Hit

Hit flyttar AIK:s Johan Blomberg

Mittfältaren Johan Blomberg lämnar AIK, vilket FotbollDirekt var först med att rapportera.Nu kan SportExpressen avslöja att mittfältaren ser ut att bli klar för MLS-klubben Colorado Rapids inom en snar framtid.
Läs mer om AIK, FotbollDirekt och SportExpressen.

Två fälls för människohandel – tvingade bulgarer att tigga

Fattiga bulgarer lockades till Sverige med löften om jobb. När de kom hit tvingades de istället att tigga utanför butiker och blev fråntagna sina pass. Nu döms två män för människohandel i Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen och Sverige.
James vill ta hand om världsberömda älgen
Jakten på den världskända vita älgen Ferdinand i Värmland är avblåst.Men nu köar folk för att få se honom och i älgparken i Ekshärad vill man ta emot Ferdinand.– Det är bättre han kommer hit så han får vara i fred, säger James Gegg, älgparkens ägare.Förslaget möter dock motstånd.
Läs mer om Ekshärad, Ferdinand och Värmland.
Eric Saades flirtiga version av Kicki Danielssons gamla hit
1985 vann Kicki Danielsson Melodifestivalen med Bra vibrationer i knallrosa kavaj.På lördagen stod Eric Saade på scen i Så mycket bättre och framförde en än mer flirtig version av hiten.I klädd modern hawaiiskjorta.

Hetaste områdena – hit vill flest flytta

Gamlestaden är ett av de områden i Göteborg som är på väg att lyfta rejält.– Det centrala läget och satsningen på nyproduktion bidrar till ett starkt ökat intresse för stadsdelen, säger Robert Laigar, mäklare på Fastighetsbyrån.Även centrala Hisingen och Ale har blivit attraktiva för bostadsköparna.
Ex-ministern sågar alliansens partiledare
Tidigare integrationsministern Nyamko Sabuni (L) går nu till hårt angrepp mot alliansens partiledare, som enligt henne var rädda för Sverigedemokraterna.– Den tidigare flyktingpolitiken var varken human eller liberal, den gynnade mest unga män som klarar att ta sig hit, säger hon inför sin medverkan i kvällens direktsända Bara Politik.
Testa: Vad vet dina barn om skolgång i andra länder?
Lärare och föräldrar – se hit. Kanske vet ni redan hur svårt det är för flickor i världen att få gå i skolan. Men vet era elever och barn det? SvD lanserar en ny plattform där barn kan lära sig om skolgång för flickor i hela världen.
Här är de stora förlorarna under stora EU-toppmötet
EU-toppmötet kommer innebära förlust för en del företagare i Eriksberg. Området runt Eriksbergshallen kommer att spärras av av polis under de aktuella dagarna och ingen ersättning kommer att ges till de företagare som drabbas.Nidal Aslan är en av företagarna som hamnar innanför avspärrningen.– Det är tråkigt att våra gäster inte kan komma hit och käka, säger Nidal Aslan som är ägare till Sjöporten Restaurang i Eriksberg.
Svensk drömstart i EM-kvalet
De svenska basketdamerna fick en drömstart i kvalet till EM 2019. Borta mot Kroatien vann man med 57–54 (33–29) sedan man vänt på matchen i slutet av andra perioden.–Vi är inte förvånade, vi kom hit med ett starkt lag som har höga ambitioner, sade nye förbundskaptenen Francois Gomez.Bäste poängplockare blev Amanda Zahui med 18 poäng.
Läs mer om Amanda Zahui, EM-kvalet och Kroatien.
33 293 asylsökande som dött på vägen till Europa
33 293.Trettiotretusen tvåhundranittiotre.Så många människor har sökt asyl och säkerhet i Europamen dött på vägen hit, enligt en lista som tagits fram av en tysk tidning.
Läs mer om Europa och Europamen.
Kim Jong-Un: Trump ber om tredje världskrig
Donald Trump ber om ett tredje världskrig.Anklagelsen kommer från Kim Jong-Un.– Trumps resa hit är en krigshetsares försök att plundra Nordkorea på vårt lands kärnvapenförsvar, säger en talesman för det nordkoreanska utrikesministeriet enligt Daily Express.
Läs mer om Kim Jong-Un och Nordkorea.
Hetsade mot araber i Peter Springare-grupp
Araber - fel på alla plan! Varför ta hit de sämsta människorna påvår jord?.Så skrev Kungsbackabon i en Facebook-grupp till stöd för den kände polismannen Peter Springare.Nu döms han till dagsböter för hets mot folkgrupp.
Animoji-karaoke tar över internet
Apples nya animojis har blivit en stor hit på internet.
Sverige ska inte lura hit människor i onödan
De afghanska ungdomarna som nu riskerar utvisning väcker känslor och debatt. Sveriges löften om asyl har varit missvisande och vi måste därför vara tydligare. Moderaternas förslag om kvotflyktingar är ett steg i rätt riktning, skriver debattören Helena Rivière.
Upplev Seychellerna – ett paradis utan dess like
Erotiska kokosnötter tävlar med urtida granitklippor och landsköldpaddor om uppmärksamhet i världens mest sensuella örike. Inte konstigt att smekmånadspar, äventyrare och reklamfilmare lockas till Seychellerna. Bara stränderna är värda resan hit.
Läs mer om Seychellerna.
Peder: Se hit alla suv-ägare – ni ska få däckovett!
Jag ska nu upplysa er om någonting. Det finns ingenting som heter året runt däck. Det är bullshit, skriver Peder. Vad kör du på för däck?
Läs mer om Peder.
Ärligt talat, Blåvitt, vad var det här...?
Sveriges näst bästa fotbollslag mot en risig imitation av ett annat.Det har svängt lite hit och lite dit, men efter Sulejman Krpic, långsamma 0-0-matcher och en och annan bedrövelse är ett bra 2017 i hamn för AIK.När andraplatsen väl skulle säkras behövde man knappt anstränga sig.
Läs mer om Blåvitt och Sulejman Krpic.
Inbrottsliga sprängdes – då fixades ersättare
Polisen trodde att man sprängt en inbrottsliga inriktad på firmabilar.Men trots att sju personer var frihetsberövade fortsatte stölderna.– Det är inte utan att man kan misstänka att den eller de som organiserar dessa stölder helt enkelt skickat hit ersättare, säger Tomas Malm, förundersökningsledare.
Se Icona Pops tolkning av Moneybrothers hit
Anders Moneybrother Wendin hade lovat sig själv att inte sittdansa - men han kunde inte låta bli när Icona Pop ställde sig på scen i kvällens Så mycket bättre. Efter framträdandet bröt artisten ut i ett hyllningstjut.
Läs mer om Icona Pop.
Parti i Nya Zeeland får betala Eminem miljonbelopp
Nya Zeelands regeringsparti måste betala motsvarande 3,4 miljoner kronor efter att ha använt en låt som liknade Eminems hit Lose yourself i en valkampanj.
Läs mer om Eminem, Lose och Nya Zeeland.
Min bild av Sverige krackelerade
För två år sedan kom Samsom hit som ensamkommande flyktingbarn från Eritrea. När han utvisades förlorade hans fadder Eva Salomon tron på Sverige. Eva Salomons berättelse ingår i SvD Kulturs samling Jag minns, som nu släpps i bokform.
Läs mer om Eritrea, Eva Salomon, Jag, Samsom och Sverige.