Hela hälsingland

Mystiska dödsfallet kan snart vara löst

Den 28-årige mannens mystiska död i Söderhamn kan vara på väg mot en lösning. Efter rättsläkarens preliminära besked har misstankarna mot den man som misstänkts ha misshandlat honom kraftigt försvagats, skriver Hela Hälsingland. Exakt vad läkarrapporten visar vill åklagaren avvakta med.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.

Kändisparet skjuter upp bröllopsresan

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund skjuter upp sin bröllopsresa. Tidigare i veckan gifte de sig i hemlighet efter 19 år tillsammans. Bröllopsresan får vänta några veckor, skriver Hanna Hedlund i ett sms till Hela Hälsingland.
Man försvann från sjukhus – hittades död
Först blev 28-åringen misshandlad i Söderhamn. Sedan försvann han från sjukhuset – och hittades död i ett avsides hus. En 23-årig man är anhållen i sin frånvaro, rapporterar Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.
Man svårt skadad – fick grönlut över sig
En man vårdas på tisdagsmorgonen för allvarliga skador efter en arbetsplatsolycka. Enligt tidningen Hela Hälsingland ska mannen ha fått frätande grönlut över sig –det är en varm lösning av soda, återvunnen från kokkemikalier.
Läs mer om Hela Hälsingland.

