Harry

Bästa kryssningarna på Östersjön i påsk

Lek, umgås och njut av en dignande påskbuff. En kryssning på Östersjön är en kul aktivitet under påsklovet för hela familjen! Välj mellan att kryssa med skeppskatten Ville Viking, Skeppsråttorna och ankan Bianka eller sälen Harry och Mumin. Här tipsar vi om olika saker att göra på tre olika kryssningar med shower, aktiviteter och tävlingar som passar alla.

Prins Harrys oväntade bröllopsplaner

Glöm ett traditionellt kungligt giftermål i Westminster Abbey. Enligt Radar Online så går prins Harry och hans flickvän Meghan Markle i andra bröllopsplaner - nämligen ett bröllop med sand mellan tårna. – Han är ingen typisk prins. Varför någon skulle förvänta sig att han följer traditioner har jag svårt att förstå, säger en uppgiftslämnare till sajten.
Harry, 1, fick för hög medicindos
Ida Djerf i Ljungby tog med sonen Harry, som hade stora utslag, till läkaren.Utan att undersöka honom skrev läkaren ut en medicindos – som visade sig vara mycket för hög.– Läkaren hade skrivit ut en vuxendos. Först blev jag rädd sen förbannad, säger Ida Djerf.
Läs mer om Harry, Ida Djerf och Ljungby.
Harry Schein identifierade sig inte som jude
Replik. Flyktingen och Citizen Schein.
Läs mer om Citizen Schein.

Symfoniorkester spelar live till Harry Potter-film i Göteborg

Nu kan Harry Potter-fansen uppleva Harry Potter och de vises sten i HD på stor duk med levande filmmusik.
Elisabeth Åsbrink: Scheins Houdinitrick misslyckades
Harry Schein försökte i hela sitt vuxna liv radera alla tecken på att han hade en judisk bakgrund. Elisabeth Åsbrink ser hur utsatthetens skam fäller sin skugga över en av de stora svenska 1900-talsprofilerna.
Stjärnan skadad när Tottenham vann
Tottenham är klart för semifinal i FA-cupen efter 6–0 mot Millwall. Men segern kom med en bitter eftersmak sedan lagets stjärna Harry Kane klivit av skadad.
Otäcka bilderna när Kane skadade foten
Mardrömsscener utspelade sig för Spursfansen under FA Cup matchen mellan Tottenham och Millwall. Lagets allra största stjärna Harry Kane tvingades kliva av skadad efter fem minuters spel. Matchen pågår just nu.
Peter Wolodarski: Harry Scheins osannolika resa säger mycket om Sverige.
Självsäker, briljant och fräck. Harry Schein var inte som andra i Sverige. Det bidrog till hans framgång.
Läs mer om Sverige.
Lukaku i delad skytteligaledning
Romelo Lukaku fick till slut skriva in sig i målprotokollet, och även kliva upp i delad skytteligaledning i Premier League, när Everton hemmaslog West Bromwich. Lukakus mål kom i den 82:a minuten och innebar 3–0 vilket också blev slutresultat. Det var belgarens 19:e mål – lika många som Tottenhams Harry Kane har mäktat med.
Just nu: Följ svenska finalen i Melodifestivalen
Det är dags för den svenska finalen i Melodifestivalen i Friends arena. SvD:s Harry Amster och Joanna Drevinger direktrapporterar.
Erik Helmerson: På Scheins tid var (S)verige en bananrepublik
Harry Schein var aldrig politiskt vald. Men tack vare kompisarna blev hans politiska makt gigantisk.
Tjuvkika på nya Harry Potter-världen i London
En ny, stor attraktion Harry Potterattraktion har avtäckts i London. Den 31 mars välkomnas besökarna in i den förbjudna skogen. Ta en förhandstitt här.
Harry Potter-stjärnan bröt nacken i olycka
Skådespelaren Jim Tavare har brutit sin nacke, efter en svår bilolycka, skriver Daily Mail. Tavare, som spelar i Harry Potter och fången från Azkaban, kämpar nu för sitt liv. Han ska snart in på sin första operation. Det här är på riktigt, inte en filmroll skriver hans fru på Facebook.
Dagens kulturdebatt saknar en Harry Schein
I hela sitt vuxna liv befann sig flyktingpojken Harry Schein i den absoluta maktens centrum. Torbjörn Nilsson ser en dokumentär om en ensam man som betalade ett högt pris för sin framgång.
Läs mer om Harry Schein.
Miljonbråket – efter Harry Scheins död
Han var ett bedårande barn av sin tid. Harry Schein var briljant och skarptungad, en världsvan intellektuell som viskade i makthavarnas öron. Men hans eftermäle solkas av en bitter arvstvist – och nu avslöjas att hans minnesfond med 40 miljoner kronor är spårlöst försvunnen.
Flyktingen som formade svensk kultur
Harry Schein var det ensamkommande flyktingbarnet som nådde Sveriges politiska och kulturella toppskikt. Citizen Schein tecknar ett mångsidigt porträtt av en färgstark maktspelare.
Kusligt aktuell och lockande retro
Det är hjältar som brukar föräras en egen film. De senaste åren har vi sett Palme, Taikon, Zlatan och Björn Afzelius, medan spelfilmen omfamnat Monica Z eller Cornelis. Men de vanligaste orden som vännerna beskriver Harry Schein med är arrogant eller elitistisk.
Mysteriet med Harry Scheins miljoner
De senaste årens rapportering om Harry Schein har kretsat kring en arvstvist och en mordbrand. Men när dokumentären om honom går upp på bio, innehåller den ingenting av detta – i stället kommer en gåta med 40 miljoner kronor som försvunnit: – Vi känner att det där egentligen inte handlar om honom, säger Maud Nycander som regisserat Citizen Schein.
Här öppnar Harry Potters sommarskola
Drömmen blir sann för alla Harry Potter-fans. I sommar öppnar Harrys magiskola Hogwarths på riktigt – i ett 1400-talsslott på engelska landsbygden.
Dubbelt Kane när Tottenham slog Everton
Åtta mål på fyra matcher. Där är Harry Kane efter dubbeln mot Everton. Skyttekungen ledde Tottenham till en ny seger i Premier League-fotbollen, 3–2.
Harry Kane sänkte Everton med två mål
Harry Kane är i strålande form just nu. Kane gjorde två mål och visade vägen när Tottenham vann med 3-2 över Everton. Nu toppar Kane skytteligan på 19 mål - ett före tvåan Romelu Lukaku och fyra före Zlatan Ibrahimovic.
Nya kärleksbilderna på Harry och Meghan
Här är nya kärleksbilderna som spär på bröllopsryktena kring prins Harry och Meghan Markle. På en väns bröllop sågs de hålla händer och mysa ihop. – Det är första gången som hon och Harry har umgåtts öppet som ett par och det är ett stort steg, säger en källa till Daily Mail.
Kritiken efter Emma Watsons vågade bild
Harry Potter-stjärnan Emma Watson poserar avklätt i tidningen Vanity Fair. Skådespelerskan har sedan tidigare gjort klart att hon brinner för feministiska frågor – nu får hon kritik för att agera dubbelmoraliskt. Men flera stöttar också stjärnan och menar att hennes feministiska ställningstagande inte påverkas av bilderna.
Läs mer om Vanity Fair.
Här är målet som chockar City i cupen
Här är målet som chockade Manchester City i FA-Cupens omspel.I den 7:e minuten satte Harry Bunn 1-0 bakom Claudio Bravo. Matchen pågår just nu.