Helahälsingland se

Åtalas för fyllepåkörning i dike

Inrikes. En kvinna åtalas för att kraftigt berusad ha kört på en fotgängare vid ett dike på en ort söder om Söderhamn i mars i år, rapporterar helahälsingland.se.
Läs mer om Söderhamn.

Tusentals resenärer kräver ersättning efter tågkaoset

Flera tusen resenärer kräver nu ersättning från X-trafik för förseningar under snökaoset som slog hårt mot tågtrafiken i Gävleborg i början av februari.– Vi har aldrig varit med om något liknande, säger Jenny Bergström på X-trafik till helahälsingland.se.
Kor dog när tak rasade
En ladugård i Bergsjö i Nordanstigs kommun i Hälsingland har rasat, rapporterar helahälsingland. se. - Det är ett ladugårdstak som rasat in över 60-70 kor.
Läs mer om Bergsjö och Hälsingland.
Kor instängda när tak rasade
Inrikes. En ladugård i Bergsjö i Nordanstigs kommun i Hälsingland har rasat, rapporterar helahälsingland.se. Enligt sajten sitter 40-50 kor fast under rasmassorna.
Läs mer om Bergsjö och Hälsingland.

Tak på ladugård rasade – 40–50 kor är fastklämda

En ladugård i Bergsjö i Nordanstigs kommun i Hälsingland har rasat, rapporterar helahälsingland.se.
Läs mer om Bergsjö och Hälsingland.
Sportanläggningar i Hälsingland rasade ihop
Två idrottsanläggningar i Hälsingland har rasat samman. Vädret misstänks ha varit orsaken. I Nordanstig är det ideella föreningen Gällsta IK:s ishall som drabbats, där halva hallen föll ihop, rapporterar helahälsingland.se.
Läs mer om Hälsingland.
Sportanläggningar i Hälsingland rasade ihop
Två idrottsanläggningar i Hälsingland har rasat samman, uppger helahälsingland. se. I Nordanstig är det ideella föreningen Gällsta IK:s ishall som drabbats, där halva hallen föll ihop.
Läs mer om Hälsingland.
Ännu ett namn lämnar KD-lista
I går ströks en tidigare medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen från Kristdemokraternas lista i Söderhamn, efter avslöjanden av helahälsingland. se.
Läs mer om KD-lista, Nordiska och Söderhamn.
Skrek nazistiska slagord – står på KD:s valsedel i Söderhamn
Tidigare i veckan avslöjade helahälsingland.se att en före detta medlem i Nordiska motståndsrörelsen är invald på Kristdemokraternas lista till höstens kommunval i Söderhamn. Nu visar det sig att ännu ett kontroversiellt namn lagts till på valsedeln.
Läs mer om Nordiska och Söderhamn.
Lill-Babs hyllning skjuts upp efter sjukdomen
Barbro Lill-Babs Svensson har tvingats skjuta upp fredagens 80-årsfirande efter att hon förts till sjukhus.Lagom till födelsedagen skulle Lill-Babs hyllas med ett eget torg i hemstaden Järvsö – men nu skjuts även den festen upp.– Det är fantastiskt vad jag får vara med om, det är inte klokt, säger Lill-Babs om hyllningen till sajten helahälsingland.se.
Läs mer om Järvsö.
Tovas mördare lider inte av psykisk störning
Tova Mobergs mördare lider inte av psykisk störning.Det visar den rättspsykiatriska undersökning som gjorts av ex-pojkvännen, skriver helahälsingland.se.
Man omkom efter arbetsplatsolycka
En man omkom när han fick en betongvägg över sig i en arbetsplatsolycka.Mannen skadades svårt och tidigt i morse bekräftade polisen att mannen avlidit på sjukhuset, skriver helahälsingland.se.
Politiker kallade sig terrorist – avgår
Ordförande för Moderaterna i Hudiksvall avgår efter att han skrivit in sig som Terrorist Bombaren i kommunens säkerhetssystem, skriver Helahälsingland.se.
Tonåring föll av epatraktor – avled
