Hisingen

Toppolitikern om släkt- rekryteringen: Bestört

Stadsdelsförvaltningen i Norra Hisingen ska nu undersöka hur det gick till då en chef och projektledare anställde en släktings fru, som GT kunde avslöja under torsdagen.– Det är klart att man blir bestört att det verkar som att det kan ha förekommit oegentligheter och att man har åsidosatt jävsregler, säger Patrick Gladh (S), stadsdelsnämndsordförande.Samtidigt kan GT nu avslöja nya band mellan projektledaren Rüddi Porsgaard och personer som ingår i 13,6-miljonerprojekt.Bland annat har 320 000 kronor gått till en konsult som projektledaren haft uppdrag tillsammans med i en lokal frikyrkoförsa

Chefen anställde egna släktingen

När enhetschefen skulle starta ett EU-projekt på Hisingen med en budget på 13,6 miljoner kronor var en av de första hon rekryterade en nära släktings sambo och nu fru.Den närstående kvinnan blev projektets kommunikatör – med en ingångslön på 35 000 kronor.–Hon är väldigt kompetent och erfaren, säger enhetschefen Rüddi Porsgaard om rekryteringen.
Cyklist påkörd av personbil – förd till sjukhus
En cyklist krockade med en personbil på Hisingen i Göteborg på onsdagsmorgonen.Cyklisten som är en kvinna i 55-årsåldern har förts till sjukhus.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Borg och Sauk snuvar EU-eliten på lyxhotell
Emmanuel Macron och Angela Merkel väntas komma till EU-toppmötet i Göteborg, men det är inte i pampiga Svenska mässan som de ska diskutera Europas framtid – utan i en hall ute på Hisingen.– Svenska mässan var inte tillgänglig det datum som mötet ska äga rum, säger Johanna Aschan vid regeringskansliet.För där ska Stefan Sauk tala om talskräck och Anders Borg hålla seminarium om risker, utmaningar och möjligheter.Följden: Fullständigt trafikkaos.

