Hells angels

15 års fängelse för mordet på HA-mannen

Den 33-årige skytten hävdar att han sköt i nödvärn men enligt tingsrätten finns det inga förmildrande omständigheter. Hells Angels-mannen Martin Helbo, 30, sköts ihjäl med ett hagelskott rakt i hjärtat och en annan man träffades illa i ansiktet. Skytten döms till 15 års fängelse för mord och mordförsök, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och HA-mannen.

Hollywoodstjärnans fest på Chat Noir

GÖTEBORG. Här festar Hollywood-stjärnan och tidigare Hells Angels-medlemmen David Labrava, 52, på skandalklubben Chat Noir i Göteborg. Natten till lördagen poserade skådespelaren, känd från succserien Sons of Anarchy, på flera bilder med sina armar runt de lättklädda stripporna. – Vi kommenterar inte vilka enskilda gäster som besökt oss, säger strippklubbens chef Judith Alex.
Svårt sjuk man blev utpressad – av HA
GÖTEBORG. Mannen var svårt sjuk och vårdades på Sahlgrenska när Hells Angels-medlemmarna kom dit och krävde honom på 150 000 kronor. Anledningen: mannen hade sagt att han hade kontakter inom Hells Angels när han gjorde knarkaffärer. Men kontakten var utesluten. – Du har öppnat helvetets portar och det är upp till dig att stänga dem, sa en av Hells Angels-männen till den svårt sjuke mannen.
Läs mer om Sahlgrenska.
HA-medlem skulle utvinna 100 kg kokain
I en källarlokal i Köpenhamn hittades såväl vapen som utrustning för att utvinna minst 100 kilo kokain. Nu har en Hells Angels-medlem gripits efter att polisen under torsdagen gjort razzior på fyra olika adresser. – Vi har haft span sedan i november, säger kommissarien Steffen Thaaning Steffensen, från Köpenhamnspolisen, i ett pressmeddelande.

