Haninge

Två efterlysta efter mordförsök i Brandbergen

Den 3 januari blev en man skjuten med två skott benet i Brandbergen i Haninge kommun. Polisen rubricerade händelsen som mordförsök och två män, 23 och 29 år gamla, häktades på måndagen i sin frånvaro.Nu går polisen ut med en efterlysning av männen, Bakary Binta Fa Dibba och Roberto Rodriguez Ortiz.– Eftersom det inte är vanligt att vi gör efterlysningar brukar det ge en bra effekt, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Centrum avspärrat – misstänkt föremål hittat

Haninge centrum har spärrats av.En misstänkt väska har hittats på platsen och polisen genomför en insats på platsen.– Det var någon som skulle lämna in den här på polisstationen, men det kan handla om ett missförstånd, säger Anna Westberg på polisen i Stockholm, till Aftonbladet.
Minnesord: Leif Andersson
Som tidigare meddelats har före detta statssekreteraren, pol mag Leif Andersson, Haninge, efter en tids sjukdom gått ur tiden, 82 år gammal. Närmast anhöriga är hustrun Anna-Carin och sönerna Håkan Leifman med familj och Anders Leifman samt släkt och många vänner.
Kvinna påkörd av en förarlös bil
En kvinna har förts till sjukhus med skador efter att hon blivit påkörd av en förarlös bil i Haninge.Personen som klivit ur bilen innan den rullat iväg är misstänkt för drograttfylleri.
Läs mer om Haninge.Personen.

Kvinna förd till sjukhus – blev påkörd av förarlös bil

En kvinna har skadats sedan hon blivit påkörd av en förarlös bil i Haninge centrum.
Läs mer om Haninge.
Minnesord: Leif Andersson
Leif Andersson, Haninge, har avlidit. Han blev 82 år. Närmast anhöriga är hustrun Anna-Karin samt sönerna Håkan Leifman med familj och Anders Leifman
Två till sjukhus efter skottlossning
En man och en kvinna har skadats i en skottlossning. Polisen larmades till en restaurang i Haninge centrum söder om Stockholm klockan 01.25.
Läs mer om Haninge och Stockholm.
JUST NU: Skottlossning vid restaurang – två till sjukhus
Två personer i Haninge söder om Stockholm har förts till sjukhus med skottskador, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Haninge och Stockholm.
Skola i Haninge ställer in utflykt av rädsla för varg
Svartbäcksskolan i Haninge ställer in utflykter till Tyresta by och till skogen på grund av en varg som håller till i området, skriver tidningen Mitt i.
Läs mer om Haninge, Mitt och Tyresta.
Brand i lägenhet i Haninge – en person till sjukhus
Det brinner i en lägenhet i Brandbergen i Haningekommun.En person är förd till sjukhus med rökskador. Det är oklart om det finns fler personer i lägenheten.– Det är en fullt utvecklad brand, säger Lars Stevelind, operativchef vid räddningstjänsten i Stockholm.
Polisen hyllar lilla Tillys gåva till behövande barn
I helgen fick polisen i Haninge en oväntad donation.Lilla Tilly hade nämligen tittat på polisprogrammet 112 - på liv och död och bestämt sig för att skänka sina gosedjur till barn som varit med om jobbiga händelser.Kanske är det någon mer än mig som får lite värme i bröstet, trots höstmörkret, av denna händelse, skriver Magnus Stridh, gruppchef på polisen i Haninge.
Läs mer om Haninge.
Vi fortsätter kämpa mot Tvärförbindelse Södertörn
Denna gamla miljöbov är ännu inte startad och kommer förhoppningsvis aldrig bli byggd. Undanträngningseffekten gör att andra hållbara trafiklösningar förhindras om pengarna går till Tvärförbindelse Södertörn, skriver Johan Svensk (MP) och Samuel Skånberg (V), Haninge.
Politiker begär skyddsjakt på Södertörnsvargen
Ordförande för Moderaterna i Haninge Alexandra Anstrell, har skickat in en begäran om skyddsjakt på Södertörnsvargen till länsstyrelsen. – Oron måste tas på allvar, säger Alexandra Anstrell.
Storstadsvarg tros ha dödat katt
Vargtiken i Haninge har sedan tidigare dödat flera får.Nu har den även tagit och dödat en katt.Uppgifterna bekräftas av kommunens viltvårdare Christer Berggren:– Vid Blå huset på Dalarövägen tog vargen en katt, det är den enda säkra uppgiften vi har gällande eventuella kattattacker, säger han till tidningen Mitt i.
Eva-Karin Gyllenberg: Därför är Blå hallen trots allt fortfarande blå
Hej! Här kommer två frågor till din spalt. 1. Vad låg på platsen innan Stadshuset byggdes? 2. Varför kallas den stora salen i Stadshuset för Blå hallen? Den är ju inte blå. Mikael Bruzell, Haninge. Svar: Säkert har du hört uttrycket Inte sedan Eldkvarn brann. Det var just den gamla ångdrivna Eldkvarnen (eller Eldqvarn) som låg här fram till branden i oktober 1878.
Polisinsats på skola efter hot i sociala medier
Polisen gör en insats på Fredrika Bremer gymnasiet i Haninge. Orsaken är att det sent på tisdagskvällen inkom hot om skottlossning via Snapchat, uppger lokaltidningen Mitt i.
Varg i blodig attack mot får i Haninge
En eller flera vargar har attackerat får i Tyresta by i Haninge – alldeles söder om Stockholm, skriver Mitt i.– Ett var dött och ett var skadat. Tyvärr var vi tvungna att avliva både det och det första fåret vi hittade, berättar personen som sköter visningsjordbruket, för tidningen.Länsstyrelsen ska ha varit på platsen och konstaterat: det är varg som har härjat.
Läs mer om Haninge, Mitt, Stockholm och Tyresta.
Danderyd och Haninge nominerar Carl Bildt
Moderaterna i Danderyd och Haninge nominerar Carl Bildt till ny partiledare, trots att han i princip redan har tackat nej. – Det skulle kännas bra att ha ett ansikte som är välkänt för svenskarna, säger Katja Isacsson, ordförande för Moderaterna i Danderyd. – Vi tycker att han har alla delar i politiken, säger Alexandra Anstrell, ordförande i Haninge.
Tiotal personer i bråk i butik
Ett tiotal personer bråkade i och utanför en butik i Haninge på måndagskvällen.I samband med bråket blev varor sönderslagna i butiken.Enligt vittnen användes ett basebollträ i bråket, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Haninge.
Personal låste in sig vid rån på Lidl
En Lidl-butik i Haninge kommun utsattes för ett rån på tisdagen.Personalen, som enligt vittnen hotades av rånaren, låste in sig på kontoret, enligt polisen på sin hemsida.Nu jagar polisen gärningsmannen med helikopter.
Läs mer om Haninge och Lidl.