Hjärtflimmer

Avslöjar nu: Han höll sin sjukdom hemlig

Ole Einar Björndalen lägger ner karriären.Nu avslöjar legendaren att han haft problem med hjärtflimmer – något han hållit hemligt under en längre tid.–När du har kniven mot strupen måste du fokusera på det som är bra, säger Björndalen till Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten och Björndalen.

Malin Berghagen svar på kritiken – efter matutspelet

Malin Berghagen tog kamp för bättre sjukhusmat efter att mamma Lill-Babs blivit inlagd för hjärtflimmer.Då möttes dottern av kritik på sociala medier.– Det ska bara tryckas till, svarar Malin Berghagen i Kändispodden.Samtidigt berättar hon om flytten tillbaka till Sverige efter flera år utomlands.
Berghagens vårdilska – Efter Lill-babs sjukdom
Barbro Lill-Babs Svensson drabbades av hjärtflimmer och fick tillbringa 80-årsdagen på sjukhus.Nu riktar dottern Malin Berghagen kritik mot maten som serverades under sjukhusvistelsen – och kräver förändring.Sverige har bästa sjukvården ever och personal med hjärtan av guld. Men maten!!! Jag är så arg så jag inte vet vad jag heter, skriver Malin Berghagen i ett Instagraminlägg.
Döttrarnas ord: Lill-Babs har börjat återhämta sig
Barbro Lill-Babs Svensson ligger på sjukhus, där hon observeras för hjärtflimmer.Den älskade artisten – som just fyllde 80 år –har börjat återhämta sig och har döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen som stöd.Hjärtat slår nu trygga lugna slag så nu får kroppen återhämta sig sakta steg för steg, skriver Malin Berghagen på Instagram.

