Hells angels

Polis mörkar om Hells Angels hemliga tillhåll

GÖTEBORG/MÖLNDAL. Hells Angels sålde sitt klubbhus i Mölndal och Bandidos blev av med sin klubblokal på Lindholmen. Två mc-klubbar som sysslar med grov organiserad brottslighet har därmed förlorat hjärtat i sin verksamhet. Bandidos har flyttat in hos sina bröder. Men vad gäller Hells Angels så mörkar polisen var de håller till. - Vi vet var de är men jag vill inte kommentera det, säger Sven Lindgren, kriminalkommissarie och expert på mc-gäng i polisregion Väst.

Trippelmordsoffren kända av polisen

De tre männen som hittades mördade i en lägenhet i Köpenhamn i går var 19, 23 och 24 år gamla.Offren ska ha varit kända av polisen sedan tidigare och morden kan möjligen kopplas till gängkriminalitet, det skriver BT.Ett av offren ska enligt tidningen ha deltagit i ett angrepp mot Hells Angels.
Läs mer om Köpenhamn.
Tidigare HA-ledaren Möller slår tillbaka
Han har jagats för obetalda skatter under lång tid och försattes nyligen i personlig konkurs med 2,4 miljoner kronor i skulder. Nu slår Hells Angels expresident Thomas Möller, 51, tillbaka och anklagar Skatteverkets handläggare för jäv. Han kräver också att konkursförvaltaren i målet byts ut. Skatteverket har struntat i den viktigaste grundpelaren i myndighetens arbete, att alla medborgare ska behandlas lika, skriver Möller i ett pressmeddelande.
Läs mer om Möller.
Ex-president för Hells Angels i konkurs
Thomas Möller, 51, tidigare president för Sveriges första Hells Angels-avdelning, har försatts i konkurs. Beslutet togs av Malmö tingsrätt på tisdagsförmiddagen. Bakgrunden till konkursen är en skatteskuld på drygt två miljoner kronor.
Läs mer om Malmö.

