Hisingen

Inbrott i butik i Göteborg – använde bil som murbräcka

En butik på Hisingen i Göteborg blev under natten till onsdagen utsatt för ett inbrott.De misstänkta gärningsmännen använde sig av en bil som murbräcka för att ta sig in i butiken.– Man ser att det står en bil inkörd i lokalen. Samtidigt lämnar två bilar platsen och försvinner, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Biljakt efter stulen skåpbil: Rammat bilar

På tisdagskvällen pågick en biljakt på Hisingen i Göteborg.– Det är en skåpbil som anmälts stulen och det får vi nys om och ska stoppa den, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Bilens förare ville inte stanna och efter att ha rammat flera bilar och kört på gång- och cykelbanor kunde polisen till slut få stopp på bilen och två personer greps.
Gamar satt och slet med sina starka näbbar i liken
I boken Crespo – en resa i fotbollens tecken berättar Alhassan Crespo Kamara om sin uppväxt och den långa resan från Sierra Leone via Boden, Stockholm, Örebro till Häcken på Hisingen i Göteborg. Nedan följer första kapitlet i boken.
Tre bilar i krasch – mitt i tunnel
Tre bilar har krockat mitt i Tingstadstunneln i Göteborg i riktning mot Hisingen– Både vi och räddningstjänsten är på väg till platsen, Säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Domkraft orsakade bomblarm i Göteborg

