Helsingborg

Två förlorare i Helsingborg

Läs mer om Helsingborg.

Stort sci fi-vimmel – med Hulken på besök

Tusentals sci fi-sugna besökare samlades på SciFiWorld i Helsingborg under lördagen.Allt från cosplaytävling till fäktning med ljussabel och robotworkshop erbjöds på mässan.På plats fanns även namn som Lou Ferrigno, Alan Harris och Carl Weathers.– Många säger att mässan är höjdpunkten på året, säger arrangören Jesper Isberg.
Ikonens nytändning – slutade med mediciner och alkohol
Mika Kohonen är en ikon inom innebandyn, finländaren debuterade i Svenska superligan redan 2000. Samma år föddes två av hans lagkamrater i FC Helsingborg. – Det ska bli jättekul att tävla mot de yngre ett tag till, säger 40-åringen som kommer bättre förberedd till årets säsong än vad varit fallet se senaste åren.
Läs mer om Svenska.
Flera olyckor i nordvästra Skåne – Ambulanser larmade
En bilbrand på E6 riskerar att delvis stoppa trafiken mellan Rydebäck och Helsingborg södra.SOS fick larm om händelsen vid 16.30-tiden på tisdagen.

Kraftig brand i lägenhet – en allvarligt skadad

Under natten till tisdag rasade en kraftig lägenhetsbrand i Helsingborg.En person är allvarligt skadad.– Branden ska ha startat explosionsartat, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Ralani håller Helsingborgs Allsvenskandröm vid liv
Helsingborg håller liv i drömmen om Allsvenskan. Bradley Ralani blev tvåmålsskytt hemma mot Varberg. Med sex omgångar kvar har HIF fem poäng upp till Trelleborg.
Läs mer om Allsvenskan, HIF, Trelleborg och Varberg.
Helsingborg är ett givet streck
Topptipset 18 septemberSpelstopp: 18.59Spelexpert: Eskil Hellberg
JUST NU: Larm om misstänkt skottlossning i Helsingborg
Strax innan klockan 22 larmas polisen till Furutorpsparken i Helsingborg efter ett larm om skottlossning.– Polisen är ute och kontrollerar, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Drunkningslarm efter hundägare i Helsingorg
Ett drunkningslarm utlystes strax före 12-tiden på söndagen vid Örby ängar söder om Helsingborg.En person skulle ha setts i vattnet och räddningsinsatser larmades till platsen.
Läs mer om Helsingborg.En, Helsingorg och Örby.
Motorväg helt avstängd under helgen
E6 i höjd med Helsingborg är avstängd under hela helgen, enligt Trafikverket.Anledningen är att det ska skyltas om och viltstängsel ska lagas.Därför kommer vara långa köer på platsen.
Ung man skjuten i Helsingborg
En 19-årig man blev under natten skjuten med flera skott i benen, enligt polisen.
Läs mer om Helsingborg.
JUST NU: 19-årig man skjuten med flera skott
En 19-årig man har skottskadats i Helsingborg.Mannen, som skjutits med flera skott i benen, är förd till sjukhus.
Läs mer om Helsingborg.Mannen.
Se upp – här kommer den förarlösa bussen
Är det här framtidens buss som kommer rullandes utan en busschaufför med ett glatt humör?Möjligtvis, om man ska tro Angelica Nilsson, enhetschef infrastrukturplanering i Helsingborg.– Vi ser att självkörande fordon är en del av vår vardag i framtiden, säger hon.
Läs mer om Angelica Nilsson och Helsingborg.
Kristianstads svit växer – men oro inför CL-spelet
IFK Kristianstad fortsätter bygga på sin mäktiga segersvit.Efter 30-24 mot OV Helsingborg har IFK 49 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd.Men IFK har svårt att jubla fullt ut.Nye målvakten Richard Kappelin kan missa Champion League-premiären.
Kraschkaos i trafiken – flera olyckor på en timme
Flera trafikolyckor har skett runtom i Skåne på onsdagseftermiddagen.Bland annat har en personbil och en lastbil krockat i Malmö och tre bilar har kolliderat vid Helsingborg.– Det har varit mycket olyckor den senaste timmen, det kan vara regnet som ställer till det, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Derby – men inte lönt spela på Kristianstad
Känslan att IFK Kristianstad spelar i en egen liga är svår att värja sig ifrån.I kväll, när segermaskinen maler ner nykomlingen OV Helsingborg, skriver vi om 49 raka på hemmaplan.Samtidigt tittar vi tabellen och ser att IFK spelat fyra matcher och har full pott – innan utmanaren Sävehof studsat en enda boll i handbollsligan.
Läs mer om IFK, Kristianstad och Sävehof.
Fyra bilar i krock
Fyra bilar ska ha krockat i centrala Helsingborg, enligt polisen.Det är okänt om någon kommit till skada.
Läs mer om Helsingborg.
Nazister bakom flaggnedtagning i Helsingborg
Det var personer från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen som i helgen klippte ner och brände prideflaggor i Helsingborg. Detta enligt organisationens egen hemsida.
Läs mer om Helsingborg och Nordiska.
JUST NU: Lastbilssläp har vält på motorväg
Ett lastbilssläp har vält på E4 utanför Helsingborg.Under räddnings- och bärgningsarbetet är vägen avstängd och trafiken leds om.– Det ska vara en container med någon slags asfaltsklister som har fallit av släpet och läcker, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisen i region Syd.
Misstänkt sabotage mot Pride - flaggor togs ned
Samma dag som den stora prideparaden skulle genomföras i Helsingborg utsattes arrangemanget för en attack.Ett 20-tal regnbågsflaggor försvann från två platser i centrum.– Det känns hopplöst, säger Daniel Brur, ordförande för RFSL i Helsingborg till Kvällsposten.
Lugiskyttens segerlättnad på 30-årsdagen: Ett tecken
Hampus Jildenbäck firade 30-årsdagen med en dramatisk premiärseger mot OV Helsingborg.Då kom ålderskrampen i vaden.– Det är ett tecken på något. Jag har aldrig haft det i mitt liv tidigare, skrattar Lugistjärnan.
Läs mer om Lugistjärnan.
Fick rött kort framför familjen: Övertaggad
Andreas Thynell sköt OV Helsingborg in i premiärmatchen.Men hemvändarens återkomst inför familj och vänner slutade med rött kort.– Jag var kanske lite övertaggad, säger Andreas Thynell.
Lugi vann premiärderby efter dramatik
Lugi vann en dramatisk premiär med uddamålet i Skånederbyt mot OV Helsingborg.Men nykomlingarna hade chansen att kvittera in i det sista.
Läs mer om Skånederbyt.
Busschaufför hyllas – grep tafsande man
De två flickorna skulle kliva på en stadsbuss i centrala Helsingborg under onsdagsförmiddagen.Plötsligt tar en man en av flickorna på bakdelen – då griper busschauffören in.En ängel på förarplats, skriver polisen på sin Facebook-sida.
Läs mer om Facebook-sida och Helsingborg.