Hells angels

Kan Hells Angels minska inbrotten i ditt villaområde?

SVT Göteborg ställer de tuffa frågorna

Han stoppade det blodiga mc-kriget

I övriga Norden hade Hells Angels och Bandidos krigat i två år. Men Danmark hade skonats. Men efter en blodig uppgörelse på Kastrups flygplats i mars 1996 stod det klart att det stora nordiska mc-kriget spridit sig till Danmark. Efter några månaders våldsamheter kontaktades advokat Thorkild Høyer. Uppdraget: att mäkla fred mellan Hells Angels och Bandidos. –Det var en konflikt som eskalerade mycket våldsamt. Så om jag kunde göra en insats så tyckte jag att det var rimligt att göra det, berättar Thorkild Høyer.
Läs mer om Danmark, Norden och Thorkild Høyer.
Mc-gängens offensiv mot Hells Angels
Uppstickarna i den kriminella mc-världen har blivit fler, men ett gammalt fredsavtal mellan Hells Angels och Bandidos hindrar dem från att etablera sig på Västkusten och i Sverige. Det säger Amir Rostami, polis och gängforskare: – Det finns egentligen inga konflikter mellan Hells Angels och Bandidos längre. Det våld som har förekommit i mc-världen på senare tid har riktats mot andra klubbar.
Läs mer om Amir Rostami, Sverige och Västkusten.
HA-advokaten gör miljonklipp på flyktingar
Hells Angels-advokaten Ismo Salmi, 51, tjänar miljontals kronor på flyktingar. Expressens granskning visar att han fakturerade Migrationsverket över fem miljoner kronor förra året. - Det är inte så stor vinst i advokatverksamhet, jag önskar att det vore bättre, säger Ismo Salmi.
Läs mer om Ismo Salmi och Migrationsverket.

