Hif

Från Paralympics till SM-veckan

När Eskilstuna HIF samlar ihop truppen för rullstolsinnebandy under SM-veckan i Skellefteå är målet givet. Målsättningen är inget annat än att vinna guld, säger tränaren Fredrik Ellneskog.

Stor dramatik när Helsingborg åkte ur handbollsligan

OV Helsingborgs sejour i handbollsligan varade bara en säsong.Efter stor dramatik lade HIF Karlskrona vantarna på den sista kvalplatsen – och Helsingborg förpassades därmed direkt till allsvenskan.– Det är tungt och tomt. Vi sa att vi skulle gå härifrån med huvudet högt och det tycker jag vi kan göra, men det hjälper ju inte, säger OV:s kapten Oskar Hansson till Cmore efter matchen.
Läs mer om Cmore, Helsingborg och Oskar Hansson.
Nikola Djurdjic nära allsvensk återkomst
Han har gjort sig känd som en målfarlig anfallare i såväl HIF som MFF.Nu är Nikola Djurdjic nära en återkomst till allsvenskan.Enligt Fotbollskanalen är serben nära en övergång till Hammarby.
Läs mer om HIF, Hammarby och Nikola Djurdjic.
Ilska i botten – sista omgången avgörande
Bottenlagen HIF Karskrona och OV Helsingborg föll båda tungt.Nu avgörs vilket lag som undviker degradering i den sista omgången.– Det gäller bara att vi fixar det, säger Karlskronas Hampus Olsson.– Vi får gå in och vinna vår match och hoppas Aranäs gör en kanommatch och slår Karlskrona, säger Helsingborgs Henrik Hurtig.
Läs mer om Karlskrona.

