Hitler

Johaug-utspelet: Direkt opassande

När Norges landslagschef på OS sista dag gick till stenhårt angrepp mot Fis fick han hård kritik.Men han stöttas nu av den svenske skidprofilen Torbjörn Nordvall - som vill att Fispresidenten Gian Franco Kasper gå i pension.Skidsporten förtjänar en offensiv ledare, inte en kedjerökande idrottspamp som pratar om Hitler, skriver Nordvall i en krönika i Nettavisen.

Thor: Ragnarök-regissören spelar Hitler i sin nästa film

Det verkar inte finnas någon gräns för Taika Waititis livliga fantasi efter den härligt utflippade Thor: Ragnarök och den briljanta mockumentären What We Do in The Shadows,
Läs mer om Hitler, Thor och What We Do.
Taika Waititi spelar Adolf Hitler i komedi
Taika Waititi är kanske mest känd som filmskaparen bakom vampyr-mockumentären "What We Do in the Shadows" och Marvels underhållande "Thor: Ragnarök".
Läs mer om Adolf Hitler, Thor och What We Do.
Handelskrig och ekonomisk kräftgång hjälpte Hitler till makten
Om Trumps ståltullar leder till handelskrig kan det få förödande konsekvenser. Det räcker att titta på depressionen under 1930-talet. Den var starkt bidragande till Hitlers framfart och andra världskriget, konstaterar Lars Magnusson, professor i ekonomisk historia.
Läs mer om Hitler.
Kontroversiella teorin om Hitlers död
Adolf Hitler och hans nyblivna hustru Eva Braun begick självmord den 30 april 1945 i Führerbunkern när Röda armn var på väg att invadera Berlin i krigets slutskede. Kropparna bars upp till marken där de brändes upp. Men alla har inte köpt den skrivningen. Enligt flera kontroversiella teorier var det en dubbelgångare som fick sätta livet till. Enligt dessa hamnade Hitler i Sydamerika, Alperna och till och med i de svenska trollskogarna. Bara för att nämna ett fåtal alternativa varianter.
Utan nazisternas trixande hade Hitler inte blivit tysk
Utan medborgarskap hade makten varit onåbar. Men den 25 februari 1932 erhöll en i Tyskland verksam österrikare vid namn Adolf Hitler medborgarskap i sitt nya hemland och blev alltså, i nationell mening, tysk. Påföljande år blev han rikskansler, en tid senare diktator, och resten är historia.
Läs mer om Adolf Hitler, Hitler och Tyskland.
Citatet efter mötet med Hitler – och sen blev det fel
I dag tar jag mig an en fråga om ett känt citat. Sådana frågor tillhör de vanligaste jag får, och ofta slutar det med att jag måste avfärda citaten som bluffar – sentida hopkok som inte har något med de förmenta upphovsmännen att göra.
Läs mer om Hitler.
Hitlers massiva angrepp blev hans största misstag
Nederlaget innebar att Nazitysklands krigslycka vände. I dagarna är det 75 år sedan nazisterna tvingades kapitulera i staden som bar Stalins eget namn.Adolf Hitler var övertygad om att han var ett militärt geni. Alla höll inte med men få vågade ifrågasätta honom. Till slut var det hans egen fåfänga och egna misstag som ledde till att man förlorade Slaget om Stalingrad, världshistoriens blodigaste strid. Nederlaget innebar att Nazitysklands krigslycka vände. I dagarna är det 75 år sedan nazisterna tvingades kapitulera i staden som bar Stalins eget namn.
Läs mer om Slaget och Stalingrad.
Hård kritik mot Erykah Badus uttalanden om Hitler: Han hade en hemsk barndom
R n b-sångerskan Erykah Badu har fått hård kritik för sina uttalanden om, bland andra, Adolf Hitler i en intervju. På Twitter skyller hon i efterhand på media.
Läs mer om Adolf Hitler, Erykah Badu och Hitler.
Bara Churchill skrämde Hitler
Läs mer om Hitler.
Exit Trump: 10 profiler som fått lämna Vita huset
Omsättningen på medarbetare i Vita huset har varit stor under Donald Trumps första tolv månader. Medarbetare har flugit för mycket, gjort jämförelser med Hitler, haft åsikter om Nordkorea och varit allmänt obekväma för presidenten. Här följer tio profiler som av olika skäl försvunnit.
Läs mer om Hitler, Nordkorea och Vita.
Ångerfull Nordeachef backar från sitt Hitlercitat
