Hd se

Ny bakblogg ska inspirera på hd.se

Petra Villani och bloggen 175 grader tar i dag plats på hd.se. Bloggen är fylld av inspirerande recept, steg-för-steg-guider och bilder som får det att vattnas i munnen.

34-årig man får sänkt straff efter knivattack

BROTT. En 34-årig man som i maj högg en annan man i lungan på öppen gata i Landskrona dömdes i juli till åtta års fängelse. Han och hans advokat överklagade domen och hovrätten sänker nu straffet till två och ett halvt års fängelse. Skadeståndet halveras till 73 000 kronor, skriver hd.se.
Läs mer om Landskrona.
Enklare att kommentera på hd.se
Med start på onsdagen gör hd.se det lättare för läsarna att kommentera på artiklar. Framöver krävs endast en Facebookprofil för att kunna kommentera.
Läs mer om Facebookprofil.
Riv eller bevara – så tycker HD:s läsare om Gula bodens öde
Sedan det stod klart att Olympias gula biljettbod ska rivas har debatten rasat på hd.se. Den 28 september sätter grävmaskinerna tänderna i byggnaden – och förslaget möts av både ris och ros.
Läs mer om Gula.

Se Krokodilen tuffa förbi

Krokodilen är i Skåne. HD:s fotograf Mats Roslund fångade lokets framfart utanför Båstad på torsdagen.
Läs mer om Båstad och Skåne.
Se Rögles genrep direkt på hd.se
Vi direktsänder Rögle–Karlskrona från Lindab arena ikväll.
Läs mer om Lindab och RögleKarlskrona.
Läsarna: Det här gör vi för att hjälpa flyktingar
Europa upplever den värsta flyktingskatastrofen sedan andra världskriget.Vi samlar ihop läsarnas berättelser om hur de hjälper till.Hur gör du för att hjälpa? Mejla in en kort text och en bild till tipsa@hd.se eller 71234@sydsvenskan.se så publicerar vi här!
Läsarna: Det här gör vi för att hjälpa flyktingar
Vi samlar ihop läsarnas berättelser om hur de hjälper till under flyktingkatastrofen.Hur gör du för att hjälpa? Mejla in en kort text och en bild till tipsa@hd.se eller 71234@sydsvenskan.se.
Läsarna: Det här gör vi för att hjälpa flyktingarna
Här samlar vi ihop läsarnas egna berättelser om hur de hjälper flyktingar.Hur hjälper du? Mejla en kort text och bild till tipsa@hd.se eller 71234@sydsvenskan.se så publicerar vi här!
Läsarna: Det här gör vi för att hjälpa flyktingarna
Här samlar vi ihop läsarnas egna berättelser om hur de hjälper flyktingar.Hur hjälper du? Mejla en kort text och bild till tipsa@hd.se eller 71234@sydsvenskan.se så publicerar vi här!
Läsarna tycker till om livsfarliga vägarbeten
Artikeln om vägarbetarnas arbetssituation under asfalteringen på Ängelholmsleden blev torsdagens klart mest kommenterade på hd.se. Här är några av kommentarerna.
Läs mer om Ängelholmsleden.
Arbetsgivaren agerar efter SD-ledarens uttalande
Lokale SD-ledaren Patrik Ohlssons tweet om den kurdiske pojken Alan Kurdis pappa rörde upp känslorna på sociala medier och på hd.se i måndags. Nu reagerar även hans arbetsgivare Lindab.–Det är riktigt, riktigt illa att lägga ut något sådant. Det är åt helvete helt enkelt, säger Lindabs vd Anders Berg.
Läs mer om Lindab.Det.
Se Nedsläpp - en hockeykväll med fullt Röglefokus
SHL-säsongen kommer allt närmare. I kväll är det dags för HD-Sportens Nedsläpp - en kväll i hockeyns tecken med fullt fokus på Rögle. Mattias Hjälm, Daniel Rooth och Linus Ahlin gästas av Röglespelare och ledare. Sändningen börjar klockan 19. Inte missa.
Ställ dina frågor om bygget på Ångfärjetomten
Hur många lägenheter blir det? Hur många p-platser? När är allt klart?Imorgon klockan 13–14 chattar projektledaren Cecilia Johansson svarar på läsarnas frågor kring bygget på Ångfärjetomten som drar igång nu.Men vi håller oss till frågor om bygget som nu är beslutat, inte om de diskussioner eller alternativ som fanns med i debatten tidigare.Vad vill du veta? Ställ dina frågor på hd.se.
Se Ambri-Piotta-Rögle i efterhand
Schweiziska Ambri-Piotta tog emot Rögle. Hd direktsände. Se matchen i efterhand här.
Läs mer om Rögle.
Se Rögle-Ambri-Piotta direkt på hd.se
Ny dag, ny match. Ikväll möter Rögle Ambri-Piotta. Se matchen här. Nedsläpp är 19.45.
Läs mer om Rögle Ambri-Piotta.
Se Rögles match mot Lausanne direkt på hd.se
Rögles träningsmatchande i Schweiz fortsätter. På fredagkvällen står Lausanne för motståndet. Nedsläpp är klockan 19.45. Sändningen på hd.se drar igång vid 19.35-tiden.
Läs mer om Lausanne och Schweiz.
Se politikertopparna drabba samman i festivalduellen
HD:s reporter Torbjörn Svensson bjöd in till en duell om Hx och Helsingborgsfestivalen. I ena ringhörnan Peter Danielsson (M) och i den andra Ingela Andersson (S).
Så tycker läsarna om flytten av Ångfärjestationen
Flytten av Ångfärjestationen och The Tivoli får både ris och ros av hd:s läsare. Här är ett urval av kommentarerna. Vad tycker du – fortsätt debatten på hd.se
Se topparna drabba samman i festivalduellen
11.30 möts Ingela Andersson (S) och Peter Danielsson (M) i en direktsänd duell på hd.se. Ställ dina frågor redan nu!
Ställ dina frågor till politikerna!
Hx? Helsingborgsfestival? Eller vad ska staden satsa på?Hd.se tussar ihop två motståndare i en direktsänd duell klockan 11.30. Peter Danielsson (M) möter Ingela Andersson (S).Vilka frågor vill du ha svar på?Ställ dem här!
Läs mer om Ingela Andersson.
Se Rögle-Biel direkt på hd.se
Vid 19.45 är det nedsläpp mellan Rögle och Biel i schweiziska Zuchwil. Sändningen här på hd.se drar igång vid 19.35-tiden.
Läs mer om Biel, Rögle och Zuchwil.
Här är vinnande Hx-bilderna
Det var svårt att utse en enda vinnare bland alla fina läsarbilder som skickades till hd.se under Hx-festivalen. Därför delar vi ut pris till tre läsare.
Läs mer om Hx-bilderna och Hx-festivalen.
16.30 Live-tv – Uppsnack inför Skånederbyt
Derbydags! Programledare Mattias Hjälm och experterna Jan Jönsson, Sydsvenskan, och Tomas Nilsson, HD, ger er den senaste inför matchen. Se vår direktsända uppsnack inför drabbningen på Olympia här.
En svart vägg drog in över staden
Flera läsare passade på fredagskvällen på att dokumentera det snabba väderomslaget över NV-Skåne – och skickade in till hd.se