Hells angels

Hells Angels-medlem misshandlad med påk

Den 45-årige Hells Angels-medlemmen misshandlades svårt med ett påk-liknande föremål och lämnades sedan under en stor ek. När mannen hittades var han mycket svårt skadad och har vårdats i respirator. Enligt källor till Ekstrabladet har mannen fått lämna klubben i bad standing efter en ekonomisk tvist.
Läs mer om Ekstrabladet.

Hyresgäster i HA- gård begärs i konkurs

Karlstads kommun begär hyresgästerna till Hells Angels-lokalen i Härtsöga i konkurs, skriver NWT. Därmed fortsätter den infekterade striden mellan kommunen och Hells Angels som pågått i flera år.
Läs mer om HAgård, Härtsöga och NWT.
Nacka kommun köper Hells Angels-hus
Nacka kommun köper Hells Angels-hus efter protester från grannarna.
Nacka kommun köper omtvistat hus
Nacka kommun köper nu det hus i Nacka som tidigare hyrts av Hells Angels och vars grannar högljutt...
Läs mer om Nacka.

Här slår polisen till mot Hells Angels

Här är bilden som visar polisens tillslag mot Hells Angels klubblokal i Bromma i västra Stockholm på onsdagsmorgonen. – Vi har nu ett ärende där vi misstänkte grovt narkotikabrott, säger polisinformatör Mats Eriksson till SVT.
Läs mer om Bromma, SVT och Stockholm.
Hells Angels utökar sin närvaro i Sverige
Hells Angels utökar sitt territorium i Skåne. Från och med nu finns mc-klubben på tre olika platser med fullvärdiga medlemmar. I många fall är det personer som lever dubbelliv, ena stunden i klubbmiljön och den andra som vanliga familjeförsörjare. – Många är i hantverksbranschen och är egna företagare, säger Patrik Andersson, kommissarie vid polisens regionala underrättelseenhet i Region syd.
Polisen hittade 40 kilo dynamit – på villavind
Polisen hittade 40 kilo dynamit på vinden till en villa i samband med en husrannsakan. Dessutom hittades flera vapen och amfetamin vid tillslaget – samt almanackor från Hells Angels. Nu åtalas en man i 50-årsåldern vid Uddevalla tingsrätt, misstänkt för bland annat brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt vapenbrott.
Läs mer om Uddevalla.
Hellre Hells Angels än flyktingbarn
Boende i Saltjö-Boo i Stockholm vill hellre ha Hells Angels kvar i området än att låta flyktingbarn flytta in. Det visar kritiska mejl till Nacka kommun, som SVT Nyheter tagit del av. Kommer inte att våga låta våra döttrar komma på besök, skriver en upprörd granne.
Läs mer om Nacka, Saltjö-Boo och Stockholm.
Nackabor: Hellre Hells Angels som grannar än flyktingbarn
En planerat flyktingboende i Saltsjö-Boo i Stockholm har fått flera Nackabor att rasa. De ser...
Läs mer om Nackabor, Saltsjö-Boo och Stockholm.
Här är mc-gängens pensionärsförening
Många har ett förflutet i Hells Angels eller Bandidos, någon är huligan och en annan helt okänd i mc-miljön. Här är Outsider's MC Afield, mc-gängens okända klubb för pensionerade gängmedlemmar. – Vi är inte Guds bästa barn, men vi bryter inga tår om tårna inte trampat på oss först, säger klubbens president till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet.
600 kontroller vid mc-fester
Mc-gängen Bandidos och Hells Angels har fest i sina respektive klubblokaler i Göteborg under...
Läs mer om Göteborg.
Den olösta morden kring mc-gängen
Tidigt på morgonen den 17 juni 2012 hittas Steen Damkjær död - skjuten i sin lastbil. Han var högt uppsatt ledare i mc-klubben Outlaws - och misstankarna riktades snabbt mot konkurrenterna i Hells Angels. Men den eller de som dödade den 53-årige lastbilschauffören ställdes aldrig till svars. –Svårigheterna är tysthetskulturen. Det är den absolut främsta orsaken - de som är delaktiga är fruktansvärt obenägna att säga någonting överhuvudtaget. De håller bara tyst, säger Patrik Andersson, kommissarie på regionala underrättelseenheten i region syd. Men det finns fler orsaker t
Kan Hells Angels minska inbrotten i ditt villaområde?
SVT Göteborg ställer de tuffa frågorna
Han stoppade det blodiga mc-kriget
