Hells angels

Hells Angels-man fast med vapen – i rätten

Här är närstridsvapnet som en framträdande Hells Angels-medlem försökte få med sig in i tingsrätten.Åklagaren menar att det var ägnat att användas som vapen vid brott mot liv och hälsa.Själv menar mannen att det är en kapsylöppnare.

Karlstad har rätt att vräka Hells Angels

Karlstad kommun kan vräka Hells Angels från den fastighet som mc-klubben använder som klubblokal. Det slår hovrätten fast i en dom, uppger lokala medier.
Beskedet: Kommunen får sparka ut Hells Angels
Den infekterade striden har pågått i snart fyra år och den har kostat skattebetalarna miljontals kronor.Nu ger hovrätten Karlstad kommun rätt – man får tvinga bort Hells Angels från deras gård strax utanför staden.Men HA har tidigare förklarat att de inte kommer att lämna Karlstad för det.
Läs mer om Karlstad.
Politiker lämnar uppdrag – efter makens HA-köp
Efter att en fastighet sålts till två Hells Angels-medlemmar stod det klart att en av säljarna är gift med den moderata gruppledaren Carina Fontenay (M).I ett pressmeddelande meddelar hon nu att hon lämnar sina politiska uppdrag.– Jag tycker att det mediadrev och den ryktesspridning som förekommer mot mig som person och gentemot min familj är djupt orättvis och det gör mig väldigt ledsen, skriver Carina Fontenay.
Läs mer om Carina Fontenay och HA-köp.

