Helin burkay

Misstanken: Var påverkad av droger – körde ihjäl Helin, 50

Påverkad av droger. Inget mc-körkort.Då sätter han sig på en stulen motorcykel, tappar kontrollen och dödar läkaren Helin Burkay.Allt enligt åtalet.– Du vet redan sanningen, säger den brottsmisstänkte mc-föraren innan han öppnar sig för polisen och erkänner.
Läs mer om Helin och Helin Burkay.Allt.

Helin, 50, kördes ihjäl – 20-årig man åtalas

Tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, blev ihjälkörd när hon var på väg hem från jobbet.Nu åtalas en 20-årig man misstänkt för grovt vållande till annans död – samtidigt som vänner och familj fortfarande sörjer Helin Burkay.– Det gör så ont fortfarande, säger väninnan Naile Aras.
Läs mer om Helin Burkay.
Vännerna och familjen sörjer läkaren Helin, 50
Läkaren och tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, kördes ihjäl på väg hem från jobbet. Nu sörjer familjen, vännerna vid brottsplatsen och manifesterar mot buset. – Vi kom till Sverige för att det skulle vara säkert här, men det är tydligen relativt, säger Fikri Budak som har två barn tillsammans med Helin.
Polis: Buskörningarna kommer fortsätta ändå
Tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, kördes ihjäl av en vansinnesförare på motorcykel i Järva. 2011 dödades en 13-årig flicka när en pojke körde på henne med moped i samma område. Polisen jobbar hårt med att stoppa buskörningarna, men: – Det är en så stark del av kulturen hos många unga män, så vi ser att även efter en sådan händelse fortsätter körningarna, säger Christoffer Bohman vid Järvapolisen.

Mc-föraren som körde på Helin Burkay har erkänt

Den 19-årige mc-förare som misstänktes ha kört på 51-åriga tvåbarnsmmamman Helin Burkay på Järvafältet i början av april har erkänt och är ångerfull, enligt förundersökningsledaren Thomas Sandin. Det är stora problem med busåkandet i området, och polisen vill ha in tips för att kunna agera. Vi kan inte jaga mc-förarna, det blir dubbelt så farligt då menar Sandin.
Tonåring erkänner: Körde ihjäl Helin, 50
Tonåringen har erkänt att det var han som körde på tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, som sedan hamnade i koma och avled. Han är tidigare ostraffad och misstänks nu för grovt vållande till annans död. – Det är ett otroligt allvarligt brott och han kommer att få leva med det här i resten av sitt liv, säger kommissarie Thomas Sandin, som leder utredningen.
Läs mer om Helin och Helin Burkay.
Helin, 50, kördes ihjäl av motorcyklist
Tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, var på väg hem från jobbet när hon blev påkörd av en motorcyklist och hamnade i koma. Fyra dagar senare dog hon av skadorna. Nu kräver anhöriga och boende i området att vansinneskörningarna vid Järvafältet stoppas. – Vi kommer inte kunna ta bort det helt och hållet. Det är en så pass etablerad del av närvaron, säger Christoffer Bohman vid polisen.