Hells angels

Brian Sandberg ska opereras för cancer

Danmarks mest kände gängmedlem Brian Sandberg, 48 – som har varit med i både Hells Angels och Bandidos – har drabbats av cancer. På sin blogg skriver han: – Jag ska opereras nästa vecka. Detta blir mitt livs hårdaste kamp.
Läs mer om Brian Sandberg.

Dömd mördare häktas – hade automatvapen

Två män, varav en tidigare morddömd, greps natten till onsdagen i ett parkeringsgarage i centrala Göteborg. Nu häktas männen – som enligt GT:s uppgifter har kopplingar till Hells Angels – på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott.
Läs mer om Göteborg.
Morddömd HA-man togs med tunga vapen
GÖTEBORG. Den morddömde mannen greps med automatvapen och rånarluva i ett garage i närheten av ett parkeringshus i Lorensberg i centrala Göteborg. Mannen tillhör enligt polisen mc-gänget Red White crew, en supporterklubb till Hells Angels. Han är nu anhållen för vapenbrott - ytterligare en person greps medan en tredje kumpan är på fri fot.
Läs mer om Göteborg, Lorensberg och Red White.
Här greps två män med automatvapen
I natt greps två män med automatvapen och rånarluva i Scandic Opalens parkeringsgarage i centrala Göteborg. De är nu misstänkta för bland annat vapenbrott – medan en tredje kunde fly platsen. Enligt uppgifter till GT ska männen tillhöra mc-gänget Red White crew, en supporterklubb till Hells Angels.
Läs mer om Göteborg och Red White.