Man hittad medvetslös efter båtolycka

En man har hittats medvetslös efter en båtolycka i Mellanfjärden i Nordanstigs kommun, rapporterar Hela Hälsingland.
En stor polisinsats pågår i Bollnäs
En stor polisinsats pågår just nu i Bollnäs. Under morgonen har polisen nåtts av information att en man i området har uppträtt aggressivt. Polisen kan inte utesluta att mannen är beväpnad, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland.
Tjuvens misstag fick polisen att skratta
Ibland blir polisens arbete lite enklare än vanligt. Som när man hittade ett kvarglömt id-kort på en brottsplats i höstas. – De hade förmodligen gärningsmannen tappat, säger Rickard Eriksson, utredningschef på polisen i Hälsingland till Hela Hälsingland.
Jakob Silfverbergs fina gåva till Johan, 16
Autistiske Johan har ett stort hockeyintresse. Det fick NHL-proffset Jakob Silfverberg reda på, och skickade en signerad Anaheimströja till hemmet i Ljusne. – Det känns riktigt, riktigt stort, vilket engagemang, säger mamman Ulrika Krantz till Hela Hälsingland.
Hans galna jaktfilm blev en toksucc
Klippet var till för hans kompisar, men blev en jättesucc. Nu har snart en halv miljon svenskar sett Björn Hansson springa runt i trikåer och kaninöron medan hans hund jagar honom. Hela Hälsingland var först med att skriva om det. – Det hade jag inte räknat med, säger huvudrollsinnehavaren själv.
Läs mer om Björn Hansson.
Man hittad död – polis misstänkter brott
En man har hittats död i en lägenhet i Ytterhogdal och polisen misstänker brott, skriver Hela Hälsingland.
Larm: Villa utanför Ljusdal står i lågor
Vid 06.40 kom larmet: En tvåvåningsvilla i en by utanför Ljusdal står i lågor. – Det var boende som larmade SOS och när vi kom till platsen var det öppna lågor både ute och inne i fastigheten, säger insatsledaren Peter Nystedt till tidningen Hela Hälsingland.
Skandal i Gothia Cup - föräldrar var hotfulla
Gothia Cup fick ett fruktansvärt slut för Bollnäs ena P12-lag. Under A-slutspelsmatchen, som man förlorade på straffar mot De La Salle College, ska flera föräldrar i det engelska motståndarlaget ha uppträtt mycket hotfullt mot de svenska spelarna. – En skandal! Särskilt som man gärna betonar vikten av fair-play här, säger Bollnäs tränare Magnus Jonsson till Hela Hälsingland efter skräckupplevelsen.
Skandalscener under Gothia Cup
Skandalscener utspelade sig på Gothia cup.När Bollnäs P12 tog sig an engelska De La Salle College under torsdag kväll skämde föräldrar från Liverpool ut sig.– Har aldrig sett något liknande, vuxna beter sig som svin, säger lagledaren Andreas Hansemon till Hela Hälsingland.
Kritiken mot Löfven: Avbryt semestern
Den grekiska krisen har satt stopp för sommarlugnet. På fredag kommer svenska EU-nämnden att mötas för ett samråd - utan statsminister Stefan Löfven på plats. Han befinner sig i stället i Örnsköldsvik och ska delta på telefon, skriver Hela Hälsingland. – Jag kräver att statsministern avbryter sin ledighet, säger den moderata gruppledaren i nämnden Ulrika Karlsson till tidningen.
Larm om drunkning utanför Bollnäs
Vid halv sex-tiden på lördagseftermiddagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst om en drunkningsolycka i Växsjön utanför Bollnäs, skriver Hela Hälsingland. Enligt larmet från SOS gavs hjärt- och lungräddning på en man som dragits upp ur vattnet.
Läs mer om Hela Hälsingland och Växsjön.
Polisen hängde ut bilägare på Facebook
Gävleborgspolisen skrev ut bilens registreringsnummer och ägarens nationalitet på Facebook. Efter kritik tog de bort inlägget. – Inlägget är högst olämpligt, säger polisens presstalesman Mikael Hedström till Hela Hälsingland.
Sju års fängelse för barnvåldtäkt
En man i 30-årsåldern har av Svea hovrätt dömts till sju års fängelse för våldtäkt mot barn, skriver Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Svea.
Timregel friar björnskyttar?
Skyttarna i Gävleborg som fällde tre björnar sedan björnjakten avlystes klockan 6.33 på söndagsmorgonen är nu misstänkta för jaktbrott, rapporterar Hela Hälsingland.
Läs mer om Gävleborg och Hela Hälsingland.
Cyklist påkörd av bil i Söderhamn
En cyklist har blivit påkörd av en bil i Söderhamn, rapporterar Hela Hälsingland. Kvinnan har fått livshotande skador.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.
Fick dasset stulet – hittades en mil bort
Björns Boströms dass blev mystiskt stulet från hans hem i Hälsingland för tre veckor sedan. Nu är det återfunnit på en enslig vändplan ute i skogen en mil bort. Hur tjuvarna fick dit dasset är oklart. – Det är höljt i dunkel och skulle vara roligt att ta reda på. Om de kör tillbaka det så är de definitivt förlåtna, säger Björn Boström till Hela Hälsingland.
Ibrahimovic betalade landslagsresa
Fotbollslandslaget för lindrigt utvecklingsstörda kunde inte finansiera VM-resan till Brasilien. Landslagsledningen undrade om Zlatan Ibrahimovic kunde hjälpa till och fick 350 000 kronor, skriver Hela Hälsingland.
Zlatan skänkte 350 000 till 'okända landslaget'
Hela Hälsingland.
Röken från Sala har nått Sundsvall
- Det är troligast så att det är rök från Sala, hela Hälsingland är helt täckt av rök, säger Tomas Åslin på Räddningstjänsten i Sundsvall. Röken luktar starkt och sticker i halsen enligt
Världens sötaste bild: Kulans 15 små valpar
Hela Hälsingland när de hade fått åtta valpar och insåg att betydligt fler var fler på väg.
Ismassor flyttade hus i Hälsingland
Ett hus vid sjön Dellen i Hudiksvalls kommun flyttades en meter när ismassor trycktes upp på land, skriver helahälsingland.se. Morgan Perssons hus fick altanen demolerad. — Det var en katastrofkänsla när jag kom dit. Det var en sådan förödelse, framförallt grannens hus som flyttat en meter på sig och hela huset är fullt av is, säger han till tidningen.
Läs mer om Dellen, Det och Hälsingland.