Helsingborg

Hemlösas hus drabbat av inbrott: Jättetråkigt

Natten till fredagen drabbades Hemlösas hus i Helsingborg av ett inbrott.Tjuvar kom över en skåpbil, datorer, nycklarna till huset och även mat.– Det påverkar många som sover här på dagarna, säger Carina Tegnr, föreståndare vid Hemlösas hus.
Läs mer om Carina Tegnr och Helsingborg.

Maskerade rånare följde efter 83-årig man vid växlingskontor

En 83-årig man utsattes på onsdagen för ett rån efter att ha besökt ett växlingskontor i Helsingborg.Två maskerade män ska ha följt efter den äldre mannen och ryckt till sig hans väska.
Läs mer om Helsingborg.Två.
Ännu ingen gripen för mordet i Helsingborg
Tre dagar efter den dödliga skottlossningen i Helsingborg har polisen fortfarande ingen misstänkt. – Men vi har en rätt så god bild av hur det gick till, säger kommissarie Tommy Lindn, chef för polisens utredningssektion i nordvästra Skåne.
Läs mer om Helsingborg, Skåne och Tommy Lindn.
En död i lägenhetsbrand
En person har omkommit i en lägenhetsbrand i centrala Helsingborg.
Läs mer om Helsingborg.

Skjutningens andra offer har förhörts

Den 23-årige mannen som blev skjuten med flera kulor i Helsingborg i fredags kväll har repat sig så pass att polisen kunnat prata med honom. Det oklart vad förhöret gav.– Han har väldigt omfattande skador, säger utredningschefen Tommy Lindn.
Läs mer om Helsingborg och Tommy Lindn.
Man knivskuren – polis på plats på sjukhuset
En man har rånats och knivskurits vid Knutpunkten i centrala Helsingborg.Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.
Två nattliga bilbränder
Två bilar brann i Skåne sent på lördagskvällen. En i Väla utanför Helsingborg och en på E6 vid trafikplats Landskrona södra.
Läs mer om Helsingborg, Landskrona, Skåne och Väla.
Ingen tvekan om avsikten att döda
De båda männen kom ut från fängelset i juli förra året. Nu är en av dem död och den andre ligger allvarligt skadad på sjukhus.Polisen jagar de skyldiga till fredagskvällens skjutning på Närlunda i Helsingborg.– Det är ingen tvekan om att avsikten var att döda, säger kommissarie Tommy Lindn.
Sa upp sig som säljare – nu lever Kima sin dröm
För tre år sedan livnärde sig montryttaren Kima Frenning, 26, som säljare i Helsingborg.Då reste hon till Australien för att få omväxling i vardagen.Nu har hon bott där i tre år – och anses vara en av landets bästa inom sin sport.– Jag trivdes så bra så jag åkte hem och sa upp mig, säger hon.
En man ihjälskjuten i Helsingborg
En ung man dog och en skadades allvarligt i en skottlossning i Helsingborg sent på fredagskvällen.
Läs mer om Helsingborg.
Två skjutna i Helsingborg
Två personer har hittats skjutna i området Närlunda i Helsingborg. En man är avliden och en man är förd med ambulans till sjukhuset med allvarliga skador.
Läs mer om Helsingborg och Närlunda.
Två skadade i skottlossning – mycket blod på platsen
Två personer skadades i en skottlossning på Närlundaområdet i Helsingborg sent på fredagskvällen.Polisen sätter in stora resurser på ärendet. Det ska vara mycket blod på platsen.Texten uppdateras
Falska poliser tränger sig in i bostäder i Helsingborg
De senaste veckorna har flera personer i Helsingborg fått hembesök av falska poliser. Därför utfärdar den riktiga polisen nu en varning till helsingborgarna, skriver HD-Sydsvenskan.
Läs mer om Helsingborg.
Polisen uppgiven: Helt meningslöst
