Helsingborg

Buss och bilar i olycka utanför Helsingborg

Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på väg 111 vid Laröd utanför Helsingborg. En buss och tre personbilar är inblandade i olyckan.
Läs mer om Helsingborg och Laröd.

Kaptenen sågar laget: Måste bryta en näsa

När OV Helsingborg återigen faller ihop som ett korthus plockar kaptenen Linus Nileskog, 27, fram sågen och kapar hela laget.– Vi måste vara beredda att bryta en näsa för att göra mål, säger han till hd.se efter stjärnsmällen mot Redbergslid.
Läs mer om Redbergslid.
Störningar i tågtrafiken
Sent på lördagskvällen är det störningar i tågtrafiken norr om Helsingborg.Öresundstågen mellan Halmstad och Helsingborg kan inte passera vid Förslöv–Kattarp eftersom det är människor som rör sig på spåren.
Brand i bostad – skadad man till sjukhus
En man har förts till sjukhus efter en bostadsbrand i Helsingborg.Enligt polisen har mannen skador i ansiktet och på överkroppen.
Läs mer om Helsingborg.Enligt.

Knarksmugglare fick sju år och utvisning

En 39-årig bulgarisk man döms till sju års fängelse och utvisning på livstid för en gigantisk knarksmuggling.Mannen fastnade i tullen i Helsingborg med över 64 kilo cannabis och tio kilo kokain. Knarket beräknas vara värt 10–25 miljoner kronor.Mannen har trots ett halvår i häkte fortsatt hävda att han är oskyldig.
Läs mer om Helsingborg.
Knivbeväpnad man rånade butik
Vid 16.02 larmades polisen till en adress i centrala Helsingborg med anledning av ett rån.En knivbeväpnad man har gått in i en butik på Karlsgatan i Helsingborg och tvingat till sig gods.
Läs mer om Helsingborg och Karlsgatan.
Spelbutik rånad av knivbeväpnade män
En spelbutik i Helsingborg utsattes för rån strax efter kl 12 i dag. Flera maskerade personer trängde in i butiken.– En flera personer hade kniv säger Kim Hild på polisens ledningscentral i Malmö.
Läs mer om Helsingborg, Kim Hild och Malmö.
Dansk DNA-träff hjälper svensk mordutredning
En DNA-träff från Danmark kan sätta ny fart på utredningen av mordet på en en 26-årig man på Varbergsgatan i Helsingborg i september 2016.– Just nu har vi inget att utreda. Vi avvaktar besked om vad detta handlar om, säger kommissarie Kent Persson vid Helsingborgspolisen.
Bekräftat: Halmstad värvar Peter Larsson
Halmstads BK värvar både Peter Larsson och Thomas Boakye.Nu är drömscenariot för den förre HIF-kaptenen att både Halmstad och Helsingborg går upp nästa år.– Jag tror att jag kommer spela allsvenskt med HBK, säger Peter Larsson.
Trafikolycka på E4 – polisen har stängt av vägen
En personbil fick sladd på E4 norrgående utanför Helsingborg och blev påkörd i sidan av en lastbil.Nu är det avstängt på platsen, avfarten mot Hyllinge och Stockholm.
Läs mer om Helsingborg, Hyllinge och Stockholm.
Nazistbilder kuppas in på Google i Skåne
Söker man på ABF Helsingborg och Migrationsverket på Googles karttjänster dyker bilder från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen upp på mobilskärmen.Bilderna har kuppats in på sidorna, skriver Sydsvenskan.– Det här är ju så långt ifrån oss det bara går, säger Artur Malachowski på ABF i Helsingborg.
Kvinna anhållen – misstänkt för mord på tvåårig pojke
En kvinna är anhållen misstänkt för mord på en tvåårig pojke som påträffades avliden i Perstorp för sju år sedan.- Efter att polisen nyligen fått in nya uppgifter i ärendet uppstod misstankar om att en kvinna, närstående den avlidne pojken, kan ha orsakat pojkens död, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg.
Lastbil i kollison med bil i rondell
En lastbil och bil krockade på måndagen i en rondell i Helsingborg.Men när polisen kom fram var båda fordonen borta.– De var inte kvar, det hela var lite märkligt, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Helsingborg.Men och Kim Hild.
Larm: Personbil har krockat med husvägg
En personbil ska ha krockat med en husvägg på Södra Hunnetorpsvägen i Helsingborg.Enligt polisen är det en singelolycka. Det finns inga uppgifter om personskador.
Försökte köra på fotgängare i Helsingborg
En bilförare har gripits i Helsingborg sedan föraren avsiktligt försökt köra på två fotgängare, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Helsingborg.
Bilist försökte köra på två personer vid skola
En person har gripits misstänkt för att ha försökt köra på två personer utanför en skola i Helsingborg.Bilen kraschade in i en vägg.– Föraren misstänks ha kört mot två fortgängare med uppsåt, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Flera bilar i krock – E6 avstängd
En trafikolycka med flera inblandade har inträffat på E6 söder om Helsingborg.Enligt Trafikverket är det stopp i trafiken söderut.
Läs mer om Helsingborg.Enligt.
Det är utanför Stockholms tullar det händer – här är veckans it-affärer
Det funkade ju bra, tänkte konsultbolaget Consid när de öppnade sitt fjortonde Sverigekontor i Helsingborg – och öppnar därför ett femtonde, i Västerås. Och för att fortsätta på det geografiska spåret gör IP-Only en fibersatsning i Hässleholm. Här är veckans it-affärer.
Det är utanför Stockholms tullar det händer – här är veckans it-affärer
Det funkade ju bra, tänkte konsultbolaget Consid när de öppnade sitt fjortonde Sverigekontor i Helsingborg – och öppnar därför ett femtonde, i Västerås. Och för att fortsätta på det geografiska spåret gör IP-Only en fibersatsning i Hässleholm. Här är veckans it-affärer.
Helsingborg har två nya lottomiljonärer
Skåne fick två nya miljonärer på onsdagskvällen. Två lottospelare i Helsingborg vann vardera nästan 3,4 miljoner kronor.– Endast två rätta rader och båda till Helsingborg, vad är oddsen på det egentligen? säger Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.
Inga löften om tunnel till den danska sidan
Nej, Centerpartiet är inte redo att säga ja till en tågtunnel mellan Helsingborg och Helsingör.– Det är mycket möjligt att det är ett projekt som vi kan behöva, var så långt partisekreteraren Michael Arthursson ville sträcka sig när han intervjuades i Kvällspostens Almebaren på onsdagen.
Polishunden Grim tog fast misstänkta biltjuvarna
Polispatrullen i Helsingborg fattade misstankar kring bilen – men när de skulle undersöka den närmare la de misstänkta männen benen på ryggen.Då klev polishunden Grim fram – och blev kvällens stora hjälte.– Han går med huvudet högt, berättar hundföraren Jonas Rosberg.
Läs mer om Grim och Helsingborg.
Klart: Helsingborg värvar isländsk skyttekung
Helsingborgs IF har gjort klart med den isländske skyttekungen Andri Runar Bjarnason.Det låter klubben nu meddela via sin hemsida.- Det känns väldigt bra att vara här och jag ser väldigt mycket framemot att spela framför HIF:s fantastiska supportrar, säger Bjarnason.