Hjk

Simon Sandberg hittade tillbaka till Hammarby

På måndagen tränade Hammarbys nyförvärv Simon Sandberg med sina nya klubbkamrater för första gången. I dag väntar tester på Bosön och på lördag match mot HJK Helsingfors. – Skönt att vara i gång. Det är det här man längtat efter under ledigheten, säger den 23-årige försvarsspelaren.
Läs mer om Bosön, Hammarby och Simon Sandberg.
Uppgifter: Hamad nära Hammarby
Han har redan deklarerat att det inte blir någon återkomst i Malmö FF.Nu är Jiloan Hamad enligt uppgifter till Sportbladet nära spel i Hammarby.– Vi hoppas kunna presentera ett nyförvärv i samband med matchen mot HJK, säger vd:n Henrik Kindlund till tidningen.

Halmstad värvar U21-landslagsman

Halmstads BK förstärker offensivt.Den allsvenska nykomlingen har skrivit ett tvåårskontrakt med den U21-landslagmeriterade finske yttern/anfallaren Nikolai Alho, 23.– Han är fortfarande i bra ålder och är van vid krav på att vinna från HJK, säger HBK:s tränare Jan Jönsson.
Läs mer om HJK, Jan Jönsson och Nikolai Alho.
IFK Göteborg får möta Karabach
IFK Göteborg slog på torsdagen ut finländska HJK Helsingfors via 2–0 på bortaplan (som innebar 3–2 totalt i dubbelmötet) i Europa League-kvalet. Efter fredagens lottning står det klart att laget lottas mot Karabach från Azerbajdzjan i den sista kvalomgången.
IFK Göteborg får möta Karabach
IFK Göteborg slog på torsdagen ut finländska HJK Helsingfors via 2–0 på bortaplan (som innebar 3–2...
Läs mer om Karabach.
Supervändningen: IFK Göteborg vidare i EL-kvalet
Jakob Ankersen frälste Änglarna i slutskedet mot HJK
Läs mer om EL-kvalet, HJK och Änglarna.
Ankersen sköt Blåvitt till playoff
Jakob Ankersen sköt IFK Göteborg till playoff i Europa League. Danskens 2–0–mål i 82:a minuten borta mot HJK Helsingfors innebar sammanlagt 3–2 i det svenska lagets favör. Därmed väntar playoff som avgörs i dubbelmöte 18 respektive 25 augusti.
Läs mer om Blåvitt och Europa League.
Blåvitt utan Hysn och Johansson
IFK Göteborg får klara sig utan anfallsstjärnan Tobias Hysn och försvararen Adam Johansson i kvällens Europa League-retur borta mot HJK i Helsingfors.
De startar för Blåvitt i ödesmatch mot HJK
Ödesmatch mot HJK Helsingfors i kväll. Jörgen Lennartsson har tagit ut startelvan som ska greja det. Som väntat startar Mikael Boman och Sören Rieks på topp, enligt GT:s uppgifter.
Läs mer om Blåvitt, HJK och Mikael Boman.
Ingen Hysn mot HJK
Läs mer om HJK.
HJK-matchen kan bli Haitams sista i Blåvitt
HELSINGFORS. Haitam Aleesamis, 25, övergång till Palermo drar ut på tiden. Men matchen mot HJK Helsingfors kan bli hans sista i Blåvitt. – Jag blir tokig på att det är så krångligt, säger sportchefen Mats Gren.
Läs mer om Blåvitt och Palermo.
Jörgen Lennartsson: Vi har allt att vinna
HELSINGFORS. Inför returen i Europa League-kvalet mot HJK Helsingfors lägger Jörgen Lennartsson över favoritskapet på finländarna. –De har något att förlora och vi har allt att vinna, säger IFK-tränaren.
Hysn kan missa kvalreturen
IFK Göteborg saknar redan anfallstalangen Gustav Engvall på grund av skada och inför Europa League-kvalreturen mot finländska HJK Helsingfors åkte IFK-tränaren Jörgen Lennartsson på ett nytt offensivt bakslag – då Tobias Hysn inte fanns med på flyget till Finland på onsdagen.
Tobias Hysn är inte på planet till Finland
Tobias Hysn, 34, är inte med på planet som flyger IFK Göteborg till Finland. Enligt uppgifter till GT ska anfallaren bli pappa – och hans medverkan i matchen mot HJK är högst osäker.
Läs mer om Finland och HJK.
IFK bekräftar: Stjärnan missar returmatchen
GÖTEBORG. IFK Göteborgs stjärnanfallare Gustav Engvall, 20, missar Europa League-returen mot HJK på torsdag. Det bekräftar Jörgen Lennartsson för Fotbollskanalen. – Han spelar inte, säger Blåvitts tränare.
Anfallaren missar Europa League-kvalet
Gustav Engvall tvingas avstå matchen mot HJK Helsingfors
Tung förlust för utbuat Blåvitt
IFK Göteborg gick förlorande och utbuat ur det första slaget i finnkampen mot HJK från Helsingfors...
Läs mer om Blåvitt och HJK.
Tung förlust för IFK – besegrade av HJK
GÖTEBORG. IFK Göteborg släppte in två billiga mål och föll tungt hemma mot HJK Helsingfors i Europa League-kvalet.
Läs mer om Europa League-kvalet, HJK och IFK.
Tung förlust för utbuat IFK Göteborg
IFK Göteborg gick förlorande och utbuat ur det första slaget i finnkampen mot HJK från Helsingfors i Europa League-kvalet.Hemmamötet på Nya Ullevi slutade i en 1–2-förlust och dessutom tvingades lagkaptenen och mittbacken Mattias Bjärsmyr lämna matchen lårskadad i halvtid.
Domarpiken: Det är inte innebandy...
IFK Göteborg gick till halvtidsvilan med 0-0 hemma mot HJK Helsingfors. I halvtidspausen var Blåvitt-mittfältaren Sebastian Eriksson missnöjd över domarens nivå. – Det är inte innebandy vi spelar, fotboll är en kontaktsport, säger han till Viasat Sport.
Häng med live under Europa League-kvalet
IFK Göteborg-HJK Helsingfors och Panathinaikos-AIK står på agendan. Häng med direkt när de svenska lagen ska ta sig till Europa League!
Uefacuphjälten om Blåvitts finska möte
Jari Rantanen var en av hjältarna när Blåvitt vann Uefacupen 1987. Men större delen av karriären tillbringade han i HJK Helsingfors. – Jag har tippat att det blir 3-0 till IFK, säger 54-åringen.
Läs mer om Blåvitt, IFK och Uefacupen.
Blåvitt avvaktar med att ersätta anfallare
IFK Göteborg har sålt Victor Sköld och Mikael Boman är skadad, så Blåvitt har bara två renodlade anfallare inför det viktiga Europa League-mötet med HJK. Men klubben kommer inte att värva någon ny forward just nu. – Vi kommer inte agera innan vi vet precis hur det går mot Helsingfors, säger sportchef Mats Gren.