Så är Hells Angels-mördarens liv i frihet

Författare, föredragshållare och badass biker. Så beskriver sig den danske Hells Angels-medlemmen Jørn Jønke Nielsen, 54, på sin hemsida. I sin nya självbiografi blickar han tillbaka på ett liv kantat av våld och kriminalitet. För allmänheten är han fortfarande mest känd för mordet på Bullshit-ledaren Henning Norbert Makrellen Knudsen som en del av det svensk-danska mc-kriget. Men efter det har Nielsen själv överlevt flera mordförsök. - Jag är inte den som sticker när det börjar bli hett om öronen, säger han.
Brian Sandberg visar upp sitt liv i tv
Brian Sandberg, 48, är Danmarks mest kända gängmedlem. Med förflutet i både Bandidos och Hells Angels uppges han nu söka sig till mc-gänget Satudarah. – Han kommer aldrig bära klubbens färger, har Satudarahs talesman Ole Bonnesen sagt till Ekstrabladet. Han lämnade nyligen Bandidos i bad standing efter en uppmärksammad sexchatt på Facebook med exfrun till en annan klubbmedlem. Nu rullas Sandberg liv upp i en unik tv-dokumentär som beskriver de kriminella mc-gängen inifrån.
15 års fängelse för mordet på HA-mannen
Den 33-årige skytten hävdar att han sköt i nödvärn men enligt tingsrätten finns det inga förmildrande omständigheter. Hells Angels-mannen Martin Helbo, 30, sköts ihjäl med ett hagelskott rakt i hjärtat och en annan man träffades illa i ansiktet. Skytten döms till 15 års fängelse för mord och mordförsök, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och HA-mannen.
Hollywoodstjärnans fest på Chat Noir
GÖTEBORG. Här festar Hollywood-stjärnan och tidigare Hells Angels-medlemmen David Labrava, 52, på skandalklubben Chat Noir i Göteborg. Natten till lördagen poserade skådespelaren, känd från succserien Sons of Anarchy, på flera bilder med sina armar runt de lättklädda stripporna. – Vi kommenterar inte vilka enskilda gäster som besökt oss, säger strippklubbens chef Judith Alex.
Svårt sjuk man blev utpressad – av HA
GÖTEBORG. Mannen var svårt sjuk och vårdades på Sahlgrenska när Hells Angels-medlemmarna kom dit och krävde honom på 150 000 kronor. Anledningen: mannen hade sagt att han hade kontakter inom Hells Angels när han gjorde knarkaffärer. Men kontakten var utesluten. – Du har öppnat helvetets portar och det är upp till dig att stänga dem, sa en av Hells Angels-männen till den svårt sjuke mannen.
Läs mer om Sahlgrenska.
HA-medlem skulle utvinna 100 kg kokain
I en källarlokal i Köpenhamn hittades såväl vapen som utrustning för att utvinna minst 100 kilo kokain. Nu har en Hells Angels-medlem gripits efter att polisen under torsdagen gjort razzior på fyra olika adresser. – Vi har haft span sedan i november, säger kommissarien Steffen Thaaning Steffensen, från Köpenhamnspolisen, i ett pressmeddelande.
32-åring inför rätta för mord på HA-medlem
30-årige tvåbarnspappan och Hells Angels-medlemmen Martin Helbo sköts ihjäl i badtofflor och shorts. Skytten var en 32-årig man som tillsammans med sin fästmö i flera år levt i skräck för att indrivarna skulle knacka på dörren. Nu ställs den misstänkte 32-åringen inför rätta vid en mycket välbevakad rättegång i Danmark.
Läs mer om Danmark och HA-medlem.
Hans sexchatt blev droppen för Bandidos
Gucci-rockeren Brian Sandberg, 48, har blivit utslängd från Bandidos MC efter två år och tre månader hos de tidigare rivalerna. Han var förut en känd medlem i Hells Angels.Nu har han hamnat i så kallad bad standing i Bandidos efter att ha sex-chattat med en exfru till en annan Bandidos-medlem.- Jag är besviken. Jag har inte sett det komma. Han känner till våra regler och det är som att köra mot rött ljus, säger Michael Rosenvold, europapresident för Bandidos, till Ekstrabladet.
Svek Hells Angels för Bandidos – kastas ut
För tre år sedan hoppade han av Hells Angels och anslöt till Bandidos. Men nu blir Danmarks mest kände mc-kille utan gäng. Enligt Ekstrabladet har Brian Sandberg, 48, kastats ut. – Det här är som att köra mot rött, säger Bandidos-ledaren Michael 'Kokken' Rosenvold till den danska tidningen.
Mc-gängens offensiv mot HA och Bandidos
Ännu ett nytt mc-gäng utmanar Bandidos och Hells Angels i Danmark: Det är tyska mc-klubben Gremium MC som nyligen öppnat en avdelning i Köpenhamn. Samtidigt har klubbar som Satudarah och Loyal To Familia under de senaste åren flyttat fram sina positioner i landet. Svensk polis ser inga tecken på att Gremium håller på att etablera sig i Sverige. – Men det är ett av de MC-gäng vars utveckling vi följer, säger Sven Delin vid den regionala underrättelsesektionen vid polisregion Syd.
Från nazist till Hells Angels – nu dömd
Han är nazisten som blev krigsminister i Bandidos – och som senare gick till Hells Angels. Nu har dansken Thomas Nakaba, 44, dömts till fängelse i två år och nio månader efter ett brutalt gisslandrama i Köpenhamn där bytet kunde ha blivit 2,3 miljoner danska kronor. – Jag är nöjd med straffet. Det handlar om ett brutalt rånförsök, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen till Ekstrabladet.
Från nazist till Hells Angeles – nu dömd
Han är nazisten som blev krigsminister i Bandidos – och som senare gick till Hells Angels. Nu har dansken Thomas Nakaba, 44, dömts till fängelse i två år och nio månader efter ett brutalt gisslandrama i Köpenhamn där bytet kunde ha blivit 2,3 miljoner danska kronor. – Jag är nöjd med straffet. Det handlar om ett brutalt rånförsök, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen till Ekstrabladet.
HA-rättegång fick skjutas upp
Tingsrättsförhandlingarna mellan Karlstad kommun och Hells Angels om ett hyreskontrakt i Härtsöga...
Läs mer om Härtsöga och Karlstad.
HA-rättegång fick skjutas upp
Tingsrättsförhandlingarna mellan Karlstad kommun och Hells Angels om ett hyreskontrakt i Härtsöga utanför Karlstad ajournerades omgående på måndagsförmiddagen. Anledningen var att Karlstad kommun under de senaste dagarna presenterat ny bevisning, rapporterar flera lokala medier.
Läs mer om Härtsöga och Karlstad.
Ny bevisning mot HA – rättegången ställs in
KARLSTAD. Tingsrättsförhandlingen mellan Karlstad kommun och Solstadens motorsport ställdes på måndagen in på begäran från Hells Angels advokat Ismo Salmi.Orsaken är att Karlstads kommun, som vill värka Solstadens motorsport, lagt fram ny bevisning för att få Hells Angels vräkta från Härtsögagården uppger Nwt.se
Mässa lockade MC- gäng – skapade bråk
Tatueringsmässan i Trollhättan lockade långt fler än vad man kanske tänkt. Under mässhelgen cirkulerade ett 40-tal personer från såväl Bandidos som Hells Angels på mässan och på stadens krogar. Och enligt polisen ska Hells Angels och undergruppen Red White Crew ha skapat kaos både fredagen och lördagen under krogrundorna. En man i greps en av dagarna misstänkt för misshandel.
Hells Angels-medlem förlorar jobbet
När Hells Angels-medlemmen dömdes till fängelse förlorade han sitt jobb. Nu har tingsrätten sagt att det var rätt.
Hells Angels-medlem utreds för olagligt spel
Olagligt spel genererar miljoninkomster varje år. Nu skriver nt.se på nätet att Hells Angels i Norrköping misstänks vara inblandade. – Inkomsterna som de som placerar ut de här automaterna och de som har dem i sina lokaler får in på olagligt spel, kan bli väldigt omfattande, säger Ida Skoog på Lotteriinspektionen till tidningen.
Mordet som utlöste ett krig mellan mc-gäng
Så började krigen mellan danska mc-gängen och bråken mellan rivalerna Hells Angels och Bandidos. Under de senaste 50 åren har krigen mellan olika mc-gäng plågat Danmark. På ena sidan har oftast Hells Angels stått – motståndarna har varierat med åren. Nu råder något som liknar fred, men minsta gnista kan sätta gängvärlden i brand. I ett unikt dokument av Ekstrabladet, som Kvällsposten tagit del av, skildras den våldsamma gängkulturen i Danmark.
Alhems ilska: Är mesigt och blåögt
Hells Angels-anhängaren misshandlade och hotade en kvinna med ett hagelgevär. Men efter att han fått sin fängelsedom släpptes han fri –innan han greps igen – återigen misstänkt för ett nytt vapenbrott. – Det är mesigt och blåögt att hantera ett grovt vapenbrott på det sättet, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.
Läs mer om Sven-Erik Alhem.