Hells angels

Hemliga lagarna som styr inom Hells Angels

Stöt inte på en annan medlems fru eller flickvän, gå på regelbundna möten och betala en månatlig medlemsavgift. Det är några av lagarna som styr medlemmarna i mc-gänget Hells Angels – att bryta mot de uppställda reglerna kan vålla mycket svåra konsekvenser. Allvarliga regelbrott kan straffas med döden. – Formellt sett är reglerna mycket hårda, samtidigt är det extremt olika beroende på vem det gäller, säger journalisten Daniel Olsson som har skrivit en bok om en avhoppare från Hells Angels.
Läs mer om Daniel Olsson.

Vapenarsenal hittad med koppling till HA

Fyra vapen hittades hemma hos en man i 25-årsåldern. Vapnen ska han ha haft tillsammans med en man i 30-årsåldern. De båda Värmlandsborna ska ha koppling till Hells Angels, enligt NWT. Nu åtalas de för grovt vapenbrott.
Läs mer om NWT och Värmlandsborna.
Utmanarna till Hells Angels i mc-striden
Två mord och flera våldsamma konfrontationer följde i spåren när mc-gänget Outlaws försökte återetablera sig i Sverige. Risken för fler krig ökar när nya mc-gäng som No Surrender, Satudarah och Gremium försöker utmana Hells Angels och deras stödgrupper. – Ingen av de som var med i det stora mc-kriget vill ha en ny konflikt, problemet är när det kommer nya aktörer, säger Patrik Andersson, kommissarie på underrättelsesektionen i region syd.
Har varit väldigt rörigt på platsen
Än har polisen inte gripit någon efter tisdagens skjutning i Norrköping. En man avled av sina skador och en annan man skadades allvarligt. Han anhölls senare på sjukhus för försök till mord alternativt dråp. Bakgrunden till mordförsöket kan, enligt åtalet, vara rivalitet mellan motorcykelklubbarna Hells Angels (HA) och Outlaws. Följ vår direktrapportering från presskonferensen här.
Läs mer om Norrköping.

