Hells angels

En av de misstänkta dömd för kidnappning

En av de tre personer som anhållits misstänkt för att ha fört bort en man i Askim under torsdagskvällen har nyligen avtjänat ett straff för en nästan identisk händelse. Mannen dömdes tillsammans med en medlem i Hells Angels undergruppering Red White Crew för att ha tvingat med sig en företagare i Linköping i en bil och pressat honom på pengar. Företagaren lyckades dock fly och kastade sig ur den rullande bilen i 70 kilometer i timmen.
Läs mer om Askim, Linköping och Red White Crew.

Polisen jagar bil – efter kidnappning

En man i 25-årsåldern misshandlades och drogs under torsdagskvällen in i en bil mot sin vilja i Askim utanför Göteborg. Två män och en kvinna har frihetsberövats. Nu jagar polisen bilen: en röd Volkswagen som ägs av en man i 45-årsåldern med tydliga band till Hells Angels. Bilägaren påträffades redan i natt med ett vapen på sig - och sitter nu anhållen hos polisen.Även mannen som misshandlats och tros ha kidnappats är känd av polisen sedan tidigare. Han har inte påträffats.
Läs mer om Askim, Göteborg och Volkswagen.
Här är mc-gänget som utmanar Hells Angels
Ännu ett kriminellt mc-gäng är på väg att etablera sig i Sverige. Det är holländska No surrender – som redan har ett klubbhus i Köpenhamn. – Vi planerar att starta en ny avdelning i Danmark och två i Sverige, säger talesmän för klubben till Ekstrabladet. Svensk polis ska nu begära information av sina danska kolleger. Det finns risk att andra gäng reagerar mot nykomlingarna.
HA-medlem frias – får 100 000 i skadestånd
En högt uppsatt medlem i Hells Angels friades för misstankar i en finanshärva. Nu får mannen 100 000 kronor skadestånd för att han var frihetsberövad i fyra månader.