Över 100 fönsterrutor krossades på Dalhemsskolan i Helsingborg, natten mot fredag.I ett inlägg på Facebook uttrycker polisen i nordvästra Skåne sin uppgivenhet över skadegörelsen, som kommer kosta stora summor att reparera.– Inledningsvis verkar detta helt meningslöst. Varför ska man krossa 102 rutor?, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisområde nordvästra Skåne.
Inställda tåg i morgontrafiken: Lär bli förseningar
På grund av ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad kan tåg på sträckan Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad bli både försenade och inställda.Klockan 07.20 väntas det komma en prognos för när trafiken ska rulla som vanligt.– Tågen kör till och från Malmö och Karlskrona, om tåget går sent från Kristianstad lär det bli förseningar hela vägen, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.
OV:s nya räddningsplan: Sivertsson & Sivertsson
OV Helsingborg förstärker på tränarsidan.Ulf Sivertsson får hjälp – av Thomas Sivertsson– Extra kul att få stötta min bror, säger OV:s nye tränare.
Läs mer om Sivertsson.
E6 avstängd i båda riktningarna
E6 mellan Malmö och Helsingborg stängdes vid 19.20 på onsdagskvällen av i båda riktningarna – norrut från avfarten mot Löddeköpinge och söderut från Lundåkra.Orsaken är att polisen söker föremål som kan ha kastats ut från en bil som jagats i båda riktningarna.Texten uppdateras
Tre bilbränder – misstänks vara anlagda
Under natten mot tisdagen brann tre olika bilar, runtom i Skåne.Det var i Trelleborg, Helsingborg och Kristianstad som de brinnande fordonen stod.I minst två av fallen misstänks bränderna varit anlagda.
Gatugänget skakas av intern maktkamp
Loyal to Familia pekas ut som ett av de farligaste gängen i Danmark och är en av huvudkonkurrenterna till Hells Angels.Förra året etablerades det danska gänget även i Malmö och Helsingborg men nu har gänget fått en krisstämpel och präglas av inre splittringar i en maktkamp, skriver Ekstrabladet.– Problemen i Danmark påverkar etableringen i Sverige, säger Patrik Andersson, kommissarie vid polisens regionala underrättelseenhet i Region Syd.
Helsingborg värvar förre HBK-kaptenen
Fredrik Liverstam är klar för en återkomst i Helsingborgs IF.Därmed ställs den förre Halmstadkaptenen mot sitt gamla lag i superettanpremiären.– Det är väldigt kul att vara tillbaka i klubben och jag ser med spänning fram emot 2018, säger Liverstam till HIF:s hemsida.
Läs mer om Halmstadkaptenen och Liverstam.
Jag hörde att folk satt och snackade om mig
ABU DHABI. Jordan Larssons 2018 kunde knappast ha börjat bättre.Ny klubb, uttagen till Januariturnn och på söndag gör han A-landslagsdebut mot Estland.I en lång intervju med SportExpressen berättar 20-åringen om landslagschansen, tuffa tiden i Holland, huliganattacken i Helsingborg och hur den påverkat honom.Han berättar också om varför han vill att farsan Henke tar ett nytt tränarjobb snart och hur han ser på comebacken i allsvenskan.- Det är en chans till revansch för mig. Att jag kan bevisa att jag klarar mig utan min farsa, säger han.
Fortfarande ingen misstänkt för sprängningen i Helsingborg
Det är fortfarande oklart när de boende i den sprängskadade fastigheten i Helsingborg kan flytta in. Polisen har fortfarande ingen misstänkt för dådet.
Läs mer om Helsingborg.
Greps med pistol – kan dömas enligt nya lagen
En man som greps i Helsingborg på tisdagen sitter anhållen misstänkt för grovt vapenbrott. Han är troligen den förste i polisregion syd som blir begärd häktad enligt den nya vapenbrottslagen.Det innebär att han ska häktas och riskerar dömas till minst två års fängelse. Det är så polisen vill få bort vapnen från gatorna.
Läs mer om Helsingborg.