Anfallaren nära att lämna Helsingborg

I början av 2017 skrev Oke Akpoveta på ett tvåårskontrakt med Helsingborgs IF.Nu är han på väg bort från klubben.Anfallaren Oke Akpoveta tränar från och med i dag med norska Mjöndalen IF, skriver HIF på sin hemsida.
Dansk dynamit jätte- lyftet för Karlskrona
Vilken match av jätten Lars Möller Madsen, 205 cm.När det krävs som allra mest trycker dansken in tio mål – och lyfter HIF Karlskrona på rätt sida nedflyttningsstrecket.– Det var kul i dag. Vi presterade bra, säger Möller Madsen efter 29-26 mot OV Helsingborg.
Läs mer om Karlskrona och Möller Madsen.
JUST NU: Nattsvart för Norrköping - släpper in avgörande mål i 90:e
IFK Norrköping är piskat att vinna mot Örebro för att ta sig vidare till Svenska cupens kvartsfinal. Samtidigt lurar Helsingborg nere i Skåne där ställningen är 2-0 till HIF mot Tvååker. På Östgötaporten står det 2-2 vilket tar Örebro vidare.
Skyttekungen frälste HIF – men till ingen nytta
Isländske skyttekungen Andri Bjarnason värvades till HIF för att föra laget tillbaka till allsvenskan.I lördagens cupmatch presenterade han sig för supportrarna – men till ingen nytta.Med minsta möjliga marginal missade HIF kvartsfinalplatsen.
Läs mer om Andri Bjarnason och HIF.
Ekonomiska smällen: Går fyra miljoner back
Kvar i superettan och även ekonomiskt hade Helsingborgs IF ett riktigt tungt 2017.Förlusten för året skrivs till 4,3 miljoner kronor – samtidigt växer det egna kapitalet tack vare externa finansiärer med nästan sju miljoner kronor.– Det har varit ett kaosår, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.
Allt blev bara sämre under Henke Larsson
Henrik Larsson hoppas träna ett Premier League-lag om fem år.Jag hoppas innerligt att Larsson lärt sig mer av sin historia i HIF än han vädrar i offentligheten.För även om det långt ifrån bara berodde på honom så blev allting sämre under Henrik Larssons tid i Helsingborgs IF.
JUST NU: Henke Larssons vrede mot Helsingborg
Henrik Larsson lämnade Helsingborg efter uttåget från allsvenskan 2016. I en intervju med brittiska Independent förklarar forne världsstjärnan att han klippt banden till HIF. - Det är historia.
Läs mer om HIF, Helsingborg och Independent.
Helsingborg föll i viktiga bottenmötet
Jumbon OV Helsingborg förlorade det viktiga bottenmötet mot Aranäs.Nu talar allt mer för en avgörande match mot HIF Karlskrona för att hålla sig kvar i ligan.– Det är jätteviktigt för klubben att vi klarar det, säger OV-tränaren Ulf Sivertsson.
HIF:s mardröm – tappade ledningen på övertid igen
Anfallsveteranen Mikael Dahlberg såg ut att ha skjutit segermålet borta mot Örebro.Men för andra matchen i rad tappade Helsingborg ledningen på övertid – när ÖSK kvitterade i 94:e minuten.– Det är tungt trots en bra match, säger HIF-målvakten Pär Hansson.
Läs mer om Helsingborg, ÖSK och Örebro.Men.
Karlskrona utan Lars Möller Madsen föll stort
Redbergslid utklassade HIF Karlskrona i Lissebergshallen.Hemmalaget vann med hela nio bollars marginal.– I andra halvlek räcker vi inte till. De springer ifrån oss, säger Tobias Nordahl till C More.
Läkarna stoppar HIF:s klubbdirektör
Helsingborgs IF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze har jobbat frenetiskt för klubben.Det gör att läkare nu råder honom till att hålla låg profil.2017 var ett tufft år för alla som arbetar med och inom Helsingborgs IF, skriver klubben på sin hemsida.
Läs mer om Mats-Ola Schulze.
Stor skadekris i HIF inför viktiga cup-matchen
Helsingborgs IF har inte bara tufft motstånd när man gästar Örebro på lördagen.Man kämpar också med skadebekymmer.Tränaren Per-Ola Ljung har bara elva spelare att tillgå från den ordinarie A-truppen.– Förutsättningarna är extra tuffa, säger Peo Ljung till klubbens hemsida.
Läs mer om A-truppen, HIF, Peo Ljung och Örebro.
HIF Karlskrona vann efter 17 raka förluster
Jakob Nygren är klar för Ystad till nästa säsong, men kan hinna rädda kvar HIF Karlskrona i Handbollsligan innan dess.Nygrens sex mål bidrog i högsta grad när Karlskrona vann för första gången sedan oktober.– Obeskrivligt. Det är som ett barn på julafton, säger Jakob Nygren till C More.
Det finns bara ett mål med året: Allsvenskan
I morgon inleds Helsingborgs IF:s tävlingssäsong.Pär Hansson vill givetvis vinna mot IFK Norrköping – men ser cupen precis lika mycket som uppladdning inför superettan.– Det finns bara ett mål med året: Allsvenskan, säger HIF-målvakten.
TV: Första försäsongsförlusten för Sundsvall - HIF vann efter sent mål
Gif Sundsvall inledde försäsongsmatchandet med två segrar utan att släppa in mål mot Sirius och Östersund. I dag åkte man istället på en förlust utan att göra mål, då Helsingborg vann med 1-0 i spanska Salou.
Drömbytet gav HIF segern
Mattias Almeida byttes in i den 84:e matchminuten.I den 85:e gjorde han matchens enda mål när Helsingborgs IF besegrade GIF Sundsvall i årets andra träningsmatch.
Läs mer om HIF.
Femte raka segern – Malmö ny tabelltvåa
HK Malmö utskåpade på fredagskvällen HIF Karlskrona och gick upp på andraplats i handbollsligan.Segern var den femte i rad.– Vi ligger tvåa och jag tycker att vi har det i egna händer att behålla vår position, säger målvakten Kristian Sæverås till Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Mittfältare lämnar HIF – klar för konkurrenten
Alexander Achinioti-Jönsson lämnar Helsingborgs IF.Mittfältaren är klar för superettankonkurrenten IFK Värnamo.– Det är viktigt att han får komma till ett lag där han får spela, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung.
Läs mer om HIF.