Hasse andersson

Från Kvinnaböske till barnens hjälte

Hasse Andersson har fått en trädgårdsshow på Barnkanalen. Karin Olsson skriver om Kvinnaböske som blev barnens favorit.
Läs mer om Barnkanalen och Kvinnaböske.

Hasses tuffa beslut efter Melodifestivalen

Både David Lindgren, 34, och Clara Henry, 22, längtar efter att få sätta tänderna i nya stora tv-format. Men för Hasse Kvinnaböske Andersson, 69, innebär Melodifestivalen 2017 slutet för stora program. – Jag kommer inte ge mig på sådana här stora grejer mer. Nu är jag klar, säger han.
Programledarna lämnar landet efter finalen
Clara Henry, 22, David Lindgren, 34, och Hasse Andersson, 69, tog farväl med en rejäl succ – på sociala medier storhyllas David Lindgrens medley med kärlekssånger till sig själv. Efter framgångarna lämnar trion nu landet – och Hasse Andersson stänger dörrarna för nya uppdrag. – Det blir inte i det här formatet men det har varit fantastiskt att få vara med om det här, säger Hasse Andersson.
Hasse Andersson: Jag blir ledsen över Malmö
Ikväll leder Hasse Andersson finalen i Melodifestivalen.Nästa vecka är han tillbaka i rutan igen, när han ska lära barn att vårda miljön.Men först svarar han på den kritik han fått som programledare.

