Hockeydomare

Fuskande hockeydomare avstängda

Två ishockeydomare i Norrbotten har stängts av i sex månader - för att ha fuskat med ett test, skriver nsd.se.
Läs mer om Norrbotten.

Fuskande hockeydomare avstängda

Två ishockeydomare i Norrbotten har stängts av i sex månader — för att ha fuskat med ett test, skriver nsd.se. I slutet av augusti rapporterade en domare medvetet in ett felaktigt testresultat åt en annan domare. Orsaken var, enligt NSD, att göra domaren tillgänglig för en träningsmatch på en serienivå som han inte var kvalificerad för och därigenom lösa en tillfällig kris när det saknades domare.
Läs mer om NSD och Norrbotten.
Fuskande hockeydomare avstängda
Två ishockeydomare i Norrbotten har stängts av i sex månader – för att ha fuskat med ett test,...
Läs mer om Norrbotten.
Nyström: Godkänt, inte mer för Tre Kronor
MINSK. Nog såg det ut som Oleg Znarok fuskade. Och nog har vi sett bättre hockeydomare än i VM-finalen i Minsk. Samtidigt får vi inte glömma att Ryssland var det bästa laget i VM. Spelarna som jag blev mest imponerad av i går: Pekka Rinne, Jevgenij Malkin, Alexander Ovetjkin - och Jimmie Ericsson.

Hockeydomare kopplar guilotine-grepp på spelare

Hockeydomaren Sören Persson fick nog av bråket och kopplar en guillotne på Marius Holtet i en match mellan Växjö och Färjestad.
Läs mer om Färjestad och Växjö.
Alavaara om domaren: Han är helt ur balans
ÖREBRO. 1998: kör över en domare och blir avstängd i åtta månader.2013: visas upp på läktaren efter het diskussion med domare.Relationen mellan Jan-Axel Alavaara och svenska hockeydomare är ansträngd.- Vi ska jobba tillsammans men de vill tydligen inte ha någon kommunikation, säger han och skakar på huvudet.
Läs mer om Jan-Axel Alavaara.
Hockeydomare varslar om strejk
Kristianstad. Kristianstads IK:s bortamatch mot Nittorp nästa onsdag är i farozonen. Hockeydomarna hotar nämligen med strejk. Det här hade jag ingen aning om, säger KIK:s ordförande
Läs mer om Nittorp.
Hockeydomare varslar om strejk
Foto: Scanpix Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Foto: Scanpix Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Stockholm/TT Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Ishockey Hockeydomare varslar om strejk Från nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie.
Läs mer om Från och J20.
Hockeydomare varslar om strejk
Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie. Domarna varslar om stridsåtgärder då Svenska ishockeyförbundet inte vill förhandla om arvodet.
Läs mer om J20 och Svenska.
Hockeydomare varslar om strejk
Från och med nästa onsdag kommer inga ishockeydomare till matcher i division 1, J20 superelit, J18-allsvenskan samt damernas riksserie. Domarna varslar om stridsåtgärder då Svenska ishockeyförbundet inte vill förhandla om arvodet. Vi känner oss tvingade att agera när vi blir behandlade på detta sätt, säger Daniel OKonor, talesman för Svenska förbundsdomarföreningen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Daniel OKonor, J20 och Svenska.
Minns ni mördaren Scurko?
Minns ni Ladislav Scurko? Jag bloggade i ärendet under den gångna säsongen. Han misstänks ju - och har även erkänt i tidigare förhör - för att ha mördat en hockeydomare hemma i Slovakien
Läs mer om Ladislav Scurko, Scurko och Slovakien.
Erkände mord - nu spelar han igen
Minns ni Ladislav Scurko? Den förre slovakiske talangen som våren 2009 erkände att han hade mördat en hockeydomare utanför Poprad och riskerade 15 år till livstid?
Läs mer om Ladislav Scurko och Poprad.
Utsatta hockeydomare
I dag kan ni läsa vår andra del i granskningen av domarnas vardag, och då befinner vi oss i hockeyrinken. Där är spott och spe inget ovanligt. Alla utom två hockeydomare som svarade på vår enkät (det vill säga 25 av 27) har utsatts för köns- eller skällsord det senaste året.
Utsatta hockeydomare anmäler för lite
I vår enkät till domare i fem olika idrotter sticker ishockeyn ut. Nästan alla hockeydomare som svarat har utsatts för köns- eller skällsord och många har drabbats av hot och våld.
16-åring slog domaren i huvudet
Han brottade ner linjedomaren och slog honom mot huvudet. En 16-årig spelare från södra Sverige skämde ut sig i en J20-match i lördags - och riskerar nu en lång avstängning. - Det här är den värsta situation jag sett under mina 35 år som hockeydomare, säger huvuddomaren - som valde att bryta matchen direkt efter skandalen.
Läs mer om Sverige.
Hockeydomare stängs av efter karikatyr på Facebook
En svensk hockeydomare har stängts av sedan han publicerat en karikatyr av profeten Muhammed på Facebook. Enligt Aftonbladet har även Säpo kopplats in. – Vi har haft ett möte med en person och...
Läs mer om Facebook, Muhammed och Säpo.
Hockeydomare fick puck i huvudet – dog
En ishockeydomare omkom i dag sedan han träffats av en puck i huvudet under en match. Domaren träffades av pucken i nacken. Han segnade omedelbart ner och föll ihop på isen, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.