Hbk

Så gör specialträningen HBK:s supertalang bättre

I sista stund nobbade Sead Haksabanovic en flytt till Belgien och förlängde med Halmstad.Nu ska supertalangen leda Halmstads offensiv i allsvenskan – efter att ha lagt på sig fler kilo muskler med specialträning i vinter.– Det är bara bra för mig och min framtid, säger 17-åringen.

HBK lånar talanger från Köpenhamn

Fem i tolv faller pusselbitarna på plats i Halmstad.HBK lånar FC Köpenhamns Aboubakar Keita, 19, och Mads Roerslev Rasmussen, 17, fram till sommaren.
Läs mer om Halmstad.HBK och Köpenhamn.
Han är en artist
Stort genombrott 2016.Då hyllas Saed Haksabanovic, 17, stort inför allsvenskan.– Han är en artist, säger HBK:s tränare Janne Jönsson.
Först målskytt – sedan utvisad
Halmstads BK har studsat tillbaka efter 0-7-fiaskot i cupen mot IFK Norrköping.Seger förra helgen mot Falkenberg – och en ny seger (3-1) mot Trelleborgs FF på lördagseftermiddagen.Men matchen slutade snöpligt för HBK:s finländare Nikolai Alho som först gjorde mål och sedan blev utvisad.
Läs mer om Falkenberg och Nikolai Alho.

