Hells angels

HD tar inte upp fallet med Anton, 27

Högsta domstolen prövar inte det uppmärksammade fallet där Anton, 27, höggs i benet och lämnades att förblöda vid Sisjöns badplats. Hovrättens dom - där en 48-årig torped med Hells Angels-koppling dömdes till sex och ett halvt års fängelse för grovt vållande till annans död - står därmed fast.
Läs mer om Anton.

Flera skott mot Hells Angels-lokal i Odense

En Hells Angels-klubb i danska Odense blev under fredagseftermiddagen beskjuten. – Vi har ännu inte fått bekräftat hur många skott som avlossats, men nu ska vi söka efter hylsor med hundar, säger Claus Andkjær på Fyn-polisen till Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet, Fyn-polisen och Odense.
Offer för en ny gängvärld
1996 var året då jag flyttade till miljonprogramslägenheten granne med Frölunda torg. Intill den stora parkeringen där mannen i 35-årsåldern sköts till döds i fredags kväll hade vi vår gamla Volvo 240 parkerad om nätterna. Samma år, för precis tjugo år sedan, tog en av Göteborgs anrika MC-klubbar de första stapplande stegen till att kunna kalla sig Hells Angels.
Läs mer om Frölunda, MC-klubbar och Volvo.
Hells Angels-man fick ansiktet sönderslaget
Trots att den tidigare Hells Angels-medlemmen fick sitt ansikte sönderslaget med en påk har han vägrat avslöja vem som nästan krossade hans huvud. – Jag har aldrig sett något liknande, säger förundersökningsledaren Henrik Gunst vid danska polisen. Källor uppger för danska Ekstrabladet att misshandeln skett i samband med att mannen hamnat i bad standing och uteslutits.
Läs mer om Ekstrabladet och Henrik Gunst.

