Hela hälsingland

Ungdomstränare åtalas för ofredande mot barn

En ungdomsledare i Hudiksvalls kommun misstänks för att ha försökt få pojkar i nedre tonåren att skicka bilder på sina könsorgan till honom. Nu åtalas han misstänkt för bland annat sexuellt ofredande och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.

Dog när han fick betongvägg över sig

En man som fått en betongvägg över sig på en arbetsplats i Bollnäs har avlidit på sjukhus, rapporterar Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Bandystjärnan slagen blodig: Är lite groggy
World Cup i bandy inleddes med ett blodigt drama.I matchen mellan Bollnäs och Trubnik – 2–2 vid full tid och rysk seger efter straffar – fick Andreas Westh ett hårt slag över ansiktet och började blöda ymnigt.–Det är en sån jävla smäll att det finns inte, sade Westh till Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland, Trubnik och Westh.
Han får fängelse för profilbild
En man i Hudiksvall har dömts till fängelse för sin profilbild på Facebook. Där bär han en tröja som hetsade mot judar, skriver Hela Hälsingland.

Mc-förare allvarligt skadad i olycka

En motorcyklist har fått allvarliga skador efter att ha kört in i en bil som skulle svänga vänster utanför Alfta i Hälsingland, skriver Hela Hälsingland.
Två skadade i olycka med fyrhjuling i Söderhamn
Två män i 50-årsåldern skadades i en fyrhjulingsolycka i Söderhamn på lördagskvällen, enligt lokala medier. Ingen av dem bar hjälm när de for i diket på riksväg 50, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.
Familj döms för kidnappningsförsök i Söderhamn
En 17-årig flicka tvingades in i en bil och fördes i väg. Nu har hennes familj dömts för kidnappningsförsöket, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.
Högg av näsa med yxa – ung man åtalas
En man i 20-årsåldern i Bollnäs åtalas för synnerligen grov misshandel efter att ha huggit en annan man i ansiktet fem gånger med en yxa, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Ung man fick näsan avhuggen med yxa
En man i 20-årsåldern i Bollnäs har häktats misstänkt för att med en yxa ha huggit näsan av en person, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Ung man fick näsan avhuggen med yxa
En man i 20-årsåldern i Bollnäs har häktats misstänkt för att med en yxa ha huggit näsan av en person, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Dubbelmördaren är allvarligt psykiskt sjuk
För vänner hade han berättat om tankarna på grovt våld.Inför dådet sökte han upp sina offer på nätet, enligt åtalet.20-åringen är redan funnen skyldig till dubbelmordet i Råbo utanför Hudiksvall. Nu står det klart att han lider av en allvarlig psykisk störning, skriver Hela Hälsingland.
MP och V vill att vegetarisk ska bli norm i Söderhamn
Nu vill Miljöpartiet och Vänsterpartiet att kommunalt anställda i Söderhamns kommun ska anmäla om de vill ha kött i sina maträtter.Vegetariskt ska i stället bli standard.– I dag får man får anmäla vegetarisk kost som specialkost. Vi vill skifta det där, säger Jonna Källström Böresson (V) till Hela Hälsingland.
Bonde-Sigrid gör succ med dottern
Sigrid Bergåkra blev känd när hon ställde upp i TV4:s Bonde söker fru. På tisdagen var hon med och ledde sin dotter Cecilia, 15, till hennes första SM-guld någonsin. – Det kan kanske spränga många andra gränser för andra ryttare, säger Bergåkra till Hela Hälsingland.
Åklagaren bekräftar: Tova hittad död
På onsdagsmorgonen berättade polisen att man hittat en död personer på den avspärrade gården utanför Njutånger. Nu kan åklagare bekräfta att det är Tova Moberg, 19, som har hittats avliden, rapporterar Hela Hälsingland. – Identifieringen är klar och nu har vi tre personer som sitter anhållna och som ska utredas för mord, säger åklagare Christer Sammens som nu tar över utredningen.
Nöjesprofil häktad för våldtäkt efter festnatt
En svensk nöjesprofil har häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, skriver Hela Hälsingland. Mannen greps efter en festnatt.Han nekar till brott.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Två tonårspojkar är misstänkta för tidelag
Två tonårspojkar har gripits misstänkta för tidelag. De båda ynglingarna togs på bar gärning inne i ett häststall. – De ska ha förgripit sig på hästarna sexuellt, säger Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral till Hela Hälsingland.
Ledarskribent till storms mot V-riksdagsmans omsorg om rysk underrättelsetjänst
I en ledarartikel på nyhetssajten Hela Hälsingland skriver Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning (C), att en riksdagsledamot för Vänsterpartiet under ett öppet och direktsänt möte läckt information som han tagit del av under ett insynsrådsmöte hos Säkerhetspolisen (Säpo).
Portades från match – dödshotade åklagare
Ett par supportrar till Broberg tände bengaler under SM-kvarten mot Edsbyn. Och portades därför från hela slutspelet. Sen önskade de livet ur åklagaren på sin officiella Facebooksida. Hoppas ni dör en plågsam död i aids, skrev de enligt Hela Hälsingland. Supportergruppen har nu bett åklagaren om ursäkt.
En person död i lägenhetsbrand
En person har omkommit i en brand i ett flerfamiljshus på lördagsmorgonen.Räddningstjänsten fick ut personen ur lågorna, men:– Personen är avliden, säger Johan Lindn vid polisen till Hela Hälsingland.
En död i lägenhetsbrand i Hudiksvall
En person har omkommit i en brand i ett trähus i centrala Hudiksvall, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Hudiksvall.
Polisens kamp mot A-traktorerna – tar föräldrarnas körkort
A-traktorernas framfart i Sverige har inte undgått många. Och i Ljusdal är det ord och inga visor från polisen: – Det kan även bli så att föräldrarnas körkort omhändertas, säger utredningschefen Rickard Eriksson till hela hälsingland.
Ambulanspersonal förda till sjukhus
En lastbil, en personbil och en ambulans var inblandade i en olycka på riksväg 83 norr om Tönnebro, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Tönnebro.
Edsbyns forcering gav seger
Edsbyn vann Hälsingederbyt mot Broberg/Söderhamn med 5–2, är bäst i hela Hälsingland och fick som kvitto på det avancemang till andra plats i elitseriebandyn.
Läs mer om Hälsingederbyt och Hälsingland.
Fikru Maru återförd till fängelset efter lungkollaps
Den svensk-etiopiske hjärtläkaren Fikru Maru har återförts till fängelse efter att ha vårdats för en lungkollaps. Han har suttit fängslad i Etiopien sedan 2013. Han är svårt sjuk och opererades i smyg av ett svenskt läkarteam i början av december. I lördags var han dock tillbaka i fängelset, skriver Hela Hälsingland.
Blodspår hittade nära mordplatsen
Ett villainbrott har upptäckts i närheten av den plats där en man och en kvinna mördades i Hudiksvall i torsdags kväll. Blodspår har hittats i huset, uppger Hela Hälsingland. Det är inledningsvis oklart om inbrottet har koppling till dubbelmordet.
Läs mer om Hela Hälsingland och Hudiksvall.