Hells angels

Från nazist till Hells Angels – nu dömd

Han är nazisten som blev krigsminister i Bandidos – och som senare gick till Hells Angels. Nu har dansken Thomas Nakaba, 44, dömts till fängelse i två år och nio månader efter ett brutalt gisslandrama i Köpenhamn där bytet kunde ha blivit 2,3 miljoner danska kronor. – Jag är nöjd med straffet. Det handlar om ett brutalt rånförsök, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen till Ekstrabladet.

Från nazist till Hells Angeles – nu dömd

Han är nazisten som blev krigsminister i Bandidos – och som senare gick till Hells Angels. Nu har dansken Thomas Nakaba, 44, dömts till fängelse i två år och nio månader efter ett brutalt gisslandrama i Köpenhamn där bytet kunde ha blivit 2,3 miljoner danska kronor. – Jag är nöjd med straffet. Det handlar om ett brutalt rånförsök, säger åklagaren Jakob Buch-Jepsen till Ekstrabladet.
HA-rättegång fick skjutas upp
Tingsrättsförhandlingarna mellan Karlstad kommun och Hells Angels om ett hyreskontrakt i Härtsöga...
Läs mer om Härtsöga och Karlstad.
HA-rättegång fick skjutas upp
Tingsrättsförhandlingarna mellan Karlstad kommun och Hells Angels om ett hyreskontrakt i Härtsöga utanför Karlstad ajournerades omgående på måndagsförmiddagen. Anledningen var att Karlstad kommun under de senaste dagarna presenterat ny bevisning, rapporterar flera lokala medier.
Läs mer om Härtsöga och Karlstad.

