Hitlerhälsningar

Får böta för Hitlerhälsning

Mitt under semifinalen i tennisturneringen Swedish Open i Båstad möttes publiken av Hitlerhälsningar. Nu döms en 22-årig medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen till böter och villkorlig dom för hets mot folkgrupp.

Böter för Hitlerhälsning på tennismatch

Mitt under semifinalen i tennisturneringen Swedish Open i Båstad möttes publiken av Hitlerhälsningar.
Böter för Hitlerhälsning på tennismatch
Mitt under semifinalen i tennisturneringen Swedish Open i Båstad möttes publiken av Hitlerhälsningar. Nu döms en 22-årig medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen till böter och villkorlig dom för hets mot folkgrupp.
Böter för Hitlerhälsning på tennismatch
Mitt under semifinalen i tennisturneringen Swedish Open i Båstad möttes publiken av Hitlerhälsningar. Nu döms en 22-årige man som klev in på planen till böter och villkorlig dom för hets mot folkgrupp.

Akilov slipper sin cell – får egen avdelning

Han har erkänt terrordådet på Drottninggatan och därmed fem mord.Inne på häktet har han gjort Hitlerhälsningar, fått raseriutbrott och ertappats med ett vasst föremål.Nu får Rakhmat Akilov, 39, en helt egen avdelning, kan Expressen avslöja.– Han ska få en hel korridor med egen personal, säger en person med insyn i Kronobergshäktets verksamhet.
Elever heilade på resa till förintelseläger
En grupp högstadieelever från en skola i Stockholm filmades när de gjorde Hitlerhälsningar på hotellet under en resa till ett förintelseläger.
Läs mer om Hitlerhälsningar och Stockholm.
Kinesiska turister greps för Hitlerhälsning
Två kinesiska turister har gripits av tysk polis för att ha gjort Hitlerhälsningar framför riksdagshuset i Berlin. Polisen säger att männen, 36 och 49 år gamla, greps när de fotograferade varandra med sina mobiltelefoner då de gjorde den förbjudna hälsningen, rapporterar The Guardian.
Karolina hittade grovt klotter om sig själv på jobbet och fick nog
Hakkors och Hitlerhälsningar blandat med teckningar av nakna kvinnor och könsord.Det grovt rasistiskt och sexistiska klottret fyllde väggarna på byggets toaletter och Karolina Dahl, 37, hittade sitt eget namn bredvid en bild av en naken framböjd kvinna.– Plötsligt inser man att det här inte är normalt, någon måste ta tag i det här, säger hon.
Förundersökning mot Akilov om hets mot folkgrupp läggs ner
Terrormisstänkte Rakhmat Akilov, 39, misstänktes för att ha gjort Hitlerhälsningar i häktet.Förundersökningen om hets mot folkgrupp mot honom läggs nu ned.
Läs mer om Akilov och Hitlerhälsningar.
Flera anmälda Hitlerhälsningar i Visby
Polisen söker efter en okänd man som misstänks ha gjort en Hitlerhälsning på hamnplan i Visby, där Almedalsveckan pågår.
Akilov misstänks för hets mot folkgrupp
Rakhmat Akilov, som erkänt terrordådet på Drottninggatan, misstänks för hets mot folkgrupp, skriver Aftonbladet. Enligt polisanmälan har han anklagat häktespersonalen för att vara rasister, skrikit sieg heil och heil Hitler och gjort Hitlerhälsningar. Den 30 juni togs det beslut om att inleda en förundersökning om hets mot folkgrupp.
Knivman gjorde Hitler- hälsningar på dansgolv
Mannen i 20-årsåldern stod på krogen The Dubliners dansgolv och gjorde Hitlerhälsningar gång på gång – till de andra gästernas förskräckelse.När han blev bortförd av vakter ska han ha sagt att han skulle hugga en blatte och syftade på den kniv han bar på.Nu döms mannen för hets mot folkgrupp och brott mot knivlagen.
Läs mer om Hitlerhälsningar.
Gjorde hitlerhälsningar och höll i kniv på dansgolvet
