Hej

Kan jag ha fått gikt? Läkaren svarar

Hej,Jag har tidigare haft giktanfall flera gånger och äter därför förebyggande mediciner mot det.
Läs mer om Jag.

Jag orkar inte börja om, hur ska jag förklara?

Hej,Vi har två barn i ett hyfsat lyckligt samboförhållande, en flicka som är åtta år och en kille på fem. I förra veckan kom min sambo med NYHETEN att hon är gravid igen! Jag tror dessvärre inte att jag orkar börja om en gång till.
Hjälper vitpepparkorn mot magsjuka?
Hej,Ligger det något i huskuren att äta tio vitpepparkorn för att slippa magsjuka? Jag tror benhårt på detta men har svårt att övertyga min omgivning. Har du argument? Finns det andra saker som också hjälper?Lasse
Läs mer om Ligger.
Polisens kaxiga passning till föraren: Säg hej då till bilen
Streetraceförare? Säg hej då till bilen!Så lyder polisens hälsning på Facebook efter att de beslagtagit en vit Mercedes som deltagit i de olagliga gatuloppen.
Läs mer om Facebook.

Amazon Echo till Sverige

Hej Alexa! Amazon släpper sin AI-högtalare i 28 nya länder varav ett är Sverige.
Läs mer om AI-högtalare och Sverige.
Hej helgkonsument: Alicia Högfors Lindståhl och Edda Edlund
När Nilleteatern drar igång med humorshower på Morfar Ginko på tisdag är Alicia Högfors Lindståhl och Edda Edlund först ut med en julshow för politiskt deprimerade. Men först väntar en ledig helg med köttbullefrukost och träning i tunnelbanan.
Läs mer om Edda Edlund och Morfar Ginko.
Eva-Karin Gyllenberg: Storkyrkan renoveras – till 2021
Hej Eva-Karin! Vad händer med Storkyrkans torn? Det undrar vi, min 9-åriga dotterdotter och jag. När jag tagit henne på en bildande rundvandring i Gamla stan och vi närmade oss Storkyrkan, såg vi hur stora delar av tornets yttre skikt var borta och tegelstenarna och murningen var nakna. När och hur ska detta åtgärdas?
Läs mer om Gamla och Storkyrkan.
Hur berättar jag om min ekonomiska kris?
Hej! Är en kvinna på 50 år, som efter ett totalt kärlekslöst liv, fylld av bråk, misshandel å tragedier, nyss har träffat en ett år yngre man. Det bara small till, och jag är såld. Han är så makalöst fin och trevlig, helt enkelt supergo.
Ingvar Kamprad och Ikea får nordiskt språkpris
Köttbullar och lingon, tupplur, tack och hej då. Möbeljätten Ikea har spridit svenska ord och uttryck över hela världen och får Nordens språkpris.
Läs mer om Ikea.
Hur ska jag kunna lita på honom?
Hej! Jag och min pojkvän har varit ihop i drygt ett år, men har känt varandra i två år. Från min sida var det redan från början ett romantiskt intresse, som han det första året bara spelade på, och för honom var jag bara en vän under den tiden.
Eva-Karin Gyllenberg: En liten man med ett stort register står staty i tunnelns mynning
Hej Eva-Karin! Under 17 år bodde jag i Australien och det jag nu tar upp kan mycket väl ha avhandlats åren 1996–2013. Det handlar om det kanske största original vi har haft i Stockholm – Ernst Herman Thörnberg. Varje dag gick han från Frälsningsarmns hotell på Drottninggatan 66 till Kungliga biblioteket och det förklarar varför Ulf Suckdorffs lilla staty av Thörnberg står vid den västra mynningen av Brunkebergstunneln.
Hej helgkonsument: Niklas Strömstedt
Till helgen klär sig Niklas Strömstedt i röd sammet och hoppas kunna fynda en lövblås. Och för julstämning laddar han med adventskalender och egen julshow.
Eva-Karin Gyllenberg: Drottningen och hennes skepp stävar norrut i vår
Hej! Ser dina inlägg om Stockholm som viktiga i den forsande tid vi lever i just nu – och inte minst att berätta för oss äldre, som inte orkar eller kan söka info i datorerna! Min fråga: Vad händer med skulpturen vid Stureplan, vid Nordstjernanhuset? Vet att konstnären är Björn Evensen, och kanske betald en gång med deras pengar.
