Hells angels

Här slår polisen till mot Hells Angels

Polisen slog på tidiga onsdagen till mot ett flertal adresser i Stockholms län som koppas till grov organiserad brottslighet.En av gryningsräderna var mot Hells Angels lokal i Ulvsunda i Bromma.– Brottsrubriceringarna är bland annat grov utpressning och grovt penningtvättsbrott, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen.
Läs mer om Bromma och Ulvsunda.
Kartläggning: MC-gängens nästen i Västsverige
Här är Hells Angels och Bandidos huvudnästen i väst.De fullvärdiga avdelningarna blir fler - och är spridda i hela Västsverige.
Läs mer om Västsverige.
Så växer Hells Angels och Bandidos i Sverige
Hells Angels har flyttat till Ale och Bandidos har hittat ett nytt hem i Kungälv.Nu tror polisen att mc-gängen kommer fortsätta sin expandering i Västsverige.– Efter hand kommer de etablera sig på mer eller mindre stora orter, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.

Kritiken: Det låter inte klokt

Ett bolag har under sju års tid fakturerat Göteborgs stad över 50 miljoner kronor – helt utan att man vetat om att det är en Hells Angels-medlem som driver det. – Det låter inte klokt, säger Jonas Ransgård, moderat kommunalråd. – Förstås tycker jag att vi inte ska ha några som helst kopplingar med kriminella aktörer, säger Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande.
Hells Angels-mannens 50-miljondeal med Göteborg
Här är gängmedlemmen som gör mångmiljonaffärer med Göteborgs kommun. Jan Jonasson, 57, mångårig medlem i Hells Angels West Rock City, har genom sitt bolag fakturerat staden över 50 miljoner kronor. Både Göteborgs paradgata Avenyn och nöjesparken Liseberg har stenlagts genom hans bolag. Och det kan han fortsätta med, enligt parkdirektören Linda Nygren som själv skrev miljonavtalet med HA-mannen: – Det här företaget har inte gjort någonting som skulle vara skäl för att häva avtalet.
HA-bolaget saknar vakttillstånd: Brott
Hells Angels-bolaget Stenrock Säkerhet marknadsför sig med polisens godkända vaktuniformer och erbjuder ordningsvakter. Men saknar tillstånd. På Länsstyrelsens tillståndsavdelning i Stockholm är bolaget okänt. –De har inte, och har inte haft, auktorisation, säger Elisabeth Åkesson på Länsstyrelsen.
Bah Kuhnke vaktades av Hells Angels-bolag
Kulturministern bevakades av personal från ett Hells Angels-kontrollerat säkerhetsbolag. Expressen kan nu avslöja flera affärer mellan statliga Kungliga Konsthögskolan och en medlem inom det kriminella mc-gänget. –Det känns förstås obehagligt, säger kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).
Teorin: HA-mördarna stämde träff med offret
Polisens teori är att de två män som misstänks ha mördat en mångårig Hells Angels-medlem vid mc-gängets näste i Karlstad stämt träff med sitt offer.Nu hoppas man få fram bevis i den döde mannens Ipad.– Jag tror inte det är en tillfällighet att de träffades där, säger åklagaren Stefan Wessberg.
Läs mer om Ipad, Karlstad och Stefan Wessberg.
HA-topp hotade med machete och köttkrok
Arbetarna stod och dunkade på dörren till deras chefs hus för att utkräva lönerna de hade gått miste om.Då kom en ledare i Hells Angels farandes – beväpnad med machete och köttkrok – och jagade i väg personerna, enligt åklagaren.Nu sitter mannen i 50-årsåldern häktad misstänkt för grovt olaga hot.
Fängelsestraff för Hells Angels-ledare
Hässleholms tingsrätt har dömt en 42-årig man till fängelse i ett år och sex månader för försök till grov utpressning, ringa narkotikabrott och dopningsbrott.
JUST NU: HA-president döms efter utpressning
Den skånske Hells Angels-presidenten döms av Hässleholms tingsrätt till 1,5 års fängelse för försök till grov utpressning.Enligt domstolen är det bevisat att presidenten pressat en före detta bekant på 100 000 kronor efter en otrohetsaffär.
Bilderna inifrån Hells Angels övergivna näste
Härifrån, från sitt risiga gamla näste i Härtsöga, tvingades Hells Angels i Karlstad bort i fjol.Deras nya hem: En sliten vit villa som är närmsta granne med ett reningsverk.Men ett brutalt mord har stoppat upp renoveringsprojektet.– Går man in i huset är det en ren byggarbetsplats, säger åklagaren Stefan Wessberg.
Gatugänget skakas av intern maktkamp
