Hjälp

Experter knäckte låssystem – en nyckel kan låsa upp alla hotellrum

Med hjälp av en enkel maskin lyckades två säkerhetsexperter knäcka ett av världens mest använda elektroniska låssystem.

Riksbankens chef chattar om räntebeskedet

Är du orolig över hur Riksbankens räntebesked slår mot dig? Nu har du chansen att stilla, eller förvärra, din oro med hjälp av självaste Stefan Ingves. Riksbankschefen är här och svarar på dina frågor från klockan 13.30. Du kan ställa frågor redan nu, så svarar Ingves när han är på plats.
Lagerbäck – Sveriges dolda Tysklandsscout
Om knappt två månader väntar världsmästaren Tyskland i fotbolls-VM. I förberedelserna har Sverige tagit hjälp av Norges förbundskapten Lars Lagerbäck. – Tjänstefel om jag inte lyssnar med Lasse vad han har att säga, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Varför måste jag betala dubbla patientavgifter?

Jag vill fråga berörda chefer på ekonomiavdelningen i Region Gävleborg om det är riktigt uppfattat att jag ska betala två gånger samma dag för hjälp med min brutna handled?
Läs mer om Region Gävleborg.
Fattiga pensionärer begår brott för att bo i fängelset
Allt fler kvinnliga pensionärer i Japan begår medvetet brott och söker sig till fängelselivet.Det för att fly från vardagen eller hitta en fast plats i samhället, eller i värsta fall få tak över huvudet.– Att be om hjälp av fängelset var det enda alternativet, säger en 80-årig kvinna till tidningen Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg och Japan.
Näringslivets hjälp – från kungaparet
TOKYO. Kungaparets officiella besök i Japan är över – och de är själva nöjda.Men nöjdast är näringslivet där tunga företrädare som Jacob Wallenberg, Carl-Henric Svanberg och Gunilla von Platen använder kungligheterna i sitt PR-maskineri.– Det finns ett intresse för kungaparet i media som gör det lättare för våra svenska företag, säger handelsminister Ann Linde (S).
Nu stuvar Bonnier om på it-sidan - plockar in indiska konsultjätten
Bonnier storstädar nu på it-sidan genom att ta in indiska TCS som ny huvudpartner. Mediehuset Bonnier tar hjälp av indiska Tata Consultancy Services, TCS, när man väljer att konsolidera sin it-infrastruktur.
Läs mer om Bonnier.
Youtuber ska locka tjejer till teknikutbildningar på Högskolan i Gävle
Högskolan i Gävle vill locka tjejer till teknikutbildningar med hjälp av youtubern Anty. På torsdag kväll besöker Antonia "Anty" Johnson högskolan för att prata om hur hon använder sig av teknik i sitt arbete.
Moderaterna skyddar inte den som tigger
Ett tiggeriförbud skulle kriminalisera ett beteende som inte skadar eller kränker någon. Man inte kan lagstifta bort fattigdom genom att förbjuda människor att be om hjälp, skriver miljöpartisterna Maria Ferm och Annika Hirvonen Falk.
Sjarapova tar hjälp av svensk tränare
Maria Sjarapova är i formmässig minikris efter fyra raka förlusterNu bekräftar världsstjärnan att hon har återförenats med svenska tränaren Thomas Högstedt.– Han har en fantastisk arbetsmoral, säger Sjarapova till WTA Tennis.
Läs mer om Sjarapova.
Ny skatt – så gör du bästa köpet, biltyp för biltyp
Diesel, bensin, laddhybrid eller renodlad elbil – vad är bäst? Att köpa bil har aldrig varit svårare: Först kom dieselskandalerna, sedan miljözonerna och den 1 juli införs ett helt nytt skattesystem för bilarna. Här får du hjälp hur du kan tänka.
Fingerprint Cards-sensor med i japanskt pilottest
Fingerprint Cards presenterar ett samarbete med Idemia för ett första test av biometriska betalkort i Japan. Med hjälp av sensorteknik från det svenska bolaget ska pilottestet genomföras via Japans ledande betalningsnätverk.
Läs mer om Idemia och Japan.
Botström har gjort Valkompassen: Det känns ändå stabilt
Söndag 9 september är det val.Om du är osäker på hur du ska rösta kan du ta hjälp av Expressens Valkompass för att se hur åsikter stämmer överens med partiernas.SSU:s ordförande Philip Botström har gjort Valkompassen – och tycker att det är ett enkelt sätt att få en uppfattning på var man står.
Kodsnack 257: En sund crunch
Martin och Fredrik snackar om Martins spurtande för att försöka få klart sitt spel innan somrar och annat bryter ut. Vad är egentligen klart? Hur vet man det? Och varför är det inte till jättemycket hjälp att visa vad man gör för andra?
Läs mer om Fredrik.
Ny algoritm genomskådar deepfakes – men gör kanske mer skada än nytta
Xceptionnet har lärt sig genomskåda en deepfake med hjälp av deep learning.
Ny algoritm genomskådar deepfakes – men gör kanske mer skada än nytta
Xceptionnet har lärt sig genomskåda en deepfake med hjälp av deep learning.
Biljettkontrollant fick kalla på polis
Vid 11.50 på tisdagen larmades polisen till Malmö Centralstation efter att en biljettkontrollant hamnat i tumult med två unga män.Med hjälp av ordningsvakter greps männen i väntan på polis.
Programtips: Donotspy10 4.0
Ett gratisverktyg som gör det enklare att visa och ändra många av sekretessinställningarna i Windows 10. Programmet ger dock inte så mycket hjälp i vad dessa inställningar innebär så var försiktig.
Maskiner som mäter insekters kemiska språk |
Med hjälp av avancerad mätutrustning kan vi förstå insekternas språk och på så sätt utveckla miljövänliga bekämpningsmetoder mot skadeinsekter i skogen.
Saintpaulia – så sköter du om blomman
Saintpaulia är en charmig växt som fungerar utmärkt att använda inomhus. Den finns i många olika färger och former. För att blomma vill saintpaulian ha gott om ljus – placera den därför nära ett fönster eller ta hjälp av en växtlampa. Här får du tips på skötsel och vackra blomsterarrangemang.
Ferrari ska öka försäljningen – med hjälp av nya elbilar
För två år sedan ansågs det helt omöjligt att Ferrari skulle ge sig på att bygga elbilar.Tillverkarens vd betecknade också tanken på att en Ferrari utan 12-cylindriga motorer som obscent.Men nu är det nya tider. Ferrari väntas visa en elbil 2022 och fler hybridbilar redan nästa år.
Läs mer om Ferrari.
Spionmisstänkt norrman fast i Ryssland – ber om hjälp
Norrmannen Frode Berg, som sitter häktad i Ryssland misstänkt för spionage, har erkänt att han vid upprepade tillfällen har rest till Ryssland på uppdrag av den norska underrättelsetjänsten. Han har aldrig bett om hemlig information, uppger hans försvarsadvokater.
Läs mer om Ryssland.
Man skottskadad i Lund - sökte själv vård
Inrikes. En man i 30-årsåldern sökte på måndagskvällen vård för en misstänkt skottskada på Universitetssjukhuset i Lund, uppger Skånepolisen. Skadeläget är okänt. - Han har tagit sig in där på egen hand, med eller utan hjälp.
Redan sommar – på en enda plats i Stockholm
Extrem vårflod hotar i Gävleborgs län där räddningstjänsten gått upp i stabsläge och fått hjälp med extra barriärer från MSB. Över hela Sverige varierar vädret kraftigt – från sommar vid Odenplan till vinter i Lapplandsfjällen.