Hells angels


Ordningsvakt stängs av för HA-sympatier

Polisen har dragit in förordnandet för en ordningsvakt. Anledningen – hans mc-klubb sympatiserar med Hells Angels. Det anses enligt polismyndigheten inte vara förenligt med arbetet som ordningsvakt. – Det är ungefär som att vara dömd för att vara pedofil och jobba på dagis, säger Ann-Christine Bech, ansvarig för polisens tillstånd till ordningsvakter.

Trio från Hells Angels häktade för grovt rån

Efter rånförsöket mot växlingskontoret ville åklagaren ha de tre männen från Hells Angels häktade på lång tid men fick kalla handen av domaren som bara höll dem anhållna i tre dagar. Men nu har bevisen blivit tyngre och HA-trion har häktats för det brutala överfallet i somras. – De är misstänkta för grovt försök till rån, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen till Ekstrabladet.

HA-anhängare överföll intern i fängelset

Hells Angels-anhängaren blev rasande när han fick syn på en medlem från det konkurrerande mc-gänget Satudarah i fängelset. Under loppet av några sekunder stacks offret ned med ett spetsigt föremål. Satudarah-medlemmen vårdas i dag för svåra hjärnskador.

Läs mer om Satudarah.
Polizrazzia mot Hells Angels – tre gripna

I går genomförde polisen flera husrannsakningar mot Hells Angels i Köpenhamn. Det slutade med att två Hells Angels-medlemmar och en icke fullgradig medlem greps misstänka för ett grovt rånförsök från i somras, skriver Ekstrabladet. .

Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.

De kan starta krig mot Hells Angels

Efter den brutala misshandeln av en Hells Angels-medlem på krogen i Göteborg, som GT.se skrev om i tisdags varnar Rikskriminalpolisen för ett nytt gängkrig. – Det kan finnas risk att en sådan här händelse kan leda till en konflikt som eskalerar, säger Lars Öjelind, gängexpert på Rikskrim till Aftonbladet.

Hells Angels hemliga gårdar i Sydsverige

Här är Hells Angels klubbhus i södra Sverige. Skyddade med grindar, larm och vakter håller de både polis och konkurrenter borta. Hells Angels-gårdarna är viktiga för mc-gängets organisationsstatus och de fungerar också som gömställen. - Vid polisens räder här hittar man nästan alltid någon form av vapen, om inte annat illegala spelmaskiner, säger Lars Öjelind, kriminalkommissarie och gängexpert vid Rikskriminalen.

Hells Angels ex-ledare krävs på pengar

Expresidenten för Hells Angels, Thomas Möller, upptaxeras av Skatteverket och krävs på skatteböter. Skälet är att myndigheten hävdar att han ljuger i inkomstdeklarationen från ifjor.

Läs mer om Skatteverket.
Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Skatteverket kräver Hells Angels ex-ledare på pengar

Expresidenten för Hells Angels, Thomas Möller, upptaxeras av Skatteverket och krävs på skatteböter. Skälet är att myndigheten hävdar att han ljuger i inkomstdeklarationen från ifjor.

Läs mer om Skatteverket.
Om någon slåss kan man inte bara se på

AIK:s ordförande Johan Segui om att hantera huliganer tiden i Hells Angels: Paralleller

Läs mer om Johan Segui.
Åtalad gängmedlem släpptes – kan frias

BORÅS. En medlem i Hells Angels supporterklubb Red White Crew släpptes på torsdagen av Borås tingsrätt efter en rättegång om försök till utpressning. Mannen som är i 25-årsåldern åtalades för att ha försökt hota sig till 65 000 kronor från en slaktare i Västsverige, men nu kan han frias.

Läs mer om Red White Crew och Västsverige.
En ny ledare kommer ta över Hells Angels

Förmågan att snabbt få fram en ny ledare är en av de saker som skiljer Hells Angels från andra kriminella organisationer. Det menar författaren och journalisten Lasse Wierup. - Det här är en av styrkorna hos Hells Angels, att de inte står och faller med en individ, säger han till KvP.

Läs mer om KvP och Lasse Wierup.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
HA-ledaren förlamad efter brutal MC-krasch

Den man som enligt polisen är Hells Angels Helsingborgs president, 43-årige Rickard Baxi Johansson, 43, vårdas på sjukhus för allvarliga skador efter en brutal mc-krasch. Nu arbetar polisen med att ta reda på vem som ska ta över posten som ledare för en av Sveriges tyngsta mc-klubbsavdelningar.

