Hjärtflimmer

Fick hjärtflimmer av strömförande maskin

En man i 50-årsåldern ska ha fått en elstöt i samband med kontakt med en strömförande maskin på ett företag utanför Gislaved på fredagen.Mannen har förts till sjukhus med hjärtflimmer.
Läs mer om Gislaved.

Kvar på sjukhus efter kollapsen

Nichlas Falk kollapsade vid sin tröjceremoni i torsdags.Samma kväll konstaterades det att legendaren drabbats av akut hjärtflimmer.Sedan dess har han varit inlagd på sjukhus där han är kvar än i dag.– Läget är stabilt men medicineringen måste bli rätt innan jag får skrivas ut, säger Falk.
Läs mer om Falk.
Falk drabbad av akut hjärtflimmer
På torsdagskvällen hyllades Nichlas Falk på Hovets is och fick sin tröja hissad i taket. Men under sitt tacktal föll Djurgårdslegendaren plötsligt ner på röda mattan. Han drabbades av akut hjärtflimmer vilket ledde till blodtrycksfall, skriver Djurgården på sin hemsida.
Beskedet: Drabbad av akut hjärtflimmer
Nichlas Falk föll ihop under hyllningarna på Hovet.Hustrun Gunella följde med Dif-ikonen till sjukhuset – där de blev kvar länge under torsdagskvällen.– Det är ganska bra med oss, men jag är fortfarande i chock, säger hon till Länstidningen.I natt lämnade också Djurgården besked om Falk på sin hemsida.Man har med hjälp av EKG konstaterat att Nichlas har drabbats av ett akut hjärtflimmer. Detta medför att hjärtat inte förmår att hålla blodtrycket uppe vilket resulterade i att han svimmade under ceremonin. Medicinering är insatt och vidare utredning påbörjas i mor

