Hockeydomare

Mördade hockeydomare – nu gör han comeback

2012 dömdes Ladislav urko för mordet på ishockeydomaren Marek Liptaj.31-åringen släpptes efter drygt fyra år i fängelse och återupptog sin hockeykarriär.På fredag gör han comeback i den slovakiska högstaligan, skriver Nova Sport1.

En gripen efter hot mot SHL-domaren

En hockeydomare hotades inför Brynäs-Linköping. Och avstod därför från att döma slutspelsmatchen. Nu har en man gripits, misstänkt för olaga hot och ofredande. – Det är ett allvarligt brott, säger Fredrik Gårdare från polisen.
Hockeydomare avled efter huvudskada
Den tjeckiske ishockeydomaren Pavel Lainka har avlidit av skadorna som han fick när han träffades av ett slagskott i huvudet, skriver hockeysverige.se och Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Pavel Lainka.
Hockeydomare avled efter huvudskada
Den tjeckiske ishockeydomaren Pavel Lainka har avlidit av skadorna som han fick när han träffades...
Läs mer om Pavel Lainka.

Hockeydomare död efter fall ute på isen

För en vecka sedan föll hockeydomaren Oliver Butch Mousseau och slog i huvudet under en uppvärmning. I går avled han efter en vecka i komma. Mousseau blev 48 år gammal. –För mig är det chockerande hur det kunde hända, säger Mousseaus fru Maciare till Scoutingtherefs.com.
Emil, 14, vägrar ge upp – trots alla hån
- Domarjävel! - Idiot! - Jag hoppas att det här var din sista match! Emil har hört allt. Han är 14 år. Ändå ger han inte upp drömmen att bli domare i högsta serien. När allt fler hockeydomare väljer att lägga av på grund av hur ledare, spelare och åskådare beter sig - då är svensk hockey i akut behov av flera hjältar som Emil Enhörning.
Läs mer om Emil Enhörning.
Domare slutar efter föräldrarnas attacker
Efter trakasserier från idrottsföräldrar har flera unga hockeydomare fått nog. Det lägger av. – Det är allvarligt det här. Det leder till att allt färre vill döma. Till slut kommer vi ju inte kunna spela hockey, säger Magnus Danielsson som är domaransvarig i Blekinge ishockeyförbund till sr.se.
Läs mer om Blekinge.
Här råkar domaren glidtackla LHC-liraren
Det gäller att inte ha för bråttom som hockeydomare. Fråga bara linjemannen Fredrik Altberg. När han skulle skynda sig för att bryta upp ett bråk så snubblade han och fällde Linköpings Anton Karlsson.
Läs mer om Fredrik Altberg.
Fuskande hockeydomare avstängda
Två ishockeydomare i Norrbotten har stängts av i sex månader - för att ha fuskat med ett test, skriver nsd.se.
Läs mer om Norrbotten.
Fuskande hockeydomare avstängda
Två ishockeydomare i Norrbotten har stängts av i sex månader — för att ha fuskat med ett test, skriver nsd.se. I slutet av augusti rapporterade en domare medvetet in ett felaktigt testresultat åt en annan domare. Orsaken var, enligt NSD, att göra domaren tillgänglig för en träningsmatch på en serienivå som han inte var kvalificerad för och därigenom lösa en tillfällig kris när det saknades domare.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Fuskande hockeydomare avstängda
Två ishockeydomare i Norrbotten har stängts av i sex månader – för att ha fuskat med ett test,...
Läs mer om Norrbotten.
Nyström: Godkänt, inte mer för Tre Kronor
MINSK. Nog såg det ut som Oleg Znarok fuskade. Och nog har vi sett bättre hockeydomare än i VM-finalen i Minsk. Samtidigt får vi inte glömma att Ryssland var det bästa laget i VM. Spelarna som jag blev mest imponerad av i går: Pekka Rinne, Jevgenij Malkin, Alexander Ovetjkin - och Jimmie Ericsson.
Hockeydomare kopplar guilotine-grepp på spelare
Hockeydomaren Sören Persson fick nog av bråket och kopplar en guillotne på Marius Holtet i en match mellan Växjö och Färjestad.
Läs mer om Färjestad och Växjö.
Alavaara om domaren: Han är helt ur balans
ÖREBRO. 1998: kör över en domare och blir avstängd i åtta månader.2013: visas upp på läktaren efter het diskussion med domare.Relationen mellan Jan-Axel Alavaara och svenska hockeydomare är ansträngd.- Vi ska jobba tillsammans men de vill tydligen inte ha någon kommunikation, säger han och skakar på huvudet.
Läs mer om Jan-Axel Alavaara.
Hockeydomare varslar om strejk
Kristianstad. Kristianstads IK:s bortamatch mot Nittorp nästa onsdag är i farozonen. Hockeydomarna hotar nämligen med strejk. Det här hade jag ingen aning om, säger KIK:s ordförande
Läs mer om Nittorp.
Hockeydomare varslar om strejk
Foto: Scanpix Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Foto: Scanpix Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Stockholm/TT Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Ishockey Hockeydomare varslar om strejk Från nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om Från och J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie. Domarna varslar om stridsåtgärder då Svenska ishockeyförbundet inte vill förhandla om arvodet. Vi känner oss tvingade att agera när vi blir behandlade på detta sätt, säger Daniel OKonor, talesman för Svenska förbundsdomarföreningen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Daniel OKonor, J20 och Svenska.
Minns ni mördaren Scurko?
Minns ni Ladislav Scurko? Jag bloggade i ärendet under den gångna säsongen. Han misstänks ju - och har även erkänt i tidigare förhör - för att ha mördat en hockeydomare hemma i Slovakien
Läs mer om Ladislav Scurko, Scurko och Slovakien.
Erkände mord - nu spelar han igen
Minns ni Ladislav Scurko? Den förre slovakiske talangen som våren 2009 erkände att han hade mördat en hockeydomare utanför Poprad och riskerade 15 år till livstid?
Läs mer om Ladislav Scurko och Poprad.
Utsatta hockeydomare
I dag kan ni läsa vår andra del i granskningen av domarnas vardag, och då befinner vi oss i hockeyrinken. Där är spott och spe inget ovanligt. Alla utom två hockeydomare som svarade på vår enkät (det vill säga 25 av 27) har utsatts för köns- eller skällsord det senaste året.