Hbk

HBK petar tränaren Jan Jönsson

Nästjumbon i allsvenskan, Halmstad, petar tränaren Jan Jönsson. Han fortsätter som manager i klubben, men den assisterande tränaren Igor Krulj tar över som huvudtränare.
Läs mer om Halmstad, Igor Krulj och Jan Jönsson.

HBK förlänger FCK-lånet: Hjälpa oss stanna kvar

Men Halmstads BK förlänger lånet av Aboubakar Keita från FC Köpenhamn säsongen ut.– Han vill hjälpa oss att stanna kvar i allsvenskan, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.
Halmstad nära poäng mot nya serieledarna
IFK Norrköping kliver upp i allsvensk serieledning. Peking vann mot Halmstad BK med 3-2 - efter två mål av Kalle Holmberg. Nu går Holmberg upp i delad skytteligaledning med Djurgårdens Magnus Eriksson på totalt sex mål.– HBK gjorde en reducering, då kunde vad som helst hända. Men vi vann och det var viktigt att vinna, säger Niclas Eliasson till C More.

Förbundskaptenen: Han har inte förtur

Kvällsposten har avslöjat hur HBK:s supertalang Sead Haksabanovic kan vara förlorad för de svenska fotbollslandslagen.Montenegro lockar med A-lagsspel.Nu ger U21-förbundskaptenen Håkan Ericson svar på tal.– Skulle han inte bli uttagen och inte ha tålamod att vänta så får det tyvärr bli så, egentligen kan vi inte göra något åt det.
Avslöjar: HBK-stjärnan kan byta landslag
Halmstadstjärnan Sead Haksabanovic har hoppats på att komma med till U21-EM.Men jättetalangen kan i stället snart vara förlorad för svensk landslagsfotboll.Enligt uppgifter till Kvällsposten ska Montenegros fotbollsförbund ha skickat en kallelse till HBK för att ta ut 18-åringen till A-landslaget i juni.– Jag har inte hört något om U21, säger Sead Haksabanovic efter 0–0-matchen mot Örebro.
Mållöst och formsvagt i Halmstad
Inga förlorare på Örjans Vall, ett fall framåt – men varken Halmstad eller Örebro är nog nöjda med en poäng. Två lag i behov av segrar spelade 0–0. – Vi skulle ha haft tre poäng, säger HBK-målvakten Isak Pettersson till C More.
Läs mer om C More, Halmstad och Örebro.
40 miljoner är inte orealistiskt
Det utländska intresset är klart större än i vintras.Prisbilden likaså.Om 18-årige supertalangen Sead Haksabanovic lämnar Halmstads BK i sommar skulle en försäljning kunna landa på uppåt 40 miljoner kronor.– Det är absolut inte orealistiskt, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.
De var bäst när BK Häcken slog HBK
BK Häcken har fått upp farten och slog Halmstad med 2-1.Här är spelarbetygen enligt GT:s jury.
Läs mer om HBK och Halmstad.
Jönssons pik till Stahre: Alla vet vad han heter
2009 kallade han Rasmus Elm nummer 18 – nu har Mikael Stahre slagit till igen. – Tian är en jättebra spelare, säger BK Häcken-tränaren.– Övriga fotbolls-Europa vet vad han heter, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.
Läs mer om Mikael Stahre och Stahre.
HBK:s nya smäll: Gör ett turmål
Halmstads BK bjöd AIK på deras mål.Sen körde man återigen fast offensivt och lämnade planen mållöst för femte matchen i följd.– Jag tycker att vi borde minst ha med oss en poäng. Jag tycker de gör ett turmål, säger Sead Haksabanovic.
Läs mer om AIK och Sead Haksabanovic.
HBK:s drag för att vinna mot AIK
Fyra raka matcher utan mål framåt.Då ser Halmstads BK:s tränare Jan Jönsson ut att ändra till en 4-5-1-formation mot AIK – som kan ge supertalangen Sead Haksabanovic en mer offensiv roll.– Det är bara målen som saknas för vi har haft chanserna, säger den nyss fyllda 18-åringen.
Drömträff av Hallberg när Kalmar slog HBK
Kalmar FF tog en livsviktig seger mot Halmstads BK - och det var Melker Hallbergs drömmål som visade vägen. Hallberg avlossade en projektil från över 30 meter som letade sig in rakt upp i krysset. Kalmar vann med 2-0. – Det är en riktig projektil. En riktig fullträff, säger C Mores kommentator Björn Geijer.
