Hedvig

Här laddar 12-åringarna med egen Nobelfest

Ny kostym med upplagda byxben. Mammas gamla omsydda klänning. Och en massa fjärilar i magen... När ett 40-tal elever i årskurs 6 på Hedvig Eleonora skola i Stockholm laddar inför helgens Nobelfirande är det både nervöst och väldigt festligt.
Hedvig Lindahl rasar: Bestört
En före detta spelare i damallsvenskan berättar om hur hon drogats och våldtagits av en lagkamrat och sexuellt utnyttjats av en motståndare.Nu uttrycker landslagsmålvakten Hedvig Lindahl sitt stöd.Vi som är äldre i vår sport har ett enormt ansvar att agera enligt en värdegrund där alla ska känna sig trygga, skriver Lindahl på Twitter.
Läs mer om Hedvig Lindahl, Lindahl och Twitter.

Asllani och Granqvist årets bästa spelare

Vilka som skulle få fotbollsgalans finaste pris var i år osäkrare än någonsin. Skulle Zlatan Ibrahimovic och Hedvig Lindahl få guldbollen trots skadorna? Nej, inte den här gången.
Läs mer om Granqvist och Hedvig Lindahl.
Asllani tar hem Diamantbollen
Lotta Schelin och Hedvig Lindahl har prenumererat på Diamantbollen de senaste åren.Men i år var det Kosovare Asllanis tur – när hon tog hem priset för första gången.
Läs mer om Diamantbollen och Hedvig Lindahl.
Just nu: Vilka får Guldbollen och Diamantbollen?
Fotbollsåret avslutas med gala i Globen och för första gången sedan 2006 väntas Guldbollen gå till någon annan spelare än Zlatan Ibrahimovic. På damsidan är fjolårsvinnaren Hedvig Lindahl och Kosovare Asllani med i snacket om Diamantbollen. Följ vår direktrapportering här.
Damlandslaget och Fotbollförbundet överens om nytt avtal
Svenska fotbollförbundet och damlandslaget är överens om ett nytt fyraårsavtal. Det skriver förbundet på sin hemsida. Överenskommelsen gör att stjärnorna kommer till Fotbollsgalan. – Nu när avtalet är påskrivet och klart firar vi gärna tillsammans med övriga fotbolls-Sverige på galan på måndag, säger målvaktsstjärnan Hedvig Lindahl.
Rosengård illa ute – måste vända mot Chelsea
Rosengård har aldrig nått längre än kvartsfinal i Champions League under 2010-talet. Efter 0–3 på bortaplan krävs det en mirakelvändning mot Hedvig Lindahls Chelsea för att äventyret inte ska ta slut redan i åttondelsfinal. – Ingen optimal situation, säger stjärnan Caroline Seger.
Läs mer om Caroline Seger och Chelsea.
Landslagsstjärnorna möts i Champions League
Rosengård förlorade SM-guldet. Nu jagar Caroline Seger och kompani revansch – i Champions League. Åttondelsfinalen mot Hedvig Lindahls och Magdalena Erikssons Chelsea blir dock tuffast möjliga. – Det är ett riktigt stort test för oss, säger Seger.
Läs mer om Caroline Seger, SM-guldet och Seger.
Hedvig, 20, låg på sjukhus – och fick sparken via sms
Plötsligt blev 20-åriga Hedvig akut sjuk och kunde inte komma in till jobbet.När hon senare vaknade upp på intensiven hade hon fått ett sms av sin chef – om att hon fått sparken.– Jag är förbannad, säger hon.
Läs mer om Hedvig.
Nomineringarna till fotbollsgalan
Vad har Hedvig Lindahl, Tabitha Chawinga, Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg gemensamt? Alla är nominerade till utmärkelser vid fotbollsgalan i Globen den 20 november.
Nomineringarna till fotbollsgalan
Vad har Hedvig Lindahl, Tabitha Chawinga, Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg gemensamt? Alla är nominerade till utmärkelser vid fotbollsgalan i Globen den 20 november.
