Hif

Chocken i toppmötet: HIF avgör - på övertid

Vilken vändning – och vilket avslut i ex-allsvenska toppmötet i superettan.Öster spelar skjortan av Helsingborgs IF i 45 minuter.Men HIF reser hem med tre poäng efter ett jätteskott i 92:a minuten.

Jordans vittnesmål efter huliganattacken

Nu ska Jordan Larsson beskriva för tingsrätten i Helsingborg hur han upplevde huliganattacken i kvalmatchen mot Halmstad i höstas.Alla 13 huliganer som identifierats är åtalade och ställs inför rätta.– Vi har jobbat nära polisen, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.
Nyförvärvet bröt måltorkan i segern
Efter en tung höst i Dalkurd och en trög start i Helsingborg har Oke Akpoveta hittat målet igen.HIF-nyförvärvet gjorde båda målen när Helsingborg slog Åtvidaberg 2–1 – och avancerade till andra plats i superettan.
HIF klättrar i Superettan
Helsingborgs IF tog säsongens andra seger i Superettan.Precis som vid premiären visade Jesper Lange vägen i målskyttet mot Degerfors.
Läs mer om Jesper Lange och Superettan.

Stark kritik riktas nu mot kommunens miljonbidrag

Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (m) ser ingen problematik i att Helsingborgs stad bidrog med närmare en miljon kronor och finansierade invigningen av Nya Olympia i samband med HIF:s premiär i superettan.Från Vänsterpartiet riktas däremot stark kritik.– Det ligger på gränsen till att kommunen bryter mot likställdhetsprincipen alltså att kommunen måste behandla alla lika, säger Peter Ahlbom som sitter i kommunfullmäktige för partiet.
Karlskronas kvalhjälte – men ser ut att få lämna
HIF Karlskrona gjorde jobbet i kvalet och spelar i handbollsligan även nästa säsong.Men en av lagets största kvalhjältar ser ut att få lämna.– Det verkar så och jag tror att det blir så. Ingen från klubben har pratat med mig i alla fall, säger målvakten Mario Cvitkovic till BLT.
Läs mer om BLT och Mario Cvitkovic.
HIF brände straff – och kryssade igen
Helsingborgs IF fick en gyllene chans att avgöra bortamatchen mot Gais på straff.Men Anton Wede missade – och HIF kryssade för tredje raka matchen i superettan.
Läs mer om HIF.
HIF skriver kontrakt med mittbackstalang
Helsingborgs IF lyfter upp en ny mittbackstalang i A-laget.Charlie Weberg har skrivit på ett treårskontrakt.– Det känns underbart, säger 19-åringen.
Läs mer om A-laget.Charlie.
Nära att det small ihop i all dimma och fest
Helsingborgs IF firade sitt cupguld efter Fotbollsgalan – i Malmö.Det höll på att sluta med bråk.– Det blev lite tjafs där med vissa supportrar till MFF och vissa spelare i HIF. Inget som urartade dock, men det var nära att de small ihop där i all dimma och fest, säger Mattias Lindström till NordicBets podcast Ljugarbänken.
Sen ankomst eller kiss i duschen – HIF-stjärnan köpte sig fri från böter
Nu berättar tidigare HIF-kaptenen Mattias Lindström, 36, om bötessystemet i laget och hur stjärnan Alexander Gerndt köpte sig fri.– Kissa i duschen är en klassiker. Den låg på en femhundring. – Man får däremot kissa i motståndarens dusch, säger Lindström till NordicBets podcast Ljugarbänken.
Efterlängtad kvalseger för HIF Karlskrona
HIF Karlskrona tog första steget mot en fortsättning i Handbollsligan.Efter segern borta mot Tyresö i första kvalmatchen kan Karlskrona avgöra på hemmaplan.– All press är på Tyresö nu, säger HIF Karlskronas tränare Karl-Johan Lång.
HIF-backens besked efter comebacken
HIF:s skadelista fortsätter krympa.Under måndagen gjorde ytterbacken Viktor Ljung comeback – mer än ett år efter sin korsbandsskada.– Jäkligt skönt. Det var lite spänt, jag var smånervös när det har gått så lång tid, säger Ljung till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Ljung och Viktor Ljung.
Kallduschen för HIF – tappade klar seger
Vilken chock för Helsingborgs IF.När ex-allsvenskarna var på väg mot andra raka i superettan rasade spelet.Klara 0-3-ledningen i Varberg svängde till 3-3 efter hemmalagets kvittering – i 94:e minuten.
