Hitler

Därför eskalerar antisemitismen i Malmö – Vi känner oss rädda

Hitler borde ha utrotat er alla och varför släcktes gaskamrarna?. Det är bara några av de hotfulla meddelanden som Judiska Ungdomsförbundet i Sverige dagligen möter på nätet. När deras ungdomar själva möter hatet i skolan eller på gatorna hittar de stöd hos varandra genom samtal och gruppmöten. – Nyligen hade vi en tjej som kom fram och visade vad hon hade fått för meddelande på Facebook, det stod död åt alla judar, säger Daniel.

Vädret räddade Hitler från att mördas i flygplanet

Vid tre tillfällen skiljde bara slumpen Adolf Hitler från att bli mördad. SvD har tillsammans med andra världskriget-experten Christer Bergström synat de 42 kända mordplanerna. Hur nära var det egentligen att Adolf Hitler hade mördats innan han begick självmord i april 1945? Här följer bilder och tidningsriv som visar hur SvD såg ut dessa dramatiska dagar.
Brunnbergs attack mot teaterchefen: Avgå nu
Kritiken mot Benny Fredriksson som chef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är hård.Aftonbladet har talat med ett 40-tal personer som berättar om en demagogisk ledarstil och trakasserier mot anställda.Skådespelaren Ulf Brunnberg, med 17 års erfarenhet från Stockholms stadsteater, säger till Expressen:– Detta handlar inte bara om sexuella trakasserier. Han har varit som en liten Hitler som uteslutande bestämt på sina villkor.
Brunnbergs attack mot teaterchefen: Avgå nu
Kritiken mot Benny Fredriksson som chef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är hård.Aftonbladet har talat med ett 40-tal personer som berättar om en demagogisk ledarstil och trakasserier mot anställda.Skådespelaren Ulf Brunnberg, med 17 års erfarenhet från Stockholms stadsteater, säger till Expressen:– Detta handlar inte bara om sexuella trakasserier. Han har varit som en liten Hitler som uteslutande bestämt på sina villkor.

