Hisingen

Åtalas för tobaksfabrik i källaren

Två bröder från Göteborg åtalas för grova skattebrott efter att ha tillverkat 13 ton röktobak och undanhållit staten på nästan 24 miljoner i tobaksskatt. Tillverkningen har skett i en illegal fabrik i källaren under en lokal männen hyrde på Hisingen, enligt GP.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.

Svårt skadad efter knivskärning

En man är svårt skadad efter att ha attackerats på Hisingen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Bil i brand på Hisingen – misstänkta sprang från platsen
En bil sattes under natten till måndagen i brand på Hisingen i Göteborg.Minst fyra andra närliggande bilar skadades i samband med branden.– Vittnen har sett folk springa därifrån, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.

Tre bilar i krock på E6 – stopp i trafiken

Tre bilar har kört ihop på E6 på Hisingen, uppger räddningstjänsten.Det är stopp i trafiken under räddningsarbetet.– De har stängt av vägen i södergående riktning. De håller på att flytta bort bilarna så att det ska bli framkomligt, uppger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.
Läs mer om Hisingen.
Fotgängare påkörd av bilist – förd till sjukhus
En fotgängare blev på torsdagen påkörd av bil på Hisingen i Göteborg.Personen fick därefter föras till sjukhus med ambulans.– Vi kommer åka och titta till personen senare, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen.
Här är Bandidos nya högkvarter i Sverige
Bandidos MC Hisingen har lämnat Göteborg – och etablerat sig på en ny ort i Västsverige.De har skaffat en klubblokal i Kungälv.– Sedan x antal månader hyr de en lokal där, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Ungdomar kastade sten på torg – flera rutor krossade
Under natten till torsdagen kastade flera ungdomar sten på Selma Lagerlöfs torg på Hisingen i Göteborg.Polisen sökte efter ungdomarna med hundpatrull.– Det var någon som såg eller hörde att det krossades rutor och såg tre yngre män, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Kvinna omkom i frontalkrock
Två personbilar frontalkrockade på Hisingen i Göteborg och en av förarna, en kvinna i 25–30-årsåldern, avled senare på Sahlgrenska universitetssjukhuset.
Läs mer om Göteborg, Hisingen och Sahlgrenska.
Två lastbilar i krock vid IKEA – stora trafikstörningar
Två lastbilar har kolliderat i närheten av Ikea på Hisingen i Göteborg.Initialt ska ingen person ha kommit till skada men olyckan påverkar trafiken i området.– Så är det men man försöker flytta undan bilarna, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Stor vattenläcka i Göteborg - trafiken leds om
En omfattande vattenläcka på Hisingen i Göteborg ställer till stora problem söndag eftermiddag.– Vi håller på att lägga o trafiken för en mängd busslinjer just nu, uppger man på Västtrafiks störningsjour.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Långa köer på leden efter flerbilskrock
Tre bilar har kolliderat på Lundbyleden på Hisingen i Göteborg.Enligt polisen är risken stor för köer och trafikstörningar på platsen.– Bilarna står dumt till, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i Göteborg.P4 Göteborg rapporterar att det är långa köer på leden.
Hysn gillar att spela derbyn mot Häcken
GÖTEBORG. Tobias Hysn, 35, har spelat åtskilliga derbyn.Och han ser som vanligt fram mot att få mäta sina blåvita krafter med uppstickaren på Hisingen.– På planen är det fifty-fifty numera. Men att jämföra klubbarna blir bara löjligt, där har dom en bit kvar, säger Hysn om klubben han tillhörde under fyra år i början på 2000-talet.
Läs mer om Hisingen, Hysn och Häcken.
Trafikolycka – tre personer varav ett barn inblandade
En trafikolycka har inträffat på Hisingen i Göteborg.– Vi är på väg till olycksplatsen i Kärra i Göteborg. Jag har ännu bara uppgifter från SOS som säger att det ska vara två bilar med tre personer varav ett barn i som är inblandade, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman vid region Väst.
Inbrott i butik i Göteborg – använde bil som murbräcka
En butik på Hisingen i Göteborg blev under natten till onsdagen utsatt för ett inbrott.De misstänkta gärningsmännen använde sig av en bil som murbräcka för att ta sig in i butiken.– Man ser att det står en bil inkörd i lokalen. Samtidigt lämnar två bilar platsen och försvinner, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Biljakt efter stulen skåpbil: Rammat bilar
På tisdagskvällen pågick en biljakt på Hisingen i Göteborg.– Det är en skåpbil som anmälts stulen och det får vi nys om och ska stoppa den, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Bilens förare ville inte stanna och efter att ha rammat flera bilar och kört på gång- och cykelbanor kunde polisen till slut få stopp på bilen och två personer greps.
Gamar satt och slet med sina starka näbbar i liken
I boken Crespo – en resa i fotbollens tecken berättar Alhassan Crespo Kamara om sin uppväxt och den långa resan från Sierra Leone via Boden, Stockholm, Örebro till Häcken på Hisingen i Göteborg. Nedan följer första kapitlet i boken.
Tre bilar i krasch – mitt i tunnel
Tre bilar har krockat mitt i Tingstadstunneln i Göteborg i riktning mot Hisingen– Både vi och räddningstjänsten är på väg till platsen, Säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.
Domkraft orsakade bomblarm i Göteborg
Ett misstänkt föremål som hittades vid Wieselgrensplatsen på Hisingen i Göteborg har konstaterats vara ofarligt, rapporterar GT.
Två lastbilar i krock i Göteborg
Två lastbilar har kolliderat vid Energihamnen på Hisingen i Göteborg.Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha kommit till skada men trafiken står still i området.– Det är två chaufförer med lite språkförbristning och det är en del trafik där, säger Christer Fuxbog, polisens presstalesperson i Region Väst.
Avspärrningar vid gasläcka i Göteborg
Boende i ett villaområde på Hisingen i Göteborg har evakuerats med anledning av en gasläcka. Det är ett fordon som kört av vägen som läcker brandfarlig gas. Åtta villor på Hisingen i Göteborg är fortfarande utrymda.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Gas läcker ut efter olycka med tankbil
En tankbil som transporterade fordonsgas körde strax efter klockan 20 på annandagen in i ett bostadshus på Hisingen i Göteborg. Gas läcker ut, enligt räddningstjänsten, som vid 20.45-tiden evakuerade boende i hus i området.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
JUST NU: Gasbil av vägen – läcker brandfarlig gas
En gasbil har kört av vägen i ett villaområde på Hisingen i Göteborg.Bilen läcker gas – och räddningstjänsten utrymmer nu de närliggande fastigheterna.– Det är brandfarlig gas. Det är farligt för den närmaste omgivningen, men vi håller på att utrymma fastigheterna, uppger räddningstjänsten.
Läs mer om Göteborg.Bilen och Hisingen.