Hif

HIF ska studsa tillbaka: Extremt viktig match

Två utskåpningar bröt Helsingborgs IF:s förlustfria trend.Nu väntas något som kan liknas vid en ödesmatch mot Värnamo.– Den är extremt viktig, säger yttermittfältaren Martin Christensen.
Läs mer om Martin Christensen och Värnamo.

Talangen om riktiga debutsäsongen i HIF

Det har gått snabbt för Max Svensson, 19.Talangen har tagit klivet från akademilaget i division två till en offensiv kraft i Helsingborgs IF.– Jag tycker jag varit helt okej när jag kommit in, säger han blygsamt.
Läs mer om HIF och Max Svensson.
Jordan Larsson på plats i rätten
Han attackerades och fick sin tröja avsliten inne på planen.I dag vittnar den förre HIF-stjärnan Jordan Larsson när rättegången efter kvalskandalen på Olympia fortsätter i Helsingborgs tingsrätt.
Läs mer om Olympia.

HIF-tränaren Per-Ola Ljung: Herrejesus

Helsingborg åkte på en förkrossande förlust i toppmatchen mot Dalkurd.Fem mål i baken och inte ett enda avslut. – En dålig match och en dålig prestation. Det är obefintligt med kvalitet där framme, säger en besviken tränare Per-Ola Ljung till C more.
Läs mer om Dalkurd.Fem och Per-Ola Ljung.
Klart: Hansson tillbaka i HIF
Förre landslagsmålvakten Pär Hansson är tillbaka i svensk fotboll och Helsingborgs IF, skriver klubben i ett pressmeddelande.
Läs mer om HIF och Pär Hansson.
Hansson återvänder till HIF
Läs mer om HIF.
Pär Hansson klar för HIF
Nu är glädjebeskedet här för alla Helsingborgssupportrar.Guldhjälten Pär Hansson återvänder till HIF och har skrivit på ett längre kontrakt.
Uppgifter: Pär Hansson tillbaka i svensk fotboll
Utspelade i seriefinalen mot Brommapojkarna i går.Men här kommer ett glädjebesked för Helsingborgs IF.Guldhjälten från 2011, målvakten Pär Hansson, nobbar Hammarby och flyttar hem till HIF, skriver Helsingborgs Dagblad.
BP hetast i Europa efter kross mot HIF
Brommapojkarnas succ i superettan fortsätter.Efter 4-0 i seriefinalen borta mot Helsingborg leder man serien med åtta poäng.Och har bättre poängsnitt än bland annat Chelsea, Bayern München, Juventus, Real Madrid och Monaco.– Det är riktigt roligt att spela fotboll just nu, säger Christopher Brandeborn till TV4 Sport.
BP krossade HIF i seriefinalen
Läs mer om HIF.
BP pratar inte om allsvenskan
Brommapojkarna möter Helsingborgs IF i en tidig seriefinal i superettan. BP toppar tabellen på 28 poäng, fem poäng före HIF inför morgondagens match. DN ställde fem frågor till BP:s kapten Gustav Sandberg Magnusson.
Bojanic om HIF-bråket med Henke: Vad fan händer?
Det är en dåligt bevarad hemlighet att de två starka viljorna inte alltid kunde enas.Nu berättar Darijan Bojanic för första gången om bråket med ikonen och förre HIF-tränaren Henrik Larsson.– Han tog det med mig framför hela laget och gav mig en utskällning, säger Bojanic.
Läs mer om Bojanic, Darijan Bojanic och Henke.
Kalldusch för Helsingborg – tappade segern på slutet
Helsingborg missade chansen att skaffa en lucka toppstriden i superettan.När HIF var på väg mot segern i Falkenberg kom kallduschen.Målvakten Matt Pyzdrowski tappade in bollen.
Läs mer om Falkenberg och Helsingborg.
Alvaro Santos återvänder till Helsingborgs IF – igen
Alvaro Santos spelade 131 matcher för Helsingborgs IF och var under sin aktiva tid en av Allsvenskans då största profiler.Nu står det klart att brassen återigen återvänder till klubben –för att jobba i ledarstaben.– Jag har haft en dialog med HIF i några månader och tanken är att jag ska jobba i klubben på något sätt. Det är inte helt klart vad jag ska göra, men till en början ska jag lära mig allt om HIF:s ungdomssida och så tar vi det därifrån, säger Santos till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om HIF.
De kan snuva HIF på drömvärvning
Nästa sommar flyttar Andreas Granqvist med familj hem till Skåne.Men det är inte helt säkert att han återvänder till Helsingborgs IF.FC Köpenhamn har nämligen visat intresse, uppger Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om HIF och Skåne.Men.
Ralani frälste HIF med jätteskott
HELSINGBORG. Mer effektivt än sprudlande.Men det räckte för Helsingborg som efter en snygg prestation av Bradley Ralani och 2–1 mot Syrianska är uppe på andra plats i superettan.
Chocken i toppmötet: HIF avgör - på övertid
Vilken vändning – och vilket avslut i ex-allsvenska toppmötet i superettan.Öster spelar skjortan av Helsingborgs IF i 45 minuter.Men HIF reser hem med tre poäng efter ett jätteskott i 92:a minuten.
Jordans vittnesmål efter huliganattacken
Nu ska Jordan Larsson beskriva för tingsrätten i Helsingborg hur han upplevde huliganattacken i kvalmatchen mot Halmstad i höstas.Alla 13 huliganer som identifierats är åtalade och ställs inför rätta.– Vi har jobbat nära polisen, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.
Nyförvärvet bröt måltorkan i segern
Efter en tung höst i Dalkurd och en trög start i Helsingborg har Oke Akpoveta hittat målet igen.HIF-nyförvärvet gjorde båda målen när Helsingborg slog Åtvidaberg 2–1 – och avancerade till andra plats i superettan.
HIF klättrar i Superettan
Helsingborgs IF tog säsongens andra seger i Superettan.Precis som vid premiären visade Jesper Lange vägen i målskyttet mot Degerfors.
Läs mer om Jesper Lange och Superettan.
Stark kritik riktas nu mot kommunens miljonbidrag
Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (m) ser ingen problematik i att Helsingborgs stad bidrog med närmare en miljon kronor och finansierade invigningen av Nya Olympia i samband med HIF:s premiär i superettan.Från Vänsterpartiet riktas däremot stark kritik.– Det ligger på gränsen till att kommunen bryter mot likställdhetsprincipen alltså att kommunen måste behandla alla lika, säger Peter Ahlbom som sitter i kommunfullmäktige för partiet.
Karlskronas kvalhjälte – men ser ut att få lämna
HIF Karlskrona gjorde jobbet i kvalet och spelar i handbollsligan även nästa säsong.Men en av lagets största kvalhjältar ser ut att få lämna.– Det verkar så och jag tror att det blir så. Ingen från klubben har pratat med mig i alla fall, säger målvakten Mario Cvitkovic till BLT.
Läs mer om BLT och Mario Cvitkovic.