Helikopter

Båt ropade Mayday – två personer räddades

Två personer räddades från en fritidsbåt i Öresund på söndagen.Klockan 12.28 ropades Mayday från båten.– En dansk helikopter befann sig i närheten, säger Ann-Sofie Karlsson, stabsmedlem vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Ambulans krockade med personbil – en svårt skadad

En ambulans under utryckning har krockat med en personbil i Östhammar utanflr Uppsala.– Föraren av personbilen skadas allvarligt och har förts med helikopter till sjukhus, säger Johan Thalberg vid polisen i Region Mitt. Dessutom har ytterligare två personer, varav ett är barn, förts till sjukhus.
Skoterförare i krock med träd – förs till sjukhus i helikopter
En man i 20-årsåldern körde in i ett träd under en skotertur i Pajala på lördagsförmiddagen.Han förs nu med helikopter till sjukhus i Gällivare.
Läs mer om Gällivare och Pajala.
Larm om frontalkrock – vägen helt avstängd
Det är helt stopp i trafiken efter en befarad frontalkrock mellan två bilar i Norrbotten.– Räddningstjänsten åker dit och vi är på väg med en bil och en helikopter som ska dokumentera, säger Börje Öhman vid polisen i Norrbotten.
Läs mer om Börje Öhman och Norrbotten.
Två bilar och en buss i olycka – helikopter larmad
Två personbilar har kolliderat utanför Åmål. Även en buss har varit inblandad i olyckan, enligt polisen. Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen. Även en ambulanshelikopter har larmats.Vägen har stängts av. Skadeläget är oklart.
Läs mer om Åmål.
Lavin utlöst i offpistområde i Åre
Två skidåkare har utlöst en lavin i Åre.Helikopter, fjällräddning och personal från Skistar håller på att söka av området.– Det finns inga uppgifter om att någon dragits med, säger Marcus Isacson, kommunikatör vid polisen i region Nord.
Läs mer om Nord, Skistar, Åre och Åre.Helikopter.
Jagar knivrånare med helikopter
Flera polispatruller och en helikopter sökte på torsdagskvällen efter två knivbeväpnade rånare i Åkarp utanför Malmö.– De har rånat två personer men ingen är skadad, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Helikopter jagade smitare
En större polisinsats pågick vid 19-tiden på väg 108 vid Svedala. Bland annat sattes helikopter in i jakten på en bil som vägrade stanna.– Vi har fått stopp på en bil som försökt dra ifrån polisen, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Region, Rickard Lundqvist och Svedala.
Kvinna försvunnen – sökinsats vid sjö
Ett stort sökpådrag har satts in efter en försvunnen kvinna vid en sjö.Polisen använder helikopter och hundar i insatsen.– Hon var senast synlig i går kväll, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region väst, till SVT.
Läs mer om Christer Fuxborg och SVT.
Förare smet från polisen – jagas med helikopter
Polisen söker med hjälp av helikopter en man i Majorna i Göteborg.Mannen ska ha vägrat att stanna sitt fordon när polisen uppmanat honom.– Vi hittade sedan bilen tom och letar nu efter föraren med helikopter, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Göteborg.
Skickade ut krigsfartyg – efter larm om ryska ubåtar
Krigsfartyg och en helikopter från England ryckte ut under julhelgen.Skälet: För att följa ryska krigsfartyg som gick nära engelskt vatten.Detta efter varningar om ryska ubåtar nära internetkabeln mellan Europa och Nordamerika, skriver SvD.– Jag kommer inte att tveka när det gäller att försvara våra vatten eller tolerera någon form av aggression, säger den engelske försvarsministern Gavin Williamson.
Britterna övervakade ryska krigsfartyg efter ubåtslarm
Brittiska krigsfartyg och en helikopter ryckte ut över julhelgen för att följa ryska krigsfartyg som gick nära brittiskt vatten. Trafiken kommer efter varningar om ryska ubåtar nära internetkabeln mellan Europa och Nordamerika.
Läs mer om Europa och Nordamerika.
Polisen söker tips om försvunnen 79-åring
Försvunnen kvinna söks av polis med helikopter.Polisen vädjar till allmänheten om tips.
Räddningshelikopter kunde inte lyfta: Dåligt väder
Sent på lördagskvällen larmade ett passagerarfartyg utanför Göteborg.En person ombord behövde akut hjälp.Sjöfartsverkets helikopter kunde inte lyfta från Säve flygplats på grund av dåligt väder.
Läs mer om Göteborg.En och Säve.
Skottskadad evakuerad på Finlandsfärja
En person med skottskador fick evakueras med hjälp av helikopter från en färja i Ålands hav natten mot fredagen, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Finlandsfärja.
Drönarförare skyldig till kollision med helikopter
En privatperson som flög en drönare som kolliderade med en militär helikopter över New York var skyldig till olyckan. Det slog de amerikanska luftfartsmyndigheterna, FAA, fast på torsdagen.
Läs mer om FAA och New York.
Rånare slog till mot elektronikbutik i Täby
De hotade personalen i elektronikbutiken med ett pistolliknande föremål.Nu jagar polisen minst två misstänkta rånare norr om Stockholm.– Vi har ett stort antal patruller på plats och helikopter i luften, säger Anders Bryngelsson vid polisen i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Täby.
En död efter frontalkrock i Värmland
En person har avlidit och en annan har skadats allvarligt efter en frontalkrock mellan två personbilar på riksväg 26 i höjd med Bäckhammar i närheten av Kristinehamn i Värmland. Den skadade personen har förts med helikopter till Örebro universitetssjukhus.
Norsk skidåkare förd i helikopter till sjukhus
Otäcka bilder från Kanada.Den norska alpinåkaren Maria Therese Tviberg fick lämna backen i Lake Louise med ambulanshelikopter efter en olycka.– Hon har blivit förd till sjukhus, säger landslagstränaren Tron Moger till VG.
Bomblarm i Köpenhamn
Polisen upprättade på fredagskvällen avspärrningar i de nordvästra delarna av Köpenhamn efter att misstänkta sprängämnen hittats.Bombrobot larmades ut och en helikopter cirklade över området.
Läs mer om Köpenhamn.
Gigantisk bilkö – men vacker att titta på
Undvik den här vägen i helgen. Om du inte har helikopter, för då ser det magiskt ut.
Elektronikbutik utsatt för väpnat rån
Elektronikkedjan Elgigantens butik i Barkarby norr om Stockholm har utsatts för ett väpnat rån.Gärningsmännen uppges ha varit beväpnade med pistolliknande föremål.De jagas nu av ett stort polispådrag.– Vi har helikopter och patruller i området som letar efter flyktbilen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.