I övriga Norden hade Hells Angels och Bandidos krigat i två år. Men Danmark hade skonats. Men efter en blodig uppgörelse på Kastrups flygplats i mars 1996 stod det klart att det stora nordiska mc-kriget spridit sig till Danmark. Efter några månaders våldsamheter kontaktades advokat Thorkild Høyer. Uppdraget: att mäkla fred mellan Hells Angels och Bandidos. –Det var en konflikt som eskalerade mycket våldsamt. Så om jag kunde göra en insats så tyckte jag att det var rimligt att göra det, berättar Thorkild Høyer.
Läs mer om Danmark, Norden och Thorkild Høyer.
Mc-gängens offensiv mot Hells Angels
Uppstickarna i den kriminella mc-världen har blivit fler, men ett gammalt fredsavtal mellan Hells Angels och Bandidos hindrar dem från att etablera sig på Västkusten och i Sverige. Det säger Amir Rostami, polis och gängforskare: – Det finns egentligen inga konflikter mellan Hells Angels och Bandidos längre. Det våld som har förekommit i mc-världen på senare tid har riktats mot andra klubbar.
Läs mer om Amir Rostami, Sverige och Västkusten.
HA-advokaten gör miljonklipp på flyktingar
Hells Angels-advokaten Ismo Salmi, 51, tjänar miljontals kronor på flyktingar. Expressens granskning visar att han fakturerade Migrationsverket över fem miljoner kronor förra året. - Det är inte så stor vinst i advokatverksamhet, jag önskar att det vore bättre, säger Ismo Salmi.
Läs mer om Ismo Salmi och Migrationsverket.
Han pekar ut Hells Angels-torpeden
Den medåtalade yngre mannen vittnade i dag mot sina egna i Anton-målet. Han menar att 48-åringen, huvudmannen, misshandlat och sedan kört en kniv i Antons lår. Vittnesförhöret hölls från en videolänk då mannen känner sig hotad. – Det gick inte att ha någon kontakt med honom överhuvudtaget, säger mannen om 48-åringens tillstånd vid händelsen.
Läs mer om Anton-målet.
Det kan ligga bakom Hells Angels-mordet
Motivet bakom mordet på Anton, 27, har tidigare sagts vara en obetald skuld på 500 kronor. Men i rätten visar åklagaren upp sms-växlingar som gör gällande att Anton hade en relation den misstänkte mördarens – en 48-årig Hells Angels-kopplad torped – flickvän. – Det här menar jag att 48-åringen fått reda på, säger Peter Larsson, åklagare.
Läs mer om Anton och Peter Larsson.
Mordet på Anton, 27, knyts till Hells Angels
Mordet på Anton, 27, i augusti 2015 knöts tidigt till raden av mord i Hells Angels-miljön. Flera gripna och misstänkta i utredningen är medlemmar eller står nära den kriminella mc-organisationen Hells Angels. I jakten efter Antons mördare gjorde polisen också en husrannsakan hos Hells Angels chapter i Göteborg - West Rock City.
Läs mer om Anton, Göteborg och West Rock City.
Svartsjuka kan ligga bakom Antons mord
Det var inte bara skulden på fem hundra kronor som fick Anton, 27, att föras bort och mördas i augusti.Det var också ett svartsjukedrama, sa åklagaren Peter Larsson när rättegången i det uppmärksammade Hells Angels-målet fortsatte under måndagen. – När vi ska höra pappan kommer han berätta att Anton har berättat för pappan att han haft någon form av affär med kvinnan, sa åklagare Peter Larsson i rätten.
Läs mer om Anton och Peter Larsson.
Gängledare åtalas för knarkgömma i garaget
En mångårig ledare för Hells Angels officiella supportergrupp Red Devils MC Göteborg åtalas för att ha haft en påse amfetamin i mc-garaget. Upptäckten gjordes i samband med att polisen sökte spår i mordutredningen kring 27-årige Anton. –Inga kommentarer, säger mannen.
Läs mer om Anton.
Anton, 27, lämnades att dö i skogen
Kidnappades och misshandlades till döds – misstänkte mördaren har kopplingar till Hells Angels
Hells Angels taktik för att skrämma polisen
De fotograferar ingripande poliser, spelar in samtal och begär ut dokument - Hells Angels fortsätter sin kamp mot polisen. – Det är väl ett sätt för dem att visa på sin makt och försöka påverka poliserna, säger Helena Lans på Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet i Göteborgs stad. Men polisen låter sig inte skrämmas. – Jag vet att det inte förhindrar dem att stoppa och kontrollera några människor som är i den här miljön, absolut inte, säger Sven Lindgren, expert på mc-gäng.
Semi Oueslati jagas fortfarande av polisen
Mordmisstänkte Semi Oueslati jagas i högt tempo. Gängmedlemmen ska ha skjutit ihjäl ett vittne dagen innan rättegången mot en Hells Angels-man. – Vi bedriver ständig utredning, ständigt framåt, säger Mats Näkne, vice chefsåklagare.