En man misstänks ha gjort Hitlerhälsningar på krogen The Dubliner samtidigt som han höll i en kniv och sa jag ska hugga en blatte.När polispatrullen avlägsnade mannen uppges han ha sagt: Av de tre bomberna tar vi pa oss det i Lilleby och den andra men inte det i Sisjon. – en möjlig referens till bombdåden i Göteborg enligt polisen.Men åklagaren i fallet har inte fört vidare informationen till de som håller i bombutredningen, uppger han själv.– Nej, jag har inte agerat något på grund av det, säger kammaråklagaren Jonas Martinsson.
Biografen: Vi står inte bakom Hitlerhälsningarna
Under natten till onsdag kom ett mejlutskick från Zita Folkets Bio i Stockholm med rubriken Dataintrång, nakna rumpor och Hitlerhälsningar. – Det har skett ett dataintrång i vår mejlserver, säger Oscar Eriksson, ordförande.
Polismiss efter misstänkta hatbrott
Fysiska påhopp, en sprängd brevlåda och högljudda Hitlerhälsningar runt knuten. Boende och personal...
Läs mer om Hitlerhälsningar.
Böter för Hitlerhälsning i EU
Hitlerhälsningar gör att polske EU-parlamentsledamoten Janusz Korwin-Mikke och hans italienske...
Läs mer om Hitlerhälsning.
De leder den svenska naziströrelsen
Hitlerhälsningar, överfall mot privatpersoner, hån mot Förintelsens offer och en vapenarsenal i Norge. Expressen har kartlagt hur våldet och hatet har fortsatt från nazistiska Svenska motståndsrörelsen efter attacken mot den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp. - Målet med vårt politiska engagemang är att ta kommando över Norden, säger Pär Öberg, medlem av Svenska motståndsrörelsens riksledning.
Befäl varnas för Hitlerhälsning
Skövde/TT Ett befäl vid regementet P 4 i Skövde tilldelas en varning av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha gjort upprepade Hitlerhälsningar mot sina kollegor, uppger Sveriges
Befäl varnas för Hitlerhälsning
Skövde Ett befäl vid regementet P 4 i Skövde tilldelas en varning av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha gjort upprepade Hitlerhälsningar mot sina kollegor, uppger Sveriges
Befäl varnas för Hitlerhälsning
Ett befäl vid regementet P 4 i Skövde tilldelas en varning av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha gjort upprepade Hitlerhälsningar mot sina kollegor, uppger Sveriges Radio
Befäl varnas för Hitlerhälsning
Ett befäl vid regementet P 4 i Skövde tilldelas en varning av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha gjort upprepade Hitlerhälsningar mot sina kollegor, uppger Sveriges Radio Skaraborg. Händelsen inträffade efter en teambuilding i februari när mannen, kraftigt berusad, ropade Tack för i kväll, sieg heil till arbetskamraterna.
Völund Smed hyllade nazist – bokades på känd Söderkrog
De har hyllat en mördad nazist och gjort Hitlerhälsningar på scen. Bandet Völund Smed bokats för en...
Läs mer om Hitlerhälsningar och Söderkrog.
Skrek Sieg Heil på Friends arena - åtalas
En 46-årig man gjorde Hitlerhälsningar och skrek Sieg Heil när Sverige mötte England i november. Nu åtalas han. 17:14 Det var på Friends Arenas invigningsmatch mellan Sverige och England
Från Hitlerhälsningar till jultal - 25 år med SD
1988 gick Bevara Sverige Svenskt, Framstegspartiet och andra småorganisationer samman och bildade Sverigedemokraterna. 25 år senare är partiet etablerat i riksdagen och uniformerna har sedan länge bytts ut mot slips och kavaj.
Mordmisstänkta dömda för misshandel
Två mordmisstänkta unga män, 17 och 18 år, dömdes på måndagen för bland annat misshandel och hets mot folkgrupp. De har misshandlat personer på en fest, knivhotat folk på en nattbuss, gjort Hitlerhälsningar och skrikit saker som leve nationalsocialismen. Straffen blev sluten ungdomsvård i ett halvår respektive skyddstillsyn med samhällstjänst.
Läs mer om Hitlerhälsningar.