Hbk

Är straffad hårt med skam och skuldkänslor

Disciplinnämnden utdelar ytterligare en matchs avstängning till Kosuke Kinoshita.Halmstads BK tvingas därför klara sig utan både den japanske anfallaren och mittfältaren Aboubakar Keita mot AFC Eskilstuna.Nu öppnar HBK-tränaren Janne Jönsson för att införa interna bestraffningar om det vårdslösa spelet inte upphör.– Skulle vi märka att det fortsätter så får vi kanske ta upp det, säger Jönsson.
Läs mer om Aboubakar Keita och Jönsson.

HBK-sågningen efter ny utvisning: Väldigt besviken

För andra matchen i rad drog Halmstad på sig ett rött kort efter 30 minuters spel mot Malmö FF.Trots att man pratat om att ha bättre disciplin i veckan.– Jag är väldigt besviken, säger tränaren Jan Jönsson.– Jag har sagt till mina lagkamrater att det var mitt fel, säger Aboubakar Keita.
Halmstads problem: Förkylt i backlinjen
HBK har problem inför påskens glödheta möte med Malmö FF.Backlinjen har drabbats av förkylning.Det är oklart vilka spelare tränaren Janne Jönsson disponerar i matchen mot regerande mästarlaget.– Men lusten att spela och agera ska finnas där, säger Jönsson till Hallandsposten.
Känner jag mig redo för nästa steg kanske jag tar det i sommar
HALMSTAD. Halmstads supertalang Sead Haksabanovic har rivstartat i allsvenskan.Efter två mål på två matcher växer det redan stora intresset för 17-åringen som blandar vackra mål och skottfinter med hårt jobb – och som nobbar de svenska storklubbarna.Men redan i sommar kan han vara förlorad för HBK.– Om jag känner mig redo för ett nytt steg kanske jag tar det, men just nu är det fokus på Halmstad och allsvenskan, säger Sead Haksabanovic.
Läs mer om HBK, Halmstad och Sead Haksabanovic.

