Hjärtflimmer


Per-Erik fick hjälp mot hjärtflimmer genom operation

Ända sedan han var ung har Per-Erik Sackmark haft problem med hjärtflimmer. `Jag fick aldrig ned pulsen efter träningen`, säger han. När han nu fått hjälp med operation vill han starta

Läs mer om Per-Erik Sackmark.
Tidigare toppnyhet hos Aftonbladet:

Eric Saade tvingas ställa in - på grund av akut sjukdom

Artistens kompanjon – hästartisten Tobbe Larsson – har drabbats av hjärtflimmer

Läs mer om Tobbe Larsson.
Arne Weise fruktar ännu en hjärtoperation

För åtta år sedan hjärtopererades han. Och i våras drabbades Arne Weise av hjärtflimmer. Nu fruktar han att han ska behöva gå igenom ännu en hjärtoperation. – Jag har inte vågat fråga hur stor sannolikheten är att jag behöver göra den. Det är läskigt det här, säger tv-profilen.

Läs mer om Arne Weise.
Arne Weise till sjukhus - fick hjärtflimmer

Arne Weise har drabbats av hjärtflimmer - och tillbringade natten på sjukhus. Nu måste den folkkäre tv-profilen genomgå elchocksbehandling. - Jag blev rädd, säger han.

Legendar till sjukhus med hjärtflimmer

Tidningen st.no rapporterar att den 72-årige norrmannen drabbats av hjärtflimmer. – Han har mått dåligt i en månads tid, säger sonen Trygve.

Läs mer om Trygve.
Nya problem med hjärtat för Oldsberg

För fyra år sedan kollapsade Ingvar Oldsberg av hjärtflimmer. Nu har han problem igen - men i stället för elchocker har han fått en ny behandling. - Jag får en tablett morgon och kväll, säger han.

Läs mer om Ingvar Oldsberg och Oldsberg.
Skamligt

För en tid sedan var jag inlagd på AK-mottagningen för hjärtflimmer, mycket kompetent och trevlig personal. Efter ett dygns kontroll blev jag utskriven med med föreskriven medicin.

Läs mer om AK-mottagningen.
Därför kunde inte Ingvar undersökas

Ingvar Oldsberg, 68, hoppades att få besked om cancern i veckan, inför den nya tv-inspelningen. Han skulle sövas på Ersta sjukhus i Stockholm. - Då upptäckte läkaren att jag får blodförtunnande medel efter min hjärtflimmer. Därför måste vi skjuta upp cancerundersökningen, säger Oldsberg. Han stöttas nu av Björn Hellberg, 68, som är med i det nya tv-programmet.

Oldsberg drabbad av hjärtflimmer igen

Men programledaren var inte välkommen till hjärtspecialist

Oldsberg: Gäller att ta vara på varje tillfälle

GÖTEBORG. Den sjunde december förra året drabbades Ingvar Oldsberg av hjärtflimmer och fick elstötar för att få hjärtat att gå jämnt igen. Dagen efter reste han ut i världen tillsammans med sin Maria Sandeblad. Nu har han drabbats igen, men siktar redan på att resa till Kuba. - I min situation i livet gäller det att ta tillvara på varje tillfälle - bli rik på upplevelser, förklarar han.

Oldsberg drabbad av hjärtflimmer igen

Men programledaren var inte välkommen till hjärtspecialist

Skönt att vara tillbaka efter viloperioden

GÖTEBORG. I oktober förra året gick Knut Agnred, 56, till läkare för att få medicin mot sin envisa hosta. Han blev inlagd direkt på Östra Sjukhuset för hjärtflimmer och proppar i lungorna. – Desto skönare efter den här viloperioden att vara tillbaka, säger han.

Läs mer om Knut Agnred och Östra Sjukhuset.
Kowalczyk drabbad av hjärtflimmer efter OS

Norska superstjärnan Marit Björgen tvingades avstå Tour de Ski på grund av hjärtproblem. Nu avslöjar polska rivalen Justyna Kowalczyk att hon lidit av samma besvär för flera år sedan. - Efter OS i Turin 2006 fick jag hjärtflimmer, säger Kowalczyk till norska VG.

