Hans jörgen hanström

Akilovs restriktioner lättas – får titta på tv

Terrormisstänkte Rakhmat Akilov har hållits häktad med fullständiga restriktioner sedan dådet på Drottninggatan i april.Nu får han läsa tidningar, lyssna på radio och titta på tv, rapporterar Aftonbladet.– Utredningen har kommit så långt att vi gör den bedömningen, säger åklagare Hans-Jörgen Hanström, till tidningen.

Elitspelaren misstänks i stora spelskandalen

Matchfixningsutredningen kring IFK Göteborg och AIK blir allt större.Ytterligare en före detta elitspelare i fotboll har delgivits brottsmisstanke för mutförsöket.– Det är ett prioriterat ärende och en aktivt pågående förundersökning, säger åklagaren Hans-Jörgen Hanström till Aftonbladet.
Åklagaren vill ha mer tid till terrorutredning
Åklagaren Hans-Jörgen Hanström vill ha mer tid till utredningen efter terrordådet på Drottninggatan. Han säger i ett pressmeddelande att omfattande utredningsåtgärder fortfarande återstår.
Läs mer om Drottninggatan.
Hemtjänstbedragerska lurade till sig 300 000
När hemtjänstkvinnan inte kunde betala sina räkningar sjösatte hon den fräckaste av planer.Hon fick 93-åringen hon vårdade att, med sin lägenheten som säkerhet, ta lån på hundratusentals kronor – pengar som hon sedan betalade sin hyra med.– Det är först efter att mannen avlidit som det uppdagades. Det skulle göras bouppteckning och så upptäckte man att lägenheten var belånad, säger åklagaren Hans-Jörgen Hanström, som nu åtalar kvinnan för grovt mutbrott.

Rättegång i kokainmål skjuts upp

Rättegången i det gigantiska kokainmålet där två män dömdes till långa fängelsestraff i tingsrätten skjuts upp i hovrätten. Anledningen är att nya bevis ska ha framkommit. — Det är advokaterna som yrkat på att skjuta på målet. Vi är beredda att fortsätta, säger Hans-Jörgen Hanström, en av målets fem åklagare. Kokainligans ledare fick 18 år fängelse i tingsrätten.
Läs mer om Det och Hans-Jörgen Hanström.
Ex-popstjärna misstänkt i knarkhärva
Hon levde ett jetsetliv med sportbilar, dyra vanor, hus i den spanska lyxorten Sitges och en nattklubb i Barcelona. Nu misstänker polisen att den före detta popstjärnan, som bland annat uppger att hon jobbat med Carola, är knarkbaronen Jonas Oredssons högra hand. - Hon är åtalad för att vara förvaltare och koordinator med avseende på tillgångarna. I detta fallet var hon en nödvändig förutsättning för att han obemärkt ska kunna använda sig av tillgångarna, säger kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström till Expressen.se.
Svenskar lurade på 350 miljoner
Närmare 500 svenskar har lurats på sammanlagt omkring 350 miljoner kronor. Nu ställs de misstänkta för den gigantiska aktiebluffen till svars i Holland - men de drabbade kan inte räkna med att få några pengar tillbaka. - Som det ser ut nu är det mycket små möjligheter. Det finns pengar, men det blir peanuts i sammanhanget, säger Hans-Jörgen Hanström, kammaråklagare på internationella åklagarkammaren i Stockholm.