Polisen: Ny taktik ska stoppa Hells Angels

Medlemmarna stoppas på gatan, det genomförs husrannsakningar i klubblokalerna – och i Karlstad pågår en infekterad domstolsprocess mellan kommunen och Hells Angels. Polisens kamp mot de kriminella mc-gängen är intensiv. Här är polisens taktik för att förhindra dem att begå brott. – Vi följer dem kontinuerligt, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert.
Läs mer om Karlstad och Sven Lindgren.
Svenska Bandiosmän kastas ut ur Serbien
Flera svenska Bandidos-medlemmar har de senaste dagarna kastats ut från Serbien med förbud att återvända. Bakgrunden ska vara en blodig uppgörelse i förra veckan i den serbiska staden Kragujevac mellan de kriminella mc-gängen Bandidos och Hells Angels som lockat medlemmar från flera europeiska länder till Balkan. Tre Bandidosmedlemmar från Västsverige som har varit aktiva i uppbyggandet av Bandidos på Balkan har gripits och sattes på ett plan tillbaka till Sverige.
Från hög ledare inom HA – till sopgubbe
Danmarks mest kända gängman, Brian Sandberg, 50, har varit medlem i både Hells Angels och Bandidos. Men nu har jet setrockaren tröttnat – och blivit sopgubbe. – Det är ett mycket tungt arbete, det går inte en dag utan att jag svettas i pannan, säger han till tidningen BT.
Läs mer om Brian Sandberg.
Lyxtaxiförare döms för cannabisfabrik
Att falskt anklaga en person med bakgrund som indrivare och medlem i en ökänd mc-klubb som Hells Angels vore inte klokt. Det sa åklagaren i det stora målet rörande en cannabisfabrik i Halland när den utpekade huvudmannen och tidigare Hells Angels-medlemmen anklagade sina medåtalade brottskamrater för att sätta dit honom. Och tingsrätten håller med och dömde göteborgaren till fyra års fängelse. Nu överklagar han.
Läs mer om Halland.
Nu kommer nya domen i Anton-målet
Han knivhögg Anton, 27, i benet. Sedan lämnade han sitt offer att förblöda i närheten av en badplats. Nu fastställer hovrätten domen för den 48-årige torpeden med Hells Angels-kopplingar – han döms till sex och ett halvt års fängelse för bland annat grovt vållande till annans död.
Läs mer om Anton och Anton-målet.
Anton knivmördades – nu kommer domen
Han knivhögg Anton, 27, i benet. Sedan lämnade han sitt offer att förblöda i närheten av en badplats. I tingsrätten dömdes den 48-årige torpeden med Hells Angels-kopplingar till sex och ett halvt års fängelse för grovt vållande till annans död – klockan elva på fredagsförmiddagen meddelar hovrätten sin dom.
Läs mer om Anton.
Polis och ambulans till Hells Angels lokaler
Polis och ambulans finns just nu på plats i närheten av Hells Angels lokaler i Hässleholm. Enligt polisen har det kommit in uppgifter om en skadad person. – Vi är där med anledning av en kontroll, säger Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral region syd.
Läs mer om Hässleholm.
MC-klubb levererade 300 000 kr – i en påse
Hells Angels var skyldiga Karlstad kommun drygt 320 000 kronor – pengar som värmlänningarna samlade in åt motorcykelklubben. Kronofogden har nu fått in hela summan – i sedlar. – Solstadens motorsport har lämnat in pengarna till Kronofogden i en påse, säger Karlstads kommunikationsdirektör Katarina Lindström till VF.
HA-förening betalade med pengapåse
Det blev ingen konkursförhandling mellan Hells Angels-föreningen Solstadens MK och Karlstad kommun...
Läs mer om Karlstad.
Hells Angels betalade hela skulden – kontant
Under tisdagen skulle Hells Angels och Karlstads kommun ha suttit i en konkursförhandling. Den blev inte av då motorcykelklubben fått fram pengarna som krävdes. – Värmlänningarna har varit givmilda och samlat in alltihop. 320 000 kronor – i kontanter, säger advokaten Ismo Salmi, till Värmlands Folkblad. Det finns dock ett problem - det är inte säkert att någon bank vill ta emot så mycket anonyma pengar.
Läs mer om Ismo Salmi.
Hells Angels fick rätt mot kommunen
Karlstad kommuns segdragna kamp mot en Hells Angels-klubb fortsätter. Nu har mc-klubben fått rätt i en av de pågående tvisterna.
HA fick rätt mot Karlstad kommun
Karlstad kommuns segdragna kamp mot en Hells Angels-klubb fortsätter. Nu har mc-klubben fått rätt i...
Läs mer om Karlstad.
Så försöker polisen stoppa bilbränderna
Stenkastning och bilbränder har avlöst varandra i Klockaretorpet i Norrköping. Polisen försöker nu störa droghandeln i området för att stoppa våldet och bränderna – som misstänks kunna kopplas till mc-klubben Hells Angels. – Vi intensifierar vår närvaro, säger Peter Wahlberg, lokalpolisområdeschef i Norrköping.
Hells Angels-medlem misshandlad med påk
Den 45-årige Hells Angels-medlemmen misshandlades svårt med ett påk-liknande föremål och lämnades sedan under en stor ek. När mannen hittades var han mycket svårt skadad och har vårdats i respirator. Enligt källor till Ekstrabladet har mannen fått lämna klubben i bad standing efter en ekonomisk tvist.
Läs mer om Ekstrabladet.
Hyresgäster i HA- gård begärs i konkurs
Karlstads kommun begär hyresgästerna till Hells Angels-lokalen i Härtsöga i konkurs, skriver NWT. Därmed fortsätter den infekterade striden mellan kommunen och Hells Angels som pågått i flera år.
Läs mer om HAgård, Härtsöga och NWT.
Nacka kommun köper Hells Angels-hus
Nacka kommun köper Hells Angels-hus efter protester från grannarna.
Nacka kommun köper omtvistat hus
Nacka kommun köper nu det hus i Nacka som tidigare hyrts av Hells Angels och vars grannar högljutt...
Läs mer om Nacka.
Här slår polisen till mot Hells Angels
Här är bilden som visar polisens tillslag mot Hells Angels klubblokal i Bromma i västra Stockholm på onsdagsmorgonen. – Vi har nu ett ärende där vi misstänkte grovt narkotikabrott, säger polisinformatör Mats Eriksson till SVT.
Läs mer om Bromma, SVT och Stockholm.
Hells Angels utökar sin närvaro i Sverige
Hells Angels utökar sitt territorium i Skåne. Från och med nu finns mc-klubben på tre olika platser med fullvärdiga medlemmar. I många fall är det personer som lever dubbelliv, ena stunden i klubbmiljön och den andra som vanliga familjeförsörjare. – Många är i hantverksbranschen och är egna företagare, säger Patrik Andersson, kommissarie vid polisens regionala underrättelseenhet i Region syd.
Polisen hittade 40 kilo dynamit – på villavind
Polisen hittade 40 kilo dynamit på vinden till en villa i samband med en husrannsakan. Dessutom hittades flera vapen och amfetamin vid tillslaget – samt almanackor från Hells Angels. Nu åtalas en man i 50-årsåldern vid Uddevalla tingsrätt, misstänkt för bland annat brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt vapenbrott.
Läs mer om Uddevalla.