Fotbollsfans hyllade Hitler och Förintelsen

En stor bild på Hitler och ordet holocaust i stora bokstäver på läktaren. Fans till Al Hilal Omdurman chockar omvärlden med sitt tifo i Omdurmanderbyt i Sudan.
Bokrecension: Pessimisten Joseph Roth visste vad timmen var slagen
Joseph Roth löste enkel biljett till Paris när Hitler tog makten i Berlin. I sitt skrivande sökte han svaret på varför det gamla Wiens undergång var oundviklig. Jens Christian Brandt läser en tidsskildrare som var lika briljant som romanförfattare och reporter.
Läs mer om Berlin och Hitler.
Varningen: Sexvideor på Youtube riktar sig till barn
Elsa från Frost som full och medvetslös blir antastad av Spindelmannen.Hitler som hoppar i en säng till tonerna av Fem små apor.En mördarclown som jagar en kvinna i vattnet.Alla är exempel på videor som är specialdesignade för att nå små barn på Youtube.– Det räcker med att de söker på Frost och låter det rulla på så hamnar de bland de här klippen, säger Sandra Wärn, 28, som vill varna föräldrar för det obehagliga innehållet.
Arvsynden är som en familj – där Hitler min bror
Vi har alla potential att bli såväl helgon som odjur. Tänk på det som att vi alla är del av samma familj. Och då kan man inte helt avsvära sig ansvar för familjemedlemmarna.
Läs mer om Hitler.
Se hur Hitlers skrytbygge förvandlades till en lyxig semesterort
Några år innan andra världskriget utbröt påbörjade Adolf Hitler bygget av en gigantisk strandnära semesteranläggning, som skrytbygge för nazistregimen och för att entusiasmera de tyska arbetarna. Men med kriget föll superprojektet i glömska, och dess enorma skelett har stått kvar som en påminnelse om naziregimen.
Läs mer om Adolf Hitler.
Ingen dom mot elever som heilade på film
Elever från den välrenommerade Fredrikshovs slotts skola filmade då de heilade och imiterade Hitler. Nu har utredningen lagts ned – utan att de misstänkta eleverna hörts av polis. När DN talar med polisen är de självkritiska till hur ärendet har hanterats, de lägger också skulden på åklagaren.
Läs mer om Hitler.
Museum drar tillbaka Hitler-docka efter selfies
En vaxdocka av Adolf Hitler i naturlig storlek har dragits tillbaka av ett museum i Indonesien efter att besökare tagit selfies med den ökände nazistledaren, rapporterar brittiska BBC.
Köpte konst till Hitler – nu ställs tavlorna ut
När 1 400 stulna konstverk hittades hemma hos sonen till Hitlers konsthandlare var det inget annat än en världssensation.Tavlor av mästare som Monet, Renoir och Munch låg bokstavligen och skrotade i en sliten lägenhet i Munchen.Nu visas de unika verken, värda miljarder, för allmänheten.
Läs mer om Hitler, Monet, Munch, Munchen.Nu och Renoir.
Viktors val: Lenin, Hitler och det sluttande planets problem
Lenin var mot vinst i välfärden, och Hitler hade förmodligen föredragit tysta bibliotek. Men är det relevant? Fredagens Viktors val kastar sig utför det sluttande planet i debatten.
Läs mer om Hitler.
Känd nazist överklagar dom för upplopp
Han dömdes för våldsamt upplopp efter att ha skanderat Heil Hitler.Nu överklagar nazisten Emil Hagberg fängelsedomen på en månad, rapporterar Siren.
Tågade med nynazister – nu kan han hamna i regeringen
På söndagen går Österrike till val.Högerpopulisten Heinz-Christian Strache och hans FPÖ är näst största parti i opinionsmätningarna.Strache blev en gång gripen för att han deltog i en marsch med en Hitler Jugend-inspirerad organisation.Enligt en granskning i tyska Süddeutsche Zeitung har Strache ett förflutet i den nynazistiska rörelsen. Själv förnekar han att han varit nazist.
Gekås Ullared hackat med nazistpropaganda
Nazistiska slagord och bilder på Adolf Hitler mötte besökarna på Gekås Ullareds webbsida på söndagen. – Det är förfärligt naturligtvis, säger Gekås vd Jan Wallberg till GT.
Läs mer om Adolf Hitler och Jan Wallberg.
Därför dog inte Tysklands högerextremism med Hitler
Det tyska valet blev en stor framgång för Alternative für Deutschland, ett parti som i mångas ögon ter sig misstänkt högerextremt. Partier med brun färgning i Tyskland brukar tilldra sig berättigat intresse, liksom fruktan.
Skolmördarens bror: Han sökte på Hitler varje dag
Nu har storebrodern till skolmördaren Anton Lundin Pettersson, som attackerade och dödade tre personer på Kronans skola i Trollhättan, berättat om händelsen ur familjens perspektiv.I ett utdrag ur boken Det som aldrig fick ske – Skolattentatet i Trollhättan, som publiceras i Aftonbladet, beskrivs bland annat hur Anton hade förberett sig.Anton sökte dagligen på tal av Hitler.
Hitler 30 september 1942: Inga judar skrattar längre
30 september 2017 marscherar nazister genom Göteborg. Vi får aldrig glömma brukar det heta. Här är en historisk tillbakablick på den här veckan för 75 år sedan. Dag för dag.
Läs mer om Göteborg.
Venezuelas president kallar Donald Trump för nya Hitler
USA:s president Donald Trump höll ett omsusat tal inför FN:s generalförsamling på tisdagen, där han bland annat hotade att totalförstöra Nordkorea.Han läxade upp olika regeringar och motreaktionerna lät inte vänta.– Det här är en aggression från den nye Hitler av internationell politik, svarade president Nicolas Maduro på anklagelserna, enligt Aftonbladet.
Nazist i frontlinjen dömd till fängelse
Emil Hagberg var en av nazisterna som tågade i täten av demonstrationståget i Göteborg i söndags.I går dömdes han till fängelse för våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp.Detta efter bland annat skanderat Heil Hitler på Medborgarplatsen i Stockholm 2016, enligt domen.
Åkesson: Får reda ut vad det handlar om
Expressen och Expo har kartlagt kyrkopolitiker som engagerat sig i högerextrema grupper, attackerat Prideparaden, hyllat Hitler och skrivit om att släcka Mona Muslim.Nu kommenterar SD-topparna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson avslöjandet om flera av Sverigedemokraternas kandidater till kyrkovalet.– Om man på något sätt avvikit grovt från partiets värderingar eller på annat sätt har uppträtt omdömeslöst eller extremt på något vis så ska man inte företräda partiet, säger SD-ledaren.Men SD kommer inte att dra tillbaka någon kandidatur innan söndagens val.
Hatarna som vill styra kyrkan
Horder av barbarer ta över och våldföra sig på vårt vackra land. Här är hatet, rasismen och aggressiviteten från SD-kandidater i kyrkovalet. Expressen har – tillsammans med Expo – kartlagt kyrkopolitikerna som engagerat sig i högerextrema grupper, attackerat Prideparaden, hyllat Hitler och skrivit om att släcka Mona Muslim. – Vi har horder av barbarer i landet, säger SD-kandidaten Eva Wensbo som skrivit anonymt på hatsajten Avpixlat.