Hisingen

Misstänkt mordförsök vid kraftig smäll

En kraftig explosion har inträffat i en bostad på Hisingen i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.

Man utsatt för rånförsök – blev huggen i låret

En man utsattes under torsdagseftermiddagen för ett rånförsök i ett trapphus på Hisingen.Två män ville komma åt mannens plånbok och mobiltelefon, men fick inte med sig något. Istället höggs han i låret.– Det är oklart med vilket föremål, det kan röra sig om en mejsel eller kniv, något form av stickvapen, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Hisingen.Två, Tommy Nyman och Väst.
Flera skott avlossade i Göteborg
Polisen larmades vid kvart i sex på lördagskvällen om skottlossning i Kyrkbyn på Hisingen i Göteborg. Väl på plats kunde patrullerna konstatera att flera skott har avlossats.
Läs mer om Göteborg, Hisingen och Kyrkbyn.
JUST NU: Skjutning – stor polisinsats
På lördagskvällen har det varit skottlossning på Hisingen i Göteborg.En stor polisinsats pågår.– Vi jobbar på platsen, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Tre bilar i krock – stor trafikpåverkan

På fredagseftermiddagen har tre bilar krockat vid Vädermotet på Hisingen, uppger polisen.Skadeläget är oklart men det är stor trafikpåverkan då tre körfält stängs av under räddningsarbetet.
Läs mer om Hisingen och Vädermotet.
Test: Volvo XC40 mot XC60 och VW Tiguan – ställ dina frågor, vad vill du veta?
John Eriksson ringer från Hisingen har precis plockat ut en busfärsk, helt nybyggd Volvo XC40. Den ska vi testa mot storebror Volvo XC60 och segmentets testvinnare Volkswagen Tiguan. Vad vill ni läsare veta om bilarna? Här är chansen att ställa dina frågor och få svar inom kort. Skriv i fältet för kommentarer här nere, eller på vår Facebook-sida. Det ska bli spännande att se vad läsarna vill ha svar på, hälsar Erik på telefon. Teststräckan är i skrivande stund extremt kort men redan i eftermiddag kör man upp till Stockholm och redaktionen i Solna. Vad har du fått för intryck, s&
Larm om yxmän – stor polisinsats
Polisen larmades om beväpnade personer på Hisingen i Göteborg på torsdagsförmiddagen.En lägenhet genomsöktes utan att några skjutvapen hittades, men en yxa, kniv och hammare hittas vid ett trapphus.Två män misstänks för brott mot knivlagen.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Man utsatt för väpnat rån – stor polisinsats
En man i 50-årsåldern uppger att han blivit utsatt för ett väpnat rån på Hisingen, Göteborg.– Två gärningsmän ska ha hotat honom med ett pistolliknande föremål och ropat ge oss pengarna annars skjuter vi dig, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.Polisen söker med flera enheter efter rånarna.
JUST NU: Larm om kraftig explosion
Polisen har en stor insats på Hisingen efter ett larm om en explosion.– Det har smällt högt som sjutton. Vi är där med ett antal enheter och försöker lokalisera källan men har inte hittat den, säger Morten Gunneng, biträdande vakthavande befäl på polisen.
Läs mer om Hisingen och Morten Gunneng.
Spårvagnar belysta med laser - trafiken stoppas
Ungdomar har siktat med grön laser mot spårvagnar på Hisingen, skriver GP.Trafiken på sträckan Eketrägatan-Varmfrontsgatan mot Länsmansgården har stoppats.Polis är på väg.– Tre vagnar blir belysta med grön laser från balkong, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen till tidningen.
JUST NU: Flera personer i storbråk med tillhyggen
På onsdagskvällen har polisen ryckt ut till Skogome på Hisingen efter larm om ett större bråk mellan ett antal personer som använde tillhyggen.– Vi har en skadad person, han säger att han blivit slagen med en domkraft, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel.
Spårvagnar stoppas efter vilt slagsmål
Tre spårvagnslinjer som går till Hisingen har stoppas efter att tumult utbröt vid en hållplats i Biskopsgården, skriver GP.– Det har varit fullt slagsmål vid hållplatsen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst till tidningen.
Man knivskuren – allvarligt skadad
En man blev under natten till fredagen knivskuren i ett bostadsområde på Hisingen. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador.En man greps senare i närheten av platsen, misstänkt för försök till mord.
Läs mer om Hisingen.
Villabrand i Göteborg – två enheter på plats
Räddningstjänsten i Göteborg är larmade till en villabrand på centrala Hisingen.– Vi är precis framme. Det väller ut rök från byggnaden och vi har börjat undersöka villan, säger Anders Terneby, larm- och ledningsoperatör.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Fullt utvecklad lägenhetsbrand – stort räddningspådrag
Polis och räddningstjänst har ryckt ut på en lägenhetsbrand i Tuve på Hisingen i Göteborg.Branden ska ha startat i köket.– Det är en fullt utvecklad brand, säger polisens vakthavande befäl.
Läs mer om Göteborg.Branden, Hisingen och Tuve.
Lastbil vikt över väg – stopp i trafiken
En lastbil står vikt över vägen på Hisingen i Göteborg. Polisen larmades en stund senare om att ytterligare en trafikolycka inträffat i samband med den första, när en personbil kört in i en containerbil. Skadeläget är oklart.Vägen är avstängd.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Busschaufför misshandlad – förd till sjukhus
En busschaufför har förts till sjukhus efter att ha blivit misshandlad på Hisingen, Göteborg.Två yngre män lämnade platsen och eftersöks nu av polis.
Läs mer om Göteborg.Två och Hisingen.
Polisen spärrar av runt misstänkt föremål i Göteborg
Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid en busshållplats på Hisingen i Göteborg. Polisen har spärrat av ett område i väntan på att bombexperter ska undersöka föremålet.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Misstänkt farligt föremål – stort område har spärrats av
Stort område har spärrats av på Hisingen.Ett misstänkt farligt föremål har upptäckts, uppger polisen.– Nationella bombskyddet har kallats in, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.
Läs mer om Hisingen.Ett och Peter Adlersson.
Kraftig rökutveckling i lägenhet – stort räddningspådrag
Det är kraftig rökutveckling i en lägenhet på Hisingen i Göteborg.Räddningstjänsten är på plats med fyra styrkor.
Handgranat bakom explosion på Hisingen
Det var med största sannolikhet en handgranat som exploderade i ett flerfamiljshus på Hisingen i Göteborg, meddelar polisen.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Explosion vid flerfamiljshus på Hisingen
En explosion har inträffat vid ett flerfamiljshus på Hisingen i Göteborg, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Explosion vid flerfamiljshus
En explosion har ägt rumt vid ett flerfamiljshus på Hisingen.Polisen rubricerar händelsen som mord- eller dråpförsök.
Läs mer om Hisingen.Polisen.