Hells angels

Hells Angels JO-anmäler polisen efter tillslag

Hells Angels har gett organisationen Payback i uppdrag att JO-anmäla polisen efter tillslaget mot en kräftskiva i Luleå i lördags, skriver SVT Nyheter Norrbotten.
Läs mer om JO-anmäla, Luleå och Payback.

Hells Angels JO-anmäler polisen

Hells Angels har gett organisationen Payback i uppdrag att JO-anmäla polisen efter tillslaget mot en kräftskiva i Luleå i lördags, skriver SVT Nyheter Norrbotten.
Läs mer om JO-anmäla, Luleå och Payback.
Razzia mot Hells Angels i Luleå
Luleåpolisen har gjort ett tillslag mot en Hells Angels-fastighet i Gäddvik strax utanför staden, där cirka 50 personer höll fest i mc-gängets lokaler. Polisen misstänker att vapen finns i huset.
Läs mer om Gäddvik och Luleå.
Stor polisinsats mot Hells Angels-lokal
Efter att ha fått tips om att vapen och narkotika ska finnas i en klubblokal där Hells Angels håller till har polisen i Luleå dragit i gång en omfattande husrannsakan.– Vi söker i allt som finns på tomten, säger Micael Selini, insatsledare vid polisen.
Läs mer om Luleå och Micael Selini.

