Harry

Harry Schein – flyktingen som blev en svensk succ

Harry Schein var en paradox i efterkrigstidens Sverige – en elitistisk, kontinental playboy som erövrade socialdemokratins och filmbranschens finsalonger.Jens Liljestrand läser en biografi som noggrant kartlägger en maktspelare och superkändis, men där huvudpersonen ändå förblir en gåta.
Läs mer om Sverige.

Harry Potter-återföreningen spär på romansryktet

Ett Instagram-inlägg där några av Harry Potter-skådespelarna återförenas väcker stor uppmärksamhet.Det blåser dessutom liv i det gamla romansryktet mellan Emma Watson och Tom Felton.Människor hoppas på kärlek mellan Draco och Hermonie skriver brittiska nyhetssajten Joe.
Harry Schein var folkhemmets påfågel - nu kommer Högskolan i Gävle-forskaren Per Vesterlunds biografi om honom
I ett decennium har Högskolan i Gävle-forskaren Per Vesterlund grävt i Harry Scheins liv, det ensamkommande flyktingbarnet som gjorde en till synes omöjlig karriär i det socialdemokratiska Sverige.
Bokrecension: Harry Schein bortom myten och glamouren
Per Vesterlund har skrivit den första stora biografin om filmfursten Harry Schein. Ändå känns det lite post festum. Helena Lindblad läser en opersonlig men likafullt tankeväckande bok.
Läs mer om Harry Schein.