Gripna medlemmar i Hells Angels släpps

Åtta personer greps efter polisens tillslag mot Hells Angels i Uppsala tidigare i veckan. Nu har alla släppts fria – men misstankarna kvarstår, enligt uppgifter till Expressen.
Läs mer om Expressen och Uppsala.
Razzia mot Hells Angels – två gripna
Polisen slog tidigt på morgonen till mot mc-gänget Hells Angels lokaler utanför Uppsala, skriver...
Läs mer om Uppsala.
Polisen slog till mot Hells Angels
Polisen slog på onsdagen till i en gryningsräd mot Hells Angels klubblokal i Uppsala, enligt uppgifter till Expressen. Vapen, dopingmedel och misstänkt stöldgods beslagtogs vid tillslaget. Dessutom greps två personer.
Läs mer om Expressen och Uppsala.
Kriminella mc-gängen expanderar i Europa
Mc-gängen fortsätter att expandera över hela Europa. Störst är Hells Angels som nu finns i 27 europeiska länder, enligt en kartläggning som danska Ekstrabladet gjort. Därefter kommer Outlaws och Bandidos och andra gäng som Satudarah och Gremium. Alla vill de ha sin del av kakan. På Europol, Europeiska polisbyrån, är man bekymrad över gängens tillväxt. - Vi ser en massa nya chapters skjuta upp runtom i Europa, säger Søren Pedersen vid Europol till Ekstrabladet.
Förre HA-ledaren begärs i konkurs
Den förre Hells Angels-presidenten Thomas Möller, 51, har begärts i konkurs. Han jagas av staten för skulder på drygt två miljoner kronor. – Vi gör allt vi kan för att få in så mycket som möjligt av fordringarna, säger Christer Johansson, enhetschef på Skatteverket.
Före HA-ledaren begärs i konkurs
Den förre Hells Angels-presidenten Thomas Möller, 51, har begärts i konkurs. Han jagas av staten för skulder på drygt två miljoner kronor. – Vi gör allt vi kan för att få in så mycket som möjligt av fordringarna, säger Christer Johansson, enhetschef på Skatteverket.
Olga flyttar in efter Hells Angels
Hells Angels flyttar ut från sin klubblokal i Mölndal utanför Göteborg.Nu ersätts mc-festerna av...
Läs mer om Göteborg.Nu och Mölndal.
De flyttar in i Hells Angels klubblokal
GÖTEBORG. Knarkrazzior och mc-fester förpassas troligen till historien när Hells Angels säljer sin klubblokal i Mölndal. De nya ägarna är nämligen av det lugnare och fredligare slaget. GT kan nu avslöja att det blir Kooperativet Olga, som erbjuder hjälp åt äldre och funktionshindrade, som flyttar in i det kriminella mc-gängets lokaler. – Det här är roligt, men först måste vi handikappanpassa lokalerna, säger Björn Wellander, 65, och vice ordförande i kooperativet.
De är kvinnorna som jobbar för gängen
Här är tjejkompisen som gömde gängmedlemmens kulsprutepistol, den 19-åriga kvinnan som angrep polisen under razzian mot Hells Angels och mormodern som greps med Bandidos knark i behån. Expressen har granskat kvinnorna som begår brott i den mansdominerade gängmiljön. – Jag som har cellskräck, jag har grinat hela natten, sade mormodern i ett avlyssnat telefonsamtal dagen efter att hon gripits med knarket.
19-åriga kvinnan var våldsam mot poliser
Den 19-åriga kvinnan skrek polisfittor och horor till de tre kvinnliga poliserna som stod och väntade på att få göra en husrannsakan mot Hells Angels i Norrköping. När razzian genomfördes gjorde kvinnan motstånd och var våldsam hela vägen till polisstationen. – Jag var arg och jag gillar inte polisen, sade hon i polisförhör morgonen efter HA-festen.
Läs mer om HA-festen och Norrköping.
Polisen stoppar nu Hells Angels-guldet
De tre beslagtagna guldsmyckena kom från en Hells Angels-medlem och lades ut till försäljning på en auktionssajt av polisen. Men nu gör ordningsmakten en helomvändning och tar tillbaka objekten. – Det var ett misstag från vår sida och borde aldrig ha kommit på auktion, säger John Kristensen, ekonomichef vid Köpenhamnspolisen, till Ekstrabladet.
Hells Angels mäklare anmälde försäljningen
Det är inte vanligt att en mäklare ringer polisen när företaget får i uppdrag att sälja en fastighet. Men så skedde när Mäklarringen i Mölndal fick ett nytt uppdrag i Toltorpsdalen för två veckor sedan. – Vi informerade polisen att vi fått i uppdrag att sälja det hus i Mölndal där Hells Angels haft sin klubblokal, säger kontorsansvarige Mats Wennermark.
Medlemmar i mc-gäng pressas av polisen
Medlemmar som vill lämna mc-gängen Hells Angels och Bandidos pressas av polisen att tjalla på sina gamla vänner i gängen. Att tjalla kan innebära att avhopparen skriver på sin egen dödsdom. – Har du sett till att hela klubben hamnar i buren kan du räkna med att någon vill ta ditt liv, säger avhopparen Peter till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Peter.
Polisen slog till mot Hells Angels klubbhus
Mannen misstänks för narkotikabrott. Nu har polisen slagit till mot Hells Angels klubbhus. - En person är medtagen för förhör, säger Tomas Schäufele vid polisen i Norrbotten.
Läs mer om Norrbotten.
Brian Sandberg ska opereras för cancer
Danmarks mest kände gängmedlem Brian Sandberg, 48 – som har varit med i både Hells Angels och Bandidos – har drabbats av cancer. På sin blogg skriver han: – Jag ska opereras nästa vecka. Detta blir mitt livs hårdaste kamp.
Läs mer om Brian Sandberg.