Helin

Vännerna och familjen sörjer läkaren Helin, 50

Läkaren och tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, kördes ihjäl på väg hem från jobbet. Nu sörjer familjen, vännerna vid brottsplatsen och manifesterar mot buset. – Vi kom till Sverige för att det skulle vara säkert här, men det är tydligen relativt, säger Fikri Budak som har två barn tillsammans med Helin.

Polis: Buskörningarna kommer fortsätta ändå

Tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, kördes ihjäl av en vansinnesförare på motorcykel i Järva. 2011 dödades en 13-årig flicka när en pojke körde på henne med moped i samma område. Polisen jobbar hårt med att stoppa buskörningarna, men: – Det är en så stark del av kulturen hos många unga män, så vi ser att även efter en sådan händelse fortsätter körningarna, säger Christoffer Bohman vid Järvapolisen.
Mc-föraren som körde på Helin Burkay har erkänt
Den 19-årige mc-förare som misstänktes ha kört på 51-åriga tvåbarnsmmamman Helin Burkay på Järvafältet i början av april har erkänt och är ångerfull, enligt förundersökningsledaren Thomas Sandin. Det är stora problem med busåkandet i området, och polisen vill ha in tips för att kunna agera. Vi kan inte jaga mc-förarna, det blir dubbelt så farligt då menar Sandin.
Bron-Sofia: Vi måste tala mer om självmord
Var sjätte timme tar en människa sitt liv i Sverige. Det blir 30 liv i veckan. Skådespelerskan Sofia Helin, aktuell tv-serien Bron, hoppas att dokumentärserien 30 liv i veckan som hon och Anne Lundberg medverkar i ska få människor att börja prata mer om det känsliga ämnet. – Det är bara så vi kan rädda liv, säger de i SVT-programmet.
Läs mer om Anne Lundberg, Bron och Sverige.

