Helgen

Elever i Parkland har vänt upp och ned på USA:s vapendebatt

PARKLAND. En dryg månad efter massakern på gymnasieskolan Stoneman Douglas är den lilla staden Parkland i Florida på väg att skapa en ny modell för ungdomlig aktivism. Skoleleverna här har vänt upp och ner på den amerikanska vapendebatten. Den här helgen reser tusentals barn och ungdomar från Parkland till Washington DC för att delta i en historisk demonstration för att förändra USA:s vapenlagar.
Läs mer om Florida, Parkland och Washington DC.

Eleverna laddar för historisk vapendemonstration

I helgen reser tusentals ungdomar till Washington DC för att delta i en historisk demonstration för att förändra USA:s vapenlagar.
Läs mer om Washington DC.
Ingen förundersökning mot räddningsinsats
Det blir ingen förundersökning mot fjällräddningsinsatsen i Vålådalen i Jämtland i helgen, konstaterar åklagare som granskat händelsen efter stark kritik mot insatsen.
Läs mer om Jämtland och Vålådalen.
Stjärntätt när legendarer intar Avesta på söndag - "Det kommer bli häftigt"
Det kommer att vimla med stjärnor i Avesta under söndagen. Flera idrottslegendarer kommer att inta Avesta padelcenter under helgen. NHL-legendarerna mot fotbollslandslaget.
Läs mer om Avesta och Det.

Njut av mildvädret i helgen – kung Bore återvänder

Våren kommer att fresta södra och mellersta Sverige i helgen med mildgrader. Men man ska inte låta sig luras: Kung Bore lurar alldeles om hörnet. Nästa vecka rullar vintern ner över hela landet igen med full kraft.
Läs mer om Bore och Sverige.
Ingen förundersökning mot räddningsinsats
Inrikes. Det blir ingen förundersökning mot fjällräddningsinsatsen i Vålådalen i Jämtland i helgen, konstaterar åklagare som granskat händelsen efter stark kritik mot insatsen.
Läs mer om Jämtland och Vålådalen.
Ingen förundersökning mot räddningsinsats
Det blir ingen förundersökning mot fjällräddningsinsatsen i Vålådalen i Jämtland i helgen, konstaterar åklagare som granskat händelsen efter stark kritik mot insatsen.
Läs mer om Jämtland och Vålådalen.
Tusentals besökare under Barnmässans första dag
Under helgen arrangeras den årliga Barnmässan i Tingvallahallarna. Redan under fredagen var det folkfest i lokalerna med tusentals besökare. - Greta Gris och PAW Patrol är väldigt efterlängtade, säger grundaren Linda Modin Klemner.
EM-simmare tävlar på hemmaplan i Västerås
I helgen är det dags för årets största lokala simtävling - Västerås Meet. Bland annat kommer EM-deltagarna Hannah Brunzell och Gustaf Dahlman till start.
Little Jinder gästar Medborgarbandet i helgen
Sångerskan Little Jinder kommer att gästa Medborgarbandets föreställning Vinnare...
Läs mer om Medborgarbandet och Vinnare.
Ingen tid för fritid
Helgerna är till för att eleverna i skolan ska få vara med sin familj och andas ut efter en jobbig vecka i skolan. Ofta så får eleverna läxor eller andra uppgifter som måste göras under helgen eller efter skolan.
Kolla in Brynäs framtidsstjärnor - Hockeypuls sänder juniorhockey-slutspelet
Här kommer en godbit för dig som vill blicka in i Brynäs framtid. Brynäs kan i helgen kvalificera lag till semifinal i såväl U16- som J18- och J20-slutspelet - och i så fall ser du deras avgörande hos oss.
Krogkollen: Vecka 12
Sugen på en utekväll? Här är ett urval av vad krogarna i Västra Mälardalen bjuder på i helgen.
Läs mer om Västra Mälardalen.
9 stadier alla går igenom när lönen kommer på en fredag
Känslan när lönen kommer på en fredag är oslagbar.Åtminstone tills måndagen kommer...Här är situationerna som bara uppstår när pengarna rullar in innan helgen.
Italien öppnar mängder med hemliga byggnader – i helgen
Alla som älskar Italiens konst, kultur och historia borde vara på plats i veckoslutet.I en unik satsning hålls över tusen annars stängda byggnader, monument och arkeologiska fyndplatser öppna för allmänheten.
Spelare måste petas för Zlatan
Allt talar för att Zlatan Ibrahimovic ska spela för LA Galaxy när han nu lämnar Manchester United. Men först måste laget göra sig av med en utländsk spelare. Enligt Los Angeles Times ska den svenska fotbollsstjärnan presenteras i helgen.
Nöjesguiden: Hårdrock på Kungen och dansfest i Parken - det här händer på scenerna i helgen
På scen: Fredag: Svartanatt, Second Sun och Steamroller: Kungen, Sandviken "Krogshow med Östen med resten": Restaurang Bolaget, Folkets Hus, Sandviken Jireel: Olivia Nattklubb, Gävle "Gävlemaran" med Expanders, Dreams,
Här är helgens träningsmatcher
Så spelar de lokala fotbollslagen i helgen. Fotbollspremiären närmar sig.
Författaren Lena Andersson till Sandviken och två andra kulturtips i helgen
GD Kultur letar bland helgens evenemang. * Lena Andersson, lördag. Hon har skrivit de populära romanerna om Ester Nilsson.
Fem sporthändelser du inte får missa i helgen
Fotbollslandskamp på Friends, svenskt lag i handbollens Champions League och flera stjärnor under SM-veckan. Här är sporten att se fram emot i helgen.
Läs mer om SM-veckan.
16 lag ska bli till 8 och åka på Fest
I helgen spelas Play Off 2 i herrarnas JAS och de 8 lagen som ska gå till Innebandyfesten ska avgöras. En av favoriterna är Täby FC. Linus Kollberg gjorde hela 35+42 i grundserien i JAS för sitt Täby på 14 matcher.
Det här händer i helgen
Mycket att se fram emot under veckoslutet. Här är ett urval: Arboga: Torglördag med påsktema, lördag 10-14. På lördag bjuder Arboga i centrum in till en inspirerande och genuin marknad på Stora torget under temat påsk.
Läs mer om Arboga och Stora.
Trollkarlen från Oz visas av Kulturskolan i Malung
Till helgen kommer elever från Kulturskolan i Malung att sätta upp föreställningen "Trollkarlen från OZ". Ända sedan i höstas har tio eleverna tränat på sina roller, läst manus och jobbat med föreställningen.
Läs mer om Kulturskolan, Malung och Trollkarlen.
VEIDEC:s gröna utmanare redo för säsongspremiär i Italien
I helgen drar racingsäsongen igång för det svenska Ferrari-teamet Scuderia Autoropa när årets första deltävling i Ferrari Challenge Europe avgörs på den italienska Mugello-banan.
Så lätt kan inte Benny Fredrikssons död förklaras
Efterspelet till Benny Fredrikssons tragiska död i helgen har redan lett till en osaklig debatt.Karin Olsson riktar kritik mot såväl Aftonbladets som Kulturhuset Stadsteaterns hantering.