Hasse Anderssons miss under genrepet

Ojdå! Programledaren Hasse Kvinnaböske Andersson tappade bort namnet på finalens stora mellanakt – Zara Larsson. – Nu fick Hasse hjärnsläpp, säger programledaren själv efter missen.
Läs mer om Hasse och Zara Larsson.
Därför ställde Hasse Andersson och David Lindgren in festen
Under onsdagen bjöd Stockholms stad in till kommunfest inför finalen av Melodifestivalen 2017. Hasse Andersson och David Lindgren valde dock att inte närvara. I stället var det Clara Henry som fick representera programledarna.
Hasses vädjan till SVT om finalen
Programledaren Hasse Kvinnaböske Andersson har en önskan inför Melodifestivalen-finalen. Kvinnaböske har vädjat till SVT om att få slippa referera resultaten i den dramatiska uppgörelsen. – Jag har själv bett om att inte behöva rabbla upp så mycket, säger han.
Läs mer om Melodifestivalen-finalen och SVT.
Därför var inte Hasse med vid avgörandet
Allt skulle avgöras. Då fick Hasse Andersson knappt synas i tv-rutan. Nu berättar programledaren att han själv bad om att inte få vara med så mycket i Andra chansen. – Det blir inte bra, säger han.
Läs mer om Andra, Hasse och Hasse Andersson.
Känslorna bakom Davids låt i SVT
I Andra chansen sjunger David Lindgren om de elaka kommentarerna som Melodifestivalens programledare får på nätet. Nu berättar han, Clara Henry och Hasse Andersson om hur de hanterar de elaka kommentarerna. – Det är klart man blir ledsen om man blir dissad. Man undrar vad det är för fel på mig, säger Hasse Andersson.
Hasse Andersson har rasat i vikt
Melodifestivalen 2017 har tagit ut sin rätt och Hasse Andersson, 69, är trött. Nu berättar den populära artisten och programledaren att han har gått ner flera kilo sedan programmet började. – Det har aldrig hänt tidigare i mitt liv, säger Hasse Andersson.
Läs mer om Hasse Andersson.
Kvinnaböske brottas med röstproblem
Hasse Andersson tappade rösten – mitt under genrepet i Skellefteå. Nu berättar programledaren att han har varit sjuk i flera veckor. – Jag märkte det framför allt under min egen låt, säger programledaren.
Läs mer om Skellefteå.
Kvinnaböske gör comeback med Hellberg
För två år sedan kom de fyra i Melodifestivalen. På lördag gör Kvinnaböske Band comeback i Melodifestivalen 2017 – tillsammans med Wilmer X sångare Nisse Hellberg. – Det kommer gunga i den här hockeyarenan, säger Hasse Andersson.
Nya kritiken mot SVT och Melodifestivalen
Melodifestivalen 2017 har kritiserats för sitt manus. Nu svarar de hyllade programledarna Clara Henry, 22, Hasse Andersson, 69, och David Lindgren, 34, och tar manuset i försvar. – Det är ganska olika humor ute i landet eller om man är i Stockholm. Så jag tror att gemene man tycker om det här, säger David Lindgren.
Hårda kritiken mot SVT: Är för vitt
Ett dåligt manus, tre programledare med vit hudfärg och en Hasse Andersson som framstår som att han är bakom flötet. I SVT:s Gomorron Sverige riktas frän kritik mot Melodifestivalen 2017. Nu svarar SVT samt Hasse Andersson och David Lindgren på kritiken. – Man måste komma ihåg vem man skriver för, säger projektledaren Anette Helenius.
Hasse Anderssons muskler förtvinar
Hasse Kvinnaböske Andersson, programledare för Melodifestivalen 2017, lider av en yrkesskada. Skadan gör att hans muskler förtvinar och förra året tvingades han till en andra operation. Nu kan han inte längre spela sina instrument. – Jag kan inte spela piano eller synt längre, säger Hasse Andersson till Aftonbladet.
Babbens kritik av öppningslåten i SVT
Hasse Andersson skrev texten till öppningslåten i gårdagens uttagning till Melodifestivalen - och den får komikern Babben Larsson att skämmas. Jag har ännu inte hämtat mig från Skaune-låten, skriver hon på Twitter. Nu erbjuder hon sig att själv skriva en bättre låttext till framtida produktioner av Melodifestivalen.
Så förklarar SVT teknikstrulet i Malmö
Den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2017 drabbades av flera tekniska missöden. Dessutom tappade Hasse Andersson bort sig i manus. Nu förklarar SVT teknikstrulet.
Hasse Andersson tvingas ta sprutor
Hasse Kvinnaböske Andersson, programledare för Melodifestivalen 2017, måste ta sprutor varje kväll efter sändning. Här är hans kamp för hälsan. – Jag måste bara vara noga med att ta min medicin, säger programledaren.
Läs mer om Melodifestivalen.
Hasse Anderssons känga mot Filip Hammar
Hasse Kvinnaböske Andersson, aktuell i Melodifestivalen 2017, har haft diabetes i runt 30 år. Nu ger han en känga till Filip Hammar, som kallat diabetes för en lyxsjukdom. – Det är taskigt mot alla de som går och får dialys och som sitter utan ben och är blinda och så vidare, säger han.
Efter Melodifestivalen – här är Hasse Anderssons nya jobb
Hasse Kvinnaböske Andersson gör stor comeback. Både i Mello och i ett nytt trädgårdsprogram för och med barn. I den magiska trädgården får vi följa frö till planta via en tidsmaskin.
Läs mer om Mello.
Hasse Andersson blev en rockgud
I Melodifestivalen förvandlas plötsligt Hasse Andersson till hårdrockare. Så här har du aldrig sett Kvinnaböske. – Vi vill busa litegrann, säger Hasse Andersson till TT.
Läs mer om Hasse Andersson och Kvinnaböske.
SVT tvingas till panik- ändring efter repet
Fredagens genrep av den första deltävlingen i Melodifestivalen 2017 blev kaosartad. Sent i natt slet SVT med att slipa till manuset och under lördagens repetition syntes kanalens panikändring. Så ska metalversionen av Hasse Kvinnaböske Andersson rädda showen i Scandinavium.
SVT tvingas ändra efter kaosrepet
Det blev en kaotisk generalrepetition inför den första deltävlingen i Melodifestivalen – och Hasse Kvinnaböske Andersson tappade bort sig. Under fredagsnatten arbetade SVT hårt på att finslipa manuset - och Hasse Anderssons kritiserade intervjuer görs om totalt. – Vi jobbar tills vi är klara, sa projektledaren Anette Helenius efter repet.
Timells åldersskämt mot Hasse Andersson
Anders Timell skämtar om Hasse Kvinnaböske Anderssons ålder i Mix Megapol med David Lindgren. - Ska vi dra det så långt? säger Melodifestivalen-programledaren. Sedan replikerar han själv med ett skämt om oron för rekordåldringen Owe Thörnqvist.