Hells angels


Nya klubbens kaxiga hot mot Hells Angels

Det nya mc-gänget Satudarah slog sig in i Danmark och Sverige för ett år sen och hamnade genast i våldsamma bråk och uppgörelser med bland andra Hells Angels. Nu pågår förberedelserna för ytterligare etablering av ännu fler avdelningar. – Vi är här för att stanna, säger gängveteranen och förre HA-medlemmen Ole Bonnesen till Ekstrabladet.

Hells Angels-profilens fjärde bok om mc-livet

Danske Hells Angels-profilen Jørn Jønke Nielsen, 54, ger i dagarna ut den fjärde boken om sitt liv i mc-gänget. Jeg lever stadig handlar mycket om de våldsamma mc-gängkrig som skakat Danmark.

Läs mer om Danmark.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Hells Angels mördare berättar om mc-kriget

Danske Hells Angels-veteranen Jønke Nielsen, 54, är aktuell med en ny bok om sitt liv. För tidningen Ekstrabladet berättar den morddömde HA-medlemmen om det blodiga mc-kriget med Bandidos på 90-talet. Han beskriver tiden som en evig våldsspiral. – Det var vanvett, säger Jønke Nielsen i dag.

Bonde – och president för Hells Angels

Per T. Høyland, 54, är den norska bonden – som blev Hells Angels-president. Förutom att leda Stavanger-avdelningen av 1%-klubben tog han över föräldragården och blev lantbrukare. NRK:s reporter Morten Nesvik har gjort en exklusiv intervju med Høyland där han även avslöjar att han planerar att åka över Nordsjön med ett mikroflyg.

HA gör miljonklipp när de säljer klubbhuset

Medlemmarna i Hells Angels danska avdelning i Århus gör ett riktigt klipp. För några år sedan köpte de sitt klubbhus i ett industriområde i staden för 2,6 miljoner kronor. Nu säljer de fastigheten för mångdubbla priset.

HA-männen på fri fot - nu väntar hårdare tag

Det senaste halvåret har två livstidsdömda Hells Angels-medlemmar som begått mord släppts ut på Danmarks gator - Vagn Krudt Smidt och Jørgen Fehår Nielsen. Ett 60-tal personer samlades utanför det toppsäkra fängelset på Östjylland när Smidt släpptes ut i friheten. Men nu skärper Danmark lagar och regler för att kunna hålla gängmedlemmar inlåsta så länge konflikter pågår. - Det ger en signal om att samhället inte tolererar att gängen är i öppen konflikt och skjuter på våra gator, säger Michael Ask, chef för Politiets Nationale Efterfor

Tidigare toppnyhet hos Metro:
Hells angels vill ha reda på polisers namn – nekas

En Hells angels-medlem i Göteborg blev i april kontrollerad av tre poliser. Han gick därefter in på...

Läs mer om Göteborg.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Nytt gäng på plats – kan ha lett till mc-krig

VÄRMLAND. Skadegörelse och mordbrand - våldsdåden mot mc-gänget Gremiums klubblokal har avlöst varandra sedan de etablerat sig i Värmland. Nu utreder polisen om Bandidos eller Hells Angels ligger bakom attackerna i ett försök att driva bort dem från länet. – Om det skulle vara ett konkurrerande gäng som gör det så är det naturligtvis för att markera att här lever ni farligt, tro inte att ni kan slå er ner här, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem. Och attackerna kan ha gett resultat - Gremium har plockat ner Black 7-skyltarna från klubbhuset.

Inget åtal i Hells Angels-mål

Utredningen kring den misshandel som skedde när Hells Angels lokaler utanför Karlstad i maj förra året auktionerades ut läggs ned i brist på bevis, uppger lokala medier.

Läs mer om Karlstad.
Inget åtal i Hells Angels-mål

Utredningen kring den misshandel som skedde när Hells Angels lokaler utanför Karlstad i maj förra året auktionerades ut läggs ned i brist på bevis, uppger lokala medier. Karlstad kommuns ombud på plats attackerades av medlemmar i motorcykelgänget när han lade ett bud. Flera Hells Angels-medlemmar fick avhysas. Tre män har sedan dess utretts som misstänkta men det blir inget åtal.

Läs mer om Karlstad.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Kändisarna som festar med Hells Angels

Här är Hells Angels nya taktik för att bli accepterade och rumsrena: Synas och umgås med kändisar. Mikael Persbrandt, Patrik Sjöberg, Michael Brinkenstjärna, Martin E-Type Eriksson och kändiskocken Anders Dahlbom - alla hänger de med medlemmar i Hells Angels. - Ledarna inom HA vill framstå som hedervärda medborgare och visa att de kan smälta in i andra sammanhang, säger Lars Öjelind, gängexpert på Rikskriminalpolisen.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
GW: Blir smickrade av att HA vill umgås

Hells Angels stärker sitt varumärke genom att bli beskrivna som farliga, kändisar känner sig smickrade av att få umgås med HA-medlemmar - och polisen får mer resurser i sin kamp mot kriminella mc-gäng. Alla vinner på att synas tillsammans och bli omskrivna. Det anser kriminologen Leif GW Persson. - Det är benefit på alla nivåer, säger han.

Läs mer om HA-medlemmar och Leif GW Persson.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Black 7 – gänget som utmanar Hells Angels

VÄRMLAND. Black 7, en supportergrupp till tyska enprocentsorganisationen Gremium mc, har etablerat sig i Värmland. Polisen fruktar en maktkamp där Hells Angels och Bandidos kan komma att försöka driva ut den nya konkurrenten. - Det finns historier där det har uppstått konflikter och att man har haft uppgörelser, säger Christer Lööf, tillförordnad operativ chef på polisen i Värmland.