Jönsson: Det är inte idealt

Två veckor kvar till den allsvenska premiären mot Östersund.Då letar fortfarande nykomlingen Halmstads BK efter fler nyförvärv.– Vi hade kanske önskat något nytt namn in i veckan, men så blir det inte, säger HBK:s tränare Jan Jönsson.
Läs mer om Jan Jönsson och Östersund.Då.
Tillbaka efter cupras: HBK har gjort läxan
Från 0-7 till 2-0.Halmstads BK reste sig efter cupraset mot IFK Norrköping och höll tätt i träningsderbyt mot Falkenberg.
Läs mer om Falkenberg.
HBK: Ljungberg som tränare vore en dröm
Förre landslagsstjärnan Fredrik Ljungberg är ny assisterande tränare i tyska Wolfsburg. I moderklubben Halmstads BK hoppas man att Ljungberg någon gång ska återvända och bli klubbens tränare. – Någon gång i framtiden vore det naturligtvis en dröm, det tror jag alla tycker, säger ordföranden Tony Karlsson.
Gyllene Tider-profilen drog in 100 000 till HBK
Halmstads BK är nykomlingar i Allsvenskan och det ärmånga i och runt Halmstad som vill hjälpa laget inför återkomsten.Supportern Micke Syd Andersson, till vardags trummis i Gyllene Tider, tog tillsammans med några andra kända HBK-supportrar saken i egna händer och startade en insamling.
Jönsson: Det är skrämmande siffror
Knockade och utslagna i Svenska cupen.Efter 0–7 mot IFK Norrköping stärks Halmstads behov av värvningar inför den allsvenska starten.– Vi tar med de svar vi fick här i dag in i det vi söker, säger HBK:s tränare Jan Jönsson.
Läs mer om Jan Jönsson och Svenska.
Planen: Förlänga med HBK-stjärnan
HALMSTAD. Skadorna är förhoppningsvis historia.Med en välbehövlig försäsong i bagaget blir Ivo Pekalski en nyckelspelare för Halmstads BK i Svenska cupen och allsvenskan.Kvällsposten kan berätta att så fort transferfönstret har stängt tänker HBK inleda diskussioner om en kontraktsförlängning med mittfältaren.– Det är klart att det finns en stor tacksamhet som också är väldigt betydande för framtiden, säger Ivo Pekalski.
Läs mer om HBK, Ivo Pekalski och Svenska.
Lagkaptenen sjuk – missar avgörandet i cupen
Tre spelare, inklusive lagkaptenen Fredrik Liverstam, är sjuka och missar Halmstads avgörande gruppmatch mot IFK Norrköping i Svenska cupen.– Vi tycker det är en intressant och viktig match, men det är inte så länge sedan vi klarade oss utan honom i viktiga matcher, säger HBK:s tränare Jan Jönsson och syftar på det allsvenska kvalet.
HBK-nyförvärvet ser ut att missa även cupavgörandet
Halmstads BK:s japanske nyförvärv Kosuke Kinoshita ser ut att missa även cupavgörandet mot IFK Norrköping i helgen.Anledningen till att pappersarbetet dröjer är att det har funnits oklarheter kring vilken klubb som har haft spelarens licens.– Ja, vi har haft en del administrativt där, men det har vi rett ut nu, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.
Läs mer om Kosuke Kinoshita.
Kvalhjältens målsucc ger Halmstad slagläge
Markus Mathisens målsucc fortsätter i Halmstads BK.Dansken inledde målskytten när HBK krossade Örgryte i Svenska cupen – och nu räcker kryss mot IFK Norrköping för avancemang.– Lite oväntat för mig, men en härlig känsla att göra mål, säger Markus Mathisen.
Läs mer om HBK, Halmstad, Svenska och Örgryte.
Uppmaningen: Den är väldigt viktig att vinna
Cuppremiären blev en rejäl besvikelse.Inför cupmötet med Örgryte byter HBK-tränaren Jan Jönsson ut halva startelvan.– För utgången av cupen är den väldigt viktig att vinna. Nästan helt central, säger Jan Jönsson.
Läs mer om Jan Jönsson och Örgryte.
Nykomlingen inte orolig trots svag försäsong
Halmstads BK har byggt vidare på insatserna från höstens kvalseger.Nu vill anfallaren Fredrik Olsson se att unga HBK fortsätter växa när Svenska cupen börjar.– Det krävs att vi tar fler steg till den allsvenska premiären, säger Olsson.
Läs mer om Fredrik Olsson, HBK, Olsson och Svenska.
Nytt kryss och ny succ för HBK:s supertalang
Målskytt mot Elfsborg.Det följdes upp av en magnifik assist mot Östersund.–Jag bara hörde Olsson komma bakom mig, säger Saed Haksabanovic efter HBK:s andra raka 1–1-match.
2016: Volontärarbetare i Libanon 2017: Allsvensk lagkapten i HBK
För exakt ett år sedan var han volontärarbetare i Libanon.Mot Elfsborg i fredags var Ivo Pekalski lagkapten för Halmstads BK.– Livet är intressant på det sättet, hur snabbt saker kan förändras, säger Pekalski.
Glädjebeskedet: Får följa med på träningslägret
Från belgiska tredjeligan till allsvenskan?Halmstads provspelande anfallare Andre Ntambue gjorde mål mot Öster – och spelade till sig en plats på HBK:s träningsläger till Spanien.– Jag är väldigt glad. Jag hörde innan matchen att om jag gjorde det bra så skulle jag få följa med till Spanien, säger holländaren.
Läs mer om Andre Ntambue, Spanien och Öster.
Uppgifter: Japansk anfallare till allsvenskan
Halmstads BK uppges vara nära en förstärkning.Det handlar om den japanske anfallaren Kosuke Kinoshita, 22.– Det återstår väl att se, det, säger HBK-tränaren Janne Jönsson till Fotbollskanalen.
Uppgifter: Japansk anfallare på väg till allsvenskan
Halmstads BK uppges vara nära en förstärkning.Det handlar om den japanske anfallaren Kosuke Kinoshita.– Det återstår väl att se, det, säger HBK-tränaren Janne Jönsson till Fotbollskanalen.
Därför nobbade Haksabanovic Club Brügge och landslaget
Han var nära en övergång till Club Brügge, men förlängde i stället med Halmstads BK efter ett par intensiva veckor.Nu vill supertalangen Sead Haksabanovic göra avtryck i allsvenskan – gärna med nummer tio på ryggen.– Målet är att bli en bättre fotbollsspelare och försöka få HBK att bli ett starkt lag i allsvenskan, säger 17-åringen.
Halmstad värvar U21-landslagsman
Halmstads BK förstärker offensivt.Den allsvenska nykomlingen har skrivit ett tvåårskontrakt med den U21-landslagmeriterade finske yttern/anfallaren Nikolai Alho, 23.– Han är fortfarande i bra ålder och är van vid krav på att vinna från HJK, säger HBK:s tränare Jan Jönsson.
Läs mer om HJK, Jan Jönsson och Nikolai Alho.
Halmstad värvar U21-landslagsanfallare
Halmstads BK förstärker offensivt.Den allsvenska nykomlingen har skrivit ett tvåårskontrakt med den U21-landslagmeriterade finske anfallaren Nikolai Alho.– Han är vad vi ville förstärka med. Han är fortfarande i bra ålder och har hunnit med en del, säger HBK:s tränare Jan Jönsson
Läs mer om Jan Jönsson och Nikolai Alho.
Vändningen – HBK:s stortalang stannar
Halmstad BK:s stortalang Sead Haksabanovic stannar i Halmstad.Mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt.– Club Brügge var länge med i diskussionen, säger Tony Karlsson, ordförande i Halmstad.
Ex-MFF:are på väg till Halmstad
Förre MFF:aren Dardan Rexhepi, 24, är aktuell för Halmstads BK.Senast han dök upp på HBK:s lista var inför 2015.
Läs mer om Halmstad.