Lastbil och personbil i krock – Älvsborgsbron avstängd

En personbil och en lastbil har krockat på Älvsborgsbron.Trafiken har stängts av i riktning mot Hisingen.Bilister får räkna med långa köer i morgontrafiken.
Man klämdes fast på jobbet - allvarligt skadad
En man skadades svårt vid en arbetsplatsolycka på Hisingen i Göteborg.– Mannen har förts till sjukhus med allvarliga skador. Tillståndet är enligt sjukhuset stabilt, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region väst.
Läs mer om Göteborg, Hisingen och Ulla Brehm.
Båt på väg att sjunka – räddningstjänst på plats
En båt är på väg att sjunka vid en hamn på västra Hisingen i Göteborg.Räddningstjänsten är framme på plats.– Vi gör ett försök att pumpa ut vatten för att kunna rädda den, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Två bilar i krock – risk för långa köer
Två bilar har krockat vid Hisings Kärra på Hisingen.Olyckan har skett på en mindre väg i anslutning till påfarterna till E6 och det är helt stopp trafiken.– Det kommer nog byggas på med köer på platsen, säger larm- och ledningsoperatören på räddningstjänsten i Storgöteborg.
Så lamslås Göteborg av nya EU-toppmötet
E6 stängs av, vägarna till och från Hisingen blockeras – och köerna kan bli upp till flera mil långa.Det stundande EU-toppmötet kommer skapa ett sällan skådat trafikkaos i och omkring Göteborg.– Det är det riktigt stora trafikstockningarna som jag tror kommer bli minnet av det här, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.Samtidigt väntas polisinsatsen bli upp till så dubbelt så stor som under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i helgen.
Lastbil och bil i krock – ambulans på väg
En lastbil och en personbil är inblandade i en trafikolycka på Hisingen i Göteborg.– Vi inväntar ambulans, säger en larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.Det är kö på platsen till följd av olyckan.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Flera bilar i brand på Hisingen
Fyra fordon började brinna i Brunnsbo på Hisingen vid 21-tiden på torsdagskvällen.– Brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand. Vi har ingen gripen i nuläget, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.Bränderna är släckta. Ingen person ska ha kommit till skada.
Man utsatt för mordförsök – två gripna
En man har hittats skadad i en lägenhet på Hisingen.I lägenheten fanns två andra män som greps av polis.– Det utreds som mordförsök, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Hisingen.I, Jenny Widn och Väst.
Man skadad i arbetsplatsolycka – förd till sjukhus
En man har skadats på sin arbetsplats på Hisingen. Han ska ha fastnat i någon form av press och förts till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Hisingen.
En person rånad – hotades med pistolliknande föremål
En person har blivit rånad av ett okänt antal gärningsmän i Brunnsbo på Hisingen.Rånaren eller rånarna tvingade med hjälp av ett pistolliknande föremål till sig en klocka och en mobiltelefon från sitt offer.– Vi är på plats där ute just nu, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
JUST NU: Fyra beväpnade rånare slog till mot butik
En butik på Hisingen i Göteborg har rånats.– Det var fyra maskerade och beväpnade rånare som utförde rånet. Vi söker efter dem, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Hisingen, Tommy Nyman och Väst.
Gängkriget i Frölunda gäckar polisen: Väldigt våldsamt
Frölunda i Göteborg skakas av skjutningar – senast förra veckan skottskadades en man.Merparten av skjutningarna är enligt polisens uppfattning en del av gängkriget som utspelar sig mellan två kriminella nätverk.– Alla gäng ger oss huvudvärk men just för stunden kan man inte blunda för att det varit väldigt våldsamt i Frölunda och lite lugnare på de andra ställena, säger polischefen Erik Nord.Samtidigt visar polisens egen statistik att det tidigare så våldsdrabbade Hisingen varit förskonat i år.
Minas, 33, obehagliga upptäckt på McDonald's
Mina Damu Atabaki, 33, gjorde en minst sagt obehaglig upptäckt på en McDonald's-restaurang på Hisingen i Göteborg.Plötsligt såg hon en mus komma springandes från restaurangens kök.– Jag har grov fobi för möss och kan inte ens se dem på tv. Så jag flög upp på bordet, säger Mina Damu Atabaki.
Tre bilar i krock vid E6 – oklart skadeläge
Tre bilar har krockat vid en påfart till E6 på Hisingen i Göteborg.Räddningstjänst, polis och ambulans är på väg till platsen.– De har kört ihop på något sätt, Mats Gränsmark, vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Stopp i spårvagnstrafiken
Det är stopp i spårvagnstrafiken på Hisingen på måndagsmorgonen.En kontaktledning är nedriven. Trafiken ersätts med bussar.– Det kan bli förseningar på omkring en halvtimme till en början, uppger Västtrafiks störningsjour.
Läs mer om Hisingen.
Lastbil och motorcykel i olycka – oklart skadeläge
På torsdagsmorgonen var en motorcykel och en lastbil inblandade i en trafikolycka på Hisingen i Göteborg.– Motorcykeln har blivit påkörd av en lastbil, säger Hans-Olof Allgulin, larm– och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Skadeläget är oklart.
Västsvensk finansdirektör fast i stor bordellhärva
En västsvensk finansdirektör finns bland fem män som ertappats som sexköpare i en stor bordellhärva med rumänska kvinnor på Hisingen i Göteborg.–Det här är de fem män som fastnat, de hade otur, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand som drivit utredningen.Bordellen var inhyst i en vanlig hyreslägenhet på Hisingen.
Läs mer om Göteborg.Det och Hisingen.
Isa, 32, om otäcka bussfärden: Min son flög ur sin barnvagn
Två barnvagnar välte och hennes 1,5 månader gamla son flög ut med huvudet på backen.Isa Gutierrez, 32, berättar om den otäcka bussfärden på Hisingen under fredagskvällen.– Alla på bussen skrek men chauffören ville inte reagera, säger hon.– Det får inte gå till på det sättet, säger Gunilla Wicktor, informatör på Västtrafik.
Bellas New York-inspirerade projekt: hyllar Hisingen
Havet, människorna, utsikten från Ramberget, Lindholmen och gemenskapen.Det är några av svaren ferieentreprenörerna fått in när de gett sig ut för att ta reda på vad som är det bästa med Hisingen.– Vi vill visa att det finns många bra sidor av Hisingen, säger Bella Wahlberg, 15, som jobbar med projektet Humans of Hisingen.
Brand i lägenhet – man hoppade från balkong
En man fick under natten till tisdagen föras till sjukhus efter en brand i en lägenhet på Hisingen i Göteborg.Mannen hoppade från balkongen i samband med branden och skadade benen. – Han låg utanför när vi kom fram till platsen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen.
Godisbutik rånad av beväpnade män
En godisbutik på Hisingen i Göteborg har utsatts för ett rån.Två gärningsmän, beväpnade med ett pistolliknande föremål, konfronterade ägaren.–De lämnar sen platsen med en summa pengar och cigaretter, säger polisens presstalesman Hans Lippen.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.