Hbk

Kvalhjältens målsucc ger Halmstad slagläge

Markus Mathisens målsucc fortsätter i Halmstads BK.Dansken inledde målskytten när HBK krossade Örgryte i Svenska cupen – och nu räcker kryss mot IFK Norrköping för avancemang.– Lite oväntat för mig, men en härlig känsla att göra mål, säger Markus Mathisen.
Läs mer om HBK, Halmstad, Svenska och Örgryte.

Uppmaningen: Den är väldigt viktig att vinna

Cuppremiären blev en rejäl besvikelse.Inför cupmötet med Örgryte byter HBK-tränaren Jan Jönsson ut halva startelvan.– För utgången av cupen är den väldigt viktig att vinna. Nästan helt central, säger Jan Jönsson.
Läs mer om Jan Jönsson och Örgryte.
Nykomlingen inte orolig trots svag försäsong
Halmstads BK har byggt vidare på insatserna från höstens kvalseger.Nu vill anfallaren Fredrik Olsson se att unga HBK fortsätter växa när Svenska cupen börjar.– Det krävs att vi tar fler steg till den allsvenska premiären, säger Olsson.
Läs mer om Fredrik Olsson, HBK, Olsson och Svenska.
Nytt kryss och ny succ för HBK:s supertalang
Målskytt mot Elfsborg.Det följdes upp av en magnifik assist mot Östersund.–Jag bara hörde Olsson komma bakom mig, säger Saed Haksabanovic efter HBK:s andra raka 1–1-match.

