Hjälp

Elon Musk får skjuta upp rymdplaner när USA stänger ner statsapparaten

SpaceX måste invänta hjälp från flygvapnet innan deras nya raket kan skjutas upp.
Läs mer om USA.

Målet är att vi ska kunna nå fler utsatta

Flera uppgifter kring Mikamottagningarna är felaktiga. Ingen människa som behöver fortsatt hjälp kommer att lämnas utan stöd. Detta står i fokus för allt vårt arbete från stadens sida, skriver företrädare för MP, S, V och Fi i Stockholms stad, i en replik.
Läs mer om Mikamottagningarna.
Ber om hjälp för att bryta otroliga sviten
Tomas Berdych är i kvartsfinal i Australian Open-tennisen för sjunde gången. Ändå är han en gröngöling i jämförelse med sin kommande motståndare.Tjecken ställs mot femfaldiga mästaren Roger Federer, Schweiz.–Om någon känner till ett säkert sätt att slå honom vill jag gärna veta det, säger Berdych.
Politikernas twitterkrig om kaoset: #TrumpShutdown
Vems fel är det att stora delar av USA:s statsapparat är stängd eftersom det saknas en budget? Demokraternas, Republikanernas, presidentens? Politikerna i Washington tar Twitter till hjälp för att baxa över skulden på motståndaren.
Läs mer om Twitter och Washington.