Skulle vittna mot Hells Angels – mördades

En Hells Angels-medlem är åtalad för mordförsök på en 20-årig man. Trots att offret mördades i tisdags inleddes rättegången på onsdagen. Enligt DN befann sig ett tiotal Hells Angels-medlemmar då i tingsrätten – och vinkade glatt.
Hells Angels ger sig in i flyktingdebatten
Debatten kring asylsökande är en het potatis i hela Europa.Nu ryter motorcykelklubben Hells Angels till i debatten.Det finns ingen anledning till att vända vreden mot flyktingar som söker skydd i Danmark, skriver klubben i ett pressmeddelande.
Läs mer om Danmark och Europa.Nu.
Hells Angels fortsätter striden för klubbhuset
KARLSTAD. Hells Angels fortsätter strida om klubbhuset Härtsöga utanför Karlstad. I mitten av december vann Karlstads kommun över mc-klubben och därmed fanns det möjlighet att sparka ut de oönskade hyresgästerna. Men nu har Hells Angels överklagat domen, enligt Värmlands Folkblad.
Läs mer om Härtsöga och Karlstad.
Oron växer för ett krig mellan mc-klubbarna
Oron för mc-krig i Småland växer. Nu åtalas fyra män från Hells Angels supporterklubb efter en gänguppgörelse i Värnamo. – Vi har ögonen på dem, säger Anders Karlsson, lokalpolischef i Ljungby.
Läs mer om Ljungby, Småland och Värnamo.
Förre HA-ledaren kan slippa betala skulden
Förre Hells Angels-presidenten Thomas Möllers skatteskuld är på väg att preskriberas.Nu har Skatteverket ansökt om att förlänga preskriptionstiden.– En person som försatts i konkurs kan aldrig slå sig till ro, har konkursförvaltaren Ola Sellert sagt till Kvällsposten.
Experten: Då ska man känna fruktan för HA
Polisen tror att Anton, 27, mördades brutalt och personer med kopplingar till Hells Angels misstänks för inblandning. Precis som vid flera andra uppmärksammade mordfall i Göteborg de senaste åren. – I vissa situationer är de farliga, säger Sven Lindgren, kriminalkommissarie och expert på mc-gäng i Västra Götaland.
Anton, 27, knivskars och lämnades att dö
Mordet på 27-årige Anton var betydligt mer brutalt än tidigare känt. Han hittades död vid en enslig badplats i Sisjön tidigare i år och polisen misstänker att han misshandlats med träklubba för att därefter ha knivskurits och förblött på platsen. Flera personer med anknytning till det kriminella mc-gänget Hells Angels misstänks för inblandning.
Läs mer om Anton och Sisjön.
Alla släpps efter skott vid mc-klubb
På onsdagen släpptes de 10 män om suttit anhållna skäligen misstänkta för medhjälp till försök till mord på fri fot. Vid husrannsakan har polisens insatsstyrka hittat ett skjutvapen av samma typ som använts vid det misstänkta mordförsöket i Hells Angels lokaler tidigare i veckan. – Samtliga i dag frigivna är därför fortfarande skäligen misstänkta, säger chefsåklagare Torsten Angervåg i ett uttalande.
Läs mer om Torsten Angervåg.
Elva friges efter skottdrama
Elva personer som har suttit anhållna efter helgens skottlossning vid Hells Angels klubblokal i...
Elva ännu anhållna efter skottdrama
Elva personer sitter fortfarande anhållna efter helgens skottlossning vid Hells Angels klubblokal i...
Uppgifter: Hells Angels ska ha reagerat direkt
Den 34-åring som skottskadades på en svartklubb i Norrköping på söndagen tillhör en kriminell gruppering som ligger i konflikt med Hells Angels, skriver NT. Elva personer sitter anhållna efter skjutningen. – Flera av dem har kopplingar till Hells Angels, säger polisens förundersökningsledare Anders Selevik på måndagen.
Läs mer om Norrköping.
Misstänkt konflikt bakom HA-skott
Elva personer är fortsatt anhållna för inblandning i skottlossningen vid Hells Angels lokal i...
Läs mer om HA-skott.
Misstänkt konflikt bakom HA-skott
Elva personer är fortsatt anhållna för inblandning i skottlossningen vid Hells Angels lokal i Norrköping. Enligt åklagaren misstänks bakgrunden vara motsättningar mellan kriminella gäng.
Läs mer om HA-skott och Norrköping.
Möller överklagar i champagnestriden
Thomas Möller fortsätter sin strid mot Kronofogden. Den förre Hells Angels-ledaren anser att utmätningen av champagne, konjak och tavlor är felaktig.
Läs mer om Kronofogden.
Thomas Möller tar strid för sprit och tavlor i hovrätten
Den tidigare Hells Angels-ledaren Thomas Möller ger sig inte i striden om tavlor, cognac och champagne.Kronofogden vill mäta ut varorna och tingsrätten har sagt ja. Men nu överklagar Thomas Möller till hovrätten.
Karlstad fick rätt mot HA-klubb
Karlstads kommun har vunnit en delseger i sin segdragna kamp mot en Hells Angels-klubb. Men striden...
Läs mer om HA-klubb.
MC-klubben måste flytta från sin lokal
Tingsrätten har kommit med sin dom i det infekterade målet mellan Karlstad kommun och Hells Angels.Kommunen får rätt – mc-klubben tvingas flytta från sin lokal i Härtsöga.– Vi kommer att överklaga. Hells Angels är perfekta hyresgäster och kommer finnas kvar i Karlstad, säger advokaten Ismo Salmi.
Läs mer om Härtsöga, Ismo Salmi och Karlstad.
Var i slagsmål bara timmar innan branden
Bara timmar innan Granit Mc Lysekil klubbhus stod i lågor så ska medlemmar i mc-klubben ha varit i slagsmål med en undergrupp till Bandidos på ett värdshus i Mellerud. Polisen slår också fast att Granit Mc Lysekil har klara kopplingar till Bandidos ärkerival Hells Angels. – Klubben som har brunnit är en supporterklubb till Hells Angels, det råder det absolut inga tveksamheter kring från polisens sida, säger kriminalkommissarie Sven Lindgren, expert på kriminella mc-gäng i region Väst.
Hennes man dödades – de skyldiga går fria
Lone Damkjærs man Steen mördades i sin lastbil på Hallandsåsen sommaren 2012. Hells Angels misstänks ligga bakom. Men de skyldiga går fria – och för en dryg månad sedan blev fallet officiellt ett cold case. – Det känns svårt. Jag är rädd och jag har inte hört något från polisen på ett och ett halvt år, säger Lone, 54.
Läs mer om Hallandsåsen, Lone och Steen.
Polis mörkar om Hells Angels hemliga tillhåll
GÖTEBORG/MÖLNDAL. Hells Angels sålde sitt klubbhus i Mölndal och Bandidos blev av med sin klubblokal på Lindholmen. Två mc-klubbar som sysslar med grov organiserad brottslighet har därmed förlorat hjärtat i sin verksamhet. Bandidos har flyttat in hos sina bröder. Men vad gäller Hells Angels så mörkar polisen var de håller till. - Vi vet var de är men jag vill inte kommentera det, säger Sven Lindgren, kriminalkommissarie och expert på mc-gäng i polisregion Väst.