Hon

Matilda Persson prisad på galan

Varje år delas Helen Anns pris ut på Årets Hästgalan.I år gick priset till Matilda Persson, som var märkbart rörd över utmärkelsen.– Det känns overkligt. Det betyder jättemycket. Jag kan inte beskriva med ord, säger hon.
Läs mer om Matilda Persson.
Kommer såga mig rätt brutalt
PYEONGCHANG. Anna Haag siktar på en topplacering i tremilen på söndag.Men en detalj oroar henne.Hon brukar nämligen bli väldigt hungrig under långa lopp.– Vi har en plan, säger Haag.
Läs mer om Haag.
Britt-Marie, 58, hjälpte påkörd man – bötfälldes
Britt-Marie Utter, 58, hoppade ur bilen för att hjälpa en äldre man som blivit påkörd.Då straffades hon – med en p-bot.– Jag står inte och faller med pengarna, men vart är vi på väg? Vi ska ju hjälpa varandra, säger hon.

Utskälld – för det hon gjorde med medaljen

Jocelyne Larocque var inte nöjd med ett silver i damernas hockey. Men det hon gjorde med sin medalj fick henne utskälld av både officiella funktionärer och tv-tittare. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, skriver Larocque i ett uttalande.
Läs mer om Larocque.
Kallades en skam för OS – nu svarar hon på kritiken
– Jag förtjänar min plats i OS. Det menar Elizabeth Swaney, 33, som har fått både ris och ros för sitt deltagande i tävlingarna. Ja, vissa har kallat henne en skam för OS. Nu ger hon svar på tal.
Läs mer om Elizabeth Swaney.
Shiffrin: Känslosamt att se Andr Myhrer
PYEONGCHANG. Hon kräktes inför slalomen och i huvudet spelades en pingpong-match, men Mikaela Shiffrin vann ändå två OS-medaljer. För SportExpressen berättar skiddrottningen om den brutala pressen att vinna guld, de starka känslorna för Andr Myhrer och vad hon vill säga till Ingemar Stenmark. – Det har varit ett sinnessjukt OS, säger Shiffrin.
Presleys enorma skuld – tvingas stämma kollegan
Elvis Presleys dotter Lisa Marie har stora pengaproblem.Nu stämmer hon sin tidigare manager för att gjort dåliga investeringar som ska ha gjort att hon förlorat 100 miljoner dollar, enligt TMZ.Stämningen kommer efter att det avslöjats att stjärnan har svindlande höga skulder.
Läs mer om Lisa Marie.
Elin köpte körlektioner – blåstes på flera tusen
Elin betalade trafikskolan med pengar som släkten samlad in.Fyra dagar tidigare hade företaget gått i konkurs – och nu får hon inte se röken av sina lektioner eller pengarna.– Att man har mage att ta emot pengar när man vet att man inte kommer att kunna ge några lektioner. Det känns förjävligt, säger hon.
Sjunkande medlemsantal oroar inte Schyman
Feministiskt initiativ går in i valrörelsen med 16.500 tappade medlemmar sedan september 2014. Trots detta är partiledaren Gudrun Schyman övertygad om att partiet är bättre rustat för detta val än för något tidigare. – Vi har otroligt mycket bättre förutsättningar den här gången, säger hon.
Läs mer om Gudrun Schyman och Schyman.
Känd advokat utreds efter allvarliga anklagelser
Advokat Elisabeth Massi Fritz utreds av Advokatsamfundet efter anklagelser om att hon ska ha beordrat sina advokater att salta räkningarna till sina klienter. Detta efter ett avslöjande i Aftonbladet. Massi Fritz själv avvisar beskyllningarna.
Läs mer om Advokatsamfundet och Aftonbladet.
Svenska ilskan: Det får mig att se dum ut
PYEONGCHANG. Anna Hasselborg var upprörd i den mixade zonen efter att OS-platsen var säkrad. Detta eftersom hon efter matchen fick frågor om Sydkorea som finalmotstånd - trots att den matchen inte var slut. – De får mig att se dum ut, jag blir så förbannad på det, säger hon.
Läs mer om OS-platsen och Sydkorea.
Är ett problem – ska vara öppen med det
