Hjälp

Nytt avtal gör att fler smittade stockholmare får hjälp

Venhälsan vid Södersjukhuset har tidigare larmat om krisläge, men får nu ett nytt avtal. Förhoppningen är att avdelningen ska kunna ta emot fler smittade stockholmare. – Vi är jätteglada, säger verksamhetschefen Lena Lindborg.

Man föll ner på spåret – SL vill höja säkerheten

I lördags dog en man efter att ha snubblat ner på spåret vid Abrahamsberg. SL vill med hjälp av nya tekniker höja säkerheten kring Stockholms tåg och tunnelbana. Men ännu kvarstår flera svårigheter innan det kan bli verklighet.
Läs mer om Abrahamsberg.
Amazons smarta nyckel som släpper in budet i ditt hem har redan blivit hackad
Med hjälp av ett smart lås kan Amazons bud lämna varor i beställarens hem. Men redan har forskare hittat en sårbarhet som kan sätta systemet på spel.
Hemförsäkring ger hjälp vid identitetsstöld
Det går inte att försäkra sig mot id-kapningar. Men den som råkar illa ut kan i många fall få hjälp och stöd från hemförsäkringen.

Vi vet inte vart vi ska hänvisa patienterna

Sedan i somras remitterar landstinget inte längre den patientgrupp som lider av trauman efter sexuellt våld till Kris- och traumacentrum, KTC. Verksamhetschef Fredrik Garpe vill ha tydliga svar från förvaltning och politiker var de runt 200 patienter, som tidigare hänvisats till KTC per år, nu får hjälp
Läs mer om KTC och Krisoch.
Ann har lärt sig leva med IBS: Jag har fått livet tillbaka
För ett par år sedan var Ann Welins liv ett helvete. Hon led av svår IBS och tvingades gå på toaletten 20 gånger om dagen. Efter att hon svimmat av smärtor och vaknat upp i sin egen avföring sökte hon akut vård – men den hjälp som stod till buds var morfintabletter och blöjor. Idag lever hon utan symptom och är själv kostrådgivare. – Jag har fått livet tillbaka, säger Ann Welin.
Läs mer om Ann Welin.
Knottror på huden? Det kan vara milier
Tampas du med små vita pluppar på huden runt ögonen?Det kan vara milier. De kan vara svåra att få bukt med knottrorna, men det finns hjälp.– Man ska absolut inte klämma, varnar hudterapeuten Annica Joensuu.
Läs mer om Annica Joensuu.
Kina uppmanar omvärlden att inte blanda sig i krisen i Burma
Folkrepubliken Kinas utrikesminister uppmanade på lördagen Bangladesh och Burma att lösa flyktingkrisen med rohingyer bilateralt istället för med omvärldens hjälp.
Läs mer om Bangladesh och Burma.
Halmstad rustar hamnen med barriär mot klimathot
Halmstad hamn står väl rustad inför höstens oväder med en helt ny klimatanpassad barriär mot havet. Med hjälp av förhöjda ytor, vallar och skyddsmurar ska hamnen klara 25 års klimatförändringar.
Landsmötet kan räcka Jan Björklund en tändsticka
Konkurrensen har hårdnat – men Jan Björklund vill att Liberalerna ska återerövra integrationsfrågan inför nästa års val. Nu kan Björklund få oväntad hjälp av partiets landsmöte.
Hjärnskadade Eija får inte LSS-stöd
Hon inte kan äta själv. Inte röra sig.Hon behöver hjälp dygnet runt.Men det räcker inte för att familjen ska beviljas särskilt LSS-stöd för dottern Eija, 2,5 – född med en allvarlig hjärnskada.Nu vänder sig pappa Mattias Isaksson, 36, direkt till barn- och hälsominister Åsa Regnr:Har du sett på när ett barn sakta dör framför dina ögon?, skriver han på Facebook.
Läs mer om Eija, Facebook och Åsa Regnr.Har.
Så stor är chansen för en vit jul i södra Sverige
För många är sinnebilden av julafton ett vitt landskap utanför fönstret.Så blir det sällan i södra Sverige.Men vågar man hoppas? Kvällsposten har rett ut sannolikheten för snö just i ditt område med hjälp av sydsvenske stjärnmeteorologen Nils Holmqvist:– Man har definitivt inte oddsen på sin sida, säger han.
Läs mer om Sverige och Sverige.Men.
Hjälp oss att utveckla vår journalistik
Tillhör du dem som läser dina nyheter i mobilen? Kanske använder du några av de många nyhetsappar som finns eller nöjer dig med facebookflödet? Oavsett har du en viktig roll att spela i den hittills största studien som gjorts i Sverige av nyhetskonsumtion i mobilen.