Svårt att utmana Hells Angels och Bandidos

Kriminella nätverket No Surrender MC:s president har just öppnat en avdelning i Danmark – och vill expandera i Sverige. Men polisen i Skåne anser inte att utmanarna No Surrender och Satudarah har en chans. – Hells Angels och Bandidos finns och verkar här, och har gjort det i många år. De ligger på samma nivå som de alltid har gjort, säger Petra Stenkula, chef för utredningsenheten.
Thomas Möller begär nu sig själv i konkurs
Förre presidenten i Hells Angels, Thomas Möller, begär sig själv i konkurs.Bakgrunden är en skatteskuld på drygt två miljoner kronor.– Det är en ansökan inskickad och den ska prövas. Bifalles den så tillsätts en konkursförvaltare, säger Möllers juridiska ombud, Stefan Köhler.
Läs mer om Stefan Köhler.
Presidenten som utmanar Hells Angels
På två år har holländaren Henk Kuipers öppnat två nya mc-klubbar i Danmark som konkurrerar med Hells Angels och Bandidos. Den forne Satudarah-presidenten var själv på plats när No Surrender MC:s första skandinaviska avdelning öppnade - nu finns planer på fler i både Danmark och Sverige. – När man inte är tillfreds med sin klubb går man vidare till en annan, säger Henk Kuipers till Ekstrabladet.
Mc-gängen som sätter skräck i Västsverige
GÖTEBORG. Polisen har sedan lång tid tillbaka jobbat aktivt mot mc-gängen – men de är svåra att komma åt. På senare tid har flera allvarliga brott kunnat kopplas samman med mc-kriminaliteten. Och med hjälp av sina många undergrupperingar kan Hells Angels och Bandidos fortsätta sätta skräck i Västsverige. – De vaknar och tänker brott och de somnar och tänker brott, säger kriminalkommissarie Sven Lindgren, expert på mc-gäng i region Väst.
Läs mer om Sven Lindgren, Väst och Västsverige.
Var med i Bandidos och HA – vill bli lärare
Brian Sandberg, 49, som varit medlem i både Hells Angels och Bandidos, ska nu skaffa sig ett vanligt liv. Drömyrket: Att bli lärare. – Jag är bra på att arbeta med unga människor på glid, säger han till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet.
12 personer dödades i det blodiga mc-kriget
Mc-gängen Bullshit och Hells Angels förde en blodig kamp mot varandra i Danmark under många år. Båda ville vara det dominerande gänget. Tolv personer dödades i mc-kriget som pågick under första halvan av 1980-talet. – Vad som hände mellan Bullshit och Hells Angels var en föregångare till vad som skulle hända mellan Hells Angels och Bandidos, säger försvarsadvokaten Thorkild Høyer till Ekstrabladet. Men efter mordet på Bullshit-ledaren Henning Norbert Knudsen, kallad Makrillen, tog konflikten en annan vändning.
Hells Angels nya borg - gör ett miljonklipp
Efter ett år utan bas har Hells Angels nu gjort ett miljonklipp och hittat en ny borg. Men grannarna i den danska staden Århus skattar inte sig lyckliga. – Området utvecklas bra och har en kreativ miljö, säger Gitte Bendixen, som är besviken, till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Gitte Bendixen.
Cannabisodlare sökte bidrag för elkostnaden
GÖTEBORG. En medelålders cannabisodlare från Dalsland sökte socialbidrag för att täcka sina gigantiska elkostnader. När polisen slog till mot mannens hem kände de lukten av den olagliga odlingen hela vägen ut på garageuppfarten. Nu döms odlaren, som under många år haft täta band till mc-gänget Hells Angels, till sex månaders fängelse för narkotikabrott.
Läs mer om Dalsland.
Stärkta kopplingar till mc-gäng i Anton-fallet
GÖTEBORG. Kopplingarna till det kriminella mc-gänget Hells Angels med undergrupper stärks i utredningen kring mordet på 27-årige Anton i Göteborg. Nu misstänks en företagare i Kungsbacka för skyddande av brottsling. Mannen är medlem i Red Devils MC, en av Hells Angels supportergrupperingar. –Jag noterar att det finns kopplingar till den här miljön, säger kammaråklagare Peter Larsson
Rattfull skyllde på Hells Angels
En berusad man i Ånge kommun greps sedan han kört i diket efter en polisjakt. Men fyllekörningen...
Läs mer om Ånge.
Rattfull skyllde på Hells Angels
En av de misstänkta dömd för kidnappning
En av de tre personer som anhållits misstänkt för att ha fört bort en man i Askim under torsdagskvällen har nyligen avtjänat ett straff för en nästan identisk händelse. Mannen dömdes tillsammans med en medlem i Hells Angels undergruppering Red White Crew för att ha tvingat med sig en företagare i Linköping i en bil och pressat honom på pengar. Företagaren lyckades dock fly och kastade sig ur den rullande bilen i 70 kilometer i timmen.
Läs mer om Askim, Linköping och Red White Crew.
Polisen jagar bil – efter kidnappning
En man i 25-årsåldern misshandlades och drogs under torsdagskvällen in i en bil mot sin vilja i Askim utanför Göteborg. Två män och en kvinna har frihetsberövats. Nu jagar polisen bilen: en röd Volkswagen som ägs av en man i 45-årsåldern med tydliga band till Hells Angels. Bilägaren påträffades redan i natt med ett vapen på sig - och sitter nu anhållen hos polisen.Även mannen som misshandlats och tros ha kidnappats är känd av polisen sedan tidigare. Han har inte påträffats.
Läs mer om Askim, Göteborg och Volkswagen.
Här är mc-gänget som utmanar Hells Angels
Ännu ett kriminellt mc-gäng är på väg att etablera sig i Sverige. Det är holländska No surrender – som redan har ett klubbhus i Köpenhamn. – Vi planerar att starta en ny avdelning i Danmark och två i Sverige, säger talesmän för klubben till Ekstrabladet. Svensk polis ska nu begära information av sina danska kolleger. Det finns risk att andra gäng reagerar mot nykomlingarna.
HA-medlem frias – får 100 000 i skadestånd
En högt uppsatt medlem i Hells Angels friades för misstankar i en finanshärva. Nu får mannen 100 000 kronor skadestånd för att han var frihetsberövad i fyra månader.
Gripna medlemmar i Hells Angels släpps
Åtta personer greps efter polisens tillslag mot Hells Angels i Uppsala tidigare i veckan. Nu har alla släppts fria – men misstankarna kvarstår, enligt uppgifter till Expressen.
Läs mer om Expressen och Uppsala.
Razzia mot Hells Angels – två gripna
Polisen slog tidigt på morgonen till mot mc-gänget Hells Angels lokaler utanför Uppsala, skriver...
Läs mer om Uppsala.