Läs mer om HIF och Varberg.
Superbytet avgjorde – fest i HIF:s hemmapremiär
Han byttes in i den 66:e matchminuten.En kvart senare avgjorde Jesper Lange Skånederbyt mot Trelleborgs FF.HIF vann därmed superettan-premiären med 1-0.
Vi har den finaste arenan – inget snack
HELSINGBORG. Fyra månader har gått sedan den allsvenska degraderingen, attacken mot Jordan Larsson och Henrik Larssons sorti. I dag startar Helsingborgs IF om. –När vi går upp i allsvenskan, oavsett när det sker, så ska vi inte göra det för att åka ner och upp eller bli ett etablerat mittenlag över tid, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.
HIF-talang lånas ut till division 1-klubb
19-årige Jonathan Larsson lånas ut från Helsingborgs IF till division 1-laget IFK Luleå, rapporterar Helsingborgs Dagblad.Enligt tidningen åker spelaren under fredagen till Luleå för att slutföra övergången.– Jag kan inte bekräfta något, säger Larsson.
Läs mer om Jonathan Larsson, Larsson och Luleå.
Över 10 000 åskådare på Nya Olympia
Det är fem dagar kvar till HIF ska inleda vägen tillbaka till allsvenskan.Men redan på tisdagen passerade man 10 000 sålda biljetter till hemmapremiären.– Man känner verkligen suget, säger HIF:s arrangemangsansvarige Frederik Ericsson.
Över 10 000 på Olympia
Det är fem dagar kvar till HIF ska inleda vägen tillbaka till allsvenskan.Men redan på tisdagen passerade man 10 000 sålda biljetter till hemmapremiären.– Man känner verkligen suget, säger HIF:s arrangemangsansvarige Frederik Ericsson.
Läs mer om Frederik Ericsson, HIF och Olympia.
Karlskrona åkte på sin elfte raka förlust
HIF Karlskrona har det fortsatt tungt.I bottenmatchen mot Hammarby åkte laget på sin elfte raka förlust.Nu har man inte vunnit på 18 matcher.
Läs mer om Hammarby.
Glädjebeskedet i HIF:s vinst – Surprise tillbaka
Förutom en spelmässig övertygande seger mot den danska ligasexan fick Helsingborgs IF ytterligare ett glädjebesked inför premiären i nästa vecka.Bradley Surprise Ralani gjorde comeback – och mål i sin första match för säsongen.– Det känns ännu bättre när man kommer tillbaka och gör mål. det här är vad jag kämpat för, säger han.
Läs mer om Surprise.
Glädjebeskedet efter HIF:s vinst – Surprise tillbaka
Förutom en spelmässig övertygande seger mot den danska ligasexan fick Helsingborgs IF ytterligare ett glädjebesked inför premiären i nästa vecka.Bradley Surprise Ralani gjorde comeback – och mål i sin första match för säsongen.HIF vann mot Nordsjälland med 3-1.
Läs mer om Nordsjälland och Surprise.
HIF byter ut kaptensbindel – blir regnbågsfärgad
Helsingborgs IF byter ut sin kaptensbindel.Till kommande säsong bär Peter Larsson en regnbågsfärgad kaptensbindel.– Vi ser inte detta som en politisk fråga, detta handlar om vår värdegrund och vårt ställningstagande och detta är en självklarhet oavsett partitillhörighet, säger Mats-Ola Schulze, klubbdirektör i HIF.
Det blir ett minne för livet
Helsingborgs IF siktar på en snabb återkomst till allsvenskan.När HIF i dag genrepar mot Nordsjälland är drygt 8000 biljetter sålda till nästa veckas superettanpremiär – och invigning – på nya Olympia.– Det kommer bli ett minne för livet för alla som kommer hit, lovar klubbdirektören Mats-Ola Schulze.
HIF jobbar hårt för att värva mittfältaren
Helsingborgs IF har bestämt sig.Klubben vill värva den ghananske mittfältaren Edwin Gyimah – nu jobbar man hårt för att hitta en lösning.– Vi ska hitta ett sätt att mötas kring en kanske överkvalificerad spelare, säger HIF:s nye ordförande Krister Azelius till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Edwin Gyimah.
Förre HIF-målvakten ska stoppa Malmö FF
Malmö FF vill få bästa möjliga uppladdning inför den allsvenska premiären mot IFK Göteborg.I vägen står en målvakt med rötterna i Helsingborgs IF.– Det ska så klart bli kul. Det är alltid speciellt att möta Malmö, det är ju rivalerna, säger Moldes Andreas Linde.
Läs mer om Malmö och Malmö FF.