Hisingen

Lastbil och motorcykel i olycka – oklart skadeläge

På torsdagsmorgonen var en motorcykel och en lastbil inblandade i en trafikolycka på Hisingen i Göteborg.– Motorcykeln har blivit påkörd av en lastbil, säger Hans-Olof Allgulin, larm– och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Skadeläget är oklart.

Västsvensk finansdirektör fast i stor bordellhärva

En västsvensk finansdirektör finns bland fem män som ertappats som sexköpare i en stor bordellhärva med rumänska kvinnor på Hisingen i Göteborg.–Det här är de fem män som fastnat, de hade otur, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand som drivit utredningen.Bordellen var inhyst i en vanlig hyreslägenhet på Hisingen.
Läs mer om Göteborg.Det och Hisingen.
Isa, 32, om otäcka bussfärden: Min son flög ur sin barnvagn
Två barnvagnar välte och hennes 1,5 månader gamla son flög ut med huvudet på backen.Isa Gutierrez, 32, berättar om den otäcka bussfärden på Hisingen under fredagskvällen.– Alla på bussen skrek men chauffören ville inte reagera, säger hon.– Det får inte gå till på det sättet, säger Gunilla Wicktor, informatör på Västtrafik.
Bellas New York-inspirerade projekt: hyllar Hisingen
Havet, människorna, utsikten från Ramberget, Lindholmen och gemenskapen.Det är några av svaren ferieentreprenörerna fått in när de gett sig ut för att ta reda på vad som är det bästa med Hisingen.– Vi vill visa att det finns många bra sidor av Hisingen, säger Bella Wahlberg, 15, som jobbar med projektet Humans of Hisingen.

Brand i lägenhet – man hoppade från balkong

En man fick under natten till tisdagen föras till sjukhus efter en brand i en lägenhet på Hisingen i Göteborg.Mannen hoppade från balkongen i samband med branden och skadade benen. – Han låg utanför när vi kom fram till platsen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen.
Godisbutik rånad av beväpnade män
En godisbutik på Hisingen i Göteborg har utsatts för ett rån.Två gärningsmän, beväpnade med ett pistolliknande föremål, konfronterade ägaren.–De lämnar sen platsen med en summa pengar och cigaretter, säger polisens presstalesman Hans Lippen.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Flera bilar i kraftig brand – ingen misstänkt
Fyra bilar stod under natten till fredagen i lågor på Hisingen i Göteborg.– Det brinner rejält när patruller kommer till platsen och det brinner lika mycket i alla bilar, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.
Flera bilar i kraftig brand – ingen misstänkt
Fyra bilar stod under natten till fredagen i lågor på Hisingen i Göteborg.– Det brinner rejält när patruller kommer till platsen och det brinner lika mycket i alla bilar, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.
Spårvagnstrafik avstängd i sommar – i onödan
Spårvägstrafiken på Hisingen i Göteborg är avstängd i sommar.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Spårvagnsavstängningen till Hisingen är onödig
Spårvagnstrafiken till och från Hisingen är avstängd under hela sommaren.Men två månader innan avstängningen inleddes så kom beskedet att totalavstängningen inte längre var nödvändig, avslöjar GöteborgDirekt.Men då var det för sent att stoppa den, menar trafikkontoret.
Läs mer om GöteborgDirekt.Men och Hisingen.
Nytt skyskrapehotell i Göteborg: Som Nirvana
Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen ska öppna ett nytt hotell i den planerade skyskrapan Karlatornet i Göteborg. Beskedet kommer efter att den kinesiska fordonskoncernen Geely, som äger Volvo, beslutat om en storsatsning på Hisingen i Göteborg.
Bilförare smet från olycka
Två personbilar har krockat på Hisingen.Olyckan innebär stor påverkan på trafiken, enligt Trafikverket.En bilförare försvann från platsen direkt efter olyckan.
Skrytbygget Karlatornet kan komma att stoppas
Skrytbygget på Hisingen i Göteborg – Karltornet – kan vara på väg att stoppas.I alla fall tillfälligt.Länsstyrelsen fattade på i fredags beslut om att utreda tornet – eftersom att det saknas nödvändiga utredningar om hur lämplig marken är, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Brand rasar i villa: Brinner för fullt
En brand rasar i en villa på Hisingen.Tio enheter från tre stationer har ryckt ut.– Det brinner för fullt, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Läs mer om Hisingen.Tio och Storgöteborg.
Åtalas för tobaksfabrik i källaren
Två bröder från Göteborg åtalas för grova skattebrott efter att ha tillverkat 13 ton röktobak och undanhållit staten på nästan 24 miljoner i tobaksskatt. Tillverkningen har skett i en illegal fabrik i källaren under en lokal männen hyrde på Hisingen, enligt GP.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Svårt skadad efter knivskärning
En man är svårt skadad efter att ha attackerats på Hisingen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Bil i brand på Hisingen – misstänkta sprang från platsen
En bil sattes under natten till måndagen i brand på Hisingen i Göteborg.Minst fyra andra närliggande bilar skadades i samband med branden.– Vittnen har sett folk springa därifrån, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Tre bilar i krock på E6 – stopp i trafiken
Tre bilar har kört ihop på E6 på Hisingen, uppger räddningstjänsten.Det är stopp i trafiken under räddningsarbetet.– De har stängt av vägen i södergående riktning. De håller på att flytta bort bilarna så att det ska bli framkomligt, uppger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Läs mer om Hisingen.
Fotgängare påkörd av bilist – förd till sjukhus
En fotgängare blev på torsdagen påkörd av bil på Hisingen i Göteborg.Personen fick därefter föras till sjukhus med ambulans.– Vi kommer åka och titta till personen senare, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen.
Här är Bandidos nya högkvarter i Sverige
Bandidos MC Hisingen har lämnat Göteborg – och etablerat sig på en ny ort i Västsverige.De har skaffat en klubblokal i Kungälv.– Sedan x antal månader hyr de en lokal där, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Ungdomar kastade sten på torg – flera rutor krossade
Under natten till torsdagen kastade flera ungdomar sten på Selma Lagerlöfs torg på Hisingen i Göteborg.Polisen sökte efter ungdomarna med hundpatrull.– Det var någon som såg eller hörde att det krossades rutor och såg tre yngre män, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Kvinna omkom i frontalkrock
Två personbilar frontalkrockade på Hisingen i Göteborg och en av förarna, en kvinna i 25–30-årsåldern, avled senare på Sahlgrenska universitetssjukhuset.
Läs mer om Göteborg, Hisingen och Sahlgrenska.
Två lastbilar i krock vid IKEA – stora trafikstörningar
Två lastbilar har kolliderat i närheten av Ikea på Hisingen i Göteborg.Initialt ska ingen person ha kommit till skada men olyckan påverkar trafiken i området.– Så är det men man försöker flytta undan bilarna, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Stor vattenläcka i Göteborg - trafiken leds om
En omfattande vattenläcka på Hisingen i Göteborg ställer till stora problem söndag eftermiddag.– Vi håller på att lägga o trafiken för en mängd busslinjer just nu, uppger man på Västtrafiks störningsjour.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.