Höggravida Madde fick hjälp – av sin barnvagn

Blöjor och städprylar.Det stod på inköpslistan när prinsessan Madeleine svängde förbi mataffären i förra veckan.Den höggravida sessan tog med sig en tom barnvagn som hon fyllde upp med kassan –tacksamt för att få lite bärhjälp.
Läs mer om Madeleine.
Fler marockaner utvisas med hjälp av fingeravtryck
Fingeravtryck skickas från Sverige till Marocko för att identifiera personer med utvisningsbeslut –så de kan skickas tillbaka till Marocko.Sedan det nya samarbetet mellan länderna inleddes har personer kunnat identifieras i 75 procent av fallen, rapporterar Sveriges Radio.
Läs mer om Marocko, Marocko.Sedan och Sverige.
Forskare: Familjen har inte fått gensvar
BJÄRRED. Föräldrarna sökte specialistvård utomlands åt sina sjuka döttrar. Men när ingenting hjälpte såg de inte längre någon framtid – och dödade flickorna för att sedan begå självmord. Forskaren Gisela Priebe undrar hur flera samhällsinstanser kan ha missat varningssignalerna från familjen. – Det är inte så att de inte har sökt hjälp. Men uppenbarligen har de inte fått gensvar som fick dem att behålla hoppet, säger hon.
Flyktbil stoppades med spikmatta
En flyende bil på E6 stoppades sent på söndagskvällen med hjälp av spikmatta vid Landskrona.
Läs mer om Landskrona.
Två räddas från sjunkande båt
En större fritidsbåt har anropat efter hjälp i havet utanför Sveriges södra kust.
Sho bre, Om kriget kommer för orten, yao
Företrädare för såväl Sverige- som Socialdemokraterna förespråkar att militären sätts in i förorterna. Dessutom har de med hjälp av försvarets Tolkskola (TolkS) tryckt upp broschyren Om kriget kommer som nu kommer att distribueras gratis till hushållen i Rosengård, Tensta, Rinkeby, Biskopsgården m fl utanförskapsområden.
Socialarbetare: Unga kriminella döms ut
Malmös toppolitiker har länge velat se lagändringar i kampen mot gängvåldet.Nu kommer de verktyg som behövs, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).Men enligt socialarbetare som jobbar med kriminella döms unga kriminella ut istället för att få hjälp.
Krånglar Microsoft Office? Så startar du i felsäkert läge
Programmen i Microsoft Office kan krångla ibland. Då kan felsäkert läge vara en bra hjälp. Så här använder du det.
Läs mer om Microsoft Office.
TV4-profilen bestulen: Värd mycket pengar
Det var när TV4-experten Sofia Aronsson skulle besöka sitt stall under torsdagen som hon upptäckte att något saknades.Natten mellan onsdag och torsdag hade hon fått besök av en tjuv – som plockat med sig en ägodel värd 60-70-tusen kronor.Nu har hon tagit hjälp av folk från utlandet för att få tillbaka den.– Jag har utnyttjat alla kontakter jag har, säger hon.
Tragiska beskedet för Val Kilmer – väntade för länge
Skådespelaren Val Kilmer har kämpat mot strupcancer i två år, nu har sjukdomen spridit sig till hjärnan.Stjärnan väntade länge med att ta hjälp av traditionell läkarvård – och nu kan det vara försent.Det finns inget mer att göra uppger en källa för RadarOnline.
Läs mer om RadarOnline och Val Kilmer.
Ännu en misstänkt i Las Vegas-skjutningen
Stephen Paddock som dödade 58 och skadade hundratals när han öppnade eld från ett hotellfönster i Las Vegas i oktober var ensam. Men kanske hade han hjälp. Det uppger polisen på fredagen.
Studie: Cancer upptäcks tidigt med hjälp av enkelt test
En grupp forskare har tagit fram en ny metod för att upptäcka cancer med hjälp av ett enkelt blodprov. I en studie hittades åtta vanliga typer av cancer i ett tidigt skede i 70 procent av de undersökta fallen.
Fällorna som väntar när du startar eget
Sugen på att starta eget som utvecklare? Just nu känns absolut som ett bra läge att bli konsult. Men tänk igenom hela situationen först. Här får du hjälp på traven.
Fällorna som väntar när du startar eget
Sugen på att starta eget som utvecklare? Just nu känns absolut som ett bra läge att bli konsult. Men tänk igenom hela situationen först. Här får du hjälp på traven.
Konstnär skulpterade bil av snö som lurade polisen – blev lappad
Simon Laprise i Montreal är onekligen väldigt skicklig på att skulptera i snö. I ett Facebook-inlägg som blivit mycket delat visar Simon hur hans bil såg ut att stå felparkerad. Med hjälp av en lös vindrutetorkare skapade Simon en bil (är det en Toyota Supra ?) i skala 1:1. Snöskulpturen var så realistisk att den drog till sig polisens intresse. Polisen lappade bilen och skrev Du gjorde vår kväll!!! Hahahaha :).
Grey's Anatomy-stjärnan bittra bråk med kollegan
Ellen Pomeo berättar sanningen bakom Greys Anatomy och den är inte vacker.Skådespelaren blev manipulerad i löneförhandlingarna och försökte få hjälp av sin manliga motspelare Patrick Dempsey – men han vägrade.– Många gånger försökte jag nå Patrick och bad honom att vi skulle förhandla gemensamt. Men han var aldrig intresserad, avslöjar hon i Hollywood Reporter.
Livsviktiga mobilknepet som alla borde kunna
I en farlig situation kan det vara livsviktigt att snabbt kalla på hjälp.Genom att klicka fem gånger på din Iphone aktiverar du en ny funktion som kan hjälpa dig om du är i nöd.
Läs mer om Iphone.
2017 näst varmaste året - utan hjälp av El Nio
2017 var det näst varmaste året på jorden, enligt statistik från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa. I motsats till rekordåret 2016 var inte fjolårets värme kopplad till väderfenomenet El Nio
Läs mer om El Nio och Nasa.
Löfvens besked om militärer mot kriminella
Ska polisen ta hjälp av militären mot gängkriminaliteten eller inte?Efter gårdagens partiledardebatt uppstod förvirring om regeringens linje.Men beskedet ligger fast, meddelade Stefan Löfven på torsdagen.Hur det skulle kunna gå till överlåter han dock till myndigheterna. – Min tanke är att polisen i så fall efterfrågar vad man kan tänkas behöva för stöd för att knäcka den organiserade brottsligheten.
Läs mer om Stefan Löfven.