen och Haninge.
Just nu: Man ramlat ned i å – ambulans på plats
En man har cyklat och ramlat ned i en å i Haninge.– Han var till synes livlös, vi är på plats med ambulans, säger Jens Mårtensson vid polisen.
Läs mer om Haninge.
Vargtik från Norge siktad i Haninge
En vargtik med sändare har siktats i Haninge. Länsstyrelsen uppmanar nu djurägare i området att se över sina stängsel.
Läs mer om Haninge och Norge.
Flera larm om skogsbränder i torkan
Räddningstjänsten har ryckt ut på flera skogsbränder i Södertäljetrakten.Dessutom brinner det i skogen på en ö i Haninge skärgård.– Vi jobbar ihop med kustvekningen, sjöräddningen och har skickat egna båtar dit, säger Henrik Lindström, operativ chef vid räddningscentralen i Stockholm