Lindahl om Danmark: Räcker som straff
BORÅS. En stelfrusen Hedvig Lindahl höll nollan när hon blev Sveriges mesta landslagsmålvakt.Nu hoppas hon att ett nytt kollektivavtal med bra förutsättningar förlänger landslagskarriären ytterligare.– Om vi får bättre förutsättningar så kanske det blir enklare att se en längre framtid, säger Hedvig Lindahl.
Läs mer om Danmark och Hedvig Lindahl.
Här blir Hedvig Lindahl historisk
Hedvig Lindahl startade i målet i VM-kvalet mot Ungern.Och blev historisk på kuppen.Matchen är Lindahls 144:e i landslagsdressen och därmed passerar hon Thomas Ravelli som Sveriges mesta landslagsmålvakt någonsin.
Alla nyanlända borde ha en tant Hedvig
Sju år gammal letar hon efter mat i soptunnorna och driver hon runt på gatorna i Helsingfors. Men när Eila Lindholm smiter på ett flyktingtåg mot Stockholm förändras livet. Hon tycker att Södermalm kändes som ett paradis vid ankomsten 1942.
Står för den fräscha delen av fotboll
Peter Gerhardsson har genomfört sina första träningar som svensk förbundskapten. Spelarnas första intryck? – Allt känns väldigt tydligt. Det blir en trygghet, säger målvaktsveteranen Hedvig Lindahl.
Läs mer om Hedvig Lindahl.
Lindahl: Borde ha gjort det annorlunda
DOETINCHEM. Hon har vuxit ut till en världsmålvakt.Men på det nederländska ledningsmålet gjorde Hedvig Lindahl ett nybörjarmisstag.– Med facit i hand borde jag ha låtit muren täcka första hörnet, säger Lindahl.
Läs mer om Hedvig Lindahl och Lindahl.
Lindahl: De hittade en akilleshäl på mig
Den svenska målvakten Hedvig Lindahl var besviken på sig själv – och laginsatsen – efter 0–2-förlusten mot Nederländerna i EM-kvartsfinalen. – Det är frustration för vi känner att det här är inte är det bästa laget som vi har stött på ens i den här turneringen. Ändå lyckades vi inte ta oss förbi dem i den här kvarten, säger hon till SVT.
Lindahl sågas efter missen: För dåligt
FC Rosengårds nederländska stjärna gav hemmanationen en drömstart i EM-kvartsfinalen.Med en frispark från just vid straffområdets linje prickade hon in 1-0.Det efter att Hedvig Lindahl hamnat helt fel i sin position - något hon nu kritiseras för.– Lindahls position är helt fel. Det är för enkelt för Lieke Martens att placera in den. Så här får det inte se ut, det är dåligt av Lindahl, säger Daniel Nannskog.
Då blir det ännu viktigare än innan
DOETINCHEM. Pia Sundhage talar om skillnaden mellan ett fiasko och en succ inför mötet med Nederländerna.Målvaktsstjärnan Hedvig Lindahl betonar också vikten av matchen.– Kvartsfinalen är den kritiska punkten i ett mästerskap, säger hon.
Lindahl är beredd på en OS-repris
DOETINCHEM. EM-kvartsfinal i morgon mot Nederländerna.Hedvig Lindal är beredd på att hon kan ställas inför ett nytt straffdrama – som mot USA och Brasilien i OS.– Det gäller att ha läst in sig på deras straffskyttar, och sedan bara gå in och gilla att den här matchen betyder så mycket , säger den svenska målvakten.
Hedvig Lindahl: En match, en fadäs
DOETINCHEM. Lasta inte de nya backarna för misstagen. Det säger målvakten Hedvig Lindahl efter försvarskollapsen mot Italien (2–3) i EM. – Man kan inte vara för hård mot dem. Det är viktigt att se det här som en match, en fadäs, säger Lindahl.
Läs mer om Hedvig Lindahl, Italien och Lindahl.