Hells angels

Hells Angels-man gav sig på uteslutne bossen

Mannen som är mångårig medlem i Hells Angels undergruppering Red White Crew anklagade sitt offer för att ha haft sex med hans sambo – och gav honom stryk.Han hotade också att skjuta en tidigare HA-medlem som uteslutits ur mc-klubben.Nu ska han tillbringa de kommande åren i fängelse.
Läs mer om HA-medlem och Red White Crew.

Hells Angels-mannens dödshot mot avhopparen

Mannen är mångårig medlem i Hells Angels undergruppering Red White Crew –nu misstänks han ha gett sig på en man som haft en långt mycket högre grad i det hierarkiskt uppbyggda mc-gänget, men hoppat av.Mannen ska ha försökt pressa avhopparen på 150 000 kronor och hotade att knäppa honom om inte pengarna betalades.– Jag är död. Helt krasst så är det så. Man skall inte prata, säger den före detta medlemmen i polisförhör. Nu har gängmedlemmen åtalats för en rad brott.
Läs mer om Red White Crew.
Bandidos president sköts till döds – på motorvägen
En Bandidos-president som sköts ihjäl på motorvägen, en 40-åring som knivdödades på High Chaparral och åtta andra offer vars banemän fortfarande går fria.Här är tio olösta mord i Göteborg och resten av västra och södra Sverige med kopplingar till Hells Angels och Bandidos.Men nu har stämningen mellan mc-klubbarna lugnat sig – tack vare hemliga regelbundna möten.– Man har lärt sig att man måste prata innan man agerar med nävar och vapen, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Hells Angels-man fast i grov utpressningshärva
Här fångas den mångårige gängmedlemmen på bild utanför Hells Angels nyköpta gård i Skepplanda utanför Göteborg.Två dagar senare ska han, enligt åklagaren, ha försökt utpressa en annan man och hotat honom till att inte gå till polisen.– Han förnekar brott, säger åklagaren Ulrika Åberg som leder utredningen om bland annat försök till grov utpressning, grov misshandel och övergrepp i rättssak.

