Helikopter

Polisen söker efter försvunnen 13-åring

En 13-årig flicka har anmälts försvunnen i Gislaveds kommun. Ett flertal polispatruller, hundpatruller och även en helikopter sattes under tisdagskvällen in i sökandet efter flickan.

13-årig flicka är försvunnen – stor sökinsats: Besvärligt

En 13-årig flicka har rapporterats försvunnen.Hon eftersöks under tisdagseftermiddagen av flera polispatruller, helikopter och hundpatrull.Flickan försvann vid 16-tiden.– Vi fick in ett samtal om det här, om att flickan saknades, säger Monica Bergström, talesperson för polisen region Jönköping.
Turistmål i Frankrike evakueras – hotfull man jagas
Det populära franska turistmålet Mont-Saint-Michel utanför den normandiska kusten håller på att evakueras.Detta efter uppgifter att en man ropat att att han ska döda en polis, rapporterar franska medier.Mannen jagas nu av polis och en helikopter deltar i sökandet.
Läs mer om Frankrike och Mont-Saint-Michel.
Fyra bilar i krasch – minst en till sjukhus med helikopter
Fyra bilar var inblandade i en krock på väg 53 söder om Eskilstuna på lördagsförmiddagen. En person ska ha förts till sjukhus i helikopter.Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren.Orsaken till olyckan uppges vara en omkörning.Det råder begränsad framkomlighet på vägen efter olyckan.