Kim Martin Hasson har gjort debut som expertkommentator under Eurosports OS-sändningar. Här berättar hon om hur det varit att jobba med Foppa, Damkronorna och Leif Boorks misslyckande och hur hon hjälpt andra tjejer genom att vara öppen med anorexi.– Jag tycker det är någonting man ska vara öppen med för det är ett problem, säger hon.
Läs mer om Damkronorna och Foppa.
Hovexpert: Klokt om drottningen abdikerar
Sedan prins Henrik dog har det förekommit spekulationer om att drottning Margrethe kommer att abdikera – för att lämna över tronen till kronprins Frederik.– Det hade varit klokt, men det gör hon inte, säger hovexperten Søren Jakobsen i en intervju med danska Ekstrabladet.
Minnesord: Ulla Helmer
Civilingenjör Ulla Helmer, Stocksund, har avlidit i en ålder av 78 år. Ulla efterlämnar en stor skara vänner, där hon utgjorde navet i flertalet vänkretsar.
Läs mer om Stocksund.
Kvinna rånades på sin väska – larmade polis
En kvinna i 40-årsåldern har blivit rånad utomhus.Hon har blivit av med sin väska.Först när hon kom hem larmade hon polis.
Kändisdotterns avslöjande om föräldrarna
Hon må ha två av Sveriges mest kända föräldrar.Det är dock ingenting som Maja Strömstedt, 19, dotter till Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt, tänker särskilt mycket på.Nu berättar hon om debuten i Melodifestivalen, singellivet, karriären som musiker och relationen mellan hennes numera skilda föräldrar.– Det är skönt att de är så bra vänner, både för mig och för dem, säger Maja Strömstedt.
Susanne Sjöstedt (S): Varför gör hon på detta viset?!
Riksgälden skriver upp sin prognos för statens finanser. Igen! Det lutar nu åt att bli ett överskott i statskassan med nästan precis 100 miljarder(!) för 2018 och 2019 sammantaget! Bolagens vinster är högre vilket ökar skatteintäkterna.
Mamma ska ha våldtagit sin 4-årige son 20 gånger
Minst tjugo gånger ska en mamma ha våldtagit sin son i danska Charlottenlund.Därefter skickade hon 59 bilder på sonen till en 42-årig man.Mannen var också den som uppmanade mamman att utföra de sexuella övergreppen.
Minnesord: Ami Arnell
Psykologen och psykoterapeuten Ami Arnell, Lidingö, har avlidit vid 87 års ålder. Hon efterlämnar barnen Peter, Annika, Johan och Niklas med familjer.
Läs mer om Ami Arnell, Annika, Johan, Lidingö och Peter.
Skivrecension: Slowgold fångar långsamheten i högt tempo
Trots sin höga produktionstakt är Amanda Wernes band Slowgold en sorts hyllning till långsamheten, och bland alla diffusa klanger blir hon allt bättre på att skriva skarpa låtar.
Läs mer om Slowgold.
TV4 bekräftar – Martina Haag klar för Let's dance
Hon har tackat nej till att vara med i tio år.Men nu har Martina Haag äntligen bestämt sig för att testa sina färdigheter på dansgolvet i Let's dance.– Jag är så dålig på att dansa. Om jag kan bli lite lite bättre så ska man ta chansen. Jag dansar inte. Jag är en sån som tackar nej, berättar hon i TV4.
Läs mer om Martina Haag och TV4.
Melodifestivalen 2018 i Örnsköldsvik – allt du vill veta
Mariette, Rolandz eller kanske en högoddsare?Dags för fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen där två går direkt till final, två till andra chansen.Värd är David Lindgren som vanligt. Mariette är storfavorit att gå till final. Ska hon klara pressen och ta sig hela vägen till finalen i Lissabon i maj?
Skivrecension: Brandi Carlile sjunger hjärtat ur kroppen
När country/folk-sångerskan Brandi Carlile samarbetar med producenten Dave Cobb är närvaron det centrala, och hon berättar historier med ett allvar som gör att man fastnar varje gång.
Läs mer om Brandi Carlile och Dave Cobb.
Skivrecension: Malin Wättring behärskar både litet och stort
När den prisbelönta jazzsaxofonisten Malin Wättring utökar sin kvartett med storband visar hon hur hon behärskar hela dynamiken från intimt till brett anlagda arrangemang.
Läs mer om Malin Wättring.