Hells angels


Tidigare toppnyhet hos Expressen:

HA-man ville lämna gänget innan mordet

Den 32-årige mannen hade under flera år försökt bryta med de gamla kompisarna i Hells Angels. Efter att ha knivskurits och misshandlats med baseballträ levde han i ständig skräck. När 32-åringen i somras öppnade dörren för två Hells Angels-män som sökt upp honom i hans hem hade mannen ett hagelgevär i händerna. Sekunderna senare låg Hells Angels-medlemmen Martin Helbo, 30, dödligt sårad på marken. Samtidigt som åtalet mot 32-åringen nu förbereds berättar hans sambo om mannens försök att ändra sitt liv. - Nästa steg för oss var barn och gifterm&

Advokat: HA är en herrklubb

Karlstads kommun fortsätter försöken att få bort den lokala Hells Angels-klubben från en gård som klubben hyr. Kommunen har stämt klubben för att den inte håller gården försäkrad. HA-klubben hävdar att man har försökt teckna en försäkring, men inte lyckats.

Advokat: HA är en herrklubb

Karlstads kommun fortsätter försöken att få bort den lokala Hells Angels-klubben från en gård som...

Lyxfällan-kvinnan döms till fängelse

Först hotade hon med Hells Angels– sedan högg hon sin exsambo Andreas, 33, med en kniv i ryggen. Överfallet skedde i en trappa på ett gym i Stockholm. I dag dömdes Lyxfällan-kvinnan av Stockholms tingsrätt till fängelse i tre år och tre månader.

Läs mer om Lyxfällan-kvinnan och Stockholm.

Polisen slog till mot Hells Angels lokaler

Vid lunchtid i dag slog polisen till mot Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen i Norrköping. Innan patrullerna gick in begärde man assistans från bombgruppen. – Helt enkelt en säkerhetsåtgärd med tanke på gruppens historia, säger Mariana Persson, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Tidigare toppnyhet hos Aftonbladet:
Bombgrupp söker i Hells Angels lokal

Friad HA-medlem får mer pengar av JK

KALMAR. En man som var häktad ett halvår men senare blev frikänd har fått sammanlagt över 370 000 kronor i skadestånd från staten. Det handlar om en man som tillsammans med närmare 20 andra medlemmar från Hells Angels i maj 2012 anklagades för överfall och misshandel av medlemmar i den lokala mc-klubben Svineri utanför Kalmar.

Läs mer om Kalmar och Svineri.
Tidigare häktad får mer pengar av JK

En man som var häktad ett halvår men senare blev frikänd har fått sammanlagt över 370 000 kronor i skadestånd från staten. Det handlar om en man som tillsammans med närmare 20 andra medlemmar från Hells Angels i maj 2012 anklagades för överfall och misshandel av medlemmar i den lokala mc-klubben Svineri utanför Kalmar.

Läs mer om Kalmar och Svineri.
Tidigare häktad får mer pengar av JK

En man som var häktad ett halvår men senare blev frikänd har fått sammanlagt över 370 000 kronor i skadestånd från staten. Det handlar om en man som tillsammans med närmare 20 andra medlemmar från Hells Angels i maj 2012 anklagades för överfall och misshandel av medlemmar i den lokala mc-klubben Svineri utanför Kalmar. Men de frikändes efter hovrättens prövning.

Läs mer om Kalmar och Svineri.
Sju års fängelse för dansk haschkung

Anhöriga grät när sju män i åldrarna 37–50 år på tisdagen dömdes till långa fängelsestraff för sin inblandning i en gigantisk narkotikahärva i Danmark, skriver Ekstrabladet. Fallet Operation Nordlys började med en razzia mot fristaden Christiania i Köpenhamn i mars 2014. Hells Angels-medlemmen Michael Brokside var en av de huvudmisstänkta – men han tog sitt liv i cellen.

Par misshandlades – vid bråk om mc-gäng

TORSBY. Under en timmes tid ska ett par ha misshandlats under tortyrliknande förhållanden. Striden ska ha startat efter en diskussion om Hells Angels och Bandidos. – Någon sa erkänn att du hatar Bandidos!, har det manliga offret berättat. På fredagen kom domen mot två personer.

Hemliga reglerna inom Hells Angels avslöjade

Rasistiska urval, alkoholförbud, höga inträdesavgifter och våldsamma straff för avhoppare. Det är Hells Angels hemliga regler för medlemmarna, enligt en före detta HA-medlem som lever med vittnesskydd efter att ha blivit polisens informatör. – Reglerna är i princip desamma som gäller i svenska HA-avdelningar, säger Lasse Wierup, författare och expert på kriminella mc-gäng.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Europol: Uppstickarna kan orsaka ett mc-krig

Hells Angels, Bandidos och Outlaws stärker sin ställning i Europa. Och nya uppstickare utmanar de etablerade gängen. Enligt Europol växer de kriminella mc-klubbarna och nätverken över hela Europa. Redan för två år sedan slog den europeiska polismyndigheten larm om risken för konfrontation. – Att fler klubbar dyker upp betyder att fler vill ha del av kakan, och de säger sig själv att risken för kamp mellan grupperna då ökar, säger Søren Pedersen, pressinformatör på Europol till Ekstrabladet. Enligt Europol dominerar fortfarande Hells Angels kontinenten. Men utmaningen från klubbar som Ban

