Hanna öberg

Efter OS-succn - nu ska Öberg köpa toalett

PYEONGCHANG. Efter medaljregn kommer pengaregn.Hanna Öbergs OS-succ ger henne helt nya ekonomiska förutsättningar – tillsammans med pojkvännen i landslaget, Jesper Nelin.– Nu behöver jag inte känna att jag måste prestera för att få in alla kronor till hyran, säger skidskytten.
Läs mer om Jesper Nelin och Öberg.

Dubbla guld hemma hos Nelin och Öberg

Hanna Öberg hade redan tagit sitt OS-guld. Efter herrarnas stafettseger får även pojkvännen Jesper Nelin en guldmedalj med sig hem.
Läs mer om Jesper Nelin, Nelin, OS-guld och Öberg.
Nelins segerkyss med flickvännen
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sverige är osannolika guldmedaljörer i skidskyttestafett.Nu hyllas laget stort.–Det här är helt sjukt, säger lagkamraten Hanna Öberg.
Läs mer om Hanna Öberg.
Skidskyttelaget fick sina silvermedaljer
För andra gången fick Hanna Öberg gå upp på prispallen i OS i Pyeongchang. När hon stod där själv fick hon ett guld, för distanssegern. Men i dag hade hon sällskap av stafettkompisarna Linn Persson, Mona Brorsson och Anna Magnusson.
Hanna Öberg kan få en gata i hemstaden
Hanna Öberg har skjutit sig in i svenska folkets hjärtan efter sina skidskytteframgångar i Pyeongchang.Nu kan hon föräras med en gata uppkallad efter sig i hemstaden Piteå.– Den diskussionen har redan kommit i gång, säger kommunalrådet Anders Lundkvist till NSD.
Läs mer om NSD, Piteå och Pyeongchang.Nu.
Pengaregnet efter jättesuccn i OS
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Hanna Öberg har slagit igenom med dunder och brak under OS. Nu kan miljonerna rulla in för Öberg som tidigare stått utan sponsor.– Det bör vara ett helt annat förhandlingsläge nu, säger Hannas pappa Tomas Öberg.
Läs mer om Öberg.
Silvernycklarna: Motivationsvideo och mat
PYEONGCHANG. Medaljmålet var satt till åtta. När Hanna Öberg skar mållinjen för en silvermedalj i stafetten i skidskytte gick Sverige upp på tio. Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, ger en hygglig beskrivning av det dramatiska loppet. – Det var ungefär som vädret, det kom och gick.
Läs mer om SOK och Sverige.
Vad är det som händer? – Nytt bragdlopp av Hanna Öberg
PYEONGCHANG. Efter Hanna Öbergs seger i det individuella 15-kilometersloppet gjorde kung Carl XVI Gustaf honnör. Efter silvret i stafetten fick hon en kram. – Han grattade så mycket och tyckte att vi var duktiga, säger Öberg med ett skratt.
Sånt som bara händer i sagor
PYEONGCHANG. Hanna Öberg, jag visste knappt vem du var.Men efter två osannolika veckor och två lika makalösa medaljer glömmer jag dig aldrig.Tack svenska skidskyttar för OS-showen.
Läs mer om OS-showen.
Kravet: Ge Hanna Öberg Bragdguldet
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. När Hanna Öberg klev fram lyckades Sverige ta ett skrällsilver i skidskyttestafetten.Nu höjs röster om att 22-åringen förtjänar Bragdguldet.– Med hänsyn till de magiska dagarna i Korea har hon nog bra chanser på både Bragdguldet och Jerringpriset, säger pappa Tomas Öberg.– Vi får se, säger Hanna Öberg.
Öberg om stafettsilvret: Allt är möjligt
Hanna Öberg förde Sverige till silver i skidskyttestafetten i OS i Pyeongchang. – Så kul för mig som redan har en medalj att få dela den här upplevelsen på riktigt med de här tjejerna som gjort ett minst lika bra jobb, sade Öberg till Kanal 5.
Läs mer om Kanal, Pyeongchang, Sverige och Öberg.
Pang, pang – nu är Öberg en bragdfavorit