Ny bevisning mot HA – rättegången ställs in

KARLSTAD. Tingsrättsförhandlingen mellan Karlstad kommun och Solstadens motorsport ställdes på måndagen in på begäran från Hells Angels advokat Ismo Salmi.Orsaken är att Karlstads kommun, som vill värka Solstadens motorsport, lagt fram ny bevisning för att få Hells Angels vräkta från Härtsögagården uppger Nwt.se
Mässa lockade MC- gäng – skapade bråk
Tatueringsmässan i Trollhättan lockade långt fler än vad man kanske tänkt. Under mässhelgen cirkulerade ett 40-tal personer från såväl Bandidos som Hells Angels på mässan och på stadens krogar. Och enligt polisen ska Hells Angels och undergruppen Red White Crew ha skapat kaos både fredagen och lördagen under krogrundorna. En man i greps en av dagarna misstänkt för misshandel.
Hells Angels-medlem förlorar jobbet
När Hells Angels-medlemmen dömdes till fängelse förlorade han sitt jobb. Nu har tingsrätten sagt att det var rätt.
Hells Angels-medlem utreds för olagligt spel
Olagligt spel genererar miljoninkomster varje år. Nu skriver nt.se på nätet att Hells Angels i Norrköping misstänks vara inblandade. – Inkomsterna som de som placerar ut de här automaterna och de som har dem i sina lokaler får in på olagligt spel, kan bli väldigt omfattande, säger Ida Skoog på Lotteriinspektionen till tidningen.
Mordet som utlöste ett krig mellan mc-gäng
Så började krigen mellan danska mc-gängen och bråken mellan rivalerna Hells Angels och Bandidos. Under de senaste 50 åren har krigen mellan olika mc-gäng plågat Danmark. På ena sidan har oftast Hells Angels stått – motståndarna har varierat med åren. Nu råder något som liknar fred, men minsta gnista kan sätta gängvärlden i brand. I ett unikt dokument av Ekstrabladet, som Kvällsposten tagit del av, skildras den våldsamma gängkulturen i Danmark.
Alhems ilska: Är mesigt och blåögt
Hells Angels-anhängaren misshandlade och hotade en kvinna med ett hagelgevär. Men efter att han fått sin fängelsedom släpptes han fri –innan han greps igen – återigen misstänkt för ett nytt vapenbrott. – Det är mesigt och blåögt att hantera ett grovt vapenbrott på det sättet, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.
Läs mer om Sven-Erik Alhem.
Misstänkt attentat hos HA-presidentens son
Okända gärningsmän misstänks ha eldat upp en bil som tillhör sonen till den tidigare Hells Angels-presidenten Michael Brokside. Vittnen hörde rutor smälla, sedan stod bilen i full brand, skriver Ekstrabladet. –Jag vet inte om det rör sig om slumpmässig skadegörelse eller om det är riktat mot mig, säger sonen.
Läs mer om Ekstrabladet.
Kronofogden slog till mot förre HA-ledaren
I fredags slog Kronofogden till mot forne Hells Angels-ledaren Thomas Möller. Ett stort antal tavlor - samt klockor, champagne och konjak - beslagtogs i lägenheten. - Det verkställdes efter att vi fått tips från polisen om att den här lägenheten bebos av Thomas Möller, säger Göran Erixon, enhetschef på Kronofogden. Kvällsposten har tagit del av beslagsprotokollet.
Kritik för frisläppt Hells Angels-anhängere
BROTT. En kvinna som stannade för att hjälpa en bilist efter en dikeskörning blev i stället hotad med ett avsågat hagelgevär och slagen i ansiktet.
Kritik för frisläppt gänganhängare
En kvinna som stannade för att hjälpa en bilist efter en dikeskörning blev i stället hotad med ett avsågat hagelgevär och slagen i ansiktet. Mannen, som säger sig vara Hells Angels-anhängare, dömdes till fängelse för misshandeln men släpptes i väntan på att han ska kunna avtjäna straffet. Beslutet överklagades, men nu har även hovrätten gjort samma bedömning, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
HA-medlem ersätts för valnötter
En 38-årig medlem i mc-gänget Hells Angels får ersättning av Kriminalvården för förstörda valnötter.
Läs mer om Kriminalvården.
HA-medlem ersätts för valnötter
En 38-årig medlem i mc-gänget Hells Angels får ersättning av Kriminalvården för förstörda...
Läs mer om Kriminalvården.
Hells Angels-medlem ersatt för förstörda valnötter
När avloppsvatten sprutade ur ett handfat på Hall-anstalten förstördes valnötter till ett värde av 79 kronor. Nötterna tillhörde en Hells Angels-medlem som avtjänar ett tioårigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott. Mannen har nu beviljats ersättning av Kriminalvården.
HA-man ville lämna gänget innan mordet
Den 32-årige mannen hade under flera år försökt bryta med de gamla kompisarna i Hells Angels. Efter att ha knivskurits och misshandlats med baseballträ levde han i ständig skräck. När 32-åringen i somras öppnade dörren för två Hells Angels-män som sökt upp honom i hans hem hade mannen ett hagelgevär i händerna. Sekunderna senare låg Hells Angels-medlemmen Martin Helbo, 30, dödligt sårad på marken. Samtidigt som åtalet mot 32-åringen nu förbereds berättar hans sambo om mannens försök att ändra sitt liv. - Nästa steg för oss var barn och gifterm&
Advokat: HA är en herrklubb
Karlstads kommun fortsätter försöken att få bort den lokala Hells Angels-klubben från en gård som klubben hyr. Kommunen har stämt klubben för att den inte håller gården försäkrad. HA-klubben hävdar att man har försökt teckna en försäkring, men inte lyckats.
Advokat: HA är en herrklubb
Karlstads kommun fortsätter försöken att få bort den lokala Hells Angels-klubben från en gård som...
Lyxfällan-kvinnan döms till fängelse
Först hotade hon med Hells Angels– sedan högg hon sin exsambo Andreas, 33, med en kniv i ryggen. Överfallet skedde i en trappa på ett gym i Stockholm. I dag dömdes Lyxfällan-kvinnan av Stockholms tingsrätt till fängelse i tre år och tre månader.
Läs mer om Lyxfällan-kvinnan och Stockholm.
Polisen slog till mot Hells Angels lokaler
Vid lunchtid i dag slog polisen till mot Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen i Norrköping. Innan patrullerna gick in begärde man assistans från bombgruppen. – Helt enkelt en säkerhetsåtgärd med tanke på gruppens historia, säger Mariana Persson, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.
Friad HA-medlem får mer pengar av JK
KALMAR. En man som var häktad ett halvår men senare blev frikänd har fått sammanlagt över 370 000 kronor i skadestånd från staten. Det handlar om en man som tillsammans med närmare 20 andra medlemmar från Hells Angels i maj 2012 anklagades för överfall och misshandel av medlemmar i den lokala mc-klubben Svineri utanför Kalmar.
Läs mer om Kalmar och Svineri.