Haksabanovic räddade Halmstad

Halmstad BK gick mot förlust borta mot Jönköping Södra. Men då klev stjärnan Sead Haksabanovic fram och vände matchen för HBK.– Vi kunde vinna. Jag har tränat mycket på försäsongen för att komma i form, säger Haksabanovic till C More.
Drömmål av HBK:s 17-årige supertalang
Nykomlingen Halmstad BK visade framfötterna i den allsvenska återkomsten. Sead Haksabanovics drömmål – ett skott med vänsterfoten rakt upp i krysset – sänkte Östersund på Örjans vall. Matchen slutade 1-0.
Läs mer om Östersund.
Supertalangen ger HBK ledningen
Läs mer om HBK.
Han får förtroendet i HBK-målet: En dröm som uppfylls
Blott 19 år kastas han rakt in i den allsvenska hetluften.Isak Pettersson vaktar Halmstads BK:s stolpar i den allsvenska premiären mot Östersund.– Lite fjärilar i magen ska man ha och man ska vara lite nervös, annars hade det varit konstigt, säger målvakten.
Läs mer om Östersund.
Så gör specialträningen HBK:s supertalang bättre
I sista stund nobbade Sead Haksabanovic en flytt till Belgien och förlängde med Halmstad.Nu ska supertalangen leda Halmstads offensiv i allsvenskan – efter att ha lagt på sig fler kilo muskler med specialträning i vinter.– Det är bara bra för mig och min framtid, säger 17-åringen.
HBK lånar talanger från Köpenhamn
Fem i tolv faller pusselbitarna på plats i Halmstad.HBK lånar FC Köpenhamns Aboubakar Keita, 19, och Mads Roerslev Rasmussen, 17, fram till sommaren.
Läs mer om Halmstad.HBK och Köpenhamn.
Han är en artist
Stort genombrott 2016.Då hyllas Saed Haksabanovic, 17, stort inför allsvenskan.– Han är en artist, säger HBK:s tränare Janne Jönsson.
Först målskytt – sedan utvisad
Halmstads BK har studsat tillbaka efter 0-7-fiaskot i cupen mot IFK Norrköping.Seger förra helgen mot Falkenberg – och en ny seger (3-1) mot Trelleborgs FF på lördagseftermiddagen.Men matchen slutade snöpligt för HBK:s finländare Nikolai Alho som först gjorde mål och sedan blev utvisad.
Läs mer om Falkenberg och Nikolai Alho.
Jönsson: Det är inte idealt
Två veckor kvar till den allsvenska premiären mot Östersund.Då letar fortfarande nykomlingen Halmstads BK efter fler nyförvärv.– Vi hade kanske önskat något nytt namn in i veckan, men så blir det inte, säger HBK:s tränare Jan Jönsson.
Läs mer om Jan Jönsson och Östersund.Då.
Tillbaka efter cupras: HBK har gjort läxan
Från 0-7 till 2-0.Halmstads BK reste sig efter cupraset mot IFK Norrköping och höll tätt i träningsderbyt mot Falkenberg.
Läs mer om Falkenberg.
HBK: Ljungberg som tränare vore en dröm
Förre landslagsstjärnan Fredrik Ljungberg är ny assisterande tränare i tyska Wolfsburg. I moderklubben Halmstads BK hoppas man att Ljungberg någon gång ska återvända och bli klubbens tränare. – Någon gång i framtiden vore det naturligtvis en dröm, det tror jag alla tycker, säger ordföranden Tony Karlsson.
Gyllene Tider-profilen drog in 100 000 till HBK
Halmstads BK är nykomlingar i Allsvenskan och det ärmånga i och runt Halmstad som vill hjälpa laget inför återkomsten.Supportern Micke Syd Andersson, till vardags trummis i Gyllene Tider, tog tillsammans med några andra kända HBK-supportrar saken i egna händer och startade en insamling.
Jönsson: Det är skrämmande siffror
Knockade och utslagna i Svenska cupen.Efter 0–7 mot IFK Norrköping stärks Halmstads behov av värvningar inför den allsvenska starten.– Vi tar med de svar vi fick här i dag in i det vi söker, säger HBK:s tränare Jan Jönsson.
Läs mer om Jan Jönsson och Svenska.
Planen: Förlänga med HBK-stjärnan
HALMSTAD. Skadorna är förhoppningsvis historia.Med en välbehövlig försäsong i bagaget blir Ivo Pekalski en nyckelspelare för Halmstads BK i Svenska cupen och allsvenskan.Kvällsposten kan berätta att så fort transferfönstret har stängt tänker HBK inleda diskussioner om en kontraktsförlängning med mittfältaren.– Det är klart att det finns en stor tacksamhet som också är väldigt betydande för framtiden, säger Ivo Pekalski.
Läs mer om HBK, Ivo Pekalski och Svenska.
Lagkaptenen sjuk – missar avgörandet i cupen
Tre spelare, inklusive lagkaptenen Fredrik Liverstam, är sjuka och missar Halmstads avgörande gruppmatch mot IFK Norrköping i Svenska cupen.– Vi tycker det är en intressant och viktig match, men det är inte så länge sedan vi klarade oss utan honom i viktiga matcher, säger HBK:s tränare Jan Jönsson och syftar på det allsvenska kvalet.
HBK-nyförvärvet ser ut att missa även cupavgörandet
Halmstads BK:s japanske nyförvärv Kosuke Kinoshita ser ut att missa även cupavgörandet mot IFK Norrköping i helgen.Anledningen till att pappersarbetet dröjer är att det har funnits oklarheter kring vilken klubb som har haft spelarens licens.– Ja, vi har haft en del administrativt där, men det har vi rett ut nu, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.
Läs mer om Kosuke Kinoshita.
Kvalhjältens målsucc ger Halmstad slagläge
Markus Mathisens målsucc fortsätter i Halmstads BK.Dansken inledde målskytten när HBK krossade Örgryte i Svenska cupen – och nu räcker kryss mot IFK Norrköping för avancemang.– Lite oväntat för mig, men en härlig känsla att göra mål, säger Markus Mathisen.
Läs mer om HBK, Halmstad, Svenska och Örgryte.
Uppmaningen: Den är väldigt viktig att vinna
Cuppremiären blev en rejäl besvikelse.Inför cupmötet med Örgryte byter HBK-tränaren Jan Jönsson ut halva startelvan.– För utgången av cupen är den väldigt viktig att vinna. Nästan helt central, säger Jan Jönsson.
Läs mer om Jan Jönsson och Örgryte.
Nykomlingen inte orolig trots svag försäsong
Halmstads BK har byggt vidare på insatserna från höstens kvalseger.Nu vill anfallaren Fredrik Olsson se att unga HBK fortsätter växa när Svenska cupen börjar.– Det krävs att vi tar fler steg till den allsvenska premiären, säger Olsson.
Läs mer om Fredrik Olsson, HBK, Olsson och Svenska.
Nytt kryss och ny succ för HBK:s supertalang
Målskytt mot Elfsborg.Det följdes upp av en magnifik assist mot Östersund.–Jag bara hörde Olsson komma bakom mig, säger Saed Haksabanovic efter HBK:s andra raka 1–1-match.
2016: Volontärarbetare i Libanon 2017: Allsvensk lagkapten i HBK
För exakt ett år sedan var han volontärarbetare i Libanon.Mot Elfsborg i fredags var Ivo Pekalski lagkapten för Halmstads BK.– Livet är intressant på det sättet, hur snabbt saker kan förändras, säger Pekalski.