Loyal to Familia pekas ut som ett av de farligaste gängen i Danmark och är en av huvudkonkurrenterna till Hells Angels.Förra året etablerades det danska gänget även i Malmö och Helsingborg men nu har gänget fått en krisstämpel och präglas av inre splittringar i en maktkamp, skriver Ekstrabladet.– Problemen i Danmark påverkar etableringen i Sverige, säger Patrik Andersson, kommissarie vid polisens regionala underrättelseenhet i Region Syd.
500 HA-medlemmar tog farväl av sin vän
Begravningskortegen bestod av 500 Hells Angels-medlemmar och även personer från de forna ärkefienderna Bandidos.Alla var där för att ta farväl av Hells Angels-medlemmen Kim Nilfinger Jensen. Bland gästerna fanns även medlemmar från Sverige.
HA-mördarnas miss: En blodig skottkärra
KARLSTAD. En blodig skottkärra som offret ska ha transporteras i.Det är ett av bevisen som kan fälla de två män som misstänks ha mördat en Hells Angels-medlem i Karlstad.– Man kom på att kroppen var för tung. Det är då skottkärran hämtades, säger åklagaren Stefan Wessberg.
Läs mer om Karlstad och Stefan Wessberg.
Bandade hotsamtal bevis mot Hells Angels-ledare
I dag inleds rättegången mot en Hells Angels-ledare som misstänks ha hotat misshandla en man så han blev invalid.Motivet kan vara svartsjuka.Rättegången omgärdas av extra säkerhetsåtgärder.
Polisens drag – Hells Angels motorcyklar tas i beslag
Åklagare Stefan Wessberg har begärt kvarstad för de två personer med kopplingar till Hells Angels som misstänks för mordet på en man vid mc-klubbens näste i Karlstad.– Jag har tagit deras motorcyklar i beslag för att säkra medel till skadestånd för mordoffrets anhöriga, berättar han.
Läs mer om Karlstad.
Etablerade mc-gäng pressas av uppstickare
Ett generationsskifte kan ha lett till våldsamma konflikter i gängmiljön under året i Danmark.Nya gäng söker nya territorier och utmanar de mer etablerade gängen som Bandidos och Hells Angels.– Vi upplever en allt mer aggressiv inställning till allt, säger Michael Kjeldgaard, chef för polisens nationella center.
Kommunernas kamp mot Hells Angels och Bandidos
Medelstora, västsvenska orter går tillsammans med polisen en kamp mot Hells Angels och Bandidos.För att få bort HA från Ale försökte kommunen köpa deras näste – men mc-klubbens pris på det gamla gästgiveriet var för högt.– Att gå in med fem–sex miljoner, det går inte, säger Mikael Berglund, M, förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Ale.
JUST NU: HA-president åtalas för utpressning
Den utpekade Hells Angels-presidenten åtalas för försök till grov utpressning. Mannen åtalades på onsdagen vid Hässleholms tingsrätt för den påstådda gärningen.Enligt vice chefsåklagare Eva Norberg ska presidenten ha krävt 100 000 kronor av en privatperson och använt sin roll i gängmiljö som ett av argumenten för att personen skulle betala.
Läs mer om Eva Norberg.
Hells Angels-ledarna på förhör om mordet
En man hittades död vid Hells Angels näste i Karlstad.Nu har ledarfigurer inom mc-klubben förhörts om det misstänkta mordet.– De har artigt inställt sig, men inte velat uttala sig, berättar åklagaren Stefan Wessberg.
Läs mer om Karlstad.Nu och Stefan Wessberg.
Hells Angels-man kan ha mördats – i flykten
Hells Angels-mannen som hittades död på mc-gängets fastighet i Karlstad överfölls precis utanför inhägnaden till nästet – vid sin egen bil.Polisen misstänker att han kan ha mördats när han försökte fly.– Han skulle definitivt inte tas av daga ute vid vägen, säger åklagaren Stefan Wessberg.Off
Läs mer om Karlstad och Stefan Wessberg.Off.
Stor spricka inom HA – president är häktad
Det har uppstått en stor spricka i mc-gänget Hells Angels i Sydsverige.Presidenten i en av lokalavdelningar sitter just nu häktad – misstänkt för försök till grov utpressning.Ett beslut som enligt källor till Kvällsposten inte var förankrat hos medlemmarna.– Det är aldrig bra om man har gjort något och det inte är sanktionerat av de andra, säger Patrik Andersson, kommissarie vid underrätelseenheten i region Syd.
Misstänkte mördaren kan ha avslöjats – av mobilen
En Hells Angels-man blev dödad i vad som polisen tror är en intern uppgörelse inom mc-klubben.En av de misstänkta mördarna kan ha avslöjats – av sin egen mobil.Strax före dådet ska telefonen ha varit aktiv alldeles i närheten av platsen där det hela inträffade: Hells Angels nya lokaler i staden.Men själv anser den häktade mannen att han fallit offer för polisens spekulationer.