Upptaxerad med 1,6 miljoner kronor

I en hyrd helikopter flög Christian Kinch för sex år sedan från Stockholm tillSmåland. Skatteverket hävdar att resan gjordes för att hämta tre kvarts miljoner kronor i kontanter ur racerkompisens företag. En falsk och felaktig bild, enligtChristian Kinch, som kan komma att överklaga beslutet.
Läs mer om Christian Kinch, Kinch och Stockholm.
Flicka försvunnen vid elljusspår – söks av polis
Den åttaåriga flickan försvann när hon var ute vid ett elljusspår med en grupp människor.Nu på går en intensiv sökinsats runt sportanläggningen Silverslätten i Hultsfred.– Vi kommer ha helikopter på plats och söker med hundar, säger Kim Hild vid polisen i region Syd.
Motorcyklist har kört av vägen – helikopter på plats
På lördagskvällen har en singelolycka inträffat i Ale kommun.SOS Alarm uppger att en motorcyklist kört omkull.Ambulanshelikopter och ambulans är på plats.
Läs mer om Ale.
De lyfte elledningarna för att släppa fram jättarna
Containerbåtarna stötte på ett hinder i North Carolinas hamn. Hur lyfter man bäst en elledning? Duke Energi övervägde att använda en helikopter - eller låta en pråm hålla upp ledningen underifrån. Så löste de problemet.
Extrema kostnader för försvarets nya ess
Enorma kostnader och extrema förseningar. Helikopter 14 har blivit hårt kritiserad. Utvecklingen av den tekniskt avancerade helikoptern visar hur svårt det verkar vara att få till ett vettigt samarbete inom den europeiska försvarsindustrin.
Helikoptern som ska jaga ubåtar från luften
Nya Helikopter 14 gör att försvaret kan börja jaga ubåtar från luften igen. SvD var med under en fingerad jakt utanför Blekingekusten när den tekniskt avancerade men också hårt kritiserade helikoptern övade upp förmågan.
Läs mer om Blekingekusten.
Donald Trump till attack: Djuret Assad
En misstänkt nervgasattack har skördat flera offer i Syrien – men regeringen hävdar att påståendena kommer från terrorister.Giftet ska ha släppts från helikopter vilket resulterade i att människor kvävdes till döds, skriver CNN.Donald Trump går till attack mot Vladimir Putin och Syriens president Bashar al-Assad.President Putin, Ryssland och Iran är ansvariga för att ha stöttat djuret Assad. Blir kostsamt..., skriver Trump på Twitter.
Här anländer ex-presidenten till fängelset
RIO DE JANEIRO. Ett dygn och två timmar efter att tidsfristen gått ut lämnade Brasiliens före detta president Lula da Silva till slut in sig till rättvisan. Han flögs i helikopter till fängelset i miljonstaden Curitiba där han nu börjat avkänna sitt tolvåriga straff.
Läs mer om Curitiba, Lula och Silva.
En död efter italiensk helikopterkrasch
Inrikes. En besättningsman omkom när en helikopter tillhörande den italienska flottan kraschade i Medelhavet under en flygning natten till fredag.
Läs mer om Medelhavet.
En död efter italiensk helikopterkrasch
En besättningsman omkom när en helikopter tillhörande den italienska flottan kraschade i Medelhavet under en flygning natten till fredag.(TT) En besättningsman omkom när en helikopter tillhörande den italienska flottan kraschade i Medelhavet
Läs mer om Medelhavet.
Fjällräddare: Vi kan vänta oss fler laviner
Inrikes. Den norrman i 60-årsåldern som i veckan omkom i en lavinolycka norr om Kebnekaisemassivet hade flugits upp på en fjälltopp med helikopter för att åka skidor ner, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Kebnekaisemassivet.
Väpnat rån mot växlingskontor i Uppsala
Ett växlingskontor i centrala Uppsala utsattes vid lunchtid på tisdagen för ett väpnat rån. Polisen söker nu med helikopter efter tre gärningsmän som enligt vittnesuppgifter ska vara beväpnade med vad som såg ut som automatvapen.
Läs mer om Uppsala.
Väpnat rån mot växlingskontor
Tre rånare slog till mot ett växlingskontor i Uppsala på tisdagen.Männen ska ha varit beväpnade med automatvapen.–Vi har ett stort antal enheter på plats och har kallat in vår helikopter för ett eftersök. Platsen är avspärrad och vi kommer att höra eventuella vittnen, säger Linda Wideberg, presstalesperson på Uppsalapolisen till unt.se.
En skadad vid bilolycka – först med helikopter till sjukhus
En singelolycka inträffade under tisdagen norr om Filipstad.– Det är en personbil som har fått sladd och slagit runt, säger Peter Karlsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Filipstad.En person har lastats i ambulanshelikopter och förs till sjukhus.
Kvinna hotades och rånades på bil
En kvinna blev under kvällen rånad på sin bil i Uppsala, skriver UNT. Polisen sökte med helikopter efter två gärningsmän, som hotade kvinnan med något som hon uppfattade som en pistol.
Läs mer om UNT och Uppsala.
Försvunnen 87-åring söks med helikopter
Omkring klockan 15.30 på lördagen anmäldes en 87-årig man som försvunnen i området runt Svanesund på ön Orust i Bohuslän. Polisen går nu ut med signalement i hopp om hjälp från allmänheten.
Läs mer om Bohuslän, Orust och Svanesund.
JUST NU: Fyrhjulingsolycka – man förd med helikopter till sjukhus
En man har förts till Sahlgrenska universitetssjukhuset efter att ha vält med en fyrhjuling på isen i Ulricehamn.– Man bedömde väl att det var allvarliga skador, säger Henrik Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Biltjuv jagades med helikopter
En man har blivit rånad på sin bil i Trollhättan, skriver Göteborgs-Posten.
Biltjuv jagades med helikopter
Inrikes. En man har blivit rånad på sin bil i Trollhättan, skriver Göteborgs-Posten. Image-text: Polisen söker efter en person som tvingade till sig en bil i Trollhättan. Arkivbild. Johan Nilsson/TT
Polishelikopter attackerad med blå laser
Under torsdagskvällen blev polisens helikopter beskjuten med blå laser när den flög över Tjörn.– De kunde lokalisera en adress och vi har en polispatrull på plats där nu, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Peter Adlersson, Tjörn och Väst.