Hells angels

Var med i Bandidos och HA – vill bli lärare

Brian Sandberg, 49, som varit medlem i både Hells Angels och Bandidos, ska nu skaffa sig ett vanligt liv. Drömyrket: Att bli lärare. – Jag är bra på att arbeta med unga människor på glid, säger han till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet.

12 personer dödades i det blodiga mc-kriget

Mc-gängen Bullshit och Hells Angels förde en blodig kamp mot varandra i Danmark under många år. Båda ville vara det dominerande gänget. Tolv personer dödades i mc-kriget som pågick under första halvan av 1980-talet. – Vad som hände mellan Bullshit och Hells Angels var en föregångare till vad som skulle hända mellan Hells Angels och Bandidos, säger försvarsadvokaten Thorkild Høyer till Ekstrabladet. Men efter mordet på Bullshit-ledaren Henning Norbert Knudsen, kallad Makrillen, tog konflikten en annan vändning.
Hells Angels nya borg - gör ett miljonklipp
Efter ett år utan bas har Hells Angels nu gjort ett miljonklipp och hittat en ny borg. Men grannarna i den danska staden Århus skattar inte sig lyckliga. – Området utvecklas bra och har en kreativ miljö, säger Gitte Bendixen, som är besviken, till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Gitte Bendixen.
Cannabisodlare sökte bidrag för elkostnaden
GÖTEBORG. En medelålders cannabisodlare från Dalsland sökte socialbidrag för att täcka sina gigantiska elkostnader. När polisen slog till mot mannens hem kände de lukten av den olagliga odlingen hela vägen ut på garageuppfarten. Nu döms odlaren, som under många år haft täta band till mc-gänget Hells Angels, till sex månaders fängelse för narkotikabrott.
Läs mer om Dalsland.

Stärkta kopplingar till mc-gäng i Anton-fallet

GÖTEBORG. Kopplingarna till det kriminella mc-gänget Hells Angels med undergrupper stärks i utredningen kring mordet på 27-årige Anton i Göteborg. Nu misstänks en företagare i Kungsbacka för skyddande av brottsling. Mannen är medlem i Red Devils MC, en av Hells Angels supportergrupperingar. –Jag noterar att det finns kopplingar till den här miljön, säger kammaråklagare Peter Larsson
Rattfull skyllde på Hells Angels
En berusad man i Ånge kommun greps sedan han kört i diket efter en polisjakt. Men fyllekörningen...
Läs mer om Ånge.
Rattfull skyllde på Hells Angels
En av de misstänkta dömd för kidnappning
En av de tre personer som anhållits misstänkt för att ha fört bort en man i Askim under torsdagskvällen har nyligen avtjänat ett straff för en nästan identisk händelse. Mannen dömdes tillsammans med en medlem i Hells Angels undergruppering Red White Crew för att ha tvingat med sig en företagare i Linköping i en bil och pressat honom på pengar. Företagaren lyckades dock fly och kastade sig ur den rullande bilen i 70 kilometer i timmen.
Läs mer om Askim, Linköping och Red White Crew.
Polisen jagar bil – efter kidnappning
En man i 25-årsåldern misshandlades och drogs under torsdagskvällen in i en bil mot sin vilja i Askim utanför Göteborg. Två män och en kvinna har frihetsberövats. Nu jagar polisen bilen: en röd Volkswagen som ägs av en man i 45-årsåldern med tydliga band till Hells Angels. Bilägaren påträffades redan i natt med ett vapen på sig - och sitter nu anhållen hos polisen.Även mannen som misshandlats och tros ha kidnappats är känd av polisen sedan tidigare. Han har inte påträffats.
Läs mer om Askim, Göteborg och Volkswagen.
Här är mc-gänget som utmanar Hells Angels
Ännu ett kriminellt mc-gäng är på väg att etablera sig i Sverige. Det är holländska No surrender – som redan har ett klubbhus i Köpenhamn. – Vi planerar att starta en ny avdelning i Danmark och två i Sverige, säger talesmän för klubben till Ekstrabladet. Svensk polis ska nu begära information av sina danska kolleger. Det finns risk att andra gäng reagerar mot nykomlingarna.
HA-medlem frias – får 100 000 i skadestånd
En högt uppsatt medlem i Hells Angels friades för misstankar i en finanshärva. Nu får mannen 100 000 kronor skadestånd för att han var frihetsberövad i fyra månader.
Gripna medlemmar i Hells Angels släpps
Åtta personer greps efter polisens tillslag mot Hells Angels i Uppsala tidigare i veckan. Nu har alla släppts fria – men misstankarna kvarstår, enligt uppgifter till Expressen.
Läs mer om Expressen och Uppsala.
Razzia mot Hells Angels – två gripna
Polisen slog tidigt på morgonen till mot mc-gänget Hells Angels lokaler utanför Uppsala, skriver...
Läs mer om Uppsala.
Polisen slog till mot Hells Angels
Polisen slog på onsdagen till i en gryningsräd mot Hells Angels klubblokal i Uppsala, enligt uppgifter till Expressen. Vapen, dopingmedel och misstänkt stöldgods beslagtogs vid tillslaget. Dessutom greps två personer.
Läs mer om Expressen och Uppsala.
Kriminella mc-gängen expanderar i Europa
Mc-gängen fortsätter att expandera över hela Europa. Störst är Hells Angels som nu finns i 27 europeiska länder, enligt en kartläggning som danska Ekstrabladet gjort. Därefter kommer Outlaws och Bandidos och andra gäng som Satudarah och Gremium. Alla vill de ha sin del av kakan. På Europol, Europeiska polisbyrån, är man bekymrad över gängens tillväxt. - Vi ser en massa nya chapters skjuta upp runtom i Europa, säger Søren Pedersen vid Europol till Ekstrabladet.
Förre HA-ledaren begärs i konkurs
Den förre Hells Angels-presidenten Thomas Möller, 51, har begärts i konkurs. Han jagas av staten för skulder på drygt två miljoner kronor. – Vi gör allt vi kan för att få in så mycket som möjligt av fordringarna, säger Christer Johansson, enhetschef på Skatteverket.
Före HA-ledaren begärs i konkurs
Den förre Hells Angels-presidenten Thomas Möller, 51, har begärts i konkurs. Han jagas av staten för skulder på drygt två miljoner kronor. – Vi gör allt vi kan för att få in så mycket som möjligt av fordringarna, säger Christer Johansson, enhetschef på Skatteverket.
Olga flyttar in efter Hells Angels
Hells Angels flyttar ut från sin klubblokal i Mölndal utanför Göteborg.Nu ersätts mc-festerna av...
Läs mer om Göteborg.Nu och Mölndal.
De flyttar in i Hells Angels klubblokal
GÖTEBORG. Knarkrazzior och mc-fester förpassas troligen till historien när Hells Angels säljer sin klubblokal i Mölndal. De nya ägarna är nämligen av det lugnare och fredligare slaget. GT kan nu avslöja att det blir Kooperativet Olga, som erbjuder hjälp åt äldre och funktionshindrade, som flyttar in i det kriminella mc-gängets lokaler. – Det här är roligt, men först måste vi handikappanpassa lokalerna, säger Björn Wellander, 65, och vice ordförande i kooperativet.