Hela hälsingland

En person död i lägenhetsbrand

En person har omkommit i en brand i ett flerfamiljshus på lördagsmorgonen.Räddningstjänsten fick ut personen ur lågorna, men:– Personen är avliden, säger Johan Lindn vid polisen till Hela Hälsingland.

En död i lägenhetsbrand i Hudiksvall

En person har omkommit i en brand i ett trähus i centrala Hudiksvall, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Hudiksvall.
Polisens kamp mot A-traktorerna – tar föräldrarnas körkort
A-traktorernas framfart i Sverige har inte undgått många. Och i Ljusdal är det ord och inga visor från polisen: – Det kan även bli så att föräldrarnas körkort omhändertas, säger utredningschefen Rickard Eriksson till hela hälsingland.
Ambulanspersonal förda till sjukhus
En lastbil, en personbil och en ambulans var inblandade i en olycka på riksväg 83 norr om Tönnebro, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Tönnebro.

Edsbyns forcering gav seger

Edsbyn vann Hälsingederbyt mot Broberg/Söderhamn med 5–2, är bäst i hela Hälsingland och fick som kvitto på det avancemang till andra plats i elitseriebandyn.
Läs mer om Hälsingederbyt och Hälsingland.
Fikru Maru återförd till fängelset efter lungkollaps
Den svensk-etiopiske hjärtläkaren Fikru Maru har återförts till fängelse efter att ha vårdats för en lungkollaps. Han har suttit fängslad i Etiopien sedan 2013. Han är svårt sjuk och opererades i smyg av ett svenskt läkarteam i början av december. I lördags var han dock tillbaka i fängelset, skriver Hela Hälsingland.
Blodspår hittade nära mordplatsen
Ett villainbrott har upptäckts i närheten av den plats där en man och en kvinna mördades i Hudiksvall i torsdags kväll. Blodspår har hittats i huset, uppger Hela Hälsingland. Det är inledningsvis oklart om inbrottet har koppling till dubbelmordet.
Läs mer om Hela Hälsingland och Hudiksvall.
Två döda i Hudiksvall – misstänkt dubbelmord
En man och en kvinna har hittats döda i ett hus norr om Hudiksvall, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Hudiksvall.
Fartkamera fick fnatt: 164 blås i timmerbilen
Har fartkameror alltid rätt? Henrik Larsson körde förbi en, med sin timmerbil i en uppförsbacke, och fick sedan brev från polisen med hastigheten 164 km/h noterad. – En lastbil går inte så fort, säger han till Hela hälsingland.
Läs mer om Hela.
Man knivdödad i Bollnäs
En man har knivskurits till döds i Bollnäs. Polisen har gripit en person, skriver Aftonbladet och Hela Hälsingland.
Fängelse och utvisning efter våldsamt bråk
I september urartade en dispyt mellan två familjer i ett våldsamt bråk i Bollnäs. Nu döms tre män till fängelse för grov misshandel, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Brutal våldtäkt kan klaras upp – efter tio år
Den man som för snart tio år sedan våldtog en då 26-årig kvinna i Söderhamn kan ha hittats. DNA-spår har hittats på en dömd människosmugglare i Ungern. Det skriver Hela Hälsingland. Genombrottet kom i sista stund – om sex veckor skulle brottet ha preskriberats.
Sverigedemokraterna stänger av sekreterare
Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth, efter avslöjanden om att han spridit rysk propaganda, avslöjar Hela Hälsingland. Det är den andra av Kent Ekeroths medarbetare som slutar eller stängs av på kort tid efter uppmärksammade skandaler.
Ville spränga mosker – lämnar sina uppdrag
Den lokala SD-politikern Michael Andrn har skrivit på Facebook att han vill spränga mosker och skjuta personer med utländska namn. Nu lämnar han sitt uppdrag i Hudiksvalls kommun – efter bara en dag, rapporterar lokala medier. – Spränga mosker är kanske fel ord. Jag skulle kanske ha skrivit att de ska stängas i stället, säger Andrn till Hela Hälsingland.
Stökigt efter olycka – två allvarligt skadade
På måndagskvällen skadades fyra personer, varav två allvarligt, vid en trafikolycka i Borås. Enligt larmet till SOS ska en person ha körts på vid en bensinstation, skriver Hela Hälsingland. Efteråt uppges det ha varit stökigt på platsen.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Mystiska dödsfallet kan snart vara löst
Den 28-årige mannens mystiska död i Söderhamn kan vara på väg mot en lösning. Efter rättsläkarens preliminära besked har misstankarna mot den man som misstänkts ha misshandlat honom kraftigt försvagats, skriver Hela Hälsingland. Exakt vad läkarrapporten visar vill åklagaren avvakta med.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.
Kändisparet skjuter upp bröllopsresan
Martin Stenmarck och Hanna Hedlund skjuter upp sin bröllopsresa. Tidigare i veckan gifte de sig i hemlighet efter 19 år tillsammans. Bröllopsresan får vänta några veckor, skriver Hanna Hedlund i ett sms till Hela Hälsingland.
Man försvann från sjukhus – hittades död
Först blev 28-åringen misshandlad i Söderhamn. Sedan försvann han från sjukhuset – och hittades död i ett avsides hus. En 23-årig man är anhållen i sin frånvaro, rapporterar Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.
Man svårt skadad – fick grönlut över sig
En man vårdas på tisdagsmorgonen för allvarliga skador efter en arbetsplatsolycka. Enligt tidningen Hela Hälsingland ska mannen ha fått frätande grönlut över sig –det är en varm lösning av soda, återvunnen från kokkemikalier.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Man hittad medvetslös efter båtolycka
En man har hittats medvetslös efter en båtolycka i Mellanfjärden i Nordanstigs kommun, rapporterar Hela Hälsingland.
En stor polisinsats pågår i Bollnäs
En stor polisinsats pågår just nu i Bollnäs. Under morgonen har polisen nåtts av information att en man i området har uppträtt aggressivt. Polisen kan inte utesluta att mannen är beväpnad, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Tjuvens misstag fick polisen att skratta
Ibland blir polisens arbete lite enklare än vanligt. Som när man hittade ett kvarglömt id-kort på en brottsplats i höstas. – De hade förmodligen gärningsmannen tappat, säger Rickard Eriksson, utredningschef på polisen i Hälsingland till Hela Hälsingland.
Jakob Silfverbergs fina gåva till Johan, 16
Autistiske Johan har ett stort hockeyintresse. Det fick NHL-proffset Jakob Silfverberg reda på, och skickade en signerad Anaheimströja till hemmet i Ljusne. – Det känns riktigt, riktigt stort, vilket engagemang, säger mamman Ulrika Krantz till Hela Hälsingland.
Hans galna jaktfilm blev en toksucc
Klippet var till för hans kompisar, men blev en jättesucc. Nu har snart en halv miljon svenskar sett Björn Hansson springa runt i trikåer och kaninöron medan hans hund jagar honom. Hela Hälsingland var först med att skriva om det. – Det hade jag inte räknat med, säger huvudrollsinnehavaren själv.
Läs mer om Björn Hansson.
Man hittad död – polis misstänkter brott
En man har hittats död i en lägenhet i Ytterhogdal och polisen misstänker brott, skriver Hela Hälsingland.