Gruppledaren lämnar sitt politiska uppdrag

Efter att en fastighet sålts till två Hells Angels-medlemmar stod det klart att en av säljarna är gift med den moderata gruppledaren Carina Fontenay (M).I ett pressmeddelande meddelar hon nu att hon lämnar sina politiska uppdrag.– Jag tycker att det mediadrev och den ryktesspridning som förekommer mot mig som person och gentemot min familj är djupt orättvis och det gör mig väldigt ledsen, skriver Carina Fontenay.
Läs mer om Carina Fontenay.
Hells Angels expanderar i Västsverige: Inte okej
Här, vid fotbollsplanerna och villorna i Skepplanda, har två Hells Angels-män köpt en fastighet – av maken till en av Ale kommuns högt uppsatta politiker.Polisen och kommunen befarar att det gamla gästgiveriet ska förvandlas till en klubblokal när mc-gänget expanderar i Västsverige.– Är det så att Hells Angels etablerar sig i Ale kommun är det inte okej. Då ska vi göra allt vi kan för att avbryta det, säger polischefen Teodor Smedius.
Läs mer om Ale, Skepplanda och Västsverige.
Ledande HA-medlem åtalas för misshandel
En av de ledande medlemmarna i Hells Angels i Västsverige åtalades på måndagen för två fall av kvinnomisshandel.I ett av fallen ska mannen, som nekar, ha misshandlat kvinnan inför ögonen på barn.–Det har varit självförsvar, säger Hells Angels-mannen i förhör.
Läs mer om Västsverige.
Europol: Här växer de kriminella mc-gängen
De kriminella mc-gängen expanderar i Europa - och i dess spår följer våld och mord.På bara fem år ökande antalet avdelningar i Europa med över 50 procent - och flera mindre klubbar har utmanat Hells Angels och Bandidos.I Sverige råder viss samexistens mellan de två stora klubbarna, enligt polisen. Här kommer utvecklingen att styras av huruvida nya klubbar försöker slå sig in.– Har man behov av att expandera så gör man det, säger Patrik Andersson, kommissarie vid polisens regionala underrättelsetjänst i Region syd.
Så gick det för flyktingarna i Hells Angels-villan
För tre månader sedan såg Kamara Ndangwa ett äppelträd för första gången. Det var när han flyttade in i den före detta Hells Angels-villan i Saltsjö-Boo med sin syster, hennes barn och deras syskonbarn. När Nacka kommun köpte villan protesterade närboende och ville hellre ha kvar Hells Angels. Nu kommer grannarna med blommor och vinterkläder.
Läs mer om Kamara Ndangwa och Saltsjö-Boo.
De leder MC-gängen där du bor - här är listan
Hells Angels och Bandidos är i en kraftig expansionsfas och rekryterar nu bland kriminella. Bandidos-ledarens mål är avdelningar i alla svenska städer. –Om det var upp till mig skulle jag vilja ha en avdelning i varenda stad, säger Mehdi Seyyed, högste Bandidos-ledaren i Sverige.
HA-kopplad man åtalas för brutalt rån
Vid ett tillslag hittade polisen sprängmedel, illegala skjutvapen och mängder med ammunition i en skåpbil i Märsta i Sigtuna kommun. En 43-årig man med kopplingar till Hells Angels har nu åtalats. Efter ett DNA-prov kunde han även kopplas till ett brutalt rån i Gävle där ett par bands med buntband, fick huvor över huvudena och pistolhotades.
Läs mer om Gävle, Märsta och Sigtuna.
Hells Angels-medlem sålde 323 kilo hasch
Den 57-årige Hells Angels-mannen blev villorkligt frisläppt efter haschdomen - men gav sig direkt in i knarkhandeln igen.Nu har han dömts till sex års fängelse för inblandning i en enorm knarkhärva i Köpenhamn.Totalt döms fyra män till 17 års fängelse, skriver Ekstrabladet.
Samurajattacken startar mc-kriget
Här flyr Hells Angels-männen efter en blodig attack med träpåk, köttyxa och samurajsvärd. Dådet blir starten på en serie av gängrelaterade mord och mordförsök. Expressens kartläggning visar hur mc-klubbarnas allt mer kriminella profil lett till en våldsvåg – med fler svenska dödsoffer än under 1990-talets stora mc-kring. – Vissa drivande ledande personer förmår många i svansen att begå brott av olika slag, säger Torsten Angervåg, chefsåklagare i det hårt drabbade Norrköping.
Polisen: Hells Angels är som McDonald's
Här är polisens egen kartläggning kring hur Hells Angels och Bandidos är organiserade.Mc-klubbarna är hierarkiska med presidenter som ledare – samtidigt som deras upplägg jämförs med två välkända hamburgerkedjors.– Ska man raljera är det lite som McDonald's och Burger King, säger Patrik Andersson, kommissarie vid polisens regionala underrättelseenhet i region Syd.
Läs mer om Burger King, Patrik Andersson och Syd.
Hells Angels hot – till politikerna
Karlstad kommun försöker enträget sparka ut Hells Angels från deras lokal i Härtsöga.Nu är det ännu en ödesdag i den infekterade tvisten – när kommunen och det kriminella mc-gänget ställs mot varandra i rätten.– Skulle de bli vräkta här kommer de flytta troligtvis närmare stan, då kan man fundera på det vettiga att driva det här, säger Hells Angels advokat Ismo Salmi med tydlig adress till polisen och politiker som han tidigare menat sprider rykten om klubben.
Läs mer om Härtsöga.Nu och Ismo Salmi.
Hells Angels hot – mot politikerna
Karlstad kommun försöker enträget sparka ut Hells Angels från deras lokal i Härtsöga.Nu är det ännu en ödesdag i den infekterade tvisten – när kommunen och det kriminella mc-gänget ställs mot varandra i rätten.– Skulle de bli vräkta här kommer de flytta troligtvis närmare stan, då kan man fundera på det vettiga att driva det här, säger Hells Angels advokat Ismo Salmi med tydlig adress till polisen och politiker som han tidigare menat sprider rykten om klubben.
Läs mer om Härtsöga.Nu och Ismo Salmi.
Polisens markering mot Hells Angels i NY
Polisen slog under tisdagen till mot Hells Angels högkvarter i New York. Tillslaget ska ha varit en markering mot klubben efter en skjutning där ingen från klubben ville prata med polisen, skriver New York Post.
Läs mer om New York Post och New York.
Svenska maffian mitt bland semesterfirarna
PHUKET. Framför mig står en rakad tysk med en tatuering som täcker hela underarmen. En Absolut Vodka ibaren. På väggen hänger gratulationer från Uppsala och klistermärken från Luleå. Tatueringen är irött – det står: Hells Angels. Expressen har varit på plats idet fruktade mc-gängets klubbhus –med utsikt över svenskarnas semesterparadis Patong beach Phuket – och även fått en barguide iflip-flop.
Läs mer om Luleå, Patong, Phuket och Uppsala.
Mc-gängen expanderar – expert kräver lagändring
Polisens kamp mot mc-gängen är intensiv – ändå fortsätter Hells Angels och Bandidos att växa i Västsverige.Enligt polisens mc-expert Sven Lindgren behövs det nu en lagändring.– Riksdag och regering måste bestämma sig. Det kan inte sluta med att fler oskyldiga människor drabbas, säger han.
HA-man från Trelleborg utlämnas till Norge
En 46-årig Hells Angels-medlem från Trelleborg ska lämnas ut till norsk polis för utredning, har Högsta domstolen beslutat.HA-mannen och en 24-åring från Danmark misstänks för ett överfall på en fotbollsspelare i Norge den 30 september.
Läs mer om Danmark, Högsta, Norge och Trelleborg.
Utpressning via Blocket – hotade med Hells Angels
Köparna betalade stora pengar för varor på Blocket – varor de aldrig fick.När en köpare valde att polisanmäla säljaren inledde han en utpressning – och hotade med att Hells Angels supporterklubb skulle söka upp köparen .Jag ska personligen se till att du ligger fem meter under jordDet menar åklagaren som nu åtalat mannen.
Läs mer om Blocket.
Hells Angels-ledare fast i skatterazzia
Skatteverket upptaxerar en 50-årig Hells Angels-ledare med 1 450 000 kronor. Med hjälp av mannens bank och estniska staten har myndigheten hittat omfattande svarta pengaströmmar.
HA-man utlämnas efter hammarbråk
Beväpnad med hammare gick den danske Hells Angels-mannen till attack mot en fotbollsspelare i Norge. Gängmannen greps senare i Malmö och begärs nu utlämnad till Norge. Ytterligare en man med kopplingar till mc-gänget Hells Angels är misstänkt i utredningen, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet, Malmö och Norge.
Polisens knep – för att stoppa mc-kriget
Danska polisen står fast vid beslutet att utestänga flera kriminella gäng från deras egna klubbhus. Både Hells Angels och Black Army i Odense får inte gå in i sina klubbhus sedan en månad tillbaka. – Konflikten mellan gängen har inte minskat. Det gör fortsatt stängning nödvändig, säger Jens Langdal vid polisen på Fyn i ett pressmeddelande.
Läs mer om Black Army, Fyn och Odense.
Dansk polis stänger mc-gäng ute
Danska polisen står fast vid beslutet att utestänga flera kriminella gäng från deras egna klubbhus. Både Hells Angels och Black Army i Odense är nu husvilla sedan en månad.– Konflikten mellan gängen har inte minskat. Det gör fortsatt stängning nödvändig, säger Jens Langdal vid polisen på Fyn i ett pressmeddelande.
Läs mer om Black Army, Fyn och Odense.