Hif

Här är Helsingborg-supportrarnas protest

HIF:s supportrar har fått nog.I matchinledningen mot Gais hemma på Olympia manifesterade fansen med en nästan tom läktare och en banderoll med texten:Så här ser det ut i en klubb utan press. Så om ni inte klarar pressen – ta då av den rödblå dressen.
Läs mer om Olympia.

Tyfoner, jordbävningar och Nordkoreas missiler

Tyfoner, jordbävningar och varningar om Nordkoreas missiler har blivit en del av Robin Simovics vardag.I en intervju med Fotbollskanalen berättar den förre HIF-anfallaren om nya livet i Japan.– Det är väldigt annorlunda.
Läs mer om Fotbollskanalen och Japan.
Efter fiaskomatchen – HIF lånar från KFF
Helsingborgs IF agerar direkt fiaskomatchen.Dagen efter jätteraset mot jumbon Frej blev det klart att HIF lånar Kalmar FF:s anfallare Lumala Abdu, 20.– Vi kompletterar anfallsbesättningen med mer fart, säger tränaren Per-Ola Ljung.
Läs mer om Frej, HIF, KFF, Lumala Abdu och Per-Ola Ljung.
Frejs storskräll mot Helsingborg: Vi hade tron
Storlaget Helsingborgs IF jagar en återkomst i allsvenskan och låg inför måndagens match mot IK Frej Täby fyra i superettan-tabellen, en poäng från kvalplats. Frej däremot – de låg sist. Ändå krossade de HIF med 4–0. – En tro att vi hade chansen måste man alltid ha, och den hade vi, säger Joakim Runnemo, en av Frejs målskyttar.
Läs mer om HIF, Helsingborg och Joakim Runnemo.