32-åring inför rätta för mord på HA-medlem

30-årige tvåbarnspappan och Hells Angels-medlemmen Martin Helbo sköts ihjäl i badtofflor och shorts. Skytten var en 32-årig man som tillsammans med sin fästmö i flera år levt i skräck för att indrivarna skulle knacka på dörren. Nu ställs den misstänkte 32-åringen inför rätta vid en mycket välbevakad rättegång i Danmark.
Läs mer om Danmark och HA-medlem.
Hans sexchatt blev droppen för Bandidos
Gucci-rockeren Brian Sandberg, 48, har blivit utslängd från Bandidos MC efter två år och tre månader hos de tidigare rivalerna. Han var förut en känd medlem i Hells Angels.Nu har han hamnat i så kallad bad standing i Bandidos efter att ha sex-chattat med en exfru till en annan Bandidos-medlem.- Jag är besviken. Jag har inte sett det komma. Han känner till våra regler och det är som att köra mot rött ljus, säger Michael Rosenvold, europapresident för Bandidos, till Ekstrabladet.
Svek Hells Angels för Bandidos – kastas ut
För tre år sedan hoppade han av Hells Angels och anslöt till Bandidos. Men nu blir Danmarks mest kände mc-kille utan gäng. Enligt Ekstrabladet har Brian Sandberg, 48, kastats ut. – Det här är som att köra mot rött, säger Bandidos-ledaren Michael 'Kokken' Rosenvold till den danska tidningen.
Mc-gängens offensiv mot HA och Bandidos
Ännu ett nytt mc-gäng utmanar Bandidos och Hells Angels i Danmark: Det är tyska mc-klubben Gremium MC som nyligen öppnat en avdelning i Köpenhamn. Samtidigt har klubbar som Satudarah och Loyal To Familia under de senaste åren flyttat fram sina positioner i landet. Svensk polis ser inga tecken på att Gremium håller på att etablera sig i Sverige. – Men det är ett av de MC-gäng vars utveckling vi följer, säger Sven Delin vid den regionala underrättelsesektionen vid polisregion Syd.
Från nazist till Hells Angels – nu dömd
Han är nazisten som blev krigsminister i Bandidos – och som senare gick till Hells Angels. Nu har dansken Thomas Nakaba, 44, dömts till fängelse i två år och nio månader efter ett brutalt gisslandrama i Köpenhamn där bytet kunde ha blivit 2,3 miljoner danska kronor. – Jag är nöjd med straffet. Det handlar om ett brutalt rånförsök, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen till Ekstrabladet.
Från nazist till Hells Angeles – nu dömd
Han är nazisten som blev krigsminister i Bandidos – och som senare gick till Hells Angels. Nu har dansken Thomas Nakaba, 44, dömts till fängelse i två år och nio månader efter ett brutalt gisslandrama i Köpenhamn där bytet kunde ha blivit 2,3 miljoner danska kronor. – Jag är nöjd med straffet. Det handlar om ett brutalt rånförsök, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen till Ekstrabladet.
HA-rättegång fick skjutas upp
Tingsrättsförhandlingarna mellan Karlstad kommun och Hells Angels om ett hyreskontrakt i Härtsöga...
Läs mer om Härtsöga och Karlstad.
HA-rättegång fick skjutas upp
Tingsrättsförhandlingarna mellan Karlstad kommun och Hells Angels om ett hyreskontrakt i Härtsöga utanför Karlstad ajournerades omgående på måndagsförmiddagen. Anledningen var att Karlstad kommun under de senaste dagarna presenterat ny bevisning, rapporterar flera lokala medier.
Läs mer om Härtsöga och Karlstad.
Ny bevisning mot HA – rättegången ställs in
KARLSTAD. Tingsrättsförhandlingen mellan Karlstad kommun och Solstadens motorsport ställdes på måndagen in på begäran från Hells Angels advokat Ismo Salmi.Orsaken är att Karlstads kommun, som vill värka Solstadens motorsport, lagt fram ny bevisning för att få Hells Angels vräkta från Härtsögagården uppger Nwt.se
Mässa lockade MC- gäng – skapade bråk
Tatueringsmässan i Trollhättan lockade långt fler än vad man kanske tänkt. Under mässhelgen cirkulerade ett 40-tal personer från såväl Bandidos som Hells Angels på mässan och på stadens krogar. Och enligt polisen ska Hells Angels och undergruppen Red White Crew ha skapat kaos både fredagen och lördagen under krogrundorna. En man i greps en av dagarna misstänkt för misshandel.
Hells Angels-medlem förlorar jobbet
När Hells Angels-medlemmen dömdes till fängelse förlorade han sitt jobb. Nu har tingsrätten sagt att det var rätt.
Hells Angels-medlem utreds för olagligt spel
Olagligt spel genererar miljoninkomster varje år. Nu skriver nt.se på nätet att Hells Angels i Norrköping misstänks vara inblandade. – Inkomsterna som de som placerar ut de här automaterna och de som har dem i sina lokaler får in på olagligt spel, kan bli väldigt omfattande, säger Ida Skoog på Lotteriinspektionen till tidningen.
Mordet som utlöste ett krig mellan mc-gäng
Så började krigen mellan danska mc-gängen och bråken mellan rivalerna Hells Angels och Bandidos. Under de senaste 50 åren har krigen mellan olika mc-gäng plågat Danmark. På ena sidan har oftast Hells Angels stått – motståndarna har varierat med åren. Nu råder något som liknar fred, men minsta gnista kan sätta gängvärlden i brand. I ett unikt dokument av Ekstrabladet, som Kvällsposten tagit del av, skildras den våldsamma gängkulturen i Danmark.
Alhems ilska: Är mesigt och blåögt
Hells Angels-anhängaren misshandlade och hotade en kvinna med ett hagelgevär. Men efter att han fått sin fängelsedom släpptes han fri –innan han greps igen – återigen misstänkt för ett nytt vapenbrott. – Det är mesigt och blåögt att hantera ett grovt vapenbrott på det sättet, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.
Läs mer om Sven-Erik Alhem.
Misstänkt attentat hos HA-presidentens son
Okända gärningsmän misstänks ha eldat upp en bil som tillhör sonen till den tidigare Hells Angels-presidenten Michael Brokside. Vittnen hörde rutor smälla, sedan stod bilen i full brand, skriver Ekstrabladet. –Jag vet inte om det rör sig om slumpmässig skadegörelse eller om det är riktat mot mig, säger sonen.
Läs mer om Ekstrabladet.
Kronofogden slog till mot förre HA-ledaren
I fredags slog Kronofogden till mot forne Hells Angels-ledaren Thomas Möller. Ett stort antal tavlor - samt klockor, champagne och konjak - beslagtogs i lägenheten. - Det verkställdes efter att vi fått tips från polisen om att den här lägenheten bebos av Thomas Möller, säger Göran Erixon, enhetschef på Kronofogden. Kvällsposten har tagit del av beslagsprotokollet.
Kritik för frisläppt Hells Angels-anhängere
BROTT. En kvinna som stannade för att hjälpa en bilist efter en dikeskörning blev i stället hotad med ett avsågat hagelgevär och slagen i ansiktet.
Kritik för frisläppt gänganhängare
En kvinna som stannade för att hjälpa en bilist efter en dikeskörning blev i stället hotad med ett avsågat hagelgevär och slagen i ansiktet. Mannen, som säger sig vara Hells Angels-anhängare, dömdes till fängelse för misshandeln men släpptes i väntan på att han ska kunna avtjäna straffet. Beslutet överklagades, men nu har även hovrätten gjort samma bedömning, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
HA-medlem ersätts för valnötter
En 38-årig medlem i mc-gänget Hells Angels får ersättning av Kriminalvården för förstörda valnötter.
Läs mer om Kriminalvården.
HA-medlem ersätts för valnötter
En 38-årig medlem i mc-gänget Hells Angels får ersättning av Kriminalvården för förstörda...
Läs mer om Kriminalvården.