Efter två sträckor hade jag tappat hoppet. Att man aldrig lär sig. Hanna Öbergs avslutning var magisk. Silvret en bragd med smak av guld.
Läs mer om Öberg.
Svensk silver i damernas skidskyttestafett
Hanna Öberg förde Sverige till silver i skidskyttestafetten i OS i Pyeongchang. Vitryssland vann och Frankrike tog brons.
Läs mer om Frankrike, Pyeongchang och Sverige.
Bragdlopp av Hanna Öberg i stafetten – OS-silver till Sverige
Det såg mörkt ut efter halva tävlingen för Sverige i damernas skidskyttestafett. Men Hanna Öberg gjorde en suverän upphämtning – silver till Sverige.
Läs mer om Hanna Öberg, OS-silver och Sverige.
Nytt bragdlopp av Öberg – fixar svenskt silver
Hanna Öberg förde Sverige till silver i skidskyttestafetten i OS i Pyeongchang. Vitryssland vann och Frankrike tog brons.
Läs mer om Frankrike, Pyeongchang, Sverige och Öberg.
Så jäkla mäktigt – hon är makalös
PYOENGCHANG/STOCKHOLM. Svenskt skidskytte fortsätter att leverera.En superinsats från Hanna Öberg på sistasträckan fixade ett silver i stafetten.– Hon har inga nerver. Så jäkla mäktigt. Alla andra står där. Hon har alltid sagt det. Jag är inte rädd för någon. Hon är makalös, säger lagkamraten Mona Brorsson.
Läs mer om Hanna Öberg och Mona Brorsson.
Svensk medalj efter otrolig upphämtning
Sverige såg ut att ha skjutit bort sina chanser i stafetten.Men då stod guldhjälten Hanna Öberg för en makalös upphämtning – och förde Sverige till silver.– Det är helt galet. Vilken vändning, säger kommentatorn Roberto Vacchi i Kanal 5.
Supersträcka av Hanna Öberg bäddade för ny svensk skidskyttemedalj
En svensk medalj såg ut att vara utom räckhåll. Men OS-sensationen Hanna Öberg trotsade de svåra väderförhållandena och sköt fullt på den sista sträckan. Sverige tog silver, vann gjorde Belarus.
Läs mer om Hanna Öberg.
Brorsson får ny chans – de startar i skidskyttedamernas stafett
PYEONGCHANG. Damernas stafettlag i skidskytte blir det väntade i OS. Sverige ställer upp med exakt den uppställning som blev trea i världscupen i Ruhpolding i januari: Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och guldmedaljören Hanna Öberg.
Sambor hemma – nu jagar de OS-medalj tillsammans
PYEONGCHANG. Hon är skrällvinnaren i skidskyttarnas OS-distans. Han har fått sitt stora genombrott i Pyeongchang. Nu kör samboparet Hanna Öberg och Jesper Nelin för en gemensam medalj i mixedstafett. – Vi har gjort hela den här resan ihop, säger Öberg.
JUST NU: Ratas i mixedstafetten
Samboparet Hanna Öberg och Jesper Nelin får chansen tillsammans i Sveriges mixedstafettlag i skidskytte i OS. Laget, som också består av Sebastian Samuelsson och Mona Brorsson, presenterades på dagens presskonferens i Sweden Arena i Pyeongchang.
Ibland tycker jag synd om honom
Hanna Öberg missade prispallen trots ett nytt imponerande lopp.Efteråt hyllades hon av kungen. Men det var skidkompisen Wolfgang Pichler som kungen pratade och skojade med mest. – Jag skulle inte vilja ha hans jobb, säger skidskyttetränaren.
Läs mer om Wolfgang Pichler.
Öberg siktar på stafettmedalj: Mycket vill ha mer
Surrealistiskt kallade Hanna Öberg sitt möte med kung Carl Gustaf. Hon kunde lika gärna ha syftat på sin resultatrad i de individuella starterna i OS: sjua, etta, femma. Mycket belåten, men ändå lite besviken var hon efter att ha varit nära en ny medalj i masstarten. – Mycket vill ha mer, sade landets nya skidskyttedrottning.
Läs mer om Carl Gustaf och Hanna Öberg.