Hells angels vann över kommunen i hovrätten

KARLSTAD. Nu har hovrätten sagt sitt – uppsägningen av Hells Angels-gården Härtsöga var ogiltig. Karlstads kommun förlorar ännu en gång mot Hells Angels i kampen om att få bort dem från kommunen. – Vi kommer inte att ge oss utan fortsätta på olika sätt, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om Per-Samuel Nisser.
HA-uppsägning ogiltig

Karlstads kommun fick även hovrätten emot sig när det gäller den uppmärksammade uppsägningen av Solstadens Motorsport från den så kallade Hells Angels-gården i Härtsöga. Hovrätten slår med sin dom fast tingsrättens domslut om att uppsägningen är ogiltig, rapporterar SVT Värmlandsnytt.

Läs mer om Härtsöga.
HA-uppsägning ogiltig

Karlstads kommun fick även hovrätten emot sig när det gäller den uppmärksammade uppsägningen av Solstadens Motorsport från den så kallade Hells Angels-gården i Härtsöga. Hovrätten slår med sin dom fast tingsrättens domslut om att uppsägningen är ogiltig, rapporterar SVT Värmlandsnytt.

Läs mer om Härtsöga.
Mc-gängen enade när ledaren begravdes

Över hundra medlemmar ur olika mc-klubbar slöt upp till en Bandidosbegravning under torsdagen. Vid sidan av representanter från olika danska Bandidosavdelningar och klubbmedlemmar från bland annat Tyskland, Frankrike Italien och Finland fanns medlemmar i danska Hells Angels närvarade utanför kyrkan i går, rapporterar Topnews.se.

Nya klubbens kaxiga hot mot Hells Angels

Det nya mc-gänget Satudarah slog sig in i Danmark och Sverige för ett år sen och hamnade genast i våldsamma bråk och uppgörelser med bland andra Hells Angels. Nu pågår förberedelserna för ytterligare etablering av ännu fler avdelningar. – Vi är här för att stanna, säger gängveteranen och förre HA-medlemmen Ole Bonnesen till Ekstrabladet.

Hells Angels-profilens fjärde bok om mc-livet

Danske Hells Angels-profilen Jørn Jønke Nielsen, 54, ger i dagarna ut den fjärde boken om sitt liv i mc-gänget. Jeg lever stadig handlar mycket om de våldsamma mc-gängkrig som skakat Danmark.

Läs mer om Danmark.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Hells Angels mördare berättar om mc-kriget

Danske Hells Angels-veteranen Jønke Nielsen, 54, är aktuell med en ny bok om sitt liv. För tidningen Ekstrabladet berättar den morddömde HA-medlemmen om det blodiga mc-kriget med Bandidos på 90-talet. Han beskriver tiden som en evig våldsspiral. – Det var vanvett, säger Jønke Nielsen i dag.

Bonde – och president för Hells Angels

Per T. Høyland, 54, är den norska bonden – som blev Hells Angels-president. Förutom att leda Stavanger-avdelningen av 1%-klubben tog han över föräldragården och blev lantbrukare. NRK:s reporter Morten Nesvik har gjort en exklusiv intervju med Høyland där han även avslöjar att han planerar att åka över Nordsjön med ett mikroflyg.

HA gör miljonklipp när de säljer klubbhuset

Medlemmarna i Hells Angels danska avdelning i Århus gör ett riktigt klipp. För några år sedan köpte de sitt klubbhus i ett industriområde i staden för 2,6 miljoner kronor. Nu säljer de fastigheten för mångdubbla priset.

HA-männen på fri fot - nu väntar hårdare tag

Det senaste halvåret har två livstidsdömda Hells Angels-medlemmar som begått mord släppts ut på Danmarks gator - Vagn Krudt Smidt och Jørgen Fehår Nielsen. Ett 60-tal personer samlades utanför det toppsäkra fängelset på Östjylland när Smidt släpptes ut i friheten. Men nu skärper Danmark lagar och regler för att kunna hålla gängmedlemmar inlåsta så länge konflikter pågår. - Det ger en signal om att samhället inte tolererar att gängen är i öppen konflikt och skjuter på våra gator, säger Michael Ask, chef för Politiets Nationale Efterfor

Tidigare toppnyhet hos Metro:
Hells angels vill ha reda på polisers namn – nekas

En Hells angels-medlem i Göteborg blev i april kontrollerad av tre poliser. Han gick därefter in på...

Läs mer om Göteborg.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Nytt gäng på plats – kan ha lett till mc-krig

VÄRMLAND. Skadegörelse och mordbrand - våldsdåden mot mc-gänget Gremiums klubblokal har avlöst varandra sedan de etablerat sig i Värmland. Nu utreder polisen om Bandidos eller Hells Angels ligger bakom attackerna i ett försök att driva bort dem från länet. – Om det skulle vara ett konkurrerande gäng som gör det så är det naturligtvis för att markera att här lever ni farligt, tro inte att ni kan slå er ner här, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem. Och attackerna kan ha gett resultat - Gremium har plockat ner Black 7-skyltarna från klubbhuset.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21