Hitlerhälsningar

Gjorde hitlerhälsningar och höll i kniv på dansgolvet

En man misstänks ha gjort Hitlerhälsningar på krogen The Dubliner samtidigt som han höll i en kniv och sa jag ska hugga en blatte.När polispatrullen avlägsnade mannen uppges han ha sagt: Av de tre bomberna tar vi pa oss det i Lilleby och den andra men inte det i Sisjon. – en möjlig referens till bombdåden i Göteborg enligt polisen.Men åklagaren i fallet har inte fört vidare informationen till de som håller i bombutredningen, uppger han själv.– Nej, jag har inte agerat något på grund av det, säger kammaråklagaren Jonas Martinsson.

Biografen: Vi står inte bakom Hitlerhälsningarna

Under natten till onsdag kom ett mejlutskick från Zita Folkets Bio i Stockholm med rubriken Dataintrång, nakna rumpor och Hitlerhälsningar. – Det har skett ett dataintrång i vår mejlserver, säger Oscar Eriksson, ordförande.
Polismiss efter misstänkta hatbrott
Fysiska påhopp, en sprängd brevlåda och högljudda Hitlerhälsningar runt knuten. Boende och personal...
Läs mer om Hitlerhälsningar.
Böter för Hitlerhälsning i EU
Hitlerhälsningar gör att polske EU-parlamentsledamoten Janusz Korwin-Mikke och hans italienske...