Stjärnsmäll för HIF – ras mot jumbon

Vilket ras – mot jumbon.Helsingborgs IF tappar mark i jakten på en snabb allsvensk comeback.Förlusten borta mot Frej är ett bakslag som svider rejält.
Läs mer om Frej och HIF.
Bojanic återvänder till HIF
Darijan Bojanic lämnar Östersund och fotbollsallsvenskan. Mittfältaren återvänder till Helsingborg i superettan – klubben han lånades ut från i december.
Läs mer om HIF, Helsingborg och Östersund.
Mittfältaren lämnar Helsingborg för Gais
Calle Wede lämnar Helsingborgs IF.Karriären fortsätter nu i Gais.– Jag vill tacka alla i klubben och önska lycka till resten av säsongen, säger Wede till HIF.se.
Läs mer om Helsingborg och Wede.
Mittfältaren lämnar Helsingborg för Gais
Calle Wede lämnar Helsingborgs IF.Karriären fortsätter nu i Gais.– Jag vill tacka alla i klubben och önska lycka till resten av säsongen, säger Wede till HIF.se.
Läs mer om Helsingborg och Wede.
Öster växer i toppstriden – petar bort Helsingborg
Ett tidigt rött kort stoppar inte Öster.Smålänningarna hakar på toppstriden i superettan och petar bort HIF från allsvenska kvalplatsen.– Vi ska inte skämmas för den här segern, säger säkre straffskytten Karl-Johan Lindblad till Smålandsposten
Pär Hansson efter matchen: Pinsamt
Tung förlust i slutminuterna mot Norrby.HIF:s Pär Hansson är efteråt inte nådig i sin kritik – han kallar förlusten en kollektiv kollaps.–Fruktansvärt dåligt. Pinsamt. Det är klart att man kan förlora matcher, men det är hur man gör det ibland också...
Hemliga taktiklapp sänkte HIF i Borås
Två mål av Oke Akpoveta – det hjälpte föga.När Helsingborg vänder hem igen efter matchen mot Norrby är det med noll poäng.Hemmalaget vände i slutminuterna.– Prestationsmässigt så var det svagt. När vi ska bedriva vårt eget passningsspel så håller det alldeles för låg nivå i dag, säger assisterande tränare Per-Ola Ljuung.
Pär Hansson tillbaka i HIF
Pär Hansson är tillbaka i Helsingborgs IF och vill ta klubben tillbaka till allsvenskan.
Läs mer om HIF.
Hansson tillbaka i Helsingborg: De som drog tröjan av Jordan borde vara portade på livstid
HELSINGBORG. November 2016: Helsingborgs IF åker ner i superettan, och maskerade män drar av Jordan Larsson matchtröjan ute på planen. Nu ska Pär Hanssons HIF-hjärta fylla den igen. – Det här är den största utmaningen för mig hittills, att hjälpa HIF tillbaka till allsvenskan, säger målvakten som valde bort större ligor för att komma hem.
Mittback lämnar HIF för polska andraligan
Frederik Helstrup lämnar Helsingborg för polska Arka Gdynia.Det meddelar klubben på sin hemsida i kväll.– Jag har verkligen njutit av att spela för Helsingborgs IF och på Olympia framför alla fantastiska supportrar, säger han till klubbens hemsida.
Mardrömsbesked för HIF-anfallaren
Efter fem minuters speltid i vinstmatchen mot Syrianska vek sig Jesper Langes knä.Nu kommer mardrömsbeskedet: främre korsbandet är av.- Jag blev röntgad och fick reda på att främre korsbandet är avslitet så jag ska opereras , säger han till HIF.se.
Läs mer om Syrianska.
Marddrömsbesked för HIF-anfallaren
Efter fem minuters speltid i vinstmatchen mot Syrianska vek sig Jesper Langes knä.Nu kommer mardrömsbeskedet: främre korsbandet är av.- Jag blev röntgad och fick reda på att främre korsbandet är avslitet så jag ska opereras , säger han till HIF.se.
Läs mer om Syrianska.
Otäcka Zlatan-skadan – efter bara minuter
Helsingborgs IF besegrade Syrianska med 2-1 efter drömmål av 19-årige Max Svensson.Men HIF förlorade Jesper Lange längs med vägen, dansken hade bara spelat fem minuter innan han råkade ut för en otäck knäskada.– Utan att göra några jämförelser i övrigt, det där påminner om Zlatan Ibrahimovic, sa C More-kommentatorn Mats Larsson.
Blinda Gösta, 99, är HIF:s allra trognaste supporter
Han såg sin första match med Helsingborgs IF 1928.Från den dagen är det bara HIF som gäller för Gösta Nordlund.– Det pirrar fortfarande i magen inför varje match, säger HIF–supportrarnas HIF–supporter.
Läs mer om Gösta Nordlund och HIF.
Dalkurd håller undan för HIF
Dalkurd tog tredje raka segern när superettanfotbollen drog igång igen efter uppehållet.
Läs mer om HIF.
P–O Ljung om bröderna Wede: De tillhör Helsingborg året ut
Carl och Anton Wede kan lämna Helsingborgs IF redan i sommar.Gais ryktas vara ny klubbadress för tvillingparet.– Jag har i vanlig ordning inga kommentarer, säger HIF-tränaren Per–Ola Ljung.
Läs mer om Anton Wede, Helsingborg och Wede.
HIF-profilen: Kunde inte göra någonting på fyra veckor
Pär Hansson är tillbaka i Helsingborg efter en tid i holländska Feyenoord.Men återkomsten kunde ha börjat bättre. Under fyra veckor har målvakten varit däckad med körtelfeber.– Jag kunde inte göra någonting, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Feyenoord.Men och Helsingborg.
Miljonregn över Helsingborgs IF
Tolv miljoner kronor.Så mycket landar på Helsingborgs IF:s bankkonto tack vare privata investerare.– Det möjliggör nu för HIF att kunna stärka föreningen på alla plan de kommande åren, säger Mats–Ola Schulze till klubbens hemsida.
Läs mer om HIF och MatsOla Schulze.
Stark kritik mot Olympia-avtalet
Det råder delade meningar om HIF:s nya avtal med Helsingborgs stad.Starkast kritik riktar Miljöpartiets Magnus Friberg.– HIF får inte särbehandlas ekonomiskt, säger han.
Läs mer om Olympia-avtalet.
Persson byter Hammarby mot HIF
För kort tid sedan bröt Johan Persson sitt kontrakt med fotbollsallsvenska Hammarby. Nu har mittfältaren gjort klart med en ny klubb. 33-åringen har tecknat ett avtal över två och ett halvt år med Helsingborg, skriver laget på sin webbplats.
Bröt med Hammarby – slutförhandlar med HIF
Johan Persson bröt nyligen sitt kontrakt med Hammarby.Nu uppger Helsingborgs Dagblad att mittfältaren är nära en övergång till Helsingborgs IF.– I nuläget kan jag inte kommentera något kring detta, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till tidningen.
Läs mer om HIF, Hammarby och Hammarby.Nu.