Tysk mc-klubb etablerad i Värmland

Den tyska mc-klubben Gremium har för första gången etablerat sig i Sverige. En supportergrupp till klubben har skaffat en lokal i nordvärmländska Kärrbackstrand, skriver Värmlands Folkblad. Enligt norsk polis är den tyska klubben på frammarsch internationellt. — I Tyskland har Gremium hållit på med samma kriminella verksamhet som Hells Angels och Bandidos.

Så avslöjade polisen enorma knarkhandeln

Det var polisens hemliga agenter som avslöjade den gigantiska knarkhandeln i fristaden Christiania i Köpenhamn. När polisen till sist slog till och grep 80 personer hade agenterna spanat och filmat försäljningen under lång tid. Hells Angels president Michael Brokside, 41, pekades ut som huvudman för ligan - men tog livet av sig i sin cell bara några timmar efter att han gripits.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Svenske kiropraktorn leder Hells Angels

Ledare inom Hells Angels MC och Bandidos MC reser flitigt till Serbien för att rekrytera och utbilda medlemmar. En av nyckelpersonerna är den skånske kiropraktorn Dragoljub Lapadatovic, 58. Svenska polisen har nu inlett ett samarbete med serbiska kollegor, då man befarar ökad införsel av vapen och narkotika till Sverige.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Nya teorierna – därför tog HA-ledaren sitt liv

Med hjälp av hemliga avlyssningar och mystiska genomsökningar av bostäder sprängde den danska polisen Hells Angels omfattande knarkring i fristaden Christiania. Hells Angels-presidenten Michael Brokside, 41, pekades ut som huvudman och greps men tog livet av sig i sin cell efter bara några timmar. Polisen vägrar officiellt att uttala sig om det uppmärksammade självmordet men källor berättar för Ekstrabladet att den hårdföre mc-mannen levde under hård press när han greps.

Nya detaljerna – därför tog HA-ledaren sitt liv

Med hjälp av hemliga avlyssningar och mystiska genomsökningar av bostäder sprängde den danska polisen Hells Angels omfattande knarkring i fristaden Christiania. Hells Angels-presidenten Michael Brokside, 41, pekades ut som huvudman och greps men tog livet av sig i sin cell efter bara några timmar. Polisen vägrar officiellt att uttala sig om det uppmärksammade självmordet men källor berättar för Ekstrabladet att den hårdföre mc-mannen levde under hård press när han greps.

Gängledare misstänks ha hetsat hund att bita

En gängledare för ett gäng i Blekinge misstänks ha beordrat sin hund att bita en annan människa. Gängledaren är tidigare dömd för en attack mot mc-gänget Hells Angels.

Läs mer om Blekinge.
Tidigare toppnyhet hos GT:
Polisen gick in i Hells Angels klubblokal

Polisen ska på måndagseftermiddagen ha slagit till mot en Hells Angels-klubblokal i Toltorpsdalen i Mölndal. Tre piketbussar parkerade enligt uppgiftslämnare till GT utanför klubben. – Det har med någon utredning att göra, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Fängslad HA-man ska försöka få tillbaka gård

Den rättsliga striden om Hells Angels gård i Härtsöga i Karlstads kommun fortsätter. Mc-klubbens försvar kallar nu ett nytt vittne – en fängslad HA-medlem, som ska förklara att verksamheten handlar om motorcykelreparationer och korvgrillning. – Det är som vilken herrklubb som helst, säger Ismo Salmi, Hells Angels advokat.

Läs mer om HA-medlem, Härtsöga och Ismo Salmi.
Kokainbeslag kan lamslå mc-gäng

Ett beslag på 37,7 kilo kokain - ett av de största beslag som någonsin gjorts i Sverige - tas upp i rätten på fredagen. Kokainet värderas till minst 40 miljoner kronor och sju personer, varav fem tillhör det kriminella mc-gänget Satudarah, har åtalats för grovt narkotikabrott. Satudarah har försökt utmana Hells Angels, men nu kan tillslaget sätta stopp för gängets framfart i Sverige, rapporterar Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten, Satudarah och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Här hämtar mc-gänget kokain för 40 miljoner

MALMÖ. Det kriminella mc-gänget Satudarah i Malmö som utmanat Hells Angels har krossats av Skånepolisens aktionsgrupp mot grov organiserad brottslighet. En högt uppsatt ledare från Holland, gängets president i Malmö och tre andra medlemmar riskerar att dömas till mycket långa fängelsestraff. De greps på bar gärning med kokain värt cirka 40 miljoner kronor. - Det här är mycket farliga personer, säger Petra Stenkula, ställföreträdande chef på länskriminalen.

Bandidos och Hells Angels sida vid sida

Den stora motormässan i Köpenhamn hade ett oväntat inslag.

Läs mer om Köpenhamn.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Så lurar MC-gängen staten på stora belopp

Allt fler mc-gäng har lämnat de mer traditionella gängbrotten och gått över till ekonomisk brottslighet. Nästa vecka inleds hovrättsförhandlingarna i det uppmärksammade Värmlands finans-målet där Hells Angels tidigare Värmlandspresident varit misstänkt. Nu har de kriminella gängen även börjat ta hjälp av kända specialister när det gäller ekobrott för att nå maximal vinst. - Man förenar sin historia med ett våldskapital ihop med traditionella och av rättsväsendet kända, gamla ekoskojare, säger Bengt-Olof Berggren, chef för kunskapscentrum mot or
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20