Jag vill att barnen ska växa upp här

Efter nio månader i Hells Angels-villan i Nacka har flyktingfamiljen från Kongo börjat prata svenska, odla grönsaker och träffa vänner. Juliana, en månad gammal i dag, är född i Sverige. Den första i släkten.
Läs mer om Kongo, Nacka och Sverige.
Efterlyst Hells Angels-medlem gripen på Sweden rock festival
En Hells Angels-medlem har gripits på Sweden rock festival i Sölvesborg.Mannen misstänks för grov misshandel, grovt vapenbrott och försök till grov utpressning, enligt SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Sweden och Sölvesborg.Mannen.
Efterlyst HA-medlem gripen på festival
En efterlyst medlem i Hells Angels har gripits på Sweden Rock-festivalen i Blekinge. Han är misstänkt för grovt vapenbrott och försök till grov utpressning, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Polistillslag mot Hells Angels – fyra anhållna
Fyra personer har anhållits av polisen efter en husrannsakan mot mc-klubben Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm, rapporterar Norra Skåne.– Där fann man preparat som vi tror är narkotika samt vapen, säger lokalpolischef Pär Cederholm till tidningen.
Polisens skrämmande fynd: 41 kilo dynamit
Efter intensiv spaning slog polisen slog till mot mannens villa i Uddevalla.Fyndet: 41 kilo dynamit på vinden. Dessutom hittades flera vapen, amfetamin och Hells Angels-rekvisita.Nu dömer hovrätten mannen i 50-årsåldern till fängelse för vapenbrott – däremot frias han för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
Läs mer om Uddevalla.Fyndet.
De står i kö för att få hyra ut till Hells Angels
Efter en mångårig strid står det nu helt klart: Karlstad kommun får vräka Hells Angels från deras gård i Härtsöga.Men mc-klubben ser inte ut att lämna Värmland för det.– Hyresvärdarna står i kö för att få hyra ut, säger Hells Angels advokat Ismo Salmi till Nya Wermlands-Tidningen.
HA-man misshandlade kvinna i barnkalasbråk
Den ledande Hells Angels-medlemmen var oense med kvinnan kring ett barnkalas – och misshandlade henne inför ögonen på barn.Han har nu dömts, men på grund av sitt mångåriga medlemskap i mc-klubben anser rätten att han av säkerhetsskäl inte är lämplig att utföra samhällstjänst.Straffet blir därför två månaders fängelse.
HA-man misshandlade kvinna i barnkalas-bråk
Den ledande Hells Angels-medlemmen var oense med kvinnan kring ett barnkalas – och misshandlade henne inför ögonen på barn.Han har nu dömts, men på grund av sitt mångåriga medlemskap i mc-klubben anser rätten att han av säkerhetsskäl inte är lämplig att utföra samhällstjänst.Straffet blir därför två månaders fängelse.
HA-man sköt man och våldtog vittnet
Mannen sköt en annan man i benen – och våldtog sedan under brutala former det kvinnliga vittnet i en bastu i Göteborg.Fram tills nyligen ska han enligt egen utsago ha varit en högt uppsatt medlem i Hells Angels undergruppering Red and White Crew.Nu kan GT berätta om den dömde mannens kriminella bana som började redan år 2000 med ett stöldförsök – och hur han under årens lopp gjort sig skyldig till allt grövre brottslighet.
Läs mer om Göteborg.Fram, Red och White Crew.Nu.
Gatugängen är Bandidos och Hells Angels största hot
Bandidos och Hells Angels flyger under radarn när det dödliga våldet eskalerat i Malmö.När gängkriminaliteten tagit över lever de allt äldre mc-medlemmarna ett relativt stillsamt liv.Men gängen – och kampen om territorium – är också det största hotet mot de kriminella mc-klubbarna.– Det största hotet för dem är att komma i konflikt med gatugängen, säger Patrik Andersson vid underrättelseenheten i Region syd och expert på mc-gäng.
Ministerns ilska mot HA:s bidragsjobb
Arbetsförmedlingens Göteborgschef uppmanade kritikerna att vända sig till politikerna för svar om hur en Hells Angels-man kan få bidragsjobb på en strippklubb, nära mc-gänget.Nu kommenterar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson för första gången GT:s avslöjande:–Jag blir jätteupprörd och tycker att det är så stötande.
Läs mer om Ylva Johansson.
Sköt man och våldtog det kvinnliga vittnet
En man med tidigare kopplingar till en undergruppering i Hells Angels döms för att ha skjutit en man med flera skott i benen och efter det ha drogat och våldtagit det kvinnliga vittnet.Mannen döms också för mordförsök efter att ha försökt att skjuta en man genom titthålet till en dörr.Straffet blir 12 års fängelse.
JUST NU: Stor knark- razzia mot Hells Angels
Polisen har under onsdagsförmiddagen gjort ett stort tillslag mot Hells Angels i Köpenhamn, det rapporterar Ekstrabladet.Tungt beväpnad polis befinner sig utanför klubbhuset på Amager.– Det handlar om ett stort narkotikatillslag berättar Steffen Th. Steffensen, spaningsledare på avdelningen för organiserad brottslighet inom Köpenhamnspolisen, för Ekstrabladet.
Kritiken mot HA-jobben: Så man får hjärnblödning
Efter avslöjandet om att en framträdande Hells Angels-medlem fått ett skattefinansierat nystartsjobb på en ökänd strippklubb i Göteborg riktas kritik mot både Arbetsförmedlingen och nystartsjobben som system.L-toppen Helene Odenjung menar att agerandet går stick i stäv med arbetet mot den kriminella gängmiljön.–Vi har ju länge jobbat för att man ska försvåra för kriminella gäng. Det här är tvärtom, kontraproduktivt, säger hon.
En guldgruva för skumraskföretag
Nystartsjobben som system har skapat en guldgruva för skumraskföretag.Det säger LO-ekonomen Torbjörn Hållö apropå GT:s avslöjanden under måndagen att en framträdande Hells Angels-medlem fått en skattefinansierad anställning på strippklubben Chat Noir.–Det är alldeles för få kontrollmekanismer, säger han.
Arbetsförmedlingens jobb åt HA-mannen – på strippklubb
En av Göteborgs ledande och grovt kriminellt belastade Hells Angels-medlemmar, Andreas Johansson, har fått nytt jobb genom Arbetsförmedlingen.Ett nystartsjobb där skattebetalarna står för lönen på Chat Noir, den kända strippklubben med tydliga band till just Hells Angels.–Vi ska inte ta hänsyn till moraliska dilemman, säger Arbetsförmedlingschefen Fredrik Skoglund.
Kändisadvokat säger upp sina anställda
Kändisadvokaten Martin Cullberg säger upp sina anställda, kan Expressen avslöja. Cullberg har företrätt bland annat Hells Angels-medlemmar, misstänkta mördare – och Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick.
Läs mer om Expressen och Sture Bergwall.
Hells Angels rekryterar unga i Västsverige
Hells Angels har funnits i Ale i några månader – och deras nätverk växer.Enligt polisen har mc-gänget börjat rekrytera unga män från närområdet.– De går ut och tar till sig personer som delar deras åsikter, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Läs mer om Ale, Sven Lindgren, Väst och Västsverige.
Mamman vädjar till Kims mördare
Han gick från uppdraget som ungdomsledare och domare inom handbollen – till ett liv som fullvärdig medlem av Hells Angels.Några år senare miste Kim livet i en våldsam attack i MC-kriget. Men polisen har aldrig lyckats bevisa vem gärningsmannen var.Nu vädjar Kims svårt sjuka mamma en sista gång innan hon själv dör att någon ska träda fram och avslöja sonens mördare.
Läs mer om Kim och MC-kriget.
Thomas Möllers tvist om skatteskulder
Staten har fått ytterligare fem år på sig att driva in den tidigare Hells Angels-ledaren Thomas Möllers skatteskuld.Nu har han överklagat domen.– Han tycker inte att preskriptionstiden ska förlängas, säger hans juridiska ombud Stefan Köhler.
Läs mer om Stefan Köhler.
Hells Angels ex-president Thomas Möllers tvist med domstolen
Staten har fått ytterligare fem år på sig att driva in den tidigare Hells Angels-ledaren Thomas Möllers skatteskuld.Nu har han överklagat domen.– Han tycker inte att preskriptionstiden ska förlängas, säger hans juridiska ombud Stefan Köhler.
Läs mer om Stefan Köhler.