Hedvig

Fischer och Lindahl uttagna i världselvan

Nilla Fischer och Hedvig Lindahl är båda uttagna i årets världselva, som offentliggjordes i dag.
Läs mer om Hedvig Lindahl och Lindahl.

Svenska stjärnor med i världslaget

Hedvig Lindahl och Nilla Fischer uttagna i årets världs elva som släpptes på internationella kvinnodagen.– Jag är så glad och stolt att bli nominerad, tack för era röster, skriver Fischer på sin Instagram.
Läs mer om Fischer, Instagram och Nilla Fischer.
Angeldal kan få debutera i Algarve
Hyperrutinerade Hedvig Lindahl och Nilla Fischer är åter i fotbollslandslaget till Algarve cup. Men även en debutant: Filippa Angeldal. – En spelare vi vill titta närmare på, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson om Linköpingsmittfältaren.
Vännerna tar farväl av Johannes Brost
I dag begravs den folkkära skådespelaren Johannes Brost i Hedvig Eleonora kyrka, därefter kommer hans stoft att gravsättas i Veinge.Vännen Tommy Körberg kommer att sjunga vid begravningen.– Jag tror att det blir Joni Mitchells Both sides now. Det hade familjen önskat. Det är en klassiker, säger Tommy Körberg till Aftonbladet.

Familjens plan för Johannes Brosts begravning

Den folkkära skådespelaren Johannes Brost begravs under måndagen i Hedvig Eleonora kyrka, därefter kommer hans stoft att gravsättas i Veinge.Vännen Tommy Körberg kommer att sjunga vid begravningen.– Jag visste ju att frågan skulle komma, säger sångaren.
Hedvig Kjellström, robotprofessor på KTH
Teknikringen 14, KTH, Stockholm.
Läs mer om KTH och Stockholm.
Här laddar 12-åringarna med egen Nobelfest
Ny kostym med upplagda byxben. Mammas gamla omsydda klänning. Och en massa fjärilar i magen... När ett 40-tal elever i årskurs 6 på Hedvig Eleonora skola i Stockholm laddar inför helgens Nobelfirande är det både nervöst och väldigt festligt.
Hedvig Lindahl rasar: Bestört
En före detta spelare i damallsvenskan berättar om hur hon drogats och våldtagits av en lagkamrat och sexuellt utnyttjats av en motståndare.Nu uttrycker landslagsmålvakten Hedvig Lindahl sitt stöd.Vi som är äldre i vår sport har ett enormt ansvar att agera enligt en värdegrund där alla ska känna sig trygga, skriver Lindahl på Twitter.
Läs mer om Hedvig Lindahl, Lindahl och Twitter.
Asllani och Granqvist årets bästa spelare
Vilka som skulle få fotbollsgalans finaste pris var i år osäkrare än någonsin. Skulle Zlatan Ibrahimovic och Hedvig Lindahl få guldbollen trots skadorna? Nej, inte den här gången.
Läs mer om Granqvist och Hedvig Lindahl.
Asllani tar hem Diamantbollen
Lotta Schelin och Hedvig Lindahl har prenumererat på Diamantbollen de senaste åren.Men i år var det Kosovare Asllanis tur – när hon tog hem priset för första gången.
Läs mer om Diamantbollen och Hedvig Lindahl.
Just nu: Vilka får Guldbollen och Diamantbollen?
Fotbollsåret avslutas med gala i Globen och för första gången sedan 2006 väntas Guldbollen gå till någon annan spelare än Zlatan Ibrahimovic. På damsidan är fjolårsvinnaren Hedvig Lindahl och Kosovare Asllani med i snacket om Diamantbollen. Följ vår direktrapportering här.
Damlandslaget och Fotbollförbundet överens om nytt avtal
Svenska fotbollförbundet och damlandslaget är överens om ett nytt fyraårsavtal. Det skriver förbundet på sin hemsida. Överenskommelsen gör att stjärnorna kommer till Fotbollsgalan. – Nu när avtalet är påskrivet och klart firar vi gärna tillsammans med övriga fotbolls-Sverige på galan på måndag, säger målvaktsstjärnan Hedvig Lindahl.
Rosengård illa ute – måste vända mot Chelsea
Rosengård har aldrig nått längre än kvartsfinal i Champions League under 2010-talet. Efter 0–3 på bortaplan krävs det en mirakelvändning mot Hedvig Lindahls Chelsea för att äventyret inte ska ta slut redan i åttondelsfinal. – Ingen optimal situation, säger stjärnan Caroline Seger.
Läs mer om Caroline Seger och Chelsea.
Landslagsstjärnorna möts i Champions League
Rosengård förlorade SM-guldet. Nu jagar Caroline Seger och kompani revansch – i Champions League. Åttondelsfinalen mot Hedvig Lindahls och Magdalena Erikssons Chelsea blir dock tuffast möjliga. – Det är ett riktigt stort test för oss, säger Seger.
Läs mer om Caroline Seger, SM-guldet och Seger.
Hedvig, 20, låg på sjukhus – och fick sparken via sms
Plötsligt blev 20-åriga Hedvig akut sjuk och kunde inte komma in till jobbet.När hon senare vaknade upp på intensiven hade hon fått ett sms av sin chef – om att hon fått sparken.– Jag är förbannad, säger hon.
Läs mer om Hedvig.
Nomineringarna till fotbollsgalan
Vad har Hedvig Lindahl, Tabitha Chawinga, Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg gemensamt? Alla är nominerade till utmärkelser vid fotbollsgalan i Globen den 20 november.
Nomineringarna till fotbollsgalan
Vad har Hedvig Lindahl, Tabitha Chawinga, Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg gemensamt? Alla är nominerade till utmärkelser vid fotbollsgalan i Globen den 20 november.
Lindahl om Danmark: Räcker som straff
BORÅS. En stelfrusen Hedvig Lindahl höll nollan när hon blev Sveriges mesta landslagsmålvakt.Nu hoppas hon att ett nytt kollektivavtal med bra förutsättningar förlänger landslagskarriären ytterligare.– Om vi får bättre förutsättningar så kanske det blir enklare att se en längre framtid, säger Hedvig Lindahl.
Läs mer om Danmark och Hedvig Lindahl.
Här blir Hedvig Lindahl historisk
Hedvig Lindahl startade i målet i VM-kvalet mot Ungern.Och blev historisk på kuppen.Matchen är Lindahls 144:e i landslagsdressen och därmed passerar hon Thomas Ravelli som Sveriges mesta landslagsmålvakt någonsin.
Alla nyanlända borde ha en tant Hedvig
Sju år gammal letar hon efter mat i soptunnorna och driver hon runt på gatorna i Helsingfors. Men när Eila Lindholm smiter på ett flyktingtåg mot Stockholm förändras livet. Hon tycker att Södermalm kändes som ett paradis vid ankomsten 1942.
Står för den fräscha delen av fotboll
Peter Gerhardsson har genomfört sina första träningar som svensk förbundskapten. Spelarnas första intryck? – Allt känns väldigt tydligt. Det blir en trygghet, säger målvaktsveteranen Hedvig Lindahl.
Läs mer om Hedvig Lindahl.