Tonåring erkänner: Körde ihjäl Helin, 50

Tonåringen har erkänt att det var han som körde på tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, som sedan hamnade i koma och avled. Han är tidigare ostraffad och misstänks nu för grovt vållande till annans död. – Det är ett otroligt allvarligt brott och han kommer att få leva med det här i resten av sitt liv, säger kommissarie Thomas Sandin, som leder utredningen.
Läs mer om Helin och Helin Burkay.
Manifestation för kvinna som kördes ihjäl av smitare
På lördag hålls en manifestation vid Eggeby gård i Stockholm mot våld och för att hedra Helin Burkays minne. Hon dog efter att ha blivit påkörd av en narkotikapåverkad mc-förare som smet från olycksplatsen.
Läs mer om Eggeby och Stockholm.
Helin, 50, kördes ihjäl av motorcyklist
Tvåbarnsmamman Helin Burkay, 50, var på väg hem från jobbet när hon blev påkörd av en motorcyklist och hamnade i koma. Fyra dagar senare dog hon av skadorna. Nu kräver anhöriga och boende i området att vansinneskörningarna vid Järvafältet stoppas. – Vi kommer inte kunna ta bort det helt och hållet. Det är en så pass etablerad del av närvaron, säger Christoffer Bohman vid polisen.
Sofia Helin: Jag är allergisk mot hemligheter
Allt handlar om att bli av med den egna smärtan. Sofia Helin, känd som Saga Norn i tv-serien Bron talar öppet om psykisk skörhet. Nu är hon aktuell med SVT-programmet 30 liv i veckan, vars namn syftar på hur många som tar sitt liv varje vecka i Sverige.
Läs mer om Bron, Saga Norn och Sverige.
Sofia Helin och Anne Lundberg i tv-serie med fokus på självmord
Skådespelaren Sofia Helin och programledaren Anne Lundberg har båda erfarenhet av självmord i familjen. I dokumentärserien 30 liv i veckan i SVT vill de uppmärksamma depression och självmord.
Läs mer om Anne Lundberg och SVT.
Anne Lundbergs sorg - berättar i Skavlan
Anne Lundberg farfar och pappa begick båda självmord. I Skavlan berättar hon om sorgen och ilskan. Dessutom medverkar Sofia Helin, som har haft problem med depression.
Läs mer om Skavlan och Sofia Helin.
Bron-stjärnan Sofia Helin om Malmö: Är inte farligt
Nu kastar sig Bron-stjärnan Sofia Helin in i Trump-debatten.Hon försvarar Sverige, och även staden Malmö, där hennes karaktär Saga jobbar som polis.– Malmö är inte farligt, säger hon till brittiska Standard.
Ångestbehandlingen kan ge svensk medalj
SANKT MORITZ. Sara Hector har brottats med prestationsångest inför VM. För en vecka sedan var 24-åringen ur balans, vilket gjorde att hon flög ner sin mentala tränare Carl-Magnus Helin till Sankt Moritz. På kort tid har de gjort stora framsteg - och bäddat för en svensk skräll i storslalom: – Det är lyx att få ha honom här, det betyder väldigt mycket, säger Hector.
Läs mer om Hector och Sankt Moritz.
Konstig kritik mot SVT:s nyhetsredaktion
REPLIK. Branschorganisationen TU och landets mest framgångsrika digitala nyhetstjänst gör gemensam sak i en vädjan om att låsa in SVT i den gamla tv-apparaten (DN Debatt 9/2). Men lika lite som skälet att finnas till för Aftonbladet är en papperstidning, lika lite är tv:n en existentiell fråga för SVT Nyheter, skriver Jan Helin, programdirektör SVT. .
Läs mer om Aftonbladet, Jan Helin, SVT och SVT.
Lundberg berättar om sin pappas självmord
Anne Lundberg gör dokumentärserie om psykisk ohälsa och självmord i SVT, tillsammans med Sofia Helin. Lundberg har tidigare berättat om sin alkoholiserade pappa, som tog livet av sig 1986. – Att leva med en förälder som har alkoholproblem är jobbigt för alla barn. Man kan inte lita på en alkoholist, har hon sagt.
Läs mer om SVT och Sofia Helin.
Ilska efter bilden på svenska modellen
Victoria's secret är i blåsväder igen. Efter sin årliga modeshow anklagas nu underklädesjätten – och de kläder som svenska Elska Hosk bar – för rasism. Det är skamlöst, skriver Cosmopolitans Helin Jung.
Läs mer om Elska Hosk.
Det är smärtsamt att inse att vännerna inte stått och väntat
Jan Helin om ensamheten efter att han lämnat Aftonbladet, sin arbetsnarkomani och ångesten
Läs mer om Aftonbladet.
Bilden med Zlatan: Sjukaste jag sett
På fotbollsgalan fick damlandslagets Irma Helin ett foto med Zlatan Ibrahimovic. Och av sociala medier att döma är det ett minne hon kommer bära med sig lång tid framöver. – Det var det sjukaste jag sett, säger hon. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Landslagsanfallare lämnar Piteå
Piteåanfallaren Irma Helin lämnar den damallsvenska klubben, skriver Piteå-Tidningen.22-åriga...
SVT gör om morgonprogrammet
SVT ska byta kostym, och först ut är morgonsändningarna, skriver programdirektör Jan Helin i ett...
Läs mer om Jan Helin.
SVT-chefer vill hjälpa lokaltidningar ur tidningskris
I ett debattinlägg i Sydsvenskan skriver SVT-cheferna Hanna Stjärne, Jan Helin och Anne Lagercrantz att de vill att SVT ska kunna hjälpa lokaltidningar i sin digitala omställning.
Tre debutanter mot Iran i Sveriges elva
FOTBOLL. Pia Sundhage släpper fram tre debutanter i den historiska fotbollslandskampen mot Iran i Göteborg i kväll. Det är Eskilstunas back Nathalie Björn och mittfältare Petra Andersson samt Piteå-anfallaren Irma Helin.
Tre svenska debutanter mot Iran
Pia Sundhage släpper fram tre debutanter i fotbollslandskampen mot Iran i Göteborg i kväll. Det är Eskilstunas back Nathalie Björn och mittfältare Petra Andersson samt Piteå-anfallaren Irma Helin.
Helin debutant i landslagstruppen
EM-biljetten till nästa sommar säkrades utan problem.Nu börjar förbundskapten Pia Sundhage...
Läs mer om Pia Sundhage.
Nilla Fischer tillbaka i Sundhages landslag
Pia Sundhage har presenterat sin sista trupp för året – matcher mot Iran och Norge. Nilla Fischer är åter med efter att av personliga skäl ha tackat nej till EM-kvalavslutningen mot Danmark. Skrällen är debutanten Irma Helin, 22, från Piteå. – Med sin teknik och sitt sätt att spela ska hon få följa med och träffa de stora, säger den svenska förbundskaptenen. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Krismöte på Aktuellt efter kritiserad debatt
Efter onsdagens kritiserade debatt mellan Jan Helin och Janne Josefsson i SVT:s Aktuellt har man kallat till krismöte på redaktionen.