Historisk

AIK nära återkomst till handbollsligan

Ricoh blir AIK.Det står klart efter AIK:s extrainsatta medlemsmöte – och nu pekar allt på att klubben tar över Ricohs plats i handbollsligan.– Det här är en historisk händelse, säger AIK Handbolls ordförande Christer Widoff.
Läs mer om Christer Widoff.

Guentzels fyrverkeri tog Pittsburgh vidare

Pittsburgh har tagit det första steget mot en historisk tredje raka Stanley Cup-titel. Laget är vidare till kvartsfinal i NHL-slutspelet i ishockey.
Läs mer om Pittsburgh och Stanley Cup-titel.
Växjö svenska mästare efter historisk totalkross
Växjö Lakers är svenska mästare i ishockey 2018. Det var aldrig ens nära i de fyra finalmatcherna mot Skellefteå som Växjö vann med totalt 20-1.
Läs mer om Skellefteå och Växjö.
Växjö tar guld efter historisk finalkross
Det blev aldrig ens spännande.Växjö Lakers knäckte Skellefteå med 5-0 och är svenska mästare.Med totalt 20-1 i målskillnad är Lakers den mest överlägsna vinnaren någonsin.– Det är fantastiskt! Jag kan inte be om mer, det går inte att bli bättre. Jag finner inga ord, säger 19-årige hjälte Elias Pettersson.
Läs mer om Skellefteå.
Han stängs av i sex(!) år – efter gula kortet
Lincoln Citys framfart i FA Cupen säsongen 16/17 var historisk.Nu har den sagan fått ett historiskt tråkigt efterspel.Försvararen Bradley Wood stängs av i sex år.
Frida Boriero blev hjälte i Växjös historiska seger
Växjös Frida Boriero blev historisk matchhjälte när hon sköt det enda målet i det allsvenska mötet hemma mot Djurgården.
Läs mer om Djurgården.
Historisk seger för Växjö
Sporttelegram. Växjös Frida Boriero blev historisk matchhjälte när hon sköt det enda målet i det allsvenska mötet hemma mot Djurgården.
Läs mer om Djurgården och Växjö.
Historisk seger för Växjö
Läs mer om Växjö.
Historisk seger för Växjö DFF
Växjö DFF tog sina första historiska allsvenska poäng, tre till antalet, efter seger med 1-0 hemma mot Djurgården. 446 åskådare på Myresjöhus Arena fick se Frida Boriero göra det historiska målet för Växjö DFF.
Tung Malmöförlust i historisk semifinal
HK Malmö är för första gången i SM-semifinal.Men det blev en tung förlust i den första matchen hemma mot Alingsås.
Läs mer om SM-semifinal.Men.
Historisk semifinal för HK Malmö: Blir en jäkla kamp
Malmö är Sveriges tredje största stad. Men handbollslaget HK Malmö hade aldrig tagit sig längre än till kvartsfinal i SM-slutspelet – förrän nu. Vi ska njuta, säger tränaren Stian Tönnesen.
Eldebrink vill fortsätta skriva historia
Elin Eldebrink är redan historisk: ingen annan svenska har spelat Final Four i Euroleague. Landslagskaptenen vill mer än så. – Nu ska vi se till att vinna så att jag blir först med det också, säger hon inför Yakin Dogus semifinal mot Sopron.
Läs mer om Euroleague, Final Four och Sopron.
Eldebrink vill fortsätta skriva historia
Elin Eldebrink är redan historisk: ingen annan svenska har spelat Final Four i Euroleague. Landslagskaptenen vill mer än så. – Nu ska vi se till att vinna så att jag blir först med det också, säger hon inför Yakin Dogus semifinal mot Sopron.
Läs mer om Euroleague, Final Four och Sopron.
Vetoröster skapar historisk låsning i FN:s säkerhetsråd
Rysslands tolv vetoröster mot resolutioner om kriget i Syrien har lamslagit säkerhetsrådet i FN. En mäktig institution för världsfred och stabilitet går nu igenom en kris, menar erfarna FN-analytiker som DN talat med.
Läs mer om FN-analytiker och Syrien.
Historisk boxningsmatch i tungvikt: "Det är klart att vi är rivaler"
Otto Wallin och Adrian Granat - båda högt rankade globalt (15 och 32) och de gör upp om EU-titeln i Sundsvall den 21 April. Fighten kommer att gå till svensk idrottshistoria som den största svenska boxningsfighten på svensk mark någonsin.
Kubas nya president möter flera utmaningar
Lissabon. Det blir en historisk dag på Kuba på onsdagen. För första gången sedan revolutionen 1959 väntas någon utanför Castrofamiljen att ta över makten. Den före detta utbildningsministern, Miguel Diaz-Canel, kommer bli landets förste civile president på nästan 60 år.
Göteborgs konstmuseum blir årets museum
Kulturtelegram. Framåtanda kombinerad med en stor konstsamling har gett resultat. Den klassiska institutionen på Götaplatsen utses till Årets museum för att man "lyfter museet in samtiden och ger historisk relief till dagens samhällsfrågor".
Läs mer om Götaplatsen.
Göteborgs konstmuseum blir årets museum
Framåtanda kombinerad med en stor konstsamling har gett resultat. Den klassiska institutionen på Götaplatsen utses till Årets museum för att man lyfter museet in samtiden och ger historisk relief till dagens samhällsfrågor.
Läs mer om Götaplatsen.
Historisk dom - 41-åring döms för våldtäkt mot barn via internet
Nu kan övergrepp som sker via nätet klassas som våldtäkt. Detta efter att en 41-årig svensk man dömts till 10 års fängelse för bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt barnpornografibrott, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Historisk premiär med dubbla känslor
Foto: Bosse Nilsson Till en början fick Team Skåne och Gabriella Kromnow stopp på Carlstad Crusaders. Men till slut visade sig gästerna vara det starkare laget.
Gränskontrollerna slår hårt mot välståndet
Det sägs vara omöjligt att ha öppna gränser, men det enda vi vet säkert är att det är omöjligt att ha stängda gränser. Gränskontrollerna saknar proportioner. Den fria rörligheten i Öresundsregionen får inte bli till en historisk parantes, skriver Liberala Ungdomsförbundets Simona Mohamsson.
Läs mer om Öresundsregionen.
Kronprinsessan Mary blir historisk vid gala
Kronprinsessan Mary blir historisk.När hon räcker över ett hederspris vid Danish Rainbow Awards blir hon den första danska kungligheten att göra så.– Det är tydligt att det betyder mycket för folk i den här miljön, säger Niels Holm, som är vice ordförande för Rain Business Denmark, till BT.
Den största svenska målvaktstalangen på flera år - blev dubbelt historisk: "Jag kunde inte förstå"
Jesper Wallstedt är bara 15 år men har redan varit med om mycket i hockeylivet. Foto: Ronnie Rönnkvist Idag reste Småkronorna iväg till JVM i Ryssland.
Läs mer om JVM, Ryssland och Småkronorna.
Henrik von Eckermann rider för historisk seger
Henrik von Eckermann är med i kampen om slutsegern i världscupfinalen i hoppning. Han och hästen Mary Lou svarade för en både felfri och snabb ritt när den andra omgången avgjordes sent på fredagskvällen i Paris. Inför avgörandet är han på andra plats. Tuffaste konkurrenten är amerikanskan Beezie Madden som leder.
Läs mer om Beezie Madden, Eckermann och Mary Lou.