Ett misstänkt föremål som hittades vid Wieselgrensplatsen på Hisingen i Göteborg har konstaterats vara ofarligt, rapporterar GT.
Två lastbilar i krock i Göteborg
Två lastbilar har kolliderat vid Energihamnen på Hisingen i Göteborg.Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha kommit till skada men trafiken står still i området.– Det är två chaufförer med lite språkförbristning och det är en del trafik där, säger Christer Fuxbog, polisens presstalesperson i Region Väst.
Avspärrningar vid gasläcka i Göteborg
Boende i ett villaområde på Hisingen i Göteborg har evakuerats med anledning av en gasläcka. Det är ett fordon som kört av vägen som läcker brandfarlig gas. Åtta villor på Hisingen i Göteborg är fortfarande utrymda.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Gas läcker ut efter olycka med tankbil
En tankbil som transporterade fordonsgas körde strax efter klockan 20 på annandagen in i ett bostadshus på Hisingen i Göteborg. Gas läcker ut, enligt räddningstjänsten, som vid 20.45-tiden evakuerade boende i hus i området.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
JUST NU: Gasbil av vägen – läcker brandfarlig gas
En gasbil har kört av vägen i ett villaområde på Hisingen i Göteborg.Bilen läcker gas – och räddningstjänsten utrymmer nu de närliggande fastigheterna.– Det är brandfarlig gas. Det är farligt för den närmaste omgivningen, men vi håller på att utrymma fastigheterna, uppger räddningstjänsten.
Läs mer om Göteborg.Bilen och Hisingen.
JUST NU: Lastbil av vägen – läcker brandfarlig gas
En gasbil har kört av vägen i ett villaområde på Hisingen i Göteborg.Lastbilen läcker gas – och räddningstjänsten utrymmer nu de närliggande fastigheterna.– Det är brandfarlig gas. Det är farligt för den närmaste omgivningen, men vi håller på att utrymma fastigheterna, uppger räddningstjänsten.
Läs mer om Göteborg.Lastbilen och Hisingen.
Långa köer efter trafikolycka vid tunnel
Det är lång köbildning efter att en trafikolycka ägt rum på E6, nära Tingstadstunneln.– Det är två bilar som har kolliderat, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman i region Väst.Avfarten mot Hisingen är helt avstängd, uppger polisen.
Beväpnad och maskerad man stoppade buss
En maskerad och beväpnad man har försökt tränga sig in i en buss på Hisingen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.Polisen har gripit en person.
Våldsam brand i lägenhet – en till sjukhus
En våldsam brand rasade på lördagsmorgonen i ett lägenhetshus på Hisingen i Göteborg.En person har förts skadad till sjukhus.
Läs mer om Göteborg.En och Hisingen.
Volvo Cars cio byter sida – börjar på Gartner
Cio-veteranen Klas Bendrik byter sida. Efter sju år som cio på Volvo Cars lämnar han bil-it på Hisingen och tar plats som rådgivare på analysföretaget Gartner.
Läs mer om Gartner och Hisingen.
Nya vänner och förbättrad svenska för åttaåriga Yordanno
Göteborg. Åttaåriga Yordannos har fått nya kamrater och hennes svenska har blivit bättre. Det enda negativa hon upplever med att åka till ett annat område på Hisingen för att gå i skola är att hon så lätt blir åksjuk under taxiresan.
Läs mer om Hisingen och Yordanno.
Jordfallsbron helt avstängd – går inte att stänga
Jordfallsbron vid nödöstra Hisingen i Göteborg, drabbades på måndagsförmiddagen av ett tekniskt fel.Bron går inte att stänga och trafiken står helt stilla i området.– Vi vet inte varför men har folk på plats, säger Sara Lindström, presskommunikatör på Trafikverket.
Jordfallsbron avstängd – går inte att stänga
Jordfallsbron vid nödöstra Hisingen i Göteborg, drabbades på måndagsförmiddagen av ett tekniskt fel.Bron går inte att stänga och trafiken står helt stilla i området.– Vi vet inte varför men har folk på plats, säger Sara Lindström, presskommunikatör på Trafikverket.
Smash and grab-kupp – använde sig av hjullastare
Under natten till måndagen utsattes en lokal på Hisingen för en smash and grab-kupp.De misstänkta inbrottstjuvarna använde sig av en hjullastare för att forcera grinden.– Sen har man brutit upp någon dörr på insidan och stulit dataskrivare, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Hisingen och Region Väst.
Smash and grabb-kupp – använde sig av hjullastare
Under natten till måndagen utsattes en lokal på Hisingen för en smash and grab-kupp.De misstänkta inbrottstjuvarna använde sig av en hjullastare för att forcera grinden.– Sen har man brutit upp någon dörr på insidan och stulet dataskrivare, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Hisingen och Region Väst.
Stahre ska ta Häcken till nästa nivå: Min tränarpalett blir allt större
Efter ett nära två år långt kinesiskt äventyr är Mikael Stahre tillbaka i allsvenskan, och i Göteborg. Men inte IFK, utan i BK Häcken. Med Stahre vid rodret är det meningen att babord och styrbord ska bli full fart framåt för den lilla klubben från Hisingen.
Stahre ska ta Häcken till nästa nivå: Min tränarpaljett blir allt större
Efter ett nära två år långt kinesiskt äventyr är Mikael Stahre tillbaka i allsvenskan, och i Göteborg. Men inte IFK, utan i BK Häcken. Med Stahre vid rodret är det meningen att babord och styrbord ska bli full fart framåt för den lilla klubben från Hisingen.
Fick inbrott – försökte hålla fast tjuven
En villaägare på västra Hisingen drabbades av ett villainbrott runt klockan 14.30.Sedan följde stor dramatik.– Målsäganden försökte ta fast tjuven och höll honom ett tag, men tjuven smet iväg, berättar Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.Efter en stor polisinsats greps tjuven senare.
Läs mer om Hisingen, Tommy Nyman och Väst.Efter.
Polis larmades till skola efter bråk
Polisen larmades på tisdagen ut till en gymnasieskola på Hisingen.Anledningen var att det larmades om bråk mellan personer – och att rädsla fanns för att flera skulle ansluta, meddelar polis.Bråket var över när polisen kom.– Vi tog med och avlägsnade en person, han kördes därifrån, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.
Polis ryckte ut på kärleksdrama på grundskola
Ett antal polispatruller har ryckt ut till en grundskola på Hisingen i Göteborg efter larm om oroligheter.– Det visade sig vara en kärlekshistoria, det var två flickor som var förtjusta i samma pojke, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.