Läs mer om Björn Geijer, HBK, Hallberg och Kalmar.
HBK-backens sköna skadebesked
Här är ett positivt besked för Halmstads BK.Rutinerade ytterbacken Jesper Westerbergs lårskada är inte allvarlig och han kan vara tillbaka redan mot Kalmar FF.– Han kan vara med i nästa match om han blir uttagen, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.
Läs mer om Kalmar FF och Simon Bakkioui.
HBK-mittfältaren avstängd mot DIF
Halmstads BK får klara sig utan Aboubakar Keita mot Djurgården – mittfältaren stängs av ytterligare en match för utvisningen mot Malmö.Men allsvenskans yngsta startelva räds inte allsvenskans kanske mest rutinerade.– Vi är inte skrämda, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.
Är straffad hårt med skam och skuldkänslor
Disciplinnämnden utdelar ytterligare en matchs avstängning till Kosuke Kinoshita.Halmstads BK tvingas därför klara sig utan både den japanske anfallaren och mittfältaren Aboubakar Keita mot AFC Eskilstuna.Nu öppnar HBK-tränaren Janne Jönsson för att införa interna bestraffningar om det vårdslösa spelet inte upphör.– Skulle vi märka att det fortsätter så får vi kanske ta upp det, säger Jönsson.
Läs mer om Aboubakar Keita och Jönsson.
HBK-sågningen efter ny utvisning: Väldigt besviken
För andra matchen i rad drog Halmstad på sig ett rött kort efter 30 minuters spel mot Malmö FF.Trots att man pratat om att ha bättre disciplin i veckan.– Jag är väldigt besviken, säger tränaren Jan Jönsson.– Jag har sagt till mina lagkamrater att det var mitt fel, säger Aboubakar Keita.
Halmstads problem: Förkylt i backlinjen
HBK har problem inför påskens glödheta möte med Malmö FF.Backlinjen har drabbats av förkylning.Det är oklart vilka spelare tränaren Janne Jönsson disponerar i matchen mot regerande mästarlaget.– Men lusten att spela och agera ska finnas där, säger Jönsson till Hallandsposten.
Känner jag mig redo för nästa steg kanske jag tar det i sommar
HALMSTAD. Halmstads supertalang Sead Haksabanovic har rivstartat i allsvenskan.Efter två mål på två matcher växer det redan stora intresset för 17-åringen som blandar vackra mål och skottfinter med hårt jobb – och som nobbar de svenska storklubbarna.Men redan i sommar kan han vara förlorad för HBK.– Om jag känner mig redo för ett nytt steg kanske jag tar det, men just nu är det fokus på Halmstad och allsvenskan, säger Sead Haksabanovic.
Läs mer om HBK, Halmstad och Sead Haksabanovic.
Haksabanovic räddade Halmstad
Halmstad BK gick mot förlust borta mot Jönköping Södra. Men då klev stjärnan Sead Haksabanovic fram och vände matchen för HBK.– Vi kunde vinna. Jag har tränat mycket på försäsongen för att komma i form, säger Haksabanovic till C More.
Drömmål av HBK:s 17-årige supertalang
Nykomlingen Halmstad BK visade framfötterna i den allsvenska återkomsten. Sead Haksabanovics drömmål – ett skott med vänsterfoten rakt upp i krysset – sänkte Östersund på Örjans vall. Matchen slutade 1-0.
Läs mer om Östersund.
Supertalangen ger HBK ledningen
Läs mer om HBK.
Han får förtroendet i HBK-målet: En dröm som uppfylls
Blott 19 år kastas han rakt in i den allsvenska hetluften.Isak Pettersson vaktar Halmstads BK:s stolpar i den allsvenska premiären mot Östersund.– Lite fjärilar i magen ska man ha och man ska vara lite nervös, annars hade det varit konstigt, säger målvakten.
Läs mer om Östersund.
Så gör specialträningen HBK:s supertalang bättre
I sista stund nobbade Sead Haksabanovic en flytt till Belgien och förlängde med Halmstad.Nu ska supertalangen leda Halmstads offensiv i allsvenskan – efter att ha lagt på sig fler kilo muskler med specialträning i vinter.– Det är bara bra för mig och min framtid, säger 17-åringen.