Hells angels


Alhems ilska: Är mesigt och blåögt

Hells Angels-anhängaren misshandlade och hotade en kvinna med ett hagelgevär. Men efter att han fått sin fängelsedom släpptes han fri –innan han greps igen – återigen misstänkt för ett nytt vapenbrott. – Det är mesigt och blåögt att hantera ett grovt vapenbrott på det sättet, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Läs mer om Sven-Erik Alhem.

Hells Angels-rättegång görs om efter jäv

Misstänkt attentat hos HA-presidentens son

Okända gärningsmän misstänks ha eldat upp en bil som tillhör sonen till den tidigare Hells Angels-presidenten Michael Brokside. Vittnen hörde rutor smälla, sedan stod bilen i full brand, skriver Ekstrabladet. –Jag vet inte om det rör sig om slumpmässig skadegörelse eller om det är riktat mot mig, säger sonen.

Läs mer om Ekstrabladet.
Kronofogden slog till mot förre HA-ledaren

I fredags slog Kronofogden till mot forne Hells Angels-ledaren Thomas Möller. Ett stort antal tavlor - samt klockor, champagne och konjak - beslagtogs i lägenheten. - Det verkställdes efter att vi fått tips från polisen om att den här lägenheten bebos av Thomas Möller, säger Göran Erixon, enhetschef på Kronofogden. Kvällsposten har tagit del av beslagsprotokollet.

Kritik för frisläppt Hells Angels-anhängere

BROTT. En kvinna som stannade för att hjälpa en bilist efter en dikeskörning blev i stället hotad med ett avsågat hagelgevär och slagen i ansiktet.

Kritik för frisläppt gänganhängare

En kvinna som stannade för att hjälpa en bilist efter en dikeskörning blev i stället hotad med ett avsågat hagelgevär och slagen i ansiktet. Mannen, som säger sig vara Hells Angels-anhängare, dömdes till fängelse för misshandeln men släpptes i väntan på att han ska kunna avtjäna straffet. Beslutet överklagades, men nu har även hovrätten gjort samma bedömning, skriver Göteborgs-Posten.

Läs mer om Göteborgs-Posten.
HA-medlem ersätts för valnötter

En 38-årig medlem i mc-gänget Hells Angels får ersättning av Kriminalvården för förstörda valnötter.

Läs mer om Kriminalvården.
HA-medlem ersätts för valnötter

En 38-årig medlem i mc-gänget Hells Angels får ersättning av Kriminalvården för förstörda...

Läs mer om Kriminalvården.
Hells Angels-medlem ersatt för förstörda valnötter

När avloppsvatten sprutade ur ett handfat på Hall-anstalten förstördes valnötter till ett värde av 79 kronor. Nötterna tillhörde en Hells Angels-medlem som avtjänar ett tioårigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott. Mannen har nu beviljats ersättning av Kriminalvården.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
HA-man ville lämna gänget innan mordet

Den 32-årige mannen hade under flera år försökt bryta med de gamla kompisarna i Hells Angels. Efter att ha knivskurits och misshandlats med baseballträ levde han i ständig skräck. När 32-åringen i somras öppnade dörren för två Hells Angels-män som sökt upp honom i hans hem hade mannen ett hagelgevär i händerna. Sekunderna senare låg Hells Angels-medlemmen Martin Helbo, 30, dödligt sårad på marken. Samtidigt som åtalet mot 32-åringen nu förbereds berättar hans sambo om mannens försök att ändra sitt liv. - Nästa steg för oss var barn och gifterm&

Advokat: HA är en herrklubb

Karlstads kommun fortsätter försöken att få bort den lokala Hells Angels-klubben från en gård som klubben hyr. Kommunen har stämt klubben för att den inte håller gården försäkrad. HA-klubben hävdar att man har försökt teckna en försäkring, men inte lyckats.

Advokat: HA är en herrklubb

Karlstads kommun fortsätter försöken att få bort den lokala Hells Angels-klubben från en gård som...

Lyxfällan-kvinnan döms till fängelse

Först hotade hon med Hells Angels– sedan högg hon sin exsambo Andreas, 33, med en kniv i ryggen. Överfallet skedde i en trappa på ett gym i Stockholm. I dag dömdes Lyxfällan-kvinnan av Stockholms tingsrätt till fängelse i tre år och tre månader.