Han pekar ut Hells Angels-torpeden

Den medåtalade yngre mannen vittnade i dag mot sina egna i Anton-målet. Han menar att 48-åringen, huvudmannen, misshandlat och sedan kört en kniv i Antons lår. Vittnesförhöret hölls från en videolänk då mannen känner sig hotad. – Det gick inte att ha någon kontakt med honom överhuvudtaget, säger mannen om 48-åringens tillstånd vid händelsen.
Läs mer om Anton-målet.
Det kan ligga bakom Hells Angels-mordet
Motivet bakom mordet på Anton, 27, har tidigare sagts vara en obetald skuld på 500 kronor. Men i rätten visar åklagaren upp sms-växlingar som gör gällande att Anton hade en relation den misstänkte mördarens – en 48-årig Hells Angels-kopplad torped – flickvän. – Det här menar jag att 48-åringen fått reda på, säger Peter Larsson, åklagare.
Läs mer om Anton och Peter Larsson.
Mordet på Anton, 27, knyts till Hells Angels
Mordet på Anton, 27, i augusti 2015 knöts tidigt till raden av mord i Hells Angels-miljön. Flera gripna och misstänkta i utredningen är medlemmar eller står nära den kriminella mc-organisationen Hells Angels. I jakten efter Antons mördare gjorde polisen också en husrannsakan hos Hells Angels chapter i Göteborg - West Rock City.
Läs mer om Anton, Göteborg och West Rock City.
Svartsjuka kan ligga bakom Antons mord
Det var inte bara skulden på fem hundra kronor som fick Anton, 27, att föras bort och mördas i augusti.Det var också ett svartsjukedrama, sa åklagaren Peter Larsson när rättegången i det uppmärksammade Hells Angels-målet fortsatte under måndagen. – När vi ska höra pappan kommer han berätta att Anton har berättat för pappan att han haft någon form av affär med kvinnan, sa åklagare Peter Larsson i rätten.
Läs mer om Anton och Peter Larsson.
Gängledare åtalas för knarkgömma i garaget
En mångårig ledare för Hells Angels officiella supportergrupp Red Devils MC Göteborg åtalas för att ha haft en påse amfetamin i mc-garaget. Upptäckten gjordes i samband med att polisen sökte spår i mordutredningen kring 27-årige Anton. –Inga kommentarer, säger mannen.
Läs mer om Anton.
Anton, 27, lämnades att dö i skogen
Kidnappades och misshandlades till döds – misstänkte mördaren har kopplingar till Hells Angels
Hells Angels taktik för att skrämma polisen
De fotograferar ingripande poliser, spelar in samtal och begär ut dokument - Hells Angels fortsätter sin kamp mot polisen. – Det är väl ett sätt för dem att visa på sin makt och försöka påverka poliserna, säger Helena Lans på Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet i Göteborgs stad. Men polisen låter sig inte skrämmas. – Jag vet att det inte förhindrar dem att stoppa och kontrollera några människor som är i den här miljön, absolut inte, säger Sven Lindgren, expert på mc-gäng.
Semi Oueslati jagas fortfarande av polisen
Mordmisstänkte Semi Oueslati jagas i högt tempo. Gängmedlemmen ska ha skjutit ihjäl ett vittne dagen innan rättegången mot en Hells Angels-man. – Vi bedriver ständig utredning, ständigt framåt, säger Mats Näkne, vice chefsåklagare.
Bilderna avslöjar HA:s klubblokal inifrån
Bakom två gallerdörrar, en vanlig entrdörr, och sedan ytterligare en gallerdörr ligger Hells Angels West Rock Citys lokaler i Sisjöns industriområde. GT kan i dag publicera exklusiva bilder inifrån klubben – den senaste av tre Hells Angels-avdelningar i Göteborg. – Till mig sades att hantverkare skulle ha lokalen, säger fastighetsägaren Stefan Larsson.
Läs mer om Göteborg och Stefan Larsson.
Semi Oueslati jagas för mordet på vittnet
Semi Oueslati, 43, med stark koppling till mc-gänget Black cobra jagas för mordet på ett 20-årigt vittne. Vittnet sköts ihjäl på en parkering dagen innan han skulle vittna i mot en Hells Angels-man. Sen dess är Oueslati spårlöst försvunnen – nu kan han efterlysas internationellt.
Läs mer om Black och Oueslati.
Här festade HA-man efter mordet på Anton
Här på ett hotellrum i centrala Göteborg festade Hells Angels-mannen efter mordet på Anton, 27. En kvinnlig bekant bokade rummet och smugglade sedan upp honom på hotellrummet. Nu är rumsbeställningarna med tre flaskor vitt vin och hotellets kända räksmörgåsar del av bevisningen i det stora mordåtalet.
Läs mer om Anton, Göteborg och HA-man.
Polisen i razzia mot Hells Angels
Polisen har genomfört en razzia mot Hells Angels klubblokal norr om Uppsala under onsdagsmorgonen. Vittnen säger till UNT att omkring åtta polispatruller inklusive en piketbuss ska ha varit på plats. – Tillslaget är en uppföljning på ett ärende som ligger längre tillbaka i tiden, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen till tidningen.
Polisens taktik för att stoppa Hells Angels
Medlemmarna i mc-gängen försörjer sig på kriminaliteten. Narkotikabrott, utpressning och stölder är bara några av brotten de sysslar med. – Allt du kan göra pengar på är intressant. Money talks, säger Sven Lindgren, expert på mc-gäng. Men polisen låter dem inte verka i fred. Det pågår en ständig kamp mot gängen.
Läs mer om Sven Lindgren.
HA-supporter döms för blodig skjutning
Den 30-årige Hells Angels-supportern tömde magasinet mot den försvarslöse 20-åringen och fortsatte försöka skjuta honom när pistolen klickade – nu döms han till tolv års fängelse för försök till mord. Dagen innan supportern skulle dras inför rätta mördades hans offer i Norrköping. – Det här påverkar vanliga människors vardag, säger chefsåklagare Torsten Angerväg, som vägrar vika sig för den organiserade brottsligheten.
Man gripen för mordet i Hageby
Efter flera veckors mördarjakt – nu har en man gripits för dödsskjutningen i Hageby. Den mördade skulle vittna i rätten mot en Hells Angels-medlem. En av de två män som varit anhållen för mord och försök till mord är nu gripen, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Läs mer om Hageby.
Hemliga lagarna som styr inom Hells Angels
Stöt inte på en annan medlems fru eller flickvän, gå på regelbundna möten och betala en månatlig medlemsavgift. Det är några av lagarna som styr medlemmarna i mc-gänget Hells Angels – att bryta mot de uppställda reglerna kan vålla mycket svåra konsekvenser. Allvarliga regelbrott kan straffas med döden. – Formellt sett är reglerna mycket hårda, samtidigt är det extremt olika beroende på vem det gäller, säger journalisten Daniel Olsson som har skrivit en bok om en avhoppare från Hells Angels.
Läs mer om Daniel Olsson.
Vapenarsenal hittad med koppling till HA
Fyra vapen hittades hemma hos en man i 25-årsåldern. Vapnen ska han ha haft tillsammans med en man i 30-årsåldern. De båda Värmlandsborna ska ha koppling till Hells Angels, enligt NWT. Nu åtalas de för grovt vapenbrott.
Läs mer om NWT och Värmlandsborna.
Utmanarna till Hells Angels i mc-striden
Två mord och flera våldsamma konfrontationer följde i spåren när mc-gänget Outlaws försökte återetablera sig i Sverige. Risken för fler krig ökar när nya mc-gäng som No Surrender, Satudarah och Gremium försöker utmana Hells Angels och deras stödgrupper. – Ingen av de som var med i det stora mc-kriget vill ha en ny konflikt, problemet är när det kommer nya aktörer, säger Patrik Andersson, kommissarie på underrättelsesektionen i region syd.
Har varit väldigt rörigt på platsen
Än har polisen inte gripit någon efter tisdagens skjutning i Norrköping. En man avled av sina skador och en annan man skadades allvarligt. Han anhölls senare på sjukhus för försök till mord alternativt dråp. Bakgrunden till mordförsöket kan, enligt åtalet, vara rivalitet mellan motorcykelklubbarna Hells Angels (HA) och Outlaws. Följ vår direktrapportering från presskonferensen här.
Läs mer om Norrköping.