Patient med hjärtflimmer nekades vård i Stockholm

För Stockholmspatienter med förmaksflimmer är det svårare att få specialiserade hjärtbehandlingar än på andra håll landet. Samtidigt tar Karolinska universitetssjukhuset emot patienter från Västra Götaland och flera andra landsting. – Vi får fler och fler förfrågningar från desperata Stockholmspatienter, säger Anders Englund, kardiolog på privata Arytmicenter i Stockholm.
Bragd av Kalla – men märkligt att inte vallateamet lyckades
Charlotte Kalla har haft en mardrömslik säsong med skada och hjärtflimmer. Ändå verkar hon ha prickat formtoppen bäst av de svenska åkarna i VM. De svaga insatserna bakom henne – och villervallan i vallateamet – är oroande inför fortsättningen.
Läs mer om Kalla.
Nilsson om stödet till Kalla: Saknar henne
Charlotte Kalla tvingades till att tillfälligt avbryta tävlandet efter att hon drabbats av hjärtflimmer i världscuppremiären i Ruka. Nu berättar Stina Nilsson om hur hon stöttat sin vän efter sjukdomsbeskedet. – Vi träffades efter loppet och jag förstod att det varit en väldigt traumatisk upplevelse för henne. Jag försökte bara vara så stöttande som jag bara kunde och finnas där för henne, säger Stina Nilsson. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Kalla, Ruka och Stina Nilsson.
Nya beskedet: Kalla ställer in fler tävlingar
Charlotte Kalla hoppade över tävlingarna i Lillehammer efter att ha drabbats av hjärtflimmer i Ruka. Nu står det klart att hon står över tävlingarna även i Davos nästa helg. Det bekräftar hennes tränare Magnus Ingesson för Aftonbladet. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Aftonbladet, Lillehammer och Ruka.
Anna Haag om Kalla: Hoppas vi ses igen
LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Charlotte Kalla drabbades av hjärtflimmer och står över världscupen i Lillehammer. Nu hoppas landslagskamraten Anna Haag att Kalla tänker efter innan hon gör comeback. – Hoppas hon tar ett långsiktigt beslut, säger Haag. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Anna Haag, Haag, Kalla och Lillehammer.
Charlotte Kalla är tillbaka i skidspåret
På onsdagen fick Charlotte Kalla beskedet av hon drabbats av hjärtflimmer. Men redan på torsdagen var hon tillbaka och tränade i skidspåret. – Hon är inte rädd att ta i, säger Kallas tränare Magnus Ingesson till SVT. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Charlotte Kalla och SVT.
Marit Björgen: Jag känner med Charlotte
Igår bekräftades det att Charlotte Kalla drabbats av hjärtflimmer under världscuptävlingarna i Ruka. Nu väljer de norska skidstjärnorna Marit Björgen och Martin Johnsrud Sundby att visa sitt stöd till den svenska stjärnan.– Jag känner med Charlotte. Jag pratade med henne efter loppet i Kuusamo och hon hade en känsla av att det kunde vara det här, säger Marit Björgen under dagens presskonferens.Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Planen för Charlotte Kalla efter kollapsen
Charlotte Kallas kollaps i Kuusamo berodde på hjärtflimmer. Och redan nu har landslagsläkaren Per Pliggen Andersson en plan för hur de ska hantera Kalla under resten av säsongen. – Det är en plan vi har satt ihop efter Kuusamo utifrån de utredningsdelar vi har gjort och de samtal vi har haft, säger Andersson. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Ojala: Hon behöver kartlägga sig själv
Tidigare i dag bekräftades det att Charlotte Kalla drabbats av hjärtflimmer. Nu uttalar sig SVT:s längdexpert Johanna Ojala om situationen. – Det handlar om att hon behöver kartlägga sig själv och sin vardag för att ta reda på om det kan vara något där som triggar i gång det här. Vi får hoppas på att det här är en gång och att nästa gång aldrig sker, säger hon till SVT. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Hjärtflimmer bakom Kallas kollaps
Det var hjärtflimmer som låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i världscuploppet i Ruka i söndags. - Jag har aldrig varit med om något sådant här förut, säger hon på telefon.
Läs mer om Ruka.
Kalla: Jag behöver få tid att landa
Det var hjärtflimmer som låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i världscuppremiären i Ruka. – Det är jätteskönt att ha fått beskedet, säger Kalla till TT.
Läs mer om Kalla och Ruka.
Oron kring Kalla: Det kan komma tillbaka
Det var ett hjärtflimmer som orsakade Charlotte Kallas fiaskoinsats i Ruka. Framöver kommer landslagsläkaren Per Andersson att ha tätare kontakt med skidstjärnan. – Vi vet att det här är något som kan komma tillbaka, säger Andersson. LÄS OCKSÅ: CHARLOTTE KALLA DRABBAD AV HJÄRTFLIMMER
Läs mer om Andersson, Kalla, Per Andersson och Ruka.
Hjärtflimmer bakom Kallas kollaps
Det var hjärtflimmer som låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i världscuploppet över 10...
Beskedet: Hjärtflimmer bakom Kallas kollaps
Det var hjärtflimmer som låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i världscuploppet över 10 kilometer klassiks stil i Ruka i söndags.
Läs mer om Ruka.
Beskedet: Charlotte Kalla har hjärtflimmer
Charlotte Kallas läkarutredning är avslutad.Svenska skidförbundet har kommit fram till att skidstjärnan drabbades av förmaksflimmer under sitt lopp i Ruka. – Jag lägger det här bakom mig nu och fokuserar framåt, säger Kalla i ett pressmeddelande.
Läs mer om Kalla och Ruka.
Ingvar Oldsberg tvingas ta elchocker
Ingvar Oldsbergs hälsoproblem fortsätter efter hjärtoperationen. Han har under en tid haft problem med hjärtflimmer och tvingas nu till elchockbehandling. – Det behövs för att få hjärtat i sinusrytm, berättar Oldsberg.
Läs mer om Oldsberg.
Ingvar Oldsberg tvingas ta elchocker
Ingvar Oldsberg har under en tid haft problem med hjärtflimmer, och var under gårdagen inlagd på Mölndals sjukhus för att få en elstöt som skulle få hjärtat att slå i takt igen. För läkarna är det en helt vanlig rutinåtgärd. Men just denna patient är allt annat än vanlig. När de knäppte upp skjortan på den nedsövde tv-giganten, fick de sig en rejäl överraskning. – Det blev lite garv där kring operationsbordet, säger Oldsberg.
Läs mer om Oldsberg.
Arne Weise jobbar för att slippa vara ensam
Arne Weise har drabbats av hjärtflimmer och känner sig slutkörd. Ändå fortsätter tv-legendaren att pressa sig hårt – för att slippa känna sig ensam. – Jag har så många bollar i luften att det inte är klokt. I december är det nästan för mycket. Men det är bättre att det är så än att sitta och titta på fyra väggar, säger Arne Weise.
Läs mer om Arne Weise.
Niklas Busch Thor föll ihop: Minns inte mer
Förra säsongen blev motig för Sirius lagkapten Niklas Busch Thor. På grund av hjärtflimmer och en skada missade han stora delar av säsongen - men det fanns även en annan förklaring. Nu berättar Busch Thor nämligen att han har epilepsi, vilket upptäcktes efter att han fått ett anfall. – Jag var ute och gick och så plötsligt ramlande jag ihop. Sedan minns jag inget mer, säger han till UNT.
Läs mer om Busch Thor och UNT.
Man blir helt chockad när man hör det...
Utöver 400 000 kronor till vinnaren står en elitloppsbiljett på spel i H.K.H. Prins Daniels lopp på lördag. En av aspiranterna på segern är Mosaique Face. Topphästen är tillbaka på banan efter att ha drabbats av hjärtflimmer. - Man blir helt chockad när man hör det men det är inte alls så allvarligt som det låter, säger hästens tränare Lutfi Kolgjini.
Läs mer om Lutfi Kolgjini och Mosaique Face.
Blodprov visar ökad risk för hjärtflimmer
Med ett blodprov går det att upptäcka personer som har en genetiskt ökad risk att drabbas av hjärtflimmer - och därmed också för blodpropp i hjärnan. Det visar en ny studie från Lunds universitet.