Läs mer om Sverige.
Tovas tysta rop på hjälp: Jag fixar inte det här. Nästa gång dödar han mig
Tova Moberg, 19, fruktade för sitt liv. Den flera år långa kärleksrelationen med den tre år äldre pojkvännen kantades av våld och hot. Jag fixar inte det här. Nästa gång dödar han mig, skrev hon själv i sin dagbok.
TV4 avslöjar sanningen om Idol-juryns fusk
Nu avslöjar TV4 sanningen om Idol-juryn.Förutom att få se framträdandena i förväg får de dessutom hjälp av manusförfattare.– Det är folk som har vana av liveprogram, manusförfattare. De pratar om vad de kan säga om de är osäkra, så de har stöd om de behöver, säger Anders Edholm, pressansvarig på TV4, till Hänt.
Läs mer om Hänt, Idol-juryn.Förutom och TV4.
Ny tjänst sänkte kunders lånekostnad med 74 procent
Artificiell intelligens påverkar morgondagens banktjänster. En ny svensk tjänst sänkte kundernas genomsnittliga lånekostnad med 74 procent med hjälp av AI. Men höga risker får fortsatt bankerna att tveka inför den nya teknologin.
Lisa Ajax svåra livskris: Hemskt
Efter framgången har stjärnartisten Lisa Ajax, 19, hamnat i en djup svacka.Nu tar hon följarna till hjälp för att ta sig ur vad hon benämner som en livskris.Jag vill veta hur fan man gör för att ta sig ur detta, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram och Lisa Ajax.
Här är punkterna som ska diskuteras under toppmötet
Hur kan trösklarna till arbetsmarknaden slipas ner? Hur säkras rättvisa villkor för arbetstagare? Hur kan folk ges hjälp att flytta för att få bättre jobbchanser? Det är tre av frågeställningarna stats- och regeringscheferna ska diskutera i Göteborg.
Läs mer om Göteborg.
Så punkterade popkvinnorna männens maktbubbla
Kultur- och medievärlden har mycket att lära av popfeminismen. Upproret som började bland kvinnliga musiker redan på 70-talet har långsamt erövrat makten över sitt eget skapande. Med hjälp av den teknologiska utvecklingen har de också gjort sig oberoende av män i maktposition.
Populisterna har mycket att lära av nazismen
Dagens populister med Donald Trump i spetsen laddar gärna politikens begrepp med nya innebörder. Den språkliga taktiken delar de med nazisterna, som var de första som insåg kraften i att med retorikens, symbolikens och mytologins hjälp framställa sin politik som ett varumärke.
Läs mer om Donald Trump.
IBM trimmar supporten – med Salesforces molntjänst
På IBM anstränger man sig för att bli en molnaktör av rang. Men när det är dags att effektivisera den egna supportorganisationen gör man det med hjälp av Salesforces molntjänst.
IBM trimmar supporten – med Salesforces molntjänst
På IBM anstränger man sig för att bli en molnaktör av rang. Men när det är dags att effektivisera den egna supportorganisationen gör man det med hjälp av Salesforces molntjänst.
Gå hem och läs böcker, Ebba Busch Thor!
KD-ledaren Ebba Busch-Thor vill integrera nyanlända med hjälp av litteraturkanon i skolan – men kunde själv inte nämna författarna till tre svenska klassiker.Jens Liljestrand skriver om Sverige djupt illitterata politiska kultur och kräver en kanon – för rikspolitiker.
Läs mer om Ebba Busch Thor och Sverige.
Polisen jagar man som rånade prostituerad
I natt blev en 28-årig prostituerad kvinna misshandlad och rånad av en man som stämt träff med henne i en lägenhet i centrala Malmö.– Grannar hörde kvinnan skrika på hjälp och kallade på polis, säger Lars Förstell, presstalesperson vid Malmöpolisen.Mannen hade först sex med kvinnan. Sedan rånade han henne.
Läs mer om Malmö och Malmöpolisen.Mannen.
Rekord för Björn Borg – efter hjälp från Gaga
Kalsongjätten Björn Borg växte under tredje kvartalet – och det rejält.Omsättningen steg med drygt 14 procent.Det är enligt bolaget själv den bästa omsättningen någonsin ett enskilt kvartal.
Läs mer om Björn Borg och Gaga.