Hd se

Misstänkte dubbel-mördaren pressas

Den 68-årige Vallåkraföretagaren pressades under förmiddagen av åklagaren. – Om jag inte handlat som jag gjorde hade jag dött, sa han enligt HD.se Åklagarna tror inte på det svaret.
Läs mer om HD.se och Vallåkraföretagaren.

Dömdes till mord – nu överklagar han

Sarunas Kucinskas, 27, dömdes till 18 års fängelse för mordet på 60-åriga Dusica Vecanski i Stidsvig. Nu överklagar han enligt hd.se domen för att få ett lindrigare straff - och riskerar därmed livstids fängelse.
Läs mer om Dusica Vecanski och Stidsvig.
Uppgifter: Hittade 20 kilo kokain i flygplan
Det sportflygplan som landade på en liten flygplats i Landskrona hade 20 kilo kokain i lasten, enligt den nederländska tidningen Leeuwarder Courant, rapporterar hd.se. När flygplanet landade på svensk mark slog polisen till och nu misstänks de två männen som färdades i planet och ytterligare en man som väntade på marken för grovt narkotikabrott.
Bombtekniker ryckte ut efter detonation
Bombtekniker kallades på söndagsmorgonen till en lägenhet i Landskrona. Det skriver Helsingborgs dagblad. Enligt Torsten Persson, inre befäl på Helsingborgs-polisen, säger att det varit någon form av detonation. – Vi har en målsägande som säger att han utsatts för hot, säger Persson till hd.se.

Pojke bränd i ansiktet på väg hem från skola

På väg hem från skolan blev 13-åringen attackerad av två andra killar. När han passerade pojkarna ska de ha sprejat honom i ansiktet med något deodorantliknande som de satt eld på, rapporterar hd.se. – De sprejade honom med någon slags sprej, sedan tände de eld framför ansiktet, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen i Region Syd,
Läs mer om Kim Hild och Region Syd.
Tre häktas misstänkta för knarksmuggling
Tre män häktades under lördagen misstänkta för att ha försökt smuggla en större mängd narkotika till Sverige i ett flygplan, rapporterar hd.se. Männen greps när flygplanet landade i Landskrona i onsdags kväll.
Läs mer om Landskrona och Sverige.
En skadad efter skottlossning i Helsingborg
En person har skadats efter skottlossning i Helsingborg, enligt hd.se.
Läs mer om Helsingborg.
Talang från Aston Villa kan vara på väg till HIF
Ännu en Högaborgstalang är på väg till Helsingborgs IF. Mittfältaren Moustafa Zeidan uppges vara på väg hem till Sverige efter några år i Premier League-klubben Aston Villa. – Ingenting är klart, säger HIF-managern Henrik Larsson till hd.se
Sov i tipi på akuten – Absurd situation
Venbon Viktoria Löwenthal och allergisjuka dottern Poppy, 18 månader, blev hänvisade att sova i ett indiantält i foajen på barnakuten i Lund, skriver Hd.se. – Det var en absurd situation. Hade min dotter varit lite äldre så hade det varit rent kränkande, säger Viktoria Löwenthal om natten i tipin.
Misstänkt mord i Helsingborg
En 24-årig man har gripits sedan en man i natt hittats död i Helsingborg, rapporterar lokala medier. Den gripne är skäligen misstänkt för mord. –Det är en man som påträffats livlös men jag kan för närvarande inte gå in närmare på hur han bragts om livet, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg, till hd.se.
Stäms för uttalande om tio små negerpojkar
Arbetsledarens kommentar om tio små negerpojkar när en anställd på ett bemanningsföretag var försenad till jobbet var kränkande, ansåg den anställde. Nu har Landskronaföretaget stämts i Lunds tingsrätt, rapporterar hd.se.
Rooth om bragden i OS: En del bröt ihop
När det svenska hockeylandslaget laddade inför OS tvingades man sova på militärsängar i en skolsal. Tio år efter bragden i Turin berättar nu Maria Rooth, 36, om de usla förutsättningarna som laget hade inför spelen. – Det hände att spelare i laget bröt ihop, säger hon till hd.se.
Läs mer om Maria Rooth och Turin.
Rooth om bragden i OS: En del bröt ihop
När det svenska hockeylandslaget laddade inför OS tvingades man sova på militärsängar i en skolsal. Tio år efter bragden i Turin berättar nu Maria Rooth, 36, om de usla förutsättningarna som laget hade inför spelen. – Det hände att spelare i laget bröt ihop, säger hon till hd.se.
Läs mer om Maria Rooth och Turin.
Obama har chans att påverka USA i decennier framåt
Det är bäddat för den hårdaste striden hittills mellan Barack Obama och Republikanerna efter beskedet om att den mest konservative domaren i Högsta domstolen, Antonin Scalia, har dött. Republikanerna kommer att göra allt för att se till att Obama inte kommer att kunna tippa balansen i HD åt vänster i flera årtionden framåt.
En skadad vid skottlossning
En person har skadats allvarligt vid en skottlossning utomhus i Landskrona, skriver hd.se.Polisen...
Läs mer om Landskrona.
HIF-boss förväntade sig krav på avgång
Beslutet att fyra i HIF:s styrelse avgick under torsdagen kunde inte vänta. Nu väntar ett intensivt arbete för ordförande Sten-Åke Tjärnlund och den återstående styrelsen. - Känner man att det inte går att ta ansvar för vissa saker finns det bara en väg att gå, säger Mikael Zetterman till hd.se.
Pendlarna: Gränskontrollerna försenar Danmarkstågen
Är tågen över Öresundsbron mer försenade sedan gränskontrollerna infördes? Ja, säger pendlarna i vår enkät på hd.se. Nej, säger Skånetrafiken.
Janne Josefsson: Vi kan inte hålla på att diskutera vem en publicering gynnar
En sex år gammal artikel med Janne Josefsson har sedan i måndagskväll varit en av de mest lästa på hd.se. Anledningen? Hans citat om journalisters bristande rapportering om det mångkulturella samhällets baksidor.
Läs mer om Janne Josefsson.
Här plockar langare upp ungdomar
På Södra Strandgatan – bara ett stenkast från Knutpunkten - langar män i bilar alkohol till ungdomar vecka efter vecka. Se HD:s granskning om den illegala försäljningen här!
Läs mer om Knutpunkten.
HD och HIF bjuder på träningsmatcherna på webben
HIF:s båda träningsmatcher mot Halmstad och Helsingör sänds kostnadsfritt på hd.se.
Läs mer om HIF, Halmstad och Helsingör.
HD sänder HIF – Halmstad
Hd.se sänder HIF:s träningsmatch mot Halmstad på lördag.
Läs mer om Halmstad.
Bildexta: Vintern i nordvästra Skåne
Vädergudarna har hållt temperaturerna nere och låtit snön ligga kvar över Skåne. Hur ser det ut hos dig? Skicka in din vinterbild till internet@hd.se!
Läs mer om Skåne.
Se Salutenfinalerna direkt på hd.se
I eftermiddag återstår endast tre matcher av fotbollsfesten. Här kan du se finalerna av Nyårssaluten direkt.
Läs mer om Nyårssaluten.
Följ finaldagen i Nyårssaluten
I dag ska det avgöras. Häng med i HD-Sportens direktrapportering från Helsingborgs arena och se finalerna direkt här på hd.se.
Läs mer om Nyårssaluten.
Så följer du Nyårssaluten 2016 på hd.se
Direktrapportering, artiklar, bildspel och live-tv. Så följer du Nyårssaluten 2016 på hd.se
Läs mer om Nyårssaluten.