De leder den svenska naziströrelsen

Hitlerhälsningar, överfall mot privatpersoner, hån mot Förintelsens offer och en vapenarsenal i Norge. Expressen har kartlagt hur våldet och hatet har fortsatt från nazistiska Svenska motståndsrörelsen efter attacken mot den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp. - Målet med vårt politiska engagemang är att ta kommando över Norden, säger Pär Öberg, medlem av Svenska motståndsrörelsens riksledning.
27-åring åtalad för Hitlerhälsningar
Luleå En 27-årig man från Luleå har åtalats för hets mot folkgrupp och ofredande. Mannen har koppling till den högerextrema Svenska motståndsrörelsen.
Läs mer om Hitlerhälsningar, Luleå och Svenska.
Befäl varnas för Hitlerhälsning
Skövde/TT Ett befäl vid regementet P 4 i Skövde tilldelas en varning av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha gjort upprepade Hitlerhälsningar mot sina kollegor, uppger Sveriges
Befäl varnas för Hitlerhälsning
Skövde Ett befäl vid regementet P 4 i Skövde tilldelas en varning av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha gjort upprepade Hitlerhälsningar mot sina kollegor, uppger Sveriges
Befäl varnas för Hitlerhälsning
Ett befäl vid regementet P 4 i Skövde tilldelas en varning av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha gjort upprepade Hitlerhälsningar mot sina kollegor, uppger Sveriges Radio
Befäl varnas för Hitlerhälsning
Ett befäl vid regementet P 4 i Skövde tilldelas en varning av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha gjort upprepade Hitlerhälsningar mot sina kollegor, uppger Sveriges Radio Skaraborg. Händelsen inträffade efter en teambuilding i februari när mannen, kraftigt berusad, ropade Tack för i kväll, sieg heil till arbetskamraterna.
Völund Smed hyllade nazist – bokades på känd Söderkrog
De har hyllat en mördad nazist och gjort Hitlerhälsningar på scen. Bandet Völund Smed bokats för en...
Läs mer om Hitlerhälsningar och Söderkrog.
Skrek Sieg Heil på Friends arena - åtalas
En 46-årig man gjorde Hitlerhälsningar och skrek Sieg Heil när Sverige mötte England i november. Nu åtalas han. 17:14 Det var på Friends Arenas invigningsmatch mellan Sverige och England
Från Hitlerhälsningar till jultal - 25 år med SD
1988 gick Bevara Sverige Svenskt, Framstegspartiet och andra småorganisationer samman och bildade Sverigedemokraterna. 25 år senare är partiet etablerat i riksdagen och uniformerna har sedan länge bytts ut mot slips och kavaj.
Mordmisstänkta dömda för misshandel
Två mordmisstänkta unga män, 17 och 18 år, dömdes på måndagen för bland annat misshandel och hets mot folkgrupp. De har misshandlat personer på en fest, knivhotat folk på en nattbuss, gjort Hitlerhälsningar och skrikit saker som leve nationalsocialismen. Straffen blev sluten ungdomsvård i ett halvår respektive skyddstillsyn med samhällstjänst.
Läs mer om Hitlerhälsningar.
Två män begärs häktade för mord
En 18-åring och en 17-åring har begärts häktade misstänkta för mordet på en 22-årig man i september i Vallentuna. De sitter redan häktade i väntan på rättegång för andra brott. Vid en fest i september i Bandhagen i södra Stockholm ska de, enligt åtalet, ha misshandlat en jämnårig ung man svårt. Någon vecka senare gjorde de Hitlerhälsningar och misstänks för hets mot folkgrupp.
Längtan efter skinnskallar?
Av Widar Andersson. Uppdaterad Widars ledare 7,7 procent av väljarna är en helt annan utmaning än några ölstinna typer som slåss och gör Hitlerhälsningar. Sverigedemokraterna knallar
Läs mer om Hitlerhälsningar.
Hitlerhälsningar på Ultima Thule-festival
Fem personer misstänks för hets mot folkgrupp efter helgens `vikingarock`-festival. I måndags 16:08 Ultima Thule, bandet som beskriver sig själva som `inte rasister men patrioter` har
Hitlerhälsningar på Ultima Thule-festival
Fem personer misstänks för hets mot folkgrupp efter helgens `vikingarock`-festival. Ultima Thule, bandet som beskriver sig själva som `inte rasister men patrioter` har spelat färdigt.
Hitlerhälsningar förekom på Kuggnäs
Nyköping Det förekom både Hitlerhälsningar och Sieg Heil-rop under musikfestivalen på Kuggnäs. Några personer har identifierats av polisen.
Ukrainska skräckarenan `tryggare än ett Stockholmsderby`
Hitlerhälsningar, rasistiska glåpord och attacker mot utlänningar. Kharkivs EM-stadion har målats ut som en skräckarena - men bilden delas inte av alla. KHARKIV.
Ukrainska skräckarenan `tryggare än Råsunda`
Hitlerhälsningar, rasistiska glåpord och attacker mot utlänningar. Kharkivs EM-stadion har målats ut som en skräckarena - men bilden delas inte av alla.
Bilderna av SD:s förflutna
Hitlerhälsningar, partitoppar i nazistuniformer och skinnskallar på marsch - inför valet har tidningen Expo öppnat sitt unika bildarkiv för att blottlägga Sverigedemokraternas 22-åriga historia. - Självklart led mitt parti till viss del av barnsjukdomar under 90-talet. Men utan att svartmåla de första åren så tycker jag ändå det är viktigt att framhålla att dagens parti utgörs av medlemmar som till 90% tillkommit under 2000-talet, säger partiledaren Jimmie Åkesson.
Läs mer om Expo och Jimmie Åkesson.
Får böta för hets mot folkgrupp
En 25-årig man har dömts till 80 dagsböter för att ha ropat judesvin och gjort Hitlerhälsningar. Händelsen ägde rum på Borås Arena vid mötet mellan Elfsborg och Lazio i slutet av augusti förra året.
Läs mer om Elfsborg, Hitlerhälsningar och Lazio.
Spruta i rätt arm
Reflektion dagen efter influensavaccineringen: Ge alla nynazister sprutan i högerarmen så får de svårt att lyfta armen över axeln och göra Hitlerhälsningar ett par dagar i alla fall. På schemat idag: Föredrag på Rotary i Ängelholm om dagstidningens framtid.
Åtalas för hets mot folkgrupp
Under matchen mellan Elfsborg och italienska Lazio på Borås Arena den 27 augusti i somras ropade en 25-åring judesvin och lyfte armen till Hitlerhälsningar. Nu åtalas han för hets mot folkgrupp.
Läs mer om Elfsborg, Hitlerhälsningar och Lazio.