Här är de hemliga reglerna i Hells Angels

Följda av ett strikt – och i många fall konservativt – regelverk följer mc-medlemmarna The Moderchapter utan att blinka.Lojalitet, respekt och hängivenhet är inte bara attribut som uppskattas – utan som krävs för att bli medlem.Här är några de kriminella mc-organisationernas hemliga regler.
Läs mer om The Moderchapter.
Hells Angels expanderar: Så ska polis stoppa mc-gänget
Husrannsakningar, punktmarkeringar, och underrättelseinformation från hemliga källor.Här är polisens taktik för att stoppa mc-gängen Hells Angels och Bandidos från att begå brott – samtidigt expanderar klubbarna i Västsverige.– De växer i sin fart. Det är ett ständigt arbete med det, säger Sven Lindgren, kommissarie och expert på kriminella mc-gäng.
Läs mer om Sven Lindgren och Västsverige.
Polischefen: Hells Angels och Bandidos på nedgång
Hells Angels och Bandidos status i den undre världen i Göteborg är på nedåtgående – mc-gängen har trängts undan av gängen i förorterna.Det menar Erik Nord, polischef i Storgöteborg.– Jag tror att de börjar bli till åren komna. Det händer ju något med oss när vi blir äldre och det här är ju mest gubbar, säger Nord.
Tidigare gängledare – nekas sälja importvaror
Mc-gängledaren som tidigare varit med i de kriminella organisationerna Hells Angels, Top Dogz och Outlaws, får nu försäljningsförbud.Mannen stoppades av Elsäkerhetsverket efter att han försökte föra in 150 stycken minidatorer i Sverige från Kina.Datorerna saknar både korrekt märkning och svensk bruksanvisning – och får därmed inte säljas på svensk marknad.
Hells Angels-man gav sig på uteslutne bossen
Mannen som är mångårig medlem i Hells Angels undergruppering Red White Crew anklagade sitt offer för att ha haft sex med hans sambo – och gav honom stryk.Han hotade också att skjuta en tidigare HA-medlem som uteslutits ur mc-klubben.Nu ska han tillbringa de kommande åren i fängelse.
Läs mer om HA-medlem och Red White Crew.
Hells Angels-mannens dödshot mot avhopparen
Mannen är mångårig medlem i Hells Angels undergruppering Red White Crew –nu misstänks han ha gett sig på en man som haft en långt mycket högre grad i det hierarkiskt uppbyggda mc-gänget, men hoppat av.Mannen ska ha försökt pressa avhopparen på 150 000 kronor och hotade att knäppa honom om inte pengarna betalades.– Jag är död. Helt krasst så är det så. Man skall inte prata, säger den före detta medlemmen i polisförhör. Nu har gängmedlemmen åtalats för en rad brott.
Läs mer om Red White Crew.
Bandidos president sköts till döds – på motorvägen
En Bandidos-president som sköts ihjäl på motorvägen, en 40-åring som knivdödades på High Chaparral och åtta andra offer vars banemän fortfarande går fria.Här är tio olösta mord i Göteborg och resten av västra och södra Sverige med kopplingar till Hells Angels och Bandidos.Men nu har stämningen mellan mc-klubbarna lugnat sig – tack vare hemliga regelbundna möten.– Man har lärt sig att man måste prata innan man agerar med nävar och vapen, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Hells Angels-man fast i grov utpressningshärva
Här fångas den mångårige gängmedlemmen på bild utanför Hells Angels nyköpta gård i Skepplanda utanför Göteborg.Två dagar senare ska han, enligt åklagaren, ha försökt utpressa en annan man och hotat honom till att inte gå till polisen.– Han förnekar brott, säger åklagaren Ulrika Åberg som leder utredningen om bland annat försök till grov utpressning, grov misshandel och övergrepp i rättssak.
Jag vill att barnen ska växa upp här
Efter nio månader i Hells Angels-villan i Nacka har flyktingfamiljen från Kongo börjat prata svenska, odla grönsaker och träffa vänner. Juliana, en månad gammal i dag, är född i Sverige. Den första i släkten.
Läs mer om Kongo, Nacka och Sverige.
Efterlyst Hells Angels-medlem gripen på Sweden rock festival
En Hells Angels-medlem har gripits på Sweden rock festival i Sölvesborg.Mannen misstänks för grov misshandel, grovt vapenbrott och försök till grov utpressning, enligt SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Sweden och Sölvesborg.Mannen.
Efterlyst HA-medlem gripen på festival
En efterlyst medlem i Hells Angels har gripits på Sweden Rock-festivalen i Blekinge. Han är misstänkt för grovt vapenbrott och försök till grov utpressning, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Polistillslag mot Hells Angels – fyra anhållna
Fyra personer har anhållits av polisen efter en husrannsakan mot mc-klubben Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm, rapporterar Norra Skåne.– Där fann man preparat som vi tror är narkotika samt vapen, säger lokalpolischef Pär Cederholm till tidningen.
Polisens skrämmande fynd: 41 kilo dynamit
Efter intensiv spaning slog polisen slog till mot mannens villa i Uddevalla.Fyndet: 41 kilo dynamit på vinden. Dessutom hittades flera vapen, amfetamin och Hells Angels-rekvisita.Nu dömer hovrätten mannen i 50-årsåldern till fängelse för vapenbrott – däremot frias han för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
Läs mer om Uddevalla.Fyndet.
De står i kö för att få hyra ut till Hells Angels
Efter en mångårig strid står det nu helt klart: Karlstad kommun får vräka Hells Angels från deras gård i Härtsöga.Men mc-klubben ser inte ut att lämna Värmland för det.– Hyresvärdarna står i kö för att få hyra ut, säger Hells Angels advokat Ismo Salmi till Nya Wermlands-Tidningen.
HA-man misshandlade kvinna i barnkalasbråk
Den ledande Hells Angels-medlemmen var oense med kvinnan kring ett barnkalas – och misshandlade henne inför ögonen på barn.Han har nu dömts, men på grund av sitt mångåriga medlemskap i mc-klubben anser rätten att han av säkerhetsskäl inte är lämplig att utföra samhällstjänst.Straffet blir därför två månaders fängelse.
HA-man misshandlade kvinna i barnkalas-bråk
Den ledande Hells Angels-medlemmen var oense med kvinnan kring ett barnkalas – och misshandlade henne inför ögonen på barn.Han har nu dömts, men på grund av sitt mångåriga medlemskap i mc-klubben anser rätten att han av säkerhetsskäl inte är lämplig att utföra samhällstjänst.Straffet blir därför två månaders fängelse.
HA-man sköt man och våldtog vittnet
Mannen sköt en annan man i benen – och våldtog sedan under brutala former det kvinnliga vittnet i en bastu i Göteborg.Fram tills nyligen ska han enligt egen utsago ha varit en högt uppsatt medlem i Hells Angels undergruppering Red and White Crew.Nu kan GT berätta om den dömde mannens kriminella bana som började redan år 2000 med ett stöldförsök – och hur han under årens lopp gjort sig skyldig till allt grövre brottslighet.
Läs mer om Göteborg.Fram, Red och White Crew.Nu.
Gatugängen är Bandidos och Hells Angels största hot
Bandidos och Hells Angels flyger under radarn när det dödliga våldet eskalerat i Malmö.När gängkriminaliteten tagit över lever de allt äldre mc-medlemmarna ett relativt stillsamt liv.Men gängen – och kampen om territorium – är också det största hotet mot de kriminella mc-klubbarna.– Det största hotet för dem är att komma i konflikt med gatugängen, säger Patrik Andersson vid underrättelseenheten i Region syd och expert på mc-gäng.
Ministerns ilska mot HA:s bidragsjobb
Arbetsförmedlingens Göteborgschef uppmanade kritikerna att vända sig till politikerna för svar om hur en Hells Angels-man kan få bidragsjobb på en strippklubb, nära mc-gänget.Nu kommenterar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson för första gången GT:s avslöjande:–Jag blir jätteupprörd och tycker att det är så stötande.
Läs mer om Ylva Johansson.
Sköt man och våldtog det kvinnliga vittnet
En man med tidigare kopplingar till en undergruppering i Hells Angels döms för att ha skjutit en man med flera skott i benen och efter det ha drogat och våldtagit det kvinnliga vittnet.Mannen döms också för mordförsök efter att ha försökt att skjuta en man genom titthålet till en dörr.Straffet blir 12 års fängelse.
JUST NU: Stor knark- razzia mot Hells Angels
Polisen har under onsdagsförmiddagen gjort ett stort tillslag mot Hells Angels i Köpenhamn, det rapporterar Ekstrabladet.Tungt beväpnad polis befinner sig utanför klubbhuset på Amager.– Det handlar om ett stort narkotikatillslag berättar Steffen Th. Steffensen, spaningsledare på avdelningen för organiserad brottslighet inom Köpenhamnspolisen, för Ekstrabladet.