Läs mer om Lyxfällan-kvinnan och Stockholm.
Polisen slog till mot Hells Angels lokaler

Vid lunchtid i dag slog polisen till mot Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen i Norrköping. Innan patrullerna gick in begärde man assistans från bombgruppen. – Helt enkelt en säkerhetsåtgärd med tanke på gruppens historia, säger Mariana Persson, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Tidigare toppnyhet hos Aftonbladet:
Bombgrupp söker i Hells Angels lokal

Friad HA-medlem får mer pengar av JK

KALMAR. En man som var häktad ett halvår men senare blev frikänd har fått sammanlagt över 370 000 kronor i skadestånd från staten. Det handlar om en man som tillsammans med närmare 20 andra medlemmar från Hells Angels i maj 2012 anklagades för överfall och misshandel av medlemmar i den lokala mc-klubben Svineri utanför Kalmar.

Läs mer om Kalmar och Svineri.
Tidigare häktad får mer pengar av JK

En man som var häktad ett halvår men senare blev frikänd har fått sammanlagt över 370 000 kronor i skadestånd från staten. Det handlar om en man som tillsammans med närmare 20 andra medlemmar från Hells Angels i maj 2012 anklagades för överfall och misshandel av medlemmar i den lokala mc-klubben Svineri utanför Kalmar.

Läs mer om Kalmar och Svineri.
Tidigare häktad får mer pengar av JK

En man som var häktad ett halvår men senare blev frikänd har fått sammanlagt över 370 000 kronor i skadestånd från staten. Det handlar om en man som tillsammans med närmare 20 andra medlemmar från Hells Angels i maj 2012 anklagades för överfall och misshandel av medlemmar i den lokala mc-klubben Svineri utanför Kalmar. Men de frikändes efter hovrättens prövning.

Läs mer om Kalmar och Svineri.
Sju års fängelse för dansk haschkung

Anhöriga grät när sju män i åldrarna 37–50 år på tisdagen dömdes till långa fängelsestraff för sin inblandning i en gigantisk narkotikahärva i Danmark, skriver Ekstrabladet. Fallet Operation Nordlys började med en razzia mot fristaden Christiania i Köpenhamn i mars 2014. Hells Angels-medlemmen Michael Brokside var en av de huvudmisstänkta – men han tog sitt liv i cellen.

Par misshandlades – vid bråk om mc-gäng

TORSBY. Under en timmes tid ska ett par ha misshandlats under tortyrliknande förhållanden. Striden ska ha startat efter en diskussion om Hells Angels och Bandidos. – Någon sa erkänn att du hatar Bandidos!, har det manliga offret berättat. På fredagen kom domen mot två personer.

Hemliga reglerna inom Hells Angels avslöjade

Rasistiska urval, alkoholförbud, höga inträdesavgifter och våldsamma straff för avhoppare. Det är Hells Angels hemliga regler för medlemmarna, enligt en före detta HA-medlem som lever med vittnesskydd efter att ha blivit polisens informatör. – Reglerna är i princip desamma som gäller i svenska HA-avdelningar, säger Lasse Wierup, författare och expert på kriminella mc-gäng.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Europol: Uppstickarna kan orsaka ett mc-krig

Hells Angels, Bandidos och Outlaws stärker sin ställning i Europa. Och nya uppstickare utmanar de etablerade gängen. Enligt Europol växer de kriminella mc-klubbarna och nätverken över hela Europa. Redan för två år sedan slog den europeiska polismyndigheten larm om risken för konfrontation. – Att fler klubbar dyker upp betyder att fler vill ha del av kakan, och de säger sig själv att risken för kamp mellan grupperna då ökar, säger Søren Pedersen, pressinformatör på Europol till Ekstrabladet. Enligt Europol dominerar fortfarande Hells Angels kontinenten. Men utmaningen från klubbar som Ban

Hells angels vann över kommunen i hovrätten

KARLSTAD. Nu har hovrätten sagt sitt – uppsägningen av Hells Angels-gården Härtsöga var ogiltig. Karlstads kommun förlorar ännu en gång mot Hells Angels i kampen om att få bort dem från kommunen. – Vi kommer inte att ge oss utan fortsätta på olika sätt, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om Per-Samuel Nisser.
HA-uppsägning ogiltig

Karlstads kommun fick även hovrätten emot sig när det gäller den uppmärksammade uppsägningen av Solstadens Motorsport från den så kallade Hells Angels-gården i Härtsöga. Hovrätten slår med sin dom fast tingsrättens domslut om att uppsägningen är ogiltig, rapporterar SVT Värmlandsnytt.

Läs mer om Härtsöga.
HA-uppsägning ogiltig

Karlstads kommun fick även hovrätten emot sig när det gäller den uppmärksammade uppsägningen av Solstadens Motorsport från den så kallade Hells Angels-gården i Härtsöga. Hovrätten slår med sin dom fast tingsrättens domslut om att uppsägningen är ogiltig, rapporterar SVT Värmlandsnytt.

Läs mer om Härtsöga.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05