Nordeas personaldirektör Karen Tobiasen backar och säger att hon aldrig skulle använt Adolf Hitler i det exempel hon gjorde i en intervju. – Jag förkastar all form av nazism, säger hon till SvD Näringsliv.
Nordeas personalchef inspireras av Adolf Hitler
I en intervju med den danska affärstidningen Børsen lyfter storbanken Nordeas personalchef Karen Tobiasen fram den nazistiska diktatorn Adolf Hitler som en person som inspirerar henne.
Nordeas personalchef inspirerad – av Hitler
Nordeachefen Karen Tobiasen inspireras av Adolf Hitler.Enligt henne är han ett skräckinjagande exempel på att man också kan leda ett folk till att göra fullständigt skräckinjagande saker.– Det är inte särskilt långt mellan ditt värsta och ditt bästa jag, säger hon till Børsen.
Nordeas personsalchef inspireras av Hitler
I en intervju med danska affärstidningen Børsen berättar Nordeas personalchef Karen Tobiasen att hon bland andra inspireras av Adolf Hitler. Hon är medveten om att valet är kontroversiellt. Hon menar att Hitler är ett skräckinjagande exempel på att man som ledare kan få människor att göra vad som helst.
Därför eskalerar antisemitismen i Malmö – Vi känner oss rädda
Hitler borde ha utrotat er alla och varför släcktes gaskamrarna?. Det är bara några av de hotfulla meddelanden som Judiska Ungdomsförbundet i Sverige dagligen möter på nätet. När deras ungdomar själva möter hatet i skolan eller på gatorna hittar de stöd hos varandra genom samtal och gruppmöten. – Nyligen hade vi en tjej som kom fram och visade vad hon hade fått för meddelande på Facebook, det stod död åt alla judar, säger Daniel.
Vädret räddade Hitler från att mördas i flygplanet
Vid tre tillfällen skiljde bara slumpen Adolf Hitler från att bli mördad. SvD har tillsammans med andra världskriget-experten Christer Bergström synat de 42 kända mordplanerna. Hur nära var det egentligen att Adolf Hitler hade mördats innan han begick självmord i april 1945? Här följer bilder och tidningsriv som visar hur SvD såg ut dessa dramatiska dagar.
Brunnbergs attack mot teaterchefen: Avgå nu
Kritiken mot Benny Fredriksson som chef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är hård.Aftonbladet har talat med ett 40-tal personer som berättar om en demagogisk ledarstil och trakasserier mot anställda.Skådespelaren Ulf Brunnberg, med 17 års erfarenhet från Stockholms stadsteater, säger till Expressen:– Detta handlar inte bara om sexuella trakasserier. Han har varit som en liten Hitler som uteslutande bestämt på sina villkor.
Brunnbergs attack mot teaterchefen: Avgå nu
Kritiken mot Benny Fredriksson som chef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är hård.Aftonbladet har talat med ett 40-tal personer som berättar om en demagogisk ledarstil och trakasserier mot anställda.Skådespelaren Ulf Brunnberg, med 17 års erfarenhet från Stockholms stadsteater, säger till Expressen:– Detta handlar inte bara om sexuella trakasserier. Han har varit som en liten Hitler som uteslutande bestämt på sina villkor.
Fotbollsfans hyllade Hitler och Förintelsen
En stor bild på Hitler och ordet holocaust i stora bokstäver på läktaren. Fans till Al Hilal Omdurman chockar omvärlden med sitt tifo i Omdurmanderbyt i Sudan.
Bokrecension: Pessimisten Joseph Roth visste vad timmen var slagen
Joseph Roth löste enkel biljett till Paris när Hitler tog makten i Berlin. I sitt skrivande sökte han svaret på varför det gamla Wiens undergång var oundviklig. Jens Christian Brandt läser en tidsskildrare som var lika briljant som romanförfattare och reporter.
Läs mer om Berlin och Hitler.
Varningen: Sexvideor på Youtube riktar sig till barn
Elsa från Frost som full och medvetslös blir antastad av Spindelmannen.Hitler som hoppar i en säng till tonerna av Fem små apor.En mördarclown som jagar en kvinna i vattnet.Alla är exempel på videor som är specialdesignade för att nå små barn på Youtube.– Det räcker med att de söker på Frost och låter det rulla på så hamnar de bland de här klippen, säger Sandra Wärn, 28, som vill varna föräldrar för det obehagliga innehållet.