En 15-årig pojke som skadades allvarligt i lördags när han föll av flaket till en epatraktor har nu avlidit.Det uppger helahälsingland.se.
Efter kritiken: Nu hålls förlossningen öppen
Nu drar Region Gävleborg tillbaka ett omstritt förslag om att förlossningen i Hudiksvall skulle stängas under fyra veckor i sommar. Det innebär att det går att föda barn där även i sommar. – Vi håller förlossningen öppen under sommaren, men vi har samverkan inom gynverksamheten. Barnmorskor är inte den enda personalkategori vi har brist på, säger Ingela Högerås, verksamhetschef för kvinnosjukvården inom Region Gävleborg, till Helahälsingland.se.
Inbrott nära platsen för dubbelmord – blodspår upptäckta
På juldagen upptäcktes ett misstänkt inbrott i en stuga utanför den plats i Hudiksvall där två personer hittades döda i torsdags. Blodspår har hittats i stugan, rapporterar helahälsingland.se.
Läs mer om Hudiksvall.
SD stänger av ännu en politisk sekreterare
Ännu en politisk sekreterare åt Kent Ekeroth (SD) i justitieutskottet har stängts av från sitt arbete. Mannen har anklagats för att ha postat rysk propaganda i sociala medier, uppger HelaHälsingland.se.
Familjen räddade övergiven älgkalv
Den utmärglade älgkalven låg utslagen vid en husvägg. Då såg familjen Brodn inget annat val än att ta med sig älgkalven i baksätet och köra 35 mil för att rädda kalvens liv, något som Helahälsingland.se rapporterat om. – Han hade dött om han fick vänta ett par timmar till, säger pappa Erik Brodn.
Byskolerektor bad om invandrarbarn
Byskolan i Trönö utanför Söderhamn hade i princip inga invandrarbarn. Därför ringde rektorn Rosie Larsson till asylboendet i Söderhamn och bad om att få några. –Jag tror att när man närmar sig det okända så försvinner rädslan. Så naiv är jag, säger hon till helahälsingland.se.
Läs mer om Rosie Larsson, Söderhamn och Trönö.
Matilda Persson bara ett steg från licensen
För en tid sedan skrev SportExpressen om rullstolsburna Matilda Perssons jakt på licensen. Nu börjar det närma sig på riktigt – endast en läkarundersökning saknas för att drömmen ska bli verklighet. – Det känns skönt för mig själv att jag kan bevisa att det går, säger Persson till helahälsingland.se.
Läs mer om Persson och SportExpressen.
Jag har beställt en gravsten till honom
Järvsöfaks är på väg bort. Den omåttligt folkkära hästen har stora problem med en höft, och nu är en gravsten beställd. - Jag har beställt gravsten till honom, och sett ut platsen var han ska ligga begravd, säger legendarens tränare Jan Olov Persson till helahälsingland.se.
Läs mer om Jan Olov Persson.
Kommun kräver ung flicka på miljonbelopp
Söderhamns kommun har vänt sig till tingsrätten för att kräva 1,1 miljoner kronor från en flicka i tonåren, skriver helahälsingland.se.
Kommun kräver flicka på miljonbelopp
Söderhamns kommun har vänt sig till tingsrätten för att kräva 1,1 miljoner kronor från en flicka i tonåren, skriver helahälsingland.se.
Kommun kräver flicka på miljonbelopp
Söderhamns kommun har vänt sig till tingsrätten för att kräva 1,1 miljoner kronor från en flicka i tonåren, skriver helahälsingland.se. Flickan har erkänt och dömts för att ha tänt eld på papper på idrottshallen i Ljusne, utanför Söderhamn. Hallen brann ner i maj förra året och kommunen har krävt pengarna i skadestånd för att täcka självrisken, pengar som flickan inte har betalat in.
Läs mer om Ljusne och Söderhamn.
Dokumentärfilmaren Olle Häger är död
Journalisten Olle Häger har avlidit efter en tids sjukdom, 79 år gammal, skriver helahälsingland.se.