Inläggen hjälper inte. Vad är det för fel på min fot?
Hej. Sedan ett par år tillbaka har jag ont i min vänstra fot. Jag har fått ortopediska inlägg men de hjälper inte. Efter ett par timmars arbete kan jag knappt gå och om jag sätter mig ner så blir det ännu värre.
Läsare: Kan rätt mat ge mig mindre finnar?
Hej Sofia. Jag har en fråga om kost och hud. Finns det mat som kan ge mig vackrare hy? Jag har problem med finnar och undrar om det finns något att göra med maten.
Styrde tiggerioperation – drog in miljonsummor
Två män lurade bulgariska medborgare om jobb i Sverige – i stället tvingades de tigga.Tiggarna slussades mellan olika tiggarplatser och lärdes säga hej hej för att få in pengar.Resultatet: Nära 1 300 000 kronor på ett år.Nu döms två personer för människohandel.Straffet: Fängelse i fyra år.
Läs mer om Sverige.
Selena Gomez är tillbaka efter ett år – med ny look
Glöm brunetten Selena Gomez.Säg hej till blondinen Selena Gomez.Sångerskan debuterade sin nya hårfärg under nattens American Music Awards – innan hon sjöng live för första gången på ett år.
Trump och Putin på besök i Vietnam
Det blir inget formellt möte mellan Donald Trump och Vladimir Putin i Vietnam.Vita huset säger dock att ett informellt samtal mellan de två världsledarna är mycket möjligt.– Kommer de att stöta på varandra och säga hej? Mycket möjligt och sannolikt, säger Sarah Sanders, Vita husets pressekreterare till CNN.
Hej helgkonsument: David Batra
David Batra är högaktuell med föreställningen Elefanten i rummet som sätts upp i Stockholm nästa helg. Men den här helgen är Batra i Småland för att uppträda, umgås med sin tekniker Oliver och förhoppningsvis inte blanda ihop Kalmar och Växjö.
Varför vill han inte tala om vårt förhållande?
Hej, Jag har genom åren haft tre långa och minnesvärda förhållanden, varav ett gift och två senare som långvariga sambos med bonusbarn och allt därtill. Nu är jag sedan sex månader singel och har hittills njutit av det.
Läs mer om Jag.
Pungen slänger när vi har sex - vad gör jag?
Hej Suzanne, Med åren har min pung blivit mer svullen, den hänger och slänger och dunsar fram och tillbaka när vi har sex. Är det ett tecken på att prostatan börjar ge upp? Finns det något man kan göra? Operation? Vill inte se ut som en av gubbarna i bastun på simhallen redan nu, jag är bara 38 år. Martin
Läs mer om Med.
Hej helgkonsument: Mwuana
En av Sveriges just nu mest hyllade rappare, Mwuana, är ute på Sverigeturn. På fredag kommer han till Stockholm och ett utsålt Nobelberget. Helgerna består av hotellfrukostar och en och annan amaretto sour med vännerna.
Eva-Karin Gyllenberg: En skulptur som är högst aktuell
Hej Eva-Karin! På Rosenlundsgatan finns en staty av Liss Eriksson som heter Katalanskan. Hon ser mycket obstinat ut – som om hon drömde om ett fritt Katalonien. Känner du till något om bakgrund och varför statyn har placerats här? Hälsningar Sven-Olof Sandberg, Södermalm Svar: Om jag börjar med frågan om varför skulpturen har placerats just utanför ingången till Rosenlundsgatan 9 så har jag inget svar.
Han har inget intresse för vår dotter - varför?
Hej, Jag är en 45-årig kvinna med två vuxna barn. För tre år sedan blev jag gravid igen med min sambo sedan några år. Det var inte planerat, vi hade skyddat oss, men vi blev väldigt glada och valde att behålla barnet.
Läs mer om Jag.
Jag har fått bältros – kan jag smitta andra?
Hej!Jag befinner mig på semester i Spanien. Mycket tyder på att jag drabbats av bältros.
Läs mer om Spanien.