2016: Volontärarbetare i Libanon 2017: Allsvensk lagkapten i HBK

För exakt ett år sedan var han volontärarbetare i Libanon.Mot Elfsborg i fredags var Ivo Pekalski lagkapten för Halmstads BK.– Livet är intressant på det sättet, hur snabbt saker kan förändras, säger Pekalski.
Glädjebeskedet: Får följa med på träningslägret
Från belgiska tredjeligan till allsvenskan?Halmstads provspelande anfallare Andre Ntambue gjorde mål mot Öster – och spelade till sig en plats på HBK:s träningsläger till Spanien.– Jag är väldigt glad. Jag hörde innan matchen att om jag gjorde det bra så skulle jag få följa med till Spanien, säger holländaren.
Läs mer om Andre Ntambue, Spanien och Öster.
Uppgifter: Japansk anfallare till allsvenskan
Halmstads BK uppges vara nära en förstärkning.Det handlar om den japanske anfallaren Kosuke Kinoshita, 22.– Det återstår väl att se, det, säger HBK-tränaren Janne Jönsson till Fotbollskanalen.
Uppgifter: Japansk anfallare på väg till allsvenskan
Halmstads BK uppges vara nära en förstärkning.Det handlar om den japanske anfallaren Kosuke Kinoshita.– Det återstår väl att se, det, säger HBK-tränaren Janne Jönsson till Fotbollskanalen.
Därför nobbade Haksabanovic Club Brügge och landslaget
Han var nära en övergång till Club Brügge, men förlängde i stället med Halmstads BK efter ett par intensiva veckor.Nu vill supertalangen Sead Haksabanovic göra avtryck i allsvenskan – gärna med nummer tio på ryggen.– Målet är att bli en bättre fotbollsspelare och försöka få HBK att bli ett starkt lag i allsvenskan, säger 17-åringen.
Halmstad värvar U21-landslagsman
Halmstads BK förstärker offensivt.Den allsvenska nykomlingen har skrivit ett tvåårskontrakt med den U21-landslagmeriterade finske yttern/anfallaren Nikolai Alho, 23.– Han är fortfarande i bra ålder och är van vid krav på att vinna från HJK, säger HBK:s tränare Jan Jönsson.
Läs mer om HJK, Jan Jönsson och Nikolai Alho.
Halmstad värvar U21-landslagsanfallare
Halmstads BK förstärker offensivt.Den allsvenska nykomlingen har skrivit ett tvåårskontrakt med den U21-landslagmeriterade finske anfallaren Nikolai Alho.– Han är vad vi ville förstärka med. Han är fortfarande i bra ålder och har hunnit med en del, säger HBK:s tränare Jan Jönsson
Läs mer om Jan Jönsson och Nikolai Alho.
Vändningen – HBK:s stortalang stannar
Halmstad BK:s stortalang Sead Haksabanovic stannar i Halmstad.Mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt.– Club Brügge var länge med i diskussionen, säger Tony Karlsson, ordförande i Halmstad.
Ex-MFF:are på väg till Halmstad
Förre MFF:aren Dardan Rexhepi, 24, är aktuell för Halmstads BK.Senast han dök upp på HBK:s lista var inför 2015.
Läs mer om Halmstad.
Avslöjar: HBK nobbar bud på över 10 miljoner
Efter Sead Haksabanovics succsäsong jagas Halmstads jättetalang av flera stora klubbar från olika länder.Enligt vad Kvällsposten erfar har HBK nyligen tackat nej till ett bud på över tio miljoner kronor för 17-åringen.– Jag kan inte neka till att klubbar har kontaktat oss som är stora och har ett intresse, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.
Läs mer om HBK, Kvällsposten och Tony Karlsson.
HBK nobbar mångmiljonbud på talangen
Efter Sead Haksabanovics succsäsong jagas Halmstads jättetalang av flera stora klubbar från olika länder.Enligt vad Kvällsposten erfar har HBK nyligen tackat nej till ett bud på över tio miljoner kronor för 17-åringen.– Jag kan inte neka till att klubbar har kontaktat oss som är stora och har ett intresse, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.
Läs mer om HBK, Kvällsposten och Tony Karlsson.
Det väckte en revanschlust inom mig
Han missade kvalet efter sitt röda kort, men följer med upp i allsvenskan.I dag skrev Halmstads lagkapten och mittbackskugge Fredrik Liverstam på ett nytt tvåårskontrakt.– Det röda kortet i sista matchen väckte en revanschlust inom mig. Jag känner att jag inte är klar i HBK, säger Liverstam, 28.
Läs mer om Fredrik Liverstam, HBK och Liverstam.
Rutinerade mittfältaren lämnar HBK
Efter fem år och två allsvenska avancemang lämnar Antonio Rojas Halmstad.Kvällsposten kan berätta att mittfältaren inte får förlängt kontrakt.– Jag vill fortfarande visa att jag kan, säger Rojas.
Läs mer om HBK.
Jag var inte intresserad av det
Stojan Lukic var en av de stora nyckelspelarna när Halmstads BK gick upp i allsvenskan i höst.Men nu har målvakten skrivit på för Örgryte – efter att HBK, enligt Kvällspostens uppgifter, bara erbjudit en kombinerad tränarroll.– Klart jag vill spela i allsvenskan, men nu får vi försöka lösa det så att det blir med ÖIS i stället, säger Stojan Lukic.
Läs mer om HBK, Stojan Lukic och Örgryte.
HBK-kaptenen: Vår bragd kom i skymundan
Halmstad segrade i det allsvenska kvalet efter vändningen mot Helsingborg.HBK:s lagkapten Fredrik Liverstam var avstängd och fick följa dramatiken från läktarplats.Han berättar nu om besvikelsen över skandalscenerna på Olympia.– Det var synd. Vår bragd kom i skymundan av det andra och det var väldigt tråkigt, säger han till FotbollDirekt.
HBK testar förre MFF-talangen
Den U21-landsmeriterade anfallaren Dino Islamovic, 22, visar upp sig för allsvenska nykomlingen Halmstad.Efter att ha lämnat holländska Groningen i somras är målet att hitta en allsvensk klubb i vinter.– Han kommer träffa flera klubbar, säger Islamovics agent Gustaf Grauers.
HBK testar förre Groningen-anfallaren
Den U21-landsmeriterade anfallaren Dino Islamovic, 22, visar upp sig för allsvenska nykomlingen Halmstad.Efter att ha lämnat holländska Groningen i somras är målet att hitta en allsvensk klubb i vinter.– Han kommer träffa flera klubbar, säger Islamovics agent Gustaf Grauers.
HBK-duo erbjuds långa kontrakt
Halmstads BK är tillbaka i allsvenskan efter bragdvändningen i kvalet mot Helsingborg.Nu erbjuds två av startspelarna – Alexander Berntsson och Andreas Bengtsson – nya kontrakt.– Jag hoppas det kan bli klart snart, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.
Tipsades om kvalhjälten - av HIF-profilen
Marcus Mathisen blev kvalhjälte för Halmstad under söndagen.Med två mål under slutminuterna såg han till att HBK spelar i allsvenskan nästa säsong.Mathisen kom till Halmstad i somras - på rekommendation av tidigare HIF-spelaren Jesper Jansson.– Janne (Jönsson) frågade om lite spelare, säger Jansson till Fotbollskanalen.
Läs mer om Fotbollskanalen, HBK, Halmstad och Jansson.
Priset på hjälten för HBK: Noll kr
Läs mer om HBK.
Halmstads BK klart för spel i allsvenskan
Lyckan är total i Halmstad. Helsingborg såg ut att vara klara för att få stanna kvar i allsvenskan efter ett sent mål av Jordan Larsson. Då vände allt, och Marcus Mathisen frälste sitt HBK med två mål i slutminuterna. Resultatet innebär att Halmstad tar klivet tillbaka upp i Halmstad. – Det här är det största som hänt mig, säger Sead Haksabanovic till C More efter matchen. – Jag ser fram emot kvällen, säger Halmstads tränare Jan Jönsson.