Skådespelaren Harry Anderson död – blev 65 år gammal

Tv-stjärnan Harry Anderson, känd från bland annat tv-serien Skål, är död.Skådespelaren hittades död i sitt hem i måndags, skriver TMZ.Han blev 65 år gammal.
Läs mer om Skål.
Ett flyktingbarn som lärde sig avrätta med ord
I dagens socialdemokrati hade det inte varit möjligt med en makthavare som Harry Schein. En konfrontativ, omstridd intellektuell som spelade tennis med Palme och ständigt sågs med en cigarett i mungipan. Kaj Schueler har läst en ny biografi över den fascinerande mannen och hans gärning.
Läs mer om Harry Schein och Palme.
Kane gnällde som en sexårig lillebror
Fyra gjorda mål i matchen mellan Tottenham och Manchester City.Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan, Christian Eriksen och Raheem Sterling.Försök inte ens den här gången, Harry Kane.
Prins Harry och Meghan Markles hyllning till Diana
Förberedelserna inför Meghan Markle och prins Harrys bröllop i maj är i full gång.Nu har Markle setts i Chicago, där hon uppges göra klart med sitt brittiska visum, skriver sajten Page Six.Samtidigt rapporterar People om att kyrkan där bröllopet äger rum kommer prydas med Harrys bortgånge mor Dianas favoritblommor.
Salah: Lättare för Kane och Agüero än för mig
Mohamed Salah har haft en drömlik debutsäsong i Liverpool. Nu är han på god väg att ta hem säsongens Guldskon – men ser själv Harry Kane och Sergio Agüero som favoriterna.– De har det lättare än jag, säger Mohamed Salah i en intervju med CNN.
De kan få designa Meghan Markles bröllopsklänning
Det drar ihop sig för det kungliga bröllopet mellan Meghan Markle och prins Harry.Meghan bör ha bestämt vem som ska designa bröllopsklänningen, men det är inget som hon berättat om än.Men det finns spekulationer om vilka designers som är mest troliga att få äran att skapa den fantastiska kreationen, skriver The Telegraph.I en stor bildspecial har vi samlat kreationer från de modehus som är på tal – och blickar tillbaka på vackra bröllopsklänningar från tidigare kungabröllop.
Harry Kane tilldelas mål i efterhand
Harry Kane har tilldelats Tottenhams segermål mot Stoke i helgen. En frispark från Christian Eriksen som Kane menade att han touchade innan bollen gick i mål. Engelsmannen har nu fått rätt och jagar Liverpools Mohamed Salah i skytteligatoppen.
Läs mer om Christian Eriksen, Kane och Stoke.
Jag ville ha pappas alla lag på hjälmen
Konstnären David Gunnarssons har designat målvaktshjälmar till många av de största stjärnorna i hockeyvärlden.Tidigare målade han alla Stefan Livs hjälmar - och nu har han även gjort detsamma till Stefans söner Herman och Harry.- Jag ville ha pappas alla tidigare lag på hjälmen och HV så klart, berättar Herman.
Läs mer om Harry och Herman.
Ägarbyte för lantbruksfastighet i Enviken
Fastigheten på Bingsjö Olarsvägen 8 i Enviken har fått en ny ägare. Jenny Marianne Johansson, 40 år, har fått fastigheten som gåva av Bengt Harry Eklund. Överföringen blev klar i april 2018. Huset har en boyta på 143 kvadratmeter.
Inga världsledare med på bröllopslistan
Det är en tradition att högt uppsatta politiker och världsledare bjuds in när det vankas bröllop i brittiska kungahuset. Den traditionen bryter nu Prins Harry och Meghan Markle. Varken Donald Trump eller Barack Obama får komma på ceremonin den 19 maj, rapporterar the Guardian.
Grand Theft Auto V är nu största mediaprodukten någonsin
Glöm Star Wars, Harry Potter, Sagan om ringen och andra populärkulturella fenomen.
Läs mer om Harry Potter och Sagan.
Prinsparets uppmaning: Köp inte bröllopspresenter
Prins Harry och hans framtida fru Meghan Markle vill inte ha några egna bröllopspresenter.I stället uppmanar prinsparet gästerna att donera pengar till utvalda välgörenhetsorganisationer, meddelade Kensington Palace på måndagen.– Paret är glada över att kunna förstärka och belysa sitt arbete, säger en talesperson enligt CNN.
Manlig makttrojka gjorde filmpolitiken till 60-talets sexigaste
Den 2 augusti 1967: Käre Olof, Jag kommer till Fårö på fredag kväll och bor hos Ingmar till på söndag. Sedan hade jag tänkt hälsa på Krister () Ska vi ses på lördag eller söndag? Kan du i så fall ringa mig antingen hem () eller till Ingmar på fredag kväll. Hej! Harry Bara en vanlig vänlig inbjudan i semestertider?
Läs mer om Fårö, Ingmar, Jag och Krister.
Nytt Harry Potter-spel med originalröster släpps för IOS
Det nya Harry Potter-spelet släpps redan i april, och hinner därmed före Pokemon Go-skaparnas kommande spel. Spelet heter Harry Potter: Hogwarts Mystery och kommer från den USA-baserade spelstudion Jam City.
Nytt Harry Potter-spel med originalröster släpps för IOS
Det nya Harry Potter-spelet släpps redan i april, och hinner därmed före Pokemon Go-skaparnas kommande spel.
Läs mer om Harry Potter-spelet.
Vilken kalldusch för Victoria – att inte bli bjuden är sårande
Nu är den nervösa väntan bland mängder av kungligheter, kändisar och societet över.Men vilken kalldusch.Ingen från den svenska kungafamiljen har bjudits in till årets viktigaste kungliga händelse – bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle den 19 maj.
Läs mer om Harry, Meghan Markle och Victoria.
Så blev livet för Harry Potter-stjärnan – 7 år efter succn
Afshan Azad blev världsberömd över en natt när Harry Potter hade premiär, där hon spelade rollen som Padma Patil.Men livet sedan dess har inte alltid varit lätt, 2010 dömdes skådespelarens bror för att ha misshandlat henne för att hon hade en icke-muslimsk pojkvän.– Hon fick andningssvårigheter och fruktade för sitt liv, sa åklagaren Richard Vardon i Manchester Crown Court, enligt BBC.
Han står inför sin tuffaste uppgift
MLAGA. Dags att börja trolla nu.Sorry.Hade lovat mig själv att aldrig jämföra Graham Potter med Harry Potter.Men.Nu är det min själ dags att plocka kaniner ur hatten i Östersund.
Snart öppnar takbaren med utsikt över Hogwarts
Nu får Harry Potter och hans fans en egen takbar.Och du behöver inte en flygande Ford Fiesta för att nå den.
Läs mer om Ford Fiesta och Harry Potter.
Harry Potter-tjuv ställs inför domstol
En italiensk bokförsäljare har förklarats skyldig till att ha stulit en sällsynt första upplaga av Harry Potter och den flammande bägaren från en brittisk bokaffär på nyårsafton, rapporterar The Guardian.
Läs mer om Harry Potter och The Guardian.