Dolt förmaksflimmer kan leda till stroke

Över 100 000 svenskar med hjärtflimmer får inte medicin och riskerar därför att drabbas av stroke, helt i onödan. Många har ett dolt hjärtflimmer och känner inte till att de är drabbade. - Bara hälften av alla patienter med förmaksflimmer får medicin, säger Mårten Rosenqvist, professor i medicin på Danderyds sjukhus.

Läs mer om Mårten Rosenqvist.
Du kan ha hjärtflimmer utan att veta om det

En ny undersökning från Karolinska institutet visar att fler drabbas av hjärtflimmer. Många kan ha sjukdomen utan att veta om det. - Känslan när man får förmaksflimmer är väldigt obehaglig, man tror att man ska dö, säger undersköterskan Ewa Malm, 57, från Glommen, som i dag är frisk från flimret.

Läs mer om Ewa Malm, Glommen och Karolinska.
Fler kan hittas och få behandling i rätt tid

Hjärtflimmer är en folksjukdom. Var fjärde person över 40 år förväntas drabbas av förmaksflimmer någon gång i livet. Det ska bli spännande att se om nya studier kan visa exakt hur vanligt dolt hjärtflimmer är - och hur man bäst upptäcker hjärtflimmer.

Sven Melander om sin svåra sjukdom

- Jag har plågats av hjärtflimmer i över 20 år och det krävdes två kirurgiska ingrepp för att jag skulle bli kvitt problemen, säger den folkkäre skådespelaren som just nu gör dundersucc som alkoholiserad skivbolagsboss i musikalen om Kal P Dal på Slagthuset i Malmö.

Läs mer om Kal P Dal, Malmö och Slagthuset.
Hjärtflimmer tyst sjukdom

Över 200 000 svenskar har fått diagnosen förmaksflimmer.

Hjärtflimmer tyst sjukdom hos många

Över 200 000 svenskar har fått diagnosen förmaksflimmer.

Hjärtflimmer tyst sjukdom hos många

Över 200 000 svenskar har fått diagnosen förmaksflimmer. I själva verket kan ytterligare 100 000—150 000 ha den allvarliga hjärtsjukdomen i all tysthet, rapporterar Hjärt- och lungsjukas riksförbund. Överläkaren Leif Friberg vid Danderyds sjukhus hjärtklinik har beräknat hur många som har tyst flimmer, skriver Svenska Dagbladet. Hjärtflimmer innebär en fördubblad risk att dö i förtid.

Läs mer om Hjärtoch och Svenska Dagbladet.
Hjärtflimmer tyst sjukdom hos många

Över 200 000 svenskar har fått diagnosen förmaksflimmer. I själva verket kan ytterligare...

Fel medicin till patient - fick flera hjärtstopp

Hjärtpatienten på Ystads lasarett fick fel medicin och drabbades hjärtflimmer, hjärtstopp och tillslut hjärtinfarkt. Nu anmäler sjukhuset händelsen enligt lex Maria.

Läs mer om Maria.
Hjärtsjuk blev sämre av fel medicin

En akutpatient på Ystads lasarett med förmaksflimmer, låg hjärtfrekvens och lungemboli, blodpropp i lungan, ordinerades hjärtstimulerande läkemedel — men fick fel medicin. Redan på väg från mottagningen till och på hjärtvårdsavdelningen drabbades patienten av uttalat hjärtflimmer och hjärtstopp och senare av hjärtinfarkt.

Björklund svårt sjuk - vårdas på sjukhus

SVT-profilen Lars-Gunnar Björklund, 75, vårdas på sjukhus sedan två veckor. Diagnosen är lungfibros och hjärtflimmer. Han kan inte längre andas själv utan behöver hjälp av syrgas dygnet runt. – Han har humöret kvar, huvudet är det inget fel på, säger hans fru Lena Björklund.

Läs mer om Lena Björklund.
Va lustigt, är jag så himla gammal?

Dottern dog, han skilde sig och drabbades av hjärtflimmer. De senaste åren har innehållit en rad starka brytpunkter för Håkan Jarl. Och fler väntar - men av betydligt mer positiv karaktär.

Läs mer om Håkan Jarl.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14