Misstänkt gängmedlem släppt

I går var det rättegång mot den 26-årige man som misstänks för att ha försökt utpressa en företagare i Mark på pengar iklädd en t-shirt med emblem till en undergrupp till Hells Angels.

Läs mer om Mark.
Regeringen vill vräka kriminella klubbar

Polisen och kommunerna är begränsade i kampen om att utplåna mc-gängen. Därför vill nu regeringen ta till ett nytt vapen - att göra det lättare att vräka kriminella gäng från deras klubblokaler. – Vi vill att det ska bli lättare att säga upp hyresgäster som tillhör grov organiserad kriminalitet, säger justitieminister Beatrice Ask. I Karlstad pågår två rättsliga strider om just detta där kommunen och Hells Angels tvistar om klubbgården Härtsöga.

Läs mer om Beatrice Ask och Härtsöga.
Ska bli lättare vräka kriminella

Det ska bli lättare att säga upp hyreskontrakt med kriminella grupperingar. Det menar regeringen som nu ska se över hyreslagstiftningen. Under våren 2013 tröttnade Karlstads kommun på mc-gänget Hells Angels och köpte gården i Hertsöga.

Läs mer om Hertsöga.
Konsten åt helvete

Hells Angels en i raden att förespråka censur

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Mordet på som blev starten på mc-kriget

Bandidosledaren Michael Ljunggren körde av E4 och kraschade ner i dikeskanten. Det var i alla fall vad den bakomvarande bilisten trodde. I själva verket var det startskottet för en blodig strid mellan Bandidos och Hells Angels. - Först den dagen det kommer skvaller inifrån mc-världen kommer polisen att återuppta arbetet med mordet, säger reportern Per Lindelöw som bevakade mc-kriget på nära håll.

Läs mer om Per Lindelöw.
Rättsexperten: Hade gjort som polisen

Rättsexperten Sven-Erik Alhem om Hells Angels och polisens pågående maktkamp.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
HA:s nya taktik – en maktkamp med polis

Maktkampen mellan polisen och Hells Angels fortsätter. Det senaste inslaget i striden är att en HA-medlem vill veta vilka poliser som ingrep mot honom vid ett tillslag. Men polisen svarade med att stryka över deras namn i det dokument mannen fick ut. En kamp som länspolismästaren i Västra Götaland välkomnar. - Det tyder på att de som tillhör en kriminell verksamhet känner sig jagade, säger Klas Friberg.

Läs mer om HA-medlem och Västra Götaland.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Hells Angels kräver att få ut polisernas namn

skriver GP.Det är det senaste ledet i Hells Angels taktik att med lagliga medel försvåra arbetet för polisen, som GT tidigare rapporterat om.

Tidigare toppnyhet hos Göteborgs-Posten:
Hells Angels vill ha reda på polisers namn

I slutet av april kom det ett samtal till polisens ledningscentral om att några personer hade gömt något i en buske vid Statoil på Partihandelsgatan. Vid platsen stod en 39-årig man,

Läs mer om Partihandelsgatan och Statoil.
Medlem i Hells Angels i...

En medlem i Hells Angels i Helsingborg deklarerade för 70 000 kronor under två år. Samtidigt sattes 2,9 miljoner in på hans konto, vilket fick Skatteverket att dra öronen åt sig.

Läs mer om Helsingborg och Skatteverket.
Skattesmäll för HA-medlem

En Hells Angels-medlem i Helsingborg deklarerade för 70 000 kronor under två år. Samtidigt sattes 2,9 miljoner in på hans konto. Skatteverket vill nu konfiskera egendom för 1,4 miljoner

Läs mer om HA-medlem och Helsingborg.
Medlem i Hells Angels i skattesmäll

En medlem i Hells Angels i Helsingborg deklarerade för 70 000 kronor under två år. Samtidigt sattes 2,9 miljoner in på hans konto, vilket fick Skatteverket att dra öronen åt sig. Mannens förklaring att den större summan bestod av gåvor och lån gick inte hem hos myndigheten.

Läs mer om Helsingborg och Skatteverket.
Medlem i Hells Angels i skattesmäll

En medlem i Hells Angels i Helsingborg deklarerade för 70 000 kronor under två år. Samtidigt sattes 2,9 miljoner in på hans konto, vilket fick Skatteverket att dra öronen åt sig.

Läs mer om Helsingborg och Skatteverket.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22