Lill-Babs 80 år – nu hälsar hon från sin sjuksäng

Hela Sveriges Barbro Lill-Babs Svensson fyller i dag 80 år.Det ska vi självklart fira - och här är hennes enastående 65 år långa karriär.Tyvärr missar artisten själv födelsedagsfesten eftersom hon är på sjukhus på grund av hjärtflimmer – men hon skickar en hälsning till svenska folket, via dottern Malin Berghagen:Vi har läst alla hälsningar på sociala medier och hennes mobil för henne och hon har bett oss tacka alla från henne, skriver Malin Berghagen i ett sms.
Döttrarnas kärleks- hyllning till Lill-Babs
Lill-Babs är inlagd på sjukhus för observation av hjärtflimmer.Döttrarna finns vid sin mammas sida och läser upp fansens hälsningar för den folkkära artisten.På Lill-Babs official kan man ge mamma kommentarer som vi läser för henne och peppar med skriver Malin Berghagen i ett sms.
Läs mer om Malin Berghagen.
Lill-Babs på sjukhus – flyttar fram 80-årsfesten
Barbro Lill-Babs Svensson fyller 80 år på fredag och ett storslaget firande är planerat - men nu skjuts det upp.Den folkkära artisten hamnat på sjukhus på grund av hjärtflimmer, där hon är för observation.– Det började krångla för henne med hjärtat så hon ligger inne för observation och de håller på att ta lite tester, säger managern Jan-Olov Joffe Enbom.
Fick hjärtflimmer av strömförande maskin
En man i 50-årsåldern ska ha fått en elstöt i samband med kontakt med en strömförande maskin på ett företag utanför Gislaved på fredagen.Mannen har förts till sjukhus med hjärtflimmer.
Läs mer om Gislaved.
Kvar på sjukhus efter kollapsen
Nichlas Falk kollapsade vid sin tröjceremoni i torsdags.Samma kväll konstaterades det att legendaren drabbats av akut hjärtflimmer.Sedan dess har han varit inlagd på sjukhus där han är kvar än i dag.– Läget är stabilt men medicineringen måste bli rätt innan jag får skrivas ut, säger Falk.
Läs mer om Falk.
Falk drabbad av akut hjärtflimmer
På torsdagskvällen hyllades Nichlas Falk på Hovets is och fick sin tröja hissad i taket. Men under sitt tacktal föll Djurgårdslegendaren plötsligt ner på röda mattan. Han drabbades av akut hjärtflimmer vilket ledde till blodtrycksfall, skriver Djurgården på sin hemsida.
Beskedet: Drabbad av akut hjärtflimmer
Nichlas Falk föll ihop under hyllningarna på Hovet.Hustrun Gunella följde med Dif-ikonen till sjukhuset – där de blev kvar länge under torsdagskvällen.– Det är ganska bra med oss, men jag är fortfarande i chock, säger hon till Länstidningen.I natt lämnade också Djurgården besked om Falk på sin hemsida.Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i mor
Patient med hjärtflimmer nekades vård i Stockholm
För Stockholmspatienter med förmaksflimmer är det svårare att få specialiserade hjärtbehandlingar än på andra håll landet. Samtidigt tar Karolinska universitetssjukhuset emot patienter från Västra Götaland och flera andra landsting. – Vi får fler och fler förfrågningar från desperata Stockholmspatienter, säger Anders Englund, kardiolog på privata Arytmicenter i Stockholm.
Bragd av Kalla – men märkligt att inte vallateamet lyckades
Charlotte Kalla har haft en mardrömslik säsong med skada och hjärtflimmer. Ändå verkar hon ha prickat formtoppen bäst av de svenska åkarna i VM. De svaga insatserna bakom henne – och villervallan i vallateamet – är oroande inför fortsättningen.
Läs mer om Kalla.
Nilsson om stödet till Kalla: Saknar henne
Charlotte Kalla tvingades till att tillfälligt avbryta tävlandet efter att hon drabbats av hjärtflimmer i världscuppremiären i Ruka. Nu berättar Stina Nilsson om hur hon stöttat sin vän efter sjukdomsbeskedet. – Vi träffades efter loppet och jag förstod att det varit en väldigt traumatisk upplevelse för henne. Jag försökte bara vara så stöttande som jag bara kunde och finnas där för henne, säger Stina Nilsson. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Kalla, Ruka och Stina Nilsson.
Nya beskedet: Kalla ställer in fler tävlingar
Charlotte Kalla hoppade över tävlingarna i Lillehammer efter att ha drabbats av hjärtflimmer i Ruka. Nu står det klart att hon står över tävlingarna även i Davos nästa helg. Det bekräftar hennes tränare Magnus Ingesson för Aftonbladet. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Aftonbladet, Lillehammer och Ruka.
Anna Haag om Kalla: Hoppas vi ses igen
LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Charlotte Kalla drabbades av hjärtflimmer och står över världscupen i Lillehammer. Nu hoppas landslagskamraten Anna Haag att Kalla tänker efter innan hon gör comeback. – Hoppas hon tar ett långsiktigt beslut, säger Haag. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Anna Haag, Haag, Kalla och Lillehammer.
Charlotte Kalla är tillbaka i skidspåret
På onsdagen fick Charlotte Kalla beskedet av hon drabbats av hjärtflimmer. Men redan på torsdagen var hon tillbaka och tränade i skidspåret. – Hon är inte rädd att ta i, säger Kallas tränare Magnus Ingesson till SVT. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Charlotte Kalla och SVT.
Marit Björgen: Jag känner med Charlotte
Igår bekräftades det att Charlotte Kalla drabbats av hjärtflimmer under världscuptävlingarna i Ruka. Nu väljer de norska skidstjärnorna Marit Björgen och Martin Johnsrud Sundby att visa sitt stöd till den svenska stjärnan.– Jag känner med Charlotte. Jag pratade med henne efter loppet i Kuusamo och hon hade en känsla av att det kunde vara det här, säger Marit Björgen under dagens presskonferens.Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Planen för Charlotte Kalla efter kollapsen
Charlotte Kallas kollaps i Kuusamo berodde på hjärtflimmer. Och redan nu har landslagsläkaren Per Pliggen Andersson en plan för hur de ska hantera Kalla under resten av säsongen. – Det är en plan vi har satt ihop efter Kuusamo utifrån de utredningsdelar vi har gjort och de samtal vi har haft, säger Andersson. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Ojala: Hon behöver kartlägga sig själv
Tidigare i dag bekräftades det att Charlotte Kalla drabbats av hjärtflimmer. Nu uttalar sig SVT:s längdexpert Johanna Ojala om situationen. – Det handlar om att hon behöver kartlägga sig själv och sin vardag för att ta reda på om det kan vara något där som triggar i gång det här. Vi får hoppas på att det här är en gång och att nästa gång aldrig sker, säger hon till SVT. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Hjärtflimmer bakom Kallas kollaps
Det var hjärtflimmer som låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i världscuploppet i Ruka i söndags. - Jag har aldrig varit med om något sådant här förut, säger hon på telefon.
Läs mer om Ruka.
Kalla: Jag behöver få tid att landa
Det var hjärtflimmer som låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i världscuppremiären i Ruka. – Det är jätteskönt att ha fått beskedet, säger Kalla till TT.
Läs mer om Kalla och Ruka.
Oron kring Kalla: Det kan komma tillbaka
Det var ett hjärtflimmer som orsakade Charlotte Kallas fiaskoinsats i Ruka. Framöver kommer landslagsläkaren Per Andersson att ha tätare kontakt med skidstjärnan. – Vi vet att det här är något som kan komma tillbaka, säger Andersson. LÄS OCKSÅ: CHARLOTTE KALLA DRABBAD AV HJÄRTFLIMMER
Läs mer om Andersson, Kalla, Per Andersson och Ruka.
Hjärtflimmer bakom Kallas kollaps
Det var hjärtflimmer som låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i världscuploppet över 10...
Beskedet: Hjärtflimmer bakom Kallas kollaps
Det var hjärtflimmer som låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i världscuploppet över 10 kilometer klassiks stil i Ruka i söndags.
Läs mer om Ruka.